Scent Bar X - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-03, 10:17   #3061
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dobrze jest jak ma się gdzie zmierzyć, gorzej jak zostaje tylko internet
Właśnie

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 10:19   #3062
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

A skąd jesteś?
Jak ja zaczynałam "przemiane" to w 3mieście nie było żadnego sklepu z dużym wyborem rozmiarow,teraz mam 3.Też na początku bawiłam sie w odsyłanie
Ale teraz jak rano zakładam stanik to go prawie nie czuje i nie poprawiam-a kiedys ciągle tam grzebałam,bo obwod sie przesuwał,bo ramiączko opadało,bo wyłaziło mi gorą itp itd

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 10:19   #3063
danaida
Zadomowienie

A tu coś dla fanek genialnego cynika i cynicznego geniusza
http://wyborcza.pl/1,101976,7096828,...gnozowany.html
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 11:53   #3064
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość

Polly, nie wiem, co chcesz wiedzieć... Spinki do mankietów są zawsze w cenie, natomiast do krawata spinki nosić się nie powinno. Jest to uznawane za nieeleganckie. Nie powinno się też nosić szpilek do krawata. Krawat jest na tyle ozdobą męskiego stroju, że absolutnie nie należy go już niczym przystrajać. Ma sobie poprostu zwisać, jak na prawdziwy zwis męski przystało byle zwis był właściwej długości (do paska) - Jakby to powiedział pewien ambasador uczący protokołu dyplomatycznego: "Guziki w koszuli są szalenie nieeleganckie, zatem zakrywamy je krawatem" ) A, nie należy oczywiście spodniej części "zwisu męskiego" wsuwać za koszulę i wpychać między guziki. No ale to każdy pan powinien wiedzieć
Jednak ja radykalistką protokolarną nie jestem i nie rzucam się na panów dumnie prezentujących spinkę do krawata z pazurami, by ją wyrwać
własnie to chciałam wiedzieć. Dziekuję . Po spotkałam sie z poglądem ze spinka do krawatu jest tak samo elegancka jak spinki do mankietów tzn. na codzień nie używamy, ale na wielkie okazje jak najbardziej. Czyli twierdzenie mojego kolegi ( uważa sie za super eleganckiego, eksperta od mody i zapachów) że spinka do krawata "podnosi" elegancję jest zupełnie nieprawdziwe.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Łomatulu! Siedzę tu i pokwikuję z cudzego nieszczęścia. Normalnie prawie mi wstyd.

smiej sie smiej, mnie do śmiechu nie było
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 12:14   #3065
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Dom w połowie ogarnięty, zakupy zrobione, głowa umyta, znowu buszuję po Figleaves. Trafiłam na fajną haleczkę i nawet mają więcej rozmiarów niż "typowe" 36

http://www.figleaves.com/uk/product....&colour=greens

Dzwoniłam do wycieczkujących rodziców, coś podejrzanie wesolutcy już byli

Frank Zappa

Stary 2009-10-03, 12:51   #3066
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:Napisane przez Sabbath
Danaido Kochana, u mnie to także nie jest kwestia szacunku dla pieniędzy czy jakiejś szczególnej ostrożności w obchodzeniu się z ciuchami. To wypadkowa kilku moich cech: po pierwsze nienawidzę robić zakupów. Kiedy mam iść do sklepu i mierzyć jakieś ciuchy - wolę chodzić w starych. Po drugie niewiele, naprawdę niewiele z oferty sklepów mi się podoba. Jestem totalnie poza modami i jeśli już uda mi się kupić coś, co mi podejdzie, to najchętniej nosiłabym to do końca życia bez zmian i konieczności wracania do sklepu. Fakt, że to modne bądź niemodne mnie nie dotyczy - moje ciuchy są w moim stylu, nie w stylu wymyślonym przez kogoś, kto nawet mnie nie zna.
I wreszcie kwestia tego, że znam lepsze sposoby "utylizacji" kasy, niż kupowanie kolejnej bluzki tylko dlatego, że gdzieś tam napisano, że żeby się podobać trzeba taką mieć. A niby dlaczego? I komu?
Ja w ogóle nie pojmuję zjawiska mody. I ta totalna obojętnośc wobec tego, co jest trendy, jazzy i cool to jedna z moich najbardziej charakterystycznych cech. Jeśli coś mi się podobało lat temu 10, to zwykle podoba mi się nadal. I podobnie - nie wiem czemu coś, co jest ładne w tym roku miałoby nagle zbrzydnąć w przyszłym.

koniec cytatu

Musiałam, po prostu musiałam bo jakbym siebie słyszała ( widziała?)
wybaczcie że podczytuje bez udziału, w sumei toz doskoku, nie angazuje się w dyskusje bo i tak nie mam czasu tego ogarnąć całościowo ale absolutna skarbnica wiedzy ta Wasza dyskusja : o stanikach neistety nei skorzystam bo i nie mam po co, ale suknie, krawaty, rajstopki etc...

a co do pończoch samonośnych ....hmmm to one się tak same całkiem nie noszą, bynajmniej nie na mnie - przytrafiło mi się faux pas jak z filmików puszczanych niegdys w maratonie śmeichu czy czegos tam na srodku sali weselnej tanczac sobie i nie zdajac sobie sprawy jedna zsunela mi sie do żeby było ciekawiej kolana - kiecka była do kolan wszystko jak na dłoni a ja nic dalej dawaj bo tego nie czulam. to było dopiero złamanie savour vive
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 14:57   #3067
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
U kobiet też pięknie spinki wyglądają. Krawatów już nie lubię.
No to ja będę bezwzględna, mówię "nie" marynarkom i krotkim rękawom a także kamizelkom z dzianiny na goły męski tors.

Escritoro baw się cudownie!
Sama zapodałam dziś spinki do koszuli
Dziękuję Element oficjalny już za nami (a przede wszystkim za młodymi), czyli ślub się odbył Zaraz zmykam na warszawski sabat, a po sabacie pędzę na imprezę weselną Nie wiem, jak ja przeżyję ten maraton (a szczególnie całą noc tańców, hulanek, swawoli )
Stary 2009-10-03, 16:14   #3068
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
W powyższym temacie rozwala mnie jak faceci na ślubach notorycznie po obiedzie już zdejmują marynarki. Czy to taka męka jest wytrzymać tych kilka godzin elegancko ubranym do końca Albo ja dziwna jestem albo już sama nie wiem ;o
:
Sądzę, że tak- męka . Szczególnie jak na sali jest ciepło Spróbuj siedzieć kilka godzin w wełnianym żakiecie, a męzczyźni zwykle generalnie lubią niższe temperatury, poza tym ślub to uroczystosć radosna ale powazna, natomiast potem to już jest wesele, czyli zabawa , jedzenie , picie , ruch i siedzenie w stroju oficjalnym męczy. obawiam sie ,że większosć mężczyzn która spędzałaby te godziny w marynarkach byłaby hmmmm....znieświeżona
No, ale ja generalnie do konwenansów mało przywiązuję wagi
Stary 2009-10-03, 16:22   #3069
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Sądzę, że tak- męka . Szczególnie jak na sali jest ciepło Spróbuj siedzieć kilka godzin w wełnianym żakiecie, a męzczyźni zwykle generalnie lubią niższe temperatury, poza tym ślub to uroczystosć radosna ale powazna, natomiast potem to już jest wesele, czyli zabawa , jedzenie , picie , ruch i siedzenie w stroju oficjalnym męczy. obawiam sie ,że większosć mężczyzn która spędzałaby te godziny w marynarkach byłaby hmmmm....znieświeżona
ja ten temat widzę tak,- gdy wesele odbywa sie w eleganckiej klimatyzowanej restauracji to faktycznie mogliby wytrzymać i z reguły wytrzymują, ale gdy wesele odbywa się w sierpniu w sali gimnastycznej szkoły podstawowej, a na obiad był rosół to nie widzę powodu by mieli sie zanadto "spinać" na elegancję
Stary 2009-10-03, 16:47   #3070
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Ooo, Ty też dzisiaj masz imprezę ślubną w takim razie udanej zabawy
W powyższym temacie rozwala mnie jak faceci na ślubach notorycznie po obiedzie już zdejmują marynarki. Czy to taka męka jest wytrzymać tych kilka godzin elegancko ubranym do końca Albo ja dziwna jestem albo już sama nie wiem ;o

Moniu, gapa ze mnie nie doczytałam, ze i Ty dziś się weselisz.
Również życzę świetnej zabawy
A ja mam swoją teorię, co do tak rychłego pozbywania się marynarki, zwłaszcza w klimatyzowanym wnętrzu: garnitur jest dla tych panów strojem odświętnym a nie codziennym. W związku z tym czują się nieswojo i skrępowani sztywną formą odzieżową.
Mój mąż jest gieroj i wszystko wytrzyma.
Nawet kiedy uległ poważnemu wypadkowi, trząsł się z bardzo wysokiej gorączki i potwornego bólu ani jęknął. Tylko szczękę zaciskał a mnie się serce krajało na jego cierpienie. Ja bym już dawno wyła w niebogłosy.

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
We mnie ścierają się dwie opcje: socjalizacja z temperamentem. Niestety często wygrywa dzikuska, ale lubię wiedzieć, co jest eleganckie a co nie. To, że zdarza mnie się łamać konwenanse to już inna historia

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja ten temat widzę tak,- gdy wesele odbywa sie w eleganckiej klimatyzowanej restauracji to faktycznie mogliby wytrzymać i z reguły wytrzymują, ale gdy wesele odbywa się w sierpniu w sali gimnastycznej szkoły podstawowej, a na obiad był rosół to nie widzę powodu by mieli sie zanadto "spinać" na elegancję
W mojej opinii w takich warunkach można rozgrzeszyć, zwłaszcza po spożyciu gorącego rosolu
Stary 2009-10-03, 17:14   #3071
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
A co ma powiedzieć biedna Nebraska?

Przepraszam cię Nebrasko, mam nadzieję, że się nie obraziłaś, ale zaczynam mieć głupawkę

heh, a cóż ja mogę powiedzieć? Całe życie myślałam, że mam małe C, średniak taki, a tu taka heca

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
kapuśniak pycha, ale na wielkość biustu nie wpływa

I dobrze, że nie wpływa, bo ja lubie mniejsze niż większe Mógłby natomiast wpływać na spalanie tego i owego z niżej umiejscowionych partii ciała

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 17:36   #3072
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Mam podobne zdanie na ten temat.

Cytat:
Dzwoniłam do wycieczkujących rodziców, coś podejrzanie wesolutcy już byli
to chyba dobrze

Cytat:
M
Mój mąż jest gieroj i wszystko wytrzyma.

W mojej opinii w takich warunkach można rozgrzeszyć, zwłaszcza po spożyciu gorącego rosolu
Mój M nacodzień pracuje w garniturze ale na weselu w sali gimnastycznej (sierpniowym) zdjął marynarkę.

A co do biustów powinnam nosić 65D ino gdzie ja taki znajdę

Te biustonosze w tych nietypowych rozmiarach są drogie, ile maksymalnie dajecie za biustonosz, trochę mi szkoda 160zł http://www.dopasowana.pl/product-pol...bra-4151-.html ale piekny jest.

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2009-10-03 o 17:46
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 18:35   #3073
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Mój M nacodzień pracuje w garniturze ale na weselu w sali gimnastycznej (sierpniowym) zdjął marynarkę.
Zatem wszystko się zgadza. Winne temu jeno saunowe warunki.
Mam znajomego, który nawet w 33 stopniowy upał jest w pełnym rynsztunku. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia ciała do wysokiej temperatury i indywidualnych cech organizmu, bo nie widać po nim, aby mu upał doskwierał.

Cytat:

Te biustonosze w tych nietypowych rozmiarach są drogie, ile maksymalnie dajecie za biustonosz, trochę mi szkoda 160zł http://www.dopasowana.pl/product-pol...bra-4151-.html ale piekny jest.
To zależy od marki (w sensie, że jedne są tańsze a inne droższe). Generalnie, jeżeli nie muszę, to staram się nie kupować poza wyprzedażami.

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-10-03 o 18:36
Stary 2009-10-03, 18:41   #3074
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Mam podobne zdanie na ten temat.

to chyba dobrze

A co do biustów powinnam nosić 65D ino gdzie ja taki znajdę

Jak poznałam swoj nowy rozmiar to byłam w stanie dac do 200 zł za stanik Jak już wiedziałam jaka firma i jakie modele na mnie pasują to szukam okazji na All,wyprzedażach,kupuje w brytyjskich sklepach internetowych itd prawie wszystkie moje biustonosze,ktore aktualnie posiadam kosztowały poniżej 100 zł.

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2009-10-03, 18:42   #3075
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Piwkuję sobie - zapomniałam, jakie smaczne jest piwko ale z domieszką soku malinowego

Frank Zappa

Stary 2009-10-03, 18:52   #3076
Zuziunia
BAN stały

To dobry pomysł z wyprzedażami i okazjami

Madzik zaraz przyłączam się z drinkiem, zrobię sobie niebieska lagunę
Stary 2009-10-03, 18:54   #3077
Polly_
grozi wypollizowaniem

wyprodukowałam 9 papryk faszerowanych nadzieniem gołąbkopodobnym- teraz siedzą w piekarniku

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-03 o 19:09
Stary 2009-10-03, 18:57   #3078
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

ja dzisiaj miałam pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie a'la strogonoff

teraz wina bym sie napiła,ale sie skończyło

Stary 2009-10-03, 19:00   #3079
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
wyprukowałam 9 papryk faszerowanych nadzieniem gołąbkopodobnym- teraz siedzą w piekarniku
Mniam aż idę do lodówki...
Stary 2009-10-03, 19:11   #3080
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Weselącym sie życzę szampańskiej zabawy

Cytat:
kamizelkom z dzianiny na goły męski tors.
widziałaś cos takiego na żywo?!

Cytat:
własnie to chciałam wiedzieć. Dziekuję . Po spotkałam sie z poglądem ze spinka do krawatu jest tak samo elegancka jak spinki do mankietów tzn. na codzień nie używamy, ale na wielkie okazje jak najbardziej. Czyli twierdzenie mojego kolegi ( uważa sie za super eleganckiego, eksperta od mody i zapachów) że spinka do krawata "podnosi" elegancję jest zupełnie nieprawdziwe.
Słyszałam, że spinkę do krawata wymyślono, aby krawat nie nurzał się w jedzeniu Nie wiem ile w tym prawdy, ale z elegancją to się kojarzy mniej więcej tak jak serwetka pod brodą

Cytat:
Dom w połowie ogarnięty, zakupy zrobione, głowa umyta, znowu buszuję po Figleaves. Trafiłam na fajną haleczkę i nawet mają więcej rozmiarów niż "typowe" 36
Typowe? Chyba dawno na zakupach nie byla waćpanna Teraz typowe jest 38, które tak naprawdę jest 40. Na początku liceum nosiłam 36, moje wymiary nie zmieniły się ani o milimetr, a teraz muszę w pocie czoła polować na 32, a 34 bywa za duże

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
I dobrze, że nie wpływa, bo ja lubie mniejsze niż większe Mógłby natomiast wpływać na spalanie tego i owego z niżej umiejscowionych partii ciała
Coś mi się kołacze w głowie o jakiejś diecie polegającej na jedzeniu zupy z kapusty

Cytat:
Ja poluje na wyprzedaże, za markowe biustonosze daję jakieś 30-50 zł

Mam dwa pytania:

1. Czy znacie jakieś pyszne dania z kuchni meksykańskiej
2. Jaki jest klucz doboru krawata do garniaka i koszuli?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 19:19   #3081
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

widziałaś cos takiego na żywo?!
Truskawko, niestety!
i to był chyba jakiś trend, bo nie jednego

Cytat:
Mam dwa pytania:

1. Czy znacie jakieś pyszne dania z kuchni meksykańskiej
Mogę pomóc tylko w jednej kwestii:
Tylko jeden z 3 elementów może zawierać wzorek (albo krawat, albo koszula, albo garnitur)
Edit: wiem, że są różne sposoby jego wiązania czyli węzły, ale dokładnych informacji nie posiadam

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-10-03 o 19:22
Stary 2009-10-03, 19:19   #3082
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Siedzę właśnie i myślę, że coś mi nie gra.

I już wiem - moje koty śpią praktycznie od 12.00 Czasem wyjdą coś zjeść i dalej spanko. I dochodzę do wniosku, że jak jestem z nimi sama, to one zawsze takie spokojne. I nadziwić się nie mogę, bo mama twierdzi, że przy niej, w nasze koty coś wstępuje chyba, bo tak rozrabiają.

Hah, chyba przy mnie tak się nudzą

Frank Zappa

Stary 2009-10-03, 19:22   #3083
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Typowe? Chyba dawno na zakupach nie byla waćpanna Teraz typowe jest 38, które tak naprawdę jest 40. Na początku liceum nosiłam 36, moje wymiary nie zmieniły się ani o milimetr, a teraz muszę w pocie czoła polować na 32, a 34 bywa za duże
dokłądnie! ja od kilku lat systematycznie przybieram na wadze, a rozmiar muszę co 2 lata zmieniać na mniejszy
chodze w skórzanej kurtce po mamie z lat 70, jest tak malutka ze nie mogę sie w niej zapiąć, na wszywce ma rozmiar 38 a dzisiejsze ciuchy kupję 34 lub 32

Cytat:
sama chetnie bym sie dowiedziała, mamy z TZ nieustający problem z tym i nigdy nie jestem w stanie stwierdzic czy jest dobrze czy "obciachowo"

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-03 o 19:24
Stary 2009-10-03, 19:25   #3084
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Siedzę właśnie i myślę, że coś mi nie gra.

I już wiem - moje koty śpią praktycznie od 12.00 Czasem wyjdą coś zjeść i dalej spanko. I dochodzę do wniosku, że jak jestem z nimi sama, to one zawsze takie spokojne. I nadziwić się nie mogę, bo mama twierdzi, że przy niej, w nasze koty coś wstępuje chyba, bo tak rozrabiają.

Hah, chyba przy mnie tak się nudzą
Albo czują respekt

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
dokłądnie! ja od kilku lat systematycznie przybieram na wadze, a rozmiar muszę co 2 lata zmieniać na mniejszy
chodze w skórzanej kurtce po mamie z lat 70, jest tak malutka ze nie mogę sie w niej zapiąć, na wszywce ma rozmiar 38
Polly
musi to być zawyżona rozmiarówka albo złą metkę wszyto: zamiast 34 to 38.

Tyś krucha i drobna.
Stary 2009-10-03, 19:36   #3085
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Albo czują respekt
Toż to one powinny czuć respekt przy mojej mamie

Choć jak się tak zastanowię, to mama jest bardziej do nich "miękka", czasem niekonsekwentna. Oczywiście, że kocham nasze kociska, ale zasady i reguły jakieś muszę być, choć do kotów stosować je raczej trudno Ale przy mnie koty nie wybrzydzają z jedzeniem, bo wiedzą, że dostaną, to co dostaną i ich fochy mam w d.... Czasem też mam wrażenie, że bardziej mnie słuchają - oczywiście nie zawsze, ale jednak

Może ja się powinnam przekwalifikować na treserkę kotów?

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-10-03 o 19:39
Stary 2009-10-03, 19:57   #3086
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Np z powodu nudy? Albo z powodu, dla którego codziennie lub co parę dni zmieniam zapach (choć to bardziej złożone, niż nuda tylko).
A mnie się bardzo podoba moda jako zjawisko samo w sobie- można się jej przeciwstawić, wyśmiewać, wspominać z rozrzewnieniem, być ofiarą, itd.
Wreszcie można ją obserwować po prostu.
Ale mnie się nie nudzą moje ubrania. Ani moje zapachy. Czasem tylko odkrywam coś nowego. Ale przecież fakt, że "przesiadłam się" z adidasów na glany nie wynika z mody.
To, co nosiłam lat temu 20 założyłabym i dziś. W sumie... Niektóre rzeczy kupione 20 lat temu wciąż noszę. Inne bym nosiła, gdyby się nie rozleciały. Taki mam świetny gust, no!

A w kwestii obserwacji - dla mnie akurat wiele jest ciekawszych rzeczy na świecie. Ale rozumiem, że można mieć inny punkt widzenia.

Cytat:
Aaaaa... no to Ciebie opatrznie zrozumiałam.
Sabbath dla mnie męczarnią są zakupy wymuszone. Wymuszane są wówczas, kiedy szukam czegoś konkretnego. Spontaniczne zakupy są dla mnie frajdą. To mi przypomina trochę czasy buszowania w SH i wyszukiwania perełek. W czym byłam dobra. Niestety kilka lat temu ceny i w tych miejscach poszybowały niesamowicie i właściwie zaprzestałam twórczych zakupów.
Ja zawsze idąc do sklepu wiem, czego chcę i konkretnie tego szukam. Po co mam się męczyć niczego nie potrzebując? Albo kupować coś tylko dlatego, że jest? Okropny pragmatyk ze mnie.

Cytat:
Co do stylu (a raczej stylów) i mody, to u mnie rzecz dużo prostsza, bo co jakiś czas modne są klimaty wiktoriańsko-gotyckie, ciuchy stylizowane na lata przedwojenne i wojenne czy bogato-wschodni wizerunek carskiej Rosji. Zawsze coś dla siebie znajdę a jeżeli nie to sobie zaprojektuję i też mam. Dla mnie moda to artyzm i sztuka, choć wiecznie brakuje mi czasu, więc mało wyszukuję i biegam do krawcowej.
A wiesz co?ja tez lubię się odzieżowo stylizować. Zapewne trochę inaczej, niż Ty, ale styl ubioru mam charakterystyczny, w szczególny sposób rozpoznawalny i nawet ubrana całkiem normalnie mam pewien klimat. Tak przynajmniej sądzę.
I taki świadomy dobór strojów oczywiście jak najbardziej rozumiem i lubię.
Jednak mój dobór jest niezależny od mód.

Cytat:
Musisz wyglądać słodko . Słodka Sabbath? Pewnie mnie zaraz nawrócisz na odpowiedniejszy przymiotnik.

Czasem bywam słodka.
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Musiałam, po prostu musiałam bo jakbym siebie słyszała ( widziała?)
Witaj Rachell. Fajnie, że ktoś jeszcze tak ma.

A przypadek z pończochami to nie było faux pas, tylko wypadek. Każdemu może się zdarzyć.

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Sama zapodałam dziś spinki do koszuli
Dziękuję Element oficjalny już za nami (a przede wszystkim za młodymi), czyli ślub się odbył Zaraz zmykam na warszawski sabat, a po sabacie pędzę na imprezę weselną Nie wiem, jak ja przeżyję ten maraton (a szczególnie całą noc tańców, hulanek, swawoli )
Noc tańców, hulanek i swawoli nie męczy wcale.
Miłej zabawy.
Cytat:
A ja mam swoją teorię, co do tak rychłego pozbywania się marynarki, zwłaszcza w klimatyzowanym wnętrzu: garnitur jest dla tych panów strojem odświętnym a nie codziennym. W związku z tym czują się nieswojo i skrępowani sztywną formą odzieżową.
Może...
Dla mnie strój odświętny to frak albo smoking (analogicznie do sukni balowej albo koktajlowej). Garnitur to z mojego punktu widzenia - ubranie robocze. Podobnie jak garsonka.

Cytat:
Piwkuję sobie - zapomniałam, jakie smaczne jest piwko ale z domieszką soku malinowego
Piwo z sokiem smakuje mi zawsze po prostu jak zepsuty sok.

Przywiozłam sobie dziś z Czech skrzyneczkę Velkopopowickiego Kozla. Nie mam z kim go wypić.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 20:01   #3087
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Polly
musi to być zawyżona rozmiarówka albo złą metkę wszyto: zamiast 34 to 38.

Tyś krucha i drobna.

wszyto dobrą metkę, to jest dowód na to jak producenci "powiększają" rozmiary, czyli S sprzed lat była mniejsza niz dzisiejsza- za to wprowadzono XS, a ostatnoio widziałam XXS.
Moja mama idąc do ślubu ważyła niecałe 40 kg i nosiła rozmiar 38- sprawdzałam to na kilku ciuchach po niej, teraz wazy z 15 kg więcej i nosi 36. W liceum większośc ubran miałam M, teraz XS, a waże trochę więcej.
Był kiedyś artykuł na ten temat, wzięło sie to z dążenia kobiet by nosić jak najmniejszy rozmiar

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-03 o 20:03
Stary 2009-10-03, 20:04   #3088
danaida
Zadomowienie

No widzisz
Mama jak chyba wszystkie mamy lubią rozpieszczać zwierzęta, więc potem więcej brykają
Stary 2009-10-03, 20:28   #3089
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Czy działa wam Youtube? Jak próbuję na coś kliknąć, to wyskakuje jakiś błąd. Nie wiem, czy to u mnie tylko tak.

Już wiem, że chyba mają ogólny problem

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-10-03 o 20:33
Stary 2009-10-03, 21:57   #3090
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę pomóc tylko w jednej kwestii:
Tylko jeden z 3 elementów może zawierać wzorek (albo krawat, albo koszula, albo garnitur)
Edit: wiem, że są różne sposoby jego wiązania czyli węzły, ale dokładnych informacji nie posiadam
ja mogę pomóc w drugiej kwestii. Kuchnia meksykańska ogólnie jest pyszna. Zaczynając od gazpacho i zup z fasolą, przez nadziewane tortille, faszerowaną paprykę, po dodatki takie jak guacamole i różne salsy, a na owocowych deserach i idealnej na obecną pogodę gorącej czekoladzie z cynamonem i przyprawami kończąc

co do spraw krawatowych, to poza tym co napisała Danaida mogę dodać,że najbezpieczniej wybrać kolor pochodny (różniący się tylko odcieniem od reszty). Ewentualnie kontrastowy.

Cytat:
A wiesz co?ja tez lubię się odzieżowo stylizować. Zapewne trochę inaczej, niż Ty, ale styl ubioru mam charakterystyczny, w szczególny sposób rozpoznawalny i nawet ubrana całkiem normalnie mam pewien klimat. Tak przynajmniej sądzę.
I taki świadomy dobór strojów oczywiście jak najbardziej rozumiem i lubię.
Jednak mój dobór jest niezależny od mód.
Ja lubię to w czym mi wygodnie. Ostatnio najbardziej bojówki i bawełniane bluzy. Styl w sam raz na trzydziestoparolatkę Eleganckie rzeczy wtedy kiedy muszę. Ale ogólnie niespecjalnie przejmuję się tym co pomyślą sobie inni o moim wyglądzie, to ich problem.
W połączeniu z moim roztrzepaniem skutkuje to różnymi wpadkami. Ostatnio w sklepie dotarło do mnie,że mam na sobie spodnie od piżamy, na szczęście czarne i przy pewnej dozie wyobraźni mogące uchodzić za dresowe. A po drodze nawet przeszło mi przez myśl,że jakby coś mi zimno

Cytat:
Przywiozłam sobie dziś z Czech skrzyneczkę Velkopopowickiego Kozla. Nie mam z kim go wypić.
Ze mną wypij
Chociaż ostatnio jak już się chwaliłam marny ze mnie kompan do picia. Zaprosiliśmy do nas kumpla, troszkę wypiliśmy, po czym zasnęłam w fotelu w środku zdania. Na szczęście tż trzymał fason. Kumpel nadal się ze mnie śmieje.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-10-03 o 21:58
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości