|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Wybacz, ze dopiero teraz odpisuje- wycieram do czysta malzowine; do srodka uszka nic nie wkladam.
Czesc kochane! Cass gratulacje, alez ten czas leci! ![]() Dzisiaj jest nasza rocznica. Z tej okazji poszlismy z mezem i Ania do restauracji. Ania przespala caly czas w wozeczku, a my najedlismy po czubki uszu. Bylo wspaniale ![]() Coreczka rosnie nam jak na drozdzach. Jest coraz bardziej kontaktowa, bardzo duzo sie usmiecha. Nie wyobrazam sobie bez Niej zycia, dopelnia nasza rodzine, nasz dom. Jutro maz znowu do pracy, jakies te poniedzialki zawsze trudne sa dla mnie, a potem juz leci szybko. Codziennie praktycznie mamy gosci, jest to dosyc meczace, chociaz jest mi straszliwie milo, ze tylu ludzi chce zobaczyc nasza corcie. ![]() Ok, lece karmic, dobrej nocki! ![]()
#1802 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Sto lat sto lat dla naszego kawalera ![]() ![]() A ty to fajnie napisalas ![]() Cass intuicyjnie podajesz malemu cos nowego czy masz jakas sciage?jak tak to podrzuc i mi.Ja tez jestem za szybkim wprowadzaniem nowosci jak tylko maluda moja osiagnie odpowiedni "wiek"/mc Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W kazdym?ale ma spust... ![]() bo takie posrywanko to by mnie nie urzadzalo.Raz, i codziennie a konkretnie byloby idealnie ![]() Mam jeszcze nadzieje ze w srodku nocy byc moze głód ją zbudzi i do tego uczyni swą powinnosc ![]() Za kciuki serdeczne merci.Przyda sie.Wiem ze kupka nie musi byc codzien, ale bylabym spokojniejsza gdyby byla. w takim razie moc zyczen dla was ![]() Stu lat "obrzydliwie" miłosnych uniesien ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-20 o 20:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||||
Zakorzenienie
|
witam wieczornie
![]() ... moje dziecko ciagle śpi ![]() ![]() ![]() a tak poważnie to jeszcze go nie wykąpaliśmy bo jak usnął o 17 ... to obudził się o 21.10 ... dałam mu jeść i znów śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bartek tak własnie dzisiaj zrobił ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no no ... kleik ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miramej, ja mam takie coś ... http://www.allegro.pl/item744810150_...zka_n2542.html Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-09-20 o 21:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dopadlo znowu cholerstwo moje dziecko
![]() ![]() ide spac TZ jeszcze biedny do tesco po pieluchy pojechal
#1806 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Jeju ale mnie dawno nie było...wczoraj zaczęłam nadrabiać, czytałam do 2, ale oczywiście zasnęłam i nie miałam sił już nic napisać ![]() Przede wszystkim chciałabym podzielić się z Wami najlepszym odkryciem ostatnich 3 miesięcy!!!! Nasz sposób na kolki...Mała niestety też je miała, dostałam Saba, skończył się, zamówiłam kolejne opakowanie (w między czasie podając polskie specyfiki) gdy nagle znajomy mojej Mamy podpowiedział jej bym kupiła butelkę Dr. Brown's...i powiem Wam szczerze że już po drugim karmieniu tą butelką kolki zniknęły....SERIO!!!! Polecam te butelki z czystym sumieniem, nam pomogły...kolki uciekły ![]() Tu jest fajnie opisane działanie tych butelek: http://www.babytop.pl/produkty/info/...---237-ml.html Poza tym u Nas wszystko super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteśmy już po drugiej kontroli bioderek...wszystko super ![]() Jeśli chodzi o spanie to nie jest u Nas źle...Mała zasypia o 22 a od jakiegoś czasu budzi się raz ok 4...a później śpi do 6 ![]() Uciekam już do łóżka bo za Nami ciężki dzień...jutro na pewno się odezwę...mam wizytę w sądzie...idę z papierami...trzymajcie kciuki żeby wszystko gładko poszło ![]() Buziaki Mamuśki i Maluszki ![]() P.S. Dodałam nowe zdjątka Małej jeśli któraś miałabym ochotę zobaczyć mojego Małego Skarba ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-09-20 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||||
Zakorzenienie
|
Pierwsza ?
Moje dziecko budzio mnie 4 razy + teraz rano o 6.30 ![]() przez powietrze w brzuszku za mało wypija mleka i za wcześnie mnie budzi - w nocy nosiłam go po 20 min. po każdym karmieniu, juz padałam a on nic ![]() a w brzuchy aż bulgotało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w każdym razie w ostatniej była duża kupa ![]() Cytat:
![]() mój pewnie też ma po mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę spania i gratuluję bioderek ![]() ![]() wszystkie 4 ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Zdjęcia śliczne, Zuzinka słodziutka ![]() pierwsze zdjęcie piękne, ale wózek ... ![]() ![]() gratuluję pomysłu
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas najdluzsza miala 2h, a tak w okolicy godziny przechodzi.Jestem wtedy wyczerpana, a ty... ![]() Cytat:
![]() W hustaweczce stało sie to na co czekalam od wczoraj.Nie na meza,który wrócil z weekendowego wyjazdu-praca, nie na jakis telefon, nie na jakas wizyte a na kupke ![]() ![]() Z powietrzem w brzuszku mialoby to sens.Laura 120ml pije na 2 raty.Jak odbije w polowie to wciagnie resztke a jak nie to nie wmiesci.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ehhh ten mój Bartek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę aerobiku w basenie ![]() ![]() ![]() no i ![]() ![]() Zuzinka jest cudna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Ja tez od października startuje z basenem i moze troszke cwiczen aerobowych.Musze sie zmobilizowac bo mi zle z korbolkiem.10kg pociążowej niestety mocno jest widoczne
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() my jutro na bioderka idziemy-mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze....jak mala bedzie grzeczna to moze wstapie z nia na zakupy pokupic jakis pajacykow wiekszych i spioszkow ...... dzisiaj idziemy do ksiedza zamowic chrzciny na 18 pazdziernika...... Cytat:
![]() oo fajnie ze mu smakuje ![]() ja wczoraj jadlam tiramisu i taka wylizana lyzeczke aczkolwiek slodka sprobowalam podac malej-chcialam zobaczyc czy bedzie umiala jesc z lyzeczki i najpierw miala odruch wymiotny a potem otworzyla pyszczek i jezyczkiem lizala lyzeczke bo slodka byla hehe wiec mysle ze nie bedzie problemu z kaszkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiedy te kolki wreszcie przejda ![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze u ciebie i Zuzki wszystko pieknie sie uklada ![]() i trzymam kciuki za sprawe w sadzie ![]()
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się śmiałam wczoraj z małża a dzisiaj mój synek zrobił 2 kupy pod rząd ![]() ta druga wyszła nogawką i górą całe plecy obesr..., cała noga, body i spiochy też ![]() lecę bo właśnie się zbudził ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() maly chyba sie na maksa zmeczyl bo jak zasnal ok 22.30 to obudzil sie dopiero o 5.30 ![]() mam nadzieje, ze juz na stale mu sie tak przestawia z tym spaniem Karola witaj ![]()
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm, jak tak was czytam to chyba musze sie troszke pochwalic.
Moja Zuzinka juz drugi tydz budzi sie w nocy tylko raz ok. 2:45/3:30 (raz nawet o 4:30) a idzie spac ok. 22. Pozniej rano buszi sie ok 6:00/7:00 i wtedy biore ja do siebie do lóżka i kłade na brzuszku i wtedy jeszcze pol godz do godziny pospi na brzuszku. A co do podnoszenia główki to ona jak miała 3 tyg to podnosiła główke nawet na 1-2 min, a teraz to kreci nia w kazda strone ![]() Tyle tylko ze rzadko uda mi sie cos przy niej zrobic a zdarzaja sie dni kiedy prwaie wcale nie spi a jak juz to robi sobie tylko 10-15 min drzemki. Teraz lezy grzecznie na macie wiec może zdarze cos posprzatac więc mykam pa |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie.
![]() Szczepienia już za nami (było trochę płaczu) - dobrze że następne dopiero za miesiąc ![]() Wyszły nam prawie wszystkie włosy ale za to już widać następne ![]() I przypomniało mi się co mówiła pani doktor o przepuklinie pępkowej i plastrach. Przepuklina pępkowa jest spowodowana rozstępem mięśni w okolicach pępka, używając plastra, który naklejamy na skórę w żaden sposób nie działamy na ściągnięcie mięśni, które są pod nią. Dziecko musi sobie te mięśnie wypracować - najlepiej leżąc na brzuchu (nie liczy się spanie - tylko aktywne leżenie na brzuchu). Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-09-21 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sliczna ta Twoja Kingusia ![]() ![]() ..................... a moje dziecko śpi ... o 12 jadło i do teraz śpi twardo ![]() Oczywiście dalej mamy problem z główką ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Karola, a jak tam po chrzcinach? ... pisałaś? a ja przegapiłam? czy się nie chwaliłaś ![]() Zdjęcia masz cudne! ... a jaką wypaśną furę ma Zuza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Hej hej, nie zaglądałam tu juz kilka dni, ale czasu jakos mi brakowało. Wczoraj ochrzciliśmy naszą córeczkę Oliwia Weronika
![]() Mam nadzieje ze nie bedzie zadnej gorączki. A te miejsca po ukuciach to trzeba czyms smarować? bo wydaje mi sie ze Unholy cos kiedyś o sodzie pisała.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tablica rejestracyjna to pomysł i prezent od mojego brata czyli ojca chrzestnego Zuzki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuję kolek. Najgorsze jest to że Mały tak się męczy ![]() A moze spróbuj podać mu mleko w tej butelce co pisałam, ona naprawdę pomaga, aż byłam w szoku sama...tylko kurcze jak później dasz Marcelkowi cycka to znowu nałyka się powietrza ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o przepuklinę pępkową to jak byłam w szpitalu z Małą to leżała z nami dziewczyna, jej córeczka urodziła się w 34 tygodniu i też miała przepuklinę...i lekarka powiedziała że najlepiej udać się do chirurga i On zdecyduje czy wystarczy plasterek czy jednak zabieg...indywidualnie oceniają. Cytat:
![]() No nie pochwaliłam się po chrzcinach ![]() Było naprawdę super ![]() ![]() ![]() ![]() No i byłam w sądzie...złożyłam papiery, niby rozprawa w grudniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Jeśli miejsce wkłucia będzie zaczerwienione lub wystąpi obrzęk to można robić okłady z sody.
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-09-21 o 15:09 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Podczytuje Was, ale na odpisywanie czasu mi brakuje ![]() Chciałam tylko złożyć życzenia Tuli z okazji rocznicy - wszystkiego najlepszego ![]() I całuski dla Kubusia Cass z okazji skończenia 3 miesiączków ![]() Lecę, bo dziecię wzywa ![]() Dziewczynki i dziękuję za odpowiedzi o zawieszkach do wózka (Ania, Cass ![]()
![]() |
#1820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jak pisalam w koncu zrobila.Potem zaczelam sie zastanawiac dlaczego bylo ok a zaczely sie problemy.Przewod pokarmowy dojrzewajacy to jedno, ale wymyslilam ze diabel tkwi w wodzie... No i od wczoraj (po kupie) mala pila mleko i herbatki z przegotowanej mineralki i nie nie wiem czy to przypadek czy udalo mi sie rozwiklac zagadke ale dzis bez zadnego wysilku mala sie napięła i nakichala.Jakze ogromne bylo moje zadowolenie no i jej minka równie pocieszna.Bede kontynuowac i ocenie czy to w glownej mierze pomoglo. Cytat:
Po takim czasie bylabym jak tykajaca bomba zegarowa.Nikt nie moglby sie do mnie odezwac. Moj mąż nie slyszal ani jednej akcji małej, a jak mial okazje byc przy delikatnym problemie z gazem to mowil"jak dobrze ze bylas, bo jakbyłbym sam to bym zwariowal.Nie ogarniam" Laura miala nad pepuszkiem wklesniecie.Niby mogace przeistoczyc sie w przepulinke i nam pomoglo lezenie na brzuszku własnie TYLKO podczas snu, bo to byl okres gdzie nienawidzila/nie zdazyla polubic lezenia na brzuszku.Napewno mniejsza ilosc miesni pracowala ale to nie tak ze zadne nie biora udzialu.
||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, serdecznie dziekuje za zyczenia
![]() Czekoladko mocno trzymam kciuki za bioderka ![]() Moje malenstwo wlasnie kima w wozeczku, wrocilysmy ze spaceru, ja zdolalam wziac prysznic, a cora dalej spi. Dzisiaj wieczorem przychodza znajomi, to pewnie zbiera sily na wizyte ![]() Ania ma ewidentne problemy z zasnieciem. Najlepiej Jej sie zasypia na mojej piersi, a gdy tylko odkladam Ja do lozka- natychmiast oczy myk otwarte. Wczoraj wieczorem chcialam sobie troche odpoczac, wiec zajmowal sie Nia maz- dala Mu tak czadu, ze biedny prawie sie poplakal. Wzielam Ja na rece- w 5 minut juz spala. I pytanie: Jak czesto kapiecie swoje dzieci?
#1822 |
Zakorzenienie
|
My codziennie, ale w pierwszym miesiącu kąpaliśmy co drugi dzień
![]()
![]() |
#1823 | |
celebriti
|
Tuli gratuluję.
I zazdroszcze Ci, nasze dziewczynki w jednym wieku a moja jakos sie nie usmiecha tylko marszczy i zlosci ![]() Kąpie mała codziennie, raz jej odpuscilismy bo przespala porę. Co do kupy - u nas teraz tez rzadziej choc trafila sie po 3 dnia eksplozja ![]() ![]() Co do kg- brakuje mi 3 do 'przed' ![]() Karolina trzymam kciuki ![]() ![]() Svinecka wspolczuje, biedna Ty wykonczona ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Ja od początku kąpie Małą codziennie...no zdarzyło się parę razy że miała dzień dziecka bo słodko spała
![]() ![]() Cytat:
![]() Ta butelka to dla mnie i Zuzy wybawienie...kolki uciekły i mam nadzieję że więcej nie wrócą ![]()
![]() |
#1825 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sab Simpex nie pomaga ? Cytat:
![]() ja z moim wygrałam ![]() ładnie trzyma główkę w obu stronach, a juz był kryzys w ogóle nie odwracał głowy na lewo tylko ciągle na prawo albo prosto. Cytat:
co taka zajęta jesteś ? zostaw Kubusia samego na chwilkę ![]() Cytat:
![]() myslisz ze z wody ? a do tej pory robiłaś na wodzie z kranu? jaką macie wodę ? Cytat:
![]() my staramy kapać małego codziennie, czasem zdarza się nam opuścić kapiel, więc wychodzi co drugi dzień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karolinko butelka nam nic nie da bo ja karmie ciagle piersia - ostatni raz maly jadl butle moze z dwa tyg temu - zreszta juz w ogole nie chce jesc sztucznego mleka
Cytat:
jak maly ma kolke to walczymy na zmiane - ja go troche susze suszarka, glaskam, nosze, jak juz zaczynam sie denerwowac to TZ mnie zmienia i on to robi do momentu frustracji - a najczesciej skaczemy nad malym obydwoje dzieki dziewczyny za slowa otuchy ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- eleeri nic nie pomaga ![]() a ostatnio sie wzielam i odstwilam wszystkie srodki, ktore podawalam malemu na kolki i wydaje mi sie, ze jest lepiej od tamtej pory ani razu nie wojowalismy do 2 w nocy teraz odstawilam wszelki nabial i chce zobaczyc reakcje bo cos mi sie wydaje, ze tak jak u Ciebie moze byc przez to - ostatnio nie jadlam jogurtu i chyba bylo lepiej
![]() |
#1827 | |||
Zakorzenienie
|
Siemanko
![]() Kubcio juz spi i mam czas na Wizażowanie ![]() ![]() Bylismy na spacerku poobiednim. Oczywiscie Kuba spał w najlepsze. Pogoda była super, taka wakacyjna. Nawet ramiona mi sie opaliły ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam kilka ściag ale z nich nie korzystam. ![]() ![]() Oczywiscie porcie są maleńkie i nie powinny zaszkodzić. Zgodnie z schematami powinnam poczekac jeszcze miesiac z wprowadzaniem nowosci. Cytat:
![]() ![]() W pierwszym miesiacu kapaliśmy co 2 dzien, teraz codziennie. Kuba jak zbliza sie 19 robi sie senny, trze oczka ale nie zasnie. A jak go wykapie to zaraz zaypia. Tak jakby wiedział, że najlpierw mycie a potem spanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
Hej piękne
![]() Będę już teraz częściej się udzielać, bo mały trochę luzuje. Mam więcej czasu, troszkę, ale zawsze coś. Ostatnio, to nawet nie miałam czasu zajrzeć do Was i poczytać co słychać, teraz postaram się choć raz dziennie ![]() Bioderka Maciek miał w porządku,jutro idziemy na szczepienia, bo miał przesunięte, ale już może być zaszczepiony. Mały, odkąd ma karuzelę, tak ją pokochał, że uwielbia swoje łóżeczko i drygowanie zwierzakami ![]() A i z nowości... dostałam okresu, już zapomniałam jak ja tego nie lubię ![]() W sobotę byliśmy na weselu, kilka godzin, bo bez małego. Maciek został z babcią, a my mogliśmy troszkę podensować. Jednak czułam jakąś pustkę, bo przecież nigdzie się nie ruszam bez mojego szczęścia.
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Witam mamuśki, czy mogłabym się do Was przyłączyć. Jestem mamą Dominika urodzonego 23.07.2009
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |||||
Zakorzenienie
|
Znowu mialam przeprawe z mała po kapieli-ataki placzu przy piciu....bo praktycznie nie spala dzis kilka drzemek tylko 15 minutowych.....biedna tak sie meczy potem oczka jej sie zamykaja a glodna jest i chyba denerwuja ja ze musi mleko pic......ale jakos sie uspokoila i wypila mleczko -zasnela i spi od godziny juz
![]() mykam pod prysznic i spac.....trza korzystac poki spi......chyba ze tż rzuci jakas niemoralna propozycje ![]() Cytat:
![]() sliczna ta twoja coreczka ![]() Cytat:
a miejsce po szczepionce Wzwb smarowalam Altacetem bo bylo czerwone i opuchniete-tak radzila mi pielegniarka, natomiast miejsce uklucia po pentaximie bylo normalne zero odczynu zapalnego Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja czuje dokladnie to samo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.