|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Co dziwne te rozstępy pojawiły mi się bardzo wcześnie bo jakoś w piątym miesiącu już... Od tego czasu ostro się wzięłam za całe ciało, robię sobie masaże i 2 albo i 3 razy dziennie porządnie się smaruję preparatami przeciw rozstępom i jak narazie nie ma żadnych nowych przykrych niespodzianek A te które mam też na szczęście nie są jakieś wielkie, raczej kilka takich małych i mam nadzieję że nie będą się powiększać i z czasem zbledną... Cytat:
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
dobrze, mamusie in spe i obecne
![]() to już moja pora do przyjęcia pozycji horyzontalnej - zabawne, przed ciążą chodziłam spać o 1-2 w nocy, mimo codziennego wczesnego wstawania do pracy... a teraz - niby 3 trymestr się za 4 dni zaczyna a ja cały czas jakbym w pierwszym była![]() Miłych snów i spokojnej nocy - do jutra
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie wrecz przeciwnie,ja siedze dlugo dlugo po nocach a pozniej spie do poludnia ![]() Milej nocki belladonna
|
|
#964 |
|
BAN stały
|
narazie tylko tyle że sie z męzem roztałam
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Bravurko mam nadzieje ze to tylko chwilowe nieporozumienie i wszystko sie ułozy
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, mam nadzieję, że to tylko chwilowe nieporozumienie i trzymam za was kciuki, żeby się wam szybko wszystko ułożyło
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
TŻ wrócił po 23 ja niespałam to sobie poczekałam na niego niebył taki pijany ale nierozmawiałam z nim.Porozmawiam dziś jak bęziemy sami bo Nikola jedzie z wujkiem do jego brata czyli do drugiego wujka z babcią.Ja mam zamiar posprzątać trochę zobaczyć co jest w szafeczce u Wiktorka już poukładać i posegregować.Wypiłam kawke zaraz zjem zimne nóżki pychotka są dlatego zjem dziś na śniadanie też.Nikola niespi już od 6 rano wstała robiła siusiu i poszła do babci więc już też wstałam pozmywałam i ogladam sccoby doo.Odezwe sie później papapapa.
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() ale tu pustki... ja sobie kawkę lurowatą wypijam i czekam na przyjaciółkę, która z 14-miesięczną córcią do mnie dzisiaj przyjedzie. Bravurka - ale co się stało? na pewno wszystko da się jeszcze odkręcić, bo chyba nie wydarzyło się nic nieodwracalnego, prawda? Trzymam kciuki!!! Paczka - ty to masz ciężko widzę ostatnio z TŻtem, niestety... Kachula - ja wcześnie zasypiam, ale za to ja się budzę w nocy - wizyta w toalecie obowiązkowa to nie mogę z godzinę - półtorej zasnąć, a potem wstaję razem z TŻ-tem o 7.15 - tak więc śpię w sumie dość krótko, z 7 godzin. No, dzisiaj dłużej było - ale za to w przerwie nocnej jakieś schizy mnie opanowały że coś nie tak z Bartusiem - brrrr. Na szczęście potem mi przeszło
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie w ten piekny niedzielny dzien
Bravurka co sie stało czemu rozstałas sie z mężem?? Przeciez ostatnio wszystko bylo ok?? Napeno sie dogadacie i bedzie dobrze Paczka no masz z tym Twoim Tz urwanie głowy ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Mi sie dzis cala noc snila posciel dla Kamilki, nie moglam sie zdecydowac jaka wybra i caly czas tylko powtarzalam ze to ma byc rozmial na łózeczko 120x60. Utkwila mi w pamieci jakas żółta, moze taka kupie
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Nie uwierzycie co się stało. Dzisiaj przy śniadaniu ukruszył mi się kawałek zęba, tej nieszczęsnej siódemki, którą leczyłam kanałowo Normalnie chyba się pochlastam ![]() Zaraz jadę do dentysty ![]() Dzięki ![]() Bo ja taka szczwana jestem ![]() Tylko mi się nie podoba że to autko jest w tle, no ale cóż ![]() Kochana, jesteś pewna że to takie ostateczne ? Ludzie którzy się kochają i mają dzieci raczej nie podejmują tak pochopnie takich decyzji. Na pewno się dogadacie Cytat:
![]() Wiecie co, mój TŻ bawił się dzisiaj przez ponad godzinę tym fotelikiem, wkładał tam lalkę ( żeby było jasne, mam lalkę bobasa, którą dostałam jakieś 25 lat temu i nie mam serca jej wyrzucać, więc sobie siedzi w pudełku i czeka na córkę), regulował te paseczki, studiował instrukcję, potem paradował po mieszkaniu z tym fotelikiem. Na koniec wyznał mi, że on się już nie może doczekać, kiedy urodzimy (!) i przywieziemy Małego do domu
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poprostu usmialam sie do łez, ma pomysly ten twoj Tz i widac ze nie moze sie juz doczekac jak malenstwo bedzie z wami.Mój Tz tez mi czesto powtarza ze byłoby dośc juz tego "ciążowania" ze chciaby zeby Kamilka byla juz z nami A najlepsze bylo kiedys jak kupilismy ten wózek i wracalismy do domu to Tz pyta mi sie czy to juz wszystko mamy ( a my nie mamy nic.....)
|
|
#973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
w ogóle to fajny brzusio i słodki a co do zęba to współćzuje...Cytat:
ach te nasze Tz Dziewczyny oczekujące CHŁOPCZYKÓW, to koleżanka z innego wątku ma takie rzeczy: http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=11442788 |
|||
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#975 |
|
BAN stały
|
mi się wydaje to ostateczną decyzją.
mam dosyć kłutni i nie powzole sie nikomu krzywdzić. nawet osobie która kocham. |
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
zamówilam kremowo-biała
http://allegro.pl/item735310414.html Cytat:
Bravurko a moze to przez pojawienie sie synka nie mozecie sie odnaleźć?miezkacie razme teraz? |
|
|
|
|
#977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wspolczuje z tym zebem kochana Tz niesamowity a co niech sie uczy i przyzwyczaja,u nas na sr polozna mowila zeby wyprobowac w domu fotelik bo pozniej rodzice sa tak zakreceni ze nawet nie wiedzia jak dziecko zapiac
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
BRAVURKA - CO SIĘ DZIEJĘ MUSISZ SIĘ TRZYMAĆ JAKOŚ KOCHANA MOŻE WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY Z WAMI.
My siedzimy sobie w domku Nikolka pojechała po obiadku do wujka Darka i cioci Kasi.Ja sobie poskładałm ciuszki małego juz mamy dosyc ciuszków ale trzeba jeszcze dokupic.I muszę jeszcze jechać po ciuszki do Białogardu do kuzynki.Łóżeczko jutro idę luknąć i mamy się zastanowić czy chcemy.Ale powiedziałam Grzeskowi że jak będzie odrapane to się pomaluje je.Jeszcze pościel poszewki rożek jak już wszystko bede miała to wypiore wysusze poprasuje i mogę juzsie spakowac do szpitala hi hi hi.Narazie wszystko idzie dobrze zobaczymy jak jutro z tą kasą wyjdzie Uciekam się położyć bo boli kręgiel trochę. :confuse d:
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Bravurko a co to za wiadomość?? jak to rozchodzisz się z mężem?? Wiesz, ja przez te 7 lat też miałam duże kryzysy w malżeństwie- na prawdę DUŻE I POWAŻNE ale decyzja o rozwodzie gdy jest dziecko nie jest taka łatwa... Nie wiem co sie stało i jaki jest powód ale trzeba dać sobie szanse i walczyć. Ja martwie się o ciebie żebyś w jakąś depresje poporodową nie wpadła
Paczkaa ty po tych ostatnich zakupach na allegro- ta wielka paka z ubrankami- to chyba juz masz full wypas (jeśli chodzi o ciuszki) - wiec moze nie potrzebnie sie tak martwisz tymi zakupami
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja przepakowalam torbe do szpitala.. tzn wyciagnelam rzeczy potrzebne na po porodzie.. jeszcze musze dokumenty zabrac ale to juz jutro wieczorkiem..
|
#981 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam moje ulubione Mamuśki
![]() Cytat:
aledługo się na wózek czeka! A fotka fajna, brzuszek śliczny, ale ja poproszę zdjęcie w całej okazałości Współczuję zęba!! Bravurka, nie wiem co zaszło między Wami,ale pewnie się dogadacie, jak jest Dziecko na świecie to takich decyzji nie można podejmować ot tak. Trzymam kciuki, żeby się wszystko szybko ułożyło miedzy Wami!!! Cytat:
![]() A mi się ostatnio nic nie śni, kompletnie nic. A noc dziś miałam paskudną. Byliśmy u znajomych na działce, spaliśmy na podłodze na materacu, niewygodnie mi było jak nie wiem, jeszcze uczulenia dostałam bo kumpela dała mi poduszkę z pierzem, wieczorem byliśmy na dłuższym spacerze, co odczuwałam całą noc, ciągłe skurcze i rwanie krocza, ech.. Na szczęście po powrocie do domu sobie odespałam ![]() Miłego wieczorka |
||
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
Bravurko-koniecznie porozmawiajcie dziewczyny mają racje macie dziecko nie podejmujcie decyzji zbyt szybko Domi -szaliczek boski Paczka oj należy się tż ![]() Ja dziś leżakowałam z tż bo mieliśmy niedzielę dla siebie Bardzo dokuczają mi biodra mam już kłopoty z chodzeniem muszę się bardzo ograniczać bo nawet dłuższy spacer robi się problemem ![]() W sobotę kupiłam kilka rzeczy dla niuniu wstawię zdjęcia jak ciuszki wyschną
|
#983 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł wieczorne
![]() Na ząbku na razie mam fleczer, jutro dostanę plombkę ![]() Zaliczyłam dzisiaj niedzielny spacerek i odwiedziny u babci TŻ, więc na dzisiaj ruchu i jedzenia mam dość Cytat:
![]() Ja mojego uświadomiłam, bo mu całą listę pokazałam, co trzeba kupić. Cytat:
I dalej nie wiem ![]() Co do brzucha, to dzięki , mój TŻ twierdzi że co dzień mam większy, mam nadzieję, że to nie prawda, bo w takim razie do porodu to będę musiała go wieźć na jakiejś taczce ![]() Cytat:
Aż dziw, że jeszcze porodu nie chciał przećwiczyć ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że długo Cię tam nie będą trzymać Cytat:
Cytat:
Mnie by się nie chciało ![]() Marta fotki wklejaj, bo tu pustki dzisiaj
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam nadzieje ze pojde i zaraz wyjde ![]() Bravurka no niestety nie zawsze w zwiazkach jest rozowo.. skoro nie widzisz sensu a wciaz sie klocicie to moze faktycznie zrobcie sobie przerwe ale pamietaj zeby dziecko na tym nie cierpialo
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja czasami nie lubię tego serwera, kiedy się wiesza
Bravurko, może potrzebujecie więcej czasu, żeby oswoić się z tym wszystkim, że Patryk jest w domu i życie uległo zmianie. Powinniście porozmawiać. Brombusiu, mi jakiś czas temu się śniło, że dostałam taką lalkę bobasa, żeby poćwiczyć jak to jest z ubieraniem, przewijaniem itp.A od dwóch dni to śni mi się jedzenie. Zwłaszcza przedwczoraj miałam smakowity sen. Byłam w piekarni, gdzie mieli takie olbrzymie pączki z grubą warstwą lukru, albo czekolady, albo ciacha francuskie z jabłkami też z taką grubą warstwą lukru ![]() Mi tz też mówi, że brzuch z dnia na dzień większy, ale o taczce nie pomyślałam Może faktycznie by się przydała. Zamiast taczki wezmę wózek - maleństwo będzie miało swoją pierwszą przejażdżkę ;pKropka, będę trzymać kciuki, żeby szybko cię puścili ![]() A dziś byliśmy nad morzem. Ale powiem wam, że Niemczy są pogięci. Mają tyle wybrzeża, a wszystko jest betonowe, poza 2 plażami. Normalnie do morza mamy jakieś 50 km, ale żeby wejść na piasek, trzeba jechać 100km i okazało się, że musieliśmy jeszcze płacić ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-27 o 19:23 |
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Planujemy z TZ sesję zdjęciową u kolegi (póki jeszcze jestem w ciąży- podobają mi się takie sesyjki, a potem kolejna już z Dzidzią-całą rodzinką), to może jak zrobi nam jakieś fajne fotki to wtedy wkleję ![]() A spotkanie jest coroczne wrześniowe, więc nie mogłam dać plamy A były pyszne sałatki i grill to się najadłam ![]() Kropka - mam nadzieję, że krótko będziesz w szpitalu!! Marta- teraz już ostatnie dni w sumie kiedy możemy się pobyczyć i poleżeć do góry brzuchami, musimy korzystać ![]() Gucia- brzuchol już pokaźny piękny!! Idę mleko wypić, bo zgaga po bigosie mnie męczy
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-27 o 21:52 |
|
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
a my imprezowaliśmy przez dwa dni - wczoraj mieliśmy podeojne urodziny - 9 i 5 latjka - chrześniaczka TŻ i Iza sie najdał takich bubli, ze sie zastanawiałm czy zwymiotuje czy nie, i nie na szczęście, dziś tez byliśmy na urodzinach - mój chrześniak kończył 18 lat
jestem zmęczona przeczytałam co pisłayście ale mi sie prawie wszystko pomieszało ale Bravurko - w gniewie w złosci mówimy i robimy masę nieprzemyślanych rzeczy, któych często poźniej nam zal dlatego jeżeli sa pomiędzy Wami nieporozumienia to nalezy ostudzic emocje tazn pozwolić im opaść i wówczas rozmawaiać, małżeństwo to dwoje różnych ludzi którzy stają się jednościa ale właśnie nalezy pamiętać, ze to są dwie różne osoby - każde z was patrzy na swiat soimi oczmi ale jeżeli nie wymieniacie swoich spostrzezeń to nie jest łątrwo patrzec w tę samą strone - a teraz jak macie Patryka to Waszym oboiwązkiem jest patrzec w tę samą stronę dla niego, nie jest łatwo będąc z druga osobą uniknąć konfliktów, ale jeżeli będziecie działac w chwili wzburzenia to nie będziecie w stanie sie porozumieć sama jestem w goracej wodzie kąpana i przez te prawie 9 lat małżeństwa nie raz powiedziałam coś wiecej niż powinnam, ale nie po to sie wiąząłm z nim aby dać za wygrana a teraz ja k jest Iza i będzie Lenka to już na pewno nie pozwolę sobie na poddanie sie - bo tworzymy rodzinę i Ty moja droga nie poddawaj sie - bo łatwo jest zrezygnować ale czy aby warto tak szybko? życzę aby sie wszystko wyjaśniło i ułożyło i wierz mi rozmowa i jeszcze raz rozmowa ale jak opadną emocje zwłaszcza gniew Paczko - cieżko mi zrozumieć, ze po rozmowie Tż poszedł jednak na te urodziny, zreszta wszystko juz napisały dziewczyny więc ich dublowac nie będę - ale według mnie naprawdę jesteś zbyt pobłazliwa, mam nadzieję, ze jak Wiktor będzie z Wami już fizycznie to G zmini swoje podejście, tym bardziej, ze planowaliście i staraliście sie o maleństwo |
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Wiiiitam Mamusie
dziekuje 1000000 razy za wszystkie kciuki, dobre fluidki i pozytywne mysli melduje sie, ze od piatku wieczorem jestem w domu...Do laptopa dorwalam sie tylko na chwile, bo stoi u nas w biurze a nie moge siedziec tylko mam LEZEC (jak ja nie znosze lezec.......... Takze bede czytala co u was........o ile dotrwam do jutra w domu, bo w nocy mialam nieladne bole brzucha i bylismy na ktg dzisiaj no i te paskudne skurcze sa i ciagniecie w kroczu tez czulam...nie mialam dzisiaj usg wiec nie wiadomo ile sie szyjka otworzylam jutro z rana ide na usg... W dniu, w ktorym pojechalam do szpitala szyjka byla otwarta na prawie 2 cm...teraz jest jeszcze bardziej skrocona i otworzona....![]() Powiem wam, ze juz sama nie wiem czego chce - z jednej strony ciesze sie z kazdego dnia wiecej, bo wiem jak wazna jest kazda godzina dla malego w brzuszku a z drugiej strony....to takie meczace, takie lezenie i tylko wypatrywanie - juz sie zaczelo czy w tej godzinie jeszcze nie?? ![]() Dobra, lece bo tz (moj straznik) goni juz do lezenia... ![]() Wieeeeelkie buzki kochane i mam nadzieje, ze do jutra (usg mam na 8 rano....)
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiejszy dzien minał szybko ze nawet nie wiem kiedy
Zadzwonila tesciowka czy moga mnie odwiedzic wiec byla niespodziewana wizytacja tesciowki pozniej rozmawialam ze 2 godziny z tz bo udalo mu sie polaczyc z netem i bardzo zadowolona jestem,teraz obejrze sobie jakies bajery w tv i zaraz koniec dnia i tego weekendu ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Gucia kurcze teraz mi sie przypomnialo!!!!Śnilas mi sie dzis w nocy ze urodzilas blizniaki przez cc a zaraz po Tobie ja rodzilam tez blizniaki ale juz sn,jak sie obudzilam to smialam sie sama do siebie z tego snu ![]() ![]() Cytat:
Kareninko kochana witamy w domu!!!!!!!!1Ciesze sie ze juz z nami bedziesz bo brakowalo Ciebie,a maly Andre niech siedzi jeszcze u mamci w brzuchu a Ty lez kochana i odpoczywaj ile mozesz
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zdjęcie bardzo ładne, takie romantyczne, z rozwianym włosem Cytat:
![]() Mleko po bigosie ? ![]() No nie wiem, czy to jest dobry pomysł ![]() Kochana witaj Trzymam za jutrzejsze USG i mam nadzieję, że Andre jeszcze posiedzi w brzuszku a Ty jutro tu do nas zawitasz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Co dziwne te rozstępy pojawiły mi się bardzo wcześnie bo jakoś w piątym miesiącu już... Od tego czasu ostro się wzięłam za całe ciało, robię sobie masaże i 2 albo i 3 razy dziennie porządnie się smaruję preparatami przeciw rozstępom i jak narazie nie ma żadnych nowych przykrych niespodzianek
A te które mam też na szczęście nie są jakieś wielkie, raczej kilka takich małych i mam nadzieję że nie będą się powiększać i z czasem zbledną... 

a co do zęba to
współćzuje...
:confuse d:

Mnie by się nie chciało 

W dniu, w ktorym pojechalam do szpitala szyjka byla otwarta na prawie 2 cm...teraz jest jeszcze bardziej skrocona i otworzona....