|
|
#451 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Cytat:
No to kochana czekamy na te foteczki a tz usprawiedliwiony Cytat:
Kciuki zacisniete Cytat:
Super wiesci Cytat:
Szkoda ze jeszcze sie nie wyjasniło Agus nam zostalo tylko 40 dni do porodu ![]() Cytat:
A pewnie ze wklejaj.pokaz co tam znowu upolowalas dla malutkiej Cytat:
Madzia świetne te biustonosze i widze ze porzadna firma bo robi tez takie duze rozmiary,zaraz sobie zobacze jakie maja jeszcze bo mnie zainteresowalas tymi karmnikami Cytat:
ciesze sie ze takie dobre wiesci i ze z Wiktorkiem wszystko dobrze Cytat:
Piekny ten sweterek Gissssh naprawde zdolniacha jestes Ciesze sie ze wyniki dobre a hemoglobine sama bym chciala miec taka ładna Cytat:
I jak tu nie wziaść na raczki takiego szkrabeczka i nie nosic ale uwazaj zeby sie nie przyzyczail kochaha bo pozniej moze byc ciezko Madziu i Katarina wzruszylam sie czytajac Wasze historie,dzielne jestescie dziewczyny i dostalyscie za to nagrode
|
|
#452 |
|
BAN stały
|
wiecie co jakoś tak teraz mi się nasuwają refleksje dlaczego własciwie takie cudowne osoby odchodzą z tego świata, albo takie niwinne dzieci. jak by się mojemu Patryczkowie coś stało to bym razem z nim umarla drugiej śmierci dziecka bym nie zniosła w życiu
zreszta co ja za glupoty pisze zamist sie cieszyć z tego co mam |
|
|
|
#453 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Zjadło mi 2 maile więc bardzo po krótce.... Katarina, smutna i piękna historia, wierzę że nic nie dzieje się bez przyczyny Madzia to samo tyczy się twojej opowieści, bardzo się wzruszyłam.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i jeszcze zgadzam się z Domi odnoścnie sexy body. Jeśłi faktycznie znacie się nie tak długo to musicie się porządnie dotrzeć i tyle. Oczywiście samo małżeństwo może być bardzo udane, pomimo trudnych początków. Moi teściowie pobrali się po 4 miesiącach znajomości, początki były bardzo burzliwe(rozstania i powroty), a tymczasem w czerwcu świętowali 35 rocznicę i dziś są jednością(tak samo myślą, mówią-cudnie). Tak więc głowa do góry i pamiętaj trzeba dużo rozmawiać ![]() A co do tych staników to kupować je jakoś po 30 tyg czy rzeczywiście czekać do porodu? Pomóżcie bardziej doświadczone mamuśki!
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilo cieszę się z tak pozytywnych wieści
|
|
|
|
#455 |
|
BAN stały
|
a zapomianałam sie pochwalić dziewczynki. hehe dostaliśmy od chrzesnego Patryczka kołyske która sama kołysze. brzmi troche jak masło maślane. i jeszce jakieś tam kołysanki lecą jeszce jej dokładnie nie rozpracowałam. jestem w trakcie czytania instrukcji po angielsku hihi. ale bajer niezły tylko pewnie mały zaraz z niej wyrośnie
|
|
|
|
#456 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to my równo idziemy bo my też zaczęliśmy 31 tydz Cytat:
![]() no właśnie jak to z tymi stanikami??? bo teraz już nie odczuwam, żeby mi piersi rosły. Jest taka możliwość że jeszcze później urosną?? (nie chcę żeby były większe , jak któraś ma za mało, chętnie oddam ) Cytat:
|
|||
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilla, dobrze, że masz ładne wyniki
Elu, nam położna na SR powiedziała, że na ok 3-4 dzień po porodzie produkcja mleka zazwyczaj rusza pełną parą i najczęściej wtedy piersi "puchną" . I wtedy najlepiej jest przystawić maleństwo do karmienia (jak śpi to troszkę rozbudzić), a jeśli piersi są zbyt twarde, to wziąć ciepły prysznic, żeby to napięcie trochę zeszło i wtedy przystawić. No ale urodzimy, to zobaczymy ![]() W domu teraz pachnie ciachem a ja zmykam na rowerowy spacerek
|
#458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje 31 tygodnia teraz to juz poleci do 40 zanim sie obejrzysz,mi ten czas tak ucieka ze nawet nie wiem kiedy Cytat:
a ciacha troche podeslij ![]() ![]() Kurcze nie wiem co sie dzieje u mnie od wczoraj zaczelam ![]() ,wc zoraj w godzinach poludniowych dzis to samo,moze to dlatego ze co zjem to poijam mlekiem i w ten sposob robie sobie kogel mogel w zoladku,juz sama nie wiem zobaczymy jak bedzie jutro,zreszta jutro mam wizyte u lekarza wiec moze to juz podswiadomie z nerwow
|
|
#459 |
|
BAN stały
|
odkryłwam nową funkcje. "bicie serca matki" tak że maluszek mam jak u mamusi w brzuszku
![]() fotke dodam pozniej
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj milusia musi byc ta kolyska
|
|
#461 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze Bravurko no my tez wlasnie myslelismy o tym zeby malego ochrzcic w swieta.wtedy zrobilibysmy pewnie chrzest razem z siostra ale jak to by bylo to nie wiem mysle ze w pierwszy lub drugi dzien swiat chyba nie bedzie problemu Chociaz brat tz chcieli ochrzcic syna w wielkanoc to ksiadz nie wyrazil zgody ale dlaczego nie wiem
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Bravurko spokojnie - idziesz do księdza i zamawiasz i raczej nie trzeba dużo wcześniej - ale to radze sprawdzic róznie może być co parafia to inny proboszcz i wiadomo
a teraz przedsmak tego co was kochane czek za jakieś 3 lata - czyli jaka ja jestem mądra moja Iza do mnie - mamo możesz posprzątać bo chce się pobawic hulahop? ja - nie nie moge sama posprzątaj jak zrobiłaś bałagan ona - ja nie moge bo to mamy sprzątają jak dzieci bałaganią ja - to ciekawe a kto ci tak powiedział ona - a tata a to na tatę
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:dobre dobreA tacie sie lansko porzadne nalezy ze tak córcie uczy ![]()
|
|
#465 |
|
Wtajemniczenie
|
o Kachula to ciekawe
u nas chrzest jest w 2 i 4 niedziele oraz w szczepana i wielkanocny poniedziałek i nie słyszałam aby ktoś miał problem my jeszcze nie myśleliśmy ale na pewno nie w Boże Narodzenie, jeżeli swięta to dopiero wielkanocne, ale pewnie najprędzej pod koniec karnawału, zresztą to raczej będzie podyktowane finansami, bo czeka nas duży wydatek - 4 koła tzn musimy kupic drugi samochod, obydwoje dojezdzamy do pracy, więc wiadomo, a przy braku gotówki to mamy trochę gimnastyki więc zobaczymy z Izą mieliśmy taniej bo robiliśmy imprezę na podworku koło domu więc wiadomo to dużo taniej niż w lokalu, ale nie będziemy czekac tak długo do lata, zresztą TŻ powiedział - nigdy więcej takich imprez |
|
|
|
#466 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() a ja sie założe że pierwsze slowo jakie mój mały wypowie to bedzie "tata" mój tż już go uczy hehe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() a to bedzie już drugi chrzesta Patryczka ![]()
|
||
|
|
|
#467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wtorkowo
Ja dzisiaj z rańca skoczyłam na badania krwi, potem do teściówki na śniadanie sie wprosiłam i wracałam do domu przez trzy godziny, bo odwiedziłam jeszcze koleżankę i się zasiedziałam Mój TŻ mnie trochę denerwuje, bo oczywiście panikuje, że nie powinnam się sama juz wypuszczać tak daleko ![]() On chyba najlepiej zawiózł by mnie już do szpitala i miałby spokój ![]() Cytat:
![]() Madziu, ja też te właśnie oglądałam ostatnio, koniecznie daj znać, jak juz będziesz je miała Cytat:
![]() Szkoda, że nie ma tego zzo. A sweterek zrobiłaś śliczny No to juz kawał chłopa z Patryczka, super Cytat:
Tak długo musiałaś na nie czekać i się stresować, ale grunt, że same dobre wieści i teraz już byle do porodu gładko wszystko szło Pewnie jak zwykle nie napisałam wszystkim co chciałam, ale to nie moja wina jak przez pól dnia naprodukujecie 3 strony, to potem mi się wszystko kićka
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pięknie. Nasza mała pewnie jak się wycwani, to będzie udawać, że nie rozumie języka w którym się do niej będzie mówiło. W końcu będzie miała 3 albo 4 do wyboru ![]() Ja już jestem po spacerku rowerowym. Był krótki, ale wystarczył ![]() A teraz jedziemy odebrać regał ![]()
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Bravurko Iza miała jakieś 5 miesięcy chyba jak powiedziała swoje pierwsze słowo, wyglądąło to przekomicznie ponieważ próbowała i jej coś nie wychodziło i w pewnym momencie "tata" to było jak policzek, tzn śmieje sie z tego ale mama pojawiła się pozniej jakieś 2 miesiące ale poniewaz szybko był dzidzia to i mama nie miała takiego znaczenia
![]() więc moje dziecko zdecydowanie było coreczką tatusia teraz tylko mama ale dlatego że TŻ jest bardziej rygorystyczny a dzieci wiedzą jak wykorzystać dla siebie swoje obserwcje nas i naszych zachowań |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała spryciula
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie
Dzis zaczynamy z Kamilka 33 tydzien tak jak obiecalam daje zdjecia wozeczka
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-09-22 o 17:37 |
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pietrusia nie widać zdjęć!!! -o już widać! ładniutki!! i fajne, że ma to cos na butelkę I gratuluję 33 tygodnia!!!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-22 o 17:41 |
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wózeczka, to widać, że w dobrym stanie jest, opłacało się I kolorki takie jak lubię I odkurzacz też bardzo fajny
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
cd..
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny mam takie glupie pytanie otoz siedze na al i mysle jaki szlafrok do szpitala kupic Prosze sie nie smiac ale na prawde nie wiem, jakie Wy bierzecie?
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położna sama mówiła, że koszule brać z krótkimi rękawami, bo na oddziale jest bardzo ciepło. Może kup taki szlafrok cieńszy, nie taki frotowy tylko np. bawełniany. Sama nie wiem ![]() A wracając do porodówki, to położna wczoraj powiedziała że to oddział "bezmajtkowy" i mój TŻ potem w domu się zastanawiał, czy to znaczy, że położne i pielęgniarki też bez majtek chodzą
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombusia TŻ ma zgwostkę
![]()
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia wozek widac bardzo zadbany,kolorki bardzo ladne i za taka cena naprawde bylo warto,wozeczek fajniutki
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam taki szlafrok - jest cienki co mi odpowiada, zresztą grubszy mam i wiem z doświadczenia, ze zbyt ciepły, a w szpitalach mają goraco a co mówic co się będzie działo w sezonie grzewczym
http://www.allegro.pl/item743433359_...okat_2045.html |
|
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Madzia Ty o same fajne rzeczy na tym all wynajdujesz Szlafroczek naprawde superasny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

mniam,zaraz teżsobie zrobię, już od jakiegoś tygodnia piję codziennie!! 
mniam ale Mi narobiłas ochote -dziś na kolacyjke mam bułeczki i kakałko
. A potem z kolei mi się śniło że miałam straszny wypadek, którego szczegółów lepiej nie będę Wam opisywać... W każdym razie oba te sny były przerażające...
po zabiegu poszłam sobie z 1,5 km do centrum handlowego i zrobiłam zakupy, nadźwigałam się jak osioł że teraz ledwo żyję (TZ zabrał mi dziś auto, więc już zapomniałam jak to jest biegać i nosić ciężary! )
(nie chcę żeby były większe
, jak któraś ma za mało, chętnie oddam 

I praktycznie wszystkim pierwiastkom tną krocze - chyba tak po prostu rutynowo... Przyznam że mnie to zaniepokoiło, ale chyba jednak mimo wszystko zostanę przy tym szpitalu bo jednak tutejsza porodówka ma całkiem niezłe opinie, a poza tym moja ginka tu pracuje no i mam ten szpital prawie pod domem więc już raczej nie będę kombinować...