|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poprostu nie umiem tego skomentować. Masakra jakaś z tą kopertą.
![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
angel166 o kurde, dopiero doczytałam twoją akcję z księdzem. no ja juz napewno bym mu nie dała na tacę, co on sobie mysli. ja tam mówiłam przy kazdej spowiedzi, ze mieszkałam z TZ (ale juz nie mieszkam), ze współzyjemy, ze biore tabletki anty i co?? i nic. rozgrzeszenie dostałam normalnie, jakąs pokutę do odmówienia. i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie możecie pójśc do spowiedzi gdzie indziej? my nigdy nie spowiadalismy się w swoich parafiach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko - piekne fotki
![]() Motley - zazdroszcze wypoczynku i sloneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi się to podoba. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4476 |
Raczkowanie
|
Widzialam te statki rejsowe na zywo i powiem tak nigdy w zyciu nawet jak by mi doplacali to bym nie chciala nimi plywac. Syf i tyle.
![]() |
#4477 | ||||||||
Raczkowanie
|
hej!! ja jak zwykle mam przez Was sporo do nadrabiania ale bardzo się cieszę bo fajne rzeczy piszecie
![]() świeżo upieczonym PMkom gratuluję z całego serca ![]() myśmy ostatnio odebrali w końcu obraczki, mieliśmy wewnątrz grawerowane imiona wraz z datą ślubu i dosyć długo czekaliśmy by ostatecznie je odebrać, takie zwykłe proste ale mi się podobają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() rybulko trzymaj się kochana, myślę cały czas o tych Twoich badaniach ale na pewno wszystko będzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za takich właśnie księży katolicyzm rodzi najwięcej ateistów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja np. wierzę w Boga, ale nie koneicznie w Koscioł. Przez księzy niestety. moim zdaniem skoro Bóg jest wszędzie to i wszędzie się mozna do niego modlić, nie musi to byc koscioł. dlatego na msze co niedziela nie latam, ale za to w święta zawsze. Kiedys chodziłam często do kosciołą, do czasu bierzmowanie. moim zdaniem księza ostro przegieli. zamykali nas np. w kosciele po mszy na 18. mówili swoje kazania, podbijali pieczatki sie bylo na tym spotkaniu i po 21 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4481 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za palant a nie ksiądz ![]() ![]() Sorki za mocne słowa, ale aż we mnie zawrzało jak przeczytałam to co napisałaś - jak można być do tego stopnia bezczelnym!! co on Wam łaskę robi?? że ślubu Wam udzieli?? nie poprowadzi mszy bo jest zbyt mało ludzi - no paranoja. Nie wiem czyja to parafia ale jeśli Twoja to zmieńcie kościół na parafię Tż-ta bo jak macie z nim takie klcki już teraz to strach pomyśleć co będzie dalej. A z tekstami przed i w trakcie spowiedzi przesadził - potraktował Cię jak ubezwłasnowolnioną i podjął decyzję o spowiedzi za Ciebie ![]() Ja spowiadając się przed ślubem usłyszałam parę zdań krytyki, ale powiedziałam księdzu że ja takiego zadania na tema kościoła jak on nigdy mieć nie będę i że jeśli mam potrzebę to rozmawiam z Bogiem gdzie chcę i kiedy chcę, a odkąd nasłuchałam się na kazaniach o tym co się w polityce dzieje, to kościół przestał być dla mnie miejscem gdzie można się w skupieniu pomodlić. Ja bym zmieniała parafię i to czym prędzej...bo z tego co piszesz gotów Wam jeszcze jest popsuć ten jedyny dzień, zamiast pomóc to on tylko problemy stwarza - zarąbisty sługa Boży...nie ma co ![]() Cytat:
Mój mąż by już chętnie tatą został, ale ja chcę jeszcze zaczekać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widać, że było super Cytat:
![]() ![]() ![]() my w ten weekend byliśmy na ślubie i weselu mojej koleżanki ze studiów, pogodę jak na wrzesień mieli rzeczywiście wymarzoną, było mega ciepło ![]()
![]() |
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego i ja i mój brat po bierzmowaniu rzadko chodzimy do Koscioła. a moja tesciowa to nawet nie wyraziła zgody na bierzmowanie mojego TZ. bo nie chciała sie zgodzic na te głupie cyrki. dopiero przed slubem TZ zrobił sobie berzmowanie. jakbym wiedziałą, ze to takie proste (na nic nie musiał chodzić, powiedział księdzy tylko regułkę, co to jest bierzmowanie i juz) to tez bym wolała później przystapic do tego bierzmowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
skąd Wy bierzecie takich księży?!
![]() ja nigdy nie miałam problemów. w mojej "panieńskiej" parafii 99% osób nie lubi baaardzo konserwaywnego prooszcza. ja też ię go bałam kiedy musiałam się z nim kontaktować przed ślubem. ale bardzo dużo dla nas zrobił - i kiedy nie mogłam przystąpić do bierzmowania ze względu na ostrą ospę (poszłam rok później z młodszą koleżanką - moją świadkową), i kiedy jego wikary zamiast nas do kalendarza na 06.06.09 r. na 16:30 zapisał inną parę (wpisał nas na 18:00 - pierwszy raz w tym kościele udzielano ślubu na normalnej mszy), i kiedy pnai psycholog z sąsiedniej parafii nie chciała nas przyjąć - w mojej nie ma poradni (pozwolił nam wziąć ślub bez tych spotkań). ale do spowiedzi zawsze chodzę gdzie indziej. byle nie tam. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-09-28 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem nikt nie powinien nas zmuszac do chodzenia do koscioła, a zamykac w kosciele to juz szczyt. ech... ![]() ile razy słyszałam, ze księza jak sobie wypiją opowiadają znajomym "najciekawsze" fragmenty spowiedzi ech... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4485 |
Zadomowienie
|
MAGiALENA sama się zastanawiam skąd oni się biorą
![]()
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
widocznie mało jest księzy z prawdziwym powołaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item751595957_...cent_sile.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam wszystkim za komplementy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
Czeeeść
![]() ![]()
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() tak byliśmy w Bułgari w Słonecznym Brzegu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
Gold to może wkleisz parę fotek, tak dla wspomnienia wakacji
![]() ![]() w Słonecznym Brzegu jest pięknie, oglądała zdjęcia mojej koleżanki.
![]() |
#4492 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on już nas wpisał do księgi ze ślubem, więc rezygnacja odpada... boję się teraz ile on za sam slub zażąda:/ wiedziałam,że bedą z nim takie problemy:/ ale on jest proboszczem w mojej parafii i będzie chodził do nas po kolędzie i wogole :/ ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() wiem,że musiałabym temu "naszemu"księdzu "trochę" zapłacić za ślub ,by było dobrze tylko nie wiadomo ile:/ bo jak do pogrzebu cioci dopłaciłam to powiedział super kazanie i na pogrzebie wszystko było idealnie:/ może się wyzył na mnie podczas tej spowiedzi za to,że nie powiedzielismy mu o wspólnym mieszkaniu:/ chcieliśmy ale to była tylko wstepna wizyta ,zapisał termin ,powiedział o naukach ,zapytał się ile osób zapraszamy i tyle:/ ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- widzę Madziu ,że i Ty masz niezłego księdza:/ t ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Samba nie ukrywam z kaska u nas krucho ,a wiadomo w taką koperte 5zł nie wsadzę :/ a z przeniesieniem się będzie ciężko,bo oboje należymy do tej parafii,bo gdy bylismy pierwszy raz to dopisał TŻeta :/ Proboszcz sam już kiedyś podczas kazania opowiadał ,że jakaś kobieta się chciała przenieść i,że nie wyraził zgody,bo nie miała "argumentów"
![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
no, dziwni są niektórzy księża...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
motley - slicznie zdjecia
![]() Cytat:
![]() Jakim prawem powiedzial Ci ze masz isc do spowiedzi?! przeciez to Twoja osobista sprawa kiedy chcesz isc sie wyspowiadac ... no i jeszcze ta kasa ... pierwsze wlysze zeby ks wyskakiwal z takim tekstem ... szok ! no a sasiadki wsumie nie lepsze ... ze sie wtracaja w nie swoje sprawy ![]() Cytat:
![]() my poczatkowo mielismy miec slub w parafi TZeta spisalismy juz tam protokol dalismy kase ( rok wczesniej bo bylismy w PL a pozniej dopiero miesiac przed slubem lecielismy wiec bylo by za pozno ) no ale pol roku pozniej zmienilismy zdanie i przenieslismy papiery do mojej parafii ( bez wiekszym problemow ale oczywscie kasy nie dostalismy spowrotem ) ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4495 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() także czekam na fotki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a Ania20m to zdala juz relacje
![]() ![]() Ania=odezwij sie, jak tam bycie zonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Ci księża to lekko przesadzają...
![]() Aaaa... to już w tym tygodniu ![]() ![]() ![]() 1) ktoś mnie tu w ogóle pamięta? ![]() 2) Kochane gdzie można pojechać w podróż poślubną, na jakieś 3 noclegi ![]() ![]() -PILNE!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2009-09-28 o 23:51 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4499 | |
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() anika222, Maggie1983, aniaaa84, kasiaher, ddaaiissyy, kliwia, merkaba - dziewczyny dziękuję! ![]() ![]() cieszę sie, że podobała się Wam moja relacja i zdjęcia nadal czekamy na zdjęcia od fotografa ale mam dla was jeszcze kilka pół-amatorskich ![]() Temat przewodni: polowanie na... ![]() Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Zdjęcie 4 Zdjęcie 5 dziewczyny z tymi Księżmi to porażka jakaś... pisałam Wam o tym jak u mojego TZ księża śpiewają sobie połowe "wartości" ślubu do koperty dla nich w zamian za zgodę na ślub w parafii panny młodej... i jaki cennik - za ślub unich 1000, a za wydanie zgody 500... przemeldowaliśmy TZ do naszego domku przed ślubem (i tak zrobilisbysmy to po slubie) wiec nie płacilismy tej opłaty bo zgoda nie byla juz potrzebna ale dla mnie to masakra z takimi cennikami.... Cytat:
![]() napisz w jakiej części kraju mieszkasz bo ciężko coś doradzić, żeby koszty podróży nie były wyższe niż cała podróż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skąd taki pomysł! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.