|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Hej Hej! Ja dzisiaj trochę później, bo jestem w gościach u rodzinki mojego Pięknego
Mimo, żę trochę się krępowałam powiedzieć że jestem na diecie (bo tutaj wszyscy chudzi...) to przyznałam się bo inaczej musiałabym duuużo zjeść niedukanowych rzeczy a tak się przyznałam i na śniadanko jajeczko, śledzik więc idzie ok nie będę dużo pisać bo nie wypada troszkę w niedziele wieczorkiem nadrobię Dzisiaj idziemy do znajomych na pokera... zawsze chipsy, prażynki, sery i piwko a teraz nie wiem nawet co ze soba zabrac zeby i mi i im smakowało?! czas pomyśleć Buzziaaaaaaki apropo dietetyka, mam z nimi jakies złe doświadczenia bo nigdy nie usłyszałam słowa otuchy bo uważają że każda dieta która nie wymaga ich stałej kontroli jest nie zdrowa. A za to jak stosowałam tą jego diete to nie dość że pół dnia musiałam spedzac w kuchni to efekt marny. Ja robię badania regularnie i na nich głównie się opieram czy coś mi szkodzi czy nie ![]() Ale każdy może mieć inne podejście
|
#2402 |
|
Rozeznanie
|
ja wiem,ze jak waga za szybko spada to tez niedobrze( moja kuzynka ta co o niej pisałam schudła 20 w 2 miesiace(Troche ponad 2) i teraz ja nerki bolą. ja od wczoraj na warzywka i dzisiaj 0,4 wiecej :P heh ale @ sie zbliza wiec pewnie od tego tez. weekend dziewczynki,chociaz pogoda straszna przynajmniej u mnie.. leje od rana;/
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
u mni e0,3 na plus, ale nie marudze, mam, co chciałam. gratuluje spadków i współczuję przybrań, ale będzie dobrze! zmykam, bo dzisiaj R w domu, to trza trochęwięcej czasu spędzić z rodzinką tylko nie mma pomysłu na obiad... muszę poszperać
|
|
#2404 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! A ja chciałam tylko pochwalić moje Kochanie, który choć sam jest raczej z tych jedzących 'beleco' bardzo wspiera mnie w diecie i właśnie mi zrobił jajecznicę na mleku z pomidorkiem na śniadanko!
![]() Nie mam u niego wagi, więc nie wiem, ile dziś na osi, wciąż się boję wzrostu po mich grzeszkach w tygodniu, ale może będzie dobrze w poniedziałek?
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Witam koleżanki proteinki
U mnie dziś waga wskazała 01kg mniej i to mnie cieszy ale wiem że dziś u mnie uczta [3 faza to dozwolone ]i waga na pewno podskoczy.Dużo już pracy wykonałam; pasztet upieczony, galaretka ze serduszek już się robi , śniadanko zaliczone oraz kawusia ale dziś bez niczego bo dopiero będę piekła muffinki oraz piernik i dopiero będę szczęśliwa.Taka już jestem że do kawy obowiązkowo coś słodkiego. |
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
blonnik kakowy lub jabkowy co o nim myslecie moze byc stosowany przy tej diecie
|
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
a ja się ciesze bo w końcu znalazłam serki homo które w pełni pasują do Dukana
ciężki weekend bo na uczelni jutro calutki dzień :|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 | ||
|
Raczkowanie
|
jeszcze nie mialam kiedy sprawdzic
. a teraz pojechalam sobie do domku, wiec czeka je na inspekcja w przyszlym tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
a czasem zagladam tutaj http://proteinkach.blogspot.com/ |
||
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Przyczajenie
|
hej kochane dziewczyny
jak cudowne jest to, ze mnie nie poznaja. Koleżanka pamietając mnie z 2006r. nie poznała teraz. To wspaniałe słyszc ze pieknie wyglądam o 20 lat młodziej. )))Niesamowite ! Jem ile chcę i kiedy chcę z dozwolonych produktów. Kupuje ciuchy o 10 rozmiarów mniejsze)))) Poydrawiam Was i dr P. Dukana szególnie )) Pozwolił mi by piekną i szczęśliwą ))
|
|
|
|
#2411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje to ile schudlas i w jakim czasie?
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
margaretkaat na 21 stronie wstawiłam kiedyś zdjęcie takiego serka homogenizowanego 0% z Ostrowi.Jak będziesz wiedziała jak wygląda łatwiej będzie ci go znaleźć
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, jestem z powrotem
![]() W mieście załatwiłam z rzeczy które miałam załatwić, tzn, kupić - nic, poza tym, że kupiłam stobie czerwoną herbatkę ![]() Wróciłam tak głodna, że na szybko zrobiłam sobie serowe placuszki i na szybko je zjadłam. Dopiero potem zabrałam się za obiad dla reszty . I tak powstały naleśniki ze szpinakiem. Naleśniki smażyła moja Monia a ja w tym czasi przyrządzałam farsz. Poddusiłam szpinak (2 op.) z czosnkiem, wegetą i pieprzem, na koniec dodałam jajko. wyłożyłam to do miski, w której wcześniej porządnie rozgniotłam 1 kostkę twarogu i 1 kostkę fety (12%). Z tego odłożyłam dla siebie 1/4 a do reszty utarłam sporo żółtego sera. Mówię Wam pyyyyyyycha jest sam farsz! Potem pozawijałam to w naleśniczki i jeszcze raz na krótko na patelkę. Właśnie się zajadają i cisza jest jak makiem zasiał ![]() Dziś jeszcze zamierzam upiec piernik ale taki "normalny" z normalną polewą czekoladową dla moich łasuchów a sobie zrobię muffinki piernikowe i ptasie mleczko, którego już daaaaawno nie jadłam |
|
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Raczkowanie
|
Muffinki wspaniałe puszyste ale następnym razem dodam więcej słodzika, piernik w piecu, wygląda na bardzo puszysty .Zobaczę po upieczeniu.
|
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczątka
![]() Mam pytanie- robiłyście może kiedyś ten deser ZEBRA? Ja właśnie go zrobiłam i jakiś taki nie zbyt dobry mi wyszedł, a robiłam wszystko tak jak pisze Ten smak z kawą jakiś taki jakby kwaskowaty a ten biały piekielnie słodki bleee....i drugie pytanie-czy na P+W można pić soki warzywne?
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
A ja tym razem dodałam do swoich muffinek przyprawę do piernika i ciekawa jestem czy będą choć trochę przypominały piernik
Siedzą już sobie w piekarniku i mam nadzieję, że rosną i rumienią się ![]() Jeszcze ptasie mleczko do zrobienia i piersi pokroję i wsadzę do marynaty i niech tak sobie do jutra siedzą. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
A soki warzywne możesz ale najlepiej takie, które sobie sama zrobisz
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Raczkowanie
|
BogaczKa22do tych muffinek dodajemy same białka ubite, czy żółtka mieszamy z pozostałymi składnikami? Czym mogę zastąpić foremki?
|
#2420 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja zamiast kawy daje 3 łyzeczki cynamonu.. do obu daje 10 tabletek slodzika.. (bo w przepisie jest chyba troche wiecej) i wychodzi mi PRZEPYSZNE!!!!!! mogłabym to jeść na okrągło! ach gdyby to tak długo nie tężało!:P Edytowane przez znaszmnie9 Czas edycji: 2009-10-03 o 18:37 |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
A ja piekłam ciasteczka migdałowe i zapomniałam o nich i mi się spaliły
![]() ![]() W ogóle wszystko do
|
#2423 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2424 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Moje muffinki wyszły pyyyszniutkie Takie pulchne, lekko słodkawe i piernikowe! Teraz w piecu siedzi piernik, piersi się marynują a w międzyczasie zrobiłam koktajl na kolację. Ptasie mleczko musi jeszcze poczekać troszkę bo chyba dziś już nie dam rady. Jeszcze czekają nas szybkie zakupy ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Czy te migdałowe ciateczka są w naszej przepisowni? |
|
|
|
|
#2426 |
|
Raczkowanie
|
Polecam piernik ,właśnie przed chwilą mąż mi zrobił kawę i ukroiłam sobie kawałek choć był jeszcze ciepły .Jeden puszek .
|
|
|
|
#2427 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak. ciasteczka znajdziesz w przepisowni.. dodała je Wiolqn
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to było czy nie ,ale znalazłam stronkę z fajnymi przepisami dukanowskimi i pozwoliłam sobie wkleić tu linka
sporo tego jest.http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/x...ie-dukana.html
|
#2429 |
|
Rozeznanie
|
a co tu tak dzisiaj cicho??wszystkie mam talen ogladaja czy jak?
|
|
|
#2430 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Mimo, żę trochę się krępowałam powiedzieć że jestem na diecie (bo tutaj wszyscy chudzi...) to przyznałam się bo inaczej musiałabym duuużo zjeść niedukanowych rzeczy a tak się przyznałam i na śniadanko jajeczko, śledzik więc idzie ok
nie będę dużo pisać bo nie wypada troszkę
w niedziele wieczorkiem nadrobię 

. a teraz pojechalam sobie do domku, wiec czeka je na inspekcja w przyszlym tygodniu 

i motywujemy do dalszej pracy nad soba a za osiagniecia rozdajemy kwiaty
Takie pulchne, lekko słodkawe i piernikowe!