|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia | |||
| odpowiedz |
|
1 | 50,00% |
| rada |
|
1 | 50,00% |
| pomoc |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5
Witam
Oczywiście spóźnia mi się okres (u mnie to już norma ;/) Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 1 września i trwała 8 dni. Była naprawdę bardzo obfita i bolesna. W tym czasie byłam poważnie chora przez 2 tygodnie. Brałam dużo silnych antybiotyków, witamin, leków przeciwbólowych. 27 września współżyłam ze swoim facetem. Oczywiście było zabezpieczenie, nic nie pękło wszystko ok. Tylko, że potem dotykał mnie w miejsca intymne i możliwe, że miał tego troszeczkę na dłoniach (gdy się wycierał chusteczkami). Codziennie mi powtarza, że to jest nie możliwe i żebym się nie przejmowała. Od zawsze miałam nieregularne cykle, na dodatek teraz znowu jestem chora ;/ Ale ja już oczywiście mam różne myśli. Kilka dni temu miałam śluz biały, lepki i było go dużo a od 2 dni śluz zmienił się w przezroczysty i wodnisty. Może któraś z Was przemówi mi do rozsądku heh ....
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dziwna miesiaczka
nie dochodzi do owulacji- czyli że co? i przez cale 5 miesiecy nie miałaś okresu? czym to jest spowodowane?
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Testy z moczu wykrywają 6-dniową ciążę, co nie oznacza, że zrobione 6 dni po stosunku wykażą ciążę!!! Od czasu stosunku do jajeczkowania może upłynąć do 7 dni (żywotność plemników) do tego 3 dni na zagnieżdżenie + 6 dni na to by test wykazał ciążę -> co daje 16 dni, z tym, że najkrótszy czas po jakim można zrobić test to 14 dni (od stosunku), a i wtedy warto powtórzyć w dniu spodziewanej @ (jeśli nie nadejdzie).Nie piszesz jak długie masz cykle i skąd ta pewność, że były to dni niepłodne (???) przy cyklach 28 dniowych dni od 5-10 mogą być uznawane za potencjalnie płodne. Proponuję teścik w odpowiednim czasie i tyle. |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZy jestem w ciąży??
|
|
|
|
#4205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob jeszcze jeden test dla swietego spokoju jak wyjdzie negatywny to wiadomo ze nie jestes w ciazy.Cytat:
gdyż owy płyn wytwarzany jest w cewce ktory odpowiedzialny jest za nawilżenie i wytwarza sie podczas podniecenia, jedynie wtedy w tym plynie mogą znajdowac sie plemniki, gdy chwile wczesniej byl pelny stosunek i wtedy plemniki mogą zostac w kanale.. i to przewaznie jest najczestsza przyczyna niechcianych ciąż podczas owego stosunku przerywanego. Fakt sa wyjątki od reguły ale też nie przesadzajmy. ALE PAMIETAJCIE SEKS BEZ ZABEZPIECZENIA = MOŻLIWOŚĆ CIĄŻY ''amen''Cytat:
plemniki nie sa terminatorami, ze przenosza sie przez palce wiec spokojnie czekaj na okres, choroba, przyjmowanie silnych antybiotyków na pewno spowoduje opóźnienie miesiączki.
|
|
#4206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1)Nigdzie nie napisalam, ze ten test wykrywa ciaze po 6 dniach od stosunku, tylko napisalam, ze po 6 dniach od ZAPLODNIENIA!! sa takie testy :" Quick Vue jest łatwy w użyciu i odczytywaniu wyników. Cechuje się bardzo dużą czułością, prawie 100% (99,6%), wykrywa ciążę 2-3 dni przed oczekiwaną miesiączką(6 dni po zapłodnieniu" Wyraznie napisalam, ze to byly moje 5-10 dni cyklu, a teraz mam 20 dzien cyklu, wiec myslisz ze minelo 6 dni od stosunku??? ( w ogole tak na przyszlosc zarodek sie zagniezdza 7 dnia od zaplodnienia) 2) 14 dnia cyklu jest owulacja, do tego zywotnosc plemnikow wynosi 3 dni. Naprawde nie spotkalam sie z potwierdzonym zrodłem, ze wiecej. Wiec dni plodne sa od 11 do 17 dnia cyklu w przyblizeniu. |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Preejakulat HELP
Hahaha!
Twoja dziewczyna nie jest w ciąży, nie ma na to najmniejszej szansy. No chyba, że masz nieśmiertelne plemniki Terminatory. Hahaha, sikam.
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
Michałku...
![]() Nie, nie jest to możliwe, abyś zapłodnił swoją wybrankę. Zrobiłeś siusiu, a potem umyłeś łapki, więc plemników nie było nie martw się - teraz już na poważnie piszę.I proszę Cię - nie mów o tym nic swojej dziewczynie! Bo ją tylko w schizy wpędzisz |
|
|
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
chyba nie bedziecie sie tu klocic o plemniki
|
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZy jestem w ciąży??
|
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
nie to nie jest skomplikowane...! i w najblizszym czasie jak to tylko bedzie mozliwe pojde wkoncu do gina bo bardzo bym chciala ale tez sie boje... a mam jeszcze takie pytanie: slyszalam kiedys ze nie kazda kobieta ma wymioty w ciazy tylko np moze miec biegunke
czy to jest prawda? i co mogą oznaczac plamienia w srodku cyklu po odbywaniu stosunku bez zabezpieczenia?
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby tak łatwo ludzie zachodzili w ciążę, nie było by problemów bezpłodności.
CZŁOWIEKU, TWORZENIE ŻYCIA TO ZŁOŻONY PROCES, NIKT NIE DA GWARANCJI ŻE ZA PIERWSZYM ZBLIŻENIEM W DNI PŁODNE BEZ ANTYKONCEPCJI ZAJDZIESZ W CIĄŻĘ, co dopiero jakieś prześcieradła matko ty moja :/
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
Więc oprocz tego, co napisalam juz tutaj wczesniej dzisiaj dostalam krwawienia, podobnego do okresu, ale na okres jest zdecyowanie za wczesnie, bo przypada na 14 pazdziernika. Wiem, ze przez wakacyjny wyjazd moglo sie cos przestawic, ale zaniepokoilam sie, gy doszlam do mnie mysl, ze moze byc to krawienie implantacyjne, ktore nastepuje ok. 7 ni po owulacji, a ja walsnie dokladnie 7 dni temu mialam owulacje:/ Nie wiem co mam robic:/ Poczekam chyba i zobacze ile dni bedzie trwalo to krawiwienie.
|
|
|
|
#4216 |
|
Przyczajenie
|
Moja dziewczyna dostała okresu tylko jest bardzo skąpy
Czy cos jest nie tak ? Mówi ze tak nigdy nie miała!
|
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1457955 4]chyba nie bedziecie sie tu klocic o plemniki
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W dodatku,to nie był nawet wytrysk.Plemników w preejakulacie jest tyle co kot napłakał.Wiesz ile plemników jest potrzebnych żeby przebić i zapłodnić komórkę jajową? |
|
|
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
czytałam gdzies tu na wizazu ze jak sa "mokre" dni to jest owulacja.
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
mokrych dni jest kilka wiec owulacje mozna dokladnie wyliczyc przez monitoring cyklu .
|
|
|
|
#4222 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
:O wiec ja biorąc tabletki mam owulacje codziennie, bo codziennie mam "mokre" dni :|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Przyczajenie
|
Szanowni Państwo
Nie znalazłam adekwatnego postu, dlatego zdecydowałam się poprosić Państwa o pomoc, aby po raz kolejny nie zawieść rodziców, narzeczonego, że znowu się nie udało Staramy się o dziecko, do stosunku doszło w dni niepłodne (2 dni przed płodnymi). Zakładając, iż plemniki żyją 4 lub więcej dni, mogę być w ciąży. Dziś jest 7`my dzień od stosunku, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Aczkolwiek mam wszelkie objawy ciążowe, tj. wrażliwe piersi, szczególnie sutki (pojawiły się nawet białe plamki, przypominające mleko, zazwyczaj miałam je przed miesiączką), chodzę dosyć często siusiu Nie wiem co mam myśleć, wierzyć testowi czy nie? A na USG jest jeszcze o wiele za wcześnie, a sama w sobie czuję, iż ktoś tam się już zagnieździł. Wiem, że powinnam czekać, ale te dni tak powoli ciągną się, że już sama nie daję rady psychicznie, bardzo chciałabym już uszczęśliwić samą siebie, narzeczonego i rodzinę. Czy Państwo kiedykolwiek spotkaliście się z tym? Jakie jest Państwa zdanie na ten temat? Test ciążowy wykonałam firmy Quick Vue Pozdrawiam, Ala |
|
|
|
#4226 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wynik negatywny domowego testu ciążowego a ciąża...
Cytat:
ja czuje, że jestem w ciąży, mam wszelkie objawy, które o tym świadczą a test dzisiaj mi pokazał, że nie jestem. Chyba musimy czekać aż nam brzuszki się powiększa :P albo po prostu tak siebie nakręcamy tę spodziewaną ciążą, że objawy są takie jak są, a ciąży nie ma ![]() Pozdrawiam, Ala |
|
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: objawy ciążowe aczkolwiek test negatywny
Cytat:
|
|
|
#4228 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zaznaczyłam jej, że stosunek był odbyty w momencie dni niepłodnych (2 dni przed), powiedziała, że nic nie szkodzi, i że 7 di to już wystarczająco, aby test mógł dać prawidłową odpowiedź. Tak czy siak nie wierze ani jej ani testowi, własnie mam skurcze lewego jajnika pozdrawiam. uparta:P ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- i mój pies przestał mnie gryźć, jest bardziej miły dla mnie
|
|
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4230 |
|
BAN stały
|
Jeden zapładnia,ale potrzeba ich więcej,żeby osłabic tą komórkę.Kiedyś oglądałam jakis film na ten temat.No i nie wszystkie są szybkie,zwinne i cwane
![]() http://www.youtube.com/watch?v=UgT5rUQ9EmQ Proszę bardzo ;p Edytowane przez LaylaDamment Czas edycji: 2009-10-06 o 06:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Testy z moczu wykrywają 6-dniową ciążę, co nie oznacza, że zrobione 6 dni po stosunku wykażą ciążę!!! Od czasu stosunku do jajeczkowania może upłynąć do 7 dni (żywotność plemników) do tego 3 dni na zagnieżdżenie + 6 dni na to by test wykazał ciążę -> co daje 16 dni, z tym, że najkrótszy czas po jakim można zrobić test to 14 dni (od stosunku), a i wtedy warto powtórzyć w dniu spodziewanej @ (jeśli nie nadejdzie).
ale czy test zrobiony po mieisacu od stosunku nie daje pewnosci? na dodatek wczesniej normalny okres byl..ehh wiem stosunek przerywany to zadna forma antykoncepcji..ehh do tej pory myslalam ze wsyztko jest ok i nie ma sie o co martwic
a teraz sama nie wiem :/
''amen''