![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
![]() Cieszę się, że smakowało. Ja na razie wybywam na spacerek, przewietrzyć Dzidziola ![]() Co do obiadów, to chyba zrobię dzisiaj leczo albo naleśniki ![]()
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Domi heheh też nie raz łaziłam po szmateksikach i patrze takie laskik ,tak ubrane a zkoszyka sioe im wywalałao ale byłam zazdrosna
![]()
#4893 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() Pewnie mnie już niestety nie pamiętacie ![]() ![]() Mam na swoje usprawiedliwienie tylko to, że najpierw zepsuł nam się komputer, później wyjechałam do mamy na dość długo, potem z TZ byliśmy na urlopie na mazurach, a potem wylądowałam w szpitalu bo okazało się że szyjka mi się rozwiera, jest miękka i krótka - krótko mówiąc mało się nie rozpakowałam ![]() W szpitalu w końcu podali mi sterydy na rozwój płuc dziecka i założyli pessar. Teraz jestem w domku z przykazaniem leżenia, ale trochę wolno mi już wstawać. Byle niezbyt długo chodzić i siedzieć bo wtedy jest nacisk na tę nieszczęsną szyjkę. Postaram się zorientować co tam u Was słychać, ale nie mogę zbyt dużo czasu spędzać przed kompem. Chciałam pogratulować Bravurce synka- super, że wszystko dobrze się skończyło ![]() a Dudziakowej życzę wytrwałości w leżeniu i żeby wytrzymała z synkiem jak najdłużej w brzuszku. PS. Wygląda na to że potwierdzę regułę, że u grudniowych mamuś więcej córeczek bo też spodziewamy się dziewczynki. Od paru lat planowałam dać córeczce na imię Lenka, ale teraz się zastanawiamy bo robi się strasznie popularne. Na chwilę obecną można chyba tak wpisać (jeśli mnie spowrotem przygarniecie)
![]() |
#4894 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4895 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj nie odyzwałam się, bo składaliśmy z mężem wielką szafę przesuwaną i zajęło to nam 6 godzin. Ale efekt jest piękny i teraz tyyyle miejsca mamy ![]() Wczoraj niestety miałam niemiłą przygodę z maścią na korzonki. Nasmarowałam męża taką rozgrzewczą, poszłam do łazienki, umyłam ręce, rozczesałam włosy, coś tam porobiłam i podmyłam się płynem do higieny intymnej, i nagle jak mnie nie zaczną piec wargi sromowe, (spanikowałam, zaraz w myślach, że zaszkodzi małej), wlazłam pod prysznic i opłukiwałam chłodną wodą i na szczęście przeszło. Normalnie jak debil czasem ![]() Co do SN czy CC, ja raczej za SN jestem, ale także za znieczuleniem podczas porodu (sam zastrzyk w kręgosłup jest bardzo szybki i boli tylko odrobinkę), dopiero jak będzie trzeba to CC wtedy. Moja szwagierka rodziła przez CC i rana dokuczała jej, ale nie aż tak bardzo, mówiła, że jest tak nakręcona Witusiem i opieką nad nim, że o ranie zapominała. Za to nakarmić małego dopiero mogła wieczorem (mały urodził się koło 10) w pozycji oczywiście leżącej. Ogólnie ona dobrze wspomina swój poród.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie wlasnie chcialam sprostowac ze to przepis na kurczaczka to od Brombusi ![]() ![]() ![]() DZiewczyny powiem Wam szczerze-JA JUZ MOGE RODZIC,Wlasnie wrocilam ze szkoly rodzeinia gdzie udalo nam sie wejsc na porodowke,po tej wizycie juz calkiem sie upewnilam ze w ogole nie boje sie porodu i mogla bym rodzic nawet teraz Fajnie nam wszystko polozna pokazala omowila,oczywiscie musialam jak zwsze wiele pytan zadac na ktore odpowiedziala mi wyczerpujaco i jestem zadowolona,teraz nic tylko czekac az ciaza bedzie donoszona i maly zechce wyjsc na swiat ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dziewczyny, teraz się wybieramy hurtowo do fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze jednak, że u ciebie się poprawiło, bo jeszcze nie czas na rozpakowywanie. Teraz grzecznie leż i odpoczywaj. Widzę, że coraz więcej dziewczyn zostaje przeniesiona do pozycji poziomej. Miejmy nadzieję, że wszystkie donosimy do terminów ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-17 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milego spacerku ja chyba tez sie zaraz wybiore do Castoramy bo mam obok domu ,widzialam tam ostatnio takie kolorowe naklejeczki na sciane dla dzieci ale nie mialam czasu zeby im sie przygladac i teraz chyba wyskocze i oblukam co i ja Nalesniki mowisz,narobilas mi smaka i chyba tez sobie kilka zaraz usmaze Cytat:
A co Ty Asiccccca myslalas,takie damy czasami chodza po lumpkach ze hej,ostatnio kolezanka mi opowiadala bo prowadzi swojego lumpka ze takie to najgorsze i jeszcze sie kloca zeby im przecenic ![]() Cytat:
Witaj Moutaim spowrotem i zagladaj do nas czesciej kochana,oszczedzaj sie i gratuluje coreczki A ja nadal czekam na kuriera ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A no trzeba sie wypieknic przed porodem no nie Ja tez sie wybieram ale za jakies 2-3 tygodnie bo mi starsznie szybko wloski rosna i po miesiacu juz mam odrosty ze hej wiec przemecze sie i poczekam zeby jak najblizej porodu bylo bo pozniej to nie wiadomo kiedy maly pozwoli mamie wyjsc na 2-3 godzinki do fryca ![]() ![]() ![]() Cytat:
No tak jeszcze z miesiac i juz moge sie rozdwajac ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
ja sie musze zebrac i isc na henne.. ale sie jakos nie moge zmotywowac..
mountain no to teraz sie przylacz i pisz wiecej i napewno sie wkrecisz szybciutko ![]() ja jestem za zwyklym tytulem watku. faktycznie niektore dziewczyny wymyslaja fajne nazwy watkow ale niektore sa tak przekombinowane ze az glupie..
#4901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba cos nie doczytalam o jakim watku mowimy?o 3 czesci czy juz na odchowalnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki to w takim razie jeszcze pare godzin pisania i bedziemy mieć trzecią część watkeczku
![]() w takim razie zostajemy przy zwykłej nazwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do imienia mam dokładnie to samo! od ponad 7 lat powtarzam, że jeśli będę mieć córeczkę to dam jej na imię Lenka. I wszystko pięknie, nawet lekarz potwierdza płeć, a ty,mczasem Lenek narobiło sie wkoło tyle że ho ho. ale przestałam się tym przejmować. Jeszcze dwa lata temu był szał na Julki, za rok pewnie tez coś wymyślą, a ja ze swoich marzeń nie zrezygnuję. Trudno sama mam popularne imię i jakoś żyję. Może nie będzie tak źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam właśnie wiadomość od Kareniny: "Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że jesteśmy już po badaniach dzisiaj i wyniki są ok - skurczy bardzo mało, szyjka bez zmian ![]()
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Gucia przekaz Kareninc ze za nia tesknimy
![]() Kasiu ja tam mowie ogolnie o tytulach watkow.. i o 3 czesci na poczekalni i rozpakowanym na odchowalni ![]() ![]() co gotujecie?? ja dzis mam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym a na jutro bede robila golabki.. choc to juz nocna pora, jak Kachulka ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-17 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziwna jakas,Poprostu nie boje sie porodu i ide pozytywnie nastawiona do tego wszystkiego Powiedzialam sobie ide-urodze-wracam i co ma byc to bedzie a jak bedzie to sie okaze za jakis czas...moze wtedy zaczne sie bac,poki co nie
||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałaś że w związku z problemami z szyjką macicy założyli Ci pessar... W którym to było tygodniu, jeśli mogę wiedzieć? I czy musisz teraz przyjmować jakieś lekarstwa w związku z tym? A te sterydy to już Ci dali tak na stałe? Pytam o to wszystko bo prowdopodobnie też mnie niebawem czeka szpital i założenie pessara - ginka mówiła coś o 28 tygodniu (czyli w zasadzie za tydzień)... No i chcialabym się czegoś na ten temat dowiedzieć... A jak w ogóle się teraz czujesz z tym krążkiem? Długo musiałaś leżeć w szpitalu i czy dostalaś jakieś szczegółowe zalecenia do domu? Oj, dużo mam tych pytań ![]() ![]()
![]() |
#4908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzis nic nie gotuje bo nie ma tz znowu sobie pojechal w swiat wiec sama siedze ale dal siebie zrobie ze 3 nalesniki i bede miala odrazu na kolacje.Brombi mi smaka narobila No Kropcia z zasypianiem to ja mam ostatnio coraz gorzej ![]() Ale za to wykorzystuje ten czas na pozyteczne rzeczy i ostatnio prasowalam wszystkie ciuszki A co do gotowania w nocy to ja uwielbiam gotowac noca,tak mi najlepiej bo mikt mi nie przeszkadza,nie marudzie,nie kreci sie po kuchni ogolnie zawsze prowadzialm zycie nocnego Marka a teraz to juz w ogole
||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Odgapie chyba od ciebie i tez pocieniuje/ postopniuje wloski ![]() ![]() Jestem za stworzeniem naszej wlasnej ksiazki kucharskiej ![]() a jesli chodzi o kolejna czesc watku to jestem za ta co mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() ide sie szykowac do fryzjera pozniej (jak bede wygladala jak czlowiek) to wam wkleje foty moich wloskow;p no chyba ze bede wygladala jak ![]() Buziaki mamki ![]() ![]()
![]() |
#4910 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz położę się na trochę bo młoda kopie okrutnie - chyba pozycja siedząca jej nie pasuje, odzwyczaiła się skubana ![]() Zajrzę do was popołudniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz fajnie Agus bo moj owszem poszedl ze mna do szkoly rodzenia i myslalam ze sie przekona do porodu rodzinnego ale ciagle slysze od niego ze on mi tam ![]() Oczywiscie prosimy o foteczki nowej fryzurki ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
To sie zobaczy,zyczyla bym sobie tego aby poszlo łatwiutko,zreszta wszystkim dziewczynom tego zycze a jak bedzie naprawde to sie dopiero okaze ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz będę was nadrabiać bo troszkę tego naskrobałyście ![]() Trzymam mocno za Dudziakową ![]()
#4913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do pani w sklepie to az takich drastycznych trojkątow nie lubię, moja fryzjerka nazywa to ścięcie w "wiosło" i zawsze sie z tego śmiejemy. Stopniowanie delikatne tak, ale nie właśnie taki trojkat na plecach... Domi Ty jak masz wlosy do pasa - to przemyśl to dobrze, bo takie jak Ci poszarpie to długo potem trzeba zapuszczać. Czy potem do nazwy Mamusie listopadowo-grudniowe 2009 cz.3 - dopiszemy - Rozpakowywanie ![]()
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konspi ROZPAKOWYWANIE dopiszemy w czwartej czesci, bo napewno takowa bedzie ![]() ![]() ![]() Ja lece do sklepu, bo mam zamiar robic krokieciki z parówka i serem zółtym, boje sie, że 5 parówek nei wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() Co do proszku to ja też będę prac w takim dla dzieci tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy, a co do płynu do płukania to położna ze SR powiedziała żeby nie płukać w niczym tylko zawsze ubranka prasować więc póki co tak zamierzam robić ![]() Cytat:
Jadę dziś z mamą kupić łóżeczko dla Wikiego. Najprawdopodobniej będzie to Radek VII kolor sosna, kilka dziewczyn też je kupuje. Zastanawiam się tylko nad tą szufladą ale to zdecydujemy w sklepie ![]() Życzę miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na kupowanie ton żeli i pianek i potem siedzenie w łazience przez godzinę i układanie nie mam jakoś ochoty. Zresztą po tych żelach i piankach moje włosy robią się takie matowe. A co do tytułu nowego wątku, to zgadzam się z Domi. Nie wywołujmy wilka z lasu ![]() Cytat:
Ja już z kilku źródeł , również od mojej położnej, że na początku do kąpieli nie potrzeba używać żadnych mydeł, ani kosmetyków. Ewentualnie można dodać do wody troszkę oliwki. Same mydła też mogą uczulać. Ja nie mogę w ogóle używać mydła w kostkach. A na obiad dziś będzie leczo (cukinia+ pomidory+ pieczarki + kiełbaska+ ziemniaki) ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-17 o 13:24 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() Czy Was maleństwo też tak kopie po narządach? Mój pęcherz jest biedny, tak mi go naciska kopie w tym miejscu, okropne uczucie ![]() Jakie butelki kupujecie? (jakie są dobre?) i czy kupujecie ceratki do przewijania bądź ceratke pod prześcieradło? |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i chciałam sie pochwalić ze robie dziś racuchy, które za mna tak chodza i to głównie przez ciebie ![]() ![]() 2befree i katekatee gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni mountain no to rózowe gratulacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Raczkowanie
|
ja jestem również za zostawieniem tytułu wątku, jedynie co się zmienia to po prostu częśc 3.
I też sie wybieram do fryzjera,ale dopiero za 2 tygodnie.Muszę pocieniować trochę włosy bo mam bardzo grube i strasznie ich dużo.Teraz prawie cały czas w kucyku chodzę. A u mnie dziś na obiad ... naleśniki z farszem z mięsa mielonego, papryki i pieczarek zapiekane z żółtym serkiem...mniam Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-09-17 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.