Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek
 
Narzędzia
Stary 2009-10-09, 09:13   #4801
dorinka30
Zakorzenienie
 
Avatar dorinka30
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 12 459
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ooo nie widziałam nawet. Myslałam, ze oliwa z oliwek jest najzdrowsza. Do smażenia tez

Widać, że nie masz długiej praktyki kulinarno-dietetycznej

Oliwa z oliwek -z 1 tłoczenia tylko na zimno, do sałatek tak naprawdę

Dzisiaj mam krótszy dzień pracy, bo mamy w szkole pasowanie na ucznia , teraz to naprawdę cyrki wyczyniają .... I to popołudniu w piątek
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:22   #4802
Madzialenka12344321
Zakorzenienie
 
Avatar Madzialenka12344321
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 54 443
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Widać, że nie masz długiej praktyki kulinarno-dietetycznej

Oliwa z oliwek -z 1 tłoczenia tylko na zimno, do sałatek tak naprawdę
Jakoś nigdy nie wtajemniczałam się w to

Ktoś mi pomoże z tymi sakiewkami z kuraka??
__________________

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:29   #4803
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cześć

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja tez jem przed kompem
a z warzywami gotowanymi mam problem, bo na zimno i bez niczego niekoniecznie najlepiej smakują, a nie opanowałam jeszcze jakichś dobrych mieszanek ziół do nich, żeby były lepsze
Ja uwielbiam na zimno i bez niczego
Szczególnie fasolkę szparagową.
A jak mam do tego serek wiejski to w ogóle poezja

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Od czasu do czasu mój mąż zrobi schab pieczony do krojenia - z czosnkiem, ogórkiem lub papryką, boczkiem To a propos wędlin.

Muszę wypróbować Twoją pastę tuńczykową

Dzięki za sugestie, wszystkie zapisałam Niby to takie oczywiste, ale jednak jak sobie to zapiszę i przemyślę, bardziej się zmobilizuję.
Najgorzej, że u mnie w biurze nie ma nawet lodówki
Właśnie ostatnio stwierdziłam że muszę zacząć piec mięsa.
Tylko kurcze jakoś ciężko mi sie do tego zebrać- o dziwo

W ogole to mam też zamiar piec chleb....mam nawet już przepis..tylko zaczynu mi brakuje. Żeby go zdobyć muszę wykonać jeden telefon do znajomych i podjechać go zabrać..od 2 tygodni sie do tego zbieram.
Chleb z tego przepisu wychodzi wysmienity..i mozna go spokojnie jeść nawet i 2 tygodnie


Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Od piekarza w jakim sensie ? Mój chleb jest z piekarni także
Chodzi o to, że prawdziwy chleb pełnoziarnisty nie będzie w każdym osiedlowym sklepie-stąd podałam tą Almę Ten chleb jest drogi, po tym poznasz że prawdziwy
Ja nie mam Almy dlatego jednak najczęściej kupuję chleb pakowany. Na takim mam chociaż wypisany skład...więc jak tylko widzę karmel i mąkę pszenna w składzie chleb nie dla mnie.
Często kupuję też pumpernikiel
To dopiero drogie cholerstwo. 5 kromek 5 zł

-------------------

Zapomniałam zabrać tych wyników badań od okulisty
Ale byłam wczoraj strasznie zabiegana i zupełnie mi to z głowy wypadło.

Z moją kondycją coraz lepiej
Wczoraj biegałam 40 min na bieżni.

Oczywiście później jeszcze godzina pilatesu.

3 tygodnie dopiero chodzę a już widzę diametralna różnicę w mojej świadomości własniego ciała, postawie i ogólnym samopoczuciu. Jestem już super rozciągnięta..stojąc bez problemu dostaję przy wyprostowanych nogach głowa do kolan, co jeszcze 3 tygodnie temu nie do końca mi wychodziło.
No i brzuch mam jakis taki twardy

Co to będzie za 3 miesiące


--------------
Obejrzałam wczoraj 1 odcinek Dextera- nei zawiodłam się. To jednak najlepszy serial. Końcówka dość hm....zatrważająca.
Jak tylko wrócę do domu oglądamy 2 odcinek

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-10-09 o 09:40
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:33   #4804
Madzialenka12344321
Zakorzenienie
 
Avatar Madzialenka12344321
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 54 443
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Haniu chodzi co o ten chlebek własnej roboty, co robi się go bez drożdzy i w piekarniku tak?? My w domku taki w kazdy weekend pieczemy . Przy wyrobie trzeba zebrac słoik odczynu (przed dodaniem ziaren jeszcze) i to jest podstawa do zrobienia kolejnego chlebka.

Ja uwielbiam go, jak jest jeszcze taki cieplu , przepełniony ziarnami róznymi, albo z suszonymi śliwkami
__________________

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:38   #4805
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Misku właśnie miałam Cię pytać. Masz jakieś swoje ulubione wege danie z dużą ilością białka roślinnego?. Jakiś taki wiesz...wege specjał.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Widać, że nie masz długiej praktyki kulinarno-dietetycznej

Oliwa z oliwek -z 1 tłoczenia tylko na zimno, do sałatek tak naprawdę

Dzisiaj mam krótszy dzień pracy, bo mamy w szkole pasowanie na ucznia , teraz to naprawdę cyrki wyczyniają .... I to popołudniu w piątek
Ja smażę na oliwie i tez na oliwie z pestek winogron..ale też często na masle..szczególnie warzywa do zupy.
Ale nie robie wywaru mięsnego więc tłuszcz z masła nie zaszkodzi..a nawet w niewielkich ilościach jest bardzo potrzebny.na moje oczy szczególnie

Ja wiem czy cyrki...pasowanie na ucznia to chyba zawsze było- i chyba własnie piątek to taki standardowy termin na takie uroczystości

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Jakoś nigdy nie wtajemniczałam się w to

Ktoś mi pomoże z tymi sakiewkami z kuraka??
Ja po prostu nakłuwam nożem pierś na środku. Bez rozbijania.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Haniu chodzi co o ten chlebek własnej roboty, co robi się go bez drożdzy i w piekarniku tak?? My w domku taki w kazdy weekend pieczemy . Przy wyrobie trzeba zebrac słoik odczynu (przed dodaniem ziaren jeszcze) i to jest podstawa do zrobienia kolejnego chlebka.

Ja uwielbiam go, jak jest jeszcze taki cieplu , przepełniony ziarnami róznymi, albo z suszonymi śliwkami
Dokładnie taki
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:40   #4806
dorinka30
Zakorzenienie
 
Avatar dorinka30
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 12 459
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Cześć





Właśnie ostatnio stwierdziłam że muszę zacząć piec mięsa.
Tylko kurcze jakoś ciężko mi sie do tego zebrać- o dziwo

W ogole to mam też zamiar piec chleb....mam nawet już przepis..tylko zaczynu mi brakuje. Żeby go zdobyć muszę wykonać jeden telefon do znajomych i podjechać go zabrać..od 2 tygodni sie do tego zbieram.
Chleb z tego przepisu wychodzi wysmienity..i mozna go spokojnie jeść nawet i 2 tygodnie



Ja nie mam Almy dlatego jednak naczęściej kupujhę chleb pakowany. Na takim mam chociaz wypisany skład...więc jak tylko widzę karmel i mąkę pszenna w składzie chleb nie dla mnie.
Często kupuję też pumpernikiel
To dopiero drogie cholerstwo. 5 kromek 5 zł

-------------------

Zapomniałam zabrać tych wyników badań od okulisty
Ale byłam wczoraj strasznie zabiegana i zupełnie mi to z głowy wypadło.

Z moją kondycją coraz lepiej
Wczoraj biegałam 40 min na bieżni.

Oczywiście później jeszcze godzina pilatesu.

3 tygodnie dopiero chodzę a już widzę diametralna różnicę w mojej świadomości własniego ciała, postawie i ogólnym samopoczuciu. Jestem już super rozciągnięta..stojąc bez problemu dostaję przy wyprostowanych nogać glowa do kolan, co jeszcze 3 tygodnie temu nie do końca mi wychodziło.
No i brzuch mam jakis taki twardy

Co to będzie za 3 miesiące
Haniu ja też właśnie myślę intensywnie o pieczeniu mięs i jakoś zmobilizować się nie mogę, ale bardzo chcę więc pewnie niebawem

Chleba nigdy nie piekłam i jakoś mi się wydaje, że jest to poza zasięgiem moich możliwości
Pumpernikiel też czasem kupuję, masz rację to cholerstwo jest dopiero drogie, mój chlebek z Almy to jest pikuś przy nim Dlatego kupuję bez żadnych wyrzutów

Ja dzisiaj mam salsę, o kondycji ciężko mówić ale ze zdziwieniem ostatnio stwierdziłam, że jestem w lepszej kondycji niż rok temu, wtedy nie dawałam prawie rady wytrzymać godziny tak intensywnych ćwiczeń a teraz daję radę
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:46   #4807
asiuk
Zakorzenienie
 
Avatar asiuk
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Śląskie
Wiadomości: 6 569
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cześć!

Wczoraj byłam na wspomnianym wykładzie. Było świetnie! Marzeniem każdego architekta jest praca w takim biurze
T. przyjechał, słuchał w oryginale, nie potrzebował słuchawek... Nie to co ja Wstyd, że tak słabo znam angielski - tzn. więcej rozumiem, gorzej z gadaniem.

Dziewczyny, od rana chodzę nabuzowana, podjarana. Przypomniało mi się, że też tak miałam ostatnio, gdy zrobiłam sobie odpoczynek od tabletek. Mam ochotę na seks, na flirtowanie - tylko że nie tylko z moim TŻ Oczywiście, nic takiego nie robię, ale po prostu chodzę napalona na ród męski (nie na wszystkich przedstawicieli tego gatunku, of course ). Mężczyźni jako fajne mięsko, które można obserwować i sobie pomruczeć pod nosem. Najlepsze jest to, że widzę zaintereowanie co niektórych Może to aż tak widać? Być może to jedynie taki dzień miesiąca - może mam owulację i jak zwierzę odczuwam biologiczną potrzebę kopulacji z różnymi samcami Koloryzuję nieco, ale faktycznie czuję się inaczej. Nawet w środę inaczej spojrzałam na mojego fryzjera, którego znam od lat i który nie jest w moim guście.


Tak poza tym to chyba mam uczulenie na moje ruskie cienie do powiek Nie wyobrażam sobie przestać się malować, mam nadzieję, że tylko chodzi o cienie tej firmy. Więc dziś mam na sobie jedynie beżowy cień z Inglota i grubaśne krechy
__________________
my

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:56   #4808
Madzialenka12344321
Zakorzenienie
 
Avatar Madzialenka12344321
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 54 443
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja po prostu nakłuwam nożem pierś na środku. Bez rozbijania.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------


Dokładnie taki
ad chlebka my co tydzien 2 blachy pieczemy : jedna własnie z ziarnami a druga ze śliwkami. kiedys chciałam z pomidrokami suszonymi zrobic ale były w zalewie i nie pomysłam nawet o tym by je wysuszyc. chlebek nie wyrósł wtedy niestety

ad kuraka. jak to na środku?? Przepraszam, ze tak wnikam, ale pierwszy raz coś takiego mam zamikar zrobić a nie mam kompletnie pojęcia. a chce TZ zaskoczyc. w srodku ma byc farsz z sera faty i oliwek
Ja myslałam, ze jak pierś sobie leży płasko to ja tak z boku robię sakiewkę
__________________

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:01   #4809
jodie
Zakorzenienie
 
Avatar jodie
 
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 3 589
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

hej!

mam dziś urodzinowych gości i muszę zrobić 2-3 sałatki, pyszne i szybkie - co polecacie?
__________________
...przetrwam każdą burzę ,
diabłu sprzedam duszę ...
jodie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:06   #4810
miskowa
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 499
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Misku właśnie miałam Cię pytać. Masz jakieś swoje ulubione wege danie z dużą ilością białka roślinnego?. Jakiś taki wiesz...wege specjał.
lubię sejtan, lubię orkisz, lubię tofu, lubię soczewicę i inne strączkowe - ciężko powiedzieć, co najbardziej i to takiego coś typowo wege, zastanowić się muszę, zwłaszcza że tak wcześnie jeszcze
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:07   #4811
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Nawet w środę inaczej spojrzałam na mojego fryzjera, którego znam od lat i który nie jest w moim guście.
.....no ładnie.
Spróbuj skumulować to napalenie na TŻ

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja myslałam, ze jak pierś sobie leży płasko to ja tak z boku robię sakiewkę
Madziu ciężko to wytłumaczyć ja robię dziurę na środku wzdłuż.

Możesz też rozbić bardzo cienko nałożyć farsz i zwinąć pierś w rulon.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 10:08   #4812
miskowa
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 499
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej!

mam dziś urodzinowych gości i muszę zrobić 2-3 sałatki, pyszne i szybkie - co polecacie?
1 zrób taką coś jak grecka - zawsze lubiana i popularna

2. może taką? - brokuł (na parze czy podgotowany), do tego świeży ogóras pokrojony, puszka groszku i dużo natki pietruszki - do tego majonez, sól, pieprz

albo z brokuła, ale na to feta w kosteczkę, płatki migdałów i sos z jogurtu czosnkowy



albo nie wiem, jaka
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:12   #4813
Madzialenka12344321
Zakorzenienie
 
Avatar Madzialenka12344321
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 54 443
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
.....no ładnie.
Spróbuj skumulować to napalenie na TŻ


Madziu ciężko to wytłumaczyć ja robię dziurę na środku wzdłuż.

Możesz też rozbić bardzo cienko nałożyć farsz i zwinąć pierś w rulon.
chyba wiem o co chodzi.

wezmę piers połozę płasko na stole. natnę gą wzdłóz (na boku) dosc głęboko , potem wpakuje tam farsz i pozczepiam wykałaczkami

a jak nie wyjdzie to rozbiję i zrobie zawijaski
__________________

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:12   #4814
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
lubię sejtan, lubię orkisz, lubię tofu, lubię soczewicę i inne strączkowe - ciężko powiedzieć, co najbardziej i to takiego coś typowo wege, zastanowić się muszę, zwłaszcza że tak wcześnie jeszcze
No tak, 10 a ja już o jedzenie wypytuję.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:22   #4815
asiuk
Zakorzenienie
 
Avatar asiuk
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Śląskie
Wiadomości: 6 569
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
.....no ładnie.
Spróbuj skumulować to napalenie na TŻ
Mam taki plan TŻ jako przedstawiciel całego rodu męskiego, wybraniec

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
No tak, 10 a ja już o jedzenie wypytuję.
Ja właśnie jem drugie śniadanie
__________________
my

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 10:27   #4816
Mango08
Rozeznanie
 
Avatar Mango08
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 708
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cześć

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej!

mam dziś urodzinowych gości i muszę zrobić 2-3 sałatki, pyszne i szybkie - co polecacie?
Czyli pewnie dla Ciebie były wczorajsze życzenia

Jodie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dużo miłości, zdrówka, szczęścia, więcej pewności siebie i oczywiście aby sytuacja z TŻ się wyjaśniła!! Sto lat!!
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:33   #4817
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej!

mam dziś urodzinowych gości i muszę zrobić 2-3 sałatki, pyszne i szybkie - co polecacie?
A kiedy miałaś urodziny?

Ja ostatnio robię zawsze z kuskusem
Mega szybka.
Szklanka kuskusu (zalana 1 szklanka wrzątku i odstawione do napęcznienia- nie więcej wody bo papa się zrobi)

puszka tuńczyka
puszka fasoli czerwonej albo groszku albo kukurydzy
cebulka czerwona
kilka korniszonów

Cebulę i ogorki pokroić, wszystko razem wymieszać...dodać do smaku sol, pieprz, paprykę słodka, pietruszkę siekaną...i sos z oliwy musztardy i majonezu.


Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Mam taki plan TŻ jako przedstawiciel całego rodu męskiego, wybraniec
Twój osobisty, zaobrączkowany, najukochańszy wybraniec
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:39   #4818
ButterBear
Zakorzenienie
 
Avatar ButterBear
 
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 16 060
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cześć wszystkim...

Jodie, wszystkiego naj z okazji urodzin. Spełnienia wszystkich marzeń i pomyślności we wszystkim co robisz
__________________

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:39   #4819
asiuk
Zakorzenienie
 
Avatar asiuk
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Śląskie
Wiadomości: 6 569
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Twój osobisty, zaobrączkowany, najukochańszy wybraniec
Ano.
Z jednej strony lubię to uczucie, bo poprawia mi nastrój, dodaje pewności siebie i mam trochę więcej energii.
Z drugiej strony jednak jest to dla mnie nienormalne

Haniu, wypróbuję sałatkę. Tylko my kuskusu nie jadamy
__________________
my

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 10:44   #4820
jodie
Zakorzenienie
 
Avatar jodie
 
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 3 589
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
1 zrób taką coś jak grecka - zawsze lubiana i popularna

2. może taką? - brokuł (na parze czy podgotowany), do tego świeży ogóras pokrojony, puszka groszku i dużo natki pietruszki - do tego majonez, sól, pieprz

albo z brokuła, ale na to feta w kosteczkę, płatki migdałów i sos z jogurtu czosnkowy



albo nie wiem, jaka


grecka to dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Cześć



Czyli pewnie dla Ciebie były wczorajsze życzenia

Jodie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dużo miłości, zdrówka, szczęścia, więcej pewności siebie i oczywiście aby sytuacja z TŻ się wyjaśniła!! Sto lat!!
dziękuję


Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
A kiedy miałaś urodziny?

Ja ostatnio robię zawsze z kuskusem
Mega szybka.
Szklanka kuskusu (zalana 1 szklanka wrzątku i odstawione do napęcznienia- nie więcej wody bo papa się zrobi)

puszka tuńczyka
puszka fasoli czerwonej albo groszku albo kukurydzy
cebulka czerwona
kilka korniszonów

Cebulę i ogorki pokroić, wszystko razem wymieszać...dodać do smaku sol, pieprz, paprykę słodka, pietruszkę siekaną...i sos z oliwy musztardy i majonezu.
urodziny wczoraj, z kuskusem nigdy nie robiłam i to jest dobry plan
a jeszcze jakąś z kurczakiem polecacie?

menu zakłada - żur , leczo, wedliny swoje ( u nas w zasadzie większosc mięs sami przyrządzamy i wędzimy lub pieczemy ) sałatki, co jeszcze??

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim...

Jodie, wszystkiego naj z okazji urodzin. Spełnienia wszystkich marzeń i pomyślności we wszystkim co robisz
__________________
...przetrwam każdą burzę ,
diabłu sprzedam duszę ...
jodie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:52   #4821
twin--maid
Zakorzenienie
 
Avatar twin--maid
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 3 666
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cześć.

Ja smażę jak się da bez tłuszczu. Czasem na maśle, bo wtedy zupełnie inaczej smakuje potrawa a czasem na zwykłym rzepakowym. oliwę z oliwek tylko na zimno stosuję, bo mam z 1 tłoczenia.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam krótszy dzień pracy, bo mamy w szkole pasowanie na ucznia , teraz to naprawdę cyrki wyczyniają .... I to popołudniu w piątek
Mnie też pasowali na ucznia a było to sporo lat temu więc to nie tylko teraz. Dorinko, dla Ciebie to może i cyrk ale dla dzieciaków wielkie przeżycie.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ktoś mi pomoże z tymi sakiewkami z kuraka??
Ja robiłam raz tak: piersi nacięłam głęboko a potem rozbiłam i dopiero nadziewałam serem, potem panierka i smażyłam. Innym razem po prostu nacięłam i włożyłam do środka ser żółty i szynkę, zalałam sosem czosnkowym Knorra i zapiekłam.

oba wyszły pyszne.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio stwierdziłam że muszę zacząć piec mięsa.
Tylko kurcze jakoś ciężko mi sie do tego zebrać- o dziwo

W ogole to mam też zamiar piec chleb....mam nawet już przepis..tylko zaczynu mi brakuje. Żeby go zdobyć muszę wykonać jeden telefon do znajomych i podjechać go zabrać..od 2 tygodni sie do tego zbieram.
Chleb z tego przepisu wychodzi wysmienity..i mozna go spokojnie jeść nawet i 2 tygodnie

-------------
Obejrzałam wczoraj 1 odcinek Dextera- nei zawiodłam się. To jednak najlepszy serial. Końcówka dość hm....zatrważająca.
Jak tylko wrócę do domu oglądamy 2 odcinek
Haniu pieczenie mięs do minimalny wysiłek. Natrzeć przyprawami, zostawić na 2-3 dni a potem tylko upiec.

Chleb piekłam tylko zwykły pszenny z dodatkami ziaren. Kiedyś zamierzam kupić automat do pieczenia chleb i różne mąki to będę piekła razowe chlebki.

1 odcinek Dextera super ale 2 mnie rozczarował


Jodie sto lat!
__________________
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:56   #4822
asiuk
Zakorzenienie
 
Avatar asiuk
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Śląskie
Wiadomości: 6 569
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Haniu pieczenie mięs do minimalny wysiłek. Natrzeć przyprawami, zostawić na 2-3 dni a potem tylko upiec.
Mój mąż nie zostawia na kilka dni mięsa - piecze od razu. Tylko że on to mięso nadziewa: nacina delikatnie i wkłada kawałki czosnku, ogórka, boczek itp. Cały kawał następnie smaruje przyprawami, vegetą, daje listek laurowy. Zawija wszystko w folię aluminiową i tak zapieka godzinę. I tyle
__________________
my

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:56   #4823
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Haniu, wypróbuję sałatkę. Tylko my kuskusu nie jadamy
No to jak wypróbujesz?D

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość

urodziny wczoraj, z kuskusem nigdy nie robiłam i to jest dobry plan
a jeszcze jakąś z kurczakiem polecacie?
Ja z kurczakiem najbardziej lubię gyros
Albo kurczak gotowany, ananas, kukurydza, majonez.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 11:00   #4824
Madzialenka12344321
Zakorzenienie
 
Avatar Madzialenka12344321
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 54 443
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Twin wielkie dzięki. te moje zawijaski z kurakiem mają byc tez w jakiejs marynacie i zapiekane w piekarniku

Jodie wszystkiego najlpeszego
__________________

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:03   #4825
jodie
Zakorzenienie
 
Avatar jodie
 
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 3 589
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Haniu a co wchodzi w skład sałatki gyros?

Twin
__________________
...przetrwam każdą burzę ,
diabłu sprzedam duszę ...
jodie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:05   #4826
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Haniu pieczenie mięs do minimalny wysiłek. Natrzeć przyprawami, zostawić na 2-3 dni a potem tylko upiec.

Chleb piekłam tylko zwykły pszenny z dodatkami ziaren. Kiedyś zamierzam kupić automat do pieczenia chleb i różne mąki to będę piekła razowe chlebki.

1 odcinek Dextera super ale 2 mnie rozczarował
!
No ja właśnie wiem że minimalny wysiłek a jakoś zebrać się do tego nie mogę

Mam nadzieję że ten wyjątkowo rozczarował i później będzie lepiej.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:05   #4827
asiuk
Zakorzenienie
 
Avatar asiuk
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Śląskie
Wiadomości: 6 569
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
No to jak wypróbujesz?
Kuskusu nie jemy, w sensie nie znamy go. Dlatego trzeba to zmienić

Z kurczakiem najbardziej lubię taką prostą: podsmażony kurczak, sałata, pomidory (żeby było pół na pół zielonego i czerwonego), ser feta, z dwa ząbki czosnku, sos koperkowo - ziołowy, np. Prymat i grzanki wrzucone do sałatki bezpośrednio przed podaniem Wiadomo, sól, pieprz wedle uznania.

Kurde, wysłałam wiadomość i zapomniałam dopisać: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, jODIE!!!
__________________
my

Ewunia

Staś

bloguję

Edytowane przez asiuk
Czas edycji: 2009-10-09 o 11:07
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:10   #4828
miskowa
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 499
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Jodie, wszystkiego najlepszego, znalezienia spokoju duszy, harmonii i szczęścia, niech się wszystko dobrze ułoży
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:14   #4829
Madzialenka12344321
Zakorzenienie
 
Avatar Madzialenka12344321
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 54 443
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

ja bardzo lubię kus- kus.

moja ulubiona sałatka z kus kusem??

Kus- kus, czerwona fasola, kukurydza, podsmazona piers kurczaka (pocieta w kostę), por, śliwki z octu i majonez do tego przyprawy: sól i pieprz Cayenne (ten pikantny, wiec ostrożnie )
__________________

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:18   #4830
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Haniu a co wchodzi w skład sałatki gyros?

Twin
Po pierwsze.
Wszystkiego najlepszego Jodie
Spokoju, szczęścia i miłości.


---------
Piersi z kuraka kroisz na kawałeczki posypujesz przyprawą do gyrosa i odstawiasz na 20 min.
Smażysz, po czym kroisz:
Kapustę pekińską, ogórki świeże, paprykę, cebulkę czerwoną, kukurydzę.
układasz w misce...kurczaka- na to cebulkę , paprykę, kukurydzę, kapustę pekińską i zalewasz sosem z keczupu i majonezu.
W oryginale się nie miesza..ale ja nie lubię warstwowych sałatek i mieszam wszystko.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.