American & Polish Girl ( hair, make-up, fashion ....) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 19:52   #4621
foxy123
Zakorzenienie

Dot.: American & Polish Girl ( hair, make-up, fashion ....)

Cytat:
Napisane przez ooodeta Pokaż wiadomość
foxyyyyyyyyyyyyy jak moglas zaprzepascic 6 cm wlosow ? wlasnie powinna Cie zmotywowac ta roznica , nawet jesli masz najbrzydszy kolor jaki mozna sobie wyobrazic to i tak zdrowe blyszczace wlosy sa lepsze od spalonych polamanych badyli , z ktorymi bez stylizacji i ulozenia nie mozna wyjsc z domu bo wygladaja na spyrzona szczotka ja mialam tego dosc dlatego nie maluje , ale jaka dumna z siebie jestem to juz 10 cm pieknych wlosow najgorsze ze mam teraz te wesela .. no i roznica od gory jest bardzo widoczna
no widzisz, mozna rzec,ze 'dalam dupy'
ale nie moglam na siebie patrzec wygladalam jak jakas bidula zaniedbana

Jeju, ale Tobie zazdraszczam.. ja centralnie nie wytrzymuje dlugo z odrostem

SINTAGMA- napisz mi dokladnie jak zdejmujesz wloski. Moj 'TZ' polecial pozyczyc kombinerki ale jak mam sie za to zabrac? Ja mam wlosy na keratyne,nawet jak na probe posmarowalam zgrzew nafta to to nic nie dalo

Edytowane przez foxy123
Czas edycji: 2009-10-08 o 20:08
foxy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:12   #4622
sintagma
Wtajemniczenie

Foxy najlepiej nalej troszkę nafty na wacik kosmetyczny i przytrzymaj go nasączonego na zgrzewie z 20 sec po czym kombinerkami rozgnieć. Na początku może Ci być cięzko. Aha z 2- 3 h zejdzie Ci sciąganie tego
Ps zazdraszczam Ci samochodziku Mi rodziciele obiecali czerwonego fiata pandę po tym jak zdam prawko czyli jakoś niebawem...brecht bo oni tez mieli w młodości czerwonego fiata 125 p i ja muszę miec tez...tyle ze PANDE...,
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down

Edytowane przez sintagma
Czas edycji: 2009-10-08 o 20:14
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:15   #4623
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Foxy najlepiej nalej troszkę nafty na wacik kosmetyczny i przytrzymaj go nasączonego na zgrzewie z 20 sec po czym kombinerkami rozgnieć. Na początku może Ci być cięzko. Aha z 2- 3 h zejdzie Ci sciąganie tego

Kurcze, ale to sie nie rozbabrze? Bo to klej w koncu
Dzisiaj juz i tak nie dam rady, ale w sobote cos pokombinuje, bo mam wolne.

Dziekuje sloneczko, a kolor masz tak przecudny, ze choc moje wlosy do Twoich to istne gowno, to jednak sprobuje tego castinga

Co do autka..ja sie ciesze ogromnie ale trzeba tez spojrzec na to z innej strony- ile musialam/musze na nie zasowac no ale sie oplaca, mimo wszystko

Edytowane przez foxy123
Czas edycji: 2009-10-08 o 20:16
foxy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:17   #4624
sintagma
Wtajemniczenie

Nie to nie jest klej to jest jakby zmodyfikowana keratyna ( naturalna jest tworem budującym włosy ,paznokcie) Jakby to był klej nie zdjełabyś go
From time to time
Stary 2009-10-08, 20:19   #4625
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to nie jest klej to jest jakby zmodyfikowana keratyna ( naturalna jest tworem budującym włosy ,paznokcie) Jakby to był klej nie zdjełabyś go

Tak, tak, wiem zle sie wyrazilam chodzi mi o forme.. jest ona taka kleista i boje sie,ze przy sciaganiu bede miala z tym problem
Stary 2009-10-08, 20:25   #4626
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

foxy dasz rade , wymaga czasu i szarpania ale zdejmieszsz w koncu , przygotuj sie tez psychicznie ze wyrwiesz sobie troche wlasnych wlosow przyklejonych do keratyny moja kumpela po 100.dniowce musiala sciagac , okazalo sie ze fryzjerka tak jej napsikala na loki lakieru ze nic nie bylo w stanie ich ruszyc , nastepnego dniaa miala na glowie jeden wielki koltun , sciagala cala noc do 4 nad ranem i to bez nafty i kombinerek , nie wiem w sumie co ona wyprawiala ale je zdjela

Edytowane przez ooodeta
Czas edycji: 2009-10-08 o 20:26
ooodeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:31   #4627
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
foxy dasz rade , wymaga czasu i szarpania ale zdejmieszsz w koncu , przygotuj sie tez psychicznie ze wyrwiesz sobie troche wlasnych wlosow przyklejonych do keratyny moja kumpela po 100.dniowce musiala sciagac , okazalo sie ze fryzjerka tak jej napsikala na loki lakieru ze nic nie bylo w stanie ich ruszyc , nastepnego dniaa miala na glowie jeden wielki koltun , sciagala cala noc do 4 nad ranem i to bez nafty i kombinerek , nie wiem w sumie co ona wyprawiala ale je zdjela

Kurcze, nie wiem czy sama sobie poradze Pamietam jak mi moja kolezanka (co przedluza mi wloski - buziaki Martus) zdejmowala wloski, to mialam je przy zgrzewach totalnie pokoltunione i same rozczesanie tych 'kotow' bylo makabra okropnie czasochlonne!
Stary 2009-10-08, 20:48   #4628
Renatka89
Zakorzenienie

Dobry wieczor

Tak od czasu do czasu się odezwałam, potem jakos ciagle brakuje czasu.. na WP moim sie udzielam

foxy- zazdroszcze cycuchów, choc ja tam moje lubie, ale wieksze by nie zaszkodziły hehe

Mi też minął ten szał na barbie, gusta sie zmieniaja

własnie mysle w jakim kolorze chce jutro sobie kupić dzinsy, nie lubie ciemnych, granatowych..
i tworze liste zakupow kosmetycznych, bo ja zawsze czeegos z drogerii zapominam ( a w mojej mieścinie nic nie ma)
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:51   #4629
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Foxiaku dziękuję za miłe słowa farbowałam w domku zwykłym Lorealem Excellence 10 minut kolor perłowy czy miodowy kolor, a włosy przedłużyła mi koleżanka, sam tył .Metodą ultradzwięki, włoski rosyjskie
Rosyjskie firmy Kegel? Który numer? :P Chciałabym zobaczyć, czy różnią się te z próbnika od tych, kóre masz zroione, stąd pytanie Też planuję kupo tych włosów i chciaąłbym wiedziec jak z kolorami.
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:58   #4630
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

foxy no wlasnie z tym jest najwieksza masakra , ze sciaganiem resztek keratyny doklejonej na mur-beton do wlosow , moja kumpela niektore pasemka wtedy obciela calkiem , tzn doczepione pasemko wraz ze swoim klakiem albo swoje wlosy bo byly tak uklejone ze nie dalo sie rozczesac wydaje mi sie ze keratyna latwiej schodzi jesli jest juz stara , tzn dluzszy czas na wlosach , ja jak sciagalam moje 4 miesieczne to sama sie wydrapywala platami . a ty ile juz masz te pasemka na glowce ??
i jeszcze jedno , to co zobaczysz po zdjeciu wszystkich pasemek , tzn twoje wlosy ,beda strasznie rzadkie i marne .. mozesz nie byc przygotowana na taki szok i bedziesz pewnie dokladnie w tym momencie chciec przedluzac ale musisz dac rade
Stary 2009-10-08, 21:01   #4631
sintagma
Wtajemniczenie

wiesz u mnie i tak kolor farby zamalował kolor przedłużek, zamawiałam 24 ale prawda jest taka ze ich próbnik jest inny od tych standartowych. Kolory sie różnią.
From time to time
Stary 2009-10-08, 21:06   #4632
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmija19 Pokaż wiadomość
witamale mnie tu dawoi nie było, zaczął się rok akademicki i wogóle czasu na nic nie mam

głupkowaty ten artykuł zdeczka
http://www.makbet.pl/artykul/2097/cz...wola-blondynki
Ale się uśmiałam
Mnie jakoś nie obchodzi to czy facet woli blond czy czarne
Kocham mój kolor włosów i to najważniejsze
Cytat:
Dziewczęta poszłam na całość !!! Przedłużyłam i zafarbowałam własnie włosy na nowy kolor i straaaaaasznie mi sie podoba baj baj tleniona głowo
Ale Ty śliczna, prawdziwa AG
Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka90 Pokaż wiadomość
http://nasza-klasa.pl/profile/132979...ry/album/2/764 to zdjecie jest sliczne ale na innych jak kurczak, zlewaja jej sie wlosy z cerą
i w ogole nie ma gustu ;/ ubiera się jak dla mnie strasznie.. nic do siebie nie pasuje
fakt laska siebie oszpeca ale niektóre ciuchy ma fajne, ale w innym zestawieniu wyglądałoby lepiej
Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Mi też minął ten szał na barbie, gusta sie zmieniaja

Mi też minął
chociaż lubię się zrobić na laleczkę, ale taką delikatną (wiecie świetlisty świeży makijaż, sukienki, spódniczki, szpilki itd), Ale nie barbie

Bo barbie to kojarzy mi się raczej z takim bardziej ostrym wizerunkiem
Nie wiem jak wam
Barbie to robi się ta czarna mamba, którą wyżej skomentowałam
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 21:07   #4633
Czarnuleczkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Rosyjskie firmy Kegel? Który numer? :P Chciałabym zobaczyć, czy różnią się te z próbnika od tych, kóre masz zroione, stąd pytanie Też planuję kupo tych włosów i chciaąłbym wiedziec jak z kolorami.
Te z Kegla miałam jakiś niecały rok temu. Wydałam 4 stówy a po zaledwie trzech tygodniach z pałeczek zaczeły wysuwać sie włoski.... po prostu palka keratynowa jakby zmiękła. Około 200zł wypadło mi z głowy Kiedyś mój tż dał autko do myjni... koleś do niego z pytaniem czy czasem kogoś nie dusił w tym aucie bo tyle było tam kłaków... Totalna porażka. Ale to może był tylko mój pech
Czarnuleczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 21:10   #4634
sintagma
Wtajemniczenie

Czarnuleczko moim zdaniem teraz mają lepszą keratynę ( mniej zywicy) ale tez pielegnacja z naszej strony może zaszkodzić keratynie osłabiając ją, maski, odzywki z proteinami kładzione na łącza je niszczą- o tym trzeba pamiętać. Na Pantene Pro-V szkodzi
From time to time
Stary 2009-10-08, 21:12   #4635
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
Barbie to robi się ta czarna mamba, którą wyżej skomentowałam
dla jasnosci : pomaranczowa ale to nawet nie Barbi jest tylko kosmita trans ,
pamietajmy ze Barbi to piekna plastyikowa laleczka , o idealnych wymiarach i figurze , z burza dlugich blond (lub czarnych -wersja Sindy ) wlosow , ze sliczna buzia i malym noskiem i kreska zamiast brwi lalka sama w sobie jest super , to dziewczyny jej wielbicielki przesadzaja , sprawiajac ze pojecie :barbi: kojarzy sie z kiczem i plastikiem kto sie ze mna zgadza reka do gory

czarnuleczka straszny tekst ten o duszeniu w aucie , musialo mu byc glupio

Edytowane przez ooodeta
Czas edycji: 2009-10-08 o 21:14
Stary 2009-10-08, 21:21   #4636
Czarnuleczkaaa
BAN stały

Cytat:
Czarnuleczko moim zdaniem teraz mają lepszą keratynę ( mniej zywicy) ale tez pielegnacja z naszej strony może zaszkodzić keratynie osłabiając ją, maski, odzywki z proteinami kładzione na łącza je niszczą- o tym trzeba pamiętać. Na Pantene Pro-V szkodzi
Przedłużam włosy od 3 lat... więc naprawdę dbałam o tamte... Ale niestety wyszło co miało wyjść... Teraz już nie wiem, który sprzedawca z allegro ma fajne włoski i to nie drogie

Cytat:
pamietajmy ze Barbi to piekna plastyikowa laleczka , o idealnych wymiarach i figurze , z burza dlugich blond (lub czarnych -wersja Sindy ) wlosow , ze sliczna buzia i malym noskiem i kreska zamiast brwi lalka sama w sobie jest super , to dziewczyny jej wielbicielki przesadzaja , sprawiajac ze pojecie :barbi: kojarzy sie z kiczem i plastikiem kto sie ze mna zgadza ??
Ja się podpisuje wszystkimi kończynami!

Każde laleczki czy to barbie czy tradycyjne porcelanowe były są i będą tworzone na wzór "ideału". Niestety my jako istota ludzka nie jesteśmy tworem, który można udoskonalić w temperaturze topnienia plastiku i wiele rzeczy próbujemy nieudacznie dopracować. Efekty są jaki są. Jednym pannom wychodzi- drugim nie. I dupcia zimna.
Ja sama jestem świadoma tego, że nieraz przesadzam z czymś próbując wyglądać ładniej niż mogłabym. Czy to z makijażem czy fryzurą, ubraniem. Chociaż szczerze powiem, że z biegiem czasu idzie mi coraz lepiej
Dalej popełniam błędy, uczę się na nich. jak wyglądać ładnie- nie tandetnie. Niestety czasem odczuwam brak stylistów nad swoją głową... Czasami odczuwam brak wystarczającej gótówki na "ciuch z klasą" lub oryginalny kosmetyk.
Szczerze się przyznam, że do tej pory nie znalazłam idealnego pasującego do mojego typu "urody" makijażu dziennego lub wieczorowego, ani w jakich kolorach mi jest najlepiej. Niestety w moim życiu nigdy nie miałam nikogo obok siebie, kto doradziłby estetycznym, modnym okiem....
Stary 2009-10-08, 21:24   #4637
sintagma
Wtajemniczenie

Czarnuleczko a mogłabyś mi wysłać na PW lub tutaj linka do sprzedawcy z tymi włosami które sobie chwalisz? Tak z ciekawości chciałabym zobaczyć
From time to time
Stary 2009-10-08, 21:25   #4638
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
pamietajmy ze Barbi to piekna plastyikowa laleczka , o idealnych wymiarach i figurze , z burza dlugich blond (lub czarnych -wersja Sindy ) wlosow , ze sliczna buzia i malym noskiem i kreska zamiast brwi lalka sama w sobie jest super , to dziewczyny jej wielbicielki przesadzaja , sprawiajac ze pojecie :barbi: kojarzy sie z kiczem i plastikiem kto sie ze mna zgadza reka do gory

czarnuleczka straszny tekst ten o duszeniu w aucie , musialo mu byc glupio
Też się zgadzam bo przez te niektóre babki które nie znają granic to kojarzę barbie z taką tandetą
dlatego podzieliłam na lalkę i na barbie
Stary 2009-10-08, 21:32   #4639
Czarnuleczkaaa
BAN stały

Cytat:
Czarnuleczko a mogłabyś mi wysłać na PW lub tutaj linka do sprzedawcy z tymi włosami które sobie chwalisz? Tak z ciekawości chciałabym zobaczyć
Nie są idealne- wrecz duzo im brakuje. Kupiłam dwa komplety (300zł) poniewaz wlosy sa bardzo rzadkie... maja okolo 50gram a ja mam sciete na boba i potrzebowalam wiekszej ilosci wlosow. mam je okolo 2 msc, nie wypadaja ale troszkę sie znosiły, rozumiecie, że sianko mam na myśli

http://allegro.pl/show_user.php?uid=13245836
Stary 2009-10-08, 21:34   #4640
neheszta
Zakorzenienie

Chyba sobie na sylwestra kupię te clipy no
Stary 2009-10-08, 21:40   #4641
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Foxiaku dziękuję za miłe słowa farbowałam w domku zwykłym Lorealem Excellence 10 minut kolor perłowy czy miodowy kolor, a włosy przedłużyła mi koleżanka, sam tył .Metodą ultradzwięki, włoski rosyjskie
Śliczna!!! Jaki masz przepis na tak zabójcze rzęsy???? Marzę o takich!!!!!

Cytat:
Napisane przez sesuniaa99 Pokaż wiadomość
laski patrzcie co znalazłam na nk przeciez ta laska jestokropna;p mi sie nie podoba co sadzicie??? http://nasza-klasa.pl/profile/13297917/gallery/album/2
Bazarówa-tirówa...tandeta ........

Cytat:
sintagma bardzo ladny kolor .. ale excellence sie trzyma 30 min a nie 10 .. napisz mi doklanie co to za kolor moze bym sobie pasemka takie zrobila na moim wiejskim blooo

i chcialam Cie zapytac jedna rzecz , Ty mi mowilas ze te wlosy z DW sa swietne i mialas je 4 miechy i byly bez zarzutu , ja mam 3 tydzien i na jednej z tasm robi mi sie straszny spyrzony koltun .. jakiej maseczki trzeba do nich uzywac ? moze cos zle robie . ale to tylko clipy , nie powinny sie juz zniszczyc .. i czy farbowalas te wloski ? czy po farbowaniu cos im sie stalo ??

nawiazujac do tematow kradzionych zdjec , pamietacie psychiczna ktora kradla moje i wszedzie mi sie wlamywala ? myslalam ze sie uspokoila . ale nie . dzis od samego rana do mnie wydzwania , oczywiscie z nr priv , za 1 razem odbieram mowie _: slucham ? a ona : ty zdziro tylko tyle umiesz powiedziec i jakas jechanka i wyzwiska odlozylam .. ale nie daje za wygrana .. dzwoni caly czas , ja naciskam Odbierz i nawet nie slucham co mowi .. i tak caly czas , ale idiotka ,
nawet fakt ze dzowni na nr zagrniczny jej nie zniecheca ..

kupilam sobie 2 pary butow lololoo ale jestem happy

foxxy a co ci sie stalo ? co cie wkurzylo ??

sesunia juz ja widzialysmy , to pomaranczowy kosmito-trans nikomu sie nie podobala
Takie rzeczy sięzdarzają???
Stary 2009-10-08, 21:43   #4642
neheszta
Zakorzenienie

Ooodeta jak ta psycholka będzie dzwonić nagrywaj rozmowę!
Stary 2009-10-08, 21:44   #4643
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnuleczkaaa Pokaż wiadomość
Te z Kegla miałam jakiś niecały rok temu. Wydałam 4 stówy a po zaledwie trzech tygodniach z pałeczek zaczeły wysuwać sie włoski.... po prostu palka keratynowa jakby zmiękła. Około 200zł wypadło mi z głowy Kiedyś mój tż dał autko do myjni... koleś do niego z pytaniem czy czasem kogoś nie dusił w tym aucie bo tyle było tam kłaków... Totalna porażka. Ale to może był tylko mój pech
Ja będę na mikroringi przedłużać, albo tulejki zminiaturyzowane, jeszcze musze to sobie przemyśleć. WIęc problemy z kreatyną mi nie grożą

Cytat:
wiesz u mnie i tak kolor farby zamalował kolor przedłużek, zamawiałam 24 ale prawda jest taka ze ich próbnik jest inny od tych standartowych. Kolory sie różnią.
Kude, bez sensu trochę. Nie wiem co mam zamówić na allegro, żeby było jak najbardziej podbne do moich włosów :/
Widziałaś może całą paletę? Waham się między
22
Bardzo bardzo jasny blond chłodny
a
18
Jasny blond beżowy
I nie wiem jak to na żywo będzie wyglądało :/
http://www.kegel-aj.com/wlosyrosyjskie.html
Stary 2009-10-08, 21:44   #4644
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

dziewczyny tak mi sie przypomnialo , pamietacie taka panne , wystapila kilka lat temu w big bratherze , ona masakryczna byla , nazywali ja wlasnie Barbi
Stary 2009-10-08, 21:46   #4645
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny tak mi sie przypomnialo , pamietacie taka panne , wystapila kilka lat temu w big bratherze , ona masakryczna byla , nazywali ja wlasnie Barbi
Nie podoba mi się
Stary 2009-10-08, 21:48   #4646
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Jaka zebra na głowie. Jak przejście dla pieszych.
Stary 2009-10-08, 21:54   #4647
neheszta
Zakorzenienie

rzeczywiście takie przejście

Ja idę spać
Dobranoc AG
Stary 2009-10-08, 21:56   #4648
MySSaaa
Zadomowienie

witam po dlugiej nieobecnosci
Jestem okropnie chora dopadlo mnie jakies chorobsko juz nie daje rady
MySSaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 21:59   #4649
Czarnuleczkaaa
BAN stały

Dopiero zauważyłam, że ona strasznie afiszuje swoje pośladki. na pewno na imprezkach ( w tańcu) potrafi nieźle jakiemuś zakręcić... Takich niestety to ja nie lubię I nie pasuje mi ten przyklejony radosny i towarzyski wyraz twarzy. No i retusz na zmarszczonym czole Ale poza tym fajna aska by była, gdyby mniej solary+ dłuzsza kiecka :P

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
rzeczywiście takie przejście

Ja idę spać
Dobranoc AG
Dobranoc!, Ja też się żegnam
Stary 2009-10-08, 22:01   #4650
foxy123
Zakorzenienie

Taak, ona po BB miala nawet sesje w CKMie Byla bardzo sympatyczna, a jak na tamte czasy- wygladala slicznie. Teraz jak sie patrzy to wieje tandeta i bazarem, ale wtedy mi sie podobala i bardzo ja lubilam

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości