|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Paczka i jak tam zakupy?Byliscie w tym szczecinie?
|
#1322 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam niedawno z Katowic, normalnie staliśmy w korkach godzinę, choćby to co najmniej stolica była
![]() Nigdy więcej ![]() Bravurko nie jest łatwo radzić Ci cokolwiek, bo się nie znamy osobiście i nie wiem jak wygląda dokładnie Twoja sytuacja, dlatego nie będę się silić na jakieś mądrości, tylko Ci napiszę, żebyś się bardzo dobrze zastanowiła, jak chcesz, żeby wyglądało Twoje życie, co Ci podpowiada serce i co na to rozum. Potem podejmij decyzję i bądź konsekwentna Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, że w czwartek rano stawisz się karnie na wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak się martwiłaś na początku, że niby malutka będzie, a zobacz, jak dotrwasz do końca października to Miriam pewnie ok. 3 kg będzie ważyć Cytat:
Cytat:
z niego.I dobrze, ja bym też focha zarzuciła Cytat:
![]() Jak jutro będzie tak jak dziś, to będę musiała jutro kupić jakiekolwiek, bo moja mleczarnia chyba zaczęła jakąś eksperymentalną produkcję
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
BRAVURKA- KOCHANA SUPER WIADOMOŚC ŻE ZOSTANIESZ DRUGI RAZ MAMA,ALE WIDZĘ JEDNAK ŻE Z TŻ MUSISZ POWAŻNIE POROZMAWIAĆ PRZY KIMŚ MOŻE PRZY JEGO MAMIE OJCU.Może go w końcu coś zaboli.Albo niewiem co mam ci powiedzieć,musisz z nim pogadać poważnie w końcu jesteście dorośli.I powiedz mu o ciązy.
Byłam w tym głupim Szczecinie,nic niekupiłam bo to co chciałam kupić wolę kupić tu u nas.Nic mi się kompletnie niepodobało.Jak niedrogie to jakiś szajski materiał że po praniu by trzeba było go wyrzucic.ŁÓŻECZKO JUŻ MAMY.Tylko dokupić pościel i poszewki i ochraniacz.Zostało nam do kupienia jeszcze fuullll rzeczy ale jeszcze mam dostać ciuszki od mojej kuzynki z Białogardu wszystko idzie powoli dobrze,Mam nadzieję że wszystko się ułoży u nas.Może po wypłacie jeszcze pojedziemy na giełde do Szczecina ale to muszę się grubo zastanowić.Uciekam się położyć bo boli mnie kręgiel i łopatki. Dobranoc kochane dziś już niezajrze do was ale będę musiała nadrobić pare stron tak czuję
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chcialabym przed 10 grudniem urodzic (termin mam na 13/14 grudzien). Ale na SR ciagle nam powtarzaja, zeby nie przyspieszac tek akcji porodowej, ze to Dzidzia musi zadecydowac, kiedy chce wyjsc![]() Dzis na szkole rodzenia bylo krotko, z jakims pediatra. Gadal nam o cc i sn, ze polecaja naturalny poród, karmienie piersia a nie sztucznym pokarmem i o szczepionkach tez gadal. No i zeby jak ktos przyjdzie ogladac nasze dzieci, to ma nie całowac!bo pełno bakterii i zarazków roznosi
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
Sympatica - GRATULACJE
Foka29 - chyba mnie źle zrozumiałaś - nie jestem za byciem z osobą która się znęca czy to fizycznie czy psychicznie, i nigdy nie doradzę komukolwiek tworzenia rodziny z kimś takim nie mniej jednak uważam,że to nie tylko dzieci Bravurki ale i jego i pownien jej pomagać nie tylko finansowo, a nawet zawieźć do lekarza - jest ojcem i ma obowiązki co do terapi to jak pisały dziewczyny nie powinna z tym zostać sama tylko pojść po pomoc do specjalisty co do zmiany człowieka ja się nie wypowiem, bo moj Tato do swiętych nie nalezał ale nie boksował mojej Mamy, nawet ja będąc dzieckiem nie dostawałam od niego jak przeskrobałm, wiec nie mam tych dośwaidczeń ja takie zachowanie porównałabym do alkoholizmu - taki człowiek do końca życia jest alkoholikiem nawet jesli nie pije długimi latami, i agresor tez nie wiadomo kiedy wybuchnie ale to tyle w tym temacie |
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczor
my juz po wizycie. Dzis naszczescie o wadze nie było wogole gadki, ja czasem nei rozumię tego mojego gina no ale pomijając juz ten fakt. .. Franek jest nadal Frankiem co pokazał okazale jak dorwaliśmy go w trakcie łapania się za "ogonek" Franek waży już 2100g i moze urodzic sie duzy. Zmienila sie data porodu, wg obliczen z usg moze sie urodzic gdzies miedzy 18 list. a 21, no i tu zaczynam panikowac, ze to w zasadzie juz nie długo a ja jeszcze z przygotowaniami do tyłu jestem. A jesli chodzi o połozenie to naszczescie Franek sie obrocil i ułożenie ma prawidłowe, a juz sie bałam ze bedzie sie rodzil tak jak ja pośladkowo i bedzie musialo byc cc. Uświadomilam sobie rowniez ze do gina jeszcze tylko dwa razy pojde z brzuszkiem, ehhh jak ten czas zleciał..... Troszke dzis jestem zakrecona po tym ginie dlatego tak pisze co mi ślina na jezyk przyniesie ![]() Sympatica - brawooo gratuluję z całego sercaDomi - proszę o zmianę daty porodu. A moze by tak stworzyc nową liste rozpakowanych mamuś? albo jakos to bedziemy zaznaczac bo powoli juz sie bedzie działo ![]() Brombi - z tym szpitalem narazie spoko , podobno nie tak szybko go zamkną ale jak cos napewno sie odezwię do Ciebie . |
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla wszystkich Mamuś wystarczy ja narazie nie jadłam, poczekam na męża mojego kochanego i zeżremy trochę razem a potem bedziemy świętować ![]() dziekuję ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Nedziu dziękuję |
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, ze wszystko w porządku A co do listy rozpakowanych Mamuś, to spójrz na pierwszy post w tym wątku, Domi już o tym pomyślała
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
simpaticaGratuluje
![]() a ja mam Zostalismy z Tz przy tych imionach i zdecydujemy chyba dopiero wtedy jak ją zobaczymy- Zosia(po pra babci)Lena,Jagoda ,Dominika .
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomniałam Wam napisać że jak miałam ostatnio usg to nasza dzidzia ważyła 1 340 gram. to chyba nie za dużo jak na 30 tydz nie?
i powrócę jeszcze tylko do tematu na który sie nie wypowiedziałam a chcę - że my planujemy rodzić razem ale coś mi się zdaje że mój Tż im bliżej terminu tym bardziej jest jakis taki... przerażony? mówi że on chyba nie będzie wiedział co robić i że no cóż, zobaczymy
|
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
no taaaa, sory Domi...zakrecona jestem jak ruski termos....
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jak ostatnio wybieraliśmy imiona to dla chłopczyka (w razie co) mamy tylko 3 propozycje a dla dziewczynki aż 10 i wśród nich też jest Zosia i Dominika
|
|
|
|
|
#1333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A plan pracy... może napiszesz nowy Jaki masz temat?Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą wiele i tak siedzi w głowie mówią nawet, że rodzi się głównie głową ![]()
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze nie moge rodzić siłami natury
mężuś by był przy Mnie (zreszta bardzo tego chciał pomijając szczegół ze by
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no w sumie juz nie taki małyNedzia czyzbys byla kolejna w kolejce do porodu? Dziewczyny a Karenina cos sie nie odzywa,rano troche popisala a teraz cisza no chyba ze ma Meza w domu i juz nie siedzi na necie
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a moze w liście rozpakowanych byśmy jeszcze dopisywały w którym tyg był poród? dobry pomysł czy e tam
![]() Katekatee bądź dzielna - musi się udać - i będziesz panią magister |
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
Kasiaaaa ty mnie nie strasz z tym porodem bo "jam jeszcze nie gotowa"
no wlasnie ciekawe co u Kareninki? |
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam problem z tym imieniem bo to juz tuz tuz a moj tz caly czas mowi o malym Mateusz w sumie wszyscy w rodzinie juz wiedza ze bedzie Mateusz a ja jakos nie moge sie do konca przekonac do tego imienia,nie ze mi sie nie podoba czy cos ale jakos nie czuje tego imienia,sama juz nie wiem,moze za duzo mam wolnego czasu i sobie wymyslam problemy
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Uwazam ze dobry pomysl i moze jeszcze czy porod sn czy cc
|
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super, że u maleństwa w porządku. A wagą na prawdę się nie przejmuj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co Ty Nedzia ja nie strasze,to szykuj sie szykuj bo nigdy nie wiadomo kiedy nas dzidziolek zaskoczy A ja juz postanowilam ze w weekend pakuje torbe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nedzia, tu nikt cię nie straszy, tylko patrzy na świat realistycznie Popatrz, taka Dudziakowa. Nikt się nie spodziewał, a tu już kolejna rozpakowana. Karenina też na węglach siedzi. Wszystkie jesteśmy już przecież w zaawansowanych ciążach i tylko patrzeć jak się zaczniemy rozpakowywać.
|
|
#1343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego twoj tz nie moze byc przy porodzie????? Ja bede miala cc i moj malz jak najbardziej bedzie ze mna Cytat:
Cytat:
Jestem jestem zabcie kochane..... Bole troche sie uspokoily i cale szczescie, bo juz szczoteczke do zebow pakowalam.... ![]() simpatica gratuluje
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
taaak ale ja należe do tych co panikują nawet jak nie mają powodu
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także masz szczęście, że Twój TŻ może przy Tobie być ![]() Dobrze, że bóle się uspokoiły
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno ciezko sie pisze lezac wiec rozumiem ale dawaj znac od czasu do czasu zebysmy sie nie martwily
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to nie za fajnie, ze tz nie moze byc...u nas na szczescie nie ma z tym problemu....a jaki piekny jest w moim szpitalu pokoj rodzinny Cytat:
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że nie może być ,nie pytałam sie jeszcze w szpitalu w którym będe miała cc...ale jaaa, ale fajnie by było jakby był przy Mnie
Dobrze ze u Ciebie w porządku ,leż grzecznie
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-29 o 20:58 |
|
|
|
#1349 |
|
BAN stały
|
dziewczynki dziekuje za rady
musze wszytsko przemyśleć wiec jutro coś na ten temat napisze. własnie sobie pospałam 3 godzinki i odrazu mi lepiej. teściowa jest u mnie i mi pyszną kolacyjke zroibła i małym sie zajmuje troche no i tż niesety też jest ale nie mam dzisaj ochoty na kłutnie. nie boje sie go jakoś. znamy sie juz troche a takie bicie to mu sie zdarzyło 4 raz. dla mnie to juz duzo. bardziej sie boje o moją fasolke |
|
|
|
#1350 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kiedys pisała, że tamten numer jest nieaktualny a nowego już nie podała... Gratulacje! Cytat:
![]() nedzia cieszę sie, że wszystko dobrze u Franka! A my już po wizycie i niestety mój gin stwierdził, że ten cukier jednak jest troche za wysoki i trzeba powtórzyc badanie na obciążenie glukozą.. idę jutro z samego rana.. wiem, że to jeszcze nic nie znaczy ale z tego wszystkiego się rozpłakałam po wyjściu z gabinetu... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

:zarlok :

I z tego co widzę to reszta dziewczyn też się nie chwali kolejnymi rozdziałami
Jaki masz temat?
mężuś by był przy Mnie (zreszta bardzo tego chciał pomijając szczegół ze by