|
|
#1921 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Ale wiem z doswiadczenia, nie łatwo jest wszystkie literówy wyłapać ![]() Ja ostatnio "wykorzystałam" szefową, żeby mi upragnionego T.S. Eliota na all zanabyła (bo ja tam konta nie mam :P). Poszukiwania zawsze zaczynam w necie i dzięki temu znalazłam pewien antykwariat, a w nim "Stos kłopotów" H. Kuttnera. Mój stary egzemplarz ktoś mi po prostu podprowadził
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaję się na was - brać książkę, tzn. Dziecko Rosemary, czy sobie darować ( w sensie - film lepszy?)
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=madziczka;14278942]
Edyto -cześć QUOTE] Dziewczyny,dziękuję za życzenia Może jestem za młoda,choc znam czterdziestoletnie babcie,ale naprawdę chciałabym miec już wnuki.Odzywają się we mnie instynkty macierzyńskie,które nie są już zagłuszone przez strach. Żeby mieć swoje, to już mi sie nie chce, za pózno,za dużo obowiązków,a takie wnuki to jest tylko sama przyjemność Kochasz jak własne bez całej tej,czasami przykrej,otoczkiOczywiście są to tylko moje pragnienia...na daleką przyszłość... |
|
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1925 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Nie ma to jak dobra książka,ja uwielbiam czytać w wannie i w łóżeczku
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
A co mogłybyście polecić dobrego z przeczytanych ostatnio książek? Wstyd pisać, ale miałam przerwę w czytaniu
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ebookom mowię zdecydowanie NIE! No chyba, ze chodzi o coś co chcę przeczytać, żeby się przekonać, że tak jak z góry przypuszczałam będzie do kitu, ale będę mogła z czystym sumienie się nad tym pastwić ![]() Dlatego tez w formie elektro przeczytałam Zmierzch i jakiegoś tam Coelho |
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wsunęłam drugą porcję lecza
Jak widzę cukinię, to dostaję małpiego rozumu
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś wie ile kosztuje przesyłka na fragrancex.com? I czy płacić można tylko paypal'em?
|
|
|
|
#1930 |
|
grozi wypollizowaniem
|
kocham leczo
|
|
#1931 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Wszystkiego najlepszego )
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie ma co ukrywac, ze film lepszy, to samo jest z "Ojcem Chrzestnym" ...
|
|
#1933 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(te szpagaty i inne rozkroczone pozycje - chyba zboczona jakaś jestem ) Cytat:
najlepszego Cytat:
e-booki są bez serca ![]() i od czasów pisania magisterki mam ich serdecznie powyżej uszu ![]() ![]() Cytat:
(dobrze ze moja mama nie ma takich przemyśleń, bo nie dałaby mi żyć Deszcz już nie pada tylko leje jak z cebra ![]() Właśnie (z pomocą Polly i jej wątku na wspólnozakupowym ) spłukałam się doszczętnie (po piątkowym fryzjerze będę chyba musiała zacząć żywić się korzonkami ) aczkolwiek jest mi z tym stosunkowo dobrze )
|
|||||
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książka nie była zła, pochłąnęłam ją, z przyjemnością w dwa wieczory Tak samo jak "Ja, Klaudiusz". Przy tej drugiej kompletnie straciłam poczucie czasuU mnie leje na maksa. I przez to strasznie mnie łamie w kościach. Dźwigam się z krzesełka, jak połamana
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby temat oklepany ale ta ksiazka jest wyjatkowa i dobrze napisana. Historia psychoterapii Marilyn przepleciona roznymi watkami z jej zycia. Normalnie najlepszy horror zastepuje Jakas mega nerwica lekowa polaczona z depersonalizacja, derealizacja i uzalenieniem
|
|
#1936 |
|
BAN stały
|
Na to wyglada
![]() --- Jesli chodzi o ksiazki, pare dni temu skonczylem czytac "Wir heißen euch hoffen", autorem jest zmarly w styczniu tego roku austriacki pisarz Johannes Mario Simmel. Jedna z najlepszym ksiazek, jakie dotad czytalem ). Dawno juz zadna ksiazka mnie tak nie pochlonela, poza tym styl, jakim posluguje sie Simmel, trafil prosto w moje serce (i mimo jakichs 650 stron musialem sobie wydzielac "racje czytelnicze", aby jej za szybko nie skonczyc, przerazony wizja: "co potem"? ). Jakims cudownym zbiegiem okolicznosci znalazlem tutaj pare dni temu jego kolejna ksiazke, "Es muß nicht immer Kaviar sein" (poza tym, ze opowiada o agencie wywiadu, zawiera mnostwo rozmaitych przepisow kulinarnych), wiec mam co czytac I spac ide, jestem wykonczony
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- No i nie pójdę spać W stacji "Ale Kino" dziś dzień dobrych filmów Teraz leci "Sekretarka" z Maggie Gylenhaal. Czasem dobrze mieć na 12.00 do pracy...
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sobie lukne jednym okiem, bedzie jakis Jamesowy Spaderowy tydzien wczoraj widzialam (tez po raz n-ty) Sex, klamstwa i kasety wideo
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
To już wiem, jakie będzie następne Ciacho
![]() Ja z kolei uwielbiam Maggie Gyllenahaal. Jedna z moich ulubionych aktorek
|
|
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
![]() idę na badanie krwi ![]() miłego dnia |
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Od wczorajszego bardzo późnego wieczoru mam... kota
ło mamo, całą noc spał z nami w łóżku, a dokładnie o 4.59 rozpoczął poranną pobudkę polowaniem na moje zakołdrzone stopy potem smyrał mnie tam, gdzie mam łaskotki, a ja oczywiście zamiast udawać twardziela, to się rechotałam pewnie mu się to spodobało i będzie tak robił codziennie
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie tyle załamiesz, co wyrzucisz malca z pokoju. Nasz kocurek od kilku dni robi sobie pobudkę o 2, 3 w nocy i też po nas biega - tzn od pokoju do pokoju, raz po mnie raz po mamie. Ale nie tylko - zaczepia, gryzie po rękach, twarzy, potrafi wsadzić łapę do oka, wśliznąć się pod kołdrę i gryźć po nogach. Mama dziś nie wytrzymała już ( o 6.00 wstaje do pracy) i zamknęła się w pokoju, a ja zostałam z bandziorem Miszą sam na sam. Rzuciłam mu wałek do włosów i jakoś cudem się odczepił, a rano obudziłam się przywalona kotami - Misza nad głową, a Pampeluna w nogach ( stęskniła się za mną w końcu). Podsumowując - w nocy mamy małe piekiełko, przerabiałam to samo z Pampeluną i zapomniałam jak to jest Jedyne pocieszenie, że za jakiś czas z tego wyrośnie
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-17 o 09:55 |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo!
Ależ szybko ten tydzień leci.... No i dziś się wyspałam, hura!!! Miłego dnia życzę
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak serio, mały miał wczoraj stresy... oddzielony od właścicieli, mamy i dwóch sióstr, poza tym dwugodzinny lot, nowe miejsce... A teraz swymi szlachetnymi dwoma kilogramami tamuje mi krążenie w tętnicach udowych i żyłach nadgarstka. Pisanie jedną ręką nie jest łatwe
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to m,in lubię koty Moje koty aktualnie śpią po nocnych szaleństwach, a ja się reanimuję drugą kawą![]() ![]() Od kilku dni wzięłam się za "wychowanie" Miszy, oczywiście małymi krokami, stopniowo i stosownie do jego wieku. Oduczam go powoli, że skakanie mi na plecy od tyłu, gryzienie po twarzy, wsadzanie łapy do oka, ładowanie mi się na kolana i dobieranie do talerza z obiadem to nie jest zabawa i nie jest fajne. Idzie mi powoli, ale liczę że konsekwencja zrobi cuda
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-17 o 10:23 |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taaa, zwierzaki są cudne, spać w nocy nie dają, my musimy wstać do roboty, a one odsypiają, biedactwa Ale nawet małż się na małego nie wściekał (choć koszmarnie niewyspany szedł do pracy), tylko rechotał z jego porannych podchodów
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tata marudził, jak usłyszał o trzecim kocie. Powiedziałyśmy mu z mamą, że to tymczasowo tylko
![]() ![]() Pomarudził, powkurzał się, ale jak przyjechał do domu to zaraz chciał zobaczyć malca, w weekendy są nierozłączni - mały z nim śpi, siedzi na kolanach, tata chyba zmiękł. Od 2 tygodni jak przyjeżdża, nie pyta kiedy go wydamy, a to już sukces....![]()
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą "Misza" to fajne imię dla kota - choć czasem mówię tak na mojego TŻ ![]()
|
|
|
|
|
#1950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
byłam dziś za przeproszeniem w PUPie ( może w listopadzie, gdzie tam do listopada ![]() chyba czas zacząć szukać na własną rękę
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

za sprawa ostatniej sceny...z tego co pamietam to w ksiazce bylo dokladnie opisane jak wyglada dziecko, a w filmie tylko byl tekst " co zrobiliscie z jego oczami?" 

Ale wiem z doswiadczenia, nie łatwo jest wszystkie literówy wyłapać

Ty za młoda na babcię jeszcze jesteś
Kochasz jak własne bez całej tej,czasami przykrej,otoczki

Rany jak ten czas leci
Niestety będę ją spędzać samotnie (ewentualnie razem z CSI
ale 33 

)

ło mamo, całą noc spał z nami w łóżku, a dokładnie o 4.59 rozpoczął poranną pobudkę polowaniem na moje zakołdrzone stopy