PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-19, 19:44   #271
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

hello.. widze że nie tylko ja mam dzisiaj kiepski nastrój... mam nadzieje że jutro bedzie lepiej,,... poczytałam was troszeczke i ide sobie co do starań nikomu nic nie doradzam bo nie znam sie kompletnie
trzymajcie sie miłej nocki
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:11   #272
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Zebra.....dużo szczęścia,radości i miłości na nowej drodze życia
Alexa....czyli,że co.....owulacja mogła być wcześniej niż skok temperatury czy później??Tak się zastanawiam nad czymś.Moja znajoma jest w tym samym czasie co ja w ciąży.I wie już,że w brzuszku ma synka .Czy ja powinnam się sugerować tym czy nie.Bo ja już normalnie do tego 29.09 osiwieję z ciekawości.Jeszcze jedna dziewczyna jest w tym samym czasie w ciąży co ja,co do dnia i zobaczymy co jej wyjdzie.Jak syn tzn,że dla mnie już nadziei nie ma chyba

Dzisiaj wykupiłam sobie witaminy,bo położna kazała i już mi jest nie dobrze .No trudno,dla dobra dziecka przemęczę się.
Ja wlasnie juz sama nic z tego wszystkiego nie rozumiem myslalam,ze jest inaczej a jak przeczytalam to zwariowalam jak ja bede miala 3 chlopca to bedzie niezle

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hejka kobietki
Wpadlam sie do Was przywitac choc to juz wieczor...ale nie dosc ze dalej mam dolka to jeszcze caly dzien dzis w biegu
Ale przynajmniej wiem ze sie dzis wyspie bo cos czuje ze zaraz zasne,a jutro nie mam zamiaru zbyt wczesnie wychodzic z lozka
Chyba przez te wszystkie nerwy jakie mam to jestem strasznie padnieta,kto by pomyslal zebym ja szla o 20 spac...a teraz od kilku dni normalnie o 20 jestem lunatykiem heh...a do tego zbliza mi sie termin@...moj TZ juz ze mna nie wytrzymuje,dzis to mam w sobie takiego agresora ze rzucam wszystkim co mam pod reka Nio i powoli zaczyna mi sie rozowawy sluz Nio i 4 dzien z rzedu rwie mnie podbrzusze...a do wtorku jeszcze troche...moze ktos ze mna wytrzyma do tego czasu ??
I zeby nie bylo w ciazy napewno nie jestem!!! Przytulanek bardzo malutko i raczej nie w dni w ktorych byla owulka wiec nawet sie nie wkrecam !!

Buziaczki laseczki kochane
Alexa dziekuje (Ty wiesz!!!)
Nie ma za co kochaniutka zawsze sluze pomoca

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Tak wogole to witam wszystkie kobietki wczoraj jak moj malzonek sie rozgadal ze wszystkimi znajomymi na gg i na skype to normalnie nie moglam dojsc do kompa mam nadzieje,ze dzis bedzie inaczej dzis to ja nie dopuszcze milej niedzieli kobietki
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:14   #273
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witam Laseczki i Fasoleczki!
Ja właśnie zastanawiam się czy dziś nie mam przypadkiem owulki? Wczoraj tempka 36,6 a dziś 36,2 i do tego w śluzie troszeczkę krwi. Wczorajszy wysiłek fizyczny daje o sobie znać i nie wiem czy nie przyspieszył? Szukam w necie jakiś wiadomości, ale wiecie jak to jest. Zaraz biegnę na przytulanka, bo wczoraj mnie ominęły

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:25   #274
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Witam Laseczki i Fasoleczki!
Ja właśnie zastanawiam się czy dziś nie mam przypadkiem owulki? Wczoraj tempka 36,6 a dziś 36,2 i do tego w śluzie troszeczkę krwi. Wczorajszy wysiłek fizyczny daje o sobie znać i nie wiem czy nie przyspieszył? Szukam w necie jakiś wiadomości, ale wiecie jak to jest. Zaraz biegnę na przytulanka, bo wczoraj mnie ominęły
Przytulaj sie szybciutko calkiem mozliwe,ze to owulka albo juz zagniezdzanie ale dzialaj poki co
Stary 2009-09-20, 10:28   #275
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
Przytulaj sie szybciutko calkiem mozliwe,ze to owulka albo juz zagniezdzanie ale dzialaj poki co
Oj w takim razie idę poprzytulac się, moze jeszcze nic straconego.

Stary 2009-09-20, 10:34   #276
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Oj w takim razie idę poprzytulac się, moze jeszcze nic straconego.
Moim skromnym zdaniem nic straconego a przytulanki z rana swietna sprawa wiec dzialaj poki masz mezusia przy sobie ,bo wiadomo nowy tydzin,praca czyli mniejsze checi i mozliwosci a ja w razie co jeszcze cos na szczescie od mojej fasolinki a ja ide robic mielone nadziewane pieczarkami mmmm kocham te kotleciki
Stary 2009-09-20, 10:36   #277
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka kochaniutkie
U mnie dzis narazie spokojnie,nerwy sie jeszcze nie zaczely hihi i mam nadzieje ze nie zaczna
Jakas taka wyciszona jestem
Alexa jest jest za co dziekowac
Hihi no cos wiem o tym gadaniu Twojego meza hehe Bardzo mily jest
Pepus to nie pozosaje mi nic innego jak zyczyc POWODZONKA kochana !!! I trzymam mocniutko

A u mnie @ zbliza sie wielkimi krokami

Milutkiego dzionka kochane !!! mam nadzieje ze u Was tez tak cieplutko i slonecznie jak u mnie

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 10:59   #278
Sensuel
Wtajemniczenie

alexa....widzę,że Ty się jakoś specjalnie nie stresujesz tym faktem,że może być kolejny synek .Ja chyba też muszę wyluzować,ale nie wiem jak ,za bardzo bym chciała jednak tą dziewczynkę
Stary 2009-09-20, 11:17   #279
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witajcie kochane w niedziele. Jak Wam mija??U mnie pogoda śliczne i mój mąż się upiera,że chce jechać na rybki. My już po obiadku,ale się z maleństwem najadłyśmy. Robiłam rosołek i ziemniaczki i sznycle w sosie śmietanowo-grzybowym. A Wy co dobrego macie??Miłej niedzieli kochane. Wieczorkiem zajrze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:28   #280
magrat83
Raczkowanie

Dzień dobry
Ja dzisiaj coś nie jestem w humorze pokłuciłam się z TZ, on próbuje coś zagadywać,ale nie chce mi się z mnim gadać ja taka uparta jestem i jak on chce się godzić to ja unoszę się honorem dzień chyba będzie do czuję się zmęczona i najchętniej bym chyba całą niedziele przespała do tego boli mnie brzuch i plecy niech juz się ten dzień skończy
magrat83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 12:18   #281
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hejka kochaniutkie
U mnie dzis narazie spokojnie,nerwy sie jeszcze nie zaczely hihi i mam nadzieje ze nie zaczna
Jakas taka wyciszona jestem
Alexa jest jest za co dziekowac
Hihi no cos wiem o tym gadaniu Twojego meza hehe Bardzo mily jest
Pepus to nie pozosaje mi nic innego jak zyczyc POWODZONKA kochana !!! I trzymam mocniutko

A u mnie @ zbliza sie wielkimi krokami

Milutkiego dzionka kochane !!! mam nadzieje ze u Was tez tak cieplutko i slonecznie jak u mnie
LOOOO matko Ciebie tez zagadywal On jak wpadnie w trans to gorzej niz Ja zna ,nie zna byle tylko pogadac sluze pomoca jak cos a teraz robie obiadek i murzynka bo wczorajsze zniknelo nawet nie wiem kiedy

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
alexa....widzę,że Ty się jakoś specjalnie nie stresujesz tym faktem,że może być kolejny synek .Ja chyba też muszę wyluzować,ale nie wiem jak ,za bardzo bym chciała jednak tą dziewczynkę
Kurcze powiem Ci ,ze jak wczoraj bylam w Tesco i zobaczylam matke,szla sobie taka normalna ,zdrowa, dziewczyna kolo 30 z 3 normalnych,zdrowych dzieci a 4 wiozla w wozku to normalnie myslalam,ze zaczne ryczec a raczej wyc na srodku sklepu :frown: takie malenstwo a cale w aparaturze bylo,i w nosku i w buzi ,wenflony w raczkach i na czole i z boku taka aparatura ktora oddycha za to malenstwo,wiec pomyslalam,ze chyba jednak niewazne co byle bylo silne i zdrowe,fakt chcialabym miec coreczke,bo tak mi w sercu jakos dziwnie jak patrze na male dziewczynki ale jak wczoraj zobaczylam to malenstwo .....to wszystko w rekach Tego najwyzszego

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez magrat83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dzisiaj coś nie jestem w humorze pokłuciłam się z TZ, on próbuje coś zagadywać,ale nie chce mi się z mnim gadać ja taka uparta jestem i jak on chce się godzić to ja unoszę się honorem dzień chyba będzie do czuję się zmęczona i najchętniej bym chyba całą niedziele przespała do tego boli mnie brzuch i plecy niech juz się ten dzień skończy
Nie ma co sie wkurzac ja wiem,ze czasem sa te gorsze dni ale lepiej udawac ,ze wszystko jest ok moze sie humorek jeszcze Ci poprawi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 13:02   #282
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Sensuel kochana spokojnie,wyluzuj troszke,bo jeszcze nam tam w jakas paranoje popadniesz !!! Juz niedlugo bedziesz wiedziala co tam nosisz w brzuszku i trzymam zeby to byla Twoja upragniona coreczka,ale spokojnie prosze Cie!!!
Alexa hihi nie no ja zagadalam bo myslalam ze to Ty hihi,nio i ciekawa bylam kto dostal tego mandata hehe
Ale nic groznego sie nie dzialo
Anusia u mnie tez cieplutko,normalnie az sie w domu nie chce siedziec,no ale trzeba bo znajomi na kawke wpadna
Ohh te ryby,dobrze ze nie musze z moim na nie jezdzic,bo mnie to strasznie nudzi...bylam raz i dziekuje hehe
Magrat nio to faktycznie nie najlepszy masz dzis dzionek Hmm pogodz sie z mezem to moze plecki Ci wymasuje
Ehh ja tez jakas padnieta dzis jestem Moze przed przyjsciem gosci sie jeszcze zdrzemne

Buziaki i spokojniutkiej niedzieli Sloneczka

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 13:02   #283
Sensuel
Wtajemniczenie

alexa....co prawda to prawda .Ja mam mniej czekania niż TY na newsa z USG ,no chyba że jednak ty wcześniej nas uraczysz tą nowiną.Mnie normalnie aż skręca z ciekawości,ale jakoś mam takie dziwne wrażenie,że kolejny syn mi się szykuje
Stary 2009-09-20, 14:31   #284
alexa1307
BAN stały

Spoko Kiciunia zagaduj ja sie nie gniewam ,juz za stara chyba na zazdrosci jestem u mnie tez dzis ciepelko a ja musze odrabiac lekcje teraz z dziecmi i znowu nigdzie nie wyjdziemy

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
alexa....co prawda to prawda .Ja mam mniej czekania niż TY na newsa z USG ,no chyba że jednak ty wcześniej nas uraczysz tą nowiną.Mnie normalnie aż skręca z ciekawości,ale jakoś mam takie dziwne wrażenie,że kolejny syn mi się szykuje
No ja tez 29 mam skan tylko,ze u mnie za wczesnie zeby powiedziec co tam sie kryje mysl pozytywnie,ze bedziesz miala coreczke no a jak juz wyskoczy maly fajfusek to nie zapominaj ,ze do 3 razy sztuka :jezyk: choc ja bede trzymala zebys miala dziewuszke
Stary 2009-09-20, 14:48   #285
zebra666
Zakorzenienie

Hejka nei weim kiedy to nadrobię:P Daje obiecana fotkę

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 15:54   #286
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Witaj Zebra666!
Myślałam, że dziś to cieszysz się mężem. A wyglądacie rewelacyjnie na tym zdjęciu. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Stary 2009-09-20, 16:12   #287
zebra666
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję Wam ślicznie za życzonka
Teraz w końcu mam chwilkę wszytsko porobiłam co chciałam:P pooglądałam zdjęcia pewnie już nasty raz hehe... Wspaniale było Wszytsko się udało i bawilismy się bajecznie- jak wszyscy goście.
Pochulaliśmy nawet

Stary 2009-09-20, 17:37   #288
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kochane ja wróciłam właśnie do domciu. Posiedzieliśmy troszkę na tych rybkach. Mi to nie przeszkadza Kicia z nim jeździć,ja już to nawet polubiałam. Oj ale grzało dzisiaj u mnie,myślałam,że padne z gorąca.
Zeberka Skarbie jeszcze raz,samych pogodnych dnii pięknie wyglądaliście. Spokojnie tu dzisiaj wyjątkowo. Mało napisałyście. Alexa powiedz mi skarbie w którym tygodniu jesteś?Kiedy poznasz płeć dzieciątka??Ja nie mam 100% pewności,ale w 12 tyg,dowiedziałam się,że będę miała prawdopodobnie chłopczyka.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-09-20, 18:15   #289
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Wygladacie rewelacyjnie jeszcze raz Wszystkiego Dobrego Na Nowej Drodze Zycia
Stary 2009-09-20, 18:19   #290
magrat83
Raczkowanie

Cytat:
Pięknie Jeszcze raz wszytkiego najlepszego
Ja już mam lepszy humor ach te hormony
Stary 2009-09-20, 18:20   #291
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kochane ja wróciłam właśnie do domciu. Posiedzieliśmy troszkę na tych rybkach. Mi to nie przeszkadza Kicia z nim jeździć,ja już to nawet polubiałam. Oj ale grzało dzisiaj u mnie,myślałam,że padne z gorąca.
Zeberka Skarbie jeszcze raz,samych pogodnych dnii pięknie wyglądaliście. Spokojnie tu dzisiaj wyjątkowo. Mało napisałyście. Alexa powiedz mi skarbie w którym tygodniu jesteś?Kiedy poznasz płeć dzieciątka??Ja nie mam 100% pewności,ale w 12 tyg,dowiedziałam się,że będę miała prawdopodobnie chłopczyka.
Kurcze to szybko Ci powiedzieli ,normalnie w szoku jestem,ja tak pi razy oko jestem w 10 tygodniu,jak bede na skanie to bedzie 12 tydzien tak oczywiscie pi razy oko bo moje cykle byly rozne raz 30,innym razem 33 a jeszcze innym 32,a po przeczytanym artykule o owulkach tto juz sama nie wiem kiedy dokladnie mialam dowiem sie wszystkiego dokladnie na skanie
Stary 2009-09-20, 18:25   #292
magrat83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Moja znajoma w 13 tyg lub 14 dowiedziała się też,że będzie chłopczyk i tak już zostało jeśli dzidziuś się dobrze ustawi to widać już chociaż co do dziewczynek to różnie bywa, czasem może coś jeszcze urosnąć tak było w moim przypadku na początku niby dziewczynka, a potem nagle ptaszek urósł
Stary 2009-09-20, 18:29   #293
zebra666
Zakorzenienie

Dziękuję Wam jeszcze raz ale czuje się wypompowana jakbym to ja wypiła tyle co mój

Stary 2009-09-20, 18:31   #294
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magrat83 Pokaż wiadomość
Moja znajoma w 13 tyg lub 14 dowiedziała się też,że będzie chłopczyk i tak już zostało jeśli dzidziuś się dobrze ustawi to widać już chociaż co do dziewczynek to różnie bywa, czasem może coś jeszcze urosnąć tak było w moim przypadku na początku niby dziewczynka, a potem nagle ptaszek urósł
Mi w 13 tygodniu w 1 ciazy powiedzieli,ze bedzie coreczka a pozniej okazalo sie ,ze to jednak facet ponoc 16 tydzien jest najlepszym bo najbardziej widocznym tygodniem
Stary 2009-09-20, 18:38   #295
magrat83
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Wam jeszcze raz ale czuje się wypompowana jakbym to ja wypiła tyle co mój
Zmęczenie napewno jest jak ja wychodziłam za mąż to też byłam już w ciąży oj chyba z 3 dni odpoczywałam po weselu

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
Mi w 13 tygodniu w 1 ciazy powiedzieli,ze bedzie coreczka a pozniej okazalo sie ,ze to jednak facet ponoc 16 tydzien jest najlepszym bo najbardziej widocznym tygodniem
co do dziewczynek to jest najwięcej pomyłek To chyba zależy od lekarza, bo mój woli mówić o płci po 20 tyg.
Stary 2009-09-20, 18:39   #296
alexa1307
BAN stały

Teraz wlasnie znalazlam artykul ,ze narzady plciowe do 15 a nawet czasem do 16 tygodnia nie sa jeszcze wyksztalcone,sa pod postacia faldek zktorych powstanie malutki penic lub pochewka to co z nich powstanie mozna okreslic jedynie po kacie odchylenia wzgledem siebie i zrobi to tylko super ,nowoczesny sprzed najlepiej 3 lub 4 D i do tego musi byc bardzo dobry ginekolog-poloznik ,najlepiej jest zobaczyc plec dziecka w 20-24 tygodnia ze wzgledu na to ,ze jest w pelni wyksztalcony i rozwiniety,ale nie jest jeszcze obrosniet w tluszczyk co daje prawie 100% pewnosc to sie naprzepisywalam ale jest w tym jakis sens,powiedzcie same,bo ogladam teraz zdjecia skanow z 12 -14 tygodnia i tam naprawde niewiele widac co nie zmienia faktu,ze ANECZKA dalej trzymamy aby byl malutki mezczyzna u Ciebie w brzusio
Stary 2009-09-20, 18:40   #297
zebra666
Zakorzenienie

Magrat ale i tak się podziwiam... Tyle godzin, tańce, jednak się działo i czułam się anprawdę dobrze...dzisiaj tylko mam mega zakwasy w udach masakryczne:P Nie mogę kucnąć hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 18:52   #298
magrat83
Raczkowanie

Cytat:
Magrat ale i tak się podziwiam... Tyle godzin, tańce, jednak się działo i czułam się anprawdę dobrze...dzisiaj tylko mam mega zakwasy w udach masakryczne:P Nie mogę kucnąć hehe
Ja to już na weselu miałam zakwasy i bąble na stopach na końcu to uciekałam chodź na chwilę, żeby mnie nikt do tańca nie porwał Ale po własnym weselu muszą nogi boleć, bo wkońcu rozchwytywane panny młode są Najważniejsze, że impreza sie Tobie udała
Stary 2009-09-20, 18:58   #299
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Najwazniejsze,ze wytrzymalas tyle czasu i wszystko poszlo tak jak tego chcialas
Stary 2009-09-20, 19:10   #300
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Alexa niby tak to jest z tymi fałdkami,ale jak poszłam do gin to nawet były plakaty i pisało,że w 12 tyg być może poznasz już płeć dzieciątka. I jak popatrzysz na zdjęcia w internecie dziecka to w 12 tygodniu są zdjęcia siuraczka. I u mojego synka już było widac taki odstający patyczek.

Gracjanek

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości