Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-29, 19:41   #1321
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Paczka i jak tam zakupy?Byliscie w tym szczecinie?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 19:50   #1322
brombusia
Zakorzenienie

Ja wróciłam niedawno z Katowic, normalnie staliśmy w korkach godzinę, choćby to co najmniej stolica była
Nigdy więcej

Bravurko nie jest łatwo radzić Ci cokolwiek, bo się nie znamy osobiście i nie wiem jak wygląda dokładnie Twoja sytuacja, dlatego nie będę się silić na jakieś mądrości, tylko Ci napiszę, żebyś się bardzo dobrze zastanowiła, jak chcesz, żeby wyglądało Twoje życie, co Ci podpowiada serce i co na to rozum. Potem podejmij decyzję i bądź konsekwentna

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Kropcia pisała ze Tomek waży juz 2 kg- miała robione ktg i USG. Ma na sali bezpłatny telewizor wiec nie zbankrutuje na oglądaniu Brzyduli
To super, że Tomek już taki duży, no i że Kropka nie musi się na Brzydulę rujnować

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Ja jutro ostatni dzien do pracy potem to bede miec duzo czasu i bede z wami na bierzaco i nie bede miec zaleglosci

Ja dzis z Kamilka zaczynamy 34 tydzien
Gratuluję nowego tygodnia
Rozumiem, że w czwartek rano stawisz się karnie na wątku

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

brombi-egzamin zdany, wow jestem pod wrazeniem twojej wiedzy. wedlug wizaz, a powiem wiecej - mamusiek listopadowo grudniowych, spokojnie mozesz nauczac !!!
ale wiesz, ze ty sie tak na forum dalas????
No właśnie, ja zawsze taka pobłażliwa dla młodzieży jestem, więc się im dałam przeegzaminować

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

miriam rosnie jak na drozdzach(chyba te slodycze, ktorym ostatnio nie mowie :-NIE ) ma juz 2000gr
za to ja od ostatniej wizyty nic nie przytylam
szyjka sie skraca, ale jest zamknieta, wiec mam nadzieje, ze do konca pazdziernika dotrwamy.
To super wieści, kochana
A tak się martwiłaś na początku, że niby malutka będzie, a zobacz, jak dotrwasz do końca października to Miriam pewnie ok. 3 kg będzie ważyć

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
witam Mamusie, widze że znowu nadrabianie mnie czeka ale już nie 30 str chciałam się pochwalić ze mam za soba dzień pełen emocji bo obroniłam licencjata
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
A mój chłop znowu pojechał na ryby mimo, że usilnie tłukłam mu do głowy, żę nie powinien mnie biednej w ciaży, z bolacymi plecami zostawiać samej w domu na pół dnia. Tłumaczyłam, a potem sie obraziłam i strzeliłam focha. No bo jak to tak!
Ja taka biedna, nieporadna, a on mnie zostawia
A to z niego.
I dobrze, ja bym też focha zarzuciła

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

kroś pytał o wkładki - ja kupiłam belli, nie słyszałam o nich wcześniej opinii, jaksię nie sprawdzą w praktyce, to pewnie póxniej będziemy sie wymieniały opiniami
Ja pytałam
Jak jutro będzie tak jak dziś, to będę musiała jutro kupić jakiekolwiek, bo moja mleczarnia chyba zaczęła jakąś eksperymentalną produkcję

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 19:51   #1323
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

BRAVURKA- KOCHANA SUPER WIADOMOŚC ŻE ZOSTANIESZ DRUGI RAZ MAMA,ALE WIDZĘ JEDNAK ŻE Z TŻ MUSISZ POWAŻNIE POROZMAWIAĆ PRZY KIMŚ MOŻE PRZY JEGO MAMIE OJCU.Może go w końcu coś zaboli.Albo niewiem co mam ci powiedzieć,musisz z nim pogadać poważnie w końcu jesteście dorośli.I powiedz mu o ciązy.

Byłam w tym głupim Szczecinie,nic niekupiłam bo to co chciałam kupić wolę kupić tu u nas.Nic mi się kompletnie niepodobało.Jak niedrogie to jakiś szajski materiał że po praniu by trzeba było go wyrzucic.ŁÓŻECZKO JUŻ MAMY.Tylko dokupić pościel i poszewki i ochraniacz.Zostało nam do kupienia jeszcze fuullll rzeczy ale jeszcze mam dostać ciuszki od mojej kuzynki z Białogardu wszystko idzie powoli dobrze,Mam nadzieję że wszystko się ułoży u nas.Może po wypłacie jeszcze pojedziemy na giełde do Szczecina ale to muszę się grubo zastanowić.Uciekam się położyć bo boli mnie kręgiel i łopatki.

Dobranoc kochane dziś już niezajrze do was ale będę musiała nadrobić pare stron tak czuję
Stary 2009-09-29, 19:55   #1324
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Z tych co planowały akcję "wcześniejszy i łatwiejszy poród" byłam ja i o ile się nie mylę też Domi
No tak ja i chcialabym przed 10 grudniem urodzic (termin mam na 13/14 grudzien). Ale na SR ciagle nam powtarzaja, zeby nie przyspieszac tek akcji porodowej, ze to Dzidzia musi zadecydowac, kiedy chce wyjsc
Dzis na szkole rodzenia bylo krotko, z jakims pediatra. Gadal nam o cc i sn, ze polecaja naturalny poród, karmienie piersia a nie sztucznym pokarmem i o szczepionkach tez gadal.
No i zeby jak ktos przyjdzie ogladac nasze dzieci, to ma nie całowac!bo pełno bakterii i zarazków roznosi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 19:59   #1325
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Sympatica - GRATULACJE

Foka29 - chyba mnie źle zrozumiałaś - nie jestem za byciem z osobą która się znęca czy to fizycznie czy psychicznie, i nigdy nie doradzę komukolwiek tworzenia rodziny z kimś takim
nie mniej jednak uważam,że to nie tylko dzieci Bravurki ale i jego i pownien jej pomagać nie tylko finansowo, a nawet zawieźć do lekarza - jest ojcem i ma obowiązki
co do terapi to jak pisały dziewczyny nie powinna z tym zostać sama tylko pojść po pomoc do specjalisty
co do zmiany człowieka ja się nie wypowiem, bo moj Tato do swiętych nie nalezał ale nie boksował mojej Mamy, nawet ja będąc dzieckiem nie dostawałam od niego jak przeskrobałm, wiec nie mam tych dośwaidczeń
ja takie zachowanie porównałabym do alkoholizmu - taki człowiek do końca życia jest alkoholikiem nawet jesli nie pije długimi latami, i agresor tez nie wiadomo kiedy wybuchnie
ale to tyle w tym temacie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 20:17   #1326
nedzia
Raczkowanie

Dobry wieczor
my juz po wizycie. Dzis naszczescie o wadze nie było wogole gadki, ja czasem nei rozumię tego mojego gina no ale pomijając juz ten fakt. ..
Franek jest nadal Frankiem co pokazał okazale jak dorwaliśmy go w trakcie łapania się za "ogonek"
Franek waży już 2100g i moze urodzic sie duzy.
Zmienila sie data porodu, wg obliczen z usg moze sie urodzic gdzies miedzy 18 list. a 21, no i tu zaczynam panikowac, ze to w zasadzie juz nie długo a ja jeszcze z przygotowaniami do tyłu jestem. A jesli chodzi o połozenie to naszczescie Franek sie obrocil i ułożenie ma prawidłowe, a juz sie bałam ze bedzie sie rodzil tak jak ja pośladkowo i bedzie musialo byc cc. Uświadomilam sobie rowniez ze do gina jeszcze tylko dwa razy pojde z brzuszkiem, ehhh jak ten czas zleciał..... Troszke dzis jestem zakrecona po tym ginie dlatego tak pisze co mi ślina na jezyk przyniesie

Sympatica - brawooo gratuluję z całego serca
Domi - proszę o zmianę daty porodu. A moze by tak stworzyc nową liste rozpakowanych mamuś? albo jakos to bedziemy zaznaczac bo powoli juz sie bedzie działo
Brombi - z tym szpitalem narazie spoko , podobno nie tak szybko go zamkną ale jak cos napewno sie odezwię do Ciebie .
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 20:18   #1327
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Simpatica - gratuluję obrony
Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
GRATULACJE :OKLASKI:
ale mnie radość rozpiera - jak w dniu gdy za pierwszym podejsciem zdałam prawko - miałam ochotę wykrzyczeć w niebo ze jestem szcześliwa ale dzis całą radość przeleję na Tż
Cytat:
[COLOR=DarkGreen][SIZE=2][FONT=Verdana]To kolejne gratulacje - trochę spóźnione - z okazji 5ciolecia
chcieliśmy pójść na romantyczną kolację ale akurat Tż był dzień wcześniej u denstysty i tak go bolał ząb że smakował mu tylko ketonal
Cytat:
No i znowu robi sie smacznie na watku,podziel sie ruskimi:sli na::zarlok :
oooo bardzo chętnie się podzielę bo tyle tego wyszło dla wszystkich Mamuś wystarczy ja narazie nie jadłam, poczekam na męża mojego kochanego i zeżremy trochę razem a potem bedziemy świętować
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
simpatica - Gratuluję obrony licencjackiej!!!!
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Sympatica - GRATULACJE
dziekuję wiecie najbardziej chyba cieszę sie z tego , że teraz wreszcie będę mogła na spokojnie zabrac się za przygotowania do przyjęcia malutkiej bo my jeszcze prawie nic nie mamy...

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Nedziu dziękuję
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 20:23   #1328
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Franek jest nadal Frankiem co pokazał okazale jak dorwaliśmy go w trakcie łapania się za "ogonek"
A to mały świntuszek
Cieszę się, ze wszystko w porządku

A co do listy rozpakowanych Mamuś, to spójrz na pierwszy post w tym wątku, Domi już o tym pomyślała

Stary 2009-09-29, 20:23   #1329
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

simpaticaGratuluje

a ja mam od myslenia nad imieniam dla małej zadne do Mnie nie przemawia ,żadnego jakos tak nie czuje (czy to jest normalne ?)

Zostalismy z Tz przy tych imionach i zdecydujemy chyba dopiero wtedy jak ją zobaczymy- Zosia(po pra babci)Lena,Jagoda ,Dominika .
Stary 2009-09-29, 20:25   #1330
simpatica
Zakorzenienie

a i zapomniałam Wam napisać że jak miałam ostatnio usg to nasza dzidzia ważyła 1 340 gram. to chyba nie za dużo jak na 30 tydz nie? i powrócę jeszcze tylko do tematu na który sie nie wypowiedziałam a chcę - że my planujemy rodzić razem ale coś mi się zdaje że mój Tż im bliżej terminu tym bardziej jest jakis taki... przerażony? mówi że on chyba nie będzie wiedział co robić i że no cóż, zobaczymy
Stary 2009-09-29, 20:25   #1331
nedzia
Raczkowanie

no taaaa, sory Domi...zakrecona jestem jak ruski termos....
Stary 2009-09-29, 20:27   #1332
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
simpaticaGratuluje

a ja mam od myslenia nad imieniam dla małej zadne do Mnie nie przemawia ,żadnego jakos tak nie czuje (czy to jest normalne ?)

Zostalismy z Tz przy tych imionach i zdecydujemy chyba dopiero wtedy jak ją zobaczymy- Zosia(po pra babci)Lena,Jagoda ,Dominika .
dziekuję
my jak ostatnio wybieraliśmy imiona to dla chłopczyka (w razie co) mamy tylko 3 propozycje a dla dziewczynki aż 10 i wśród nich też jest Zosia i Dominika
Stary 2009-09-29, 20:27   #1333
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
WIedziałam że to napewno była mamusia z terminem bliskim mojemuALe sorki za pomyłkę A wracając do tematu to ja sobie nawet zapisałam tą stronkę z poradami jak przyśpieszyć i mam taki mały zamiar w okolicach 15-20 października rozpocząć "przygotowania" a ty myślałaś już od kiedy "zaczniesz"

Simpatica gratuluję obronyI dziękuje za kciuki za Nasze magisterki bo już koniec września a ja ciągle szukam planu pracyObym go tylko znalazła I z tego co widzę to reszta dziewczyn też się nie chwali kolejnymi rozdziałami
Ogólnie to chcę od połowy października odłożyć magnez i zacząć pić herbatkę z liścia maliny i zobaczymy jak mój organizm zareaguje.

A plan pracy... może napiszesz nowy Jaki masz temat?

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Byłam w tym głupim Szczecinie,nic niekupiłam bo to co chciałam kupić wolę kupić tu u nas.Nic mi się kompletnie niepodobało.Jak niedrogie to jakiś szajski materiał że po praniu by trzeba było go wyrzucic.ŁÓŻECZKO JUŻ MAMY.Tylko dokupić pościel i poszewki i ochraniacz.Zostało nam do kupienia jeszcze fuullll rzeczy ale jeszcze mam dostać ciuszki od mojej kuzynki z Białogardu wszystko idzie powoli dobrze,Mam nadzieję że wszystko się ułoży u nas.Może po wypłacie jeszcze pojedziemy na giełde do Szczecina ale to muszę się grubo zastanowić.Uciekam się położyć bo boli mnie kręgiel i łopatki.

Dobranoc kochane dziś już niezajrze do was ale będę musiała nadrobić pare stron tak czuję
Fajnie, że udało się wam załatwić łóżeczko. Wstaw zdjęcie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
No tak ja i chcialabym przed 10 grudniem urodzic (termin mam na 13/14 grudzien). Ale na SR ciagle nam powtarzaja, zeby nie przyspieszac tek akcji porodowej, ze to Dzidzia musi zadecydowac, kiedy chce wyjsc
Dzis na szkole rodzenia bylo krotko, z jakims pediatra. Gadal nam o cc i sn, ze polecaja naturalny poród, karmienie piersia a nie sztucznym pokarmem i o szczepionkach tez gadal.
No i zeby jak ktos przyjdzie ogladac nasze dzieci, to ma nie całowac!bo pełno bakterii i zarazków roznosi
Oczywiście, że dzidzia musi zdecydować sama, ale jeśli można sobie pomóc, albo jak się zbierze na amory, to ja tam nóżek zaciskać nie będę Nie mówimy tu przecież o żadnych drastycznych metodach.
Zresztą wiele i tak siedzi w głowie mówią nawet, że rodzi się głównie głową
Stary 2009-09-29, 20:27   #1334
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy to jest normalne, ale ja też tak mam

Stary 2009-09-29, 20:29   #1335
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Szkoda ze nie moge rodzić siłami natury mężuś by był przy Mnie (zreszta bardzo tego chciał pomijając szczegół ze by
Stary 2009-09-29, 20:30   #1336
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczor
my juz po wizycie. Dzis naszczescie o wadze nie było wogole gadki, ja czasem nei rozumię tego mojego gina no ale pomijając juz ten fakt. ..
Franek waży już 2100g i moze urodzic sie duzy.
Zmienila sie data porodu, wg obliczen z usg moze sie urodzic gdzies miedzy 18 list. a 21, no i tu zaczynam panikowac, ze to w zasadzie juz nie długo a ja jeszcze z przygotowaniami do tyłu jestem. A jesli chodzi o połozenie to naszczescie Franek sie obrocil i ułożenie ma prawidłowe, a juz sie bałam ze bedzie sie rodzil tak jak ja pośladkowo i bedzie musialo byc cc. Uświadomilam sobie rowniez ze do gina jeszcze tylko dwa razy pojde z brzuszkiem, ehhh jak ten czas zleciał..... Troszke dzis jestem zakrecona po tym ginie dlatego tak pisze co mi ślina na jezyk przyniesie

Sympatica - brawooo gratuluję z całego serca
Domi - proszę o zmianę daty porodu. A moze by tak stworzyc nową liste rozpakowanych mamuś? albo jakos to bedziemy zaznaczac bo powoli juz sie bedzie działo
Brombi - z tym szpitalem narazie spoko , podobno nie tak szybko go zamkną ale jak cos napewno sie odezwię do Ciebie .
Ale żescie malego przyłapali no w sumie juz nie taki mały
Nedzia czyzbys byla kolejna w kolejce do porodu?

Dziewczyny a Karenina cos sie nie odzywa,rano troche popisala a teraz cisza no chyba ze ma Meza w domu i juz nie siedzi na necie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-29, 20:32   #1337
simpatica
Zakorzenienie

dziewczyny a moze w liście rozpakowanych byśmy jeszcze dopisywały w którym tyg był poród? dobry pomysł czy e tam
Katekatee bądź dzielna - musi się udać - i będziesz panią magister
Stary 2009-09-29, 20:33   #1338
nedzia
Raczkowanie

Kasiaaaa ty mnie nie strasz z tym porodem bo "jam jeszcze nie gotowa"
no wlasnie ciekawe co u Kareninki?
Stary 2009-09-29, 20:36   #1339
kachula27
Zakorzenienie

A ja mam problem z tym imieniem bo to juz tuz tuz a moj tz caly czas mowi o malym Mateusz w sumie wszyscy w rodzinie juz wiedza ze bedzie Mateusz a ja jakos nie moge sie do konca przekonac do tego imienia,nie ze mi sie nie podoba czy cos ale jakos nie czuje tego imienia,sama juz nie wiem,moze za duzo mam wolnego czasu i sobie wymyslam problemy

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
dziewczyny a moze w liście rozpakowanych byśmy jeszcze dopisywały w którym tyg był poród? dobry pomysł czy e tam

Uwazam ze dobry pomysl i moze jeszcze czy porod sn czy cc

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-29, 20:36   #1340
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczor
my juz po wizycie. .
Super, że u maleństwa w porządku. A wagą na prawdę się nie przejmuj

Cytat:
a i zapomniałam Wam napisać że jak miałam ostatnio usg to nasza dzidzia ważyła 1 340 gram. to chyba nie za dużo jak na 30 tydz nie? i powrócę jeszcze tylko do tematu na który sie nie wypowiedziałam a chcę - że my planujemy rodzić razem ale coś mi się zdaje że mój Tż im bliżej terminu tym bardziej jest jakis taki... przerażony? mówi że on chyba nie będzie wiedział co robić i że no cóż, zobaczymy
Spokojnie, teraz maleństwo zacznie dopiero nabierac ciałka

Cytat:
Dziewczyny a Karenina cos sie nie odzywa,rano troche popisala a teraz cisza no chyba ze ma Meza w domu i juz nie siedzi na necie
Też się nad tym zastanawiałam. Jedyne co możemy na razie zrobić, to poczekać. Jest opcja, że siedzi i daje się rozpieszczać tztowi, albo jest już w szpitalu na porodówce. Myślę, że jakby była już "po" to dałaby nam jakoś znać
Stary 2009-09-29, 20:40   #1341
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiaaaa ty mnie nie strasz z tym porodem bo "jam jeszcze nie gotowa"

No co Ty Nedzia ja nie strasze,to szykuj sie szykuj bo nigdy nie wiadomo kiedy nas dzidziolek zaskoczy

A ja juz postanowilam ze w weekend pakuje torbe

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Super, że u maleństwa w porządku. A wagą na prawdę się nie przejmuj

Spokojnie, teraz maleństwo zacznie dopiero nabierac ciałka

Też się nad tym zastanawiałam. Jedyne co możemy na razie zrobić, to poczekać. Jest opcja, że siedzi i daje się rozpieszczać tztowi, albo jest już w szpitalu na porodówce. Myślę, że jakby była już "po" to dałaby nam jakoś znać
No nic to czekamy,pewnie daje sie rozpieszczac tz w razie jak rano sie nie odezwie to bedziemy sie martwic poki co badzmy spokojne

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-29, 20:43   #1342
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Katekatee bądź dzielna - musi się udać - i będziesz panią magister
Albo można zostawić, kiedy był planowany termin porodu

Nedzia, tu nikt cię nie straszy, tylko patrzy na świat realistycznie
Popatrz, taka Dudziakowa. Nikt się nie spodziewał, a tu już kolejna rozpakowana. Karenina też na węglach siedzi. Wszystkie jesteśmy już przecież w zaawansowanych ciążach i tylko patrzeć jak się zaczniemy rozpakowywać.
Stary 2009-09-29, 20:44   #1343
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Szkoda ze nie moge rodzić siłami natury mężuś by był przy Mnie (zreszta bardzo tego chciał pomijając szczegół ze by

A dlaczego twoj tz nie moze byc przy porodzie????? Ja bede miala cc i moj malz jak najbardziej bedzie ze mna

Cytat:
Cytat:
Cytat:

Jestem jestem zabcie kochane..... tylko ze uwierzcie, ze ciezko sie pisze w pozycji w jakiej leze...
Bole troche sie uspokoily i cale szczescie, bo juz szczoteczke do zebow pakowalam....

simpatica gratuluje

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 20:45   #1344
nedzia
Raczkowanie

taaak ale ja należe do tych co panikują nawet jak nie mają powodu
Stary 2009-09-29, 20:49   #1345
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A dlaczego twoj tz nie moze byc przy porodzie????? Ja bede miala cc i moj malz jak najbardziej bedzie ze mna
W większości szpitali nie może być osoby trzeciej przy cc, np. u mnie w szpitalu ojciec musi czekać pod drzwiami i po wszystkim dają mu dziecko, a on je zanosi na salę noworodków
Także masz szczęście, że Twój TŻ może przy Tobie być

Dobrze, że bóle się uspokoiły

Stary 2009-09-29, 20:49   #1346
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Jestem jestem zabcie kochane..... tylko ze uwierzcie, ze ciezko sie pisze w pozycji w jakiej leze...
Bole troche sie uspokoily i cale szczescie, bo juz szczoteczke do zebow pakowalam....

simpatica gratuluje
No to kochana uspokoiłas nas tym postem
Napewno ciezko sie pisze lezac wiec rozumiem ale dawaj znac od czasu do czasu zebysmy sie nie martwily

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-29, 20:53   #1347
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
W większości szpitali nie może być osoby trzeciej przy cc, np. u mnie w szpitalu ojciec musi czekać pod drzwiami i po wszystkim dają mu dziecko, a on je zanosi na salę noworodków
Także masz szczęście, że Twój TŻ może przy Tobie być

Dobrze, że bóle się uspokoiły

Oj to nie za fajnie, ze tz nie moze byc...u nas na szczescie nie ma z tym problemu....a jaki piekny jest w moim szpitalu pokoj rodzinny Ladne kolorki i duze podwojne lozko tak, ze oboje rodzicow moga spac razem z maluszkiem

Cytat:
No to kochana uspokoiłas nas tym postem
Napewno ciezko sie pisze lezac wiec rozumiem ale dawaj znac od czasu do czasu zebysmy sie nie martwily
Tak jest!! Bede sie grzecznie meldowac....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 20:56   #1348
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Myślałam że nie może być ,nie pytałam sie jeszcze w szpitalu w którym będe miała cc...ale jaaa, ale fajnie by było jakby był przy Mnie oh

Dobrze ze u Ciebie w porządku ,leż grzecznie

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-29 o 20:58
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 20:59   #1349
bravurka
BAN stały

dziewczynki dziekuje za rady
musze wszytsko przemyśleć wiec jutro coś na ten temat napisze.
własnie sobie pospałam 3 godzinki i odrazu mi lepiej.
teściowa jest u mnie i mi pyszną kolacyjke zroibła i małym sie zajmuje troche no i tż niesety też jest ale nie mam dzisaj ochoty na kłutnie.
nie boje sie go jakoś.
znamy sie juz troche a takie bicie to mu sie zdarzyło 4 raz. dla mnie to juz duzo.
bardziej sie boje o moją fasolke
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 21:00   #1350
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Tarasia ja mam 2 rożki w tym jeden z usztywnieniem, który można wyjąć. U mnie na liście rzeczy niezbędnych do szpitala jest rożek więc niejako nie miałam wyboru, ale z doświadczenia koleżanek też wiem, że rożki się przydają - szczególnie na początku kiedy jeszcze nie mamy wprawy w przekładaniu i przenoszeniu maluszka - szczególnie takie usztywniane, a osobna sprawa, że dzieciaczki szybko z rożków wyrastają więc lepiej wybrać taki większy
Brzmi bardzo rozsądnie...
Cytat:
Tarasia niewiem jak jest w twoim szpitalu ale u mnie trzeba mieć swój rożek- w szpitalu dzieci pakowane są do rożków
połozna nie wspominała o rożkach kiedy mówiła na SR o rzeczach potrzebnych do szpitala... dopytam na nastepnym spotkaniu!

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
A to moje zdobycze - niby taki kombinezonik juz mam ale ten to prawie nówka, śłiczny, mięciutki i do tego za 6zł. Nie potrafiłam go zostawić
Śliczne!
Cytat:
Tarasia zna jej numer telefonu....
kiedys pisała, że tamten numer jest nieaktualny a nowego już nie podała...

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Kamilka zaczynamy 34 tydzien
Gratulacje!
Cytat:
witam Mamusie, widze że znowu nadrabianie mnie czeka ale już nie 30 str chciałam się pochwalić ze mam za soba dzień pełen emocji bo obroniłam licencjata

nedzia cieszę sie, że wszystko dobrze u Franka!

A my już po wizycie i niestety mój gin stwierdził, że ten cukier jednak jest troche za wysoki i trzeba powtórzyc badanie na obciążenie glukozą..
idę jutro z samego rana..
wiem, że to jeszcze nic nie znaczy ale z tego wszystkiego się rozpłakałam po wyjściu z gabinetu...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości