![]() |
#4861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Raczkowanie
|
Cześć Brzuchatki
![]() Nacytowałam sie i mi zjadło...wrrrr. Złośliwośc rzeczy martwych.... Agusia,Kate dzięki ![]() Kate gratuluje zdanego egzaminu, teraz możesz spokojnie się wziąść za wyprawke.U mnie na razie tylko ciuszki i przewijak z komodą i wanienką(takie 3 w 1 ![]() Co do tego przedmleka-ja póki co nie miałam,ale zobaczymy jak to będzie.Ostanio koleżanka mi opowiadała, że jak urodziła córe to przez 2 dni nie miała pokarmu i mała ssac za bardzo nie umiała, napiła się herbatki laktacyjnej i pomogło.Karmi małą normalnie piersia.Tylko dla mnie troszkę dziwne jest, że noworodek przez 2 nic nie jadł. ![]() Dudziakowa, trzymam kciuki aby Juleczek jeszcze troszke pomieszkał w brzuszku.Trzymaj się cieplutko ![]() Guciu, możesz napisać jaki to dokładnie krem z Weledy polecała pani położna? Znajoma polecała mi olejek do kąpieli Emolium, http://www.emolium.pl/products.php?mode=view&id=12 podobno jest super. Zahario jak samopoczucie?? Ja dziś mam do załatwienia trochę spraw urzędowych, także wybieram się pózniej do miasta. Nastawiałam już ostatnie pranie dzieciowe(piorę na 30 stopni), chyba z tydzień mi to zajęło a to tylko ciuszki ,gdzie mi tam jeszcze do kocyków, pościeli ,itp. no nic uciekam pod przysznic, trzeba się troszkę ogarnąć. Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-09-17 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo
![]() Kiepską miałam dziś noc, obudziłam się o 4 i przez 1,5 godziny nie mogłam zasnąć ![]() I plecy mnie strasznie ostatnio znowu swędzą ![]() Cytat:
![]() U mnie w mieście, zzo nie dają, dlatego że nie mają na porodówce anestezjologa na etacie ![]()
![]() |
#4864 |
Raczkowanie
|
dudziakowa, trzymaj się dzielnie i nie panikuj! Julek będzie w szpitalu bezpieczny, jakby co to pamiętaj że już kawał chłopa z niego i na pewno sobie poradzi!
z tymi stanikami, to ogólnie bieda z nędzą ![]() z zzo jest jeszcze ten problem, ze nfz płaci szpitalom za poród tyle samo, nie ważne jakie procedury medyczne były zastosowane - więc szpitalom zwyczajnie nie opłaca się wydawać kasę na anestezjologa, środki znieczulające, itd. bo i tak nie dostaną za to złamanego grosza; i to jest problem nie tylko małych miast - w Poznaniu możecie zapomnieć o zzo, oficjalnie tylko 1 szpital (na 4) daje, ale w praktyce jeszcze nie słyszałam żeby jakiejkolwiek kobiecie podali; |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Emolium, to jestem bardzo sceptycznie nastawiona do tego typu produktów. Wszędzie są zachwalane, testowane dermatologicznie, sprzedawane tylko w aptekach. Ja cierpię na AZS (i może być, że córcia to odziedziczy po mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4866 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zadzwoniłam jednak wczoraj do gina i mu to opowiedziałam i starsznie mnie opieprzył, że natychmiast na badanie. I że w takich sytuacjach trzeba od razu reagować... No i bylam w szpitalu na pierwszym w zyciu KTG i dokladnie mnie zbadali. Wszystko ok i mam chodzic jak z jajkiem ufffffffffff......... od razu czuje sie lepiej, a tak pewnie bym sie zamartwiała niepotrzebnie. Potem jeszcze moj gin dzwonil do mnie i w ogole jestem zaskoczona że te panie w szptalu wydawły sie całkiem fajne i normalne... tak ze może dziewczyny nie bedzie tak źle? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dobrze, że napisałaś o swoich odczuciach bo ja już byłam nastawiona żeby kupić ten olejek a tak jeszcze to przemysle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja dziś zostaje sama z Nikolą bo ojciec pojechał do szpitala na badania a mama jedzie ok:12,do szpitala do andrzeja zawieśc mu coś. ![]() ![]() Obiadek muszę zrobić ale może i dobrze że sama jestem zobaczymy jak Nikola dziś z zachowaniem będzie dziś,Jak narazie ogląda bajki. Muszę powiedzieć swojej doktorowej że już zaczynają puchnąć mi nogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Któraś z dziewczyn się pytała o to łóżeczko turystyczne;POWIEM CI TAK;Ja chciałam kupić i do tej pory chce ale u nas w sklepie są te łóżeczka po 380zł,więc już sama niewiem.A na all są po 199zł takie właśnie z tym podwieszanym dla noworodków materac,bo na takie patrzyłam bo takie chce kupić.Mi bardziej chodzi o Nikole żeby do Wiktorka rączek niewkładała bo boje sie że coś mu zrobi. Ale zobaczymy może będą w auchanie lub w realu a jak niebedzie to kupujemy drewniane. Dudziakowa- trzymam kciuki kochana za was tak jak inne dziewczyny. BRAVURKA- dodaj zdjątka kochana czekamy z niecierpliwością .
#4869 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuski ale duzo naskrobalyscie
![]() Dudziaczku badz dzielna dla Juleczka trzymam za was kciuki ![]() A ja daje po raz pierwszy moje malusie zakupki dla kamilki tylko tyle ale zawsze to cos, a zakupy na maksa zaczynam od pazdziernika jak juz bede na zwolnieniu ![]()
#4870 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
uff nadgoniłam...
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() po przeczytaniu tych rewelacji ja kupiłam jasne - sosnowe... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś właśnie jest z tymi skurczami ktorych po zzo rodząca nie czuje i częściej wtedy musza nacinać... matko... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia wszystkim. Ciekawe jak tam beta bravurki ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-09-17 o 08:56 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Ja juz po glukozie i musze powiedzieć, ze nie było źle. Mi to przypominało bardziej plusssza (a pilam bez cytrynki ![]() Miałam iść do fryzjera, chce sobie postopniować włosy, bo już mi sie znudzily długie proste...Chyba pojde po południu jak mąż wróci z pracy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tyle piszecie o tym porodzie, że sama zaczynam się bać ![]() Ja jestem nastawiona na poród SN. Ze znieczuleniem to u nas jest tak, że jeżeli będzie anestezjolog to mogą dać, a jeżeli akurat będzie zajęty albo go nie będzie to doopa! Położna jednak pocieszyła, że podają środki przeciwbólowe dożylnie. Kurcze... no musimy jakoś dać radę! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zadomowienie
|
Pietrusia gratuluje pierwszych zakupów
![]() Domi no to teraz trzymam kciuki zeby wyniki były ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
wiesz malinko dla lekarza tez to wygodniej zrobic cc, pol godzinki i po porodzie a tak jak musi sluchac (jak np u mnie przez 16h krzykow i placzow) to pewnie glowa go boli
![]() pamietam ze przy moim porodzie moj gin byl w szpitalu ale nie mogl zrobic cc bez zgody ordynatora a ordynator sie uparl ze bedzie sn. moj lekarz przepraszal mojego tz za to a nie mnie ![]() ![]()
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie a ja tylko sie przywitam i spadam so szkoly rodzenia.Trzymajcie kciuki zeby dzis porodowka byla wolna bo inaczej juz nie pojdziemy a ja tak bardzo chce zobaczyc co mnie czeka......i jak tam jest
A po szkole rodzenia wracam do domku i oczekuje na kuriera,kurcze tego samego dnia wyslali do mnie i do siostry i ona juz wczoraj dostala swoja paczke a ja nie wiec czekam dalej ![]() Milego dzionka
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dudziakowa popieram słowa dziewczyn - bądź dzielna jak do tej pory ![]() ![]() ![]() wczoraj naczytałam sie tego artykułu o masażu krocza i Tz obiecał że on mnie będzie masował nawet dłużej niz jest zalecane ![]() ![]() jeśli chodzi o proszki i płyny to nie zabieram głosu bo zielona w tej kwestii jestem ![]() i dziękuję za odp w sprawie przed-mleka bo już myslałam że tylko ja nie miałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() U nas zaczął się 27 tydzień, a ja już nie mogę się doczekać finału ![]() ![]() ![]() ![]() Oglądaliśmy też film o sposobach uspokajania niemowlaków - niezły, zobaczymy, czy się sprawdzi w rzeczywistości ![]() Poza tym, to przygotowanie wyprawki trwa. Tyle, że mam chwilowo przesyt zakupów i odłożyłam kolejny etap do października. Chyba za dużo kupiłam na raz i przestałam mieć radochę ![]() Dołączam się do postulatu Sexybody - trzeba zrobić jakąś wizażową książkę kucharską, bo przy takim tempie pisania te wszystkie pyszne przepisy giną gdzieś po drodze. Ja robiłam jak do tej pory ciasto z jabłkami i budyniem (nie pamiętam wg czyjego przepisu) - genialne, zawiozłam do teściów i poszło podczas jednego popołudnia! A przedwczoraj robiłam kurczaka w sosie cebulowo-śmietanowym wg przepisu Kachuli - pychota!!! Bravurka - fajnie, że już będziecie mieli Patryka w domku. Wrzuć jakieś fotki małego, bo teraz to już pewnie chłop jak dąb ![]() Dudziakowa - trzymaj się dzielnie! Spróbuj się pocieszać tym, że to już tak naprawdę finisz i niedługo będziecie się cieszyć małą kruszyną |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Ja dziś pospałam do 10 ![]() Cytat:
![]() Uciekam odwiedzić koleżankę z bliźniakami! A Wy piszcie żebym miała co robic wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#4881 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja wstałam, powoli robię prasowanko i kręcę się po domu nie mogąc znaleźć sobie miejsca. Tak apogoda do .... i nic sie robić nie chce. Wczoraj byliśmy w hurtowni z artykułami dziecięcymi i po obejrzeniu wózków totalnie już nie wiem co wybrać. Jak fajna gondolka, to koła nie takie, jak pompowane i skrętne to wielkie kolubryny i ciężkie jak nie wiem co....Matko kupno wozka mnie przerasta...a jeszcze tyle zakupów przede mną! Pozdrawiam i miłego dzionka życzę!
![]() |
#4882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do fryzjera jestem umowiona na 14 dzisiaj ![]() ![]() Co do prania to piore w DZIDZIUSIU i mam plyn Lenor sensitiv dla dzieci i piore w 30 stopniach ![]() Dudziaczku nie martw sie lekarze wiedza co robia wiec wszystko bedzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zajrzałam na wątek mamuś wrzesniowo-październikowych gdzie trwa rozpakowywanie i wiecie... wzruszyłam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tego cc, to mój lekarz jest z tych co wolą nie ciąć, jeśli nie muszą. Moja znajoma miała mieć cc, z powodu nadciśnienia, mój gin położył ją wcześniej do szpitala i w końcu przeprowadził poród sn, z tego co mi mówiła, jakichś traumatycznych przeżyć nie miała. Jestem więc pełna nadziei ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Kanspiracjo, dobrze, że wszystko w porządku, że cię przebadali porządnie. Teraz możesz spać spokojnie i uważaj na siebie.
Pietrusia, body śliczne. A butelki też mam Aventa, tyle, że 250 ml Elu, a przypadkiem na Polnej nie ma możliwości porodu w wodzie ![]() 2befree, czy ten kurczak nie był przypadkiem Brombusi ![]() Ogólnie to muszę przyznać, że wybrałam szpital, w którym można po ludzku rodzić. Zawsze można poprosić o buscopan, czy jakieś przeciwbólowe dożylne, albo zzo. Można w fazie otwierania szyjki pospacerować sobie, poćwiczyć na drabinkach, na piłce, wejść do wanny relaksacyjnej. Potem można rodzić w najwygodniejszej pozycji. Dzięku temu mam jakiś taki spokój związany z porodem i mam wrażenie, że nawet jeśli będzie to trwało ze 12 godzin to nie będzie to przeżycie traumatyczne. Ważne też że tz jest zawsze przy mnie i mogę sobie posłuchać ulubionej muzyki ![]() A jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Może będę jedną z pierwszych krzyczących, że nigdy więcej sn ![]() Ale wam dziewczyny zazdroszczę tego fryzjera ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-17 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Domipochwal sie później efektami ![]() ![]() ![]() elalank tez wstałam po 10 ![]() ale mam dzi.s lazenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4887 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
Dudziakowa jesteś silna, tyle przetrwałaś daj radę jeszcze troszeczkę. Później będą same nagrody
![]() Któraś z dziewczyn pytała, nie mogę znaleźć, dalczego są różne ceny tej samej pościeli. Bo jedna jest Poszewka na kołderkę 100x135cm, a druga Poszewka na kołderkę 90x120cm. Ja chyba kupię tą większą.
#4889 |
Raczkowanie
|
Siedzę sama z Nikola,patrze na all czy są ciuszki jakies ale każdy licytuje a jak sie pytam ile chcą za całaśc tych ciuszków to pisza ze niewiedza lub tyle ile ktoś wylicytuje.Teraz patrzyłam ciuszki 150sztuk.Pani licytuje od 99zł.Nikola ogląda bajki ja zaraz robie obiadek czyli kulki wieprzowo-wolowe kune w sosiku i ziemniaki surówka bedzie z kiszonych ogórków z cebula.No nic zjem coś i spadam do kuchni.
![]()
#4890 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce ostro postopniować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja mam do pasa ![]() ![]() ![]() Przed ciążą byłam straszną maniaczką pieknych włosów, olejkowałam je, nakładałam maseczki, odżywki, a teraz mi się nie chce o nie dbać ![]() JA TEZ JESTEM ZA KSIĄŻKA KUCHARKSĄ MAMUŚ LISTOPADOWO-GRUDNIOWYCH 2009 ![]() Moze założymy taki wątek i te mamusie, które podały te super pysznosci beda wklejały przepisy, hmm??? ![]() ale to bedzie wątek tylko dla nas ![]() Poza tym trzeba myslec nad nazwa, bo podejrzewam, ze najpóźniej jutro powstanie kolejna część wątku ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.