|
|
#2371 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
wiem włąsnie wczoraj podsłuchałam rozmowe tel w autobusie- i babka z podejrzeniem przerzutów w lipcu dostała termin na grudzien i to po znajomościach- bez znajomości mialaby na marzec jak dla mnie to to sensu nie ma
|
|
|
#2372 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
my pracujemy od poniedziałku do soboty robiąc po dwadzieścia kilka badań dziennie i a tak kolejki są kilkumiesięczne a aparat na noc wyłączać trzeba,bo non-stop chodzić nie może-po tygodniu by padł ![]() a wszyscy i tak mają pretensje do personelu za ten długi czas oczekiwania-a jaka w tym nasza wina to nie wiem
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję, bo wyobrażam sobie ile masz stresujących kontaktów międzyludzkich w pracy... Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-25 o 11:52 |
|
|
|
|
#2374 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Ale i tak lubię swoja pracę i nie wyobrazam sobie siedzieć w takiej przychodni
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mnie wkurzają kolejki do lekarzy, załatwianie po znajomości itd. ale nie potnę się z tego powodu. Dopóki system leczenie się jakoś nie zmieni to co można zrobić, bo ja nie wiem
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W sumie to ciekawe, bo zarówno personel medyczny jak i społeczeństwo pragnie dobrze funkcjonującej służy zdrowia, ale na chceniu się kończy. Żaden rząd nie potrafi sobie poradzić z tym fantem...Najważniejsze, że pracę lubisz i masz z niej satysfakcję a resztę zapewne wrzucasz w koszty ![]() Edit: i za wszystkie skarby świata nie chciałabym być ministrem, który ma przeprowadzić reformę i uzdrowić system. Brrrr.... aż mi ciarki przeszły... Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-25 o 12:09 |
|
|
|
|
#2377 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
a ciągle sa awantury,że na jakiś opis trzeba poczekać mimo,że widać dokładnie jakie tłumy przychodzą.cóż,życie...
|
|
|
|
#2378 | |||||
|
BAN stały
|
Tak jakos dwuznacznie mi to zabrzmialo
![]() Cytat:
na szyi ![]() Szkoda... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- Dzisiaj mam wolne, wstalem o 10 (nie, jak zazwyczaj, o 19 ), zjadlem porzadne sniadanie i wybieram sie w koncu do zamku Neuschwanstein (boje sie tylko tych kolejek i tlumow japonskich turystow ).
|
|||||
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Pin up girl
Ewusia_marchew Sabbath MoniaK dzika truskawa gryx82 madziczka Dziękuję za gratulacje i kciuki. To dobrze, że ta praca właśnie teraz. Wciągnę się, mam sporo do nauczenia na początku, nie będę tyle myśleć o przykrych sprawach, bo niestety osobiste nie ułożyły się po mojej myśli. ![]() Wprawdzie zdążył przyjechać na czas, ale to nie jest ten sam człowiek którego znałam tyle lat... Po prostu brak słów, odpuszczam już. Jadę na neospasminie, na sen i spokój. Cytat:
A honor sam sobie odebrał. Walczyłam do końca, nadzieja umarła ostatnia.
|
|
#2380 | |||
|
Zadomowienie
|
Na przegubie dłoni wystarczy
.Ewentualnie może Sabbath pluć przez prawe (albo lewe ) ramię, by odczynić urok . Kiedy moja mama nie widziała, to Babcia zakładała mi na rękę czerwoną tasiemkęCytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2381 | ||||
|
BAN stały
|
Cos w stylu kabalistycznej "nici Racheli"
![]() Cytat:
Poza tym czesto spotykam czerwone wstazki (najczesciej z medalikiem z MB) w dzieciecych wozkach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można też udać się do miejscowej znachorki, młynarza albo owczarza, żeby odczynili urok, zrobić sobie wianek ze święconych ziół i/lub palmy poświęconej w Niedzielę Palmową, nosić różaniec czy inne wota...
|
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
coś w tym rodzaju
Cytat:
![]() Też miałam. Oczywiście Babcia zamotała , bo Mama to raczej do przesądnych nie należy. A co to jest medalik z MB?Pojętny z Ciebie uczeń ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() E tam, jakieś takie to mało dostojne i romantyczne
|
||
|
|
|
#2384 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
MB to chyba skrót od Matki Boskiej
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz mogło to być małe dziecko odziane właśnie w czerwony strój, innym razem nosiło białą koszulę, mogła to być młoda i powabna dziewczyna odziana na biało z wiankiem we włosach, mógł to być starzec w czarnej, ociekającej wodą płachcie z glonami zamiast włosów, zwierzę (np. koń) czy niewidzialna istota w postaci wiru wodnego... Czego dusza zapragnie... |
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Aha
ależ jestem mało domyślna![]() O to na pewno nie miałam. Nawet nigdy na oczy nie widziałam Z dewocjonaliów znam chyba tylko różaniec. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Czerwony Kapturek
|
|
|
|
|
#2387 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, może problemy jakoś z czasem się rozwiążą. Tego życzę![]() Myślę, że chodzi chyba o medalik z Matką Boską ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiulo A tak na marginesie to ciekawe są wierzenia ludowe, o których tyle wie Pin up girl ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
?
|
||
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko że podstawowe źródła informacji w zasadzie się wyczerpały i na tym polu (jak na wielu zresztą) etnologia może tylko bazować na tekstach pisanych... Danaido, zapewne mogło to być dla człowieka dramatyczne ![]() Chociaż, jeśli mężczyzn wabiły rusałki pod postacią powabnych niewiast, to i romantycznie... no, ale prawie zawsze kończyło się dramatycznie
|
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piszesz pracę na ten temat? Czy to kwestia własnych - poza studiami - zainteresowań? |
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już teraz trochę tego jest... ![]() O wierzeniach i kulturze duchowej powstało trochę publikacji, jeśli byś chciała, mogę podrzucić kilka tytułów
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo chętnie
Mam zaczętych 5 książek i długą listę tych, co chcę przeczytać, więc ją sobie jeszcze wydłużę Czeka mnie w najbliższym czasie kilka podróży pociągiem a wtedy najlepiej się czyta
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam info na profilu
|
|
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do lektury o Twisterze
pojawila sie dzisiaj ta informacja na onecie![]() Czytaj ------> klik! Troche to zabawne jest
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... gwiazda internetu się szykuje
|
|
|
|
#2400 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
heh...czytałam rano- kropka była szybsza , a swoją drogą ,jak Wy te newsy wynajdujecie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

wczoraj podsłuchałam rozmowe tel w autobusie- i babka z podejrzeniem przerzutów w lipcu dostała termin na grudzien i to po znajomościach- bez znajomości mialaby na marzec
jak dla mnie to to sensu nie ma 

my pracujemy od poniedziałku do soboty robiąc po dwadzieścia kilka badań dziennie i a tak kolejki są kilkumiesięczne 

. W sumie to ciekawe, bo zarówno personel medyczny jak i społeczeństwo pragnie dobrze funkcjonującej służy zdrowia, ale na chceniu się kończy. Żaden rząd nie potrafi sobie poradzić z tym fantem...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

Czerwony Kapturek
, może problemy jakoś z czasem się rozwiążą. Tego życzę