Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-22, 14:49   #451
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
U mnie samopoczucie w porządku. TŻ nie ma od niedzieli, ale wiem że jest u rodziców. Wczoraj rozmawiałam z nim przez tel. ale jakos nie mogłam nic sensownego powiedzieć. Mamy sie spotkać i porozmawiać.
Biorę sobie do serce wszystkie Wasze rady i postaram się to wszystko dobrze rozegrać.

A dzisiaj zaczynam praktyki w liceum. Oczywiscie miałam na to około 2 lat, ale gdybym czegoś nie zostawiła na ostatnią chwile, to nie byłabym sobą
Oj Sexi naprawde powazna rozmowa Was czeka,wyjasnijcie sobie wszystko bo szkoda czasu na kłótnie i dąsy

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Od razu chciałabym się usprawiedliwić Kachuli i Brombusi,które tu się z wałkiem na mnie szykują, iż pamiętam o fotkach wózka,ale to wszystko wina mojego TZa , bo jeszcze nie złożył kółek i stelaża, miał ciężki tydzień w pracy, i nie miał siły. Ale obiecał,że dzisiaj złoży!!!! Więc od razu zrobię fotki i wkleję!!

domi- super szaliczek

trzymam kciuki za wizytę!!!

brombusia- u mnie w szpitalu też nie można tych majtasów zakładać ale dziewczyny które rodzą je nosza, a na kontrolę szybko ściągają. Jak się leży to fakt mozna bez, ale jak się gdzieś idzie to ja będę zakładać, niechcę żeby mi podpaska klapnęła na podłogę

Katarina -witaj na wątku!!! I kurcze, zaszłaś w ciążę na tabletkach???? nieźle!!!

mnie nie budzą ruchy! Córcia bryka jak leżę na plecach, a jak się przekulam na lewy bok, to już jest spokojna i zasypia

magda- wzruszyła mnie historia Twojej Mamy!! Pięknie o tym piszesz!!

jakie praktyki???

kakao mniam,zaraz teżsobie zrobię, już od jakiegoś tygodnia piję codziennie!!

Byliśmy wczoraj w kinie na "Bękartach wojny", bardzo fajny, ale chciałąm napisać, że Córcia baaaardzo szalała podczas seansu,chyba było jej za głośno, więc zakrywałam brzuch sweterkiem

lecę na śniadanko

No to kochana czekamy na te foteczki a tz usprawiedliwiony

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY

Ja na wieczór miałam klucia na dole brzuszka aż wzięłam nospe i położyłam się spać,na dodatek ta rwa kulszowa aż na wieczór niemogłam się ruszyć.Prawie płakałam na noc.Nikola wojuje ja ledwo chodzę po mieszkaniu.Mam nadzieje że nieda mnie do szpitala ale jak da skierowanie to moge iśc za tydzień i już.

PO 10,30 IDE DO GINKA TRZYMAJCIE KCIUKI ZA NAS OJEJU AŻ SIĘ BOJĘ.

Kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Heloł własnie wróciłam od ginki ,ale Mi sie chce spac ,od 5 na nogach

Katarina pięknie piszesz o tej kuzynce ,to takie smutnie ze zmarła tak młoda (ale niestety tak musiałao być )

Kakao! mniam ale Mi narobiłas ochote -dziś na kolacyjke mam bułeczki i kakałko

Wzruszłyłam sie

Już po wizycie ,ginka mówi że z małą wszystko w porządku -ciesze sie bardzo i powiedziała tez ze ma serce jak dzwon,tak ładnie jej bije...

Super wiesci

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze bylam u nas w Trzebnicy na badaniach i troche sie balam jak dziewczyny opisywaly ze lekarki pielegniarki sa nie mile ale tutaj no brak mi slow wszyscy mili mozna bylo porozmawiac.. wszyscy usmiechniecy lekarka delikatna zbadala powiedziala wszytsko.. wiec ja planuje rodzic u nas w trzebnicy

i w ogole smutna ta historia

Ciagle czekamy na pieniadze wiec wozka nie kupujemy na razie bo nie mamy za co

Szkoda ze jeszcze sie nie wyjasniło
Agus nam zostalo tylko 40 dni do porodu

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Nono Mamusie, zauwazyłam, że często śnicie o mnieJa az taka szczupła juz nie jestem..to było dawno i nieprawda

Bylam dziś na szmatkach, ale sie troszke zawiodłam bo w tamtym tygodniu były 100 razy ładniejsze rzeczy wziełam kilka body, jak chcecie wkleje fotki, ale sa takie normlane

A pewnie ze wklejaj.pokaz co tam znowu upolowalas dla malutkiej

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a ja dziś w końcu zdecydowałam sie na zakup karmników
http://www.allegro.pl/item743304528_...bialy_80h.html
i
http://www.allegro.pl/item742882961_...ialy_80_g.html

mam nadzieję, ze te rozmiary się sprawdzą

Malinko moja Iza też jeszcze w domu, myślę, że jak jutro będzie OK to w czwartek pojdzie
dreszcze mi przechodzą po plecach jak pomyślę, że urodzi się Lenka a Iza będzie znosiła wszystko z przedszkola a ta będzie tez razem z nią chorować, chociaż z drugiej strony jak Lenka pojdzie do przedszkola to już będzie mniej chorować

Madzia świetne te biustonosze i widze ze porzadna firma bo robi tez takie duze rozmiary,zaraz sobie zobacze jakie maja jeszcze bo mnie zainteresowalas tymi karmnikami

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość

Już po wizycie od ginka
Mówiłam o tej rwie kulszowej nic niemoże mi dać ponieważ jestem w ciąży.Pytałam się o szpital że jak z tymi podkładami i co z ubezpieczeniem - o podkłady trzeba iśc do szpitala i zapytacsię u nich tam - a ubezpieczenie to ubezpiecza mnie NFZ i za poród niepłacę ale po porodzie mam iśc sie zarejestrować.Więc o nic mam się niebać..Może w piątek pójde do szpitala do nas i się zapytam co i jak muszę wziąźc a czego mam niebrać jak coś.
Z Wiktorem wszystko jest dobrze serece mu wali jak wielki dzwon i tak szybciutko.Zbadała mnie powiedziała że dzidzi a rośnie i że tylko żebym donosiła to będzie dobrze..Ważę już 58kg.Jeju 8 na +.Ale Grzesiek powiedział że dobrze że tylę waże tylko jak ja później to zbije cio ;(.

Uciekam napić się kawki i coś zjeśc bo zgłodniałam

ciesze sie ze takie dobre wiesci i ze z Wiktorkiem wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Bravurko, jaki On słodziachny! I taki duży już

Madziu, cieszę się że z Dzidzią wszystko dobrze, a co do podsłuchiwania serduszka to moja mała uparciuszka zachowuje się dokładnie tak samo - też zawsze się chowa i w sumie tylko raz pozwoliła serduszka posłuchać Ale ona w ogóle taka jest: z płcią też nie chciała się długo pokazać... Mój TŻ się kiedyś na USG śmiał że dzidzia taka uparta, a gin na to: "No cóż - po prostu kobieta!"
Współczuję w związku z choróbskami Izy... mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia.... \

Ja z Radicala polecam ampułki do wcierania w skórę głowy - kiedyś jak bardzo wypadały mi włosy przetestowałam mnóstwo preparatów i te są całkiem niezłe. I włosy rosną po nich w szalonym tempie - po ciąży na pewno znów sobie zafunduję taką kurację
Wax też jest dobry, ładnie odżywia włoski....

Szaliczek całkiem całkiem - na zimę będzie jak znalazł!

My wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w SR i było całkiem fajnie. U nas prowadzą to dwie kobitki - jedna taka zwykła położna a druga położna z oddziału noworodkowego...
Wczoraj pani opowiadała nam jak rozpoznać zbliżający się poród i co wtedy robić a potem opisywała poszczególne fazy porodu (co było trochę zatrważające, muszę przyznać...) No i dowiedziałam się że w naszym szpitalu nie stosują zzo I praktycznie wszystkim pierwiastkom tną krocze - chyba tak po prostu rutynowo... Przyznam że mnie to zaniepokoiło, ale chyba jednak mimo wszystko zostanę przy tym szpitalu bo jednak tutejsza porodówka ma całkiem niezłe opinie, a poza tym moja ginka tu pracuje no i mam ten szpital prawie pod domem więc już raczej nie będę kombinować...
A potem uczyliśmy się kąpać noworodka i to było na przykład bardzo fajne

Pisałyście Dziewczyny o swoich dziwnych snach... A ja dzisiaj mialam takie koszmary że szok! Śniło mi się że będąc w ciąży okazało się że jestem nieuleczalnie chora i umieram, mój mąż był załamany a ja mu tłumaczyłam że musi być sinly żeby zaopiekować się naszym dzieckiem . A potem z kolei mi się śniło że miałam straszny wypadek, którego szczegółów lepiej nie będę Wam opisywać... W każdym razie oba te sny były przerażające...
Opowiedzialam o tym rano TŻ-towi a on stwierdził, że to pewnie przez te wczorajsze "porody" w SR

Aha, odebrałam wczoraj wyniki badań i wygląda na to że jest w porządku Hemoglobinę mam ponad 13 przy normie 11-17 tak więc nie ma żadnej anemii, a poziom cukru we krwi cukier 4,3 przy normie 4,1-6,1, więc też wygląda dobrze...

A tak całkiem z innej beczki... Domi się pochwaliła szaliczkiem dla Niuni, to i ja się pochwalę moim "dziełem" na drutach
Oczywiście nie wyszło idealnie tak jak chciałam, ale stwierdziliśmy z TŻ-tem że nie będzie obciachu Dzidzię w to ubrać

Piekny ten sweterek Gissssh naprawde zdolniacha jestes
Ciesze sie ze wyniki dobre a hemoglobine sama bym chciala miec taka ładna

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
a ja własnie wstałam
Patryczek cała noc prawie nie spał.na rekach ładnie zasypia a jak sie go kładzie do łozeczka to odrazu sie budzi. maskara a teraz juz od 8 spi wiec pewnie zaraz sie obudzi z głodu.
lepiej sie jakos dzisaj czuje wczoraj to rzeczywiscie moze ze stresu było mi nie dobrze. a dzisaj jak nowo nardzona jestem
zarza nadrobie

I jak tu nie wziaść na raczki takiego szkrabeczka i nie nosic ale uwazaj zeby sie nie przyzyczail kochaha bo pozniej moze byc ciezko

Madziu i Katarina wzruszylam sie czytajac Wasze historie,dzielne jestescie dziewczyny i dostalyscie za to nagrode

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 14:49   #452
bravurka
BAN stały

wiecie co jakoś tak teraz mi się nasuwają refleksje dlaczego własciwie takie cudowne osoby odchodzą z tego świata, albo takie niwinne dzieci. jak by się mojemu Patryczkowie coś stało to bym razem z nim umarla drugiej śmierci dziecka bym nie zniosła w życiu
zreszta co ja za glupoty pisze zamist sie cieszyć z tego co mam
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 14:50   #453
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!
Zjadło mi 2 maile więc bardzo po krótce....

Katarina, smutna i piękna historia, wierzę że nic nie dzieje się bez przyczyny

Madzia to samo tyczy się twojej opowieści, bardzo się wzruszyłam....

Cytat:
http://www.allegro.pl/item743304528_...bialy_80h.html
i
http://www.allegro.pl/item742882961_...ialy_80_g.html

mam nadzieję, ze te rozmiary się sprawdzą
Sliczne biustonosze, sprzedawce też spisuję. Po raz pierwszy naprawdę jest na czym oko zazwieścić,a nie przypomina to namiotu do karmienia. Super zakup, mam nadzieję, że rozmiar też będzie ok.

Cytat:

A tak całkiem z innej beczki... Domi się pochwaliła szaliczkiem dla Niuni, to i ja się pochwalę moim "dziełem" na drutach
Oczywiście nie wyszło idealnie tak jak chciałam, ale stwierdziliśmy z TŻ-tem że nie będzie obciachu Dzidzię w to ubrać
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No to jaki kupić? Czekać aż na "po-porodzie"?
Na pewno obciachu nie będzie, sweterek śliczny, a mamusia bardzo zdolna

Cytat:

byłam na wosku, więc jestem gładka jak pupa niemowlaka! po zabiegu poszłam sobie z 1,5 km do centrum handlowego i zrobiłam zakupy, nadźwigałam się jak osioł że teraz ledwo żyję (TZ zabrał mi dziś auto, więc już zapomniałam jak to jest biegać i nosić ciężary! )

Córcia aktualnie ma czkawkę, już po raz drugi dzisiaj!
Elu tylko nie przesadzaj ani z ciężarami ani z niczym innym...Wiem, że jak człowiek dobrze się czuje to by góry przenosił ale tak łatwo o jakieś nieszczęście. Pamiętaj, że co za dużo to nie zdrowo

A i jeszcze zgadzam się z Domi odnoścnie sexy body. Jeśłi faktycznie znacie się nie tak długo to musicie się porządnie dotrzeć i tyle. Oczywiście samo małżeństwo może być bardzo udane, pomimo trudnych początków. Moi teściowie pobrali się po 4 miesiącach znajomości, początki były bardzo burzliwe(rozstania i powroty), a tymczasem w czerwcu świętowali 35 rocznicę i dziś są jednością(tak samo myślą, mówią-cudnie). Tak więc głowa do góry i pamiętaj trzeba dużo rozmawiać

A co do tych staników to kupować je jakoś po 30 tyg czy rzeczywiście czekać do porodu? Pomóżcie bardziej doświadczone mamuśki!
Stary 2009-09-22, 14:50   #454
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Kamilo cieszę się z tak pozytywnych wieści
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 15:11   #455
bravurka
BAN stały

a zapomianałam sie pochwalić dziewczynki. hehe dostaliśmy od chrzesnego Patryczka kołyske która sama kołysze. brzmi troche jak masło maślane. i jeszce jakieś tam kołysanki lecą jeszce jej dokładnie nie rozpracowałam. jestem w trakcie czytania instrukcji po angielsku hihi. ale bajer niezły tylko pewnie mały zaraz z niej wyrośnie
Stary 2009-09-22, 15:33   #456
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Chciałam tylko napisać, że u nas wszystko dobrze. Zaczęliśmy 31 tydzień

Wczoraj zaliczyłam dwóch lekarzy. U jednego odbierałam wynik mojej biopsji i wszystko jest ok Nie ma żadnych podejrzanych komórek, nawet przedrakowych więc kamień spadł mi z serca.
A u drugiego byłam z cukrzycą i też jest dobrze. Wyniki w normie, mogę sobie mierzyć cukier co 2 dni, poszaleć trochę z dietą. Tak więc jutro na śniadanie bułka z nutellą
super wieści!!!!! bardzo się cieszę.
A to my równo idziemy bo my też zaczęliśmy 31 tydz

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Elu tylko nie przesadzaj ani z ciężarami ani z niczym innym...Wiem, że jak człowiek dobrze się czuje to by góry przenosił ale tak łatwo o jakieś nieszczęście. Pamiętaj, że co za dużo to nie zdrowo

A co do tych staników to kupować je jakoś po 30 tyg czy rzeczywiście czekać do porodu? Pomóżcie bardziej doświadczone mamuśki!
wiem wiem, to była taka głupota z mojej strony,ale już odpoczęłam

no właśnie jak to z tymi stanikami??? bo teraz już nie odczuwam, żeby mi piersi rosły. Jest taka możliwość że jeszcze później urosną?? (nie chcę żeby były większe , jak któraś ma za mało, chętnie oddam )

Cytat:
a zapomianałam sie pochwalić dziewczynki. hehe dostaliśmy od chrzesnego Patryczka kołyske która sama kołysze. brzmi troche jak masło maślane. i jeszce jakieś tam kołysanki lecą jeszce jej dokładnie nie rozpracowałam. jestem w trakcie czytania instrukcji po angielsku hihi. ale bajer niezły tylko pewnie mały zaraz z niej wyrośnie
to jak już będzie dopracowana to poprosimy fotkę

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 15:43   #457
gucia6
Zakorzenienie

Kamilla, dobrze, że masz ładne wyniki

Elu, nam położna na SR powiedziała, że na ok 3-4 dzień po porodzie produkcja mleka zazwyczaj rusza pełną parą i najczęściej wtedy piersi "puchną" . I wtedy najlepiej jest przystawić maleństwo do karmienia (jak śpi to troszkę rozbudzić), a jeśli piersi są zbyt twarde, to wziąć ciepły prysznic, żeby to napięcie trochę zeszło i wtedy przystawić. No ale urodzimy, to zobaczymy

W domu teraz pachnie ciachem a ja zmykam na rowerowy spacerek
Stary 2009-09-22, 15:50   #458
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Cudnie musi wygladac taka kolyseczka,ale sie rozmarzyłam...

Cytat:
super wieści!!!!! bardzo się cieszę.
A to my równo idziemy bo my też zaczęliśmy 31 tydz

wiem wiem, to była taka głupota z mojej strony,ale już odpoczęłam

no właśnie jak to z tymi stanikami??? bo teraz już nie odczuwam, żeby mi piersi rosły. Jest taka możliwość że jeszcze później urosną?? (nie chcę żeby były większe , jak któraś ma za mało, chętnie oddam )

to jak już będzie dopracowana to poprosimy fotkę

Gratuluje 31 tygodnia teraz to juz poleci do 40 zanim sie obejrzysz,mi ten czas tak ucieka ze nawet nie wiem kiedy

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Kamilla, dobrze, że masz ładne wyniki

Elu, nam położna na SR powiedziała, że na ok 3-4 dzień po porodzie produkcja mleka zazwyczaj rusza pełną parą i najczęściej wtedy piersi "puchną" . I wtedy najlepiej jest przystawić maleństwo do karmienia (jak śpi to troszkę rozbudzić), a jeśli piersi są zbyt twarde, to wziąć ciepły prysznic, żeby to napięcie trochę zeszło i wtedy przystawić. No ale urodzimy, to zobaczymy

W domu teraz pachnie ciachem a ja zmykam na rowerowy spacerek
To milego rowerowego spacerku,uwazaj na siebie i malenstwo
a ciacha troche podeslij

Kurcze nie wiem co sie dzieje u mnie od wczoraj zaczelam,wc zoraj w godzinach poludniowych dzis to samo,moze to dlatego ze co zjem to poijam mlekiem i w ten sposob robie sobie kogel mogel w zoladku,juz sama nie wiem zobaczymy jak bedzie jutro,zreszta jutro mam wizyte u lekarza wiec moze to juz podswiadomie z nerwow

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-22, 15:53   #459
bravurka
BAN stały

odkryłwam nową funkcje. "bicie serca matki" tak że maluszek mam jak u mamusi w brzuszku
fotke dodam pozniej
Stary 2009-09-22, 16:20   #460
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
odkryłwam nową funkcje. "bicie serca matki" tak że maluszek mam jak u mamusi w brzuszku
fotke dodam pozniej

Oj milusia musi byc ta kolyska

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-22, 16:27   #461
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Oj milusia musi byc ta kolyska
tylko sie chyba nie opłaca. bo to tylko do 11 kg a pozniej nie bedzei potrzebna.
kurcze dziewczyny a jak to jest z chrztem w swieta? mozńa tak. wiedzie coś na ten temat?
Stary 2009-09-22, 16:47   #462
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
tylko sie chyba nie opłaca. bo to tylko do 11 kg a pozniej nie bedzei potrzebna.
kurcze dziewczyny a jak to jest z chrztem w swieta? mozńa tak. wiedzie coś na ten temat?

Kurcze Bravurko no my tez wlasnie myslelismy o tym zeby malego ochrzcic w swieta.wtedy zrobilibysmy pewnie chrzest razem z siostra ale jak to by bylo to nie wiem mysle ze w pierwszy lub drugi dzien swiat chyba nie bedzie problemu
Chociaz brat tz chcieli ochrzcic syna w wielkanoc to ksiadz nie wyrazil zgody ale dlaczego nie wiem

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-22, 16:47   #463
magdawikp
Wtajemniczenie

Bravurko spokojnie - idziesz do księdza i zamawiasz i raczej nie trzeba dużo wcześniej - ale to radze sprawdzic róznie może być co parafia to inny proboszcz i wiadomo

a teraz przedsmak tego co was kochane czek za jakieś 3 lata - czyli jaka ja jestem mądra
moja Iza do mnie - mamo możesz posprzątać bo chce się pobawic hulahop?
ja - nie nie moge sama posprzątaj jak zrobiłaś bałagan
ona - ja nie moge bo to mamy sprzątają jak dzieci bałaganią
ja - to ciekawe a kto ci tak powiedział
ona - a tata

a to na tatę
Stary 2009-09-22, 16:51   #464
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Bravurko spokojnie - idziesz do księdza i zamawiasz i raczej nie trzeba dużo wcześniej - ale to radze sprawdzic róznie może być co parafia to inny proboszcz i wiadomo

a teraz przedsmak tego co was kochane czek za jakieś 3 lata - czyli jaka ja jestem mądra
ona - a tata

a to na tatę
:rot fl:dobre dobre
A tacie sie lansko porzadne nalezy ze tak córcie uczy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-22, 16:53   #465
magdawikp
Wtajemniczenie

o Kachula to ciekawe
u nas chrzest jest w 2 i 4 niedziele oraz w szczepana i wielkanocny poniedziałek
i nie słyszałam aby ktoś miał problem
my jeszcze nie myśleliśmy ale na pewno nie w Boże Narodzenie, jeżeli swięta to dopiero wielkanocne, ale pewnie najprędzej pod koniec karnawału, zresztą to raczej będzie podyktowane finansami, bo czeka nas duży wydatek - 4 koła tzn musimy kupic drugi samochod, obydwoje dojezdzamy do pracy, więc wiadomo, a przy braku gotówki to mamy trochę gimnastyki
więc zobaczymy
z Izą mieliśmy taniej bo robiliśmy imprezę na podworku koło domu więc wiadomo to dużo taniej niż w lokalu, ale nie będziemy czekac tak długo do lata, zresztą TŻ powiedział - nigdy więcej takich imprez
Stary 2009-09-22, 16:57   #466
bravurka
BAN stały

Cytat:

ona - a tata

a to na tatę

a ja sie założe że pierwsze slowo jakie mój mały wypowie to bedzie "tata"
mój tż już go uczy hehe

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kurcze Bravurko no my tez wlasnie myslelismy o tym zeby malego ochrzcic w swieta.wtedy zrobilibysmy pewnie chrzest razem z siostra ale jak to by bylo to nie wiem mysle ze w pierwszy lub drugi dzien swiat chyba nie bedzie problemu
Chociaz brat tz chcieli ochrzcic syna w wielkanoc to ksiadz nie wyrazil zgody ale dlaczego nie wiem
dziękuje dziewczynki za info
a to bedzie już drugi chrzesta Patryczka
Stary 2009-09-22, 17:07   #467
brombusia
Zakorzenienie

Witam się wtorkowo

Ja dzisiaj z rańca skoczyłam na badania krwi, potem do teściówki na śniadanie sie wprosiłam i wracałam do domu przez trzy godziny, bo odwiedziłam jeszcze koleżankę i się zasiedziałam
Mój TŻ mnie trochę denerwuje, bo oczywiście panikuje, że nie powinnam się sama juz wypuszczać tak daleko
On chyba najlepiej zawiózł by mnie już do szpitala i miałby spokój

Cytat:

Od razu chciałabym się usprawiedliwić Kachuli i Brombusi,które tu się z wałkiem na mnie szykują, iż pamiętam o fotkach wózka,ale to wszystko wina mojego TZa , bo jeszcze nie złożył kółek i stelaża, miał ciężki tydzień w pracy, i nie miał siły. Ale obiecał,że dzisiaj złoży!!!! Więc od razu zrobię fotki i wkleję!!
No to trzymam Cię za słowo i najwyżej oberwie się Twojemu TŻ

Cytat:
Madziu, ja też te właśnie oglądałam ostatnio, koniecznie daj znać, jak juz będziesz je miała

Cytat:
No i dowiedziałam się że w naszym szpitalu nie stosują zzo I praktycznie wszystkim pierwiastkom tną krocze - chyba tak po prostu rutynowo... Przyznam że mnie to zaniepokoiło, ale chyba jednak mimo wszystko zostanę przy tym szpitalu bo jednak tutejsza porodówka ma całkiem niezłe opinie, a poza tym moja ginka tu pracuje no i mam ten szpital prawie pod domem więc już raczej nie będę kombinować...
U mnie, według tego co mówiła nam babeczka na SR, nie nacina się, jeśli nie ma potrzeby, ale ciekawe jak to wygląda w praktyce
Szkoda, że nie ma tego zzo.
A sweterek zrobiłaś śliczny

Cytat:
juz ponad 2300 wazy
No to juz kawał chłopa z Patryczka, super

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaliczyłam dwóch lekarzy. U jednego odbierałam wynik mojej biopsji i wszystko jest ok Nie ma żadnych podejrzanych komórek, nawet przedrakowych więc kamień spadł mi z serca.
A u drugiego byłam z cukrzycą i też jest dobrze. Wyniki w normie, mogę sobie mierzyć cukier co 2 dni, poszaleć trochę z dietą. Tak więc jutro na śniadanie bułka z nutellą
Kamilla bardzo się cieszę, że te wyniki takie ładne masz
Tak długo musiałaś na nie czekać i się stresować, ale grunt, że same dobre wieści i teraz już byle do porodu gładko wszystko szło

Pewnie jak zwykle nie napisałam wszystkim co chciałam, ale to nie moja wina jak przez pól dnia naprodukujecie 3 strony, to potem mi się wszystko kićka

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:11   #468
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

ona - a tata

a to na tatę

No pięknie.
Nasza mała pewnie jak się wycwani, to będzie udawać, że nie rozumie języka w którym się do niej będzie mówiło. W końcu będzie miała 3 albo 4 do wyboru

Ja już jestem po spacerku rowerowym. Był krótki, ale wystarczył

A teraz jedziemy odebrać regał Czyli dziś albo jutro będę mogła już wszystko poukładać i zorbić porządek w pokoju małej
Stary 2009-09-22, 17:24   #469
magdawikp
Wtajemniczenie

Bravurko Iza miała jakieś 5 miesięcy chyba jak powiedziała swoje pierwsze słowo, wyglądąło to przekomicznie ponieważ próbowała i jej coś nie wychodziło i w pewnym momencie "tata" to było jak policzek, tzn śmieje sie z tego ale mama pojawiła się pozniej jakieś 2 miesiące ale poniewaz szybko był dzidzia to i mama nie miała takiego znaczenia
więc moje dziecko zdecydowanie było coreczką tatusia
teraz tylko mama ale dlatego że TŻ jest bardziej rygorystyczny
a dzieci wiedzą jak wykorzystać dla siebie swoje obserwcje nas i naszych zachowań
Stary 2009-09-22, 17:30   #470
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
ona - a tata

a to na tatę
Dobre
Mała spryciula

Stary 2009-09-22, 17:33   #471
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

witam mamusie ja juz po pracy zmeczona jak nie wiem.

Dzis zaczynamy z Kamilka 33 tydzien

tak jak obiecalam daje zdjecia wozeczka

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2009-09-22 o 17:37
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:36   #472
elalank
Zadomowienie

Cytat:
ona - a tata

a to na tatę
o kurcze, no nieźle, TZowi należy sie jak nic

Pietrusia nie widać zdjęć!!! -o już widać! ładniutki!! i fajne, że ma to cos na butelkę I gratuluję 33 tygodnia!!!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-22 o 17:41
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:41   #473
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Dzis zaczynamy z Kamilka 33 tydzien

tak jak obiecalam daje zdjecia wozeczka
Gratuluję rozpoczęcia nowego tygodnia

A co do wózeczka, to widać, że w dobrym stanie jest, opłacało się
I kolorki takie jak lubię
I odkurzacz też bardzo fajny

Stary 2009-09-22, 17:41   #474
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

cd..

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:41   #475
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:

ona - a tata

a to na tatę
dobra jest

dziewczyny mam takie glupie pytanie otoz siedze na al i mysle jaki szlafrok do szpitala kupic Prosze sie nie smiac ale na prawde nie wiem, jakie Wy bierzecie?
Stary 2009-09-22, 17:48   #476
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam takie glupie pytanie otoz siedze na al i mysle jaki szlafrok do szpitala kupic Prosze sie nie smiac ale na prawde nie wiem, jakie Wy bierzecie?
Ja nie wiem, czy w ogóle jakiś wezmę, bo wczoraj byłam na porodówce i tam jest tak ciepło, że myślałam że padnę
Położna sama mówiła, że koszule brać z krótkimi rękawami, bo na oddziale jest bardzo ciepło. Może kup taki szlafrok cieńszy, nie taki frotowy tylko np. bawełniany. Sama nie wiem

A wracając do porodówki, to położna wczoraj powiedziała że to oddział "bezmajtkowy" i mój TŻ potem w domu się zastanawiał, czy to znaczy, że położne i pielęgniarki też bez majtek chodzą

Stary 2009-09-22, 18:01   #477
magdawikp
Wtajemniczenie

Brombusia TŻ ma zgwostkę ale jak położne i pielegniarki bez to lekarze również
Stary 2009-09-22, 18:04   #478
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
cd..

Pietrusia wozek widac bardzo zadbany,kolorki bardzo ladne i za taka cena naprawde bylo warto,wozeczek fajniutki

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-22, 18:04   #479
magdawikp
Wtajemniczenie

ja kupiłam taki szlafrok - jest cienki co mi odpowiada, zresztą grubszy mam i wiem z doświadczenia, ze zbyt ciepły, a w szpitalach mają goraco a co mówic co się będzie działo w sezonie grzewczym
http://www.allegro.pl/item743433359_...okat_2045.html
Stary 2009-09-22, 18:14   #480
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy w ogóle jakiś wezmę, bo wczoraj byłam na porodówce i tam jest tak ciepło, że myślałam że padnę
Położna sama mówiła, że koszule brać z krótkimi rękawami, bo na oddziale jest bardzo ciepło. Może kup taki szlafrok cieńszy, nie taki frotowy tylko np. bawełniany. Sama nie wiem

A wracając do porodówki, to położna wczoraj powiedziała że to oddział "bezmajtkowy" i mój TŻ potem w domu się zastanawiał, czy to znaczy, że położne i pielęgniarki też bez majtek chodzą
:rot fl:

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
ja kupiłam taki szlafrok - jest cienki co mi odpowiada, zresztą grubszy mam i wiem z doświadczenia, ze zbyt ciepły, a w szpitalach mają goraco a co mówic co się będzie działo w sezonie grzewczym
http://www.allegro.pl/item743433359_...okat_2045.html

Madzia Ty o same fajne rzeczy na tym all wynajdujesz
Szlafroczek naprawde superasny

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości