|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
tylko zebys spakowała komórkę do szpitala- najlepiej z ładowarką Ja sobie wpisałam kilka numerów mamusiek do komórki żeby w razie czego mieć z wami kontakt.
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co Wy na to? |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Kropka a ty czemu sie nic nie odzywasz?? Trzymasz "oko na pulsie"?? (rozbroił mnie wczoraj ten tekst Violetty |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie nie wysłała, i nie mam żadnego nr do Was, więc gdybym wylądowała w szpitalu, to musiałabym czekać, aż byście sobie o mnie przypomniały
|
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
JUŻ WRÓCIŁAM OD GINKI WSZYSTKO JEST DOBRZE.ZMIERZYŁA MI BRZUCH I TYLKO POWIEDZIAŁA ŻE DZIDZIA PRZEZ TE DWA TYG CO MNIE NIEBYŁO TO DUŻO MUSIAŁA UROSNĄC
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek dziewczynki
hmmm....jak to mozliwe, ze wy od wczoraj popoludnia tyyyle stron naskrobalyscie??!! ![]() Juz calkiem zapomnialam co i komu odpowiadac... ![]() Ja wczoraj mialam niespodzianke od kolezanek...otoz zafundowaly mi mini - spa w domu...Przyszly dwie panie z salonu, gdzie sie zawsze "upiekszamy" i zrobily mi manicure, pedicure z masazem stopek i jeszcze chcialy depilacje nozek tylko wloskow bylo malusio... No a dzisiaj na 8 mialam wizyte u gina i ten baaardzo sie zdziwil jak mnie zobaczyl, ze ja jeszcze w dwupaku...Ogolnie oglosil nas malym cudem natury, ze tyle sie trzymamy... ![]() A co do Listy z telefonami to ja nie dostalam...
|
#2407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witojcie
![]() Przed chwilą wstałam i pranie wstawiłam Pogoda co prawda niezbyt zachęcająca, ale kaloryfery grzeją, więc jest ciepło i wszystko szybko schnie. Cytat:
To podobno straszny ból, mam nadzieję, że już Ci nie będą dokuczać. Cytat:
Mała spryciula ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka cieszę się że wszystko dobrze
A HBS to oznaczenie antygenu wirusowego zapalenia wątroby typu B i to też jest standardowe badanie u ciężarnych. Karenina super że nadal w dwupaku Że też moje koleżanki na takie coś nie wpadły, tylko mi jedzenie znoszą i książki
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
o wakacjach wiedziałam (6 tygodni) ale że ferie też? same miłe zaskoczenia dzisiaj!
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie mam tej listy z nr.
Karenina no widzisz jeszcze dwupak - to tak moze jeszcze co najmniejdo następnego czwartku Paczka HBS to badania pod kątem tak jak napisała Tarasia i coś jeszcze na ten temat aby było wyjaśnione - dodatni wynik antygenu Hbs świadczy o nosicielstwie wirusa żółtaczki zakaźnej (typu B) . Zakażenie tym wirusem nie zawsze objawia się dolegliwościami wątrobowymi, czasem przebiega podobnie do grypy lub nie powoduje żadnych objawów. Nosicielstwo wirusa nie musi oznaczać aktywnej choroby, ale należy chodzić na kontrolę do lekarza zajmującego się chorobami zakaźnymi. Dodatni Hbs nie wpływa na przebieg porodu, nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia. Podczas porodu personel musi jednak zachować szczególną ostrożność, gdyż krew stanowi potencjalne źródło zakażenia dla innych. Ponieważ istnieje ryzyko przeniesienia wirusa w życiu płodowym na dziecko, po porodzie otrzyma ono specjalną immunoglobulinę. Mając dodatni wynik Hbs, można karmić piersią. to chyba wyjasnia wszystko ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- a ja zaczełam własnie pakowanie torby - tylko to prasowanie, ale dzis moze dam rade musze jeszcze poprasowac ciuchy Izy na kilka dni bo TŻz może podejść do tego różnie i dziecko jeszcze do przedszkola w pomiętych będzie chodzić |
|
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm... kadrowa nic mi o tym nie mówiła dlatego sie zdziwiłam.. |
|
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie tez przyniosly - kawusie ze Starbucks i rozne przysmaki... Cytat:
Hehehe...teraz w sumie tylko 2 tygodnie dziela nas od planowanej cc...
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojojojjjjj już prosze na mnie nie krzyczeć ! juz do mnie dotarło co do tej uprzejmości pań z ZUSu tez byłam zaskoczona, w ogóle jestem zaskoczona wrocławskim ZUSem, już kilka razy tam dzwoniłam bo ja to ciekawska jestem i wiecznie o coś dopytuje! I zawsze panie są tak miłe, że szok! Odpowiadały na wszytskie pytania, spokojnie tłumaczyły, sprawdzały przelewy itp. Chyba skład wymienili i posadzili tam "konkretne" kobietki!a z tymi opoznieniami to jezeli macie zwolnienie np. na 30 dni od 14 wrzesnia do 13 pazdziernika, to zus ma 30 dni od 13 pazdziernika na wypłate kasiorki... Więc nie dokońca jest to opóznienie a jedeynie ich sprytne zabezpieczenie! Ale jest jeszcze coś o czym powiedziała mi babka w ZUSie o czym nie wiedziałam, my od lekarza dostajemy zielony świstek który zanosimy pracodawcy, u lekarza zostaje różowy. I teraz tak im szybciej zaniesiemy do pracodawcy tym lepiej, dlatego że i lekarz i pracodawca mają 7 dni na dostarczenie zwolnienia do ZUSu. Podobno jest tak, że lekarze wysyłają terminowo, pracodawcy różnie. Jeżeli pracodawca się spóźni, opóźnia to cały proces akceptowania świadczenia, bo pomimo tego że naliczoną mamy stałą sumę za 1 dzień chorobowego, to co miesiąc ktoś z tych wyżej postawionych w ZUSie akceptuje wypłatę kasiorki. Więc jeżeli pracodawca sie spoznia, opóźniaja sie wszytskie procedury... tak mi powiedziała własnie Pani w ZUSie |
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
jestem dziewczyny ale nie bardzo mam ochote pisac
przechodze wlasnie depresje przedporodowa.zmartwilam sie tarczyca Zaharii i rozbawila mnie mala Iza Magdy ale ciezko mi z cholestaza.. wczoraj wieczorem, w nocy i dzis swedzi mnie doslownie wszystko, nawet wlosy.. nie pomaga lod, leki, moczenie w lodowatej wodzie.. mam ochote wyc.. co do listy-wyslalam ja do kilku mamus ale wciaz czekam na te ktore nie doslaly numerow.. jesli chcecie to zajme sie tym dzis w nocy i powysylam liste kazdemu co podal swoj numer.. dzis np w nocy wstalam juz o 2:00 i jak narazie nie udalo mi sie usnac
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kadrowe już tak mają, jak będziesz zanosiła do siebie zwolnienie, to ją zapytaj, wtedy będziesz pewna. Dziewczyny, jak się Wasze dzieci ruszają ostatnio? Mój jakby stracił trochę mocy w nogach , pewnie mniej miejsca ma, za to czkawkę ma 5-6 razy dziennie i trwa do pół godziny
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdobry Mamusie
właśnie wróciłam z badań i zahaczyłam po drodze o targ i kupiłam sobie fajne spodnie dresowe do chodzenia po domku. są super - na polarowej podszewce - już mi ciepło w pupę dobra teraz muszę nadrobić zaległości.
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj jak dobrze, że wszystko dobrze |
|
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropko
nie ma żadnego leku na to swędzenie?
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ulubione miejsce: pęcherz! jak nie do kopania to do parcia... ja nie wiem może pęcherz jest jakimś wyjątkowo wygodnym narządem ???? |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja chcę jak najdłużej zostać z dzidziem w domu! i najlepiej jeszcze, żeby mi za to płacili
|
|
|
|
|
#2423 | ||
|
Zadomowienie
|
a ja cie .. bajeczny
)zawsze chcialam takie lozeczko dla mojej corci ale ze mam synka to odpada;p Cytat:
bynajmniej spokojnie mozna umyc dzidziolka i nie martwic sie ze woda do uszkow sie naleje..Cytat:
Masakro.. was nadgonic sie nie da!! tylko weekend mnie nie bylo a nadrobilam dopiero teraz.. u nas wszytsko ok. wczoraj u gina bylam dzidzia jest ulozona dobrze wszystko jest ok ale pani powiedziala ze raczej urodze przed teminem.. jesli chodzi o wyniki to znowu przyplatalo mi sie zapalenie pecherza.. Wczoraj polozylam sie spac i obuddzilam sie o 24 i jakas glupawka mnie zlapala bo zaczelam sie smiac nie wiadomo z czego i smialam sie z 15 min.. tz mial mnie dosc a mnie juz wszystko bolalo od tego smiechu ale jakos nie mogalm przestac.. :P teraz siedze i sie nudze oczywiscie bo co innego robic.. buziki
|
|
#2424 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
I to jeszcze obudzona telefonem od mamy która przyjedzie pomóc prasować ciuszki małego. Dobra mama Dziś w nocy nie miałam skurczy ale za to tżt mi napędził stracha bo ja się przebudziłam po 7 a go nie ma Tż jest policjantem i zazwyczaj jak go nie ma punktualnie to znaczy że coś się stało... No i stało. Niestety nie mogę Wam opowiedzieć ale na szczęście z nim wszystko ok. Ale nastaraszył mnie trochę. I oczywiście potem jak poszliśmy spać to pół godziny myśłenia co by było gdybyZahario ja z kolei mam niedoczynność tarczycy i też się nie raz najadłam strachu. Nawet będę robić sobie w tym tygodniu badania i mam nadzieje że będzie ok. Bo jak to mówi lekarz że oni w tym momencie ciąży to już mi niewiele mogą pomóc Także ja trzymam kciuki za Twoją nad- a ty trzymaj za moją niedoczynność Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczko
Przykro mi, że nic tych Twoich dolegliwości nie łagodzi. Nie łap żadnych depresji proszę, już niedługo, jakoś wytrzymasz, taka dzielna z Ciebie kobieta. Tak sobie czasami myślę, że to naprawdę szczęście przejść ciążę bezproblemowo i tak mi wstyd że narzekam, a właściwie nie mam powodów
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
brombusia wszystkie mamy rowne prawo do narzekania
![]() ide robic obiad.. A tz ma obciac wloski Adrianowi pokarze wam pozniej jak wyszedl spod kosiarki
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
to jak wybieramy daty porodu to ja chce 25.10 ![]() Agusia myślałam dzis o Tobie - sama nie wiem dlaczego, własnie wydawało mi się, ze jakos długo nie pisałaś |
|
|
|
#2428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Natomiast z wielką lubością ładuje mi co rusz nogę pod żebra. A czasem tak się rozpycha, że mam wrażenie, że mój brzuch przybiera kształt sześcianu .
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o wanienke to sie zastanawiam nad stojakiem do niej
![]() Kupujecie stojak? ![]() Kropko |
|
|
|
#2430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze u tz'ta wszystko ok Dzieki za kciuki, obiecuje trzymac za was tez, ale mamusia powinna sie oszczedzac... ![]() Domi nasza wanienka przyszla juz razem ze stojakiem... ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

tylko zebys spakowała komórkę do szpitala- najlepiej z ładowarką
Ja sobie wpisałam kilka numerów mamusiek do komórki żeby w razie czego mieć z wami kontakt.

już prosze na mnie nie krzyczeć ! juz do mnie dotarło 
nie ma żadnego leku na to swędzenie?