|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Heloł
własnie wróciłam od ginki ,ale Mi sie chce spac ,od 5 na nogach![]() Katarina pięknie piszesz o tej kuzynce ,to takie smutnie ze zmarła tak młoda (ale niestety tak musiałao być ) ![]() Cytat:
mniam ale Mi narobiłas ochote -dziś na kolacyjke mam bułeczki i kakałko![]() Cytat:
,![]() Już po wizycie i powiedziała tez ze ma serce jak dzwon
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-22 o 09:49 |
||
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Paczka trzymam kciuki
Domitez mi sie śniłaś w nocy ale nie rodziłaś tylko debatowałyśmy o naszych brzuchach i pamiętam że sobie mysałam ze strasznie szczuplutka jesteś Niewiem skąd takie sny sie biorą...Moze przez to ze ogladałam twoje zdjecie na NK...Moj młody nie poszedł dzis do przedszkola wiec mam towarzystwo
|
|
|
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w ogole smutna ta historia Cytat:
Ciagle czekamy na pieniadze
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ide sie położyc koło Tżcika na chwilek ,potem obiadzik i po dzieci do szkółki...a potemmm do Tż rodziców
,do później Kochane papa
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Katarina wzruszająca historia
nedzia już wysłałam ci mojego maila ;) Domi ja nigdy nie czuję ruchów w nocy. Natomiast ostatnio rano kiedy sie przebudzę to Nilka kopie mnie po żołądku i w ogóle się przeciąga... |
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja az taka szczupła juz nie jestem..to było dawno i nieprawda![]() Bylam dziś na szmatkach, ale sie troszke zawiodłam bo w tamtym tygodniu były 100 razy ładniejsze rzeczy wziełam kilka body, jak chcecie wkleje fotki, ale sa takie normlane
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, co za pytanie
Czy my tu tylko nienormalne ![]() Konspiracjo, będę musiała położną dokładnie zapytać o co chodzi z tym tłustym jedzeniem , bo tez mi się to dziwne wydawałoA ja dziś piekę jabłecznik muszę tylko jakiś pyszny przepis znaleźć i kupić jabłka, albo zadzwonię do mamy, żeby mi podała. Tylko nie wiem czy będzie pamiętać, bo teraz jest u brata w Londynie ![]()
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dziś w końcu zdecydowałam sie na zakup karmników
![]() http://www.allegro.pl/item743304528_...bialy_80h.html i http://www.allegro.pl/item742882961_...ialy_80_g.html mam nadzieję, ze te rozmiary się sprawdzą Malinko moja Iza też jeszcze w domu, myślę, że jak jutro będzie OK to w czwartek pojdzie dreszcze mi przechodzą po plecach jak pomyślę, że urodzi się Lenka a Iza będzie znosiła wszystko z przedszkola a ta będzie tez razem z nią chorować, chociaż z drugiej strony jak Lenka pojdzie do przedszkola to już będzie mniej chorować |
|
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wreszcie coś co nie wygląda jak namiot! ja kiedyś oglądałam takie w sklepie i wszystkie były tak gigantyczne, że nawet moje niewielkie piersi wyglądały jak namioty
|
|
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Już po wizycie od ginka Mówiłam o tej rwie kulszowej nic niemoże mi dać ponieważ jestem w ciąży.Pytałam się o szpital że jak z tymi podkładami i co z ubezpieczeniem - o podkłady trzeba iśc do szpitala i zapytacsię u nich tam - a ubezpieczenie to ubezpiecza mnie NFZ i za poród niepłacę ale po porodzie mam iśc sie zarejestrować.Więc o nic mam się niebać. Z Wiktorem wszystko jest dobrze serece mu wali jak wielki dzwon i tak szybciutko.Zbadała mnie powiedziała że dzidzi a rośnie i że tylko żebym donosiła to będzie dobrze. Uciekam napić się kawki i coś zjeśc bo zgłodniałam
|
#431 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję w związku z choróbskami Izy... mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia.... Cytat:
Wax też jest dobry, ładnie odżywia włoski.... Cytat:
My wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w SR i było całkiem fajnie. U nas prowadzą to dwie kobitki - jedna taka zwykła położna a druga położna z oddziału noworodkowego... Wczoraj pani opowiadała nam jak rozpoznać zbliżający się poród i co wtedy robić a potem opisywała poszczególne fazy porodu (co było trochę zatrważające, muszę przyznać...) No i dowiedziałam się że w naszym szpitalu nie stosują zzo I praktycznie wszystkim pierwiastkom tną krocze - chyba tak po prostu rutynowo... Przyznam że mnie to zaniepokoiło, ale chyba jednak mimo wszystko zostanę przy tym szpitalu bo jednak tutejsza porodówka ma całkiem niezłe opinie, a poza tym moja ginka tu pracuje no i mam ten szpital prawie pod domem więc już raczej nie będę kombinować... A potem uczyliśmy się kąpać noworodka i to było na przykład bardzo fajne ![]() Pisałyście Dziewczyny o swoich dziwnych snach... A ja dzisiaj mialam takie koszmary że szok! Śniło mi się że będąc w ciąży okazało się że jestem nieuleczalnie chora i umieram, mój mąż był załamany a ja mu tłumaczyłam że musi być sinly żeby zaopiekować się naszym dzieckiem . A potem z kolei mi się śniło że miałam straszny wypadek, którego szczegółów lepiej nie będę Wam opisywać... W każdym razie oba te sny były przerażające...Opowiedzialam o tym rano TŻ-towi a on stwierdził, że to pewnie przez te wczorajsze "porody" w SR ![]() Aha, odebrałam wczoraj wyniki badań i wygląda na to że jest w porządku Hemoglobinę mam ponad 13 przy normie 11-17 tak więc nie ma żadnej anemii, a poziom cukru we krwi cukier 4,3 przy normie 4,1-6,1, więc też wygląda dobrze... A tak całkiem z innej beczki... Domi się pochwaliła szaliczkiem dla Niuni, to i ja się pochwalę moim "dziełem" na drutach ![]() Oczywiście nie wyszło idealnie tak jak chciałam, ale stwierdziliśmy z TŻ-tem że nie będzie obciachu Dzidzię w to ubrać
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja własnie wstałam, nie potrafię spać jak mojego mężulka nie ma w domu Magdawikp, wiesz co ja tez wierzę, ze coś w tym jest i wiem, że i moja Paulinka i Twoja mama wiedzą, że spodziewamy się dzieciolków i nad nami czuwają. Wiadomość o ciąży w takim trudnym okresie rzeczywiscie pomaga stanąć na nogi. To był dla nas Dar od Boga!!! Paczka22 super, ze z Wiktorkiem wszystko dobrze ![]() A powiedziała Ci ile Twój maluszek już waży?? Oki ja uciekam doprowadzić się do ładu i składu, bo ma do mnie przyjść na sniadanko męża kuzynka i mam przyniesc mi cos slodkiego co sama przyrzadziła!!! Mniammm już nie mogę sie doczekac ![]() Do poźniej Mamuśki ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Konspiracjo to w sumie mieszkasz niedaleko mnie A Gdzie chodzisz do lekarza?? Ja do Mediconceptu na Krzyckiej. Co do szpitala to ja polecam na Kamieńskiego, ale wiecęj Ci powiem jak urodzę, o ile będę pierwsza
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
katarnia081-jak byłam na usg w szczecinie to wiktor wazył 2kg więc napewno waży już ze 2,300lub mniej no niewiem dokładnie.
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
o widzę,że mamusie już chyba ostatni wątek założyły na poczekalni już niedługo i się przywitamy na odchowalni życzę wsyzstkim szczęśliwych i bezbolesnych porodów![]() a przedewszystkim chciałam pogratulowac MALINIE cudownego wyboru imienia dla syna ![]() dla wszystkich dzieciaczków
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh, sweterek super. Przy takim cudzie, to nawet jak skończę swój, to chyba się nie pochwalę, bo będzie obciach
![]() Idę piec. Nie będzie jabłecznika, tylko murzynek przekładany marmoladą śliwkową ![]()
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie kupuję, poczekam jeszcze czy coś mi urośnie... ale zapisalam sobie tego sprzedawcę. Katarina dopisz sie do listy dane do naszej Domi. Kiedy masz termin? Gisshh, sweterek cudo i szalik Domi tez - bo zapomnialam pochwalić
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-09-22 o 12:33 |
||
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nikt nie ma czasu mnie nauczyc ma ktos moze jakis przepyszny przepis na serniczka? bo mam taka ochote .. przepis tez mama le moze wasz bedzie lepsiejszy;p
|
|
#440 |
|
BAN stały
|
a ja własnie wstałam
![]() Patryczek cała noc prawie nie spał.na rekach ładnie zasypia a jak sie go kładzie do łozeczka to odrazu sie budzi. maskara a teraz juz od 8 spi wiec pewnie zaraz sie obudzi z głodu. ![]() lepiej sie jakos dzisaj czuje wczoraj to rzeczywiscie moze ze stresu było mi nie dobrze. a dzisaj jak nowo nardzona jestem ![]() zarza nadrobie
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
ja tylko na chwile wpadlam zobaczyc co slychac i lecę do mamuni na obiadek. Tarasiu wyslalam ci tego skana - daj znac czy doszedł no i jak wyszły knedelki pozdrowka |
|
|
|
#442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gishh - Ty zdolniacho!!! Sweterek super Bravurka- oj niedługo wszytskie nas to czeka Ale pewnie trzymanie Synkaw ramionach wszystko wynagradza?!?! gucia - ale zrobiłaś smaka i nna jabłecznik i na murzynka!! Ja mam ochotę na tą szarlotkę z budyniem Agusi, tylko robiić mi się nie chce... musiałabym iść do sklepu po jabłka . byłam na wosku, więc jestem gładka jak pupa niemowlaka! po zabiegu poszłam sobie z 1,5 km do centrum handlowego i zrobiłam zakupy, nadźwigałam się jak osioł że teraz ledwo żyję (TZ zabrał mi dziś auto, więc już zapomniałam jak to jest biegać i nosić ciężary! )Córcia aktualnie ma czkawkę, już po raz drugi dzisiaj! |
||
|
|
|
#443 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
widze ze nie tylko ja zle ostatnio sypiam w nocy, dzis obudzilam sie przed 3 i nie moglam zasnac nie wiem do ktorej, a teraz spalam do 11tej ale wszyscy mowia ze teraz musze sie wysypiac bo jak sie mala urodzi to mam zapomniec co to sen na dobre kilka lat ![]() ide obiad jakis zrobic
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nauczyłam się sama patrząc na obrazki .Co prawda wielu sciegów nie umiem, zakończenia to dla mnie nadal czarna magia, ale jakoś idzie. Elu, ja właściwie to mam tylko jeden taki typowy stanik do karmienia i na chwilę obecną miseczka o jakieś 2 rozm większa. I mam kilka takich niby-staników bluzeczek dość mocno rozciągliwych. A jeśli nadal będzie mnie uciskało to dokupię sobie jakiś rozpinany na przodzie albo z odpinanymi ramiączkami za tanie pieniądze (o ile oczywiście znajdę rozmiar ).Bravurko, widzę, że Patryczek to już kawał chłopa. Ale dobrze, niech roście zdrowo ![]() Ale mnie ostatnio nosi Chyba jak ciacho się upiecze to pójdę na rower.Wczoraj wieczorem to samo. Po SR usiedliśmy sobie w salonie, tz z piwkiem, ja ze soczkiem i nie mogłam dosłownie znaleźć sobie miejsca. Siedzieć było mi niewygodnie, leżeć też mi się nie chciało, najchętniej to bym łaziła. Aż się zaczęłam zastanawiać, czy to nie objaw nadchodzącego porodu , ale póki co nie mam ani skurczy, ani bólów. Pewnie tylko mam jakąś dziwną nadwyżkę energii ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-22 o 14:02 |
|
|
|
|
#446 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bo ja to tylko spie wtedy kiedy i Patryczek![]() a żeby spokojnie noc przesapc nie ma szans |
|
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() śliczny sweterk , szaliczek też niczego sobie ![]() Biustonosz super ale ja się jeszcze wstrzymam bo faktycznie nie wiadomo co będzie i jak będzie ![]() Dziś zrobiłam badania a jutro lub w piątek do lekarza na kontrole
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Nie było mnie kilka dni i mam tylko jakieś 400 postów do nadrobienia... ![]() Ale tż do 22 w pracy więc przynajmniej będę miała co robić ![]() Chciałam tylko napisać, że u nas wszystko dobrze. Zaczęliśmy 31 tydzień Wczoraj zaliczyłam dwóch lekarzy. U jednego odbierałam wynik mojej biopsji i wszystko jest ok A u drugiego byłam z cukrzycą i też jest dobrze. Wyniki w normie, mogę sobie mierzyć cukier co 2 dni, poszaleć trochę z dietą. Tak więc jutro na śniadanie bułka z nutellą ![]() To tyle na razie. Biorę się za wizażowe zaległości w czytaniu. Miłego popołudnia życzę
|
|
|
|
#449 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Napewno twoja kuzynka czuwa cały czas nad twoim maleństwem pozdrawiam |
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
ja akurat z Izą to nie miałąm problemu z rozmierem - tyle co mi urosły w ciąży to tyle miałam w czasie karmienia, ale ja też nie miałam nawału pokarmu, musiałam mała dokarmiać butelką, teraz z tego co widzę raczej jest podobnie, może coś się zmieni po porodzie, ale szczerze wątpię, z moich obserwacji wychodzi, że w pewnych kwestiach obydwie ciąże ida łeb w łeb więc nie przewiduję dużej zmiany, zreszta i tak mi ciężko znalęźć większe miseczki - wdług obecnego rozmiaru powinno być I a dostępne są H największe jakie znalazłam
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- a tez nie chcę wydac 150 zł na jeden kiedy mam za tę kasę 3, bo i na ile je kupuję, mam zamiar schudnąć i to ostro |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

własnie wróciłam od ginki ,ale Mi sie chce spac
,od 5 na nogach

mniam ale Mi narobiłas ochote -dziś na kolacyjke mam bułeczki i kakałko
,
i powiedziała tez ze ma serce jak dzwon
Niewiem skąd takie sny sie biorą...Moze przez to ze ogladałam twoje zdjecie na NK...

Czy my tu tylko nienormalne