Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 10:13   #2401
malina81
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
z tarczycą nie ma żartów - bardzo wyniszcza organizm

Czyli do Gishh nie ma tel.?
ja tak generalnie to poprosze którejś z mamuś nr tel. bo jak wyladuję w szpitalu to TŻ napewno nic nie napisze - on jest zbyt zaganiany, a jak z małą jeszcze zostanie sam to kaplica
i wogole to patrzyłam na liste mamuś - dużo dziewczyn nie ma na froum, które pisały - mogłyby dac znac co u nich
ja płacę wszystko przez bank - polecenie zapłaty - więc nie pamiętam kiedy co i jak, tylko jak coś nie zapłacą to przychodzi ponaglenie - pisałam ostatnio o zamieszaniu ze swiatłem
Madzia twój nr jest na liście "Kropki" wiec poradzimy sobie bez twojego TZ-ta tylko zebys spakowała komórkę do szpitala- najlepiej z ładowarką Ja sobie wpisałam kilka numerów mamusiek do komórki żeby w razie czego mieć z wami kontakt.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:14   #2402
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Czyli do Gishh nie ma tel.?
ja tak generalnie to poprosze którejś z mamuś nr tel. bo jak wyladuję w szpitalu to TŻ napewno nic nie napisze - on jest zbyt zaganiany, a jak z małą jeszcze zostanie sam to kaplica
a może by tak tą listę z numerami telefonów rozesłać do Mamusiek, zawsze jak któraś wyląduje w szpitalu to da znać. Bo tak, to po tygodniu -dwóch na wątku komuś się przypomni, że którejś nie ma
Co Wy na to?

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:18   #2403
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
a może by tak tą listę z numerami telefonów rozesłać do Mamusiek, zawsze jak któraś wyląduje w szpitalu to da znać. Bo tak, to po tygodniu -dwóch na wątku komuś się przypomni, że którejś nie ma
Co Wy na to?
Ale Kropcia rozsyłała ta listę na PW. Ja ją mam...

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Kropka a ty czemu sie nic nie odzywasz?? Trzymasz "oko na pulsie"?? (rozbroił mnie wczoraj ten tekst Violetty)
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:20   #2404
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Ale Kropcia rozsyłała ta listę na PW. Ja ją mam...

Do mnie nie wysłała, i nie mam żadnego nr do Was, więc gdybym wylądowała w szpitalu, to musiałabym czekać, aż byście sobie o mnie przypomniały

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:30   #2405
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

JUŻ WRÓCIŁAM OD GINKI WSZYSTKO JEST DOBRZE.ZMIERZYŁA MI BRZUCH I TYLKO POWIEDZIAŁA ŻE DZIDZIA PRZEZ TE DWA TYG CO MNIE NIEBYŁO TO DUŻO MUSIAŁA UROSNĄCI PRZEZ DWA TYGODNIE PRZYTYŁAM 2 KG WAŻE 60 KILOGRAMÓW.DOSTAŁAM SKIEROWANIE NA MOCZ OGÓLE MORFOLOGIE I HBS ALE CO TO JEST.?????????????????NAPISZCIE JAK WIECIE.
Stary 2009-10-06, 10:32   #2406
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dzien doberek dziewczynki

hmmm....jak to mozliwe, ze wy od wczoraj popoludnia tyyyle stron naskrobalyscie??!!

Juz calkiem zapomnialam co i komu odpowiadac...

Ja wczoraj mialam niespodzianke od kolezanek...otoz zafundowaly mi mini - spa w domu...Przyszly dwie panie z salonu, gdzie sie zawsze "upiekszamy" i zrobily mi manicure, pedicure z masazem stopek i jeszcze chcialy depilacje nozek tylko wloskow bylo malusio...

No a dzisiaj na 8 mialam wizyte u gina i ten baaardzo sie zdziwil jak mnie zobaczyl, ze ja jeszcze w dwupaku...Ogolnie oglosil nas malym cudem natury, ze tyle sie trzymamy... Maly ladnie urosl, jest wiekszy niz na swoj wiek...

A co do Listy z telefonami to ja nie dostalam...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:33   #2407
brombusia
Zakorzenienie

Witojcie
Przed chwilą wstałam i pranie wstawiłam
Pogoda co prawda niezbyt zachęcająca, ale kaloryfery grzeją, więc jest ciepło i wszystko szybko schnie.

Cytat:

A mnie o 2 godzinie obudził potworny ból nerki. Zazyłam No-Spe ale przez godzinę płakać mi sie chcialo z bólu. Później było trochę lepiej ale matrwie sie bo podobnie jak Kolanosia mam kamyczki na nerce- w prawdzie juz dawno nie miałam z tym problemów ale widocznie cos tam sie ruszyło... Jutro musze zrobić badanie moczu i zobaczymy
Kochanie
To podobno straszny ból, mam nadzieję, że już Ci nie będą dokuczać.

Cytat:

moja Iza przechodzi sama siebie - nie dość, ze rano o 6 jest tekst - daj mi jeść, to właśnie do mnie rzuciła tekstem - mamo dlaczego łózka sa jeszcze nie pościelone?
i jeszcze do śmiechu z rana
wczoraj leżę z nią na drzemkę i mówię do niej - niunia gdzieś ty sie tak załątwiął? - a ona - mamo wiatr mnie tak załatwił
Dobra jest ta Twoja Izka.
Mała spryciula

Cytat:

Fajnie z tym urlopem macierzyńskim- niby tylko 2 tygodnie- no ale zawsze coś...
Malinko dolicz sobie jeszcze 8 tygodni, bo przecież muszą nam oddać urlop za wakacje i ferie

Cytat:
Do mnie nie wysłała, i nie mam żadnego nr do Was, więc gdybym wylądowała w szpitalu, to musiałabym czekać, aż byście sobie o mnie przypomniały
A swój numer zostawiałaś Kropce ?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:35   #2408
tarasia
Wtajemniczenie

W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:37   #2409
brombusia
Zakorzenienie

Paczka cieszę się że wszystko dobrze
A HBS to oznaczenie antygenu wirusowego zapalenia wątroby typu B i to też jest standardowe badanie u ciężarnych.

Karenina super że nadal w dwupaku
Że też moje koleżanki na takie coś nie wpadły, tylko mi jedzenie znoszą i książki

Stary 2009-10-06, 10:38   #2410
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Malinko dolicz sobie jeszcze 8 tygodni, bo przecież muszą nam oddać urlop za wakacje i ferie
o wakacjach wiedziałam (6 tygodni) ale że ferie też? same miłe zaskoczenia dzisiaj!

Stary 2009-10-06, 10:40   #2411
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
o wakacjach wiedziałam (6 tygodni) ale że ferie też? same miłe zaskoczenia dzisiaj!
Z tego co wiem, to ferie też, bo to przecież nasz urlop, a nie możemy go podjąć bo w tym czasie będziemy na macierzyńskim

Stary 2009-10-06, 10:43   #2412
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ja tez nie mam tej listy z nr.

Karenina no widzisz jeszcze dwupak - to tak moze jeszcze co najmniejdo następnego czwartku

Paczka HBS to badania pod kątem tak jak napisała Tarasia
i coś jeszcze na ten temat aby było wyjaśnione - dodatni wynik antygenu Hbs świadczy o nosicielstwie wirusa żółtaczki zakaźnej (typu B) . Zakażenie tym wirusem nie zawsze objawia się dolegliwościami wątrobowymi, czasem przebiega podobnie do grypy lub nie powoduje żadnych objawów. Nosicielstwo wirusa nie musi oznaczać aktywnej choroby, ale należy chodzić na kontrolę do lekarza zajmującego się chorobami zakaźnymi. Dodatni Hbs nie wpływa na przebieg porodu, nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia. Podczas porodu personel musi jednak zachować szczególną ostrożność, gdyż krew stanowi potencjalne źródło zakażenia dla innych. Ponieważ istnieje ryzyko przeniesienia wirusa w życiu płodowym na dziecko, po porodzie otrzyma ono specjalną immunoglobulinę. Mając dodatni wynik Hbs, można karmić piersią.
to chyba wyjasnia wszystko

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

a ja zaczełam własnie pakowanie torby - tylko to prasowanie, ale dzis moze dam rade
musze jeszcze poprasowac ciuchy Izy na kilka dni bo TŻz może podejść do tego różnie i dziecko jeszcze do przedszkola w pomiętych będzie chodzić
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:46   #2413
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co wiem, to ferie też, bo to przecież nasz urlop, a nie możemy go podjąć bo w tym czasie będziemy na macierzyńskim
rozumiem ale wcale nie musimy wykorzystywać całego macierzyńskiego... i w teorii mogłybyśmy wrócić do pracy.
hmm... kadrowa nic mi o tym nie mówiła dlatego sie zdziwiłam..

Stary 2009-10-06, 10:48   #2414
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina super że nadal w dwupaku
Że też moje koleżanki na takie coś nie wpadły, tylko mi jedzenie znoszą i książki

Jedzenie tez przyniosly - kawusie ze Starbucks i rozne przysmaki...

Cytat:
j
Karenina no widzisz jeszcze dwupak - to tak moze jeszcze co najmniejdo następnego czwartku

Hehehe...teraz w sumie tylko 2 tygodnie dziela nas od planowanej cc...

Stary 2009-10-06, 10:49   #2415
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

to za przemęczanie się!!
No ale dobrze, ze wszystko jest w porządku! To przecież najważniejsze!

Kachula nie ma porównania z wygodą płacenia wszytskiego przez net, a latanie na pocztę ( i te opłaty na poczcie - ok 3 zł za 1 rachunek!! wcale się to nie kalkuluje + stanie w kolejce + smrodek i duchota) Czym prędzej załóż konto!!!

ja miałam to samo a tak historia rachunku jest na wyciągnięcie ręki i wszystko pod kontrolą

ja prałam w 40, w proszku jelp i mam płyn do płukania dla dzieci, delikatny. Także wszystko mam już poprane i poprasowane, wykorzystałam ładną pogodę, żeby wszystko wyschło.I tak jak Kachula napisała, teraz też bym miała problem stać tak długo przy desce i prasować.

zaharia- trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego! I żeby guz szybko sie schował lub wyparował!

xpressja- to miałas szczęście, że trafiłaś na miłe panie, bo to raczej rzadkość!
A z tym regularnym wypłacaniem pieniążków to sie nie zgodzę! Ja właśnie dostałam pieniądze dopiero za sierpień!!!!!!!!!!
Więc za wrzesień pewnie w listopadzie dostanę!

Fajnie, że będzie ten urlop wydłuzony, zawsze to 2 tygodnie dłużej z Maluszkiem + urlop za ten rok (nie wykorzystałam )+ gdzieś ok połowa urlopu za 2010! także gdzieś ok 28 tygodni mi sie uzbiera

ojojojjjjj już prosze na mnie nie krzyczeć ! juz do mnie dotarło

co do tej uprzejmości pań z ZUSu tez byłam zaskoczona, w ogóle jestem zaskoczona wrocławskim ZUSem, już kilka razy tam dzwoniłam bo ja to ciekawska jestem i wiecznie o coś dopytuje! I zawsze panie są tak miłe, że szok! Odpowiadały na wszytskie pytania, spokojnie tłumaczyły, sprawdzały przelewy itp. Chyba skład wymienili i posadzili tam "konkretne" kobietki!
a z tymi opoznieniami to jezeli macie zwolnienie np. na 30 dni od 14 wrzesnia do 13 pazdziernika, to zus ma 30 dni od 13 pazdziernika na wypłate kasiorki... Więc nie dokońca jest to opóznienie a jedeynie ich sprytne zabezpieczenie!

Ale jest jeszcze coś o czym powiedziała mi babka w ZUSie o czym nie wiedziałam, my od lekarza dostajemy zielony świstek który zanosimy pracodawcy, u lekarza zostaje różowy. I teraz tak im szybciej zaniesiemy do pracodawcy tym lepiej, dlatego że i lekarz i pracodawca mają 7 dni na dostarczenie zwolnienia do ZUSu.
Podobno jest tak, że lekarze wysyłają terminowo, pracodawcy różnie.

Jeżeli pracodawca się spóźni, opóźnia to cały proces akceptowania świadczenia, bo pomimo tego że naliczoną mamy stałą sumę za 1 dzień chorobowego, to co miesiąc ktoś z tych wyżej postawionych w ZUSie akceptuje wypłatę kasiorki. Więc jeżeli pracodawca sie spoznia, opóźniaja sie wszytskie procedury...
tak mi powiedziała własnie Pani w ZUSie

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:50   #2416
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

jestem dziewczyny ale nie bardzo mam ochote pisac przechodze wlasnie depresje przedporodowa.

zmartwilam sie tarczyca Zaharii i rozbawila mnie mala Iza Magdy ale ciezko mi z cholestaza.. wczoraj wieczorem, w nocy i dzis swedzi mnie doslownie wszystko, nawet wlosy.. nie pomaga lod, leki, moczenie w lodowatej wodzie..
mam ochote wyc..

co do listy-wyslalam ja do kilku mamus ale wciaz czekam na te ktore nie doslaly numerow.. jesli chcecie to zajme sie tym dzis w nocy i powysylam liste kazdemu co podal swoj numer..
dzis np w nocy wstalam juz o 2:00 i jak narazie nie udalo mi sie usnac i to nie dlatego ze nie jestem zmeczona tylko tak mnie cholernie swedzi..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:52   #2417
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
rozumiem ale wcale nie musimy wykorzystywać całego macierzyńskiego... i w teorii mogłybyśmy wrócić do pracy.
hmm... kadrowa nic mi o tym nie mówiła dlatego sie zdziwiłam..
W teorii nie musimy wykorzystywać całego macierzyńskiego, ale myślę, że chyba większość jednak chce być jak najdłużej z dzieckiem.
Kadrowe już tak mają, jak będziesz zanosiła do siebie zwolnienie, to ją zapytaj, wtedy będziesz pewna.

Dziewczyny, jak się Wasze dzieci ruszają ostatnio?
Mój jakby stracił trochę mocy w nogach , pewnie mniej miejsca ma, za to czkawkę ma 5-6 razy dziennie i trwa do pół godziny

Stary 2009-10-06, 10:53   #2418
simpatica
Zakorzenienie

dzieńdobry Mamusie
właśnie wróciłam z badań i zahaczyłam po drodze o targ i kupiłam sobie fajne spodnie dresowe do chodzenia po domku. są super - na polarowej podszewce - już mi ciepło w pupę dobra teraz muszę nadrobić zaległości.
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:55   #2419
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość

JUŻ WRÓCIŁAM OD GINKI WSZYSTKO JEST DOBRZE.ZMIERZYŁA MI BRZUCH I TYLKO POWIEDZIAŁA ŻE DZIDZIA PRZEZ TE DWA TYG CO MNIE NIEBYŁO TO DUŻO MUSIAŁA UROSNĄCI PRZEZ DWA TYGODNIE PRZYTYŁAM 2 KG WAŻE 60 KILOGRAMÓW.DOSTAŁAM SKIEROWANIE NA MOCZ OGÓLE MORFOLOGIE I HBS ALE CO TO JEST.?????????????????NAPISZCIE JAK WIECIE.

oj jak dobrze, że wszystko dobrze

Stary 2009-10-06, 10:56   #2420
tarasia
Wtajemniczenie

Kropko nie ma żadnego leku na to swędzenie?

Stary 2009-10-06, 10:57   #2421
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Mój jakby stracił trochę mocy w nogach , pewnie mniej miejsca ma, za to czkawkę ma 5-6 razy dziennie i trwa do pół godziny
u mnie kopasianie na całego
ulubione miejsce: pęcherz!
jak nie do kopania to do parcia... ja nie wiem może pęcherz jest jakimś wyjątkowo wygodnym narządem ????

Stary 2009-10-06, 10:58   #2422
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
W teorii nie musimy wykorzystywać całego macierzyńskiego, ale myślę, że chyba większość jednak chce być jak najdłużej z dzieckiem.
Kadrowe już tak mają, jak będziesz zanosiła do siebie zwolnienie, to ją zapytaj, wtedy będziesz pewna.
tak zrobię. Kto pyta nie błądzi!
a ja chcę jak najdłużej zostać z dzidziem w domu! i najlepiej jeszcze, żeby mi za to płacili

Stary 2009-10-06, 11:02   #2423
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Pokój Wikiego
a ja cie .. bajeczny)

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam zdjęcia łóżeczka dla mojej księżniczki
zawsze chcialam takie lozeczko dla mojej corci ale ze mam synka to odpada;p

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ma ktoras wanienkę ONDA? Czy lepsza taka najzwyklejsza plastikowa?
ja mam ONDE bardzo mi sie podoba i wydaje mis ie praktyczna bynajmniej spokojnie mozna umyc dzidziolka i nie martwic sie ze woda do uszkow sie naleje..

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Ja mam zwykla wanienke z takim mieciutkim wkladem dla niemowlaka...wylgada super praktycznie - potrzebujesz i wkladasz, nie potrzebujesz - wyciagasz i masz normalna wanienke....a wklad jest miekki wiec dla malucha bardzo przyjazny w dotyku....
u nas nie pozwalaja miec w wanienkach tych gąbeczek bo maja bardzo duzo zarazkow i zeby nie mialy to codzienn trzeba bylo by miec nowa albo prac tamta w bardzo wysokiej temperaturze a i tak zagniezdzaja sie jakies bakterie.. co jest dla maluszka nie zdrowe..

Masakro.. was nadgonic sie nie da!! tylko weekend mnie nie bylo a nadrobilam dopiero teraz.. u nas wszytsko ok. wczoraj u gina bylam dzidzia jest ulozona dobrze wszystko jest ok ale pani powiedziala ze raczej urodze przed teminem.. jesli chodzi o wyniki to znowu przyplatalo mi sie zapalenie pecherza..

Wczoraj polozylam sie spac i obuddzilam sie o 24 i jakas glupawka mnie zlapala bo zaczelam sie smiac nie wiadomo z czego i smialam sie z 15 min.. tz mial mnie dosc a mnie juz wszystko bolalo od tego smiechu ale jakos nie mogalm przestac.. :P teraz siedze i sie nudze oczywiscie bo co innego robic.. buziki

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 11:02   #2424
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie A ja wstałam o 10.00I to jeszcze obudzona telefonem od mamy która przyjedzie pomóc prasować ciuszki małego. Dobra mamaDziś w nocy nie miałam skurczy ale za to tżt mi napędził stracha bo ja się przebudziłam po 7 a go nie ma Tż jest policjantem i zazwyczaj jak go nie ma punktualnie to znaczy że coś się stało... No i stało. Niestety nie mogę Wam opowiedzieć ale na szczęście z nim wszystko ok. Ale nastaraszył mnie trochę. I oczywiście potem jak poszliśmy spać to pół godziny myśłenia co by było gdyby Zamiast się cieszyć że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

ale....tez ma kolejny problem zawsze cos musi byc.
Zahario ja z kolei mam niedoczynność tarczycy i też się nie raz najadłam strachu. Nawet będę robić sobie w tym tygodniu badania i mam nadzieje że będzie ok. Bo jak to mówi lekarz że oni w tym momencie ciąży to już mi niewiele mogą pomóc Także ja trzymam kciuki za Twoją nad- a ty trzymaj za moją niedoczynność

Cytat:
O mnie też bo ja też listy nie mam

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

No a dzisiaj na 8 mialam wizyte u gina i ten baaardzo sie zdziwil jak mnie zobaczyl, ze ja jeszcze w dwupaku...Ogolnie oglosil nas malym cudem natury, ze tyle sie trzymamy... Maly ladnie urosl, jest wiekszy niz na swoj wiek...

A co do Listy z telefonami to ja nie dostalam...
Kamila super że dobre wiadomości. Teraz trzymamy kciuki żebyś ty do 20 wytrzymała. A ty potem w szpitalu trzymaj żebym ja urodziła 27 bo mi się tak jakoś ten dzień spodobał

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 11:04   #2425
brombusia
Zakorzenienie

Kropeczko
Przykro mi, że nic tych Twoich dolegliwości nie łagodzi.
Nie łap żadnych depresji proszę, już niedługo, jakoś wytrzymasz, taka dzielna z Ciebie kobieta.
Tak sobie czasami myślę, że to naprawdę szczęście przejść ciążę bezproblemowo i tak mi wstyd że narzekam, a właściwie nie mam powodów

Stary 2009-10-06, 11:08   #2426
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

brombusia wszystkie mamy rowne prawo do narzekania

ide robic obiad.. A tz ma obciac wloski Adrianowi pokarze wam pozniej jak wyszedl spod kosiarki

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 11:09   #2427
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

to jak wybieramy daty porodu to ja chce 25.10
Agusia myślałam dzis o Tobie - sama nie wiem dlaczego, własnie wydawało mi się, ze jakos długo nie pisałaś
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 11:13   #2428
Jil Sander
Raczkowanie

Cytat:
Mój Mały czkawek nie miewa - chyba, że miewa, a ja tego nie biorę za czkawkę.
Natomiast z wielką lubością ładuje mi co rusz nogę pod żebra. A czasem tak się rozpycha, że mam wrażenie, że mój brzuch przybiera kształt sześcianu .
Stary 2009-10-06, 11:13   #2429
domi7ks
Zakorzenienie

Jesli chodzi o wanienke to sie zastanawiam nad stojakiem do niej
Kupujecie stojak?

Kropko

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 11:15   #2430
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
jestem dziewczyny ale nie bardzo mam ochote pisac przechodze wlasnie depresje przedporodowa.

Cytat:
Moj szaleje na calego...czkawke ma 2 moze 3 razy dziennie...

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
u nas nie pozwalaja miec w wanienkach tych gąbeczek bo maja bardzo duzo zarazkow i zeby nie mialy to codzienn trzeba bylo by miec nowa albo prac tamta w bardzo wysokiej temperaturze a i tak zagniezdzaja sie jakies bakterie.. co jest dla maluszka nie zdrowe..
Sa tez wklady z innego materialu niz gabka...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamila super że dobre wiadomości. Teraz trzymamy kciuki żebyś ty do 20 wytrzymała. A ty potem w szpitalu trzymaj żebym ja urodziła 27 bo mi się tak jakoś ten dzień spodobał

Dobrze, ze u tz'ta wszystko ok

Dzieki za kciuki, obiecuje trzymac za was tez, ale mamusia powinna sie oszczedzac...

Domi nasza wanienka przyszla juz razem ze stojakiem...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości