Scent Bar X - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 11:27   #2371
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jak masz skierowanie to lepiej się zapisz gdzieś,bo kolejki sa spore.To popularne badanie,a aparatów nadal mało jest w Polsce.A przy rejestracji powinnas dostać informację jak się przygotowac.

wiem włąsnie wczoraj podsłuchałam rozmowe tel w autobusie- i babka z podejrzeniem przerzutów w lipcu dostała termin na grudzien i to po znajomościach- bez znajomości mialaby na marzec jak dla mnie to to sensu nie ma
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:33   #2372
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
wiem włąsnie wczoraj podsłuchałam rozmowe tel w autobusie- i babka z podejrzeniem przerzutów w lipcu dostała termin na grudzien i to po znajomościach- bez znajomości mialaby na marzec jak dla mnie to to sensu nie ma
to wiem,ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy my pracujemy od poniedziałku do soboty robiąc po dwadzieścia kilka badań dziennie i a tak kolejki są kilkumiesięczne a aparat na noc wyłączać trzeba,bo non-stop chodzić nie może-po tygodniu by padł
a wszyscy i tak mają pretensje do personelu za ten długi czas oczekiwania-a jaka w tym nasza wina to nie wiem

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:51   #2373
danaida
Zadomowienie

Witam się za wszystkimi, raduję się na powrót Hecate i Sabbath

Cytat:
to wiem,ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy my pracujemy od poniedziałku do soboty robiąc po dwadzieścia kilka badań dziennie i a tak kolejki są kilkumiesięczne a aparat na noc wyłączać trzeba,bo non-stop chodzić nie może-po tygodniu by padł
a wszyscy i tak mają pretensje do personelu za ten długi czas oczekiwania-a jaka w tym nasza wina to nie wiem
Winterko ludzie niby to rozumieją, że to nie personel temu winny. Do momentu aż ich to bezpośrednio nie dotknie. Wówczas zapominają, że Wy przecież bezsilni w tej chorej strukturze jesteście.
Współczuję, bo wyobrażam sobie ile masz stresujących kontaktów międzyludzkich w pracy...

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-09-25 o 11:52
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:55   #2374
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Witam się za wszystkimi, raduję się na powrót Hecate i Sabbath

Winterko ludzie niby to rozumieją, że to nie personel temu winny. Do momentu aż ich to bezpośrednio nie dotknie. Wówczas zapominają, że Wy przecież bezsilni w tej chorej strukturze jesteście.
Współczuję, bo wyobrażam sobie ile masz stresujących kontaktów międzyludzkich w pracy...
Tak jest od paru lat,ludzie robią się coraz bardziej nerwowi i konfliktowi-nie wiem czy to takie czasy,czy media przez swoją nagonkę tak działają...
Ale i tak lubię swoja pracę i nie wyobrazam sobie siedzieć w takiej przychodni

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2009-09-25, 11:59   #2375
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
jasne....a jak młodzi mieli fantazje robić wesela w super luksusie i np płacą 1000 od łebka to co? albo jak są wyjątkowo biedni i robią b. tanie wesele? a jak rozróżniac wesela w restauracji od tych gdzie panstwo młodzi kupują mąke, mięcho, jaja itp i wynajmują kucharki?
o właśnie właśnie Niech każdy daje tyle ile może.

Cytat:
ehhh, niestety ludzie wyżywają się na personelu a to przecież nie Wasza wina że są takie kolejki. Jednak jak już wspomniano ludzie goopie som
Też mnie wkurzają kolejki do lekarzy, załatwianie po znajomości itd. ale nie potnę się z tego powodu. Dopóki system leczenie się jakoś nie zmieni to co można zrobić, bo ja nie wiem
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:06   #2376
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Tak jest od paru lat,ludzie robią się coraz bardziej nerwowi i konfliktowi-nie wiem czy to takie czasy,czy media przez swoją nagonkę tak działają...
Ale i tak lubię swoja pracę i nie wyobrazam sobie siedzieć w takiej przychodni
Pewnie to też swoje robi... Generalnie temat służby zdrowia to temat newralgiczny i frustrujący prawie dla każdego, kto miał z nią do czynienia. Tylko, że wyładowywanie się na personelu to idiotyzm. Rozumiem, że można i należy reagować na czyjeś niegrzeczne, przedmiotowe traktowanie, bądź urągające godności pacjenta... ale wrzeszczeć, że jest długi okres oczekiwania. W sumie to ciekawe, bo zarówno personel medyczny jak i społeczeństwo pragnie dobrze funkcjonującej służy zdrowia, ale na chceniu się kończy. Żaden rząd nie potrafi sobie poradzić z tym fantem...
Najważniejsze, że pracę lubisz i masz z niej satysfakcję a resztę zapewne wrzucasz w koszty

Edit: i za wszystkie skarby świata nie chciałabym być ministrem, który ma przeprowadzić reformę i uzdrowić system. Brrrr.... aż mi ciarki przeszły...

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-09-25 o 12:09
Stary 2009-09-25, 12:12   #2377
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Pewnie to też swoje robi... Generalnie temat służby zdrowia to temat newralgiczny i frustrujący prawie dla każdego, kto miał z nią do czynienia. Tylko, że wyładowywanie się na personelu to idiotyzm. Rozumiem, że można i należy reagować na czyjeś niegrzeczne, przedmiotowe traktowanie, bądź urągające godności pacjenta... ale wrzeszczeć, że jest długi okres oczekiwania. W sumie to ciekawe, bo zarówno personel medyczny jak i społeczeństwo pragnie dobrze funkcjonującej służy zdrowia, ale na chceniu się kończy. Żaden rząd nie potrafi sobie poradzić z tym fantem...
Najważniejsze, że pracę lubisz i masz z niej satysfakcję a resztę zapewne wrzucasz w koszty
to normalka my jestesmy duzym szpitalem,jako jedyni w Gdańsku przyjmujemy dzieci,jesli chodzi o izbę przyjęć,robimy średnio 180 zdjęć z samego Sor-u,więc roboty mamy mnóstwo a ciągle sa awantury,że na jakiś opis trzeba poczekać mimo,że widać dokładnie jakie tłumy przychodzą.
cóż,życie...

Stary 2009-09-25, 12:17   #2378
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
może kiedyś ktoś i Ciebie poratuje w potrzebie
Tak jakos dwuznacznie mi to zabrzmialo

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
To pewnie "złe oko" (a nawet dwa złe oka) kumpla, którego ostatnio zdybałam na zerkaniu mi w spodnie, kiedy kucałam przy najniższej półce w bibliotece.
Musisz koniecznie zamontowac sobie czerwona wstazke na... na szyi

Cytat:
Gryksie-politykowi robiłam zdjęcia kolana,nic ciekawego
Szkoda...

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
dobry może jednak do nieba pójdziesz (no chyba że wolisz gdzie indziej to też nie widzę przeszkód )
Wszystko jedno, byleby mieli kawe, papierosy i alkohol

Cytat:
No co Ty?!
Do nieba?? Za częstowanie PAPIEROCHAMI??!!
Do nieba to by poszedł za walnięcie pogadanki prozdrowotnej.
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ale może ta empatia jednak go do nieba kwalifikuje (jakkolwiek z pewną rezerwą do tego podchodzę )
myślę ze gdzie indziej jednak będzie prościej
To ja juz nie wiem, co mnie czeka...

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
... Ale usłyszałam też wersję, że daje się "za talerz" czyli dzwoni sie do miejsca, gdzie odbywa się wesele, pyta o cenę za osobę i tyle się daje w kopercie... Jakieś to dla mnie mało eleganckie, prawie jak kupno biletu na wesele
Tez o tym slyszalem - dac przynajmniej tyle, aby "zwrocilo sie" za wesele

---

Dzisiaj mam wolne, wstalem o 10 (nie, jak zazwyczaj, o 19 ), zjadlem porzadne sniadanie i wybieram sie w koncu do zamku Neuschwanstein (boje sie tylko tych kolejek i tlumow japonskich turystow ).
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:22   #2379
Betty83
Zakorzenienie

Pin up girl
Ewusia_marchew
Sabbath
MoniaK
dzika truskawa
gryx82
madziczka

Dziękuję za gratulacje i kciuki. : roza:

To dobrze, że ta praca właśnie teraz. Wciągnę się, mam sporo do nauczenia na początku, nie będę tyle myśleć o przykrych sprawach, bo niestety osobiste nie ułożyły się po mojej myśli.
Wprawdzie zdążył przyjechać na czas, ale to nie jest ten sam człowiek którego znałam tyle lat...
Po prostu brak słów, odpuszczam już.
Jadę na neospasminie, na sen i spokój.

Cytat:
Betty, po pierwsze gratuluję pracy.
Jak to nigdy nie wiadomo, kto i gdzie Cię pozna. Fajnie jest być osobą charakterystyczną.
Po drugie... Wiem, jak ciężko walą się na człowieka kłopoty w życiu osobistym, wiem, jak rozpierniczają poczucie bezpieczeństwa i spokój, ale tak zupełnie szczerze, to mnie się wydaje, że Twój TŻ musiałby okazać się kompletnnym idiotą, żeby zrezygnować z kogos tak niesamowitego, jak Ty. Jakoś nie myślę, żeby był aż tak pozbawiony wyczucia, co dla niego dobre.
Daj mu szansę, nie odpychaj go, pozwól mu zostać z honorem (bo honor to ważna sprawa i wiesz o tym), a on z wdzięcznością skorzysta.
I będziecie żyli długo i szczęśliwie.
Howgh!
Gorzej niż kompletny idiota.
A honor sam sobie odebrał.
Walczyłam do końca, nadzieja umarła ostatnia.
Stary 2009-09-25, 12:28   #2380
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Musisz koniecznie zamontowac sobie czerwona wstazke na... na szyi
Na przegubie dłoni wystarczy.
Ewentualnie może Sabbath pluć przez prawe (albo lewe) ramię, by odczynić urok. Kiedy moja mama nie widziała, to Babcia zakładała mi na rękę czerwoną tasiemkę

Cytat:
Tez o tym slyszalem - dac przynajmniej tyle, aby "zwrocilo sie" za wesele
Też o tym słyszałam, albo zaprosić takich gości, którzy mogą dużo dać

Cytat:
Dzisiaj mam wolne, wstalem o 10 (nie, jak zazwyczaj, o 19 ), zjadlem porzadne sniadanie i wybieram sie w koncu do zamku Neuschwanstein (boje sie tylko tych kolejek i tlumow japonskich turystow ).
Japońscy turyści są wszędzie, więc im szybciej to zaakceptujesz, tym mniej będą Ci sie rzucać w oczy

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
to normalka my jestesmy duzym szpitalem,jako jedyni w Gdańsku przyjmujemy dzieci,jesli chodzi o izbę przyjęć,robimy średnio 180 zdjęć z samego Sor-u,więc roboty mamy mnóstwo a ciągle sa awantury,że na jakiś opis trzeba poczekać mimo,że widać dokładnie jakie tłumy przychodzą.
cóż,życie...
Winterko podziwiam za cierpliwość i nieustającą pogodę ducha.
Stary 2009-09-25, 12:39   #2381
gryx82
BAN stały

Cytat:
Cos w stylu kabalistycznej "nici Racheli"

Cytat:
Ewentualnie może Sabbath pluć przez prawe (albo lewe) ramię, by odczynić urok. Kiedy moja mama nie widziała, to Babcia zakładała mi na rękę czerwoną tasiemkę
Lewe, lewe Tylko nie wiem, czy raz wystarczy, czy trzeba trzy Poza tym czesto spotykam czerwone wstazki (najczesciej z medalikiem z MB) w dzieciecych wozkach

Cytat:
Też o tym słyszałam, albo zaprosić takich gości, którzy mogą dużo dać
To najlepsze rozwiazanie

Cytat:
Japońscy turyści są wszędzie, więc im szybciej to zaakceptujesz, tym mniej będą Ci sie rzucać w oczy
A wiec akcja-akceptacja dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
To dobrze, że ta praca właśnie teraz. Wciągnę się, mam sporo do nauczenia na początku, nie będę tyle myśleć o przykrych sprawach, bo niestety osobiste nie ułożyły się po mojej mysli...
Ech... moze jeszce nie wszystko stracone?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:43   #2382
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, czerwony znany jest ze swoich apotropeicznych właściwości, chociaż i w tym przypadku (co charakterystyczne dla wierzeń ludowych) zaobserwować można sprzeczność - bo jakiego koloru czapki nosiły np. krasnale i różne demony wodne...?
Można też udać się do miejscowej znachorki, młynarza albo owczarza, żeby odczynili urok, zrobić sobie wianek ze święconych ziół i/lub palmy poświęconej w Niedzielę Palmową, nosić różaniec czy inne wota...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:53   #2383
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Cos w stylu kabalistycznej "nici Racheli"
coś w tym rodzaju

Cytat:
Lewe, lewe Tylko nie wiem, czy raz wystarczy, czy trzeba trzy Poza tym czesto spotykam czerwone wstazki (najczesciej z medalikiem z MB) w dzieciecych wozkach
Koniecznie trzy razy
Też miałam. Oczywiście Babcia zamotała, bo Mama to raczej do przesądnych nie należy. A co to jest medalik z MB?

Cytat:
A wiec akcja-akceptacja dzisiaj
Pojętny z Ciebie uczeń

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
zaobserwować można sprzeczność - bo jakiego koloru czapki nosiły np. krasnale i różne demony wodne...?
To demony wodne miały czapki
E tam, jakieś takie to mało dostojne i romantyczne
Stary 2009-09-25, 13:04   #2384
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
coś w tym rodzaju

Koniecznie trzy razy
Też miałam. Oczywiście Babcia zamotała, bo Mama to raczej do przesądnych nie należy. A co to jest medalik z MB?

Pojętny z Ciebie uczeń

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

MB to chyba skrót od Matki Boskiej
Stary 2009-09-25, 13:07   #2385
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie można by rzec, że co wieś, to inne wyobrażenie nie tylko demonów wodnych, ale istot demonicznych w ogóle.
Raz mogło to być małe dziecko odziane właśnie w czerwony strój, innym razem nosiło białą koszulę, mogła to być młoda i powabna dziewczyna odziana na biało z wiankiem we włosach, mógł to być starzec w czarnej, ociekającej wodą płachcie z glonami zamiast włosów, zwierzę (np. koń) czy niewidzialna istota w postaci wiru wodnego...
Czego dusza zapragnie...
Stary 2009-09-25, 13:09   #2386
danaida
Zadomowienie

Cytat:
MB to chyba skrót od Matki Boskiej
Aha ależ jestem mało domyślna
O to na pewno nie miałam. Nawet nigdy na oczy nie widziałam Z dewocjonaliów znam chyba tylko różaniec.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
W zasadzie można by rzec, że co wieś, to inne wyobrażenie nie tylko demonów wodnych, ale istot demonicznych w ogóle.
Raz mogło to być małe dziecko odziane właśnie w czerwony strój, innym razem nosiło białą koszulę, mogła to być młoda i powabna dziewczyna odziana na biało z wiankiem we włosach, mógł to być starzec w czarnej, ociekającej wodą płachcie z glonami zamiast włosów, zwierzę (np. koń) czy niewidzialna istota w postaci wiru wodnego...
Czego dusza zapragnie...
Czerwony Kapturek
Stary 2009-09-25, 13:15   #2387
asiula1000
Rozeznanie

GG do asiula1000

Cytat:
Poza tym czesto spotykam czerwone wstazki (najczesciej z medalikiem z MB) w dzieciecych wozkach

Cytat:
Zapowiada się miły dzień

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
To dobrze, że ta praca właśnie teraz. Wciągnę się, mam sporo do nauczenia na początku, nie będę tyle myśleć o przykrych sprawach, bo niestety osobiste nie ułożyły się po mojej myśli. .
Betty, trzymam kciuki , może problemy jakoś z czasem się rozwiążą. Tego życzę
Cytat:
A co to jest medalik z MB?
Myślę, że chodzi chyba o medalik z Matką Boską

Cytat:
Mnie od razu skojarzyło się ze Żwirkiem i Muchomorkiem - mieszkali nad stawem
asiula1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:18   #2388
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Czerwony Kapturek
Nieeee... Czerwony Kapturek to import z Zachodu
Mało romantyczne mówisz... to może chcesz poczytać o wchodzeniu w stosunki płaciowe z ludźmi upiorów i płanetników?
Stary 2009-09-25, 13:20   #2389
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość
Mnie od razu skojarzyło się ze Żwirkiem i Muchomorkiem - mieszkali nad stawem

Asiulo

A tak na marginesie to ciekawe są wierzenia ludowe, o których tyle wie Pin up girl

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Nieeee... Czerwony Kapturek to import z Zachodu
Mało romantyczne mówisz... to może chcesz poczytać o wchodzeniu w stosunki płaciowe z ludźmi upiorów i płanetników?
A będzie romantyczno-dramatycznie?
Stary 2009-09-25, 13:26   #2390
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:

Asiulo

A tak na marginesie to ciekawe są wierzenia ludowe, o których tyle wie Pin up girl

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

A będzie romantyczno-dramatycznie?
Oj ciekawe, ciekawe, całymi dniami mogła bym o tym czytać
Szkoda tylko że podstawowe źródła informacji w zasadzie się wyczerpały i na tym polu (jak na wielu zresztą) etnologia może tylko bazować na tekstach pisanych...

Danaido, zapewne mogło to być dla człowieka dramatyczne
Chociaż, jeśli mężczyzn wabiły rusałki pod postacią powabnych niewiast, to i romantycznie... no, ale prawie zawsze kończyło się dramatycznie
Stary 2009-09-25, 13:30   #2391
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Oj ciekawe, ciekawe, całymi dniami mogła bym o tym czytać
Szkoda tylko że podstawowe źródła informacji w zasadzie się wyczerpały i na tym polu (jak na wielu zresztą) etnologia może tylko bazować na tekstach pisanych...

Danaido, zapewne mogło to być dla człowieka dramatyczne
Chociaż, jeśli mężczyzn wabiły rusałki pod postacią powabnych niewiast, to i romantycznie... no, ale prawie zawsze kończyło się dramatycznie

Piszesz pracę na ten temat? Czy to kwestia własnych - poza studiami - zainteresowań?
Stary 2009-09-25, 13:35   #2392
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:

Piszesz pracę na ten temat? Czy to kwestia własnych - poza studiami - zainteresowań?
Od października będzie to i kwestia studiów i zainteresowań
Stary 2009-09-25, 13:39   #2393
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Od października będzie to i kwestia studiów i zainteresowań
Gratuluję wyboru ciekawych studiów!
Proszę pisz tutaj o wszelkich ciekawostkach, o których przeczytasz, albo dowiesz się z wykładów.
Stary 2009-09-25, 13:59   #2394
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję wyboru ciekawych studiów!
Proszę pisz tutaj o wszelkich ciekawostkach, o których przeczytasz, albo dowiesz się z wykładów.
Chętnie Już teraz trochę tego jest...
O wierzeniach i kulturze duchowej powstało trochę publikacji, jeśli byś chciała, mogę podrzucić kilka tytułów
Stary 2009-09-25, 14:05   #2395
danaida
Zadomowienie

Bardzo chętnie
Mam zaczętych 5 książek i długą listę tych, co chcę przeczytać, więc ją sobie jeszcze wydłużę
Czeka mnie w najbliższym czasie kilka podróży pociągiem a wtedy najlepiej się czyta
Stary 2009-09-25, 14:18   #2396
Pin up girl
Zakorzenienie

Zostawiłam info na profilu
Stary 2009-09-25, 14:27   #2397
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Zostawiłam info na profilu
Dziękuję
a ja już odpisałam
Stary 2009-09-25, 15:34   #2398
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Zapraszam do lektury o Twisterze pojawila sie dzisiaj ta informacja na onecie

Czytaj ------> klik!

Troche to zabawne jest
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 15:43   #2399
Pin up girl
Zakorzenienie

Ech... gwiazda internetu się szykuje
Stary 2009-09-25, 15:47   #2400
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Zapraszam do lektury o Twisterze pojawila sie dzisiaj ta informacja na onecie

Czytaj ------> klik!

Troche to zabawne jest

heh...czytałam rano- kropka była szybsza , a swoją drogą ,jak Wy te newsy wynajdujecie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości