|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Dziewczyny, mam pytanie, nie wiem co się dzieje z moją pocztą, i tak samo z kontem na KULu,pokazuje, się informacja,że to połączenie jest niezaufane...,nie wiecie, co mogę z tym zrobić? Tż, normalnie może wejść,a ja nie buuu...
|
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane Panny Młode
![]() ostatnio mnie tu nie było...mam nadzieję że mnie co niektóre bywalczynie pamiętają ...jestem już po ślubie i weselu i postaram się wam opisać coś nie coś, ale jeszcze nie w tym tygodniu Powiem tylko że było cudownie, zero stresu (uszedł ze mnie ok. czwartku - na dwa dni przed ślubem) i była tylko pełnia szczęścia i pełen luz ![]() ![]() ![]() piękna Msza, czytania (ja czytałam ), oprawa, wesele najlepsze w życiu chyba, tak się wybawiliśmy ze huk![]() ![]() ![]() ![]() a zdjęć długo robić ie będziemy bo...memu Mężowi spodnie się rozeszły delikatnie mówiąc czekamy na rozpatrzenie reklamacji - zatem plener będzie pewnie w październiku ![]() Jedyne co nie wyszło to sypanie płatkami -mój brat nie zdążył ich rozdać a raczej rozdał za mało i za późno ale to drobiazg.. no i te zniszczone spodnie Pana Młodego - dobrze że miał się w co przebrać ![]() i wszystko super wyszło, z hotelu korona jesteśmy bardzo zadowoleni (choć trzeba płacić za tyle osób ile jest w umowie podpisanej rok wcześniej, nawet jak okaże się że będzie ciut mniej gości), jedzenie pyszne, fontanna czekoladowa robiła furorę, a stół wiejski się uginał Pani Lila z zielonej pięknie mnie uczesała, nasza liwaczka zrobiła piękną biżuterię, i nie wiem co jeszcze - jak będę mieć chwilę poukładam wszystko i powoli ze szczegółami opowiem pozdrawiam i najlepsze życzenia dla sobotnich Panien Młodych ![]() My sami uderzamy na następne wesele w sobotę już jako Małżonkowie |
|
|
|
|
#813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz to zależy czy robisz jedno dniowe czy 2 dniowe wesele jeśli 2 dniowe to 2 dnia. Mi osobiście podziękowania podobały się w wykonaniu jednego zespołu ale niestety on u nas nie zagra bo maja zajęty termin ale postaramy się to zaadoptować u siebie a mianowicie najpierw sto lat dla młodych i gorzka i po kieliszeczku i z takim śpiewem i dużo zdrowia i pomyślności od na orkiestry i wszystkich gości, a młodzi niech żyją niech żyją niech się z nami napiją i starsi podchodzą i daj po kieliszeczku, następnie starsi na środeczek i od początki ta jak dla młodych później rodzice i jak już wypija to orkiestra mówi że młodzi chcą podziękować i wtedy jakieś kwiaty czy cuś później jest piosenka dla rodziców, a później rodzice chrześni na środeczek i tez też tak samo, później babcie i dziadkowie, i jak ktoś che to dla kuchareczek i dla pana telewizji hehe to już jak ktoś tam sobie życzy![]() ![]() Nam się taka wersja podoba, może jest dłuższa ale przyjemna dla wszystkich.
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i niewiele pamiętam. A byłam święcie przekonana, że będę w ślub luzakiem ![]() natomiast moja koleżanka była po persenie czy jakimś innym uspokajaczu i szczerze Ci powiem, nie wiem która z nas wyglądała lepiej Ona z kolei jak rasowy ćpunek. Zależy jak reagujesz na stres, którego niestety nie da się uniknąć. Ja jestem straszny płaczek, łatwo się wzruszam, ale łzy nie uroniłam bo byłam zwyczajnie sparaliżowana. Teraz zastanawiam się czy taka reakcja jest normalna W życiu nie byłam tak przejęta i zestresowana
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszki na uspokojenie nie były potrzebne sama w sobie w lekkim amoku byłam hihi Ja jestem też z tym wzruszających się i przy błogosławieństwie absolutnie, w kościele też, ale jak nam babcia TŻ przed kościołem składała życzenia to mi łezki poleciały, tż też się wzruszył i to było by na tyle łez. Edit: Ps. Czy wy też macie luki w pamięci z dnia wesela, ja pewne rzeczy dopiero na zdjęciach sobie przypominam ;]
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2009-09-16 o 10:04 |
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu ja nie mam luk tylko mega-dziury
Ale Ty przynajmniej nie wygladałaś jakby Ci zaserwowali okład z cegły na śniadanie
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem się śmieje że muszę się mocno skupić żeby sobie pewne rzeczy przypomnieć , a najlepsze jest to co się dzialo przed weselem to co do joty pamietam ![]() Etam gadasz Diya z rańca jak wstałam opuchnięta !!!! i mega opanowana, jadąc po przypinki do Liwaczki i sobie beztrosko śpiewałam z radiem w samochodzie
|
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
a propos nazwisk to ja będę miała tasiemca
2 imiona długie i 2 dłuugie nazwiska![]() Przepraszam, że tak rzadko do was zaglądam, zostało mi już tylko 1,5 tygodnia do ślubu a jeszcze dużo pracy przed nami, remont nadal się ciągnie, w miedzyczasie była poważna kłótnia z TŻ ale jakoś udało się wyjaśnić ją, suknia nie gotowa jeszcze, dopiero w ten weekend byliśmy na skupieniu. panieński udał mi się świetnie, może nawet spotkałam którąś z was ![]() dostałam maaaaasę prezentów było ze 100 konkursów heh Cieszę się że po wielu wysiłkach w końcu widzę efekt końcowy mojej pracy bo wcześniej poza wysiłkiem nie było widać nic absolutnie. Prezenciki dla gości praktycznie skończone, księga gości też. Jeszcze tylko kilka zaproszeń za ślub trzeba zrobić. Mamy już 3cią opcję transportu dla nas na ślub bo ...2 poprzednie sie wykruszyły- pierwsza pani zapomniała nam zarezerwowac terminu, drugi pan 4 dni temu zadzwonił do nas że sprzedał samochód którym mieliśmy jechać do slubu....koniec końców jedziemy samochodem nr3 idealnie w stylu TŻ choć do koncepcji wesela i slubu nie pasującym. Natomiast za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze wynajęłam dodatkową oprawę muzyczna slubu i jestem z tego pwodou bardzo zadowolona Wódka Żołądkowa-czysta kupiona została w sklepie Polmosu- gwarancja że nie będzie podróbką. Wytestowałam ja na sobie ! NA CIEPłO ! z bagażnika który stał na słońcu (nie polecam hehe także na zimno wejdzie pięknie![]() Ostatecznie goście którzy nie mieli przyjść i odmówili zadzwonili że przyjdą, wyszło 90 osób z wczesniejszych 60ciu Z pieczonej świnki zrezygnowaliśmy bo był to koszt ok 1000zł, ale za to wiejski stół jest bardzo okazały. Trzymajcie kciuki by lokal się sprawdził - to 2gie wesele w nim organizowane! napisze coś więcej później, buźki! |
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę głodna jestem...
może któraś ma ochotę zrobić mi zakupy, bo nawet chleba nie mam...? |
|
|
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
w ubiegłym roku byłam na weselu w maciejowej na ok 170 osób,- bardzo przestronnie, smaczne jedzenie, wiejski stół pycha, miła obsługa, klimatyczne wnetrze, mimo dużej ilości osób nie było czuć "spędu" a że pomieszczenia wysokie to nie było za gorąco. ja polecam. A co do zdjęć to jest tam balkon- znajomi maja swietne ujecia wszystkich gosci na sali oraz jak tancza - tak z lotu ptaka robione.
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasz panieńsko- kawalerski, będzie w sobotę tak ustalił Tż, a ja na niedzielę umówiłam się(tzn.nas) z kamerzystą na sesję przedślubną(oczywiście wcześniej niż Tż),będziemy super wypoczęci Mam nadzieję, że obędzie się bez A tak z nowości przedślubnych to byłam dzisiaj na pasemkach,i wróciłam zadowolona Nikt nie wie co z moim kompem, bo dalej nie mogę się zalogować na pocztę?
|
|
|
|
|
|
#823 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to ja coś niecoś mogę powiedzieć gdyż mieszkam niedaleko![]() lokal nowy ładny pierwsze wesele odbyło się w nim 7.07.2007 hehe. sala duża przestronna z balkonami więc nie będzi egorąco a i faktycznie zdjęcia fajne można porobić. jest gdzie wyjść bo i takie patio jest zrobione z altana i zielona trawka z patio widok na boisko szkolne i szkołę podstawową.Jedyny minus to że blisko szosa i tory kolejowe ale w lokalu tego nie słychać. Po za tym wszystko ładnie w drewnie i jedzonko pycha ogólnie duży plus. Co do cen to się nie orientuje ( ale tak jak było wcześniej to) oprócz od osoby to + owoce+ciasto+napoje+wódka +orkiestra więc chyba sporo wychodzi. Obecnie niewiem jak jest. Pomimo że ja mieszkam nie daleko to moje wesele będzie gdzie indziej bo tam są kompleksowe wesela a my robimy sami tzn z nasza kucharka itd.
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam?
|
|
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
![]() Cichutko tu strasznie dzisiaj :confuse d: ja własnie wróciłam do domku skręciliśmy już wszystkie szafki nawet łazienkową jutro czeka nas przewiercanie się przez ściany i wieszanie szafek no i blaty mam nadzieję że do sąsiadów się nie przewiercimy a później sprzątanie.... omg niby 1 piętro ale ja już mam stracha przed myciem okien... |
|
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Próbowałam sobie zainstalować pandę, bo obecnie mam tylko zaporę, bo jak tylko zainstaluję antywirusa to prawie nic na kompie nie mogę zrobić, ale nie wiem jak to zrobiłam, bo nie pierwszy raz instalowałam i odinstalowywałam, a tym razem się nie udało. W każdym razie jak na razie nic z tym nie robię poczekam aż nawiedzi mnie Tż-ta brat, może mi coś na to poradzi
Nie miałam czasu aby przyjrzeć się dzisiaj temu bliżej ,bo miałam długi chodnik do oplewienia![]() Hihi, działa mi poczta, tzn już się zalogowała, tadam
Edytowane przez iwonka861 Czas edycji: 2009-09-16 o 20:58 |
|
|
|
|
#827 | |
|
Rozeznanie
|
moim zdaniem masz wirusa.
trzeb ŚCIĄGNĄĆ NP. SPYBOT'A i pezeskanować komputer,a jeśli to nie pomoże - przeinstalować (co wiąże się niestety z instalowaniem wszystkiego od nowa). niestety, też czasem mam taki problem. a niedawno całkiem taki wirus - a raczej osoba która mi go wpuściła, doprowadziła do tego, że przejęła moje hasło na allegro i sprzedała z mojego loginu samochód... . więc dziewczyny uważajcie. Cytat:
w ogóle dziewczęta - jak planujecie mieszkać PO ślubie?? gdzie? samodzielnie zupełnie, nie do końca, z rodzicami, rodzeństwem, itp.???
|
|
|
|
|
|
#828 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mieszkania, to nas wspiera akcja "rodzina na swoim"
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do mieszkania - my prawdopodbnie wybędziemy gdzieś pod lublin, więc tymczasowo raczej rezygnujemy z tej opcji "rodzina na swoim". choc MÓJ coraz częściej przebąkuje, że chciałby mnie już za żonę, choćby po cywilnym ![]()
|
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A macie gdzie się wyprowadzić pod Lublin czy będzie szukać? Sama wolałabym mieszkać gdzieś pod miastem/na wsi, ale to może na kilka/-naście lat.. Zresztą wszystko ma swoje plusy i minusy
|
|
|
#831 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Oszaleję w tym bajzlu. Z TŻtem się kłócimy (chyba oboje jesteśmy przemęczeni w tym tygodniu, jest kupa spraw, czas się kurczy). Codziennie wynika jakiś problem, szkoda gadać. Za to przyszły moje figurki na tort i są super!!! ![]() Marzę, żeby pospać oraz żeby mieć chwilę czasu i zastanowić się nad przysięgą, którą złożę za kilka dni ![]() Przynajmniej TŻ obiecał, że jutro mnie na kolację zaprasza Robaczku, a co to się dzialo, że spodnie poszły. Ja mam co do spodni TZ niestety obawy...
|
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po tym jak jej drugi syn się ozeni ma oddać swoje mieszkanie jemu.... więc my robimy cały remont (oczywiście z odrobiną pomocy) żeby móc mieszkać samodzielnie po ślubie.... mój Tż ma wprawdzie swoje mieszkanie ale obecnie jest wynajmowane a że kontrakt jest podpisany do końca 2011 roku więc na razie to będzie nasze przejściowe mieszkanie a potem czeka nas kolejny remont ale już bardziej satysfakcjonujący bo naszego własnego no i zdołamy zebrać pieniążki.... wiem wiem to troch skomplikowane.... najważniejsze że będziemy mieli gdzie mieszkać po ślubie i że wynajmowane mieszkanie daje nam na opłaty kolejnego więc tylko się cieszyćMario nie przejmuj się skończy się całe zamieszanie będzie spokojniej, nie będziecie się kłócić.... u mnie w domu remont trwa już od 7 lipca i moi rodzice ciągle sie kłócą wszędzie było kupę ludzi ciagle ktoś wchodził wychodził (mieliśmy prawie cały dom wypruty zmienialiśmy kanalizację i wszystkie rury od wody były wkuwane w ściany przez miesiąc nie mieliśmy łazienek tylko "toi toi" na dworze dobrze że chociaż ciepło było teraz powoli powoli wszystko wraca do normy i dom zaczyna przypominać dom)
|
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to nam żona mojego chrzestnego (to brzmi jakby była stara, ale nie jest; ale za to jest tak samo zboczona jak ja) powiedziała: "najlepiej mieszkac oddzielnie, bo jak się pokłócicie, to w łóżku się pogodzicie." aaa..., zapomniałabym, na ślubie (oprócz pieniędzy) dostaliśmy od nich "Kamasutrę". |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
My takich gadżetów też sporo dostaliśmy
![]() BTW, jeśli ludzie godzą się przez łóżko to źle się dzieje w związku
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
a propos godzenia, my się pokłóciliśy.
|
|
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe żonki lubelskie
![]() Ja co prawda już dawno po ślubie, ale chciałabym się zapytać czy któraś z was ma listę kamerzystów lubelskich. Ostatnio odkryłam rewelacyjnego kamerzystę. Nie ma strony internetowej, ale możecie mi wierzyć, że jest naprawdę świetny, a ja dużo takich "cudów" widziałam Chciałabym go polecić. Kręcił wesele mojego brata i wyszło naprawdę super! Obiecałam że go rozreklamuję
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Robert miał przygotować nam miły wieczór, ae nic nie zrobił, stwierdził, że nie ma pomysłu. i się pokłóciliśmy, bo juz któryś dzień z rzędu obiecywał... tzn. ja zaczęłam kłótnię...
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie Magialena, przygotuj Ty, potem poweidz że jego kolej. Faceci są w tym względzie niestety leniwi
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już teraz niby w porządku. przed jego wyjściem do pracy, chwilę porozmawialiśmy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

...
już jako Małżonkowie
- czy brałyście coś na uspokojenie, żeby się nie popłakać, na błogosławieństwie?
W życiu nie byłam tak przejęta i zestresowana

a jeszcze dużo pracy przed nami, remont nadal się ciągnie, w miedzyczasie była poważna kłótnia z TŻ ale jakoś udało się wyjaśnić ją, suknia nie gotowa jeszcze, dopiero w ten weekend byliśmy na skupieniu. 

A tak z nowości przedślubnych to byłam dzisiaj na pasemkach,i wróciłam zadowolona
:confuse d: ja własnie wróciłam do domku skręciliśmy już wszystkie szafki nawet łazienkową jutro czeka nas przewiercanie się przez ściany i wieszanie szafek no i blaty mam nadzieję że do sąsiadów się nie przewiercimy
skończy się całe zamieszanie będzie spokojniej, nie będziecie się kłócić.... u mnie w domu remont trwa już od 7 lipca i moi rodzice ciągle sie kłócą wszędzie było kupę ludzi ciagle ktoś wchodził wychodził (mieliśmy prawie cały dom wypruty zmienialiśmy kanalizację i wszystkie rury od wody były wkuwane w ściany przez miesiąc nie mieliśmy łazienek tylko "toi toi" na dworze dobrze że chociaż ciepło było teraz powoli powoli wszystko wraca do normy i dom zaczyna przypominać dom)