Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia
odpowiedz 1 50,00%
rada 1 50,00%
pomoc 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 17:19   #4201
N47aLQS
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5

Witam
Oczywiście spóźnia mi się okres (u mnie to już norma ;/) Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 1 września i trwała 8 dni. Była naprawdę bardzo obfita i bolesna. W tym czasie byłam poważnie chora przez 2 tygodnie. Brałam dużo silnych antybiotyków, witamin, leków przeciwbólowych. 27 września współżyłam ze swoim facetem. Oczywiście było zabezpieczenie, nic nie pękło wszystko ok. Tylko, że potem dotykał mnie w miejsca intymne i możliwe, że miał tego troszeczkę na dłoniach (gdy się wycierał chusteczkami). Codziennie mi powtarza, że to jest nie możliwe i żebym się nie przejmowała. Od zawsze miałam nieregularne cykle, na dodatek teraz znowu jestem chora ;/ Ale ja już oczywiście mam różne myśli. Kilka dni temu miałam śluz biały, lepki i było go dużo a od 2 dni śluz zmienił się w przezroczysty i wodnisty. Może któraś z Was przemówi mi do rozsądku heh ....

You'll Never Find Nobody Better Than Me !
Of Course !

N47aLQS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 18:34   #4202
dominikap51
Raczkowanie

Dot.: dziwna miesiaczka

nie dochodzi do owulacji- czyli że co? i przez cale 5 miesiecy nie miałaś okresu? czym to jest spowodowane?
dominikap51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 19:02   #4203
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllcia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wstrzymywalam się od wczoraj z napisaniem tutaj o moim problemie, ale jednak piszę. Współżyłam, uwaga: bez zabezpieczenia, uwaga: ok. 6 razy. PLusy calej sytuacji (jesli takie istnieja): 1)mialo to miejsce od 5 do 10 dnia cyklu (czyli dni nieplodne), 2)ani razu wytrysku nie mial we mnie. Teraz mam 20 dzien cyklu, czyli praktycznie moglam bym zrobic test, ktory jest wazny po 6 dniach od zaplodnienia, jednak nie wiem, czy mi sie to oplaca, bo i tak spodziewana miesiaczka wszytsko roztrzygnie. Mam teraz pytanie, czy jakbyscie byly na moim miejscu(wiem ze byscie tak nie postapily jak ja ale sprobujcie sie wczuc) to na ile procent byscie myslaly ze jestescie w ciazy? Czy moze w gole nie powinnam sie martwic? Mam jeszcze taki problem, ze nawet jakbym byla w ciazy to martwi mnie strasznie to, ze dziecko nie bedzie zdrowe, bo ostatnio pilam duzo alkoholu, w osatnich dnaich wzielam 3 tabletki panadolu.
Już druga osoba pisze o ważnym teście zrobionym po 6 dniach Testy z moczu wykrywają 6-dniową ciążę, co nie oznacza, że zrobione 6 dni po stosunku wykażą ciążę!!! Od czasu stosunku do jajeczkowania może upłynąć do 7 dni (żywotność plemników) do tego 3 dni na zagnieżdżenie + 6 dni na to by test wykazał ciążę -> co daje 16 dni, z tym, że najkrótszy czas po jakim można zrobić test to 14 dni (od stosunku), a i wtedy warto powtórzyć w dniu spodziewanej @ (jeśli nie nadejdzie).
Nie piszesz jak długie masz cykle i skąd ta pewność, że były to dni niepłodne (???) przy cyklach 28 dniowych dni od 5-10 mogą być uznawane za potencjalnie płodne.
Proponuję teścik w odpowiednim czasie i tyle.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 19:05   #4204
w_isienka
Zadomowienie

Dot.: CZy jestem w ciąży??

Cytat:
Napisane przez czuczenka Pokaż wiadomość
Watpie rowniez ze jest to ciąza
A czemu testu ni zrobiłaś?
Stary 2009-10-04, 19:26   #4205
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koslaser Pokaż wiadomość
niestety nie.. ale czy test zrobiony po mieisacu od stosunku nie daje pewnosci? na dodatek wczesniej normalny okres byl..ehh wiem stosunek przerywany to zadna forma antykoncepcji..ehh do tej pory myslalam ze wsyztko jest ok i nie ma sie o co martwic a teraz sama nie wiem :/
test zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki, czyli u Ciebie daje niemalże 100% pewnosc zrob jeszcze jeden test dla swietego spokoju jak wyjdzie negatywny to wiadomo ze nie jestes w ciazy.
Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
nie odpowiem ci, bo nie jestem ginekologiem jedyne, co moge ci radzic na przyszlosc- pamietaj,ze nawet przed wytryskiem wydziela sie tzw plyn "przed wytryskiem" i chocby pare kropli wystarcza ,bo w jednej kropli znajdziesz tysiace plemnikow dlatego tez nigdy nie uzywaj tej metody wiecej,jesli moglabym sie wypowiedziec
fakt stosunek przerywany nie jest żadną formą antykoncepcji, ale co do tego tzw ''płynu przed wytryskiem'' to nie zawiera on plemnikow które zdolne są do zapłodnienia wiec nie zgodze sie z Twoim stwierdzeniem ze zawiera miliony plemnikow gdyż owy płyn wytwarzany jest w cewce ktory odpowiedzialny jest za nawilżenie i wytwarza sie podczas podniecenia, jedynie wtedy w tym plynie mogą znajdowac sie plemniki, gdy chwile wczesniej byl pelny stosunek i wtedy plemniki mogą zostac w kanale.. i to przewaznie jest najczestsza przyczyna niechcianych ciąż podczas owego stosunku przerywanego. Fakt sa wyjątki od reguły ale też nie przesadzajmy. ALE PAMIETAJCIE SEKS BEZ ZABEZPIECZENIA = MOŻLIWOŚĆ CIĄŻY ''amen''
Cytat:
Napisane przez N47aLQS Pokaż wiadomość
Witam
Oczywiście spóźnia mi się okres (u mnie to już norma ;/) Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 1 września i trwała 8 dni. Była naprawdę bardzo obfita i bolesna. W tym czasie byłam poważnie chora przez 2 tygodnie. Brałam dużo silnych antybiotyków, witamin, leków przeciwbólowych. 27 września współżyłam ze swoim facetem. Oczywiście było zabezpieczenie, nic nie pękło wszystko ok. Tylko, że potem dotykał mnie w miejsca intymne i możliwe, że miał tego troszeczkę na dłoniach (gdy się wycierał chusteczkami). Codziennie mi powtarza, że to jest nie możliwe i żebym się nie przejmowała. Od zawsze miałam nieregularne cykle, na dodatek teraz znowu jestem chora ;/ Ale ja już oczywiście mam różne myśli. Kilka dni temu miałam śluz biały, lepki i było go dużo a od 2 dni śluz zmienił się w przezroczysty i wodnisty. Może któraś z Was przemówi mi do rozsądku heh ....
Przemawiam Ci do rozsądku !! Nie jestes w ciązy plemniki nie sa terminatorami, ze przenosza sie przez palce wiec spokojnie czekaj na okres, choroba, przyjmowanie silnych antybiotyków na pewno spowoduje opóźnienie miesiączki.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 19:54   #4206
elllcia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Już druga osoba pisze o ważnym teście zrobionym po 6 dniach Testy z moczu wykrywają 6-dniową ciążę, co nie oznacza, że zrobione 6 dni po stosunku wykażą ciążę!!! Od czasu stosunku do jajeczkowania może upłynąć do 7 dni (żywotność plemników) do tego 3 dni na zagnieżdżenie + 6 dni na to by test wykazał ciążę -> co daje 16 dni, z tym, że najkrótszy czas po jakim można zrobić test to 14 dni (od stosunku), a i wtedy warto powtórzyć w dniu spodziewanej @ (jeśli nie nadejdzie).
Nie piszesz jak długie masz cykle i skąd ta pewność, że były to dni niepłodne (???) przy cyklach 28 dniowych dni od 5-10 mogą być uznawane za potencjalnie płodne.
Proponuję teścik w odpowiednim czasie i tyle.
Zarzucasz mi cos, co nie mialo miejsca:
1)Nigdzie nie napisalam, ze ten test wykrywa ciaze po 6 dniach od stosunku, tylko napisalam, ze po 6 dniach od ZAPLODNIENIA!! sa takie testy :"
Quick Vue jest łatwy w użyciu i odczytywaniu wyników. Cechuje się bardzo dużą czułością, prawie 100% (99,6%), wykrywa ciążę 2-3 dni przed oczekiwaną miesiączką(6 dni po zapłodnieniu"
Wyraznie napisalam, ze to byly moje 5-10 dni cyklu, a teraz mam 20 dzien cyklu, wiec myslisz ze minelo 6 dni od stosunku???
( w ogole tak na przyszlosc zarodek sie zagniezdza 7 dnia od zaplodnienia)
2) 14 dnia cyklu jest owulacja, do tego zywotnosc plemnikow wynosi 3 dni. Naprawde nie spotkalam sie z potwierdzonym zrodłem, ze wiecej. Wiec dni plodne sa od 11 do 17 dnia cyklu w przyblizeniu.
elllcia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 20:20   #4207
Lakhi
Zadomowienie

Dot.: Preejakulat HELP

Hahaha!

Twoja dziewczyna nie jest w ciąży, nie ma na to najmniejszej szansy. No chyba, że masz nieśmiertelne plemniki Terminatory. Hahaha, sikam.

Lakhi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 20:27   #4208
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Zarzucasz mi cos, co nie mialo miejsca:
1)Nigdzie nie napisalam, ze ten test wykrywa ciaze po 6 dniach od stosunku, tylko napisalam, ze po 6 dniach od ZAPLODNIENIA!! sa takie testy :"
Quick Vue jest łatwy w użyciu i odczytywaniu wyników. Cechuje się bardzo dużą czułością, prawie 100% (99,6%), wykrywa ciążę 2-3 dni przed oczekiwaną miesiączką(6 dni po zapłodnieniu"
Wyraznie napisalam, ze to byly moje 5-10 dni cyklu, a teraz mam 20 dzien cyklu, wiec myslisz ze minelo 6 dni od stosunku???
( w ogole tak na przyszlosc zarodek sie zagniezdza 7 dnia od zaplodnienia)
2) 14 dnia cyklu jest owulacja, do tego zywotnosc plemnikow wynosi 3 dni. Naprawde nie spotkalam sie z potwierdzonym zrodłem, ze wiecej. Wiec dni plodne sa od 11 do 17 dnia cyklu w przyblizeniu.
Skąd masz pewność, że 14 dnia cyklu miałaś owulację? Miałaś monitoring USG? Plemniki mogą w sprzyjającym środowisku (śluz płodny) przeżyć nawet 7 dni i poczekać do owulacji. Jeśli zaś minęło 14 dni od pierwszego stosunku w cyklu możesz zrobić test( a mniemam, że minęło). Co do dni płodnych to nie wiem skąd u Ciebie ta pewność, że akurat 11-17 dnia masz dni płodne? Obserwujesz śluz i temperaturę?
Stary 2009-10-04, 20:37   #4209
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez michalek200 Pokaż wiadomość
Tak zrobie Ale bardzo sie boje
Michałku...
Nie, nie jest to możliwe, abyś zapłodnił swoją wybrankę. Zrobiłeś siusiu, a potem umyłeś łapki, więc plemników nie było nie martw się - teraz już na poważnie piszę.
I proszę Cię - nie mów o tym nic swojej dziewczynie! Bo ją tylko w schizy wpędzisz
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 20:46   #4210
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

chyba nie bedziecie sie tu klocic o plemniki
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 21:24   #4211
ojejka89
Zadomowienie

Dot.: CZy jestem w ciąży??

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
konczycie przed erekcją ?gratuluje

zrob test .
to samo wpadlo mi w oko
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 21:28   #4212
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominikap51 Pokaż wiadomość
nie bylam i nie wiem co musze zrobic zeby tam sie dostac... prywatnie to raczej nie chce... .
jak nie wiesz? isc i sie zarejestrowac... skomplikowane...?
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 22:01   #4213
dominikap51
Raczkowanie

nie to nie jest skomplikowane...! i w najblizszym czasie jak to tylko bedzie mozliwe pojde wkoncu do gina bo bardzo bym chciala ale tez sie boje... a mam jeszcze takie pytanie: slyszalam kiedys ze nie kazda kobieta ma wymioty w ciazy tylko np moze miec biegunke czy to jest prawda? i co mogą oznaczac plamienia w srodku cyklu po odbywaniu stosunku bez zabezpieczenia?
dominikap51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 23:30   #4214
rapifen
Zakorzenienie

Gdyby tak łatwo ludzie zachodzili w ciążę, nie było by problemów bezpłodności.
CZŁOWIEKU, TWORZENIE ŻYCIA TO ZŁOŻONY PROCES, NIKT NIE DA GWARANCJI ŻE ZA PIERWSZYM ZBLIŻENIEM W DNI PŁODNE BEZ ANTYKONCEPCJI ZAJDZIESZ W CIĄŻĘ, co dopiero jakieś prześcieradła matko ty moja :/

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:04   #4215
elllcia89
Raczkowanie

Więc oprocz tego, co napisalam juz tutaj wczesniej dzisiaj dostalam krwawienia, podobnego do okresu, ale na okres jest zdecyowanie za wczesnie, bo przypada na 14 pazdziernika. Wiem, ze przez wakacyjny wyjazd moglo sie cos przestawic, ale zaniepokoilam sie, gy doszlam do mnie mysl, ze moze byc to krawienie implantacyjne, ktore nastepuje ok. 7 ni po owulacji, a ja walsnie dokladnie 7 dni temu mialam owulacje:/ Nie wiem co mam robic:/ Poczekam chyba i zobacze ile dni bedzie trwalo to krawiwienie.
elllcia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 17:53   #4216
michalek200
Przyczajenie

Moja dziewczyna dostała okresu tylko jest bardzo skąpy Czy cos jest nie tak ? Mówi ze tak nigdy nie miała!
michalek200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 19:55   #4217
zelkowa_krolewna
Rozeznanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1457955 4]chyba nie bedziecie sie tu klocic o plemniki [/QUOTE]

zelkowa_krolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 20:39   #4218
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Więc oprocz tego, co napisalam juz tutaj wczesniej dzisiaj dostalam krwawienia, podobnego do okresu, ale na okres jest zdecyowanie za wczesnie, bo przypada na 14 pazdziernika. Wiem, ze przez wakacyjny wyjazd moglo sie cos przestawic, ale zaniepokoilam sie, gy doszlam do mnie mysl, ze moze byc to krawienie implantacyjne, ktore nastepuje ok. 7 ni po owulacji, a ja walsnie dokladnie 7 dni temu mialam owulacje:/ Nie wiem co mam robic:/ Poczekam chyba i zobacze ile dni bedzie trwalo to krawiwienie.
skad wiesz ze mialas owulację ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 21:19   #4219
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:
Napisane przez michalek200 Pokaż wiadomość
Moja dziewczyna dostała okresu tylko jest bardzo skąpy Czy cos jest nie tak ? Mówi ze tak nigdy nie miała!
Skoro same pieszczoty powodują u Ciebie takie schizy to proponuję odłożyć wszystko co związane z seksem na bok.Pomyśl,co będzie jak zaczniecie się kochać.Dziewczyna z Tobą zwariuje.Naprawdę sądzisz,ze plemniki to jakieś niezniszczalne roboty?Chłopie,ludzie starają się latami i nie mogą mieć dziecka.Tak się w ciążę nie zachodzi.Nie ma ŻADNEJ szansy.

W dodatku,to nie był nawet wytrysk.Plemników w preejakulacie jest tyle co kot napłakał.Wiesz ile plemników jest potrzebnych żeby przebić i zapłodnić komórkę jajową?
LaylaDamment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 21:43   #4220
witaminka
Rozeznanie

Cytat:
skad wiesz ze mialas owulację ?
czytałam gdzies tu na wizazu ze jak sa "mokre" dni to jest owulacja.
Stary 2009-10-05, 22:39   #4221
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminka Pokaż wiadomość
mokrych dni jest kilka wiec owulacje mozna dokladnie wyliczyc przez monitoring cyklu .

Stary 2009-10-05, 22:59   #4222
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez LaylaDamment Pokaż wiadomość
Wiesz ile plemników jest potrzebnych żeby przebić i zapłodnić komórkę jajową?
Jeden?
Stary 2009-10-05, 23:45   #4223
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminka Pokaż wiadomość
:O wiec ja biorąc tabletki mam owulacje codziennie, bo codziennie mam "mokre" dni :|

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 23:50   #4224
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Jeden?
ale jaki
szybki,zwinny,cwany

Stary 2009-10-06, 00:26   #4225
ginekologia
Przyczajenie

Arrow objawy ciążowe aczkolwiek test negatywny

Szanowni Państwo ,

Nie znalazłam adekwatnego postu, dlatego zdecydowałam się poprosić Państwa o pomoc, aby po raz kolejny nie zawieść rodziców, narzeczonego, że znowu się nie udało Bardzo ważna jest każda opinia.

Staramy się o dziecko, do stosunku doszło w dni niepłodne (2 dni przed płodnymi). Zakładając, iż plemniki żyją 4 lub więcej dni, mogę być w ciąży.
Dziś jest 7`my dzień od stosunku, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Aczkolwiek mam wszelkie objawy ciążowe, tj. wrażliwe piersi, szczególnie sutki (pojawiły się nawet białe plamki, przypominające mleko, zazwyczaj miałam je przed miesiączką), chodzę dosyć często siusiu , czasami zdarzają się zawroty głowy, brak apetytu lub czasami silny apetyt, którego nie da się powstrzymać, bóle podbrzusza, czuję jak kurczą mi się jajniki, temperatura mojego ciała to 37 C, a najbardziej zadziwia mnie mój śluz, (zakładając, iż nie jestem w ciąży, więc mam dni płodne), mój śluz w te dni powinien być przezroczysty, klejący się i rozciągliwy na kilka centymetrów. Aktualnie jest on biały. Mam uczucie mokrości, aczkolwiek nie przejawia się to na bieliznę, tylko troszeczkę.
Nie wiem co mam myśleć, wierzyć testowi czy nie? A na USG jest jeszcze o wiele za wcześnie, a sama w sobie czuję, iż ktoś tam się już zagnieździł.
Wiem, że powinnam czekać, ale te dni tak powoli ciągną się, że już sama nie daję rady psychicznie, bardzo chciałabym już uszczęśliwić samą siebie, narzeczonego i rodzinę.
Czy Państwo kiedykolwiek spotkaliście się z tym?
Jakie jest Państwa zdanie na ten temat?
Test ciążowy wykonałam firmy Quick Vue

Pozdrawiam,
Ala
ginekologia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 00:50   #4226
ginekologia
Przyczajenie

Dot.: Wynik negatywny domowego testu ciążowego a ciąża...

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Witam Wizażanki, postanowiłam zalożyć ten wątek, gdyż od kilku dni żyję w niepewności czy jestem czy nie jestem w upragnionej ciąży. Od marca 2008 roku staram się z moim narzeczonym o dziecko, niestety do tej pory nam sie nie udawało. Od kilku miesięcy dostawałam reguralnie okres 26 dnia miesiąca, co 31 -32 dni. W pażdzierniku nie dostalam okresu, a więc spóźnia mi sie on około 10 dni. Nigdy wcześniej taka sytuacja nie miała miejsca. Od dnia spodziewanej miesiączki czuję, iż moje piersi wyraźnie nabrzmiały, ale nie bolą mnie, są jakby pełniejsze i twardsze, czasem czuję kłucie w lewym jajniku, poza tym zauważyłam, iż wydzielam znikome ilości mlecznego śluzu, jestem rozdrażniona, i cały czas "strzelam fochy" Nie mam mdłości, nie jestem permanentnie zmęczona itp. W poniedziałek mój narzeczony miał imieniny, chciałam mu zrobić niespodziankę i zrobiłam test ciążowy. Wynik wyszedł NEGATYWNY. Właściwie powinnam sie do tego przyzwyczaić, bo co miesiąc taki wychodził, ale...no właśnie ale...skąd ten nagły zanik okresu? Rozryczałam się po wyniku tak bardzo, że czułam jakbym rozsypała się na milion kawałków...ale nie w tym rzecz. zaczęłam przeglądać fora internetowe i przeżyłam szok... Znalazłam tysiące postów od dziewczyn, które bedąc w ciąży ( niektóre o tym nie wiedziały oczywiście) zrobiły ciążowy test domowy i wyszedł im negatywnie!!!! Niektóre z dziewczyn opisywały, iż będąc w 6 tygodniu ciąży ani test ciążowy ani nawet lekarz nie stwierdzili, iż są w stanie błogosławionym, pomimo, iż faktycznie były...Czy to wogóle możliwe???!!!!!!! Możliwe, skoro o tym pisały...Jedna z dziewczyn zrobiła sobie test w 3 miesiącu ciąży, aby mieć pamiatkę dla swojego dziecka i test pokazał wynik negatywny! Czy to nie szaleństwo??
Zakładam ten watek nie zależnie od mojej sytuacji życiowej, pomimo wyniku negatywnego na teście nadal się łudzę, iż jestem w ciąży...boje sie zrobic kolejny test, boję się iść do lekarza, właściwie dlatego, iż boję sie usłyszeć, iż nie jestem w ciąży Nie wiem czy kolejny raz bym to zniosa....

Dziewczyny, jeśli zostałyście "oszukane" przez domowy test ciążowy wpisujcie swoje historie.....

To może być naprawdę cenna informacja dla niektórych dziewczyn, które mogą być w ciąży pomimo, iż test pokazał, iz nie są.
Witaj,

ja czuje, że jestem w ciąży, mam wszelkie objawy, które o tym świadczą a test dzisiaj mi pokazał, że nie jestem. Chyba musimy czekać aż nam brzuszki się powiększa :P
albo po prostu tak siebie nakręcamy tę spodziewaną ciążą, że objawy są takie jak są, a ciąży nie ma

Pozdrawiam,
Ala
Stary 2009-10-06, 00:59   #4227
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: objawy ciążowe aczkolwiek test negatywny

Cytat:
Napisane przez ginekologia Pokaż wiadomość
Szanowni Państwo ,

Nie znalazłam adekwatnego postu, dlatego zdecydowałam się poprosić Państwa o pomoc, aby po raz kolejny nie zawieść rodziców, narzeczonego, że znowu się nie udało Bardzo ważna jest każda opinia.

Staramy się o dziecko, do stosunku doszło w dni niepłodne (2 dni przed płodnymi). Zakładając, iż plemniki żyją 4 lub więcej dni, mogę być w ciąży.
Dziś jest 7`my dzień od stosunku, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Aczkolwiek mam wszelkie objawy ciążowe, tj. wrażliwe piersi, szczególnie sutki (pojawiły się nawet białe plamki, przypominające mleko, zazwyczaj miałam je przed miesiączką), chodzę dosyć często siusiu , czasami zdarzają się zawroty głowy, brak apetytu lub czasami silny apetyt, którego nie da się powstrzymać, bóle podbrzusza, czuję jak kurczą mi się jajniki, temperatura mojego ciała to 37 C, a najbardziej zadziwia mnie mój śluz, (zakładając, iż nie jestem w ciąży, więc mam dni płodne), mój śluz w te dni powinien być przezroczysty, klejący się i rozciągliwy na kilka centymetrów. Aktualnie jest on biały. Mam uczucie mokrości, aczkolwiek nie przejawia się to na bieliznę, tylko troszeczkę.
Nie wiem co mam myśleć, wierzyć testowi czy nie? A na USG jest jeszcze o wiele za wcześnie, a sama w sobie czuję, iż ktoś tam się już zagnieździł.
Wiem, że powinnam czekać, ale te dni tak powoli ciągną się, że już sama nie daję rady psychicznie, bardzo chciałabym już uszczęśliwić samą siebie, narzeczonego i rodzinę.
Czy Państwo kiedykolwiek spotkaliście się z tym?
Jakie jest Państwa zdanie na ten temat?
Test ciążowy wykonałam firmy Quick Vue

Pozdrawiam,
Ala
To chyba nie wiemy za dużo na temat testów, skoro robimy 7 dni po stosunku. Kolejny test po kolejnych 7 dniach i będzie wiadomo.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2009-10-06, 01:46   #4228
ginekologia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
To chyba nie wiemy za dużo na temat testów, skoro robimy 7 dni po stosunku. Kolejny test po kolejnych 7 dniach i będzie wiadomo.
dodzwoniłam się do Quick Vue Pani powiedziała, że test wykrywa ciążę już od 6-8 dniach od stosunku zaznaczyłam jej, że stosunek był odbyty w momencie dni niepłodnych (2 dni przed), powiedziała, że nic nie szkodzi, i że 7 di to już wystarczająco, aby test mógł dać prawidłową odpowiedź. Tak czy siak nie wierze ani jej ani testowi, własnie mam skurcze lewego jajnika pozdrawiam.
uparta:P

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

i mój pies przestał mnie gryźć, jest bardziej miły dla mnie
Stary 2009-10-06, 01:56   #4229
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ginekologia Pokaż wiadomość
dodzwoniłam się do Quick Vue Pani powiedziała, że test wykrywa ciążę już od 6-8 dniach od stosunku zaznaczyłam jej, że stosunek był odbyty w momencie dni niepłodnych (2 dni przed), powiedziała, że nic nie szkodzi, i że 7 di to już wystarczająco, aby test mógł dać prawidłową odpowiedź. Tak czy siak nie wierze ani jej ani testowi, własnie mam skurcze lewego jajnika pozdrawiam.
uparta:P

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

i mój pies przestał mnie gryźć, jest bardziej miły dla mnie
Zrób jeszcze jeden test za tydzień, najlepiej innej firmy i się okaże. W każdym razie życzę powodzenia

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-10-06, 06:17   #4230
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:
ale jaki
szybki,zwinny,cwany
Jeden zapładnia,ale potrzeba ich więcej,żeby osłabic tą komórkę.Kiedyś oglądałam jakis film na ten temat.No i nie wszystkie są szybkie,zwinne i cwane

http://www.youtube.com/watch?v=UgT5rUQ9EmQ
Proszę bardzo ;p

Edytowane przez LaylaDamment
Czas edycji: 2009-10-06 o 06:48
LaylaDamment jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości