Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 20:02   #2341
belladonna78
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
chyba gdzieś coś przeoczyłam. Jakie woreczki???
Bo co do lawendy, to zależy do czego chcesz używać. Ogólnie lawenda jest dobra na łagodzenie problemów ze skórą, a olejek lawendowy można używać bez rozcieńczenia na ukąszenia owadów (=reakcja histaminowa = reakcja alergiczna), czyli raczej pomocne w alergiach.
Jeśli natomiast ma to być na zasadzie zapachu albo do szafy dla zapachu, uspokojenia, czy przeciw owadom, to całkiem niezły pomysł.
Problem może być tylko wtedy, jeśli ty sama lub ktoś z otoczenia ma uczulenie na dane zioło

A idąc jeszcze do tematu zostawiania, czy oddawania maleństwa w szpitalu, to w moim jest atmosfera, żeby z dzieckiem jak najwięcej czasu przebywać i oddawać do sali noworodków, tylko jeśli jest taka potrzeba.

Hehe, rzeczywiście nieprecyzyjnie się wyraziłam - chodziło mi o woreczki, do których ja i Domi chcemy włożyć dzidziowe ciuchy, żeby wcześniej móc zrobić pranie i prasowanie i żeby jednocześnie się nie zakurzyło ani nic. I pomyślałam, że takie gałązki lawendy albo lawenda w woreczku moglaby tam fajnie sobie być i pachnieć)

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 20:06   #2342
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Hehe, rzeczywiście nieprecyzyjnie się wyraziłam - chodziło mi o woreczki, do których ja i Domi chcemy włożyć dzidziowe ciuchy, żeby wcześniej móc zrobić pranie i prasowanie i żeby jednocześnie się nie zakurzyło ani nic. I pomyślałam, że takie gałązki lawendy albo lawenda w woreczku moglaby tam fajnie sobie być i pachnieć)

Ja dam mydełka
chyba, ze Gucia- Mistrzu nam cos podpowie

Ja sie dorobilam juz nawet blachy, zeby piec ciasta tak jak Gucia

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 20:25   #2343
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Domi dzięki juz wszytsko wiem.. pomogły tez inne mamusie na innych watkach.. wiem o co ci chodzi ja jestem dopieo na pocztaku 4 msc.. i bede jako pracownik ok 2-3 msc dopiero ide na zwolnienie wiec tu wszytsko loegalnie.. tylko chodziło mi o przepr4acowany czas ale juz mam to wyjasnione buziaki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 20:36   #2344
katekatee
Zadomowienie

Witam wieczorkiem. Dziewczyny mam pytanie do linomagu macie go w tubce czy w pojemniku? Bo ja mam w tubce ale zobaczyłam że są takie specjalne linomag baby w pojemniczku i już nie wiem czy mam kupować kolejny czy zostać przy tej tubce. I jeśli temat prania na wątku to powiedzcie czy ochraniacze i baldachim też prałyście? Bo ja się boje że te ochraniacze się takie brzydkie po praniu zrobią.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Katekatee a ja mam jeszcze pytanko odnosnie poscieli...Jaka u Ciebie na poscieli jest metka z firmą?
Bo u mnie zarowno na poscieli jak i kolderce i podusi jest MATEX, ta sama nazwa co nick na allegro

Ja nastawilam pierwsze pranko, bo bardzo szybko ciuchy mi wyschly i juz w tym tyg mam zamiar ładnie wszystko poukladac tak jak ma byc
Domi ja miałam wszystko pojedyńczo zapakowane i tam była taka duża kartka nazwa firmy przepis prania itp. WYgląda na to że oni to po prostu sami szyją. A co do koloru to jednak się wszystkim podoba więc ja chyba po prostu przesadzam jak zwykle

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Hmm...jasne, ze normalne, ale nie kiedy juz masz szyjke. ktora sie skraca...w takiej sytuacji jednak nie jest to najlepsze, co moze sie zdarzyc...

A z tego co wiem magnez to podstawa...nawet w tej kroplowce, ktora dostaje sie z szpitalu na zatrzymanie skurczow jest konska dawka magnezu....no i powinnas sie oszczedzac czyli lezec...
Właśnie też o tym myślałam. Sama mi gin mówiła że mam szyjkę 1 cm więc się bałam że ten mój 1cm +skurcze = szybki poród. Ale wygląda na to że nie i mam nadzieje że się lekarka nie pomyli A co do leżenia to ja po prostu nie umię tak leżeć. Muszę pisać pracę, muszę rzeczy małego poprać i poprasować. Muszę resztę wyprawki dokupić. Za późno się za to wszystko wziełam Także mamusie grudniowe z tym wcześniejszym praniem to jest bardzo dobry pomysł bo potem będziecie tak jak ja wszystko na ostatni moment między skurczami robić

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, co do tej torby do szpitala, ja myślałam, że wezmę taką sportową niedużą, co na basen zawsze biorę, ale jak myślę o wszystkim co trza zapakować, to nie wiem, czy się do niej zmieszczę
Ja też sobie miałam wziąśc taką elegancką małą a tu No chyba że wezme se sobą tylko ręczniki i koszule a resztę do reklamówki. Ale to już chyba lepiej wziąść większą torbę po prostu. A i ja nie muszę brać nic dla dzidzi bo w tej klinice oni wszystko dają. Jakbym musiała brać to bym chyba z dwoma wielkimi torbami jechała

Spadam na tv i może w końcu poleżę dłużej niż 20 minut

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 20:39   #2345
brombusia
Zakorzenienie

Wróciłam i...

Taratatam papam

Dorwałam proszek Dzidziuś

A nawet dwa
Po 1,5 kg do białego i do koloru, tanie jak barszcz, bo niecałe 11 zł za każdy.
Z dzidziolowych kupiłam jeszcze chusteczki do pupki nivea i pieluszki Pampers newborn.
I w h&m TŻ skutecznie mnie powstrzymywał, więc kupiłam tylko dwa kopertowe bodziaki i dwie czapeczki bawełniane

Oglądałam pieluszki tetrowe, ale 5 sztuk było za 15 zł, to chyba drogo

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
a ja lece na poczte zaplacic rachunki buuuu ni o wplacic kasiorke bo zamowilam naklejeczki dla malego do pokoju
Kachula, ja Ci radzę, załóż sobie konto z dostępem do internetu, bo jak będziesz miała Mateuszka, to nie będzie czasu na stanie w kolejce na poczcie. My płacimy wszystkie rachunki przez neta, nawet czynsz i to naprawdę oszczędność czasu i pieniędzy.

Cytat:
Napisane przez Jil Sander Pokaż wiadomość
Na zajęciach w szkole rodzenia dostaliśmy przepis na spirytus do przemywania pępka. Ma być 70%-owy. Położna mówiła, że bardzo łatwo zrobić taki samemu, bierze sie po prostu 2 części spirytusu i 1 część wody i miesza. Spirytus oczywiście musi być rektyfikowany, a woda destylowana.
Ja wydziwiam i się zastanawiam, a tu taki prosty przepis.
Chyba pójdę do jakiegoś kąta się wstydzić

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość

Dziewczyny licytowac tre ciuszki ? nie wiem sama hehe.......
Fajne są, ja bym licytowała

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 20:52   #2346
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
U Mnie tez mlyka ni ma

Dziewczyny licytowac tre ciuszki ? nie wiem sama hehe.......
ciuszki są cudne, tylko zobacz że tam jest sporo takich większych...
ale są śliczne i bardzo różnorodne, pajacyki / spodenki / sukienusie!
....eeeh licytuj

a ja jestem po wizycie u Gina,
oj dobrze że poszłam bo się uspokoiłam, wszystko jest ok, mała potwierdziła że jest 100% kobietką, łożysko , ilość wód i szerokość / długość szyjki książkowe! A plamienia...
no nic tylko teraz powinny jakieś baty paść, ale to efekt sprzątania .
Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego że mam robić NIC. Odpoczywać, leniuchować i delektować się wolnym czasem...

A na poważnie, musiałam się tak przestraszyć żeby to do mnie dotarło, od dzisiaj brzuchem do góry!

do 28 listopada mam zakaz myślenia o porodzie
po 28 może się dzidziuś pchać na świat!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-10-05 o 20:59
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 21:03   #2347
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem. Dziewczyny mam pytanie do linomagu macie go w tubce czy w pojemniku? Bo ja mam w tubce ale zobaczyłam że są takie specjalne linomag baby w pojemniczku i już nie wiem czy mam kupować kolejny czy zostać przy tej tubce. I jeśli temat prania na wątku to powiedzcie czy ochraniacze i baldachim też prałyście? Bo ja się boje że te ochraniacze się takie brzydkie po praniu zrobią.

Domi ja miałam wszystko pojedyńczo zapakowane i tam była taka duża kartka nazwa firmy przepis prania itp. WYgląda na to że oni to po prostu sami szyją. A co do koloru to jednak się wszystkim podoba więc ja chyba po prostu przesadzam jak zwykle

Właśnie też o tym myślałam. Sama mi gin mówiła że mam szyjkę 1 cm więc się bałam że ten mój 1cm +skurcze = szybki poród. Ale wygląda na to że nie i mam nadzieje że się lekarka nie pomyli A co do leżenia to ja po prostu nie umię tak leżeć. Muszę pisać pracę, muszę rzeczy małego poprać i poprasować. Muszę resztę wyprawki dokupić. Za późno się za to wszystko wziełam Także mamusie grudniowe z tym wcześniejszym praniem to jest bardzo dobry pomysł bo potem będziecie tak jak ja wszystko na ostatni moment między skurczami robić

Ja też sobie miałam wziąśc taką elegancką małą a tu No chyba że wezme se sobą tylko ręczniki i koszule a resztę do reklamówki. Ale to już chyba lepiej wziąść większą torbę po prostu. A i ja nie muszę brać nic dla dzidzi bo w tej klinice oni wszystko dają. Jakbym musiała brać to bym chyba z dwoma wielkimi torbami jechała

Spadam na tv i może w końcu poleżę dłużej niż 20 minut
Kejti ja dzis wlasnie pranie robilam i baldachim pralam ale jakos ochraniacza jednak nie wypralam bo wlasnie balam sie ze zrobi sie brzydki,rozek wypralam i brzydki sie nie zrobil wiec ochraniacz tez wypiore nastepnym razem

Cytat:
Wróciłam i...

Taratatam papam

Dorwałam proszek Dzidziuś

A nawet dwa
Po 1,5 kg do białego i do koloru, tanie jak barszcz, bo niecałe 11 zł za każdy.
Z dzidziolowych kupiłam jeszcze chusteczki do pupki nivea i pieluszki Pampers newborn.
I w h&m TŻ skutecznie mnie powstrzymywał, więc kupiłam tylko dwa kopertowe bodziaki i dwie czapeczki bawełniane

Kachula, ja Ci radzę, załóż sobie konto z dostępem do internetu, bo jak będziesz miała Mateuszka, to nie będzie czasu na stanie w kolejce na poczcie. My płacimy wszystkie rachunki przez neta, nawet czynsz i to naprawdę oszczędność czasu i pieniędzy.

Ja wydziwiam i się zastanawiam, a tu taki prosty przepis.
Chyba pójdę do jakiegoś kąta się wstydzić

Fajne są, ja bym licytowała

No wlasnie tz juz dawno mi gadal ze mam zalozyc konto takie ale ja jakos zacofana jestem i wole jak sobie pojde na poczte i zaplace i wiem ze mam wszystko zaplacone,ale wiem ze mnie to jednak czeka

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ciuszki są cudne, tylko zobacz że tam jest sporo takich większych...
ale są śliczne i bardzo różnorodne, pajacyki / spodenki / sukienusie!
....eeeh licytuj

oj dobrze że poszłam bo się uspokoiłam, wszystko jest ok, mała potwierdziła że jest 100% kobietką, łożysko , ilość wód i szerokość / długość szyjki książkowe! A plamienia...
Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego że mam robić NIC. Odpoczywać, leniuchować i delektować się wolnym czasem...

A na poważnie, musiałam się tak przestraszyć żeby to do mnie dotarło, od dzisiaj brzuchem do góry!

No to leniuchujemy kochana leniuchujemy!!!!!!!!!

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 21:04   #2348
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
No wlasnie tz juz dawno mi gadal ze mam zalozyc konto takie ale ja jakos zacofana jestem i wole jak sobie pojde na poczte i zaplace i wiem ze mam wszystko zaplacone,ale wiem ze mnie to jednak czeka
ja sie zawsze balam ze ktos mi na poczcie przekreci jakas cyfre i wysle pieniadze gdzies w kosmos a nie do tego odbiorcy co ja chce taki glupol ze mnie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 21:11   #2349
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kate ja mam masc w tubce.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 21:41   #2350
kachula27
Zakorzenienie

A zapomnialo mi sie Brombi pisac ze 15 zl za 5 pieluszek tetrowych to strasznie duzooooooo

Ja wprawdzie zamawialam na all po 1,24 za sztuke ale 3 zł za szt to juz naprawde duzo

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 22:24   #2351
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Ja nie zauważyłam żadnego mleka u siebie, ale jesteśmy dopiero w 29 tc. Zauważyłam za to, że cycki mi opadły Mogłabym pod nimi coś przemycać, tak przylgnęły do klaty

Kupilismy też piłkę do ćwiczeń i to też jest super udany zakup
Teraz tak mnie cieszą te rzeczy w domku, że nie mogę sie od nich oderwać
Sexy, moze to nie cycki Ci opadły, tylko popiersie czy też podbiuście się uwypuklilo?

A pilka do ćwiczeń to super sprawa, milego kicania.

Cytat:
Napisane przez Jil Sander Pokaż wiadomość
Nadia , Kobito - robisz coś kajmakowego ???????
Błagam - podziel się przepisem . Mój tż jadąc na zakupy przywlecze czasem pół tortu kajmakowego, a potem go pożera . Jakbym mu coś takiego upiekła to chyba nawet pomijając moją bieżącą wagę na rękach by mnie nosił .

Cytat:

Fajnie że wszystko ok. Doceń to i stosuj się do zaleceń lekarskich.

A gdzie Karenina???

Zmykam do kąpieli. Dziś spotkalam się z przyjaciolką, teraz też ciężarówką w 20 tc. Powspominalyśmy dawne czasy, wypady na piwko, pogadalysmy o przypadlościach ciążowych i zjadłysmy po wielkim naleśniku z bitą śmietaną Bardzo produktywny wieczór, trzeba nadrabiać spotkania towarzyskie, bo niedlugo może być posucha
do juterka, pa!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 22:36   #2352
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Sexy, moze to nie cycki Ci opadły, tylko popiersie czy też podbiuście się uwypuklilo?

A pilka do ćwiczeń to super sprawa, milego kicania.

Fajnie że wszystko ok. Doceń to i stosuj się do zaleceń lekarskich.

A gdzie Karenina???

Zmykam do kąpieli. Dziś spotkalam się z przyjaciolką, teraz też ciężarówką w 20 tc. Powspominalyśmy dawne czasy, wypady na piwko, pogadalysmy o przypadlościach ciążowych i zjadłysmy po wielkim naleśniku z bitą śmietaną Bardzo produktywny wieczór, trzeba nadrabiać spotkania towarzyskie, bo niedlugo może być posucha
do juterka, pa!

To mialas ciekawy dzien a najbardziej zazdroszcze tego wielkiego naleśniorkaaaa :ślina:

No wlasnie Kareninka cos nam nagle ucichła

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 22:48   #2353
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

No to super, że wszystko w porządku
Teraz tylko musisz się stosować do zaleceń lekarza i nie forsować się

Cytat:
A zapomnialo mi sie Brombi pisac ze 15 zl za 5 pieluszek tetrowych to strasznie duzooooooo

Ja wprawdzie zamawialam na all po 1,24 za sztuke ale 3 zł za szt to juz naprawde duzo
No właśnie też mi się wydawało, że to dużo jest

Jak mnie się spać nie chce, to tu cicho i nikt nic nie pisze
Dziewczyny, przepraszam, że ja znowu o praniu, ale rozumiem, że bez płynu do płukania i jeszcze słyszałam, żeby dodatkowo płukać.
Jak Wy prałyście?
I te bawełniane, białe chyba nastawię na 60 st., skoro 100 % bawełny, to raczej nic się im nie powinno stać

Konspiracjo to miałaś udany wieczór i jeszcze taka wyżerka

Stary 2009-10-05, 22:53   #2354
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam w Auchanie 10 sztuk za 16 zł

Cytat:
pisze
Dziewczyny, przepraszam, że ja znowu o praniu, ale rozumiem, że bez płynu do płukania i jeszcze słyszałam, żeby dodatkowo płukać.
Jak Wy prałyście?
I te bawełniane, białe chyba nastawię na 60 st., skoro 100 % bawełny, to raczej nic się im nie powinno stać

ja dzis pralam na 40*C, 800 obrotów. Mam proszek Lovele a płyn do płukania Jelp. Bardzo delikatnie pachna ciuszki, ledwo ledwo...

uciekam spac

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 23:04   #2355
tarasia
Wtajemniczenie

Dziękuję za te miłe komentarze dotyczące moich zdjęć
kolanosia ty to masz przejścia z tymi nerami... przytulam!

Cytat:
Dziewczyny wiem ze ten temat byl juz walkowany ale powiedzcie mi prosze bo musze jeszcze kupic kosmetyki dla malego co kupujecie na poczatek i jakich firm polecacie bo ja juz mam kręcka w głowie tyle tego wszystkiego jest
ja wreszcie coś kupiłam:
JOHNSONS BABY BEDTIME - uwielbiam lawendę
Pampers sensitive - chusteczki, w realu były w 4ropaku i sie opłacało

pietrusia śliczne zdobycze! te czapulki mnie powalają!

Cytat:
J
A ja wczoraj bylam jeszcze w aptece po cos dla siebie na przeziebienie no i kupilam te gaziki nasaczone 70% spirytusem i juz nie bede musiala kupowac spirytku i rozrabiac bo nawet nie wiem jak to sie robi
a ile sztuk kupiłaś?
Cytat:
A ja wlasnie zamawiam sobie jeszcze naklejeczki dla malego do pokoiku a co niech ma kolorowo
co sadzicie o takich?
http://www.allegro.pl/item751998843_...uze_od_ss.html
mnie się podobają.
Czy pokój małego to ten seledynowy?
Cytat:
Mam do Was pytanko a co Wy będziecie używały do kapieli ?tz. mydło ?żel?....
hehe co my z Tz mamy z tym imieniem dla malej zero zero zdecydowania aż mi głupio -ale wybieramy między Lenka ,Jagoda,Dominika i nie mam pojęcia które wybrac
Ja kupiłam mydło. Wydaje mi się, że łatwiej go używać. Do żelu potrzebna gąbka - żeby się pieniło, no chyba, że te żele dla dzieci sie nie pienią.

Co do imienia, Jagoda była jednym z moich faworytów więc ja stawiam na Jagódkę

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 23:11   #2356
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że wszystko w porządku
Teraz tylko musisz się stosować do zaleceń lekarza i nie forsować się

No właśnie też mi się wydawało, że to dużo jest

Jak mnie się spać nie chce, to tu cicho i nikt nic nie pisze
Jak Wy prałyście?

Ja pralam w Lovelli i pierwsze ciuszki dodatkowo płukalam ale nastepnych juz nie,plynu zadnego nie uzywalam,nastawilam na 40 st

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w Auchanie 10 sztuk za 16 zł

ja dzis pralam na 40*C, 800 obrotów. Mam proszek Lovele a płyn do płukania Jelp. Bardzo delikatnie pachna ciuszki, ledwo ledwo...

uciekam spac
Dobrej nocki Domi

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Dziękuję za te miłe komentarze dotyczące moich zdjęć
kolanosia ty to masz przejścia z tymi nerami... przytulam!

ja wreszcie coś kupiłam:
JOHNSONS BABY BEDTIME - uwielbiam lawendę
Pampers sensitive - chusteczki, w realu były w 4ropaku i sie opłacało

pietrusia śliczne zdobycze! te czapulki mnie powalają!

a ile sztuk kupiłaś?

mnie się podobają.
Czy pokój małego to ten seledynowy?

Ja kupiłam mydło. Wydaje mi się, że łatwiej go używać. Do żelu potrzebna gąbka - żeby się pieniło, no chyba, że te żele dla dzieci sie nie pienią.

Co do imienia, Jagoda była jednym z moich faworytów więc ja stawiam na Jagódkę
Tak Tarasiu pokoj to ten seledynowy,tz uparł sie na taki kolor i powiedzial ze na inny nie maluje,myslalam ze troszke bledszy wyjdzie ten kolor ale juz sie przyzwyczailam
A tych gazikow kupilam 2 opakowania a w jednym jest 10 saszetek

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 23:25   #2357
tarasia
Wtajemniczenie

to i ja ide spać...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 23:34   #2358
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
to i ja ide spać...
Dobranoc

Ja się próbuję zmęczyć, więc segreguję ciuszki do prania na jutro.
Ale wcale się nie zmęczyłam, tylko rozczuliłam, na widok tych maleńkich śpioszków i bodziaków

Stary 2009-10-05, 23:37   #2359
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
to i ja ide spać...

To przyjemnego spanka a ja ide prasowac posciel i zrobic cos do jedzonka dla tz bo w nocy przyjedzie i pewnie głodny

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Dobranoc

Ja się próbuję zmęczyć, więc segreguję ciuszki do prania na jutro.
Ale wcale się nie zmęczyłam, tylko rozczuliłam, na widok tych maleńkich śpioszków i bodziaków

Bo one nie sa meczace tylko tak jak piszesz rozczulajace i takie słodkie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 23:42   #2360
zaharia
Rozeznanie

witam mamusie

och walczylam dzisiaj z wizazem i tak mnie w pewnym momencie zdenerwowal ze.....

ktos tu juz dzisiaj napisal, ze musimy korzystac z ostatnich swobodnych spotkan towarzyskich i tak wlasnie robie.
w sobote babska imprezka (na ktorej dwie z moich kumelek oficjalnie oglosily, ze sa w ciazy klaski
impra do pozna wiec czesc towarzystwa zostala na noc i kolejny dzien zaczynalysmy od wspolnego sniadanka

ale....tez ma kolejny problem zawsze cos musi byc.
w sobote wieczorem zaczelo mnie bolec gardlo, dotykajac szyji bol sie potegowal, myslalam przeziebienie, ale kiedy juz imprezowiczki poszly spac zerknelam do lusterka a tam..... lewa strona szyji wybrzuszona. juz kiedys wspominalam, ze ma nadczynnosc tarczycy i guz na lewym placie jednak byl on niewidoczny a teraz jest ogromny i bolacy
wiec dzisiaj gonienie po doktorach i..... w piatek mam biopsje bo nie wyglada to dobrze
kochane prosze trzymajcie kciuki - bo ja mam dola. guz jest krwisty i w ciagu kilku dni powiekszyl o 100% swoja objetosc

kochane wszystkim mamusia ktore zaczynaja nowy tydzien - gratulacje
tarasia pieknie wygladasz i brzusio taki zgrabniutki
brombi- dzieki za pamiec
kropka ciesze sie, ze jestes juz w domku
magda za izunie zaciskam kciuki
co tam jesze bylo....????
kochane nadrabiania mialam mnostwo i juz zapomnialam komu i co chcialam pisac
ale o wszystkich mysle cieplutko i zawsze zaciskam kciuki za was!!!

aaa sliczne pokoiki
a co do afery - wole byc przyodziana w moherowy berecik i wierzyc w dobro innych niz byc wypelniona zgorzknieniem i oceniac innych nie posiadajac zadnych dowodow i powodow.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 23:46   #2361
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
witam mamusie

och walczylam dzisiaj z wizazem i tak mnie w pewnym momencie zdenerwowal ze.....

ktos tu juz dzisiaj napisal, ze musimy korzystac z ostatnich swobodnych spotkan towarzyskich i tak wlasnie robie.
w sobote babska imprezka (na ktorej dwie z moich kumelek oficjalnie oglosily, ze sa w ciazy klaski
impra do pozna wiec czesc towarzystwa zostala na noc i kolejny dzien zaczynalysmy od wspolnego sniadanka

ale....tez ma kolejny problem zawsze cos musi byc.
w sobote wieczorem zaczelo mnie bolec gardlo, dotykajac szyji bol sie potegowal, myslalam przeziebienie, ale kiedy juz imprezowiczki poszly spac zerknelam do lusterka a tam..... lewa strona szyji wybrzuszona. juz kiedys wspominalam, ze ma nadczynnosc tarczycy i guz na lewym placie jednak byl on niewidoczny a teraz jest ogromny i bolacy
wiec dzisiaj gonienie po doktorach i..... w piatek mam biopsje bo nie wyglada to dobrze
kochane prosze trzymajcie kciuki - bo ja mam dola. guz jest krwisty i w ciagu kilku dni powiekszyl o 100% swoja objetosc

kochane wszystkim mamusia ktore zaczynaja nowy tydzien - gratulacje
tarasia pieknie wygladasz i brzusio taki zgrabniutki
brombi- dzieki za pamiec
kropka ciesze sie, ze jestes juz w domku
magda za izunie zaciskam kciuki
co tam jesze bylo....????
kochane nadrabiania mialam mnostwo i juz zapomnialam komu i co chcialam pisac
ale o wszystkich mysle cieplutko i zawsze zaciskam kciuki za was!!!

aaa sliczne pokoiki
a co do afery - wole byc przyodziana w moherowy berecik i wierzyc w dobro innych niz byc wypelniona zgorzknieniem i oceniac innych nie posiadajac zadnych dowodow i powodow.

Zahario trzymam kciuki za wizyte u lekarza i nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 23:48   #2362
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ciuszki śliczne

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
moge przepis

Gucia co do przytulanek to u mnie sie zrobiło dokładnie tak jak u Ciebie - i mnie to cieszy
Przepis jest taki jak na jabłecznik w naszej książce kucharskiej, tyle, że ja często zmieniam owoce i tym razem padło na maliny

A z przytulanek nie tylko ja się cieszę

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Jeśli dla zapachu, to całkiem fajny pomysł. Tylko polecałabym tą lawendę wrzucić do jakiegoś małego woreczka bawełnianego, żeby się nic nie sypało i nie zostało na ubrankach. I oczywiście nie za dużo, żeby nie było przepachnione.

Cytat:
to bardzo drogo. Ja podobnie jak Domi kupiłam 12 szt za 17 zł w Auchan.

Cytat:

Dobrze, że po wizycie wszystko w porządku.
I proszę się oszczędzać i leniuchować.

Co do Kareniny, to ostatni milknie wieczorami. W końcu to ostatnie chwile, kiedy może być z tztem tylko we dwoje

My dziś jestesmy już po ostatniej SR i było przesympatycznie . Mieliśmy taką mini kolację z różnymi zakąskami i ciastami, pogadaliśmy sobie o różnych sprawach, obawach i poporodowej demencji . Generalnie było na luzie. Na koniec dostaliśmy po różyczce od położnej. Dziś też położna stwierdziła, że brzuch już mi ładnie zjechał w dół i że widzi po brzuchu, że to już niedługo Zobaczymy, czy dotrwam do końca października

Zahario, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-05 o 23:54
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 23:56   #2363
brombusia
Zakorzenienie

Zaharia kochanie, dobrze, że się odezwałaś

Trzymam za pomyślny obrót spraw.
Nie martw się na zapas, to pewnie jakaś reakcja na gospodarkę hormonalną w ciąży, sprawdzą to i będziesz spokojniejsza

Stary 2009-10-06, 00:05   #2364
zaharia
Rozeznanie

gucia , kachula, brombi- dzieki kochane, wiem, ze mam sie nie martwic ale jakos nie umie. dzisiaj dok robil usg tego guza i sam byl w szoku, ze tak rosnie - dziad.

mamusie widze, ze wy taki nocny tryb zycia prowadzicie a co niektore to jeszcze sile maja na porzadkowanie ubranek no, no
12.12.12 zoi

Stary 2009-10-06, 00:08   #2365
brombusia
Zakorzenienie

No właśnie usiłuję się zmęczyć, ale mi nie bardzo wychodzi
A jak się kładę spać z TŻ, to potem się w nocy budzę i zasnąć z powrotem nie potrafię
Zaharia, a mebelki już masz czy dalej czekasz?

Stary 2009-10-06, 00:14   #2366
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Ciuszki śliczne

Przepis jest taki jak na jabłecznik w naszej książce kucharskiej, tyle, że ja często zmieniam owoce i tym razem padło na maliny

A z przytulanek nie tylko ja się cieszę

Jeśli dla zapachu, to całkiem fajny pomysł. Tylko polecałabym tą lawendę wrzucić do jakiegoś małego woreczka bawełnianego, żeby się nic nie sypało i nie zostało na ubrankach. I oczywiście nie za dużo, żeby nie było przepachnione.

to bardzo drogo. Ja podobnie jak Domi kupiłam 12 szt za 17 zł w Auchan.

Dobrze, że po wizycie wszystko w porządku.
I proszę się oszczędzać i leniuchować.

Co do Kareniny, to ostatni milknie wieczorami. W końcu to ostatnie chwile, kiedy może być z tztem tylko we dwoje

My dziś jestesmy już po ostatniej SR i było przesympatycznie . Mieliśmy taką mini kolację z różnymi zakąskami i ciastami, pogadaliśmy sobie o różnych sprawach, obawach i poporodowej demencji . Generalnie było na luzie. Na koniec dostaliśmy po różyczce od położnej. Dziś też położna stwierdziła, że brzuch już mi ładnie zjechał w dół i że widzi po brzuchu, że to już niedługo Zobaczymy, czy dotrwam do końca października

Zahario, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku

No Guciu mi tez juz mowia ze brzuch opadl no i ja w sumie tez czuje sama po sobie ze lzej mi sie oddycha wiec zaciskajmy nogi niech te nasze szkraby jeszcze posiedza w brzuszkach naszych

A co do przytulanek bo zapomnialm wczesnie pisac to ja mam ochote przez cala ciaze,nic a nic mi nie przestało sie chciec,teraz tz troche bardziej oporny jest zeby dziecku krzywdy czasami nie zrobic

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-06, 00:14   #2367
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
A jak się kładę spać z TŻ, to potem się w nocy budzę i zasnąć z powrotem nie potrafię

nie, jesze nie mam ale mam nadzieje, ze koncem pazdziernika beda
wiec ja jeszcze nie nie pralam, zreszta jesze mam remont wiec pylu i kurzu wszedzie.

och okropne to jest ja bezsennosc dopadnie- wspolczuje- ja to przeszlam na poczatku ciazy a teraz ....o spie jak zabita.
12.12.12 zoi

Stary 2009-10-06, 00:16   #2368
gucia6
Zakorzenienie

Zmykam już drogie mamusie, bo mi się oczy kleją
Poza tym córcia garnie się, żeby pokopać trochę tatusia

Mam tez nadzieję, że zgaga mnie dziś nie obudzi, chociaż bułki tartej mam pod dostatkiem

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-06 o 00:17
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 00:17   #2369
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

a ja to juz w ogole ostatnio poprzestawialam sobie dzien z noca,spac chodze okolo 3,4,5 a pozniej w dzien odsypiam

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Zmykam już drogie mamusie, bo mi się oczy kleją
Poza tym córcia garnie się, żeby pokopać trochę tatusia

Zazdroszcze tego klejenia oczu,moje pewnie gdzies 4,5 dopiero zaczna sie kleic buuuuu

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-06, 00:19   #2370
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
a ja to juz w ogole ostatnio poprzestawialam sobie dzien z noca,spac chodze okolo 3,4,5 a pozniej w dzien odsypiam
Zazdroszcze tego klejenia oczu,moje pewnie gdzies 4,5 dopiero zaczna sie kleic buuuuu
do ktorej spisz w dzien???
ja tez sobie pozwalam na dlugie spanie.
12.12.12 zoi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości