![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty
Ja ostatnio kupiłam tę Sanabelle, bo narazie nie mogę zrobić większych zakupów na krakvecie (za tę magiczną stówę, coby transport mieć za friko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() troche mnie wkurza ten sklep, bo jeszcze nie bylo takiego zamowienia zeby wszystko przyszlo. na stronie www niby jest, zaplacone karta kredytowa, a potem dzwonia i mowia czego to nie maja na magazynie... w rezultacie czesto zamiast 120 zl place 60... kitki maja polowe mniej jedzenia, a kurier zwraca mi w drzwiach kase... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Hmm... to mnie trochę zmartwiłaś. Do tej pory raz zamawiałam z netu - na animalii, jestem ze Śląska, ale akurat TŻ jechał złużbowo do warszawy i odebrał mi paczkę, przez co znacznie zaoszczędziłam na koszcie dostawy
![]() Ale ten krakvet kusi jeszcze lepszymi cenami niż animalia, więc po wypłatce planuję tam większe zakupy. Mam nadzieję, że nie będzie za dużych cyrków z zamówieniem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Pod tym względem akurat jest fajna animalia, bo od razu widać, co jest na magazynie, a na co trzeba czekać.
Osobiście wolałabym poczekać 2, 3 dni na dokompletowanie przesyłki, niż otrzymać ją zaraz na drugi dzień, ale z brakami. Raz, że mój pulpecik nie byłby szczęśliwy, gdyby się okazało, że nie ma żadnej dobrej puszeczki, a dwa - ja bym była nieszczęśliwa, gdyby się okazało, że zamiast za 120 mam zamówienie na 60, musze zapłacić koszty przesyłki i wyszło mnie to cenowo podobnie jak w zoologiku. Ja jeszcze oprócz mojej Helki połowicznie sponsoruję kotka cioci. Ona ma dwa, jeden duży a drugi ok. 4, 5 miesięczny, podrzucony jakieś 3 miesiące temu. Sprezentowałam mu kuwetę, kupuję jedzonko i żwirek. Czasem mi ciocia wciśnie jakieś pieniądze, ale nie chcę od niej brać za wszystko, bo wiadomo, jakie w naszym kraju są emerytuty... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
to mnie tez z tym krakvitem troche zmartwilyscie bo maja np bardz tanio zwirek cat`s best i tez chcialam psio kotowe zakupy hurtowe u nich robic - a czy ktoras z Was dzwonila moze zeby dopytac o dostepnosc produktow? ja chyba sprobuje tak przed zamowieniem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj Franeczek jest wlasnie takim przytulastym misiem ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Isia - jak to się stało że twój post w cytowaniu jest podpisany jako mój?
![]() a tak poza tym - dzis kurier przyniósł moje pierwsze zamówienie z krakvetu - próbne (czyli 400gmowe) paczuszki orijena i animondy a kotom tak posmakowało, że szykuje sie duża paczka następnym razem. ale nie ma za to taste of the wild które też chciałabym wypróbować ![]()
#670 |
Zadomowienie
|
Też mnie to zdziwiło
![]() Na orijena szykuję się w przyszłym miesiącu dla mojej myszy i na puszki animondy dla kotka cioci. Sucha animonda miała złe oceny co do smaku, więc chyba jej nie wezmę. No i marzy mi się takie legowisko wiszące na kaloryfer... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Konto usunięte
|
nowy Simon's Cat
![]() http://www.youtube.com/watch?v=uOHvZjiDANg Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-09-28 o 19:41 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f...sowa+koszmarka tak mniej więcej kończą koty, które sprowadzają pseuduchy do rozmnażania :/ I tak dobrze, że udało się ją z tego wyrwać...
Tak więc każdy niech się zastanowi, zanim zapłaci kota "rasowego, nierodowodowego", bo jego rodzice mogli wyglądać właśnie tak... A co do sklepów - ja odpuściłam krakvety i zooplusy i kupuję lokalnie. W Łodzi kupowałam w markeciezoologicznym (taka sklep jest netowy ![]() ![]() Teraz jeszcze dostałam 20% zniżki na karmę leonardo dla dużych ras, którą zamówiłam, a zniżka bo się 30 października kończy przydatność do spożycia, a moje i tak to na pewno obalą w krócej niż miesiąc. Tym razem robię jeszcze większą mieszankę niż zwykle, kupiłam małe opakowania orijena, Hill's Nature's Best Kitten with Chicken(ponoć nie jest jakiś bardzo fajny, ale zaryzykuję) Leonardo Adult MaxiCroc Rich in Poultry,Animonda Rafine Cross Kitten (bo tanio, a smakuje...), do tego domieszam whiskasa z wątróbką i będzie suche jedzenie do podjadania dla kotów. Uznałam, że skoro i tak prawie przerzuciłam się na dawanie im surowego/sparzonego mięsa, to suche mogą mieć wymieszane z tanim whiskasem, w końcu to i tak nie jest ich główna karma tylko zapychacz jak już zjedzą główne posiłki. A jako posiłki dostają bozitę i surowiznę. Mam problem z rudą kocicą, zmienia się w jeszcze większego francuskiego pieska niż była, surowe - fuj, saszetki dobrej jakości - fuj, większość mokrego - fuj, trochę poskubie suche i idzie sobie od misek. Chyba specjalnie dla niej będę musiałą kupować saszetki perfect fita, bo tylko to jakoś tam z apetytem je, mimo że to mało wartościowe :/ Dosypię jej pewnie do tego jakiejś mikity :/ Nie mam wyjścia i będę jej dawać to co lubi, bo jak jej nie daję tego co lubi - to potrafi nic nie jeść tylko pić wodę. Dobrze, że lubi suchego orijena to może chociaż specjalnie dla niej będę dawać tylko to do osobnej miski, zamiast mieszanki dobre karmy+śmieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam tylko nadzieje że jak przyjdzie ta paczka 7kgmowa to nic im nie odbije w kwestii jedzenia...
![]() |
#675 |
Zadomowienie
|
ja nie mogę na takie wątki wchodzić... jak napisał ktoś na miau "wstyd mi za ludzi..." ... ![]() ... a co otworzę wątek o Trevorze to zaczynam ryczeć... Tyle tego nieszczęścia a niektórzy są tak bezmyślni, że produkują dalej tę zwierzęcą biedę, zamiast pomóc tej, która już jest i błaga o ratunek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
używa ktoś z was może poidełek dla kotów?
#677 |
Zadomowienie
|
Ja nie - ale pani od której brałam z tymczasa oba moje małe koty miała fontannę dla kotów - ponoć bardzo się sprawdza i koty więcej piją. Właściwie to w to nie wątpie - moje jak idę do łazienki to się ustawiają przy kranie, żeby pić wodę, która płynie, a nie stoi w misce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo ważna sprawa!!
Azyl, z którego brałam kociaka, ma kłopoty i grozi mu likwidacja. Tu link do strony azylu i opis całej sprawy: http://azyl.schronisko.net/page42.html a tutaj możecie podpisać petycję: http://www.petycje.pl/4457 Praca, którą wykonują jest na prawdę ważna i potrzebna. Roześlijcie komu nie jest obojętny los zwierzaków
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
chyba dużo osób ma zamiar podpisać, bo proszą by spróbować poźniej
![]()
#681 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
moja kocica wczoraj zwymiotowała 3 razy swoją sierścią, to były takie kłębki kłaczków ![]() Nie wiem jak je pomóc żeby to się nie powtarzało. Kiedyś dostałam od koleżanki takie przysmaki z Whiskasa, właśnie na kłaczki, i dawałam jej to okazjonalnie i widziałam kłaczki w jej odchodach jak czyściłam kuwetę. Ale przestałam jej to dawać bo naczytałam się na forum, że ta firma produkuję beznadziejne produkty, więc jej już nie daję tego. Co powinnam zrobić? Koty mojej mamy nie mają takich problemów a nic nie dostają.
#682 |
Zadomowienie
|
hmm może wysiać trawę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
moja po trawie (owies się sieje w doniczce) miała gorączkę. Polecam raczej pasty odkłaczające, są w każdym zoologiku. Rozbijają kłaczki w przewodzie pokarmowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
pierwsze słyszę o sianiu trawy
![]() chyba pójdę po prostu do zoologicznego i zapytam co na to mają ![]()
#685 |
Zadomowienie
|
sianie trawy (owsa) to akurat najbardziej popularna metoda na odkłaczenie kota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
a jak często daje się taką pastę kotu?
#687 |
Zadomowienie
|
to chyba zależy od pasty, jest na nich napisane dawkowanie. Inaczej też jest przy kotach długowłosych. Na tej, którą ja mam teraz (beaphar) jest napisane, żeby długowłosym dawać codziennie 6cm pasty, a krótkowłosym 4cm. Olałam to wskazanie zgodnie z zaleceniem weta i daję raz na jakiś czas. Krótkowłosej, która się zakłacza - około 4-5 cm raz w tygodniu. Długowłosym trochę więcej, ale też raz w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
moja kotka trawki nie chce jesc chociaz jej wysiadzilam... daje jej paste i te chrupkiz wiskasa... chociaz nie wiem czy one akurat jakos faktycznie dzialaja...
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
moja kiedys tak pragnela trawy, ze zabrała sie za gryzienie ogorka zielonego
![]() Za to z drugą znowu jade do weta, tym razem robie posiew z tego co jej caly czas leci z oczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny poratujcie swoją wiedzą...
![]() W tym miesiącu muszę z Helką na sterylizację... Narazie dowiaduję się w klinikach o różne takie. No i przed chwilą w jednej się dowiedziałam, że zabieg kostuje 100 zł (to chyba niewiele... boję się, że jest robiony byle jak... ). W cenę nie wliczone są badania przed operacją. I teraz pytanie za tysiąc punktów: jakie badania powinna mieć przeprowadzone 6 miesięczna kotka? Na oko zdrowa, zaszczepiona i odrobaczona... ps. zaczynam powoli panikować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.