Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 14:24   #2911
_kasiulka_
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

wiesz czasem wskazane jest schudnac przed ciaza zalezy ile jeszcze kg chce zrzucic,a moze uda ci sie odrazu zajsc ja bym nie ryzykowala chociaz niby ta diete tez jest dla kobiet w ciazy..wiec musisz poczytac no i pewnie ktos madrzejszy w tej sprawie sie wypowie

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 14:33   #2912
agus30
Raczkowanie

Dzisiaj była u mnie w odwiedzinach teściowa.Jak tylko mnie zobaczyła to od progu kazanie żebym już nie chudła bo dobrze wyglądam Ale do chudości to mi wiele brakuje i ja wiem najlepiej w jakiej wadze dobrze się czuje i wyglądam.Pewnie tak powiedziała bo sama to by dopiero miała spooooro do zrzucenia
Ja właśnie koktajl popijam,dziś nawet mi lepiej smakuje niż wczoraj,trochę z żarełkiem dziś się zaniedbałam i nie miałam zbytnio czasu,ale zaraz nadrobię,przynajmniej spróbuję Zakupki zrobiłam,więc jest pełna lodówka.
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 15:11   #2913
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jadlyscie kurchaka marengo z ksiazki? wlasnie go sobie zrobilam i zamiast swiezych pomidorow dalam puszke i nie dolewalam wody, no i jest bardzo smaczny.
Ja zastanawiam sie nad przejsciem do 3 fazy, bo mi bardzo chodzi ciaza po glowie, ale doradzcie, co myslicie, odchudzac sie do momentu kiedy zajde, czy lepiej sie nie odchudzac w ciagu staran? Bo chce miec organizm super przygotowany,a z drugiej strony, wiadomo to ile czasu bedziemy sie starac? Dylematy...
gdzies czytalam ostatnio ze jak sie kobieta odchudza w okresie zajscia w ciaze to sie dziewczynki rodza a jak dobrze odzywiona to chlopcy hihi.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

dzis mam wrazenie ze pracuje w agencji detektywistycznej a poszukiwanym jest nie kto inny a boczek. Organizuje kolacje dla lozy masonskiej. Jak wiadomo to zbiorowisko wszelkich religii. Jako danie glowne zamowili sobie stek z przybraniem bourguignon, w sklad ktorewgo wchodzi boczek. Niestety jezeli czlonkiem tej akurat lozy jest Zyd lub Muzulmanin to poczuja sie obrazeni ze podano im wieprzowine. Jezeli podamy stek bez boczku to klient moze zlozyc zazalenie ze go nie bylo. Salomonowa decyzja normalnie. Wiec dzwonie do organizatora. Niestety jest na spotkaniu i komorki nie odbiera. No to sprawdzam menu z ich ostatnich kolacji (spotykaja sie 4x w roku). Jest, zanalazlam, to samo mieli rok temu. Teraz pytanie tylko jak kucharz to przygotowal, bo sa dwie szkoly: z boczkiem i bez. No to odszukuje kucharza ktory pracowal u nas rok temu i pytam go jak on to danie przygotowuje. Jest, mam, z boczkiem. Dzwonei do kuchni, honor gosci uratowany. I tak mi mija dzien. Mowie wam dom wariatow.
Nie mowiac juz o znikajacym sprzecie audio-wizualnym, managerze i asystencie ktorzy ze soba nie rozmawiaja wiec jak powie sie cos jednemu rano to on tego ne przekaze drugiemu wieczorem, kelnerach nie mowiacych slowa po angielsku i nie majacych pojecia o serowaniu do stolu, gosciach chowajacych butelki do toreb by nie musiec placic za wino. Cyrk

jedyne co dobre to losos na dzisiejszy lunch.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

dostalam @, ledwie 2 tygodnie po terminie ale jest. Tak wiec wszystkie ktore szykowaly sie na przyszywane ciocie musza jeszcze chwilke poczekac

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2009-10-08 o 14:52
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 15:37   #2914
sqorpion31
Przyczajenie

Wink Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Dzisiaj była u mnie w odwiedzinach teściowa.Jak tylko mnie zobaczyła to od progu kazanie żebym już nie chudła bo dobrze wyglądam Ale do chudości to mi wiele brakuje i ja wiem najlepiej w jakiej wadze dobrze się czuje i wyglądam.Pewnie tak powiedziała bo sama to by dopiero miała spooooro do zrzucenia
Ja właśnie koktajl popijam,dziś nawet mi lepiej smakuje niż wczoraj,trochę z żarełkiem dziś się zaniedbałam i nie miałam zbytnio czasu,ale zaraz nadrobię,przynajmniej spróbuję Zakupki zrobiłam,więc jest pełna lodówka.

Witajcie Pewnie zapewnie Ci pozazdroscila tak szybkiego spadniecia ´z wagi U mnie znowu 1kg efektu .Mysle ze pöjdzie mi tez tak dobrze jak Tobie agus30, pozdrawiam wszystkie Dietowiczki
Stary 2009-10-08, 15:44   #2915
Didier
Rozeznanie

ja spadam dziewczyny,

jak poloze dzisiaj Pasibrzucha tuli tuli to sobie przemysle czy to dieta dla mnie

do jutra, pozdrawiam
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 15:47   #2916
Parvati
Zakorzenienie

Co do naleśników - ja jak mam więcej czasu to ubijam same boałka, a potem łączę z resztą, a jak nie mam czasu to nic nie ubijam Tak czy siak wychodzą

margaretkaat zastanów się na spokojnie raz jeszcze
Ja studiuję 2. kierunki, pracuję i żyję psychicznie i fizycznie w dwóch miastach na raz (ciągłe podróże pociągami - koszmar ) i jakoś udaje mi się utrzymać dietę i nie mdleć
Jednakże jeśli jesteś rozczarowana dietą, to uważaj z przejściem na nową, bo bez fazy III może być jojo

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 15:56   #2917
scoobs
Rozeznanie

Kurcze sama nie wiem, bo w ciazy mozna faze 3 ale bez proteinowyc h czwartkow no i dwie porcje owocow zamiast jednej, to nawet nie zle. Wiolqn to nie zle masz w pracy, ale przynajmniej cos sie dzieje. Ja w ogole nie wyobrazam sobie, ze moglabym na forum siedziec bedac w pracy, tylko pozazdroscic.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 15:59   #2918
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez sqorpion31 Pokaż wiadomość
Witajcie Pewnie zapewnie Ci pozazdroscila tak szybkiego spadniecia ´z wagi U mnie znowu 1kg efektu .Mysle ze pöjdzie mi tez tak dobrze jak Tobie agus30, pozdrawiam wszystkie Dietowiczki
ciesz sie i raduj poki mozesz. My na poczatku tez tak chudlysmy szybko a teraz blada. Pocieszam sie ze skoro mam @ to ona powinna byc dpowiedzialna za brak spadku wagowego. Ehh baba jak to wszystko potrafi sobie przetlumaczyc

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 16:03   #2919
Licja20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
heh jestes moja bratnia dusza
ja do pracy w koncu wzielam serek wiejski i pracuje sobie jak widac
na kolacje rybsko zjem

btw mam taki sam cel wagowy jak Ty chce 60 wazyc.. kiedys tyle wazylam i czulam sie dobrze przy tej wadze

ja wzielam ze soba jogurt ale i tak go nie zjadlam dzis skonczylam troche wczesniej wiec stwierdzilam, ze juz zjem obiad w domu a jogurt zostawie sobie na sos ale dzis pyszne kurczaki moja mama upiekla(oczywiscie dla mnie bez skory i warzyw) mmm niebo w gebie! 2 odlozylam na jutro a na 20 ide do kina,na impreze jednak nie pojde bo odechcialo nam sie pogoda,dieta i zakaz picia nie dziala na mnie motywująco

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Licja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 16:35   #2920
becia78
Raczkowanie

GG do becia78 Send a message via Skype™ to becia78

A ja dopiero teraz się witam bo miałam smutny i ciężki dzionek więc i menu moje dziś kiepskie bo tylko 2 kawy(aktualnie 3 stoi) i wieśniak i nie mogę jeść
becia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 16:37   #2921
kuleczka18
Zadomowienie

Witam laseczki. Stęskniłam się za Wami! nie było mnie na forum tydzień bo miałam WYMIANE Z BELGAMI, przyjechali do mnie na tydzień i niestety dieta poszła do lasu się je... no!
Więc właśnie : czekoladki, nieregularne nocne jedzenie, ciągłe zmęczenie z powodu nieregularnych posiłków, brak ruchu, imprezy, alkohol. Po prostu masakra jedna wielka! no i to doprowadziło do tego, że chyba mi z 3 kg się przytyło, tak że widać
nie jestem załamana, tylko zła na siebie.
Od dzisiaj-już uderzeniówka, zaczynam walkę od nowa!!!
nie chce mi się dziś specjalnie jeść, muszę schudnąć, tak aby po ubraniach było widać, jakieś 6 kg chociaż się nie warzyłam (boję się) , ile radzicie zrobić dni uderzeniówki 5 czy 10?
Co tam u Was? Tyle napisałyście,że nawet nie mam siły już czytać ze zmęczenia Gratuluję niektórym kolejnych spadków wagi dzielne dziewczynki
mam nadzieję,że będziemy się nadal wspierać , ja Was i Wy mnie podczas kolejnego podejścia
pozdrawiam
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 17:10   #2922
Ulinka_24
Raczkowanie

a ja dzis nie wytzrymałam i sie zwazyłam i co ?? i nic nadal tyle ile było po ostatnim malym wzorscie czyli 69,5 ile dni przed @ zauwazylyscie zastoj?? ja mam niby miec @ dopiero 13 ale juz od tygodnia mam zastoj :P w sumie lepszy zastoj niz na + kupilam sobie to bialko sojowe :P obrzydlistwo takie ;d jak se dodałam do melka to ciezko bylo mi to wypic :P ale do serka sobie dodam odrobine to smaku nie zmienia dzis do tych kurzeczych placuszkow dodałam zamiast maki mmm dobre byly :P moj synek porwał mi dwa placuchy i nie chcial jesc swojego obiadu teraz mysle co by tu na kolacje zjesc;p mam jogurty serki homo twarozek i szyneczke i jajka :P

a powiedzci mi tak szyneczka jak poledwica sopocka jest dozwolona??

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

i jeszcze jedno z dwojga złego niedozwolonego co jest lepsze?? o wiekszej zawartosci wegli czy tłuszczu??

_________________________ ______

"Każdego dnia budzę się piękniejsza ale dziś to już przesadziłam "
Ulinka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 17:13   #2923
becia78
Raczkowanie

GG do becia78 Send a message via Skype™ to becia78

Cytat:
Napisane przez Ulinka_24 Pokaż wiadomość

i jeszcze jedno z dwojga złego niedozwolonego co jest lepsze?? o wiekszej zawartosci wegli czy tłuszczu??
wydaje mi się ze węgli ale nie jestem pewna
becia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 17:26   #2924
sqorpion31
Przyczajenie

Talking Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
ciesz sie i raduj poki mozesz. My na poczatku tez tak chudlysmy szybko a teraz blada. Pocieszam sie ze skoro mam @ to ona powinna byc dpowiedzialna za brak spadku wagowego. Ehh baba jak to wszystko potrafi sobie przetlumaczyc

Wiem wiolqn ze na poczatku sie szybko spada z wagi , bo diety kiedy jeszcze przed ciaza prowadzilam to w 3 miesiace spadlam 17kg, tak bardzo szybkoooooooo, ale tez i szybko w ciazy przytylam i sie doprowadzilam to takiego stanu..................?? ??, i do tego niedoczynnosc tarczycy u mnie i przez 9 lat biore hormony tez u mnie zle wplywa i nie umialam schudnac,
Mam nadzieje ze ta P.Dukana nie przynosi efektu jo-jo

Edytowane przez sqorpion31
Czas edycji: 2009-10-08 o 17:27
sqorpion31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 17:31   #2925
eliza40
Zakorzenienie

Kuleczka,chyba nie możesz robić drugi raz uderzeniówki.

Ja dziś zrobiłam sobie polecany przez waz koktail i stwierdzam,że jest dobry,ale dla mnie jest go trochę za dużo i następnym razem zrobię bez otrębów.Wolę je zostawić do chlebka.
Kurcze moja waga tak od 2 tygodni to się tak kręci między 70,2 a 71,3 a już myślałam że zobaczę 6 z przodu,ale trudno poczekam sobie
Grunt to się nie poddawać
Stary 2009-10-08, 17:37   #2926
kariis92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
dostalam @, ledwie 2 tygodnie po terminie ale jest. Tak wiec wszystkie ktore szykowaly sie na przyszywane ciocie musza jeszcze chwilke poczekac
Czyli Ciebie również dopadło jakieś rozregulowanie... Ja powinnam @ mieć 8 dni temu, jak na razie nic. Więc jeszcze nie panikuje - wstrzymam się przed pójściem do lekarza

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
dziewczyny a mi nie wychodza te nalesniki bialka ubijacie oddzielnie czy cale jajko lup!
Ja robie jednego dużego naleśnika, które następnie przekrajam na pół na patelni, żeby mi się lepiej przewracało. Jest pyszny! Otóż ja jedną łyżkę otręb (pół łyżki pszennych i pół łyżki owsianych) mielę na puch, potem dodaje łyżkę serka homo i jedno jajko. Do smaku 4 tabletki słodzika. Wszystko mieszam w blenderze. Dolewam ok 20ml wody, chociaż 'ciasto' i tak jest dość płynne i jeszcze raz mieszam.

Dziś już naleśnika robiłam 2 razy! Boże, jak mi tego brakowało! Ogólnie rzecz biorąc jestem straszny leń i lewa ręka do gotowania. Zawsze wolałam zjeść coś na szybko niż stać przy garach. Od miesiąca mój jadłospis opierał się na tym samym: tuńczyk z puszki z serkiem homo (ewentualnie jakaś papryka, ogórek czy rzodkiewaka na P+W), plasterki szynki, wieśniak ze słodzikiem, twaróg ze słodzikiem, pierś z kurczaka - tyle. Na zmianę i na okrągło przez miesiąc. Ostatnio do twarogu zaczęlam dodawać aromat i to jedyne udziwnienie. Tak, miałam już tego dość... Zaczynam gotować! Kupiłam dziś paprykę żółtką i jutro zrobią sobie nadziewaną mięsem i może jakiś serniczek...

Pisałam już wcześniej, ale możecie mi jeszcze raz wytłumaczyć kwestię tych otręb.
Dziś w sklepie zauważyłam straszny paradoks - ale sprawdzałam to chyba ze sto razy. Otóż znalazłam dwa rodzaje otręb owsianych - z kupca i z sanete. Obie miały taką samą ilość białka w 100g - ok 17g, ale te z sante miały 50g węglowadonów na 100g (w tym 1,5g cukru), a te z kupca 66g/100g (taka sama ilość cukru -1,5g). Zawartość tłuszczu była porównywalna ok 7g. Paradoksalnie otręby z kupca pomimo tego, że mają 16g węglowodanów więcej w 100g (przy takich samych proporcjach gramowych innych składników w porównaniu z tymi z sante) mają prawie o 100kcal mniej od tamtych z sante (bodajże 245kcal, a te z sante ok 330kcal).
Bardzo proszę o wytłumaczenie mi tej kwestii, bo widocznie moja wiedza tego nie ogarnia.

Druga rzecz. Pomimo tego, że Dukan radzi jeść otręby owsiane, nie uważacie że lepiej kupować pszenne? Wiem, że owsiane mają więcej składników mineralnych, ale te pszenne mają tylko 19g węglowadanów na 100g produktu, więc różnica jest dość spora... Co o tym sądzicie?

Z jakiej firmy otręby wy kupujecie?

zapuszczam włosy,
dbam o siebie,
walczę z celulitem.

kariis92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 17:47   #2927
eliza40
Zakorzenienie

Ja kupuję otręby Sante owsiane i pszenne.Zawsze sypię 2 łyżki owsianych i 1 pszennych.Jeśli byśmy miały patrzeć na to czym się różnią,no to nie wiem ,no ale dla mnie to by był jakiś zawrót głowy.
Stary 2009-10-08, 17:54   #2928
agus30
Raczkowanie

Otręby owsiane kupuje z Kupca a pszenne z Sante,raz mi się udało nabyć z Sante również owsiane i wiem że były tańsze niż Kupca.Też zjadam standardową dawkę,2 łyżki owsianych i 1 łyżkę pszennych
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 18:14   #2929
BogaczKa22
Zadomowienie

Ja kupuję otręby owsiane i pszenne, i raz miałam też żytnie. Nie patrzę na firmę ani na skład, biorę jakie są Mam też ochotę nabyć orkiszowe jeśli takie znajdę.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 18:25   #2930
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez becia78 Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze węgli ale nie jestem pewna
Gorsze są węgle, bo mogą zamienić się w tłuszcz

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 18:40   #2931
aloes61
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Ja kupuję otręby owsiane i pszenne, i raz miałam też żytnie. Nie patrzę na firmę ani na skład, biorę jakie są Mam też ochotę nabyć orkiszowe jeśli takie znajdę.
Otręby orkiszowe znalazłam w Selgrosie na stoisku ze zdrową żywnością .Ja byłam w Selgrosie w Długołęce a z Wrocławia to blisko .

Edytowane przez aloes61
Czas edycji: 2009-10-08 o 18:44
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 18:53   #2932
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aloes61 Pokaż wiadomość
Otręby orkiszowe znalazłam w Selgrosie na stoisku ze zdrową żywnością .Ja byłam w Selgrosie w Długołęce a z Wrocławia to blisko .
Aloes a skąd Ty jesteś ???

Dukan

Stary 2009-10-08, 19:03   #2933
margaretkaat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
margaretkaat zastanów się na spokojnie raz jeszcze
Ja studiuję 2. kierunki, pracuję i żyję psychicznie i fizycznie w dwóch miastach na raz (ciągłe podróże pociągami - koszmar ) i jakoś udaje mi się utrzymać dietę i nie mdleć
Jednakże jeśli jesteś rozczarowana dietą, to uważaj z przejściem na nową, bo bez fazy III może być jojo
Nie no, Dukan na pewno pojdzie w odstawke, ale zastanawiam sie wlasnie jak to zrobic "bezbolesnie".
Powolutku bede modyfikowac i za jakies 2 tygodnie go zakoncze. Tak mysle.
Protal mnie skusil, ale zbyt sie na nim mecze i musi byc cos, co bardziej bedzie mi odpowiadalo i jednoczesnie bedzie skuteczne.
A poza tym wszystkim to moj neurolog mnie od czci i wiary odsadzal za diete bialkowa :/ I mial pewnie racje, bo choc napady jako takie nie powrocily, to gorzej z koncentracja, pojawily sie zawroty glowy i generalnie pogorszenie jest .

Tak wiec ja odpadam, a wam wszystkim zycze sukcesow
15.07.09
\/
34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0
------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!)
margaretkaat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 19:03   #2934
aloes61
Raczkowanie

Cytat:
Aloes a skąd Ty jesteś ???
Ja jestem z Oleśnicy
Stary 2009-10-08, 19:14   #2935
mmargola
Przyczajenie

Cytat:
Pewnie tak ale ja mówię o tym który robimy same. Ja tam nie będę dodawac owoców bo nie wolno i już
hejka, ależ się rozpisałyście - nie nadążam czytać, a co dopiero pisać
no właśnie - niby nie wolno owocó, ale chyba lepiej zgrzeszyć owocami, niż jakimiś słodyczami. Wczoraj najadłam się śliwek węgierek, pycha, dzisiaj problem zaparć się rozwiązał, w talii mniej no i na wadze też
po miesiącu mam 4 kg mniej, liczyłam na więcej, ale nie jest źle
mmargola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 19:15   #2936
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aloes61 Pokaż wiadomość
Ja jestem z Oleśnicy

O, to blisko

My w Selgrosie nie robimy zakupów, raczej w makro bo mąż tam jeździ po służbowe zakupy to przy okazji coś dla siebie czasem kupimy. Ale do Selgrosa mamy bliżej...

Dukan

Stary 2009-10-08, 19:37   #2937
mmargola
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez margaretkaat Pokaż wiadomość
Dlaczego? Mi wydaje sie calkiem logiczny.

System polega na tym, ze rano mozna zjesc weglowodny poniewaz sie w miare szybko strawia i do poludnia nie ma po nich sladu. Potem bialko i warzywa, a wieczorem samo bialko. Trzeba tylko uwazac na IG.

I przy takim odzywianiu zeszlam do 59 kg - mojej najnizszej wagi w doroslym zyciu . I sie z niewielkim skokiem trzymalo, przy przejsciu do normalnego jedzenia (jakies 64 kg). No a potem dopiero depresja+tarczyca i TADAM 89kgh w ciagu roku. I 5 dodatkowych dzieki diecie z Vitali.

A skoro Dukan zawiodl i okropnie zle mi z nim, to czas wrocic do starych metod. Zobaczymy co sie bedzie dzialo
mysle, ze to rozsądny pomysl, bardzomi przypomina dietę MM - na sniadanie chleb z maki pp albo platki owsiane z chudym mlekiem , do tego chudy nabial i warzywa o niskim IG, później mięso + warzywa o niskim IG a na kolacje lzejsza wersja obiadu, czyli albo nabial i warzywa, albo chude mieso i warzywa, mozna tez strączkowe, ale bez miesa
a i na czczo mozna niektore owoce
tak schudlam w ub. roku, ale wrocilam do slodyczy i niestety...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agus8609 Pokaż wiadomość
Witam Dukanki
U mnie waga 58,8kg powoli zaczęła spadać.
Normalnie jak zakładam spodnie i widzę że są luźne albo dobre to aż micha mi się cieszy

Ostatnio mam różne pomysły na obiad że się sama zaskakuje np. dziś zrobiłam sobie gulasz z piersi indyka z cebula czosnkiem, pomidorami i fasolą z puszki przyprawiłam na ostro palce lizać

Jestem w szoku że tyle czasu wytrzymuje bez chleba ziemniaków makaronów. A jak waga spada to się chce dalej odchudzać
a ja dzis zrobilam placki z kurczaka - wersja zmodyfikowana - miesko w drobna kostke, jajko rozbilam w blenderze z cebula i czosnkiem i szczypta pieprzu z lyzka serka homo, dodalam po łyżce otrąb owsianych i pszennych, zostawilam do napecznienia, do tego dodałam pokrojone miesko i na patelnie. Pycha. + sałata z sosem - jogurt naturalny z pieprzem i czosnkiem

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez becia78 Pokaż wiadomość
A ja dopiero teraz się witam bo miałam smutny i ciężki dzionek więc i menu moje dziś kiepskie bo tylko 2 kawy(aktualnie 3 stoi) i wieśniak i nie mogę jeść

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Kuleczka,chyba nie możesz robić drugi raz uderzeniówki.

No właśnie, tego nie rozumiem - dlaczego ni emożna
Oświećcie mnie, czym się różni uderzeniówka od fazy P? może niedokładnie przeczytałam książkę, ale Dukan pisze, że w fazie P jada się to samo co w uderzeniówce - nie rozumiem różnicy...

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

naleśnikó nie próbowałam
z wszystkich przepisó otrębowych najbardziej podchodzą mi muffinki - z tym że traktuję je zamiast chlebka na śniadanie, nie lubię na słodko. Ostatnio dodałam do ciasta pół łyżeczki sody oczyszczonej - rewelacyjnie wyrosły i były mniej zbite, mniej ścisłe, bardziej puchate i lekkie, no i wyszł oo 2 sztuki więcej niż zwykle
piekę je w foremkach silikonowych - taka niby blaszka z wgłębieniami, 6 sztuk w jednej, polecam, kupione zwego czasu w Lidlu za śieszne pieniądze
mmargola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 19:46   #2938
kuleczka18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmargola Pokaż wiadomość
mysle, ze to rozsądny pomysl, bardzomi przypomina dietę MM - na sniadanie chleb z maki pp albo platki owsiane z chudym mlekiem , do tego chudy nabial i warzywa o niskim IG, później mięso + warzywa o niskim IG a na kolacje lzejsza wersja obiadu, czyli albo nabial i warzywa, albo chude mieso i warzywa, mozna tez strączkowe, ale bez miesa
a i na czczo mozna niektore owoce
tak schudlam w ub. roku, ale wrocilam do slodyczy i niestety...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

a ja dzis zrobilam placki z kurczaka - wersja zmodyfikowana - miesko w drobna kostke, jajko rozbilam w blenderze z cebula i czosnkiem i szczypta pieprzu z lyzka serka homo, dodalam po łyżce otrąb owsianych i pszennych, zostawilam do napecznienia, do tego dodałam pokrojone miesko i na patelnie. Pycha. + sałata z sosem - jogurt naturalny z pieprzem i czosnkiem

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

No właśnie, tego nie rozumiem - dlaczego ni emożna
Oświećcie mnie, czym się różni uderzeniówka od fazy P? może niedokładnie przeczytałam książkę, ale Dukan pisze, że w fazie P jada się to samo co w uderzeniówce - nie rozumiem różnicy...

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

naleśnikó nie próbowałam
z wszystkich przepisó otrębowych najbardziej podchodzą mi muffinki - z tym że traktuję je zamiast chlebka na śniadanie, nie lubię na słodko. Ostatnio dodałam do ciasta pół łyżeczki sody oczyszczonej - rewelacyjnie wyrosły i były mniej zbite, mniej ścisłe, bardziej puchate i lekkie, no i wyszł oo 2 sztuki więcej niż zwykle
piekę je w foremkach silikonowych - taka niby blaszka z wgłębieniami, 6 sztuk w jednej, polecam, kupione zwego czasu w Lidlu za śieszne pieniądze

DOKŁADNIE. podbijam pytanie. Czym to się różni i dlaczego nie można? Nie byłam na diecie co prawda tylko tydzień, ale bądź co bądź utracone kg przybyły przez ten tydzień.
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 19:50   #2939
aloes61
Raczkowanie

Cytat:
O, to blisko

My w Selgrosie nie robimy zakupów, raczej w makro bo mąż tam jeździ po służbowe zakupy to przy okazji coś dla siebie czasem kupimy. Ale do Selgrosa mamy bliżej...
Ja do Selgrosu jeżdżę rzadko ale lubię zaglądać na stoisko ze zdrową żywnością bo coś zawsze się wyszuka .
Stary 2009-10-08, 20:06   #2940
justAwomen
Przyczajenie

Halllllo
Musze sie pochwalic bo udalo mi sie nieco drgnac swoja waga!!! Wedle Dukana powinnam miec 2,5 kg mniej na zakonczenie uderzeniowki. Udalo sie pozbyc 2 kg aleeee...mam nadzieje ze zeszlo wiecej bo ja nadal bez @. Zaraz jak sie pojawi lece znowu na wage. A poki co to pierwszy dzionek z warzywkami baaaardzo smacznie sie konczy. Teraz robie rybke a'la grecka na parze na jutrzejszy obiadek
justAwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości