Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-26, 22:19   #961
gissh
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie:
jak u Was z rozstępami? Pojawiły się czy się nie dałyście?

Ja niestety dzisiaj wypatrzyłam kilka na bokach brzucha i plecach. A to dopiero początek 7 m-ca...
Ja niestety kilku rozstępów się nabawiłam na pośladkach... Ale pewnie trochę sama jestem sobie winna bo o brzuszek i piersi bardzo dbałam od początku ciąży (oliwka i krem na rozstępy) a pupę traktowałam nieco po macoszemu no i są efekty Co dziwne te rozstępy pojawiły mi się bardzo wcześnie bo jakoś w piątym miesiącu już... Od tego czasu ostro się wzięłam za całe ciało, robię sobie masaże i 2 albo i 3 razy dziennie porządnie się smaruję preparatami przeciw rozstępom i jak narazie nie ma żadnych nowych przykrych niespodzianek A te które mam też na szczęście nie są jakieś wielkie, raczej kilka takich małych i mam nadzieję że nie będą się powiększać i z czasem zbledną...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Wklejam dzisiejsze zdjęcie brzuchacza, trochę go wypięłam, normalnie jak chodzę to aż tak nie odstaje
Brombusiu, aleś się sprytnie skryła za tym drzewem!

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:28   #962
belladonna78
Raczkowanie

dobrze, mamusie in spe i obecne
to już moja pora do przyjęcia pozycji horyzontalnej - zabawne, przed ciążą chodziłam spać o 1-2 w nocy, mimo codziennego wczesnego wstawania do pracy... a teraz - niby 3 trymestr się za 4 dni zaczyna a ja cały czas jakbym w pierwszym była

Miłych snów i spokojnej nocy - do jutra

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:33   #963
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
to już moja pora do przyjęcia pozycji horyzontalnej - zabawne, przed ciążą chodziłam spać o 1-2 w nocy, mimo codziennego wczesnego wstawania do pracy... a teraz - niby 3 trymestr się za 4 dni zaczyna a ja cały czas jakbym w pierwszym była

A u mnie wrecz przeciwnie,ja siedze dlugo dlugo po nocach a pozniej spie do poludnia
Milej nocki belladonna

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:48   #964
bravurka
BAN stały

narazie tylko tyle że sie z męzem roztałam
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:51   #965
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
co planujesz??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 23:21   #966
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Bravurko mam nadzieje ze to tylko chwilowe nieporozumienie i wszystko sie ułozy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-27, 00:23   #967
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ostatni jestem dość mocno zmęczona, ale problem w tym, że spać nie mogę

Cytat:
Kochana, mam nadzieję, że to tylko chwilowe nieporozumienie i trzymam za was kciuki, żeby się wam szybko wszystko ułożyło
Stary 2009-09-27, 08:38   #968
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

DZIEŃ DOBRY MAMUSIE

TŻ wrócił po 23 ja niespałam to sobie poczekałam na niego niebył taki pijany ale nierozmawiałam z nim.Porozmawiam dziś jak bęziemy sami bo Nikola jedzie z wujkiem do jego brata czyli do drugiego wujka z babcią.Ja mam zamiar posprzątać trochę zobaczyć co jest w szafeczce u Wiktorka już poukładać i posegregować.Wypiłam kawke zaraz zjem zimne nóżki pychotka są dlatego zjem dziś na śniadanie też.Nikola niespi już od 6 rano wstała robiła siusiu i poszła do babci więc już też wstałam pozmywałam i ogladam sccoby doo.Odezwe sie później papapapa.
Stary 2009-09-27, 10:46   #969
belladonna78
Raczkowanie

dzień dobry
ale tu pustki...
ja sobie kawkę lurowatą wypijam i czekam na przyjaciółkę, która z 14-miesięczną córcią do mnie dzisiaj przyjedzie.

Bravurka - ale co się stało? na pewno wszystko da się jeszcze odkręcić, bo chyba nie wydarzyło się nic nieodwracalnego, prawda? Trzymam kciuki!!!

Paczka - ty to masz ciężko widzę ostatnio z TŻtem, niestety...

Kachula - ja wcześnie zasypiam, ale za to ja się budzę w nocy - wizyta w toalecie obowiązkowa to nie mogę z godzinę - półtorej zasnąć, a potem wstaję razem z TŻ-tem o 7.15 - tak więc śpię w sumie dość krótko, z 7 godzin. No, dzisiaj dłużej było - ale za to w przerwie nocnej jakieś schizy mnie opanowały że coś nie tak z Bartusiem - brrrr. Na szczęście potem mi przeszło

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 11:41   #970
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie w ten piekny niedzielny dzien

Bravurka co sie stało czemu rozstałas sie z mężem?? Przeciez ostatnio wszystko bylo ok?? Napeno sie dogadacie i bedzie dobrze

Paczka no masz z tym Twoim Tz urwanie głowy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Mi sie dzis cala noc snila posciel dla Kamilki, nie moglam sie zdecydowac jaka wybra i caly czas tylko powtarzalam ze to ma byc rozmial na łózeczko 120x60. Utkwila mi w pamieci jakas żółta, moze taka kupie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 12:03   #971
brombusia
Zakorzenienie

Witam niedzielnie
Nie uwierzycie co się stało. Dzisiaj przy śniadaniu ukruszył mi się kawałek zęba, tej nieszczęsnej siódemki, którą leczyłam kanałowo
Normalnie chyba się pochlastam
Zaraz jadę do dentysty

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Brombi ale fajniuchny brzucho-pomyslowe zdjecie
Dzięki

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Brombusiu, aleś się sprytnie skryła za tym drzewem!
Bo ja taka szczwana jestem
Tylko mi się nie podoba że to autko jest w tle, no ale cóż

Cytat:
Kochana, jesteś pewna że to takie ostateczne ? Ludzie którzy się kochają i mają dzieci raczej nie podejmują tak pochopnie takich decyzji. Na pewno się dogadacie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Mi sie dzis cala noc snila posciel dla Kamilki, nie moglam sie zdecydowac jaka wybra i caly czas tylko powtarzalam ze to ma byc rozmial na łózeczko 120x60. Utkwila mi w pamieci jakas żółta, moze taka kupie
Mnie się ciągle śnią jakieś butelki, smoczki, laktatory, łóżeczka, wózeczki etc. Czasami się sama o siebie boję

Wiecie co, mój TŻ bawił się dzisiaj przez ponad godzinę tym fotelikiem, wkładał tam lalkę ( żeby było jasne, mam lalkę bobasa, którą dostałam jakieś 25 lat temu i nie mam serca jej wyrzucać, więc sobie siedzi w pudełku i czeka na córkę), regulował te paseczki, studiował instrukcję, potem paradował po mieszkaniu z tym fotelikiem. Na koniec wyznał mi, że on się już nie może doczekać, kiedy urodzimy (!) i przywieziemy Małego do domu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 12:15   #972
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Wiecie co, mój TŻ bawił się dzisiaj przez ponad godzinę tym fotelikiem, wkładał tam lalkę ( żeby było jasne, mam lalkę bobasa, którą dostałam jakieś 25 lat temu i nie mam serca jej wyrzucać, więc sobie siedzi w pudełku i czeka na córkę), regulował te paseczki, studiował instrukcję, potem paradował po mieszkaniu z tym fotelikiem. Na koniec wyznał mi, że on się już nie może doczekać, kiedy urodzimy (!) i przywieziemy Małego do domu
poprostu usmialam sie do łez, ma pomysly ten twoj Tz i widac ze nie moze sie juz doczekac jak malenstwo bedzie z wami.

Mój Tz tez mi czesto powtarza ze byłoby dośc juz tego "ciążowania" ze chciaby zeby Kamilka byla juz z nami

A najlepsze bylo kiedys jak kupilismy ten wózek i wracalismy do domu to Tz pyta mi sie czy to juz wszystko mamy ( a my nie mamy nic.....)

Aniołek[*]
Stary 2009-09-27, 12:37   #973
domi7ks
Zakorzenienie

Witam

Cytat:

Ja tez mam takie akcje, jutro mi przyjdzie pościel moja jest kremowa, wiec jak chcesz linka Ci podeśle, bo moze taka Ci sie sniła

Cytat:

o matko juz myslalam, ze latatorem

w ogóle to fajny brzusio i słodki a co do zęba to współćzuje...

Cytat:
A najlepsze bylo kiedys jak kupilismy ten wózek i wracalismy do domu to Tz pyta mi sie czy to juz wszystko mamy ( a my nie mamy nic.....)

ach te nasze Tz

Dziewczyny oczekujące CHŁOPCZYKÓW, to koleżanka z innego wątku ma takie rzeczy:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=11442788

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 12:58   #974
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Witam

Ja tez mam takie akcje, jutro mi przyjdzie pościel moja jest kremowa, wiec jak chcesz linka Ci podeśle, bo moze taka Ci sie sniła
O tak tak podaj linka

Aniołek[*]
Stary 2009-09-27, 13:01   #975
bravurka
BAN stały

mi się wydaje to ostateczną decyzją.
mam dosyć kłutni i nie powzole sie nikomu krzywdzić. nawet osobie która kocham.
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 13:11   #976
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
O tak tak podaj linka
zamówilam kremowo-biała
http://allegro.pl/item735310414.html
Cytat:
mi się wydaje to ostateczną decyzją.
mam dosyć kłutni i nie powzole sie nikomu krzywdzić. nawet osobie która kocham.

Bravurko a moze to przez pojawienie sie synka nie mozecie sie odnaleźć?miezkacie razme teraz?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 13:32   #977
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
ale tu pustki...
ja sobie kawkę lurowatą wypijam i czekam na przyjaciółkę, która z 14-miesięczną córcią do mnie dzisiaj przyjedzie.

Bravurka - ale co się stało? na pewno wszystko da się jeszcze odkręcić, bo chyba nie wydarzyło się nic nieodwracalnego, prawda? Trzymam kciuki!!!

Paczka - ty to masz ciężko widzę ostatnio z TŻtem, niestety...

Kachula - ja wcześnie zasypiam, ale za to ja się budzę w nocy - wizyta w toalecie obowiązkowa to nie mogę z godzinę - półtorej zasnąć, a potem wstaję razem z TŻ-tem o 7.15 - tak więc śpię w sumie dość krótko, z 7 godzin. No, dzisiaj dłużej było - ale za to w przerwie nocnej jakieś schizy mnie opanowały że coś nie tak z Bartusiem - brrrr. Na szczęście potem mi przeszło
Oj te wizyty w toalecie sa najgorsze ale ja na cale szczescie klade sie odrazu i zasypiam wiec u mnie z tym problemu nie ma

Cytat:

Bravurka co sie stało czemu rozstałas sie z mężem?? Przeciez ostatnio wszystko bylo ok?? Napeno sie dogadacie i bedzie dobrze

Paczka no masz z tym Twoim Tz urwanie głowy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Oj mi tez sie zakupy snily co tylko kupilam to nastepna noc to mi sie sniło

Cytat:
Witam niedzielnie
Nie uwierzycie co się stało. Dzisiaj przy śniadaniu ukruszył mi się kawałek zęba, tej nieszczęsnej siódemki, którą leczyłam kanałowo
Normalnie chyba się pochlastam
Zaraz jadę do dentysty

Dzięki

Bo ja taka szczwana jestem
Tylko mi się nie podoba że to autko jest w tle, no ale cóż

Kochana, jesteś pewna że to takie ostateczne ? Ludzie którzy się kochają i mają dzieci raczej nie podejmują tak pochopnie takich decyzji. Na pewno się dogadacie

Mnie się ciągle śnią jakieś butelki, smoczki, laktatory, łóżeczka, wózeczki etc. Czasami się sama o siebie boję

Wspolczuje z tym zebem kochana
Tz niesamowity a co niech sie uczy i przyzwyczaja,u nas na sr polozna mowila zeby wyprobowac w domu fotelik bo pozniej rodzice sa tak zakreceni ze nawet nie wiedzia jak dziecko zapiac

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-27, 15:39   #978
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

BRAVURKA - CO SIĘ DZIEJĘ MUSISZ SIĘ TRZYMAĆ JAKOŚ KOCHANA MOŻE WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY Z WAMI.

My siedzimy sobie w domku Nikolka pojechała po obiadku do wujka Darka i cioci Kasi.Ja sobie poskładałm ciuszki małego juz mamy dosyc ciuszków ale trzeba jeszcze dokupic.I muszę jeszcze jechać po ciuszki do Białogardu do kuzynki.Łóżeczko jutro idę luknąć i mamy się zastanowić czy chcemy.Ale powiedziałam Grzeskowi że jak będzie odrapane to się pomaluje je.Jeszcze pościel poszewki rożek jak już wszystko bede miała to wypiore wysusze poprasuje i mogę juzsie spakowac do szpitala hi hi hi.Narazie wszystko idzie dobrze zobaczymy jak jutro z tą kasą wyjdzie bo oszaleć mozna.

Uciekam się położyć bo boli kręgiel trochę.:confuse d:
Stary 2009-09-27, 16:48   #979
malina81
Zadomowienie

Bravurko a co to za wiadomość?? jak to rozchodzisz się z mężem?? Wiesz, ja przez te 7 lat też miałam duże kryzysy w malżeństwie- na prawdę DUŻE I POWAŻNE ale decyzja o rozwodzie gdy jest dziecko nie jest taka łatwa... Nie wiem co sie stało i jaki jest powód ale trzeba dać sobie szanse i walczyć. Ja martwie się o ciebie żebyś w jakąś depresje poporodową nie wpadła Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Paczkaa ty po tych ostatnich zakupach na allegro- ta wielka paka z ubrankami- to chyba juz masz full wypas (jeśli chodzi o ciuszki) - wiec moze nie potrzebnie sie tak martwisz tymi zakupami
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 17:41   #980
kropka241
Zakorzenienie

czesc

ja przepakowalam torbe do szpitala.. tzn wyciagnelam rzeczy potrzebne na po porodzie.. jeszcze musze dokumenty zabrac ale to juz jutro wieczorkiem..

Stary 2009-09-27, 18:00   #981
elalank
Zadomowienie

Witam moje ulubione Mamuśki

Cytat:
Witam weekendowo
Ja dzisiaj byłam u Mamuśki w odwiedzinach, po drodze byliśmy w sklepie zamówić wózek i kupiliśmy już fotelik, więc jakby co Małego będzie w czym przewieźć, bo na wózek trzeba czekać do 6 tygodni

Wklejam dzisiejsze zdjęcie brzuchacza, trochę go wypięłam, normalnie jak chodzę to aż tak nie odstaje
to solidne zakupy zrobiliście aledługo się na wózek czeka! A fotka fajna, brzuszek śliczny, ale ja poproszę zdjęcie w całej okazałości
Współczuję zęba!!

Cytat:
Bravurka, nie wiem co zaszło między Wami,ale pewnie się dogadacie, jak jest Dziecko na świecie to takich decyzji nie można podejmować ot tak. Trzymam kciuki, żeby się wszystko szybko ułożyło miedzy Wami!!!

Cytat:
hehe, to są faceci!! Mój TZ jak robiłam zakupy dla Córci to mówił, czy to nie za wcześnie blabla,a teraz sam panikuje, jak się dowiedział, że mozliwy jest wcześniejszy poród. uzmysłowił sobie, że wkrótce będzie nas 3!

A mi się ostatnio nic nie śni, kompletnie nic. A noc dziś miałam paskudną. Byliśmy u znajomych na działce, spaliśmy na podłodze na materacu, niewygodnie mi było jak nie wiem, jeszcze uczulenia dostałam bo kumpela dała mi poduszkę z pierzem, wieczorem byliśmy na dłuższym spacerze, co odczuwałam całą noc, ciągłe skurcze i rwanie krocza, ech.. Na szczęście po powrocie do domu sobie odespałam

Miłego wieczorka

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 18:17   #982
martaN23
Zadomowienie

witajcie mamusie
Bravurko-koniecznie porozmawiajcie dziewczyny mają racje macie dziecko nie podejmujcie decyzji zbyt szybko
Domi -szaliczek boski
Paczka
oj należy się tż
Ja dziś leżakowałam z tż bo mieliśmy niedzielę dla siebie wieczorem niestety idzie na nockę
Bardzo dokuczają mi biodra mam już kłopoty z chodzeniem muszę się bardzo ograniczać bo nawet dłuższy spacer robi się problemem
W sobotę kupiłam kilka rzeczy dla niuniu wstawię zdjęcia jak ciuszki wyschną
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:01   #983
brombusia
Zakorzenienie

Heloł wieczorne

Na ząbku na razie mam fleczer, jutro dostanę plombkę
Zaliczyłam dzisiaj niedzielny spacerek i odwiedziny u babci TŻ, więc na dzisiaj ruchu i jedzenia mam dość

Cytat:
Ci mężczyźni
Ja mojego uświadomiłam, bo mu całą listę pokazałam, co trzeba kupić.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
o matko juz myslalam, ze latatorem

w ogóle to fajny brzusio i słodki a co do zęba to współćzuje...
Nie wiem, czy będzie miał okazję wypróbować laktator, bo się zastanawiam, czy kupić przed porodem, czy czekać aż będzie potrzebny.
I dalej nie wiem
Co do brzucha, to dzięki , mój TŻ twierdzi że co dzień mam większy, mam nadzieję, że to nie prawda, bo w takim razie do porodu to będę musiała go wieźć na jakiejś taczce

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Wspolczuje z tym zebem kochana
Tz niesamowity a co niech sie uczy i przyzwyczaja,u nas na sr polozna mowila zeby wyprobowac w domu fotelik bo pozniej rodzice sa tak zakreceni ze nawet nie wiedzia jak dziecko zapiac
Mój właśnie jest z tych, co to muszą wszystko mieć zaplanowane i przećwiczone
Aż dziw, że jeszcze porodu nie chciał przećwiczyć

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja przepakowalam torbe do szpitala.. tzn wyciagnelam rzeczy potrzebne na po porodzie.. jeszcze musze dokumenty zabrac ale to juz jutro wieczorkiem..
Czyli we wtorek rano musisz się stawić w szpitalu?
Mam nadzieję, że długo Cię tam nie będą trzymać

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
A fotka fajna, brzuszek śliczny, ale ja poproszę zdjęcie w całej okazałości
Takaś mądra, ja sobie nie przypominam, żeby tu było jakieś Twoje zdjęcie w całej okazałości

Cytat:
A mi się ostatnio nic nie śni, kompletnie nic. A noc dziś miałam paskudną. Byliśmy u znajomych na działce, spaliśmy na podłodze na materacu, niewygodnie mi było jak nie wiem, jeszcze uczulenia dostałam bo kumpela dała mi poduszkę z pierzem, wieczorem byliśmy na dłuższym spacerze, co odczuwałam całą noc, ciągłe skurcze i rwanie krocza, ech.. Na szczęście po powrocie do domu sobie odespałam
Nie zazdroszczę takiej nocki, ale dziwię Ci się, że się w ogóle na takie coś pisałaś Mnie by się nie chciało

Marta fotki wklejaj, bo tu pustki dzisiaj

Stary 2009-09-27, 19:18   #984
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli we wtorek rano musisz się stawić w szpitalu?
Mam nadzieję, że długo Cię tam nie będą trzymać
we wtorek o 8:00 rano

tez mam nadzieje ze pojde i zaraz wyjde

Bravurka no niestety nie zawsze w zwiazkach jest rozowo.. skoro nie widzisz sensu a wciaz sie klocicie to moze faktycznie zrobcie sobie przerwe ale pamietaj zeby dziecko na tym nie cierpialo

Stary 2009-09-27, 19:19   #985
gucia6
Zakorzenienie

Jak ja czasami nie lubię tego serwera, kiedy się wiesza Miałam już posta i mi wszystko diabli wzieli, bo się strona nie chciała otworzyć

Bravurko, może potrzebujecie więcej czasu, żeby oswoić się z tym wszystkim, że Patryk jest w domu i życie uległo zmianie. Powinniście porozmawiać.

Brombusiu, mi jakiś czas temu się śniło, że dostałam taką lalkę bobasa, żeby poćwiczyć jak to jest z ubieraniem, przewijaniem itp.
A od dwóch dni to śni mi się jedzenie. Zwłaszcza przedwczoraj miałam smakowity sen. Byłam w piekarni, gdzie mieli takie olbrzymie pączki z grubą warstwą lukru, albo czekolady, albo ciacha francuskie z jabłkami też z taką grubą warstwą lukru

Mi tz też mówi, że brzuch z dnia na dzień większy, ale o taczce nie pomyślałam Może faktycznie by się przydała. Zamiast taczki wezmę wózek - maleństwo będzie miało swoją pierwszą przejażdżkę ;p

Kropka, będę trzymać kciuki, żeby szybko cię puścili

A dziś byliśmy nad morzem. Ale powiem wam, że Niemczy są pogięci. Mają tyle wybrzeża, a wszystko jest betonowe, poza 2 plażami. Normalnie do morza mamy jakieś 50 km, ale żeby wejść na piasek, trzeba jechać 100km i okazało się, że musieliśmy jeszcze płacić No, ale było warto, chociaż nóg nie pomoczyłam za mocno, bo akurat trafiliśmy na odpływ Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-27 o 19:23
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:22   #986
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Takaś mądra, ja sobie nie przypominam, żeby tu było jakieś Twoje zdjęcie w całej okazałości
Nie zazdroszczę takiej nocki, ale dziwię Ci się, że się w ogóle na takie coś pisałaś Mnie by się nie chciało
oj tam się czepiasz Cały czas dojrzewam do tego kroku Planujemy z TZ sesję zdjęciową u kolegi (póki jeszcze jestem w ciąży- podobają mi się takie sesyjki, a potem kolejna już z Dzidzią-całą rodzinką), to może jak zrobi nam jakieś fajne fotki to wtedy wkleję

A spotkanie jest coroczne wrześniowe, więc nie mogłam dać plamy A były pyszne sałatki i grill to się najadłam

Kropka - mam nadzieję, że krótko będziesz w szpitalu!!

Marta- teraz już ostatnie dni w sumie kiedy możemy się pobyczyć i poleżeć do góry brzuchami, musimy korzystać

Gucia
- brzuchol już pokaźny piękny!!

Idę mleko wypić, bo zgaga po bigosie mnie męczy

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-27 o 21:52
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:26   #987
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a my imprezowaliśmy przez dwa dni - wczoraj mieliśmy podeojne urodziny - 9 i 5 latjka - chrześniaczka TŻ i Iza sie najdał takich bubli, ze sie zastanawiałm czy zwymiotuje czy nie, i nie na szczęście, dziś tez byliśmy na urodzinach - mój chrześniak kończył 18 lat
jestem zmęczona

przeczytałam co pisłayście ale mi sie prawie wszystko pomieszało
ale

Bravurko - w gniewie w złosci mówimy i robimy masę nieprzemyślanych rzeczy, któych często poźniej nam zal dlatego jeżeli sa pomiędzy Wami nieporozumienia to nalezy ostudzic emocje tazn pozwolić im opaść i wówczas rozmawaiać, małżeństwo to dwoje różnych ludzi którzy stają się jednościa ale właśnie nalezy pamiętać, ze to są dwie różne osoby - każde z was patrzy na swiat soimi oczmi ale jeżeli nie wymieniacie swoich spostrzezeń to nie jest łątrwo patrzec w tę samą strone - a teraz jak macie Patryka to Waszym oboiwązkiem jest patrzec w tę samą stronę dla niego, nie jest łatwo będąc z druga osobą uniknąć konfliktów, ale jeżeli będziecie działac w chwili wzburzenia to nie będziecie w stanie sie porozumieć
sama jestem w goracej wodzie kąpana i przez te prawie 9 lat małżeństwa nie raz powiedziałam coś wiecej niż powinnam, ale nie po to sie wiąząłm z nim aby dać za wygrana a teraz ja k jest Iza i będzie Lenka to już na pewno nie pozwolę sobie na poddanie sie - bo tworzymy rodzinę
i Ty moja droga nie poddawaj sie - bo łatwo jest zrezygnować ale czy aby warto tak szybko?
życzę aby sie wszystko wyjaśniło i ułożyło i wierz mi rozmowa i jeszcze raz rozmowa ale jak opadną emocje zwłaszcza gniew

Paczko - cieżko mi zrozumieć, ze po rozmowie Tż poszedł jednak na te urodziny, zreszta wszystko juz napisały dziewczyny więc ich dublowac nie będę - ale według mnie naprawdę jesteś zbyt pobłazliwa, mam nadzieję, ze jak Wiktor będzie z Wami już fizycznie to G zmini swoje podejście, tym bardziej, ze planowaliście i staraliście sie o maleństwo
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:32   #988
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Wiiiitam Mamusie

dziekuje 1000000 razy za wszystkie kciuki, dobre fluidki i pozytywne mysli melduje sie, ze od piatku wieczorem jestem w domu...

Do laptopa dorwalam sie tylko na chwile, bo stoi u nas w biurze a nie moge siedziec tylko mam LEZEC (jak ja nie znosze lezec..........)...j utro tz przyniesie mi na stolik kolo sofy to bede wami caly dzien
Takze bede czytala co u was....
....o ile dotrwam do jutra w domu, bo w nocy mialam nieladne bole brzucha i bylismy na ktg dzisiaj no i te paskudne skurcze sa i ciagniecie w kroczu tez czulam..
.nie mialam dzisiaj usg wiec nie wiadomo ile sie szyjka otworzylam jutro z rana ide na usg... W dniu, w ktorym pojechalam do szpitala szyjka byla otwarta na prawie 2 cm...teraz jest jeszcze bardziej skrocona i otworzona....
Powiem wam, ze juz sama nie wiem czego chce - z jednej strony ciesze sie z kazdego dnia wiecej, bo wiem jak wazna jest kazda godzina dla malego w brzuszku a z drugiej strony....to takie meczace, takie lezenie i tylko wypatrywanie - juz sie zaczelo czy w tej godzinie jeszcze nie??

Dobra, lece bo tz (moj straznik) goni juz do lezenia...

Wieeeeelkie buzki kochane i mam nadzieje, ze do jutra (usg mam na 8 rano....)

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:50   #989
kachula27
Zakorzenienie

A u mnie dzisiejszy dzien minał szybko ze nawet nie wiem kiedy
Zadzwonila tesciowka czy moga mnie odwiedzic wiec byla niespodziewana wizytacja tesciowki pozniej rozmawialam ze 2 godziny z tz bo udalo mu sie polaczyc z netem i bardzo zadowolona jestem,teraz obejrze sobie jakies bajery w tv i zaraz koniec dnia i tego weekendu

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Jak ja czasami nie lubię tego serwera, kiedy się wiesza Miałam już posta i mi wszystko diabli wzieli, bo się strona nie chciała otworzyć

Bravurko, może potrzebujecie więcej czasu, żeby oswoić się z tym wszystkim, że Patryk jest w domu i życie uległo zmianie. Powinniście porozmawiać.

Brombusiu, mi jakiś czas temu się śniło, że dostałam taką lalkę bobasa, żeby poćwiczyć jak to jest z ubieraniem, przewijaniem itp.
A od dwóch dni to śni mi się jedzenie. Zwłaszcza przedwczoraj miałam smakowity sen. Byłam w piekarni, gdzie mieli takie olbrzymie pączki z grubą warstwą lukru, albo czekolady, albo ciacha francuskie z jabłkami też z taką grubą warstwą lukru

Mi tz też mówi, że brzuch z dnia na dzień większy, ale o taczce nie pomyślałam Może faktycznie by się przydała. Zamiast taczki wezmę wózek - maleństwo będzie miało swoją pierwszą przejażdżkę ;p

Kropka, będę trzymać kciuki, żeby szybko cię puścili

A dziś byliśmy nad morzem. Ale powiem wam, że Niemczy są pogięci. Mają tyle wybrzeża, a wszystko jest betonowe, poza 2 plażami. Normalnie do morza mamy jakieś 50 km, ale żeby wejść na piasek, trzeba jechać 100km i okazało się, że musieliśmy jeszcze płacić No, ale było warto, chociaż nóg nie pomoczyłam za mocno, bo akurat trafiliśmy na odpływ Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej

Gucia kurcze teraz mi sie przypomnialo!!!!Śnilas mi sie dzis w nocy ze urodzilas blizniaki przez cc a zaraz po Tobie ja rodzilam tez blizniaki ale juz sn,jak sie obudzilam to smialam sie sama do siebie z tego snu

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Wiiiitam Mamusie

dziekuje 1000000 razy za wszystkie kciuki, dobre fluidki i pozytywne mysli melduje sie, ze od piatku wieczorem jestem w domu...

Do laptopa dorwalam sie tylko na chwile, bo stoi u nas w biurze a nie moge siedziec tylko mam LEZEC (jak ja nie znosze lezec..........)...j utro tz przyniesie mi na stolik kolo sofy to bede wami caly dzien
Takze bede czytala co u was....
....o ile dotrwam do jutra w domu, bo w nocy mialam nieladne bole brzucha i bylismy na ktg dzisiaj no i te paskudne skurcze sa i ciagniecie w kroczu tez czulam..
.nie mialam dzisiaj usg wiec nie wiadomo ile sie szyjka otworzylam jutro z rana ide na usg... W dniu, w ktorym pojechalam do szpitala szyjka byla otwarta na prawie 2 cm...teraz jest jeszcze bardziej skrocona i otworzona....
Powiem wam, ze juz sama nie wiem czego chce - z jednej strony ciesze sie z kazdego dnia wiecej, bo wiem jak wazna jest kazda godzina dla malego w brzuszku a z drugiej strony....to takie meczace, takie lezenie i tylko wypatrywanie - juz sie zaczelo czy w tej godzinie jeszcze nie??

Dobra, lece bo tz (moj straznik) goni juz do lezenia...

Wieeeeelkie buzki kochane i mam nadzieje, ze do jutra (usg mam na 8 rano....)

Kareninko kochana witamy w domu!!!!!!!!1Ciesze sie ze juz z nami bedziesz bo brakowalo Ciebie,a maly Andre niech siedzi jeszcze u mamci w brzuchu a Ty lez kochana i odpoczywaj ile mozesz

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-27, 19:53   #990
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
J
Fakt, ja też się zawsze zastanawiałam, dlaczego Niemcy nie jeżdżą nad swoje wybrzeże. Ale fajny dzień miałaś
I zdjęcie bardzo ładne, takie romantyczne, z rozwianym włosem

Cytat:
oj tam się czepiasz Cały czas dojrzewam do tego kroku Planujemy z TZ sesję zdjęciową u kolegi (póki jeszcze jestem w ciąży- podobają mi się takie sesyjki, a potem kolejna już z Dzidzią-całą rodzinką), to może jak zrobi nam jakieś fajne fotki to wtedy wkleję
Trzymam Cię za słowo

Cytat:
Idę mleko wypić, bo zgaga po bigosie mnie męczy
Mleko po bigosie ?
No nie wiem, czy to jest dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Wiiiitam Mamusie
Kochana witaj
Trzymam za jutrzejsze USG i mam nadzieję, że Andre jeszcze posiedzi w brzuszku a Ty jutro tu do nas zawitasz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości