|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
hej dziewczyny ja na 2 slowa i juz dzis nie zajrze
sciagnelam ostatnio Brzydule a ze to koniec miesiaca to wykorzystalam transfer i net mi muli Laura pol mszy przespala a pol mszy czuwala.Wcale nie plakala nawet przy polewaniu woda. Moze wstawie fotke o ile korzystnie na niej wyszlam ![]() do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
hej dziewczęta
czekoladko spełnienia wszystkich marzeń!!! Cytat:
... ja się jakoś umiem powstrzymac ... a on robi wszystko zeby mnie tylko zranić i zeby jego było na wierzchu ... a potem nawet "przepraszam" nie słysze ... tylko po paru dniach myśli że wszystko jest ok ...a to wszystko dalej we mnie siedzi ![]() Cytat:
... zobaczymy jak będzie dzisiaj - dla odmiany, dzisaij będzie kąpany po spaniu ... bo zawsze go przetrzymywałam i zabawiałam, żeby po kąpieli zaraz usnął .... co do ręki - współczuje!!! Mam nadzieję, ze te zabiegi pomogą!!! Woda morksą psikam ale i tak nic nie wychodzi ... tzn dzisaij wyszło - nie wiem czy to katar czy nie ![]() Cytat:
Mnie się pani doktor własnie pytała czy planujemy juz następnego bobasa oczywiście w zartach ... powiedziała że dobrze jest troche odpocząć ... tak ok roku ![]() Cytat:
... on chcial cyca i już! ![]() z jednej strony dobrze, ale z drugiej - znów jestes uwiązana do synka ![]() a Bartuś miał dzisiaj dzień bez spania ... od 9 rano zasnął dopiero o 17 ![]() ... moze to faktycznie ten skok ![]() Cytat:
![]() Super, ze Laurka była taka grzeczna! |
|||||
|
|
|
#2043 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tiaaaa - TZ sie smieje, ze maly beze mnie zyc nie moze
Cytat:
co do zajscia w ciaze, mysle, ze nie ma jakos konkretnego czasu, dostajesz okres i mozesz zajsc natomiast po cc nie mozna zajsc w ciaze przez rok ze wzgl na pocieta macice Cytat:
aaa kasiu moglabym Cie prosic o przepis na slynne cycki w ciescie? nooo masakra nigdzie nie moge wyjsc
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej!! po raz pierwszy od dawna Weronika nie buntowala sie podczas dzisiejszego picia mleczka po kapieli wiec moze problem byl w tym ze byla zawsze po kapieli spiaca i nie chciala pic a tak wypila prawie na spiacego ![]() zobaczymy jutro ![]()
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek też dzisaij nie płakał tak jak przez kilka ostatnich dni ... troszke pomarudził przy pielęgnacji, ale dało się go zabawić i zjadł już normalnie ![]() uciekam spać ... dobranoc |
|
|
|
|
#2046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
, ale długo uczyliśmy się konstruktywnie kłócić ![]() Ja już sprawdzałam i u nas marudzenie i popłakiwanie nie ma związku ze spaniem ![]() Kuba też nie spał zbyt dużo i pewnie dlatego był marudą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nasz Kubuś dziś pobił kolejny rekord - spał bez przerwy od 21-ej do 5-ej , zjadł, Małż zmienił Mu pieluszkę, trochę się pobawili, pogadali i teraz Malutek dalej śpi ![]() Aha - i dzisiaj nasz Maluszek kończy 2 miesiące
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() caluski dla Kubcia
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html
smacznego ![]() dawno tez tego nie robilam, wiec juz zaplanowalam to na jeden obiad...jak maz bedzie grzeczny ![]() Wczoraj mnie zirytowal,ale od razu wyjasnilismy sobie pewne niuanse i dzis...wstaje a sniadanko czeka,Laura nakarmiona i przewinieta no i pies po spacerze...jak chce cholera to potrafi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Cytat:
no i współczucie że mały tak do cycusia przywiązany.Czekoladko Sto lat !!!!!!!!!! Cytat:
![]() katarzynka00 super przepis W końcu chwilkę mam żeby coś naskrobać U nas wszystko dobrze, pępuszek w końcu się zagoił, a w czwartek idziemy na kolejne szczepienie. Amelka za nic w świecie nie chce jeździć w gondoli bo nic nie widzi więc teraz na spacerki śmigamy w nosidełku i wtedy jest zadowolona Czas tak szybko leci, dopiero co z brzusiem chodziłam he he Widzę, że Tż-ci wam dokuczają Ja też widzę zmiany poporodowe u mojego chyba nigdy wcześniej się tak nie kłóciliśmy, czasami mam go ochotę ... O mała kupkę pcha rano tzn ok 6 też dała popis aż musiałam pranie nastawić i przebrać ją całą i pokrowiec na przewijak też Miłego dnia
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
no jak widac z tymi facetami to wszedzie tak, ze cos im sie przestawia.Poprostu nie ogarniaja tematu.Chyba przerasta to tych twardzieli
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
i ja zajrzałam na chwile, jakos rzadziej ostatnio tu wpadam. u nas ok, oliwka najedzona i zasypia w łózeczku. w nocy tez ładnie spała. dalej karmie piersią, chociaz wydaje mi sie ze mam coraz mniej pokarmu. ide kawke zrobic
![]() ps. CZEKOLADKO spóznione wszystkiego NAJ NAJ NAJ
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-09-28 o 10:21 |
|
|
|
#2052 | |
|
celebriti
|
czekoladko od nas tez przyjmij najlepsze życzenia
dziewczyny pisalyscie kiedys jak liczyc te dzieciece tygodnie. moja wg tyg skonczyla 4 w sobote, a czy mam liczyc to w ten sposob (chodzi o lekarza) czy normalnie miesiac skonczy 29 wrzesnia? skoro urodzona 29 sierpnia..
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Spóźnione życzenia dla czekoladki i dla Kubusia - Miramej ucałuj syneczka Idę nadrabiać zaległości
|
|
#2054 |
|
Ola-Unhola
|
Spóźnie życzonka dla Czekoladki.
Wszystkiego Naj, naj, naj. Weronisia niech się zdrowo chowa, a Małż jak najczęściej przynosi kwiatki o pólnocy A dzisiaj życzonka dla Kubaska ![]() Lecę na śniadanko, bo dopiero wstaliśmy. Dzisiaj mam ginka (nie wiem jeszcze jak dojadę - nie mam transportu, ale może do 17 coś się wymyśli ![]() Idę na poranne "czynności" ![]() Kasiu, jak chrzciny? Groszkolino, moim zdaniem 29 września
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
![]() Katarzynko, świetnie, że chrzciny minęły spokojnie i bez problemów. U nas bez zmian, mamy lepsze i gorsze dni jeśli chodzi o jedzenie. Ostatnio Antonio nie wyrabia i musze go kąpać zaraz po 18, bo jest taki śpiący, że potem nawet nie chce pić mleka po kąpieli. dzis pobudka o 2 i 7, z czego jestem zadowolona, bo przynajmniej ładnie zjadł. Tak, należę do tych nielicznych, która się cieszy, że dziecko budzi się w nocy ![]() Z nowości - Antonio potrafi popchać sobie rączką smoczek do buzi, jeżeli jest akurat w okolicach , zaczyna reagowac na swoje imię- wyraźnie się odwraca, gdy wołam "Antonio" ![]() Dziś idę do lekarza ze sobą po kolejną receptę na andtydepresanty, ale tylko cichutko napiszę, że czuję lepiej . Poza tym humor mi dopisuje, bo w czwartek przylatuje do nas na tydzień moja przyjaciółka, za która tęsknię okrutnie.
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Ale Kuba dzisiaj nieznosny, ciagle krzyczy, nic mu nie pasuje nawet noszenie na rekach Nie mam czasu na nic, w kuchni stos naczyn w zlewie, TŻ juz wybył do szkoły na egzamin i zostałam sama Ale co tam...naczynia nie zając, nie uciekną ![]() Wszystkiego Naj Naj dla Kubaska i moc buziaków od wizażowej ciotki Mariolu czasami mam wrażenie, że nasze dzieci to bliźniaki Takie dwa niejadki i spiochy. Mój tez ostatnio juz o 18 musi byc wykapany bo robi sie marudny i prawie na siedząco usypia. Wiec jest szybka kapiel, mleko i spanie. Śpi do 6 rano. Kilka dni w nocy robił 3 pobódki na mleczko z czego także sie cieszyłam ale dzisiaj w nocy obudzil sie tylko raz o 3.30 i wogole mało zjadl dobowo bo tylko 520 ml. A juz kilka dni ładnie jadł, nawet 760 ml. Nie wiem juz co jest z moim dzieckiem... bawi sie smoczkiem, pluje, smieje sie. a jak dam mu herbetke to ładnie buzke otwiera i pije.
|
|
#2058 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
na początku Czekoladko wszystkiego najlepszego ![]() spóźnone ale cóż, chciałam to zrobić wczoraj ale moje dziecię mi nie dało weszłam nawet wczoraj na wizaż jak Mati spał ( bo jak nie spał to szans nie było ) pocytowałam posty i ... i Mati się obudził - wczoraj dał znowu w ![]() do kompletu zaczęła mnie boleć wczoraj lewa łydka - mam nadzieję że z przesilenia a nie z zapalenia żyły, cały dzien nosiłam małego na rękach. Powoli nie daję rady, a małż oczywiście nic - jego tekst to "mnie też boli noga" pozostawię bez komentarza Cytat:
uśmiałam się wczoraj czytając to ![]() co chcesz Marcel nie uznaje po prostu tandetnych podróbek ![]() Cytat:
A ja myślsłam że one powstają z braku ruchu i siedzenia ale na miękkim ![]() Cytat:
![]() małż dzisiaj kupił są dobre, ale nie wiem co zrobić z 3, zostało mi ich jeszcze ok 20 szt. kurcze szkoda wywalić a dać nie ma komu ![]() no dostałam, ale najwidoczniej jeszcze nie dość mocno skoro mam jeszcze teraz problem z nogą ![]() są momenty że mam wszystkiego serdecznie dość Cytat:
i że małż zacznie mi w końcu pomagać ![]() wycałuj go od "cioci" ![]() Cytat:
![]() dobrze że masz się lepiej
|
|
|
#2059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witam mamusie! Przez weekend za kazdym razem, gdy wchodzilam na wizaz- zaraz musialam wracac do corci. Teraz zasnela, a ja szybko odpisalam na emaile, porozmawialam z Mama i Ciocia i juz sie Ania powoli budzi. Wiec, wybaczcie, ale pedze. Pozdrawiam!
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bylam w sklepie z Oliwia,niestety u nas sklepy są nieprzystosowane zeby do nich z wózkiem wjechac i zawsze musze zostawiac wozek przed sklepem i niunie na ręce i do sklepu, troche niewygodnie tak sie zakupy robi... nastepnym razem zamotam ją w chustę, wygodniej będzie moze. |
|
|
|
|
#2061 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oj ja też muszę przebrać ubranka... Zbieram się już tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eleeri zdrowia dla waszej rodzinki.
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nadal 3, mam spory zapas i boje sie, że znow zostana tak jak 2. A te 4 sa sporo wieksze od 3??
|
|
|
#2063 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
![]() moje dziecko znow wstaje w nocy co dwie godziny a juz myslalam, ze mu tak zostanie na zawsze ![]() i jeszcze Eryk daje nam popalic - strasznie niegrzeczny jest mariolu ciesze sie, ze lepiej sie czujesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moj na szczescir robi wszystko przy malym jak jest nic sobie nie wkladalam - uzywam jakiejs masci z apteki, jeszcze mam dziada ale jest maly i nie boli juz, tylko rano swedzi hmmm chyba musze kupic sztucznego cycka ide sprzatac bo mam kupe roboty a za 1,5h musze wychodzic do przedszkola
|
|
|
#2064 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
eleeri, Svinecko i katarzynko współczuję piekącego problemu
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też zaczęłam prowadzić zapiski ile Maciejka zjada i wychodzi średnio 670ml na dobę. Hmmm... mógłby więcej i też cieszęsię jak budzi się w nocy na jedzonko. Spadamy na spacerek. Pa.
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Magi77 tez karmisz mlekiem modyfikowanym? Jakim? Twój Maciuś jest młodszy od mojego i uważam, że ładnie je
|
|
#2066 | |
|
celebriti
|
dzieki dziewczyny za odp, nie moge cytowac :/
nadal czekam na kupe.... ![]() kurcze czytam te wasze ml i policzylam, ze moja 4 tyg corka je 700-760 ml na dobę! zjada nadal mieszanke bo nic u mnie nie leci i co najmniej jest to kazdorazowo 100 ml.
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2009-09-28 o 12:38 |
|
|
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam zamiennie Huggies Premium i Pampersów Active Baby (teraz mi małż kupił sleep&play -beznadziejne) Pampersy są mniejsze od Huggisów, bo Huggisy 3 nadal są dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tyle smarów ![]() tylko że mały boi się odkurzacza jak wyje koło niego a na widok Katarka już robi podkówkę i zaczyna płakać---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
a nie masz koło siebie poradni laktacyjnej? może oni coś pomogą ![]() może dobra położna pomoże ?
|
|
|
#2068 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój synek wczoraj miał dzień śpiocha bo ciągle spał. Bałam się że w nocy nie będzie ale jakoś to było, tyle że się częściej budził na jedzenie. Pare dni temo przeszłam na inne mleko, takie dla "głodomorków" ale nic to nie dało, dalej ciągle głodny. Pozatym zaczął się problem z kupkami robił tylko jedną dziennie i strasznie się z tym męczył. Dlatego wróciłam do poprzedniego mleka.No i korzystając z okazji przeniosłam jego klamoty do własnego pokoju No sie obudził
Edytowane przez majka versace Czas edycji: 2009-09-28 o 14:14 |
|||
|
|
|
#2069 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moj tez zaczal charczec przez nos - nie wiem czy sie przeziebil czy nie, frida nic nie odciaga
i oczywiscie moj przewrazliwiony Tz juz wezwal lekarza i dzis pod wieczor przyjedzie ![]() zbieram sie powoli po Eryka i jedziemy do tesciow na obiad co do pieluch....my uzywamy huggiesow 3 od jakiegos czasu i chyba juz sa za male ![]() ale moj maly wazyl ponad 5700 jak mial 6tyg wiec teraz to juz chyba z 7kg wazy
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moc całusów od cioci Marioli dla Kubusia!
![]() Cytat:
![]() Ja sie cieszę, jak mój niejadek zje 500ml/dobę ![]() Dziś o malo nie spóźniłam się do lekarza, bo o 10.00 Antonio kategorycznie zarządał mleka , to już był 3 jego posiłek, a zazwyczaj nie ma mowy, aby wypił druga butlę o tej porze.Antonio nie chce herbatek, są bardzo fuj (wręcz ma odruchy wymiotne, a kiedyś pił ) i woda też jest fuj. Ciekawe jak kolejne dni... Pewnie znowu nie będzie jadł...Cytat:
Eleeri, biedna ty jesteś . tak sobie myślę, że te różne bóle itp to odpowiedź twojego organizmu na stres, niewyspanie, zmęczenie. Zazwyczaj wszystko się wtedy sypie po kolei. A jeśli chodzi o męża, to... ![]() Chociaż moj mąż wczoraj również miał manewry, ja czułam się źle, bo chyba dostanę @ i poprosiłam go, aby zabrał Antosia na spacer, a on mi na to, że przecież był w zeszłą niedzielę! Nie omieszkałam mu powiedzieć jakie to wstrętne i egoistyczne z jego strony, poza tym ja chodzę prawie codziennie i nie tak krótko jak on .Wieczorem robił seksowne podchody, więc również mu powiedziałam, że przecież było wczoraj (dziecinne - wiem, ale zeszłam do jego poziomu, to może zrozumie )Cytat:
Ślicznie je twój synek ------------- Moja lekarka była bardzo zadowolona z moich postępów, więc następna wizyta za dwa miesiące i obym nie musiała oglądać jej wcześniej! A jutro idę z Antonio do jego lekarza, ciekawe czy i ile przybrał i czy zostanie na Nutramigenie, czy jego lekarz będzie chciał wrócić do normalnego mleka...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... ja się jakoś umiem powstrzymac ... a on robi wszystko zeby mnie tylko zranić i zeby jego było na wierzchu
... a potem nawet "przepraszam" nie słysze ... tylko po paru dniach myśli że wszystko jest ok ...a to wszystko dalej we mnie siedzi 

obejrzał zdjęcie rtg wymacał dłoń i stwierdził że mam zapalenie czegoś tam. Kazał kupić Fastum i przepisał zabiegi. 

, zjadł, Małż zmienił Mu pieluszkę, trochę się pobawili, pogadali i teraz Malutek dalej śpi 

O mała kupkę pcha 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
, musi być Ci to wynagrodzone 

trzymma kciuki, aby propozycja wyjazdu była jeszcze aktualna! Tydzień szybko zleci - a kasa, widzę duuuża