|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)
Cytat:
![]() Dobra teraz już rozumiem i sie nie buntuję . Czasem mam problemy z myśleniem .Ok czyli idę do lekarza dobieram soczewki toryczne a później kupuję sama na necie ![]() Do 500 zł rocznie moge na to wydawać..ale nie więcej.
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
no, zgadza się - potem możesz sobie sama szukać tańszych zamienników, u różnych optyków albo na necie, wychodzi na pewno taniej
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to tak korciło, tyle miesięcy, aby mu pokazać choc w necie jak to jest ale wytrzymałam
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Butter mam zapalenie oskrzeli
i jesli to nie pomoze to znaczy ze to cos w gardle mam na tle nerwowym...
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a tak z innej bajki, nie wiecie, co się dzieje z L_V? strasznie dawno się nie odzywała...
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Miskowa: chyba czegoś nie rozumiem.
Ja mam tak: różne moce sferyczne, czyli - 3 i - 3.5 do tego cylindry -1.25 i zamawiam 2 pudełka. Obie moce są dopasowane d siebie czyli 1 pudełko o mocach -3 i cyl -1.25, 2 pudełko -3.4 i cyl. - 1.25. Nie potrzebuję żadnych 4 opakowań )
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale tylko na wieszaku, więc to nijak się miało do widoku mnie w tej sukience![]() Ja po prostu musiałam sie dowiedzieć czy dobrze wybrałam i trafiłam w nasz gust ![]() Cytat:
Ale nic z tego nie zrozumiałam a kartę mam w domu z tym że nawet w nią nie zerknęłam.Ja nie zadawałam żadnych pytań bo byłam trochę w szoku....i zaniemówiłam. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko, zdarzają się pomyłki. Haniu: weź w domu ta kartę i przepisz nam moce. Z soczewkami mam spore doświadczenie już więc ci przynajmniej powiem czy 2 opakowania faktycznie i czy są szansę że możesz nosić zwykłe soczewki, jeśli astygmatyzm nie jest duży. Ad sukni to ja was podziwiam,żeby nie pokazać, mnie by skręcił przez te kilka miesięcy. Tym bardziej, że nie wierze w żadne wróżby.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze potem to inaczej wygląda jak się suknię załozy na siebie, dojdzie makijaz, fryzura. ale jednak by wiedział jak ona wygląda. A wiecie jaką TZ obstawiał?? ze bede miała taką księżniczkę, bardzo rozkloszowaną od samej tali ile on mnie razy wypytywał o nią, to głowa mała, ale się nie złamałam. nawet był ze mną i mloimi rodzicami przy odbiorze. ale kazalismy mu czekac w samochodzie jechał tez ze mną jak mi źle lezała. sam nawet zanosił ją do samochodu ale pilnowałam by nie zajrzal do srodka zresztą oin nie chciał, tez chciał mieć niespodziankę.
|
|
|
|
|
#4751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy boli Cię gardło? To niekoniecznie musi być na tle nerwowym...czy miałaś kiedyś jakieś problemy z żołądkiem? Cytat:
Cytat:
Chciałam wiedzieć czy TŻ też myśli, że dobrze wybrałam
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczynki!
Od wczoraj już mam podłączony komputer Pisałyście o braku energii... Jak już wspominałam, u mnie ciężko znaleźć jakieś przejawy energii po pracy. Wczoraj dosłownie padłam na pysk. Wróciłam o 19:20, zjadłam na szybko zupę od teściowej, za chwilę przyszedł kumpel pomóc mi z komputerem, wyszedł przed 23. Nie miałam siły nawet umyć po sobie talerza. Jak tylko się położyłam, oczy zaczęły mi łzawić - to u mnie objaw wyczerpania. A dziś znowu jestem niewyspana - poszłam spać po północy ,wstałam 5:45. Nie mam żadnych zajęć po pracy, ostatnio ten konkurs jedynie. Chciałabym pouczyć się angielskiego, niemieckiego i jeszcze jakiegoś innego języka, np. hiszpańskiego (od podstaw), chciałabym czytać gazety i książki "branżowe", więcej się ruszać: aerobik, pilates itp. A przeważnie jest tak, że po powrocie oglądam Fakty, jakiś film czy serial, siedzę chwilę na necie i idę nyny. TŻ raz w tygodniu chodzi grać w piłkę z kolegami. Tak a propos tych jego spotkań, we wtorek skręcił nogę Byłam wczoraj u fryzjera, w końcu mam fajny kolor (ten co zawsze), nadal mam boba, ale bardzo krótkiego ![]() Dziś zostaję dłużej w Katowicach, o 18 jest wykład architekta z bardzo znanej francuskiej pracowni. TŻ teoretycznie ma do mnie dojechać i iść razem ze mną, ale nie wiem, jak z tą nogą ![]() Zapodam sobie zaraz Red Bulla
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś czułam, że TZ sie spodoba. nawet tesciowej nic nie powiedziałam,a tak chciała wiedziec. nikomu
tylko moi rodzice wiedzieli i brat (który i tak sie tym nie przejął a za 5 min nawet nie pamietał jak wygląda ) heheps. czy robiła z was któras zupę krem z papryki?? tylko taki pikantny?? naszło mni, a szukam sprawdzonego przepisu |
|
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiuk czasami kładz się wcześniej spać żeby naładować baterie. 6 godzin snu to mało. Ja ostatnio bardzo doceniam to że mieszkam w małym mieście. Zamykam biuro i za 10 min jestem w domu. Gdybym miał dojeżdżać godzinę i to jeszcze autobusem- też nic by mi się nie chciało. Cytat:
![]() ![]() Ja niczego w tajemnicy przed mężem nie umiem zachować ![]() Paprykowej nie robiłam..ale robię paprykowo- pomidorową
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- sukni ślubnej - moich zdjęc w armie aktu które dostał kilka dni po ślubie ![]() ooo to poproszę o przepis. a jest pikantna?? |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w listopadzie mam wizyte u endokrynologa bo moze tarczyca mi sie odezwala juz sama nie wiem co sie ze mna dzieje (odstawilam tabletki w sierpniu i normalnie czuje ze "puchne" ) do gina sie wybieram jak tylko wyzdrowieje...normalne maraton lekarzowy mnie chyba czeka |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię tak..duszę na maśle pokrojone marchewkę, paprykę, cebulę i jak ma byc ostra papryczkę peperoni (myślę że połowa wystarczy aż świat) i czosnek. Jak sie zarumienią zalewam pomidorami z puszki (całe albo krojone wsio jedno). Dolewam gorącej wody. Dodaje kostkę rosołowa i gotuję 20 min. Po tym czasie miksuję i dodaję do smaku pieprz, paprykę w proszku, sól, pokrojoną drobno natkę pietruszki i bazylię. Możan jeśc samą, z grzankami, albo z makaronem.
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ktośtam miał...poszłam do lekarza..i bach...to...jak się człowiek sam nie dowie na co jest chory, to nikt go nie wyleczy ![]() Ja przez mojego dołka nawet nie mam ochoty gotować...nie mam pomysłu na obiady...
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-10-08 o 13:46 |
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk a może Ty masz złą dietę i mało ruchu, stąd Twoja ospałość i brak energii
![]() Ja akurat wracam do domu w godzinach takich jak Ty, czasem wcześniej, zdążam że wszystkim, codziennie gotuję coś na ciepło, odrabiam lekcje z małym, zdążę jeszcze obejrzeć jakiś film i czasem gazetę przejrzę - w międzyczasie nastawiam pranko i takie tam, gdyby nie szybkie ściemnianie to mogłabym jeszcze zaliczyć szybki rower czy spacer - śpię minimum 7 godzin- w zasadzie głównie tyle , czuję się bardzo dobrze, nie mam muła I już nie mogę się doczekać jutrzejszej salsy Mój mąż natomiast, pracuje podobnie, wraca i już jest padnięty, aż tak że nie ma na nic siły jak przełączanie kanałów i gapienie się w kompa- w międzyczasie zje co mu podam i wraca do swoich ulubionych zajęć, tak codziennie. Nie potrafię tego zrozumieć, pojąć i zmienić ![]() Ado gotowania od poniedziałku jestem na zupie kapuścianej, tzn. na obiado-kolację, co ciekawe mąż też się przyłączył- dzisiaj rano na wadze 1 kg w dół a brzuch mega płaski, zobaczymy ile wytrzymam
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-08 o 13:53 |
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerazajace ![]() po co wogole ci lekarze skoro samemu lepiej mozna sie zdiagnozowac |
|
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się opychałam węglowodanami też na nic siły nie miałam. Teraz mam na wszystko..no może czasem nie chce mi się w domu sprzątać...ale to nie z powodu muła ![]() Ja nie mogę sie doczekać dzisiejszego pilatesu .Płytkę z Shepa'a wczoraj przejrzałam..całkiem fajna ale zupełnie inne ćwiczenia niż ja robię..to świadczy o tym jaka jest różnorodność .Jutro poćwiczę z niej Mój maż w ogóle mułem nie jest..wręcz na odwrót. Tylko on ma tendencję do wymyślania co chwila nowych spotkań towarzyskich. A mógłby tą energię spożytkować na ..hm...zaspakajanie żony .Kapuścianka mówisz...ja bym nie mogła jeść codziennie tego samego
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli mowa o dietach, to mój TZ kiedys byl na tej kapuscianej ale to było kilka lat temu, jednak z tego co pamiętam nie było duzych efektów. no i po 3 dniach juz patrzec na nią nie mógł ![]() za to juz dzis 4 dni jest na SB i się trzyma
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Dori, a byłaś już kiedyś na tej kapuścianej?
Ja byłam dwa razy - dla mnie to była istna masakra. Nie dość, że codziennie to samo, to jeszcze za pierwszym razem schudłam chyba z 3 kg..a za drugim nie wiele więcej...a potem przez 3 m-ce nie miałam @, a jak już dostalam, to miałam 2 razy w ciągu miesiąca...feeeeeee.... |
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
hm, Drinka:a co masz dzisiaj na obiad np?
Ja nie wiem albo jestem zbyt mało pomysłowa albo nie wiem o co chodzi bo ciągle łapię się na tym, że nie wie co ugotować, brak pomysłu.
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo przecież jasne, że jedzenie przez dłuższą metę tylko kapusty zdrowe nie jest |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe Haniu mąż wymyśla ciągle spotkania, bo nie pracuje normalnie jak my " zwykli ludzie" więc wiesz ma wenę Poza tym wstawać rano nie musi a to zmienia perspektywę nieco ![]() Ja jem codziennie kapuściankę od poniedziałku, czasem z pomidorami, czasem bez. Przyznam szczerze, że dieta choć nie różnorodna to tania i wygodna- a jak zobaczyłam namacalny rezultat to pewnie długo na niej pociągnę ![]() EDIT Ja zupę kapuścianą jem tylko na obiado-kolację , cały dzień normalnie prawie SB II faza. Także nie przesadzajmy, że zupa z kapusty tak mi spustoszy organizm Także nie jestem strictle na tej diecie, tylko na modyfikacji własnej z wykorzystaniem zupy z kapusty.
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-08 o 14:14 |
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam masę pomysłów, potraw jakie bym chciała ugotowac, ale teraz muszę gotowac wg pierwszej fazy SB (+ dla mnie ryż, ziemniaki, makaron) i to mnie troszkę ogranicza
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mnie czasem wnerwia bo nie rozumie że wstając o 7 rano nie mam ochoty łazić po mieście do 1 w nocy
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

. Czasem mam problemy z myśleniem
.
Ale wierzę, że jak zobaczy mnie w niej całą ufryzowaną, wystrojną itp itd...to i tak mu szczena opadnie...

) do gina sie wybieram jak tylko wyzdrowieje...normalne maraton lekarzowy mnie chyba czeka