Scent Bar X - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 16:20   #2401
shachownica
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Od października będzie to i kwestia studiów i zainteresowań
czyżby w krakowie

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 16:22   #2402
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Zapraszam do lektury o Twisterze pojawila sie dzisiaj ta informacja na onecie

Czytaj ------> klik!

Troche to zabawne jest
Gdybym go nie znała z "wizażowych akcji" pomyślałabym że gada dość sensownie ale sory jakoś "intelektualna elegancja" ni w ząb mi do niego nie pasuje
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 16:30   #2403
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Gdybym go nie znała z "wizażowych akcji" pomyślałabym że gada dość sensownie ale sory jakoś "intelektualna elegancja" ni w ząb mi do niego nie pasuje
twister to jeszcze dziecko- ma prawo do błędów- a może właśnie dojrzał? i zrozumiał błędy dzieciństwa?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 16:38   #2404
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
twister to jeszcze dziecko- ma prawo do błędów- a może właśnie dojrzał? i zrozumiał błędy dzieciństwa?
Może może Jeśli tak to chwała mu za to Jednak ja jakoś nie mogę wymazać z pamięci jego wizażowego wizerunku
Stary 2009-09-25, 17:11   #2405
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Musisz koniecznie zamontowac sobie czerwona wstazke na... na szyi
Z czerwoną wstążką będe jeszcze bardziej sexy.
Cytat:
Wszystko jedno, byleby mieli kawe, papierosy i alkohol
Kawę, alkohol i ciężką muzę. Ekipę do cieszenia się tymi "bożymi darami"dam radę skręcić sama.
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

To dobrze, że ta praca właśnie teraz. Wciągnę się, mam sporo do nauczenia na początku, nie będę tyle myśleć o przykrych sprawach, bo niestety osobiste nie ułożyły się po mojej myśli.
Wprawdzie zdążył przyjechać na czas, ale to nie jest ten sam człowiek którego znałam tyle lat...
Po prostu brak słów, odpuszczam już.
Jadę na neospasminie, na sen i spokój.

Gorzej niż kompletny idiota.
A honor sam sobie odebrał.
Walczyłam do końca, nadzieja umarła ostatnia.
Kurczę, brzmi bardzo niedobrze.
Mogę tylko uściskać i zaoferować wsparcie telefoniczne albo przez gg. Choć wiem, że to nic nie da.
W razie czego: 2378954

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Na przegubie dłoni wystarczy.
Ewentualnie może Sabbath pluć przez prawe (albo lewe) ramię, by odczynić urok. Kiedy moja mama nie widziała, to Babcia zakładała mi na rękę czerwoną tasiemkę
Gdybym pluła przez lewe podczas "zauroczania" mojego zadka trafiłabym akurat w rzucającego uroki niegodziwca. W sumie... Niezły pomysł.

Cytat:
To demony wodne miały czapki
Czepki!
Cytat:
Nieeee... Czerwony Kapturek to import z Zachodu
Mało romantyczne mówisz... to może chcesz poczytać o wchodzeniu w stosunki płaciowe z ludźmi upiorów i płanetników?
Mnie się kojarzy tylko poważny, naukowy wykład świętego Tomasza o tym, że mężczyzna będący prawiczkiem może jednocześnie zostać ojcem, jeśli w nocy sukkub (czyli kobiecy demon seksualny, męskie są inkuby) ukradnie jego sperme i zapłodni nią kobietę.

Cytat:
Od października będzie to i kwestia studiów i zainteresowań
Chyba zazdroszczę...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 17:16   #2406
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

No, tam "gdzie indziej", gdzie ja mam na mysli to podobn przeczywiście droga wiedzie prosta i szeroka.
Mam nadzieję, bo już się poumawiałam z kumplami.
również mam taką nadzieję
Cytat:

Wszystko jedno, byleby mieli kawe, papierosy i alkohol

To ja juz nie wiem, co mnie czeka...
po namyśle obstawiałabym jednak

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

To dobrze, że ta praca właśnie teraz. Wciągnę się, mam sporo do nauczenia na początku, nie będę tyle myśleć o przykrych sprawach, bo niestety osobiste nie ułożyły się po mojej myśli.

Cytat:
ale nie dojrzał do tego jeszcze żeby nie zakładać co jakiś czas nowego wizażowego konta wiedząc że zostanie zbanowane w przeciągu góra godziny

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 17:29   #2407
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
(..), a swoją drogą ,jak Wy te newsy wynajdujecie?
No więc przed wyjściem z pracy chciałam sprawdzić na onecie, czy będzie padać w ciągu najbliższej godziny. Patrzę - a tu z głównej strony wyziera twister.
Całkiem przyzwoity wywiad moim zdaniem.
Trochę bzdetnych błędów znalazłam, ale - kurcze - on jest naprawdę młodziutkim facetem i to onet powinien takie niedoróbki gramatyczno-interpunkcyjne korygować. Poza tym myślę (na ile się orientuję w zasadach publikowania tekstów w mediach i na ile znam wizerunek twistera), że oni jednak wypolerowali co bardziej egzaltowane kawałki; niemniej to tylko moje domysły.

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 17:40   #2408
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość
No więc przed wyjściem z pracy chciałam sprawdzić na onecie, czy będzie padać w ciągu najbliższej godziny. Patrzę - a tu z głównej strony wyziera twister.
Całkiem przyzwoity wywiad moim zdaniem.
Trochę bzdetnych błędów znalazłam, ale - kurcze - on jest naprawdę młodziutkim facetem i to onet powinien takie niedoróbki gramatyczno-interpunkcyjne korygować. Poza tym myślę (na ile się orientuję w zasadach publikowania tekstów w mediach i na ile znam wizerunek twistera), że oni jednak wypolerowali co bardziej egzaltowane kawałki; niemniej to tylko moje domysły.

Też mam wrażenie, po przeczytaniu, że wywiad został mocno uładzony, poprawiony. Jest taki..... poprawny, idealny i coś mi w nim nie pasuje, bo Twister ma bardziej soczyste okreśelnia i słownictwo.

Sam wywiad fajnie się czytało

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 17:53   #2409
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się,że na szwy nie mogę stosować nic Toż to kur.... można dostać z tą swędzącą nogą
Coś narobiła jak mnie nie było?

Cytat:
eee tam, Ty jako biegła księgowa, siedząca w stosie papierów (co ogromnie podziwiam) nie poradziłabyś sobie z takim małym zdjęciem?
A mówiłam, że mnie przeceniasz? Jam nie księgowa, broń mnie Panie Boże przed tą profesją (na liczbach to się nawet znam, ale nie każ mi liczyć pieniędzy).

Cytat:
Czy to te czarno-beżowo-kremowe z klamerką po boku? Super są! Mam podobne T-bary z poprzedniej kolekcji, niebiesko-brązowe i jestem z nich mega zadowolona
Tak licząc, to moje są na drugiej stronie (ja liczyłam też okładkę)

Cytat:
Ładne, klasyczne, eleganckie.
O ile patrzysz na te właściwe

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Znalazła odlewkę Dwa drinki i człowiekowi się zmysły wyostrzają
Na węch ją wytropiłaś?

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Po 2 tygodniach nieobecności na Wizażu dziś chyba uda mi się wreszcie tu powrócić
Łeb mnie nap... Nos mam w strupach po chorobie, wysyfiło mi paszczę na maksa, oczy ledwo mi się otwierają, paznokcie połamane, że mięsko widać...
Biedulku, a Tobie co?

Cytat:
W sumie mogła bym wybrać sobie Śląsk jako obszar zainteresowań
Tak tak, wybierz nas wybierz
A żeby Cię jeszcze bardziej zaintrygować dodam, że moja prababcia była "wioskową babą"
A mogę ja też poprosić o wykaz lektur?

Dziś się uśmiałam nieco, bo miałam w sekretariacie nastoletniego hipochondryka Pękło mu naczynko w oku i pół godziny (zanim mama go nie odebrała, bo kategorycznie zażądał wezwania rodzica, mimo że nic go nie bolało, tylko ta nieszczęsna żyłka) mnie maglował co to mu może dolegać i czy to aby groźne dla zdrowia i życia nie jest

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 18:02   #2410
danaida
Zadomowienie

Cytat:

Czepki!
Właśnie sobie wyobraziłam groźnego demona wodnego w czerwonym, gumowym czepku pływackim

Cytat:
Mnie się kojarzy tylko poważny, naukowy wykład świętego Tomasza o tym, że mężczyzna będący prawiczkiem może jednocześnie zostać ojcem, jeśli w nocy sukkub (czyli kobiecy demon seksualny, męskie są inkuby) ukradnie jego sperme i zapłodni nią kobietę.
Zawsze podobały mnie się te słowa.
Fajnie się je wymawia, tzn. ładnie brzmią.
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 18:35   #2411
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
czyżby w krakowie
Nie... za daleko
W Poznaniu

Cytat:

Chyba zazdroszczę...
Owszem, z tym, że sukkuby i inkuby nie mają rodowodu słowiańskiego i na ziemiach etnicznie polskich raczej opowieści o nich nie uświadczysz (niemniej na Zachodzie, gdzie katolicyzm się rozpanoszył, były popularne)

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A żeby Cię jeszcze bardziej zaintrygować dodam, że moja prababcia była "wioskową babą"
A mogę ja też poprosić o wykaz lektur?

Dziś się uśmiałam nieco, bo miałam w sekretariacie nastoletniego hipochondryka Pękło mu naczynko w oku i pół godziny (zanim mama go nie odebrała, bo kategorycznie zażądał wezwania rodzica, mimo że nic go nie bolało, tylko ta nieszczęsna żyłka) mnie maglował co to mu może dolegać i czy to aby groźne dla zdrowia i życia nie jest
Ło, to miała co robić
Żeby jej tylko o czarownictwo nie posądzali
Proszę bardzo, Tobie też dam
PS. W śląskiej specyfice najbardziej pociągają mnie wierzenia i legendy górnicze
Była bym zapomniała - popłynął chłopiec, nawet ja takich schiz nie mam
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 18:52   #2412
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
również mam taką nadzieję

po namyśle obstawiałabym jednak

ale nie dojrzał do tego jeszcze żeby nie zakładać co jakiś czas nowego wizażowego konta wiedząc że zostanie zbanowane w przeciągu góra godziny
no wiesz co! do tego to nawet ja bym nie dojrzała gdyby mnie tu zbanowano

Cytat:

znaczy sie czarownica?

to juz wim czemu Cie tak do lasu ciągnie- to geny

ja tez poproszę o spis lektur

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-09-25 o 18:54
Stary 2009-09-25, 19:34   #2413
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
A mówiłam, że mnie przeceniasz? Jam nie księgowa, broń mnie Panie Boże przed tą profesją (na liczbach to się nawet znam, ale nie każ mi liczyć pieniędzy).
toż ja myślałam że Ty księgowa z krwi i kości, serio W sumie możemy sobie rękę podać bo ja też się wzdrygam na samą myśl o słowie księgowa ale pieniądze w pracy muszę liczyć (i to dziennie ileś tam tysięcy).

Cytat:
to juz wim czemu Cie tak do lasu ciągnie- to geny
zdemaskowałaś Agnyskę
Stary 2009-09-25, 19:41   #2414
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Melk, ja nie wiem, jak to jest z ludźmi, ale dopiero studia przekonały mnie, że społeczeństwo jest durne. Durne w sensie tępe intelektualnie.
Niby elita, a marudzą przy programie, który robi się bez najmniejszego wysiłku z palcem w nosie.
Pamiętam te narzekania na program, na obciążenie nauką, na nadmiar materiału. Pamiętam sytuacje, kiedy gupie ludzie uczyły się po raz drugi i trzeci tego samego, co już było rok czy dwa lata wczesniej (tylko z nieco innej strony).
Nie wierz w te głupoty. Studiowałam trzy kierunki i za każdym razem, nawet robiąc po dwa lata w rok miałam więcej luzu, niż kiedykolwiek później.
I naprawdę, nie sugeruj się tym, że ktoś się dostał, bądź nie. Studia, to (przynajmniej z założenia) zupełnie inny tryb nauki, niż liceum. Jesli wypracujesz sobie odpowiednią pozycję, jesteś traktowana jak partner, nie jak uczniak. no i poza tym - przecież uczysz się tego, co Cię interesuje - czy to nie zmienia wszystkiego?
Jeśli chodzi o studia - mnie osobiście przeraża jedynie farmacja i medycyna. Tutaj ilość materiału do opanowania czysto pamięciowego to dla mojego nieskłonnego to wkuwania umysłu czysta zgroza.

Będzie dobrze.

Oj Sabbath, mam nadzieję, że masz rację A raczej wierzę, że tak jest, bo doświadczenie uczelniane masz nieporównywalnie większe
Dopiero teraz odniosę się do tego, co napisałaś, bo za mną kolejny dzień w azbestowych (naprawdę!) murach uczelni, oficjalna inauguracja (przede mną jeszcze dwie ), spotkanie z dyrekcją i opiekunem mojej grupy.
Najważniejsze to chyba to, co pogrubiłam Tak, to zmienia wszystko!
Byłam dziś na wykładzie inauguracyjnym ("Obraz świata w tłumaczeniu" - różnice kulturowe, z których wynikają różne smaczki , wszystko na przykładach błędów w angielskich i francuskich przekładach Kapuścińskiego itp.) i słuchając tego czułam się już jak ryba w wodzie. Trochę mi to dodało zapału i motywacji Oczywiście i na studiach są różne przedmioty, bardziej czy mniej lubiane, ale przecież to jest właśnie kierunek, o którym marzyłam od paru lat i jeśli dzięki niemu będę mogła robić, to, co lubię, czym się interesuję i o czym marzę, to warto na to pracować.

A pracować będzie trzeba ciężko. I to wcale nie jest tak, że starsi studenci nas straszą Dyrektor od razu powiedział, że "nie obiecujemy, że będzie łatwo". Ciężka praca, nawał pracy, masa materiału - to słowa, które ciągle przewijały się szczególnie w odniesieniu do pierwszego roku. Opiekun mojej grupy (nawiasem mówiac fajny, rokendrolowy facet ) powiedział, że przez pierwsze trzy lata nie poleca żadnej dodatkowej pracy, bo ciężko będzie to wszystko pogodzić ze względu na ogrom materiału, szczególnie na 1 i 2 roku.

Ale paradoksalnie dostałam niezłego kopa - zastrzyk energii i zapału. Naprawdę wierzę, że to moje wymarzone studia. I dam z siebie wszystko, żeby osiągnąć to, co chcę osiągnąć,bo jestem przekonana, że właśnie te studia mi to umożliwią. Tylko.. trochę się boję wizji kucia. Bo lubię mieć i robić coś poza. Nie mówię o dzikich imprezach, bo tym typem też nie jestem ale... Ale jestem już tak zmęczona, że coraz trudniej jest mi się wysłowić, więc lepiej skończę ten wywód

Dodam tylko, że medycyna też mnie przeraża. I prawo.
I ani prestiż, ani kasa nie byłyby w stanie mnie do tych kierunków przekonać.

Ach, przypomnijcie mi, żebym Wam później opowiedziała, na jaki przedmiot ogólnouniwersytecki się zapisałam (o ile jeszcze o tym nie pisałam )

Cytat:
Hecate, zawsze podpatruję, w jakich quizach na Fejsie, bierzesz udział
Te quizy to zło

Cytat:
Melk, pod Marriottem. Dosłownie - w budynku hotelu na parterze. Wchodzi się tylko z innej strony.
Eee, to trochę za późno to przeczytałam Bo czekałam dziś właśnie na autobus na przystanku pod Marriottem

Cytat:

Czytaj ------> klik!

Troche to zabawne jest
Ten to się potrafi wylansować. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby okazało się, że sam ten wywiad ze sobą przeprowadził

Więcej mam dziś do napisania, ale po pierwsze padam (pół dnia na obcasac robi swoje ), a po drugie sałatka ryżowa czeka
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 19:46   #2415
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Melk, ale jakich rzeczy się człowiek o sobie dowiaduje, przy tych quizach

Frank Zappa

Stary 2009-09-25, 20:14   #2416
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Coś narobiła jak mnie nie było?
ja nic mi narobili. Miałam usuwane znamię i mam teraz parę szwów.
Swędzą

Cytat:
Właśnie sobie wyobraziłam groźnego demona wodnego w czerwonym, gumowym czepku pływackim
ja sobie wyobraziłam w takim białym, płóciennym. Z falbanką
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 20:19   #2417
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
ja nic mi narobili. Miałam usuwane znamię i mam teraz parę szwów.
Swędzą

Dobrze sobie wyobrażacie - one często nie miały wyglądać groźnie, a kusić
Stary 2009-09-25, 20:37   #2418
danaida
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Dobrze sobie wyobrażacie - one często nie miały wyglądać groźnie, a kusić
No błagam, demon w czapie z falbanką
i niby kogo miał uwieść tymi falbankami

Chociaż to nakrycie głowy ma sens jedynie w kontekście historycznym. Kiedyś człek bez nakrycia głowy to prostak albo ladacznica. Szanowana persona na głowie cosik musiała mieć, więc może ten czepiec/czepek/czapa u demona dlatego ma uzasadnienie. Poprzez analogię
Stary 2009-09-25, 20:39   #2419
nebraska
Zakorzenienie

Witam piątkowo

Właśnie wróciłam z nowego Almodovara - rozczarowana

Rozwlekła i niezbyt wciągająca historia, sporo zbędnych szczegółów. Postaci mniej wyraziste niż zwykle. Łezka w oku się kręciła na widok scenek z Chus Lampreave i Rosy de Palma, ale tamten Almodovar już se ne vrati - tamten, gdzie namiętność była namiętna, a szaleństwo szalone.
Raz czy dwa to błysnęło jeszcze w dialogach (a właściwie w tym "filmie w filmie"), gdzie Pedro pokazuje swój styl sprzed lat i zgasło.
Było parę ujęć zapadających w pamięć i to tyle... Mało...

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 20:45   #2420
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Melk, ale jakich rzeczy się człowiek o sobie dowiaduje, przy tych quizach
Ojj tak, ciekawe rzeczy czasami wychodzą

Madzik, mam pytanie nt. serum z BU, bo już dość długo go używasz Faktycznie rozjaśnia?

Wczoraj kupiłam jeszcze olejek Juvit, o którym czytałam oczywiście na wizażu I muszę przyznać, że nawet ja, która rzadko zauważa jakąkolwiek różnicę w stanie cery po używaniu najróżniejszych specyfików, nie dowierzałam rano, że przez jedną noc skóra może się tak zmienić Po prostu promieniałam
Stary 2009-09-25, 20:52   #2421
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:

No błagam, demon w czapie z falbanką
i niby kogo miał uwieść tymi falbankami

Chociaż to nakrycie głowy ma sens jedynie w kontekście historycznym. Kiedyś człek bez nakrycia głowy to prostak albo ladacznica. Szanowana persona na głowie cosik musiała mieć, więc może ten czepiec/czepek/czapa u demona dlatego ma uzasadnienie. Poprzez analogię
Danaido, to nie były czasy, kiedy zza drzewa wylatywała silikonowa tapeciara po solarce i tabuny parobków z widłami za nią leciały
Powiedzmy, że wtedy inne kanony estetyki obowiązywały
Z resztą nie tylko o uwodzenie tu chodziło...

A co do nakryć głowy - tu sprawa też jest trochę bardziej skomplikowana...
Stary 2009-09-25, 20:58   #2422
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Danaido, to nie były czasy, kiedy zza drzewa wylatywała silikonowa tapeciara po solarce i tabuny parobków z widłami za nią leciały
Powiedzmy, że wtedy inne kanony estetyki obowiązywały
Z resztą nie tylko o uwodzenie tu chodziło...

A co do nakryć głowy - tu sprawa też jest trochę bardziej skomplikowana...
Wiem, wiem, tak się trochę droczę
Stary 2009-09-25, 20:58   #2423
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

Czytaj ------> klik!

Troche to zabawne jest

niezly wywiad zgrabny i sensowny tekst, gosciu ma dobry styl i ciety jezyk mnie sie to podoba, nawet pomimo lekkiego kuku

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:01   #2424
danaida
Zadomowienie

Nebrasko

Smutne to co piszesz o najnowszym filmie Almodovara

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-09-25 o 21:02
Stary 2009-09-25, 21:05   #2425
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

O ile patrzysz na te właściwe
Przecać wedle instrykcyji paczałam!

A'propos wymianki. Mogę Ci do próbek (poza Santal Blanc, o ktorym pamiętam oczywiście) dorzucić prawie pełne Drama Nuui i Bois Blond z LuckyScenta.
Niestety, z Voluspami jest kłopot, bo właśnie ogłosiłam rozdawnictwo na swoim blogu. Ale wpisz się, to może Ci wpadną przy okazji (i bez doliczania do puli, oczywiście). Wiem, że jest w zestawie coś, czego nie znasz.

Cytat:
Zawsze podobały mnie się te słowa.
Fajnie się je wymawia, tzn. ładnie brzmią.
Taaa... Brzmią też.
Cytat:
Owszem, z tym, że sukkuby i inkuby nie mają rodowodu słowiańskiego i na ziemiach etnicznie polskich raczej opowieści o nich nie uświadczysz (niemniej na Zachodzie, gdzie katolicyzm się rozpanoszył, były popularne)
Samo pojęcie ma rodowód łaciński, ale demonów z seksualnym podtekstem urodzaj jest w każdej kulturze. Siedziałam w tym przy okazji Lilith i jej powiązań z Lamią, Innaną i Naamą (zwaną z angielska Naamah, tak przy okazji profilu na Last.fm jednej z Wizażanek), Isis (szopka ze skrzydłami i tajemnym imieniem boga to mój ulubiony motyw tej historii), demonami typu Lilitu i Wardat Lil, Sikkim, Gul i Silat, oczywiście Empuzą, Lamią i setką innych fascynujących postaci.
Naprawdę miodny temat.
Cytat:

znaczy sie czarownica?
Wiedźma.
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Oj Sabbath, mam nadzieję, że masz rację A raczej wierzę, że tak jest, bo doświadczenie uczelniane masz nieporównywalnie większe
Dopiero teraz odniosę się do tego, co napisałaś, bo za mną kolejny dzień w azbestowych (naprawdę!) murach uczelni, oficjalna inauguracja (przede mną jeszcze dwie ), spotkanie z dyrekcją i opiekunem mojej grupy.
Najważniejsze to chyba to, co pogrubiłam Tak, to zmienia wszystko!
Byłam dziś na wykładzie inauguracyjnym ("Obraz świata w tłumaczeniu" - różnice kulturowe, z których wynikają różne smaczki , wszystko na przykładach błędów w angielskich i francuskich przekładach Kapuścińskiego itp.) i słuchając tego czułam się już jak ryba w wodzie. Trochę mi to dodało zapału i motywacji Oczywiście i na studiach są różne przedmioty, bardziej czy mniej lubiane, ale przecież to jest właśnie kierunek, o którym marzyłam od paru lat i jeśli dzięki niemu będę mogła robić, to, co lubię, czym się interesuję i o czym marzę, to warto na to pracować.

A pracować będzie trzeba ciężko. I to wcale nie jest tak, że starsi studenci nas straszą Dyrektor od razu powiedział, że "nie obiecujemy, że będzie łatwo". Ciężka praca, nawał pracy, masa materiału - to słowa, które ciągle przewijały się szczególnie w odniesieniu do pierwszego roku. Opiekun mojej grupy (nawiasem mówiac fajny, rokendrolowy facet ) powiedział, że przez pierwsze trzy lata nie poleca żadnej dodatkowej pracy, bo ciężko będzie to wszystko pogodzić ze względu na ogrom materiału, szczególnie na 1 i 2 roku.

Ale paradoksalnie dostałam niezłego kopa - zastrzyk energii i zapału. Naprawdę wierzę, że to moje wymarzone studia. I dam z siebie wszystko, żeby osiągnąć to, co chcę osiągnąć,bo jestem przekonana, że właśnie te studia mi to umożliwią. Tylko.. trochę się boję wizji kucia. Bo lubię mieć i robić coś poza. Nie mówię o dzikich imprezach, bo tym typem też nie jestem ale... Ale jestem już tak zmęczona, że coraz trudniej jest mi się wysłowić, więc lepiej skończę ten wywód

Dodam tylko, że medycyna też mnie przeraża. I prawo.
I ani prestiż, ani kasa nie byłyby w stanie mnie do tych kierunków przekonać.

Ach, przypomnijcie mi, żebym Wam później opowiedziała, na jaki przedmiot ogólnouniwersytecki się zapisałam (o ile jeszcze o tym nie pisałam )
E tam, studenci zawsze straszą.
Moi też straszyli i pic na wodę to był. Na filozofii owszem, w piguły czytania, ale to mnie akurat nie bolało. Większośc kierunków wymaga jedynie krztyny zainteresowania i nieco dojrzałości.
Wiem, jak to się robi, żeby zdawać na tróje: po prostu trzeba nie robić naprawdę zupełnie nic, ale to nic, zero, nul i mogiła.
W przypadku jeśli chodzisz na zajęcia i czytasz coś związanego z, interesującą Cię przecież , tematyką - masz luz.
Ja wiem, że mnie wiedza do łba wchodzi nieprzeciętnie łatwo i wiem też, że mam farta, bo interesuję się setką rzeczy, ale na litość, studia obliczane są pod względem intelektualnym na przeciętniaków i taki też poziom reprezentuje wiekszość ich absolwentów. To przeciez nie o Tobie Melk, prawda?

Cytat:
Eee, to trochę za późno to przeczytałam Bo czekałam dziś właśnie na autobus na przystanku pod Marriottem
Szkoda.

Cytat:
Ten to się potrafi wylansować. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby okazało się, że sam ten wywiad ze sobą przeprowadził
Ja nie wiem, czy sam przeprowadził, ale jestem przekonana, że sam o niego zabiegał.
I w sumie tak szczerze - czy coś w tym złego? Chłopak podchodzi do tego ambicjonalnie, buduje na tym swoje poczucie wartości. Na czymś trzeba.
W sumie życzę mu jak najlepiej, choć obawy mam, że przy takiej niestabilności emocjonalnej, jaką prezentuje na co dzień, jako człowiek sukcesu (jeśli go kiedyś osiągnie, a do tego dąży przecież ) może okazać się bardzo... yyyy... trudny w kontaktach.
Oby tylko ekscentryczny. Oby nie niszczył ludzi.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:10   #2426
danaida
Zadomowienie

Vesenko ostatnio mój mąż zrobił bułki. Podałam Twoj przepis z blogu i wyszły boskie. Mówię to ja, wielka grymaśnica chlebowo-bułkowa, która białe pieczywo lubi od wielkiego dzwonu. Później zrobiliśmy bułki z gotowej mieszanki i wyszły zbyt twarde. Chleby wychodzą świetnie, ale bułki to rozczarowanie. Tym większe, ze były pieczone po udanym debiucie wg Twojego algorytmu.
Stary 2009-09-25, 21:26   #2427
Polly_
grozi wypollizowaniem

co do Twistera-myslę ze ma potencjał, styl bloga zaskakująco dobry, jak na tak młodą osobe- w dodatku faceta , a ta niestabilnośc- myslę że wynika z tego ze twister jest wciąż targany młodzieńczymi namiętnościami, bólem istnienia , szukaniem siebie itd- no, kształtuje sie jeszcze chłopak, dojrzewa- mysle ze mu przejdzie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

o jezusicku, ale ja sie źle czuje przez cały tydzień- chyba sie położe i popachnę ...aaaa może jeszcze sobie kadzidło sfajce

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

no to pafajcyłam- to sie małż zdziwi jak wróci-trocge kościółkowo nam zrobiłam w domu
Stary 2009-09-25, 21:41   #2428
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Melk - ale o które serum ci chodzi, bo nie wiem dokładnie?

Jaka jestem zmęczona...

Frank Zappa

Stary 2009-09-25, 21:47   #2429
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Melk - ale o które serum ci chodzi, bo nie wiem dokładnie?

Jaka jestem zmęczona...

A widzisz, ja już też ze zmęczenia nie kontaktuję
Chodzi mi o to z wit. C
Stary 2009-09-25, 22:01   #2430
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
A widzisz, ja już też ze zmęczenia nie kontaktuję
Chodzi mi o to z wit. C
Z BU akurat tego nie miałam, przymierzam się do niego.

Miałam serum Flavo-C % ale to "normalne" za duże pieniądze. Pierwsze opakowanie - było cudnie, przy drugim - zero efektuNie wiem, co się stało.

Póki co zaczynam widzieć efekty po Nirvanesque - gładka, nawilżona cera, ładnie rozświetlona. Tylko mółgby mieć mniej tłustą konsystencję i kosztować z 30 zł mniej. Bo wielkiego szału, tak ogólnie, to nie ma.

Frank Zappa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości