|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Dzień dobry wszystkim
![]() U mnie dziś rano bilans wagowy znów się wyzerował czyli wróciłam do wagi 72,3 a to znaczy 0,5 kg mniej niż wczoraj. W sumie to dobrze ale czemu nie daję rady zejść niżej ? Faktem jest też że to dopiero 2 dzień P i może się ruszy jeszcze ![]() Dzień taki sobie za oknem a ja muszę parę spraw pozałatwiać więc dziś będzie mnie mniej - liczę na to, że wagowo też ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() Wiolqn a jak u Ciebie sprawy się mają ?
|
||
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny to bialko w proszku czy tam serwatka to w sklepach ze zdrowa zywnoscia? czy w marketach tez bedzie jak myslicie?
|
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
W przepisowni jest a przepisowni szukaj w podpisie wiolqn
Tylko do tego dodałam dodatkowo przyprawę do piernika. Można kakao albo kawe |
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
dzis juz zjadlam:
-wiejski ze slodzikiem i cynamonem -jajko na twardo+3 plasterki szynki z indyka i teraz wypilam kawe czy wam tez tak ciagle chce sie pic? ja bym mogla wypijac z 3l wody codziennie..masakra,ciagl e odczuwam pragnienie.Wiem,ze to jest skutek uboczny diety i jeszcze ten niesmak w ustach moglam kupic gumy bez cukru
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
no i nie ma odwrotu!
Od dziś 1 faza dukanowskiej diety. mam nadzieję, że moje wyniki będą zadowalające i że nie popełnię zbyt wielu błędów. W razie czego będę się z wami konsultować![]() Mój jadłospis na dziś: I śn. udko z kurczaka gotowane +jajko polane sosem czosnkowym na bazie jogurtu II śn. serek wiejski z 1 łyżką otrębów owsianych obiad: gotowane udko z kurczaka (ugotowałam więcej) też z sosem czosnkowym kolacja: makrela wędzona i może trochę chudego białego sera Myślicie, że dobrze? Do tego piję zieloną herbatę i wodę. W fazie uderzeniowej raczej zrezygnuję ze słodyczy dukanowskich. Potem może coś sobie upichcę. Chcę, żeby w tej fazie poleciało dużo! |
|
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a propos picia - idę po kawę
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
cocci, widzę, że startowałyśmy z podobnej wagi. Zastanawiam się ile masz wzrostu?
|
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
Dzieeeeeeeeńdooobryyyyy!
To znowu ja ![]() Od rana znowu chodził za mną cynamon, więc zrobiłam sobie to co wczoraj czyli ciepłe słodziutkie mleczko z cynamonkiem i postanowiłam zaryzykować i wrzuciłam do tego 2 łyżki otrębów iiiiiiiiii.... przypomniał mi się smak takich cynamonowych płatków śniadaniowych które kiedyś jadłam jak byłam mniejsza chyba znalazłam w końcu sposób dla siebie na przyswajanie otrębów Teraz ruszam na maraton zakupowy bo wczoraj mój Piękny powiedział, że jak jeszcze raz wyjdę w moich za luźnych jeansach to mnie udusi Takie prośby to tylko spełniać swoją drogą serek wiejski 0% nawet ze szczypiorkiem jest dla mnie niezjadliwy męczę się już na sam jego widok, więc chyba wracam do tego 3%!
start: 80 kg po I fazie: 76.1 kg ![]() aktualnie: 71 kg cel: 60 kg Edytowane przez Isabelll Czas edycji: 2009-10-06 o 09:33 |
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie wciągnęłam śniadanko - wieśniak z szynką i cebulką. Jeszcze tylko wychłepcę kawkę i lecę.
![]() Do zobaczyska później Ps. nie wiem co se zrobić na szybki obiad ?
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kurczak z grilla?
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry .Ja już po śniadanku [omlecik z 3 jajek i herbata,] i kawka zaliczona oczywiście z muffinką . Co dalej będę pichcić do jedzenia to jeszcze nie wiem ale na pewno coś z kurczka . Dziś waga wskazała 03kg mniej ale jak za 3 dni dodam warzywa to znowu waga w górę i taka huśtawka ale to nic z wami wytrwam . Za oknem pochmurno więc i humor do niczego .
|
|
|
|
#2654 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana wszystkie dukanki...jestem w pozytywnym szoku zaczyna sie drugi dzień uderzeniowki a waga pokazuje 1,5 kg mnije <szok>
|
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Poranny rytual, mleko, wiesniak i wizaz. Dopoki szef nie przyjdzie. Potem wizaz zminimalizowany w rogu ekranu.
Moja waga nie chce zejsc ponizej 70kg i koniec. Przez ostatnie tygodnie mam 0.5 w gore 0.5 w dol, ale bariery 70 nijak nie udaje mi sie pokonac. I pomyslec ze bylo juz 68. Nie poddaje sie, walcze dzielnie dalej. Cytat:
Nie wiem gdzie w Polsce mozna dostac koktajle bialkowe. NA pewno na allegro, w sklepach ze zdrowa zywnoscia, czasem w sklepach sportowych. A moze byc i w supermarkecie. Wklep w google "białko serwatkowe" czy koktaile bialkowe i powinno ci sie wyswietlic troche miejsc. Na pewno Ostrowia produkuje. Olimp Cytat:
Cytat:
a my dzis z Lanka idziemy na kawusie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
|
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam niestety slomiany zapal ale tym razem naprawde sie zawzielam![]() mozna uzywac kakao w fazie uderzeniowej?
Edytowane przez Licja20 Czas edycji: 2009-10-06 o 10:54 |
|
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich.
Właśnie wszamałam sobie pizze dukanową,dla mnie bomba,pyszna jest. Słoneczko dziś u mnie i nie ma wiatru
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 tygodnie na 5kg? Przy malej nadwadze chudnie sie wolniej, poza tym tak szybki spadek wagi nie jest zdrowy. Ja na twoim miejscu nastawilabym sie na orzynajmniej 5 tygodni. Po tygodniu na kazde kilo. u mnie leje. Tak zmoklam na rowerku ze wszystko mi przemoklo. MAm oczywiscie "biurowe" ciuchy w szafce ale jakos nie przyszlo mi do glowy zeby wziac zapasowa belizne. I tak siedze z mokrym tylkiem i bez skarpetek.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-10-06 o 11:10 |
|
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
A mi wyszły meeeeega gigantyczne muffiny!
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry szanowane koleżanki niedoli
![]() ja juz po sniadanku (jajowa z szyneczka i do tego podziubałam kromke chlebka dunaka 0,5l herbatki zwyklej czarnej,zaraz bedzie czerwona. na obiad piersi tylko jeszcze nie wiem z czym.ale wymysle cos pozniej.niestety u mnie po @ waga poszla w gore wczoraj spadala do 70 a dzisiaj 71 ;/ wiec nie wiem czemu tak,ale mam nadzieje,ze wroci to 70 ..szczerze to liczyłam dzisiaj na 69 ;P milego dnia,buziaki
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#2662 | |
|
Raczkowanie
|
Małe pytanko mam mleko w proszku odtłuszcz. można na uderzeniówce bo jakoś naleśniki tak za mną chodzą aaaa i ta muffinki muszę zrobić bo brak mi czegoś do kawusi
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
dobra motywacja na początek
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
uderzeniowka ma byc szokiem dla organizmu. Mozna tylk oprodukty z listy. Wytrzymaj te kilka dni i zaszalej juz na drugiej fazie. Beda lepsze efekty. Ile jeszcze dni ci zostalo?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na problemy kibelkowe wystarczy kawa.
|
|
|
|
#2666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez mialam dzis dylemat moralny rowerem do pracy, czy autobusem, ale wygral autobus kiedy przez okno zobaczylam tych biednych zmoknietych ludzi na rowerach. I zimno jest... Ale idziemy po pracy na kawke z wiolqn
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
lanka musze sie napatrzec na twojego avatarka zeby potem nie zaczepiac obcych ludzi.
mnie bedzie bardzo latwo poznac. Zmoknieta kura nad venti latte ![]() zrobilam wczoraj duszona watrobke w sosie musztardowym. Miodzio
|
|
|
#2668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz, grunt to miec dobre zdjecie Na pewno sie poznamy. Jak zobaczysz wpadajaca z hukiem wielbladzice ciagnaca wierzgajacego mlodego za soba, oboje blond i okularniki, to bedziemy my ![]() Wiesz, jest jeszcze taki sposob - widzialam na jakims filmie, ze jesli masz watpliwosc, to bierzesz komorke i dzwonisz... i patrzysz kto lapie za kieszen ![]() A co do watrobki to mam potworna blokade na podroby. Nie wiem czemu- w dziecinstwie watrobke sie jadlo w domu, taka z cebulka, ale jakos od lat nie tknelam... i jade wylacznie na miesniach poprzecznie prazkowanych ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A tak w ogole to mam pytanie. Rozszerzam swoja diete o produkty inne niz mieso, ryby i jajka - wyczytalam w wielu przepisach o mace kukurydzianej i czyms podobnym do maki "mazeina". Czy moge uzywac tej maki kukurydzianej w fazie II? To przeciez weglowodany...
|
|
#2669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2670 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn ktore robily piernik - te +3 bialka to trzeba ubic na piane czy tak dorzucic?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

czyli wróciłam do wagi 72,3
a to znaczy 0,5 kg mniej niż wczoraj. W sumie to dobrze ale czemu nie daję rady zejść niżej ?
Faktem jest też że to dopiero 2 dzień P i może się ruszy jeszcze 

. Pozdrawiam.

męczę się już na sam jego widok, więc chyba wracam do tego 3%!

dobra motywacja na początek