Scent Bar X - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 21:56   #1921
escritora
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
film fajniejszy za sprawa ostatniej sceny...z tego co pamietam to w ksiazce bylo dokladnie opisane jak wyglada dziecko, a w filmie tylko byl tekst " co zrobiliscie z jego oczami?"
Roman rzadzi najlepszy byl "Lokator" , w ktorym gral goscia z paranoja i Chinatown, gdzie gral kurdupla z nozem

A gdyby ktos chcial Ebooki to sluze potezna biblioteka ( ktorej nigdy nie przeczytam bo tez wole sobie pomacac )
No fakt, w książce końcówka jest duuużo dłuższa

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Escritoro - też wolę książkę materialną, ale czasem coś trudno dostać, albo coś chcę już, teraz, natychmiast

Pewnie, że "normalna" książka jest lepsza. W ebookach często są literówki, czasem, o zgrozo" błędy.

A Dziecko Rosemary znalazłam właśnie w księgarnii internetowej, w bajecznej cenie. Zaraz chyba zamówię
Niestety, literówki i błędy zdarzają się i w tradycyjnych książkach Ale wiem z doswiadczenia, nie łatwo jest wszystkie literówy wyłapać

Ja ostatnio "wykorzystałam" szefową, żeby mi upragnionego T.S. Eliota na all zanabyła (bo ja tam konta nie mam :P). Poszukiwania zawsze zaczynam w necie i dzięki temu znalazłam pewien antykwariat, a w nim "Stos kłopotów" H. Kuttnera. Mój stary egzemplarz ktoś mi po prostu podprowadził
Stary 2009-09-16, 21:59   #1922
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Zdaję się na was - brać książkę, tzn. Dziecko Rosemary, czy sobie darować ( w sensie - film lepszy?)

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:59   #1923
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Edyto, imieninowy
[QUOTE=madziczka;14278942]
Edyto -cześć

QUOTE]

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Edytko-samych naj naj naj w życiu
Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość

Edyto - Tobie również 100 lat i samych wspaniałości

!!!
Dziewczyny,dziękuję za życzenia
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Edytko, gdzie tam na wnuki Ty za młoda na babcię jeszcze jesteś
Może jestem za młoda,choc znam czterdziestoletnie babcie,ale naprawdę chciałabym miec już wnuki.Odzywają się we mnie instynkty macierzyńskie,które nie są już zagłuszone przez strach. Żeby mieć swoje, to już mi sie nie chce, za pózno,za dużo obowiązków,a takie wnuki to jest tylko sama przyjemność Kochasz jak własne bez całej tej,czasami przykrej,otoczki
Oczywiście są to tylko moje pragnienia...na daleką przyszłość...
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 22:01   #1924
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Zdaję się na was - brać książkę, tzn. Dziecko Rosemary, czy sobie darować ( w sensie - film lepszy?)
Nie lubię tego mówić i nie lubię, gdy tak jest, ale film jednak lepszy
Stary 2009-09-16, 22:06   #1925
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Kusisz, kusisz...
A ja nie wiem, co myśleć o e-bookach... kurcze, ja lubię czuć w ręce ciężar gatunkowy , macać papier, okładkę... No i nie powiem, zapach farby drukarskiej też robi swoje Zatem książki również wącham... i słucham jak kartki szeleszczą. Ale ja ogólnie jestem zboczuch książkowy

Nie ma to jak dobra książka,ja uwielbiam czytać w wannie i w łóżeczku

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 22:16   #1926
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

A co mogłybyście polecić dobrego z przeczytanych ostatnio książek? Wstyd pisać, ale miałam przerwę w czytaniu: mur:

Frank Zappa

Stary 2009-09-16, 22:16   #1927
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię tego mówić i nie lubię, gdy tak jest, ale film jednak lepszy

A ebookom mowię zdecydowanie NIE! No chyba, ze chodzi o coś co chcę przeczytać, żeby się przekonać, że tak jak z góry przypuszczałam będzie do kitu, ale będę mogła z czystym sumienie się nad tym pastwić
Dlatego tez w formie elektro przeczytałam Zmierzch i jakiegoś tam Coelho

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 22:42   #1928
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Właśnie wsunęłam drugą porcję lecza Jak widzę cukinię, to dostaję małpiego rozumu

Frank Zappa

Stary 2009-09-16, 23:28   #1929
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

ktoś wie ile kosztuje przesyłka na fragrancex.com? I czy płacić można tylko paypal'em?
Stary 2009-09-16, 23:29   #1930
Polly_
grozi wypollizowaniem

kocham leczo
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 23:32   #1931
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Kurczę, ręka mnie boli bo właśnie godzinę prasowałam
Chciałam się jeszcze pochwalić, że dziś mamy 3 rocznicę ślubu Rany jak ten czas leci Niestety będę ją spędzać samotnie (ewentualnie razem z CSI ) ale w sobotę sobie odbijemy
Wszystkiego najlepszego!!! Wielu, wielu jeszcze szczęśliwych lat razem

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Najlepszego A ja też mam dzisiaj rocznicę,urodzin ale 33
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Ja dziś mam imieniny
Edytka się kłania ,lekutko wstawiona
Wszystkiego najlepszego (mam życzyć rychłego spełnienia marzeń o zostaniu babcią, czy nie przesadzać? )

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 23:32   #1932
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjemnie sie ja czyta, taka lekturka na jeden wieczor ale nie ma co ukrywac, ze film lepszy, to samo jest z "Ojcem Chrzestnym" ...

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 23:39   #1933
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, ręka mnie boli bo właśnie godzinę prasowałam
Chciałam się jeszcze pochwalić, że dziś mamy 3 rocznicę ślubu Rany jak ten czas leci Niestety będę ją spędzać samotnie (ewentualnie razem z CSI ) ale w sobotę sobie odbijemy
gratulacje i wszystkiego najlepszego na następne xxx lat
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Zaraz rusza rejestracja na wf i serwer nawet jeszcze żyje
Zapisać się na stretching, pilates czy body art?
ja uwielbiam stretching (te szpagaty i inne rozkroczone pozycje - chyba zboczona jakaś jestem )
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
zapisz sie na body art- wygląda mi to ma malowanie nagich ciał farbkami

Cytat:
O Ja dziś mam imieniny
Edytka się kłania ,lekutko wstawiona
najlepszego

Cytat:
Kusisz, kusisz...
A ja nie wiem, co myśleć o e-bookach... kurcze, ja lubię czuć w ręce ciężar gatunkowy , macać papier, okładkę... No i nie powiem, zapach farby drukarskiej też robi swoje Zatem książki również wącham... i słucham jak kartki szeleszczą. Ale ja ogólnie jestem zboczuch książkowy
też tak mam e-booki są bez serca

i od czasów pisania magisterki mam ich serdecznie powyżej uszu

Cytat:

Może jestem za młoda,choc znam czterdziestoletnie babcie,ale naprawdę chciałabym miec już wnuki.Odzywają się we mnie instynkty macierzyńskie,które nie są już zagłuszone przez strach. Żeby mieć swoje, to już mi sie nie chce, za pózno,za dużo obowiązków,a takie wnuki to jest tylko sama przyjemność Kochasz jak własne bez całej tej,czasami przykrej,otoczki
Oczywiście są to tylko moje pragnienia...na daleką przyszłość...
sprytnie to sobie wymyśliłaś
(dobrze ze moja mama nie ma takich przemyśleń, bo nie dałaby mi żyć )

Deszcz już nie pada tylko leje jak z cebra

Właśnie (z pomocą Polly i jej wątku na wspólnozakupowym ) spłukałam się doszczętnie (po piątkowym fryzjerze będę chyba musiała zacząć żywić się korzonkami ) aczkolwiek jest mi z tym stosunkowo dobrze (jakkolwiek lepiej by mi było jakby było już bliżej niż dalej do końca września )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 23:48   #1934
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Przyjemnie sie ja czyta, taka lekturka na jeden wieczor ale nie ma co ukrywac, ze film lepszy, to samo jest z "Ojcem Chrzestnym" ...

Książka nie była zła, pochłąnęłam ją, z przyjemnością w dwa wieczory Tak samo jak "Ja, Klaudiusz". Przy tej drugiej kompletnie straciłam poczucie czasu

U mnie leje na maksa. I przez to strasznie mnie łamie w kościach. Dźwigam się z krzesełka, jak połamana

Frank Zappa

Stary 2009-09-16, 23:57   #1935
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Książka nie była zła, pochłąnęłam ją, z przyjemnością w dwa wieczory Tak samo jak "Ja, Klaudiusz". Przy tej drugiej kompletnie straciłam poczucie czasu
Ja ostatnio mecze " Marilyn, ostatnie seanse" i nie moge zmeczyc bo jest okrutnie schizowa Niby temat oklepany ale ta ksiazka jest wyjatkowa i dobrze napisana. Historia psychoterapii Marilyn przepleciona roznymi watkami z jej zycia. Normalnie najlepszy horror zastepuje Jakas mega nerwica lekowa polaczona z depersonalizacja, derealizacja i uzalenieniem

sure. fine. whatever.

Stary 2009-09-16, 23:59   #1936
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
odwyk?
Na to wyglada

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tamten mi sie juz opatrzył za często wchodziłam go oglądać

---

Jesli chodzi o ksiazki, pare dni temu skonczylem czytac "Wir heißen euch hoffen", autorem jest zmarly w styczniu tego roku austriacki pisarz Johannes Mario Simmel. Jedna z najlepszym ksiazek, jakie dotad czytalem Opowiada o losach biochemika, Adriana Lindhouta, ktory cale swoje zycie poswiecil nad odkrywaniem coraz to lepszych antagonistow heroiny, a wszystko to opowiedziane na tle niezwykle barwnych i tragicznych przezyc, ktorych doswiadczyl, poczawszy od II Wojny Swiatowej, az do roku 1979 (momentami tylko dochodzilem do wniosku, szczegolnie zblizajac sie ku koncowi, ze niektore rzeczy sa zbyt "nieprawdopodobne" i autor mogl je sobie darowac ). Dawno juz zadna ksiazka mnie tak nie pochlonela, poza tym styl, jakim posluguje sie Simmel, trafil prosto w moje serce (i mimo jakichs 650 stron musialem sobie wydzielac "racje czytelnicze", aby jej za szybko nie skonczyc, przerazony wizja: "co potem"? ). Jakims cudownym zbiegiem okolicznosci znalazlem tutaj pare dni temu jego kolejna ksiazke, "Es muß nicht immer Kaviar sein" (poza tym, ze opowiada o agencie wywiadu, zawiera mnostwo rozmaitych przepisow kulinarnych), wiec mam co czytac

I spac ide, jestem wykonczony
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 00:37   #1937
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
JNormalnie najlepszy horror zastepuje Jakas mega nerwica lekowa polaczona z depersonalizacja, derealizacja i uzalenieniem

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

No i nie pójdę spać W stacji "Ale Kino" dziś dzień dobrych filmów Teraz leci "Sekretarka" z Maggie Gylenhaal.

Czasem dobrze mieć na 12.00 do pracy...

Frank Zappa

Stary 2009-09-17, 00:44   #1938
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

No i nie pójdę spać W stacji "Ale Kino" dziś dzień dobrych filmów Teraz leci "Sekretarka" z Maggie Gylenhaal.
uwielbiam ten film tez sobie lukne jednym okiem, bedzie jakis Jamesowy Spaderowy tydzien wczoraj widzialam (tez po raz n-ty) Sex, klamstwa i kasety wideo

sure. fine. whatever.

Stary 2009-09-17, 01:15   #1939
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

To już wiem, jakie będzie następne Ciacho

Ja z kolei uwielbiam Maggie Gyllenahaal. Jedna z moich ulubionych aktorek

Frank Zappa

Stary 2009-09-17, 08:02   #1940
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego (mam życzyć rychłego spełnienia marzeń o zostaniu babcią, czy nie przesadzać? )
Nie przesadzać
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

najlepszego

sprytnie to sobie wymyśliłaś
(dobrze ze moja mama nie ma takich przemyśleń, bo nie dałaby mi żyć )
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 08:10   #1941
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

idę na badanie krwi

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-09-17, 09:40   #1942
escritora
Zadomowienie

Od wczorajszego bardzo późnego wieczoru mam... kota ło mamo, całą noc spał z nami w łóżku, a dokładnie o 4.59 rozpoczął poranną pobudkę polowaniem na moje zakołdrzone stopy potem smyrał mnie tam, gdzie mam łaskotki, a ja oczywiście zamiast udawać twardziela, to się rechotałam pewnie mu się to spodobało i będzie tak robił codziennie w końcu się załamię, prawda?
Stary 2009-09-17, 09:53   #1943
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Od wczorajszego bardzo późnego wieczoru mam... kota ło mamo, całą noc spał z nami w łóżku, a dokładnie o 4.59 rozpoczął poranną pobudkę polowaniem na moje zakołdrzone stopy potem smyrał mnie tam, gdzie mam łaskotki, a ja oczywiście zamiast udawać twardziela, to się rechotałam pewnie mu się to spodobało i będzie tak robił codziennie w końcu się załamię, prawda?

Może nie tyle załamiesz, co wyrzucisz malca z pokoju. Nasz kocurek od kilku dni robi sobie pobudkę o 2, 3 w nocy i też po nas biega - tzn od pokoju do pokoju, raz po mnie raz po mamie. Ale nie tylko - zaczepia, gryzie po rękach, twarzy, potrafi wsadzić łapę do oka, wśliznąć się pod kołdrę i gryźć po nogach. Mama dziś nie wytrzymała już ( o 6.00 wstaje do pracy) i zamknęła się w pokoju, a ja zostałam z bandziorem Miszą sam na sam. Rzuciłam mu wałek do włosów i jakoś cudem się odczepił, a rano obudziłam się przywalona kotami - Misza nad głową, a Pampeluna w nogach ( stęskniła się za mną w końcu).

Podsumowując - w nocy mamy małe piekiełko, przerabiałam to samo z Pampeluną i zapomniałam jak to jestCzasem jakimś cudem Misza prześpi noc, ale za to urządza sobie gonitwy z młodszą kocicą o 6-7 ranoJedyne pocieszenie, że za jakiś czas z tego wyrośnie

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-17 o 09:55
Stary 2009-09-17, 09:58   #1944
Pin up girl
Zakorzenienie

Witam czwartkowo!
Ależ szybko ten tydzień leci....
No i dziś się wyspałam, hura!!!
Miłego dnia życzę
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:17   #1945
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Może nie tyle załamiesz, co wyrzucisz malca z pokoju. Nasz kocurek od kilku dni robi sobie pobudkę o 2, 3 w nocy i też po nas biega - tzn od pokoju do pokoju, raz po mnie raz po mamie. Ale nie tylko - zaczepia, gryzie po rękach, twarzy, potrafi wsadzić łapę do oka, wśliznąć się pod kołdrę i gryźć po nogach. Mama dziś nie wytrzymała już ( o 6.00 wstaje do pracy) i zamknęła się w pokoju, a ja zostałam z bandziorem Miszą sam na sam. Rzuciłam mu wałek do włosów i jakoś cudem się odczepił, a rano obudziłam się przywalona kotami - Misza nad głową, a Pampeluna w nogach ( stęskniła się za mną w końcu).

Podsumowując - w nocy mamy małe piekiełko, przerabiałam to samo z Pampeluną i zapomniałam jak to jestCzasem jakimś cudem Misza prześpi noc, ale za to urządza sobie gonitwy z młodszą kocicą o 6-7 ranoJedyne pocieszenie, że za jakiś czas z tego wyrośnie
Ostrzegano mnie, ostrzegano, a ja twierdziłam, że swojego paskuda wychowam człowieki to jednak gupie som
Ale tak serio, mały miał wczoraj stresy... oddzielony od właścicieli, mamy i dwóch sióstr, poza tym dwugodzinny lot, nowe miejsce... A teraz swymi szlachetnymi dwoma kilogramami tamuje mi krążenie w tętnicach udowych i żyłach nadgarstka. Pisanie jedną ręką nie jest łatwe
Stary 2009-09-17, 10:20   #1946
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Ostrzegano mnie, ostrzegano, a ja twierdziłam, że swojego paskuda wychowam człowieki to jednak gupie som
Ale tak serio, mały miał wczoraj stresy... oddzielony od właścicieli, mamy i dwóch sióstr, poza tym dwugodzinny lot, nowe miejsce... A teraz swymi szlachetnymi dwoma kilogramami tamuje mi krążenie w tętnicach udowych i żyłach nadgarstka. Pisanie jedną ręką nie jest łatwe
Wychowasz, wychowasz, trochę to potrwa. No i uświadom sobie od razu, że kota wychowasz ale nie wytresujesz Ale za to m,in lubię koty Moje koty aktualnie śpią po nocnych szaleństwach, a ja się reanimuję drugą kawą

Od kilku dni wzięłam się za "wychowanie" Miszy, oczywiście małymi krokami, stopniowo i stosownie do jego wieku. Oduczam go powoli, że skakanie mi na plecy od tyłu, gryzienie po twarzy, wsadzanie łapy do oka, ładowanie mi się na kolana i dobieranie do talerza z obiadem to nie jest zabawa i nie jest fajne. Idzie mi powoli, ale liczę że konsekwencja zrobi cuda

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-17 o 10:23
Stary 2009-09-17, 10:26   #1947
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Wychowasz, wychowasz, trochę to potrwa. No i uświadom sobie od razu, że kota wychowasz ale nie wytresujesz Ale za to m,in lubię koty Moje koty aktualnie śpią po nocnych szaleństwach, a ja się reanimuję drugą kawą
Tresować nie planuję - charakterne stwory są fajniejsze
Taaa, zwierzaki są cudne, spać w nocy nie dają, my musimy wstać do roboty, a one odsypiają, biedactwa Ale nawet małż się na małego nie wściekał (choć koszmarnie niewyspany szedł do pracy), tylko rechotał z jego porannych podchodów
Stary 2009-09-17, 10:49   #1948
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

U mnie tata marudził, jak usłyszał o trzecim kocie. Powiedziałyśmy mu z mamą, że to tymczasowo tylko Pomarudził, powkurzał się, ale jak przyjechał do domu to zaraz chciał zobaczyć malca, w weekendy są nierozłączni - mały z nim śpi, siedzi na kolanach, tata chyba zmiękł. Od 2 tygodni jak przyjeżdża, nie pyta kiedy go wydamy, a to już sukces....

Frank Zappa

Stary 2009-09-17, 14:22   #1949
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:

Od kilku dni wzięłam się za "wychowanie" Miszy, oczywiście małymi krokami, stopniowo i stosownie do jego wieku. Oduczam go powoli, że skakanie mi na plecy od tyłu, gryzienie po twarzy, wsadzanie łapy do oka, ładowanie mi się na kolana i dobieranie do talerza z obiadem to nie jest zabawa i nie jest fajne. Idzie mi powoli, ale liczę że konsekwencja zrobi cuda
Jak bym widziała swojego kociaka - dziś w nocy też miałam rozrywki ze strony kotów

A swoją drogą "Misza" to fajne imię dla kota - choć czasem mówię tak na mojego TŻ
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:48   #1950
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia w wychowywaniu nowego pupila

Cytat:
U mnie tata marudził, jak usłyszał o trzecim kocie. Powiedziałyśmy mu z mamą, że to tymczasowo tylko Pomarudził, powkurzał się, ale jak przyjechał do domu to zaraz chciał zobaczyć malca, w weekendy są nierozłączni - mały z nim śpi, siedzi na kolanach, tata chyba zmiękł. Od 2 tygodni jak przyjeżdża, nie pyta kiedy go wydamy, a to już sukces....
pewnie rzucił na Twojego tatę urok, jak to koty mają w zwyczaju

Cytat:
Napisane przez Madzikon85 Pokaż wiadomość

A swoją drogą "Misza" to fajne imię dla kota - choć czasem mówię tak na mojego TŻ
też mi się imię podoba

byłam dziś za przeproszeniem w PUPie () i oczywiście staży teraz nie ma może w listopadzie, gdzie tam do listopada
chyba czas zacząć szukać na własną rękę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości