Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-21, 20:04   #391
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Melduję się wieczornie

Bravurko z Patryka to prawdziwy przystojniak

Dobrze, że u Kareniny sytuacja się ustabilizowała
Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
kochane mamusie bardzo dziekuje za troske - wczoraj mialam kryzys, skurcze czeste i bolesne, ale dzisiaj jest juz lepiej.
Kochana uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ze śląska - wy napewno macie sprawdzone przepisy na knedle! dostałam wór śliwek i muszę coś z tym zrobić
Mój sprawdzony przepis na knedle: jak jestem w Cieszynie, to przechodzę na czeską stronę i kupuje gotowe

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

siadly nam dzis wszystkie zamki w samochodzie
Jak pech to pech
Dobrze, że udało Ci się tak fajnie wszystko załatwić.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

Was nadrobić i jeszcze miec orientację to chyba nie w tym forum
ja byłam dziś u gina - wszytsko OK, jak zwykle dzidka nie miała zamiaru dac posłuchać serca, ile sie nagimnastykował, nawet zaczął ja przesuwać - ale od poczatku tak ma, Iza to sie chyba centralnie wystawiała a ta sie chowa, ale udało sie znaleźć serduszko
Madziu, to super że Dzidzia ma się dobrze, szkoda że Iza tak Ci choruje ostatnio.

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość

może i fasolka. cały dzień mnie mdli az w koncu
Ja tak sobie myślę, że to może nie ciąża, a nerwy po prostu, co?

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A ja musze pochwalic przepis Brombi na kurczaczka,palce lizac!!Moj tz wielbiciel makaronow zachwycony,mnie rowniez smakowalo
Cieszę się, że Wam smakowało
Cytat:
Ela obiecalas fotki wozeczka.......
No właśnie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
A ja mam kolejny zakup dla Kamilki, kupilismy dzis wózek, uzywany z ogloszenia za 250zł jest poprostu super nie zniszczony jak nowy normalnie, mial tylko kilka plamekj ktore juz usunelam i teraz ładnie schnie sobie. Jak tylko wszystko wyschnie i zloze go do kupy to zrobie foteczki i wam pokaze
Rzeczywiście okazja, a gdzie takie ogłoszenie znalazłaś?
W necie czy w gazecie?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ja robie szaliczek dla mojej Laleczki troche koslawy, ale ostatni raz chyba z 10 lat temu robiłam cos na drutach
Super szaliczek

Nie było mnie przez jedno popołudnie, a tyle nadrabiania

My byliśmy na SR dzisiaj, na początku pani opowiadała nam jak wygląda poród, co do szpitala zabrać itd.
A potem poszliśmy na porodówkę, obejrzeliśmy salę porodową i poszliśmy do sali noworodków Leżały tam dwa, bo reszta była z mamusiami, jeden w takim otwartym inkubatorku był dogrzewany, urodzony pół godziny wcześniej, taki maleńki, śliczny, normalnie się wzruszyłam
Znieczulenie jest bezpłatne, w tym szpitalu porody z zzo to 48 %, więc bardzo dużo jak na średnią krajową, sama położna stwierdziła, że ona woli jak kobieta jest znieczulona, bo tak nie cierpi i lepiej współpracuje przy porodzie. W czasie porodu można coś małego przekąsić, wspomniała nawet o kanapkach dla męża
I okazało się, że u mnie w szpitalu majty poporodowe zakazane , zamiast tego mamy kupić takie podkłady chłonne jednorazowe, które się kładzie na łóżko. No i oczywiście pieluchy z belli wkładamy między nogi

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 20:16   #392
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Mamrotko, widzę, że niefajnie macie z sąsiadem. Trochę dziwne, że skoro to jest wujek tzta, to nie stara się jakoś żyć z wami w zgodzie i pilnować swojego psa
A tak swoją drogą, dziura w płocie już była, czy to zrobił ten szkodnik?
dziury nie ma szkodnik przeskoczyl przez siatke,wielki bydlak z niego jest, a wujek na codzien mieszka w stolicy , a tu u nas na wiosce na dom i przyjezdza czas od czasu na chwile, a pies sam siedzi, nie wiem jak wyglada sprawa z jego wyzywieniem na codzien bo moze on glodny i do naszych psiakow na poczestonek przyszedl

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
ile musialam sie nagimnastykowac żeby wreszcie fotki dodac. i za jakos przpraszam. apart przedwojenny.

posataram sie o lepsze

ale on jest slodki
Stary 2009-09-21, 20:33   #393
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Melduję się wieczornie

Bravurko z Patryka to prawdziwy przystojniak

Dobrze, że u Kareniny sytuacja się ustabilizowała

Kochana uważaj na siebie

Mój sprawdzony przepis na knedle: jak jestem w Cieszynie, to przechodzę na czeską stronę i kupuje gotowe

Jak pech to pech
Dobrze, że udało Ci się tak fajnie wszystko załatwić.

Madziu, to super że Dzidzia ma się dobrze, szkoda że Iza tak Ci choruje ostatnio.

Ja tak sobie myślę, że to może nie ciąża, a nerwy po prostu, co?

Cieszę się, że Wam smakowało

No właśnie

Rzeczywiście okazja, a gdzie takie ogłoszenie znalazłaś?
W necie czy w gazecie?

Super szaliczek

Nie było mnie przez jedno popołudnie, a tyle nadrabiania

My byliśmy na SR dzisiaj, na początku pani opowiadała nam jak wygląda poród, co do szpitala zabrać itd.
A potem poszliśmy na porodówkę, obejrzeliśmy salę porodową i poszliśmy do sali noworodków Leżały tam dwa, bo reszta była z mamusiami, jeden w takim otwartym inkubatorku był dogrzewany, urodzony pół godziny wcześniej, taki maleńki, śliczny, normalnie się wzruszyłam
Znieczulenie jest bezpłatne, w tym szpitalu porody z zzo to 48 %, więc bardzo dużo jak na średnią krajową, sama położna stwierdziła, że ona woli jak kobieta jest znieczulona, bo tak nie cierpi i lepiej współpracuje przy porodzie. W czasie porodu można coś małego przekąsić, wspomniała nawet o kanapkach dla męża
I okazało się, że u mnie w szpitalu majty poporodowe zakazane , zamiast tego mamy kupić takie podkłady chłonne jednorazowe, które się kładzie na łóżko. No i oczywiście pieluchy z belli wkładamy między nogi
To pewnie super wrazenia dzis mialas z porodowki,oj ja juz sie doczekac nie moge i strasznie zazdroszcze tego znieczulenia u mnie w szpitalu pomarzyc mozna niestety.............
U nas za to mozna majty poporodowe i to mnie cieszy bo kurcze nie wyobrazam sobie taka obolala chodzic i nogi zaciskac zeby mi mega wielka podpaska nie wypadla na podloge

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Ale mam dzis zachciewaje,chcialo mi sie kukurydzy i wlasnie sie gotuje ale juz mi sie nie chce i zjadlabym frytki i popila taka roztopiona czekolada mniammmmmmmmmmm

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 20:35   #394
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas za to mozna majty poporodowe i to mnie cieszy bo kurcze nie wyobrazam sobie taka obolala chodzic i nogi zaciskac zeby mi mega wielka podpaska nie wypadla na podloge
Wiesz co, ja rozmawiałam z koleżanką, co tam rodziła i mówiła mi, że i tak chodzi się do toalety takim drobnym kroczkiem, jak gejsze
I że nic nie wypadnie

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 20:41   #395
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja rozmawiałam z koleżanką, co tam rodziła i mówiła mi, że i tak chodzi się do toalety takim drobnym kroczkiem, jak gejsze
I że nic nie wypadnie

W sumie to racja bo jak kobieta obolala to chodzi powolutku i malymi kroczkami wiec moze faktycznie sie trzyma

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-21, 21:29   #396
domi7ks
Zakorzenienie

Fajnie, że Wam sie moj koslawy szaliczek podoba

Ja uciekam do męża na film

dobranoc Mamusie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 21:49   #397
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
edit:znalazłam na temat Tantum Rosa http://talk.hyperreal.info/thread/15701 OMG!
masakra!
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
aha i prosze tu przepis na knedle

-ugotowac ziemniaki ok1kg(po ugotowaniu ubić )
jak już będą zi,mne -dodac ---1 jajko,30-40 dag mąki pszennej ,dobrze wyrobic ,odrobine mozna dac margaryny albo oleju
dzięki!
Cytat:
to jest oszustwo
a ja muszę wykorzystać śliwki!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 21:54   #398
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Domi fatycznie nie napisalam ci o tantum rosa przepraszam.. poprostu bylam strasznie zla a w dodatku wymeczona po nocce i mnie sleroza dopadla..
w kazdym razie ciesze sie ze przynosi ulge..

ja doslownie padam na pyska.. dzis mialam taki dzien zabiegany ze moge powiedziec: ciesze sie ze juz sie skonczyl.. co prawda wieczorem spotkalam sie z wizazanka z londynu na kawke.. bylismy w fajnej restauracji, ona ma tz hiszpana wiec chlopaki sobie rozmawiali po angielsku a my moglysmy poplotkowac..

poza tym pokazywalismy mieszkanie jeszcze kilku ludziom z ogloszenia i tz jeszcze w miedzyczasie spotkal sie ze znajomym bo mial zalatwic z nim jakiegos biznesa no i nie wiem w sumie co tam wymyslili..

mam ochote na gin z tonickiem

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 22:30   #399
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Witam Wszystkie Mamusie

Ja dopiero teraz wpadłam na forum, właśnie czytałam co naskrobałyście, a trochę tego było

Agusia fajnie, że chociaż jedna osoba jest z moich okolic. Ja mieszkam bliżej Bielan na Ołtaszynie. Powiedz, gdzie będziesz rodziła?? Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat Waszego szpitala w Trzebnicy, a przede wszystkim na temat położnictwa. Zazdroszczę Ci, że masz tam tak blisko. Ja wybrałam szpital na Kamieńskiego, po pierwsze dlatego, ze zdecydowałam się rodzić w wodzie, a po drugie dlatego, że mam tam poleconą prywatną położną. Mając przy sobie zaufaną osobę, na pewno będę czuła się bezpieczniej, czytałam opinie na temat tej Pani w internecie i wszystkie kobiety, które z nią rodziły bardzo sobie ją chwalą!!! Taka położna kosztuje 600zł, a to jeszcze nie taki majątek.
Byłam już na spotkaniu z tą Panią, spotkałyśmy się w szpitalu, oprowadziła mnie po wszystkich salach porodowych i odpowiedziała wyczerpująco na wszytskie nasze pytania. Także jak narazie jestem zadowolona. Teraz w remoncie są pokoje jednoosobowe z lazienkami, za nie się płaci 100zł za dobę i podobno ciężko się tam dostać, bo non stop zajęte. No zobaczymy jak to będzie...

Bravurko Twój synek to sama słodycz, zacałowałabym Go

Jeżeli o mnie chodzi to ja żadnych dolegliwosci jak narazie nie
odczuwam, ani skurczów ani nic podobnego. Jedynie co to plecki mnie bolą czasami jak np. za długo stoję. W środę zaczynam 35 tydzień Strasznie chciałabym urodzić pod koniec października, bo listopad jakoś mi tak smutno sie kojarzy.

Wiecie co u mnie z tą ciążą to w ogóle taka dziwna historia była, bo ja zaszłam w ciąże biorąc tabletki antykoncepcyjne!!!
W grudniu brałam ślub i chyba przez to całe zamieszanie trochę mi sie okres rozregulował i czesto plamilam. W Sylwestra dostalam okres i to był mój ostatni w tym roku, ale oczywiscie przez myśl mi nie przeszło, że jestem w ciązy. Pamiętam, ze w Walentynki poszłam do lekarza, żeby powiedział mi co może być przyczyną braku okresu i on ciąży mi nie stwierdził, tylko przepisal tabletki na wywołanie okresu, potwierdziły to tez cztery negatywne testy ciążowe i USG.
No i 1 marca dowiedziałam się o smierci mojej ukochanej kuzynki, mówiłam zawsze do niej moja Niuni. Pomimo dzielącej nas różnicy wieku - 8 lat bardzo byłyśmy zżyte. Była piękną i młodą dziewczyną. Miała zaledwie 20 lat. Ja ją wprowadzałam w dorosłe życie, byłam powierniczką jej sekretów... No i moja kochana odeszła. Myślałam, ze tego nie przeżyje. Przez trzy dni nie wychodzilam z łożka i płakałam. Na pogrzeb miałam dostać od lekarza psychotropy, bo wszyscy się o mnie bali...
i wtedy zrobiłam test i własnie wtedy okazało się, ze jestem w ciąży!!!
Dlatego tak bardzo chciałam mieć córeczkę i będę ją miała!!! Chciałabym żeby była podobna do Paulinki!

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam... Ehhh, chyba musiałam się komuś wygadać

Buziaki
Stary 2009-09-21, 22:35   #400
nedzia
Raczkowanie

czesc dziewczyny
ja tylko na chwile, ostatnio nie mam cos ochoty do pisania. Jakis takis dół i tyle.. ale czytam was cały czas.
Brawurko-malenki jest śliczny, juz nie moge sie doczekac jak i ja bede z Francikiem w domku
Domi- super szaliczek, ja tez cos probuje zrobic na szydle ale traktuje to jako takie oderwanie sie od rzeczywistosci i nie sądze zeby cos mi z tego wyszło
tarasiu- napisala bym ci przepis bo robiłąm często knedelki ale powiem szczerze że doskonały i jeszcze lepszy od mojego jest przepis w aktualnym PORADNIKU DOMOWYM , jest dokladnie krok po kroku opisane jak je zrobic. Jak bys nie mogla go dostac , daj meila to ci wysle skana.
To tyle na dzis, pozdrawiam was cieplutko i głaszcze po brzuszkach

aha a jesli chodzi o Francika to wciąż bez zmian, przynajmniej tak mi sie wydaje, ze jest ułożony dupcią na świat a ja nie chce cc. Codziennie do niego mowimy zeby sie obrocil, moze sie jeszcze obroci ...ehhh. W nastepny wtorek idziemy do gina zobaczymy co tam u niego słychacc

Edytowane przez nedzia
Czas edycji: 2009-09-21 o 22:40
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 23:27   #401
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Ojjj a co wy już spicie?? Tylko ja jestem taki nocny marek, który później spi do 12 w południe??

Przesyłam Wam linka wózka na który po kilku miesiącach poszukiwań w końcu się zdecydowaliśmy. Co o nim myślicie??

http://www.ceneo.pl/1893803 to jest głęboki

http://www.nokaut.pl/oferta/mutsy-4r...ey-silver.html spacerówka

http://www.ceneo.pl/1235085 no i fotelik

Wysyłam pojedynczo, bo nie mogłam znaleźć takiego zestawu
Stary 2009-09-21, 23:41   #402
malutka_24
Wtajemniczenie

Bravurko
słodkiego masz synka, na tym ostatnim zdjęciu wygląda bosko no i nie widać po nim, że jest wcześniakiem. A ile teraz waży?
Stary 2009-09-22, 00:36   #403
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Ojjj a co wy już spicie?? Tylko ja jestem taki nocny marek, który później spi do 12 w południe??

Przesyłam Wam linka wózka na który po kilku miesiącach poszukiwań w końcu się zdecydowaliśmy. Co o nim myślicie??

http://www.ceneo.pl/1893803 to jest głęboki

http://www.nokaut.pl/oferta/mutsy-4r...ey-silver.html spacerówka

http://www.ceneo.pl/1235085 no i fotelik

Wysyłam pojedynczo, bo nie mogłam znaleźć takiego zestawu
Katarina nie tylko Ty ja tez tak mam,siedze po nocach a pozniej spie do poludnia

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

A wlasnie Agusia mialam pytac jak sie sprawa wyjasnila z Waszym wozkiem?juz cos wiadomo czy sprawa nadal w toku?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-22, 00:40   #404
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Ooooo to super nie jestem sama
Stary 2009-09-22, 00:47   #405
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Ooooo to super nie jestem sama

No ja czesto siedze po nocy i na wizazyku bo spac nie moge

Ravenne a mialam pytac jak te biustonosze co zamawialas na all ?To jest uniwersalny rozmiar ?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-22, 01:14   #406
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

A ja mam taką straszną zgagę, że chyba nigdy nie zasnę!!!
Wypiłam już mleko, a zaraz wezmę sobie Renni, tragedia, czuję takie kwasy, że zaraz zwymiotuję.
Stary 2009-09-22, 07:27   #407
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc

Pierwsza dzisiaj

Ja praktycznie od 4 nie moge spac, bo nie moglam oddychac. Mialam nos zatkany i przez to łapałam powietrze i sie stresowalam ze Dzidzia sie nie rusza
i do tej pory sie za bardzo nie chce ruszac...

Wy zawsze w nocy czujecie ruchy Waszego dziecka?Mnie jeszcze ani razu nei zbudzily, a czytam czesto jak ktos pisze, ze nei moze spac bo Dzidzia sie wierci

Stary 2009-09-22, 07:27   #408
sexy body
Rozeznanie

katarina to piękne co piszesz o swojej kuzynce
To straszne kiedy odchodzi taka młoda osoba.

PS. domi wystartowałyśmy razem - 7.27

Edytowane przez sexy body
Czas edycji: 2009-09-22 o 07:28
sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 07:45   #409
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
katarina to piękne co piszesz o swojej kuzynce
To straszne kiedy odchodzi taka młoda osoba.

PS. domi wystartowałyśmy razem - 7.27

no to nieźle

Sexy jak u Ciebie samopoczucie?i jak z Tz?

Co do Katariny to też czytalam o jej kuzynce

Stary 2009-09-22, 07:47   #410
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Domi mnie też ruchy dziecka nie obudziły - a jak nie śpię to czasem się rusza, chociaż wolę aktywność w dzień bo to już może tak zostać, mnie budzi pęcherz i moja Iza
więc się nie martw
co do ruchów to Ci jeszcze powiem, ze czasem Lenka tak sie ułozy, ze tylko czuje jak się gdzieś napina a nie rusza - czyli np. brak kopniaków, więc może jest ułozoney dzidziuś tak, że nie wyczówasz, polez odprez się a na pewno poczujesz
dziś mi sie śniłaś, ze urodziłas i jeszcze któreś, ale nie jestem pewna wiec nie napisze która

a moja Iza w nocy miała atak płaczu, bo wczoraj jak byliśmy w szpitalu rano to TZ obiecał jej jak będzie grzeczna jajko z niespodzianką i oczywiście zapomniał, a ona nie zapytała go jak wrócił z pracy - więc w nocy płakała, że ona chce to jajko ze mamy iść do sklepu, rano TŻ drałował do sklepu, dobrze, ze mamy blisko i opierdzieliłąm go aby dotrzymywał obietnic, bo dzieci przezywają, ja zawsze jej mówię, że zobaczymy może dziś albo jutro, zostawiam sobie zapas czasu na sklerozę
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 07:50   #411
sexy body
Rozeznanie

U mnie samopoczucie w porządku. TŻ nie ma od niedzieli, ale wiem że jest u rodziców. Wczoraj rozmawiałam z nim przez tel. ale jakos nie mogłam nic sensownego powiedzieć. Mamy sie spotkać i porozmawiać.
Biorę sobie do serce wszystkie Wasze rady i postaram się to wszystko dobrze rozegrać.

A dzisiaj zaczynam praktyki w liceum. Oczywiscie miałam na to około 2 lat, ale gdybym czegoś nie zostawiła na ostatnią chwile, to nie byłabym sobą

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 07:59   #412
2befree
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki
ale z nas ranne ptaszki Mnie obudził telefon... ale okazało się, że to pomyłka! o 7.15! Myślałam, że ukatrupię faceta Na szczęście przeprosił mnie za porę tego telefonu. Ale przez to, że mnie tak nagle wybudził, to Mała się razem ze mną wystraszyła, bo fikała jakoś tak nerwowo w brzuchu. Ja to ja, ale żeby mi dziecko o tej porze budzić!!!

Śmigam zrobić sobie kakao, bo robiłam wczoraj po południu drożdżówkę ze śliwkami i to będzie super zestaw śniadaniowy
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 08:08   #413
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Katarina historia piękna
ja uważam, ze w naszym życiu nigdy nic się nie dzieje bez przyczyny, często tego nie rozumiemy, czasem mamy pretensję do losu a nawet Boga, ale z własnego życia wiem, że są dary, które mająnam wynagrodzić pewne straty
myślę, że w Twoim przypadku (wybacz że tak pisze ale ja jestem wierząca) Bóg dając Ci dziecko wynagrodził Ci stratę kuzynki - może to brzmi dziwnie, ale wiem co pisze
pozwolicie, ze ja Wam napisze pewną historię
moja Mama miała wylew - pękł niezdiagnozowany tętniak, leżała w szpitalu 4 miesiące
ja i TZ nie mieliśmy dzieci, bo nie jakoś tak, a Ona bardzo pragneła dziecka - wnuczki, nawet wybrałyśmy imię - Iza, jakiś tydzień przed jej śmiercią, ponieważ porozumiewałyśmy sie tylko oczami, pokazywała mi na brzuch - bardzo uporczywie, ciężko to wszystko opisac słowami, ja jej tłumaczyłam - Mamo nie nie jestem w ciąży, tylko robię badania bo chcemy już miec dziecko (i rzeczywiście robiłam badani cyt itd aby starać się o dziecko - to miał być impuls dla Niej aby walczyła i wyszla z tego)
tydzień po Jej śmierci zrobiłam test bo mi się okresopóźnia i zrobiłam go tylko dlatego, ze brałam leki uspakajające i paliłam - wówczas dużo
test wyszedł pozytywnie - i wiecie żal mi tylko tego, ze nie zdążyłam jej tego powiedzieć
wiec jak Widzicie ja "dostałam" Izę i dzięki niej pomimo, ze ze stratą bliskiej osoby trudno się pogodzic, łatwiej mi było wrócić do rownowagi psychicznej

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Sexy mam nadzieję, że z TŻ dojdziecie do porozumienia, jesteście młodym małżeństwem, przed którym są narodziny dziecka a to wielka odpowiedzialnoś nie tylko Twoja ale i TZta, decydując sie na ślub z Tobą wziął odpowiedzialność z życie swoje Twoje i Dzidzi - tak w przenośni, powinien zrozumieć, z założenie rodziny to odpowiedzialność, częste kompromisy i dużo rozmowy, dzięki której można wyjaśnić, często trudnyej rozmowy ale potrzebnej, łatwo jets "uciec" ale to niczego nie rozwiąże, tworzycie rodzinę i choć dopiero za dwa miesiace będziecie we troje fizycznie to już jesteście rodziną, a wiemy my przynajmniej bo z TŻ różnie bywa, ze stres wpływa i na dziecko, nawet po narodzinach, dzieci wyczuwają nasze nastroje
więc życze Ci abyście doszli do porozumienia a mieszkanie osobno tylko poteguje "chorą" sytuacje
kochacie sie i Wasze maleństwo wiec na pewno pokonacie te przeciwności, ktróre psują Wasze relacje
no powinien też zrozumieć, ze zazdrość to zazdrość ale on ma chyba obsesję
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 08:26   #414
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie wpadłam sie tylko przywitac i uciekam do pracy.

Brombusia ogloszenie znalazlam przypadniek chodzac po ulicach z mezem na drzewie wisialo ogloszenie, zadzwonilam umowilam sie z panem i wozek kupiony. naprawde sie nam udalo u nas po sklepach takie wozki sa po 700 - 800 zl.

No to milego dnia mamusie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 08:28   #415
2befree
Raczkowanie

Na tvnstyle właśnie było kilka słów o wózkach. Tyle, że nic nowego nie powiedzieli, a ja nadal nie mogę się zdecydować Ostatnio na tapecie jest Jedo Bartatina (wzór a załączeniu, ale kolor na pewno inny)
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 08:29   #416
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Domi mnie też ruchy dziecka nie obudziły - a jak nie śpię to czasem się rusza, chociaż wolę aktywność w dzień bo to już może tak zostać, mnie budzi pęcherz i moja Iza
więc się nie martw
co do ruchów to Ci jeszcze powiem, ze czasem Lenka tak sie ułozy, ze tylko czuje jak się gdzieś napina a nie rusza - czyli np. brak kopniaków, więc może jest ułozoney dzidziuś tak, że nie wyczówasz, polez odprez się a na pewno poczujesz
dziś mi sie śniłaś, ze urodziłas i jeszcze któreś, ale nie jestem pewna wiec nie napisze która
Ojej z porodem to jeszcze dwa miesące wole poczekać
Ja też własnie bardziej czuje jakieś napięcie. W dzień normalnie czuje piastki czy też kolanka albo porpostu mi brzuchem rzuca ale w nocy ani razu mnie jakis kopniaczk nie obudził. Tylko właśnie pęcherz, bo wstaje 2-3 razu siku

Cytat:
a moja Iza w nocy miała atak płaczu, bo wczoraj jak byliśmy w szpitalu rano to TZ obiecał jej jak będzie grzeczna jajko z niespodzianką i oczywiście zapomniał, a ona nie zapytała go jak wrócił z pracy - więc w nocy płakała, że ona chce to jajko ze mamy iść do sklepu, rano TŻ drałował do sklepu, dobrze, ze mamy blisko i opierdzieliłąm go aby dotrzymywał obietnic, bo dzieci przezywają, ja zawsze jej mówię, że zobaczymy może dziś albo jutro, zostawiam sobie zapas czasu na sklerozę
Kurcze to faktycznie Tz niech dotrzymuje obietnic, żeby potem superniania nie musiała przyjechać Ale jak dziecko sie tak na cos nastawi, to potem ma taki żal

Cytat:
U mnie samopoczucie w porządku. TŻ nie ma od niedzieli, ale wiem że jest u rodziców. Wczoraj rozmawiałam z nim przez tel. ale jakos nie mogłam nic sensownego powiedzieć. Mamy sie spotkać i porozmawiać.
Biorę sobie do serce wszystkie Wasze rady i postaram się to wszystko dobrze rozegrać.

A dzisiaj zaczynam praktyki w liceum. Oczywiscie miałam na to około 2 lat, ale gdybym czegoś nie zostawiła na ostatnią chwile, to nie byłabym sobą

Sexy a ja sobie tak o Tobie myslałam i Twoim Tz. I tak mi sie wydaje, że Wy poprostu krótko sie znaliście przed ciążą i slubem(bo z tego co pamietam jakieś pół roku), teraz zamieszkaliście razem i się docieracie. Ja z moim Tz pojechalam razem do Anglii w tamtym roku (a bylismy juz 2 lata razem) i tez sie nie moglismy dogadac:/Bylismy razem przez 3,5 miesiaca 24 godziny na dobe. I naprawde bywało róznie. Bo jednak inaczej jak sie razem mieszka a inaczej jak sie tylko spotyka. Ale nam ten wyjazd dużo dał, to była niezła skzoła zycia, bo jeszcze przy okazji mielismy glupia prace o 6 rano do 20
Jak sie spotkacie to poramzawiajcie szczerze, mom zdaniem wszytsko da sie naprawić. Musiscie przejśc poprostu przez taki kryzys a wszytsko bedzie dobrze

Stary 2009-09-22, 08:39   #417
gucia6
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Katarina, Magda, wzruszyły mnie wasze historie.

Domi, szaliczek super Mi w sweterku zostało jeszcze pozszywanie części. Może dziś mi się uda
A co do maleństwa, to zdarzyło się tylko raz jak na razie, że mnie obudziła w nocy. A jak wędruję do toalety, to rzadko kiedy daje o sobie znać, dopiero nad ranem wstaje z tztem o 6.30. Czasem ma też swoje leniwe dni

My wczoraj na SR mieliśmy "wykład" o tym co się dzieje, gdy ciąża jest przenoszona, co podają na wywołanie skurczy, co się w przenoszeniu dzieje z łożyskiem... Potem położna opowiadała nam jak to wygląda z produkcją mleka i karmieniem. A na końcu mieliśmy juz tylko relaks i tzci robili nam masaż stóp
Oczywiście nie byłabym sobą, jeśli bym się nie śmiała. Jak mieliśmy relaks i oddechy, położna zawsze nam mówi jak oddychać i pyta jak się czujemy. I w tym momencie przypomniało mi się to, co stwierdził mój tz, że ostatnio jestem taka "pełna i nabita, jak parówka" Oczywiście udało mi się wszystkich rozproszyć. Ale w końcu udało mi się jakoś spoważnieć i skupić na oddychaniu

Ostatnio w nocy średno sypiam. Nie dlatego, że muszę wstawać do łazienki, ale często się przebudzam i dryfuję w takim półśnie, a śnią mi się czasem takie bzdury, że hej. Wczoraj śniły mi się laktatory, dziś znowy porodówka i karmienie piersią. A czasem budzi mnie jeszcze twardy brzuch, ale szybko przechodzi jak głębiej pooddycham.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-22 o 08:45
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 09:03   #418
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
A ja musze pochwalic przepis Brombi na kurczaczka,palce lizac!!Moj tz wielbiciel makaronow zachwycony,mnie rowniez smakowalo
Tz pojechal wlasnie do pracy ,ciekawe kiedy wroci......moze jutro a moze nawet za dwa tygodnie,zobaczymy.....
Ja robilam wczoraj wieczorem na dzisiejszy obiad.
NA razie przygotowanie bardzo mi się podobało, bo to express
Jutro zrecenzuję

Cytat:
Co do diet i karmienia, to mi położna powiedziała, że można jeść wszystko, tyle że ograniczyć produkty wzdymające. I jeszcze poleciła tłuste jedzenie
:conf used: może chodziło jej o zdrowe, tłuste ryby

Cytat:
Zdecydowałam się jednak na zakup laktatora Taki jak ten, tyle, że kupuję na ebay.de, bo cenowo jest to samo
http://www.allegro.pl/item737776235_...ki_gratis.html
Bardzo fajny i cena konkurencyjna... Daj znac Guciu jak dostaniesz, chociaż i tak na razie chyba nie wypróbujesz... Tylko musze kupic najpierw jakieś butelki

Cytat:
I że nic nie wypadnie
Ale nas atrakcje czekają fajnie że macie to zzo...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
mam ochote na gin z tonickiem

Cytat:
Czesc

Wy zawsze w nocy czujecie ruchy Waszego dziecka?Mnie jeszcze ani razu nei zbudzily, a czytam czesto jak ktos pisze, ze nei moze spac bo Dzidzia sie wierci
Nie, mnie jeszcze nigdy malutki nie obudzil, poki co.

Bravurko - Patryczek jest przeeeecudny i wygląda na dużego budryska

Katarina - ale nam historie opowiedziałaś... I w ogóle historia zajścia w ciąże na antykach...
A w ogóle to ja jestem z Krzyków, ale jeszcze nie wybrałam szpitala...

Madzia, piękna historia, łezka sie kręci...

Sexy- ja tez myślę jak Domi że wy sie musicie dotrzeć...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-09-22 o 09:05
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 09:19   #419
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie

Od razu chciałabym się usprawiedliwić Kachuli i Brombusi,które tu się z wałkiem na mnie szykują, iż pamiętam o fotkach wózka,ale to wszystko wina mojego TZa , bo jeszcze nie złożył kółek i stelaża, miał ciężki tydzień w pracy, i nie miał siły. Ale obiecał,że dzisiaj złoży!!!! Więc od razu zrobię fotki i wkleję!!

domi- super szaliczek

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Jutro wizyta u ginki i pobudka przed 6 ,idę zrobić kromala i na chwile na tv moze jeszcze
trzymam kciuki za wizytę!!!

brombusia- u mnie w szpitalu też nie można tych majtasów zakładać ale dziewczyny które rodzą je nosza, a na kontrolę szybko ściągają. Jak się leży to fakt mozna bez, ale jak się gdzieś idzie to ja będę zakładać, nie chcę żeby mi podpaska klapnęła na podłogę

Katarina -witaj na wątku!!! I kurcze, zaszłaś w ciążę na tabletkach???? nieźle!!!

Cytat:
mnie nie budzą ruchy! Córcia bryka jak leżę na plecach, a jak się przekulam na lewy bok, to już jest spokojna i zasypia

magda- wzruszyła mnie historia Twojej Mamy!! Pięknie o tym piszesz!!

Cytat:
jakie praktyki???

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
C
Śmigam zrobić sobie kakao, bo robiłam wczoraj po południu drożdżówkę ze śliwkami i to będzie super zestaw śniadaniowy
kakao mniam,zaraz teżsobie zrobię, już od jakiegoś tygodnia piję codziennie!!

Byliśmy wczoraj w kinie na "Bękartach wojny", bardzo fajny, ale chciałąm napisać, że Córcia baaaardzo szalała podczas seansu,chyba było jej za głośno, więc zakrywałam brzuch sweterkiem

lecę na śniadanko

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-22 o 09:22
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 09:36   #420
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

DZIEŃ DOBRY

Ja na wieczór miałam klucia na dole brzuszka aż wzięłam nospe i położyłam się spać,na dodatek ta rwa kulszowa aż na wieczór niemogłam się ruszyć.Prawie płakałam na noc..Nikol a wojuje ja ledwo chodzę po mieszkaniu.Mam nadzieje że nieda mnie do szpitala ale jak da skierowanie to moge iśc za tydzień i już.:br zydal:

PO 10,30 IDE DO GINKA TRZYMAJCIE KCIUKI ZA NAS OJEJU AŻ SIĘ BOJĘ.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości