Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 12:39   #2251
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a zamawiałas u tego samego sprzedawcy, co ja?
http://www.allegro.pl/item735310414.html - ja mam z tej aukcji
ja zamowilam kremowo-bialy i nie mam zadnych zastrzezen
Domi zamawiałam co prawda u innego ale widzę że wszystko jest to samo tylko ty masz serduszka a ja osiołka i misia:P Z drugiej strony jeśli masz kolor biało-kremowy to siłą rzeczy musi to być jasne. Zaraz chyba zrobie zdjęcie i same ocenicie. Bo mi się ten mój niebieski wydaje taki szpitalny Moja teściowa używa takiego komentarza na temat niektórych odcieni niebieskiego i pewnie mi się to udzieliło. I jak sobie pomyśle że ona przyjdzie i na mój komplet powie że jest szpitalny to

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

[QUOTE=xpressja;14586203
a ja dzisiaj mam na cito wizytę, wczoraj wieczorem brzucho zrobił się twardy i pobolewał tak w dole...
dzisiaj drobne brunatne plamienia, które potwornie mnie wystraszyły! Stąd konieczność wizyty...

3majcie kciuki żeby wszystko było ok![/QUOTE]
Kciuki zaciśnięte My to się przy tej końcówce strachu najemy. Ja się nawet zastanawiam czy mi to panikowanie nie zahamuje mleka Ale chyba jak go jeszcze nie ma to nie ma czego hamować

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 12:40   #2252
simpatica
Zakorzenienie

witam mamusie poniedziałkowo
Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

zanm nadrobię chciałam Wam napisać, ze od czwartku znowu jestem w szpitalu. dostałam silnych skurczy i musieli mnie zostawić. w szpitalu dostałam kroplowe, zrobilo sie lepiej ale jak przeszłam na tebletki to skurcze wrocily wiec znowu jestem na kroplowce. co gorsza nie wyjde stad juz pewnie do konca.. zaczelam sie lekko rozwierac i szyjka zaczela sie skracac. lekarze mowia ze bedziemy walczyc o kazdy dzien i maja naszieje ze jeszcze ze 2-3 tyg uda sie mnie tak przytrzymac przd urodzeniem...
teraz biore sie za nadrabianie zalegolsci.
buxka
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam zdjęcia łóżeczka dla mojej księżniczki
magia, normalnie magia
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć. Prawie tydzień się nie odzywałam ale widzę że nikt jakoś specjalnie nie zatęsknił i moja nieobecność przeszła bez echa... No trudno.
Gissh nie gniewaj się, jest nas dużo i to tak samo jakoś wychodzi ja też jak nie byłam obecna dłuższy czas to tak było ale to normalne, poprostu wątek sie szybko rozrasta 3mam kciuki żeby sie u Ciebie poukładało wszystko
Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Oczywiscie jak co poniedzialek chcialam powiedziec ze dzis zaczynmy 37 tydzien
ło rety to już 37?? gratuluję oczywiscie
Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Witam. Kachula gratuluje 37tc U mnie standardowo - 2tygodnie mniej czyli dzis zaczynam 35tc Do cc zostało30 dni
również graulacje
Cytat:
Napisane przez Jil Sander Pokaż wiadomość

To ja z taką kwestią ciążową, ale z trochę innej beczki, czo?
Będąc na zajęciach w szkole rodzenia usłyszałam od położnej, że dawno, dawno temu jak zaczęły wchodzić na polski rynek witaminy dla ciężarówek pojawił się preparat Materna. Generalnie okazywało się, że kobiety, które go zażywały rodziły dzieci wagowo od 4-ech kg wzwyż. Przyznam szczerze, że mnie trochę przytkało. To naprawdę możliwe, aby wyhodować (przepraszam Was bardzo za to wyrażenie) tak Maleństwo na witaminach???
Drugi mały szok przeżyłam podczas ostatniej wizyty u mojego ginekologa. Stwierdził, że nasz Maciek zapowiada się na duże dziecko i najlepiej, abym odstawiła witaminy (łykałam za jego radą Feminatal), jeśli nie chcę urodzić "pięciokilowca".
Ty mnie nie strasz bo ja łykam materne od początku (tzn nie od początku ciaży tylko odkąd ginka mi zaleciła). ale ja bym wolała żeby dzidzia wazyła mniej niż 5 kg.
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A ja tak między wami, zaczynam dziś 36 tc
kolejne gratki i dla Paczki również
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki żebym nie musiała do szpitala iść
trzymaj sie dzielnie
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj mam na cito wizytę, wczoraj wieczorem brzucho zrobił się twardy i pobolewał tak w dole...
dzisiaj drobne brunatne plamienia, które potwornie mnie wystraszyły! Stąd konieczność wizyty...

3majcie kciuki żeby wszystko było ok!
bedzie ok

u mnie poza coraz silniejszym bólem kregosłupa w miarę ok
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 12:41   #2253
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Jak tam u was mija dzionek ????????
U mnie tak sobie,posprzątałam wszystko za komodą też,Nikoli łóżko ma wysuwaną szufladę oczywiście Nikola jak zwylke siada na niej i ją wysunęła po czasie poszła bawić się do babci pokoju i zostawiła ją odsuniętą ja GŁUPIA-wzięłam i nogą mocno popchnęłam tą szufladę aż mnie zabolało w pachwinie i boli jak chodzę jak zawsze teraz sobie mówię że niemyśle co robie tylko wszystko sama od razu.A mogłam ją zawołać lub schylić się do schowania nie oczywiście ja nogą musiałam i teraz cierpie bo sama sobie bólu narobiłam.

Jutro do lekarza.Jestem ciekawa czy da mi skierowanie na badania.Odpoczy wam teraz na obiad pomidorowa .

KARENINA19-Śliczny dziudziolek.

Później zajrze jak dam rade wstać z łóżka..Jes zcze idę tylko pozmywać troszkę i położę się.:cm ok:
Stary 2009-10-05, 12:43   #2254
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki mocno! Na pewno wszystko będzie dobrze!

Simpatica, zrobiłam ciasto z gruszkami Dzięki za przepis! Wyszło super, na dodatek powiem, że całość przygotowania zajęła mi niecałą godzinę, a więc ciasto mega szybkie i łatwe! Polecam

U nas 30 tydzień, zaczynam doświadczać nieprzespanych nocy, a wtedy leżę i rozmyślam jak Brombi Byliśmy ze SR oglądać porodówkę i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona, spodziewałam się gorszy warunków.
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 12:49   #2255
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

żeby wszystko bylo dobrze!

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

To chyba zależy też od wymiarów miednicy i kanału rodnego mamusi,
ale generalnie powyżej 4 kg rozważa się cc.
Tylko, że USG może się mylić, moja koleżanka miała oszacowane dziecko na 3600- 3800 g, a córa urodziła się 4300 g
Kochana, czy Ty już poszłaś w końcu na te zwolnienie?
No to nieźle urządzili koleżankę...
Ktoraś tu kiedys pisała, ze na podstawie wagi z któregoś tygodnia szacuje sie wagę urodzeniową mnożąc przez dwa. O ktory to tydzień chodziło, pamietacie?
Tak, wiem że z szacowaniem to różnie bywa...

Nie Brombi, jeszcze nie poszłam, musze jeszcze parę rzeczy pokończyć, ale czuję że czas na mnie sie zbliża... Sama jestem na siebie zła...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 12:52   #2256
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość

Simpatica, zrobiłam ciasto z gruszkami Dzięki za przepis! Wyszło super, na dodatek powiem, że całość przygotowania zajęła mi niecałą godzinę, a więc ciasto mega szybkie i łatwe! Polecam

U nas 30 tydzień, zaczynam doświadczać nieprzespanych nocy, a wtedy leżę i rozmyślam jak Brombi Byliśmy ze SR oglądać porodówkę i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona, spodziewałam się gorszy warunków.
mi tez sie podoba właśnie to szybkie porzygotowanie i cieszę się, że smakowało
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 12:54   #2257
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ktoraś tu kiedys pisała, ze na podstawie wagi z któregoś tygodnia szacuje sie wagę urodzeniową mnożąc przez dwa. O ktory to tydzień chodziło, pamietacie?
Tak, wiem że z szacowaniem to różnie bywa...
Ja pisałam, bo tak mi mój gin powiedział i chodziło o 31 tydzień ciąży.

I powinnaś w końcu iść na to zwolnienie, trochę wypocząć i wyciszyć się przed porodem
Chyba że jesteś taka przodowniczka pracy, jak moja znajoma, która w piątek ostatnia wyszła z pracy, a w sobotę rano zaskoczyła swoich współpracowników telefonem, że już urodziła

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 13:02   #2258
katekatee
Zadomowienie

Dzwoniłam do ginekologa z tymi moimi skurczami. Powiedziała mi że w w tym okresie ciąży to już jest normalne że mi się macica do porodu przygotowuje i że to są bóle jak na miesiączkę i twardnieje brzuch. Najpierw występują głównie w nocy i nad ranem. Kilka dni przed porodem mogą występować nawet co godzinę Mogę brać nospę nawet 3 razy dziennie ale o zwiększeniu magnezu nic nie mówiła Wizytę mam za tydzień to dopytam. Trochę mnie uspokoiła.
Idę robić obiad bo tżt po nocce śpi i muszę sobie radzić sama A tak mi się nie chce

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 13:06   #2259
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pisałam, bo tak mi mój gin powiedział i chodziło o 31 tydzień ciąży.

I powinnaś w końcu iść na to zwolnienie, trochę wypocząć i wyciszyć się przed porodem
Chyba że jesteś taka przodowniczka pracy, jak moja znajoma, która w piątek ostatnia wyszła z pracy, a w sobotę rano zaskoczyła swoich współpracowników telefonem, że już urodziła
Tak myślalam, czyli już mamy szacunkowo 3800

Wiem Kochana wiem, wszyscy mi już to powtarzają. Przodowniczką nie będę, bo nikt mi medalu z ziemniaka nie da...

Cytat:

Na której porodówce byliście??? Napisz coś wiecej,,

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 13:43   #2260
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko jest dobrze, rozwarcia nie mam, Alicja waży 1900-2000 gram, kolejna wizyta za 3 tygodnie wtedy będziemy mieli USG i KTG, oraz wymaz na paciorkowca.
superowo!!! uwielbiam dobre wieści!
a w którym tyg będziesz miała ten wymaz?? bo ja musze zrobić to badanie na własną rękę i tak sobie myślę,ze gdyby było coś nie tak, to trzeba sobie jeszcze zostawić czas na wyleczenie!

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak dziecko jest duże - czy to jest automatycznie wskazanie do cc? Czy to zalezy od lekarza? I co to znaczy duże? Pow. 4 kg??

Ma ktoras wanienkę ONDA? Czy lepsza taka najzwyklejsza plastikowa?
zależy od lekarza, i też USG może fałszować prawdziwą wagę, więc bywa z tym różnie ....
Wanienkę mam zwykłą. Nie słyszałam nic o tej ONDA, żadna z moich koleżanek nie kupowała takiej, więc niestety nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Moj skarb...

Zdjecia sa niewyrazne, bo to "zdjecia zdjec" bo moj skaner sie zbuntowal...ale trosze widac...
o jaki piękny!
Wiecie co, jak urodzę to chyba zaduszę ta moją Córcię, tak ją wycałuję, wyściskam, nie mogę się doczekać.!!
Byłam przed chwilą w sklepie, gdzie dziewczyna na rękach trzymała taką dziewczynkę-niemowlaczka, i nie mogłam się napatrzeć

Cytat:
nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi
ja rozumiem

xpressja-

Nadia - gratuluję 30 tygodnia! Fajnie z tą porodówką!

Cytat:
o maj god!

Cytat:
Dzwoniłam do ginekologa z tymi moimi skurczami. Powiedziała mi że w w tym okresie ciąży to już jest normalne że mi się macica do porodu przygotowuje i że to są bóle jak na miesiączkę i twardnieje brzuch. Najpierw występują głównie w nocy i nad ranem. Kilka dni przed porodem mogą występować nawet co godzinę Mogę brać nospę nawet 3 razy dziennie ale o zwiększeniu magnezu nic nie mówiła Wizytę mam za tydzień to dopytam. Trochę mnie uspokoiła.
dobrze, że Cię uspokoiła gin! a przy okazji i nas, że no normalne na tym etapie ciąży!!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 13:51   #2261
domi7ks
Zakorzenienie

Katekatee a ja mam jeszcze pytanko odnosnie poscieli...Jaka u Ciebie na poscieli jest metka z firmą?
Bo u mnie zarowno na poscieli jak i kolderce i podusi jest MATEX, ta sama nazwa co nick na allegro

Ja nastawilam pierwsze pranko, bo bardzo szybko ciuchy mi wyschly i juz w tym tyg mam zamiar ładnie wszystko poukladac tak jak ma byc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:12   #2262
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!
12 str nadrobiłam i powiem tak ogólnie, że pokioki dla dzieciaczków są śliczne, a mamluch na 4d przesłodkie. Ponadto cieszę się, że pozostała gromadka jeszcze w dwupaku, choć jak widzę niektóre dziewczyny w szpitalu....ale będzie ok. Gratuluję nowych tygodni, trzymam kciuki za wszystkie mamusie, którym się coś dzieje (skurcze i inne przygody).
Tarasia śliczne fotki, a brzusiu ładniutki. Mi teraz tak brzuchol wywalił, że szok. Jak stanę przodem to nawet tak nie widać, ale z boku obłęd. Wyglądam jakbym piłkę połknęla
A z innych nowości to mam znowu zmartwienie...wczoraj w kościele miałam atak drugiej nerki....Nawet nie chcę myśleć, co by było gdyby musieli mi przekłuwać druga nerę..."tofika 2" już chyba nie dam rady zaakceptować Nic znowu kilka dni nerwówki,a w czwartek idę na wizytę do urologa. Oby nie było jeszcze tak źle, oby wytrzymać jeszcze kilka tygodni....
Ja wczoraj zaczęłam 30 tydz
Pozdrawiam Was serdecznie i spadam robić obiadek- kotleciki z piersi i fasolka szparagowa.
Buziaki!
Stary 2009-10-05, 14:12   #2263
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

piszecie o tej wadze dzidka - to u mnie wychodzi 4 kg według tego co pisała Brombusia
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:22   #2264
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Nadia, a chcesz rodzić we Wrocławiu ? ? ?
bo ja jestem z Wrocławia,
pisz szybciutko gdzie byłas i co widziałaś!?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:27   #2265
gucia6
Zakorzenienie

O matko, zostawić was na 2 godziny, to kilka stron naprodukujecie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Coś Ty? bułka tarta wg Domi pomogła? A jak poszło z przełknięciem? Czymś sobie pomogłaś?
Powiem szczerze, że trochę ją pożułam i taką udało się przełknąć

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Ja jak nie miałam ochoty, to teraz mi się włączyła, ale troszkę się boimy, bo twardnieje mi brzuch, więc odpuszczamy sobie, ale czekamy z niecierpliwością na koniec połogu
Ufff... czyli nie jestem jedyna. Tyle, że my się (zwłaszcza ja) twardniejącym brzuchem już przestaliśmy denerwować

Cytat:
Moj skarb...

Zdjecia sa niewyrazne, bo to "zdjecia zdjec" bo moj skaner sie zbuntowal...ale trosze widac...
Jak dobrze, że z Braunschweig do Bremen nie jest tak daleko. Może uda się kiedyś spotkać i może nasze dzieciaczki się polubią

Cytat:

Cytat:
Idę robić obiad bo tżt po nocce śpi i muszę sobie radzić sama A tak mi się nie chce
To dobrze, że cię jej odpowiedź uspokoiła. Teraz najważniejsze nie poddać się stresowi

Kolanosiu, mam nadzieję, że obejdzie się bez Tofika 2. Trzymam mocno kciuki za to

Karenina, specjalnie dla ciebie fotka

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-05 o 14:29
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:32   #2266
NadiaM
Raczkowanie

Konspiracja oraz Xpressja, byłam w Oławie, bo od początku się zdecydowałam, że chcę tam rodzić. Szpital nie jest duży, ale też nie ma takiej ilości porodów, jak we Wrocławiu, więc nikogo nie odsyłają do innego szpitala, co dla mnie jest bardzo ważną kwestią. Sale są 2 osoby, z systemem rooming-in, co też bardzo mi się podoba. Poród rodzinny kosztuje 150 PLN, dla chętnych poród w wodzie - 400 PLN. Na sali porodowej są boksy - łącznie 4, ale mówią, że rzadko kiedy 2 kobiety rodzą jednocześnie. Boksy są oddzielone od siebie, szyściutkie, nowy sprzęt, wprawdzie dość małe, no ale zobaczymy. Wiem, że może mój post brzmi jak reklamówka ale jest to wynik pozytywnego zaskoczenia no i ponieważ Konspiracja jest z Wrocławia, to pewnie wie jakie plotki krążą o wrocławskich porodówkach ... więc jestem dobrej myśli Aha, i jeszcze można opłacić położną, koszt 300 PLN.

No właśnie dziewczyny z Wrocławia, macie już wybrany szpital?

Z innej, kulinarnej beczki Dziś planuję robić kajmakowy przekładaniec Zobaczymy, co z tego cuda wyjdzie ...

Edytowane przez NadiaM
Czas edycji: 2009-10-05 o 14:34
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:40   #2267
domi7ks
Zakorzenienie

Kolanosia obejdzie sie bez drugiego przyjaciela Tofika, trzymam mocno kciuki

Dziewczyny pralyscie pieluszki tetrowe i flanelowe?

Stary 2009-10-05, 14:46   #2268
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Konspiracja oraz Xpressja, byłam w Oławie, bo od początku się zdecydowałam, że chcę tam rodzić. Szpital nie jest duży, ale też nie ma takiej ilości porodów, jak we Wrocławiu, więc nikogo nie odsyłają do innego szpitala, co dla mnie jest bardzo ważną kwestią. Sale są 2 osoby, z systemem rooming-in, co też bardzo mi się podoba. Poród rodzinny kosztuje 150 PLN, dla chętnych poród w wodzie - 400 PLN. Na sali porodowej są boksy - łącznie 4, ale mówią, że rzadko kiedy 2 kobiety rodzą jednocześnie. Boksy są oddzielone od siebie, szyściutkie, nowy sprzęt, wprawdzie dość małe, no ale zobaczymy. Wiem, że może mój post brzmi jak reklamówka ale jest to wynik pozytywnego zaskoczenia no i ponieważ Konspiracja jest z Wrocławia, to pewnie wie jakie plotki krążą o wrocławskich porodówkach ... więc jestem dobrej myśli Aha, i jeszcze można opłacić położną, koszt 300 PLN.

No właśnie dziewczyny z Wrocławia, macie już wybrany szpital?

Z innej, kulinarnej beczki Dziś planuję robić kajmakowy przekładaniec Zobaczymy, co z tego cuda wyjdzie ...

... no właśnie te wrocławskie szpitale... ( głęboki wdech... )
ja rozmyślałam nad Oławą, ale jest jedno ale, o którym może lepiej nie myśleć, ale wiedzieć trzeba, że we Wrocławiu i okolicach sa tylko 2 dobrze wyposażone OIOMy dla noworodków, to jest Brochów i Kamieńskiego...
i szczerze mówiąc to jest dla mnie chyba tym ziarenkiem które na szalce szpitali powoduje że najprawdopodobniej wyląduje na Kamieńskiego.

Opinie różne, wiem. w ostatnich miesiącach rodziły tam 2 moje koleżanki i były mile zaskoczone!
Porodówki 1osobowe - czyli duży komfort i można krzyczeń do woli. możliwość porodu w wodzie, poród rodzinny bezpłatny.

Jest tam tez coś takiego jak stowarzyszenie położnych - nie wiem czy słyszałaś, jest to oficjalna usługa szpitala tzw. asekura położnej, koszt 600zł ale masz swoją położną, która prowadzi cię przez poród i jest z tobą po porodzie, uczy jak przystawiac dzidziolka itp. przed porodem też się z nią spotykasz...
Sale poporodowe 2 osobowe, + sale o podwyższonym standardzie 100zł za dobę.

...i jeszcze jedno, wokół afery o brak znieczulenia we Wrocławiu, na kamieńskiego jest już anastezjologi ( brawo! ) i podobno jest szansa na znieczulenia...
czuje się tak jakbym rodziła w innej epoce - to dotyczy tych znieczuleń!

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:

ja prałam wszystko nawet ochraniacz do łóżeczka

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:49   #2269
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
KARENINA19-Śliczny dziudziolek.

Cytat:

Hmm...jasne, ze normalne, ale nie kiedy juz masz szyjke. ktora sie skraca...w takiej sytuacji jednak nie jest to najlepsze, co moze sie zdarzyc...

A z tego co wiem magnez to podstawa...nawet w tej kroplowce, ktora dostaje sie z szpitalu na zatrzymanie skurczow jest konska dawka magnezu....no i powinnas sie oszczedzac czyli lezec...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
o jaki piękny!

Cytat:
Ja nastawilam pierwsze pranko, bo bardzo szybko ciuchy mi wyschly i juz w tym tyg mam zamiar ładnie wszystko poukladac tak jak ma byc
Nie za wczesnie troche..?

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
A z innych nowości to mam znowu zmartwienie...wczoraj w kościele miałam atak drugiej nerki....Nawet nie chcę myśleć, co by było gdyby musieli mi przekłuwać druga nerę..."tofika 2" już chyba nie dam rady zaakceptować Nic znowu kilka dni nerwówki,a w czwartek idę na wizytę do urologa. Oby nie było jeszcze tak źle, oby wytrzymać jeszcze kilka tygodni....
Kochana, trzymam mocno kciuki, zeby nic sie juz nie dzialo z nerka

Cytat:
Jak dobrze, że z Braunschweig do Bremen nie jest tak daleko. Może uda się kiedyś spotkać i może nasze dzieciaczki się polubią

Hehehe...tez mam taka cicha nadzieje

A spiworek taaaaki cuuudny Ja tez taki chce!! Gdybym nie miala juz tych dwoch to normalnie bym kupila...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:52   #2270
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Zjadłam obiadek,oczywiście Nikolka coś dziś niechciała jesć pojadła dwie trzy łyżki i zostawiła,ale za to zjadła całe skrzydełko.Lubi bardzo mięsko. .
Co do mojej nogi i pachwiny to nic nieprzechodzi boli chyba nadwyrężłam sobie to i mam nadzieję że przejdzie mi do jutra..Nikoli niekłade dziś lulu,bo wieczorem są z nią kłopoty żeby usnęła.Sprawdzałam czy mam mleko w piersiach-mam .Niunia ogląda bajki jutro mam tą wizyte a już się boję.Teściowa i Andrzej już gadają żeby mi dała skierowanie do szpitala bo marudzę codziennie..No to co z tego.Spadam składać ciuszki dla Wiktora i najpierw poprasować.
Stary 2009-10-05, 14:57   #2271
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za wczesnie troche..?
No 2 miesiace
póki pogoda ładna wole to zrobic, bo jest coraz zimniej i październik ma byc zimny

Stary 2009-10-05, 14:58   #2272
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
No 2 miesiace
póki pogoda ładna wole to zrobic, bo jest coraz zimniej i październik ma byc zimny
No wlasnie - 2 miesiace....nie zakurzy sie to wszystko na nowo...?

Stary 2009-10-05, 14:59   #2273
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:

Kochana, trzymam mocno kciuki, zeby nic sie juz nie dzialo z nerka
Cytat:
Cytat:
O
Kolanosiu, mam nadzieję, że obejdzie się bez Tofika 2. Trzymam mocno kciuki za to
Dzięki dziewczyny! Kciuki na pewno bardzo się przydadzą

A co do prania pieluszek to ja jak mówiłam czekam jeszczę troszkę, tak za dwa tyg biorę się za pranko...Wtedy i ubranka i pieluchy. A pościel i różki, które dopiero co kupiłyście tez oczywiście pierzecie? Mam zamiar, ale jeszcze Was podpytam
Stary 2009-10-05, 15:04   #2274
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie - 2 miesiace....nie zakurzy sie to wszystko na nowo...?
nie, bo ja mam zamiar to posegregowac i pochowac w woreczki a do kazdego wsadzic mydełko

Stary 2009-10-05, 15:09   #2275
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie, mam nadzieję, że Tofik nie dorobi się rodzeństwa
I gratulacje z okazji rozpoczęcia następnego tygodnia

Cytat:
Karenina, specjalnie dla ciebie fotka
Fajny rożek
Właśnie, ja jeszcze rożka nie mam

Cytat:
No 2 miesiace
Też myślę, że się zakurzy. Ale jak masz ochotę, to dlaczego nie
Najwyżej wypierzesz jeszcze raz.

Ja zwlekałam z tym, jeszcze nic nie mam uprane, ale wczoraj Mama dzwoniła i mnie troszkę pospiesza, mówi, żebym już uprała i schowała głęboko, to się nie zakurzy.
Więc dzisiaj wybieram się do tego Reala, zobaczyć czy będzie proszek Dzidziuś, zrobić jeszcze zakupy w h&m i biorę się do prania.
A jak nie będzie tego Dzidziusia, to co mam brać Lovellę czy Jelp?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Coś się Zaharia nie odzywa.
I ciekawa jestem, czy Dudziakowa już wyszła ze szpitala?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:11   #2276
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, jak człowiek w nocy nie śpi to rozmyśla.
I tak mnie ogarnęły wątpliwości z rodzaju " czy podołam" w różnych aspektach: czy podołam finansowo, czy dam radę opiekować się takim maluszkiem, czy zdołam potem zostawić go i wrócić do tej wstrętnej pracy, w końcu najważniejsze czy podołam tak ciężkiej pracy, jaką jest wychowanie dziecka na przyzwoitego człowieka
Do tego dochodzi jeszcze strach przed samym porodem, mimo że sobie tłumaczę, że przecież prawie wszystkie kobiety to przechodzą
Brombi nic sie nie martw kazda z nas podoła

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
mi też nie leci ale wiem, że mam - można łatwo sprawdzić, złap się za pierś tak okolo 1,5-2cm nad sutkiem - jednym palcem z jadnaj drugim z drugiej strony i naciśnij jakbyś chciała wycisnąć cytrynkę
zobaczysz, że poleci kropelka tylko za czesto nie mozna tego robic

a poza tym dzień dobry Mamusie
ja wciąż w szpitalu, wciąż pod kroplowką
rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział, zebym sama zadnego szpitala nie szukala bo male szanse ze wyjde do domu i raczej moj szpital zalatwi mi przeniesienie gdzies indziej troche mi ulzylo...

gratuluje rozpoczecia nowych tygodni
Lucky trzymaj sie dzielnie w tym szpitalu

Cytat:
Witam poniedzialkowo

Gratuluje rozpoczecia kolejnych tygodni

Dziewczynki, zapomnialo mi sie, ale jak bylam w szpitalu to dostalam mnostwo zdjec 4D usg mojego przystojniaka Mam jakies wstawiac?

Rozlozylam jeszcze ta mate edukacyjna Tiny Love i jest super Moj tz sie smieje, ze ja to bym sie sama najchetniej na niej polozyla i bawila...

Ciesze sie ze nadal w dwupaku Kamilko,jednak przeczucie co do czw lub pt bylo mylne no chyba ze w tym tyg albo nastepntm

Cytat:
Napisane przez Jil Sander Pokaż wiadomość

To ja z taką kwestią ciążową, ale z trochę innej beczki, czo?
Będąc na zajęciach w szkole rodzenia usłyszałam od położnej, że dawno, dawno temu jak zaczęły wchodzić na polski rynek witaminy dla ciężarówek pojawił się preparat Materna. Generalnie okazywało się, że kobiety, które go zażywały rodziły dzieci wagowo od 4-ech kg wzwyż. Przyznam szczerze, że mnie trochę przytkało. To naprawdę możliwe, aby wyhodować (przepraszam Was bardzo za to wyrażenie) tak Maleństwo na witaminach???
Drugi mały szok przeżyłam podczas ostatniej wizyty u mojego ginekologa. Stwierdził, że nasz Maciek zapowiada się na duże dziecko i najlepiej, abym odstawiła witaminy (łykałam za jego radą Feminatal), jeśli nie chcę urodzić "pięciokilowca".

No ja tez łykam feminatal i az sie zleklam,poki co maly dobrze wazyl ale zobaczymy jak sie urodzi

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo!
Wczoraj udało mi się was nadrobić ale już nie miałam siły odpisać...

Spędziliśmy niedzielny dzień romantycznie w "trójkę"
wkleję fotki z naszego wypadu w góry.

Mój kazał sobie robić zdjęcie jego "brzuszka"

Śliczna Tyś z tym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a ja mam towarzystwo - Iza w domu cały tydzień - krtań jej zaczeło brać, ma tak zmieniony głos, już wczoraj mówiła inaczej - ma antybiotyk, źle ale boję sie, ze jak nie dam to będzie się ciągneło dalej, ta chrypa to już 3 tygodnie probowła sie rozwinąć i sie rozwija
jest troche upierdliwa ale jej sie chyba nudzi, kupiłam jej foremki i wałki do ciastoliny bo dużo się nią bawi ale coś czuję, ze jej się to znudzi, no nic uzbroję sie w cierpliwość, bo moje biedactwo i tak jest grzeczne

mnie niby ten kaszel przechodzi ale powiem Wam, ze to wszystko to i tak do d... bo wchodzę do pomieszczeni - robi mi sie gorąco, dosłownie czuję jak sie pocę, wychodze na dwor gdzie wiatr wieje i robi mi się momentalnie zimno

No tak
gratki z okazji nowych tygodni i oby tak dalej
Lucky to dobrze, ze masz ten problem z głowy, i leż i tzrymaj dwupak
Brombi Twoje watpliwości to po prostu instynkt macierzyński sie odzywa - jako dobra i odpowiedzialna mamusia masz rozterki - ale to normalne, jednak powinnaś spac w nocy a nie rozmyślac wiem łatwo się mówi, ale zobaczysz jeszcze wiele nocek zarwiesz
Paczka został tylko wózek - a widzisz martwiłaś sie
Gishh w kwestii ż enikt nie zauważył to troche sie mylisz, każda z nas raczej zauważa że którejś nie ma dłużej ale to umyka w trakcie pisania postów - a tak generalnie to dlaczego do szpiatal?
Kareniana mowa dawaj foty

nie martwcie sie karminiem - jak nie będziecie miały pokarmu to nie pozwolą maluszkowi głodować - ja tak miałam, sama Ize nosiłąm aby jej dały jeść, no niby naturalne karmienie ale to takie trelelele, przciez dzieci musza zacząć przybierać na wadze zanim wypuszcza nas do domu, ja tam kupie nan na wszelki wypadek wezmę laktator i cały majdan do szpitala - nauczona dośwaidczeniem

Biedna Izulka znowu chora

Cytat:
Nam właśnie położna mówiła, że na początku żołądek dziecka jest tak malutki, że te kilka kropelek mu wystarcza. I żeby raczej pilnować żeby NIE dokarmiali, tylko jak najczęściej przystawiać maleństwo, żeby stymulować piersi. Ale chyba tu do powiedzenia mają więcej doświadczone już mamusie
No ale pożyjemy, zobaczymy. I to już niedługo

Kochana, myślę, że takie obawy ma każda z nas. Ale wierzę, że jednak damy radę ze wszystkim. Z wychowaniem... jesteśmy przecież chyba dobrymi ludźmi, a dziecko jest doskonałym obserwatorem, będzie brać z nas przykład. Powrót do pracy... dla każdego z nas był czas na usamodzielnienie i nauczenie się życia w grupie. Finanse... moja pewna znajoma zawsze mi mówiła tak: "tam gdzie wyżywi się dwóch, wyżywi się i trzeci. Tam gdzie wyżywi się trzech, wyżywi się i czwarty... itd"
A poród... przyjdzie i minie, niezależnie od długości, bólu, czy komplikacji. Najwyżej będziemy miały 1-2 dni wycięte z życiorysu

Także głowa do góry

Trzymam kciuki za was, żeby się wszytko ładnie ustabilizowało

Kupiliśmy go w lutym.
Jedyna "wada" aparatu, to bardzo słaba lampa błyskowa. Ale na standardowe zdjęcia starcza

wybaczcie, ale

Co za pytanie

Kachula, gratuluję 37 tygodnia.
Malina, Paczka, wam gratuluję 35 tygodnia.
Tarasiu, super mamuśka z ciebie

A ja tak między wami, zaczynam dziś 36 tc

Mnie dziś w nocy obudziła zgaga, więc zdesperowana sięgnęłam po bułkę tartą i... pomogło

Dziewczyny, mam do was głupie pytanie jeśli chodzi o przytulanki. W I trym nie miałam ochoty, bo było mi cały czas mdło i byłam śpiąca. W II tak zachwalanym też nie miałam ochoty, bo mnie bolało. Za to teraz na końcówce mam ochotę cały czas i nawet brzuchol mi nie przeszkadza . I chciałam się tylko dowiedzieć, czy też tak macie?

Bardzo dobre podejscie do porodu,tez takie mam

Cytat:
Witam mamusieDziś o 5.00 dostałam skurczy które trwały godzinę. Na początku były lekkie myślałam że samo przejdzie ale jak po 40 minutach nic nie przechodziło to wziełam tą nospę. Nie wiem ile trwał pojedyńczy skurcz bo wydawało mi się że boli non stop Zaczynam coraz bardziej się bać że nawet do tego 20 nie dotrzymam Dziś przyjmuje moja lekarka. Zadzwonię do niej i zobaczymy co mi powie.

Proszę o kciuki żebym nie musiała do szpitala iść

Kciuki zacisniete

Cytat:
Moj skarb...

Ślicznuitkiii

Cytat:

Simpatica, zrobiłam ciasto z gruszkami
Dzięki za przepis! Wyszło super, na dodatek powiem, że całość przygotowania zajęła mi niecałą godzinę, a więc ciasto mega szybkie i łatwe! Polecam

Nadinko kochana jako ze tak mało nas odwiedzasz to prosimy o foteczke brzuszka w ramach rekompensaty i nie wymigiwac mi sie prosze!!!!

Gratuluje kolejnych tygodni kochane mamuski

No i oczywiscie plotkary jestescie straszne od rana net mi swirowal a tutaj juz narpodukowane 4 strony o zgrozooooo

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:12   #2277
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A co do prania pieluszek to ja jak mówiłam czekam jeszczę troszkę, tak za dwa tyg biorę się za pranko...Wtedy i ubranka i pieluchy. A pościel i różki, które dopiero co kupiłyście tez oczywiście pierzecie? Mam zamiar, ale jeszcze Was podpytam
Posciel juz wyprana, ale rozki jeszcze nie i nie wiem czy bede je prala...

Cytat:
nie, bo ja mam zamiar to posegregowac i pochowac w woreczki a do kazdego wsadzic mydełko

Z mydelkiem uwazaj, bo maluchy nie lubia intensywnych zapachow i moga podrazniac chyba...

Cytat:
Ja zwlekałam z tym, jeszcze nic nie mam uprane, ale wczoraj Mama dzwoniła i mnie troszkę pospiesza, mówi, żebym już uprała i schowała głęboko, to się nie zakurzy.
Więc dzisiaj wybieram się do tego Reala, zobaczyć czy będzie proszek Dzidziuś, zrobić jeszcze zakupy w h&m i biorę się do prania.
A jak nie będzie tego Dzidziusia, to co mam brać Lovellę czy Jelp?

Nie pomoge, bo u nas w De nie ma nawet proszkow dla dzieci specjalnych...ja pralam w zwyklym...

Stary 2009-10-05, 15:13   #2278
kachula27
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem ze ten temat byl juz walkowany ale powiedzcie mi prosze bo musze jeszcze kupic kosmetyki dla malego co kupujecie na poczatek i jakich firm polecacie bo ja juz mam kręcka w głowie tyle tego wszystkiego jest

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:15   #2279
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze ten temat byl juz walkowany ale powiedzcie mi prosze bo musze jeszcze kupic kosmetyki dla malego co kupujecie na poczatek i jakich firm polecacie bo ja juz mam kręcka w głowie tyle tego wszystkiego jest
Baby Dream i na drugim miejscu Weleda

Stary 2009-10-05, 15:16   #2280
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Ja własnie powiesiłam na polu- jest taki fajny wiaterek wiec szybko przeschną.
Domi a z tą pogodą masz rację- trzeba wykorzystać jeszcze to jesienne słonko bo potem bedzie problem z suszeniem.

kolanosiaja prałam wszystkie rzeczy- nowe też- zwłaszcza pościel która po praniu jest o wiele przyjemniejsza i pachnąca
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości