Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-09, 11:28   #691
Makrofonek
Raczkowanie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

O kurcze widze ze niektore z was juz suknie i obraczki juz maja a ja cały czas myśle ze mam duzo czasu do tego wielkiego wydarzenia, a tu baa przestraszyłam sie a tu trzeba juz po kroku myslec

a co do nauk to my sie piszemy w listopadzie, słyszalam wiele tematów o naukach przedmałzeńskich ale coz jakoś tym sie nie przejmuje, podchodze optymistycznie
Makrofonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:29   #692
lain
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość

Bardzo ładne My zdecydowalismy sie na złote, klasyczne, ja zastanawim sie nad tym brylancikiem, bo ładnie to on może i wygląda, tylko czy to przetrwa te wszystkie lata No daleko niestety Nie bylismy jeszcze. Ale zrobimy sobie wyczieczkę, my lubimy wycieczki
Tylko, że to jeszcze za wcześnie, ślub w czerwcu i już kupowac obrączki ?!
Zwariowałabym jakby mi tak na półce leżały pól roku a ja bym jej włożyc nie mogła (obrączki)
mi sie wlasnie podobaja klasyczne w ksztalcie, ale oboje z TZem nie lubimy zoltego zlota, wiec nasze musza byc z bialego
lepiej przymierzyc, bo to duzo weryfikuje w katalogu moga byc piekne, a na palcu wygladac jak nakretka od srubki - sama sie o tym przekonalam
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:29   #693
anesh_
Zakorzenienie

obca7 napisała:

a mi wczoraj tradycyjnie jak to w pierwszym tygodniu odwolali wyklad (profesor slal pozdrowienia z Brukseli ), a cwiczenia trwaly pol godziny - tzw. cwiczenia organizacyjne postraszyli, ze to najgorszy przedmiot na calych studiach, ze w sumie mozemy miec albo piatke albo pale, bo profesor zazwyczaj innych ocen nie daje, wiec mamy sie uczyc, bo egzamin to masakra, ktora dlugo bedziemy pamietac milutko
no wiec w sumie w tym tygodniu nie mialam zadnych zajec [/QUOTE]

a co to za przedmiot? Ja tak miałam z biochemią... ale na szczęście już ją mam za sobą
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:33   #694
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
w Makro teraz Soplica jest za 16.59, Krakus za 17.25, Absolwent za 15.78 a Wyborowa za 19.14
a w Selgrosie Bols jest za 19.25, Absolwent za 15.76, Nemiroff za 20.07.
najtansza jest Starogardzka za 14.52 ale to juz chyba ryzyk fizyk (nigdy z TZem nie mielismy z taka do czynienia )
Pan Tadek za 21.77 ale jakby sie nam udalo kupic z koncesja to 17.84
Szkoda, że do Makro i Selgrosa trzeba mieć specjalną "wejściówkę" No i tak sobie myślę, że gdyby do tego 16,59 za Soplicę w Makro doliczyć kasę za paliwo na dojazd do Poznania to pewnie wyszłoby na to samo co w Biedronce (tym bardziej, że potrzebujemy "tylko" 70 butelek).
Absolwent też był w fajnych cenach w marketach, ale my nie bierzemy go pod uwagę jako wódkę weselną
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:33   #695
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
mi sie wlasnie podobaja klasyczne w ksztalcie, ale oboje z TZem nie lubimy zoltego zlota, wiec nasze musza byc z bialego
lepiej przymierzyc, bo to duzo weryfikuje w katalogu moga byc piekne, a na palcu wygladac jak nakretka od srubki - sama sie o tym przekonalam
My właśnie też się o tym przekonaliśmy Kilka wzorów baaardzo nam się podobało, ale w momencie jak założyliśmy na palce - porażka
Stary 2009-10-09, 11:39   #696
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
a co to za przedmiot? Ja tak miałam z biochemią... ale na szczęście już ją mam za sobą
zaawansowana wielowymiarowa analiza danych takie tam modelowanie strukturalne, skalowanie optymalne, analiza conjoint i inne dosc abstrakcyjne techniki analizy danych troche matematyki na studiach socjologicznych
w zeszlym semestrze byl I stopien tego przedmiotu - 8 osob skonczylo na warunku teraz tez chodzi z nami kilka osob, ktorym w zeszlym roku powinela sie noga (i to nie raz, bo poprawiac przychodzili po kilka razy, a ze egzamin jest ustny to tym gorzej, bo nie kazdy umie sie wyslowic na takie tematy )

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Szkoda, że do Makro i Selgrosa trzeba mieć specjalną "wejściówkę" No i tak sobie myślę, że gdyby do tego 16,59 za Soplicę w Makro doliczyć kasę za paliwo na dojazd do Poznania to pewnie wyszłoby na to samo co w Biedronce (tym bardziej, że potrzebujemy "tylko" 70 butelek).
Absolwent też był w fajnych cenach w marketach, ale my nie bierzemy go pod uwagę jako wódkę weselną
a no to rzeczywiscie nie bardzo sie oplaca. ja mam na szczescie te sklepy niedaleko i jestem w posiadaniu 'wejsciowek' do obu.
a Absolwent to kiepska wodka i dobrze, ze go nie bierzecie pod uwage moj TZ po jednej imprezie na ktorej ktos zafundowal Absolwenta stwierdzil, ze juz nigdy tego do ust nie wezmie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-09 o 11:41
Stary 2009-10-09, 11:45   #697
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
trabia i trabia (najwiecej to PMki na forach ), a promocje i rabaty i tak beda dlatego ja sie z takiego prozaicznego powodu nie mam zamiaru jakos bardziej spieszyc
No dzisiaj w radio mówili My tez kupimy dopiero w maju-czerwcu. Jakos nie mamy paniki w oczach, że złoto drożeje. No ale tu parę groszy, tam i się nazbiera.
Cytat:
A co do wódki to objechaliśmy z TŻ markety: carrefour, biedronka, netto, lidl i nasz lokalny market jagoda żeby porównać ceny wódek. Nie mieli tym razem żadnych promocji i najlepsza opcja to na razie Soplica w Biedronce za 17,79 zł. Sobieski też był w Biedronce w miarę tani, ale tylko w butelkach 0,7 (kosztował około 26-27 zł).
My kupilismy sobieskiego 0,5 za 19.10 w hurtowni. W biedronce podobno jeszcze tansze były, no ale już tż się pospieszył i zamówił w hurtownii
Cytat:
obca7: A jaki masz pomysł na zaproszenia? Ja też chciałabym je sama zrobić, ale nie mam jeszcze pomysłu... i zawieszki na butelki też pewnie sama zrobię.
zaproszenia robie podobne do tych
http://www.jdstyle.pl/elegant.html
model l03 Moje bedzie miało złotą wstążeczkę
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:51   #698
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
a no to rzeczywiscie nie bardzo sie oplaca. ja mam na szczescie te sklepy niedaleko i jestem w posiadaniu 'wejsciowek' do obu.
a Absolwent to kiepska wodka i dobrze, ze go nie bierzecie pod uwage moj TZ po jednej imprezie na ktorej ktos zafundowal Absolwenta stwierdzil, ze juz nigdy tego do ust nie wezmie
Właśnie obliczyłam, że na wódce zaoszczędzilibyśmy 84 zł, koszt paliwa to ok.40 zł, czyli ostateczna oszczędność to 44 zł, więc faktycznie nie warto tracić czasu na dojazd i kombinowanie wejściówki.
Jeśli chodzi o Absolwenta to myślę, że wiele osób tak ma Goście pewnie nie chcieliby tego pić (to dopiero by była oszczędność )
Stary 2009-10-09, 11:51   #699
certina4
Wtajemniczenie

cześć moje kochane gaduły ja dzisiaj wstałam przed 11, położyłam się jak zwykle koło 2

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ogłaszam że dziś już zaczyna się weekend i wszystkie zobaczymy się ze swoimi tżcikami i będzie duuuuużo wesołych wizażanek a teraz pędzę na autobus! do niedzieli!
Tancerko miłego weekendu
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ButterBear, aicila jeszcze tylko 365 dniczyli równiutko ROK do naszego BIG DAY Teraz to ani się nie obejrzymy aż będzie 09.10.2010

Dziewczyny - njus miesiąca - jaki mam rozmiar wg kalkulatora? 65G!! TAK! G!!

A w ogóle to dzieńdobry wszystkim
G polskie pewnie a F brytyjskie?
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ojj wykład o szatanie, grzechu śmiertelnym, niemożnosci przyjmowania komunii, w sumie to moze nawet w stronę koscioła patrzeć nie powinnam... i tak był
Aaaa oczywiście zapomnialam tam dopisać, że in-vitro to grzech, że po tym rodzą się tylko dzieci z autyzmem, adhd, downem oczywiście przy stosowaniu MNPR rodzą sie same zdrowiutkie dzieciaki (a nawet, jak się jakiś chory trafi, to przecież Bóg tak chciał )
Co do tabsów, to miałam się przyznać, ale naprawdę... po godz i 20 minutach było mi już niedobrze od słuchania jej i chciałam sobie oszczędzić nawracania mnie, wystarczy, że przeszłam to dzień wcześniej

Nooo co Wy dziewczyny! Kalendarzyk, temperaturka, śluz i uwaga! codzienne sprawdzanie stanu szyjki macicy 1 lub 2 palcami to nasz szczyt marzeń, jak ja mogłam tyle czasu bez tego żyć! Moje wcześniejsze życie nie miało sensu... Przecież to podstawa egzystencji kobiety! Taaak.... a Tż ma do mnie codziennie dzwonić jeśli akurat go w domu nie bedzie (praca, wyjazd), żeby mi przypomnieć o zmierzeniu temperatury
Chilanes ale fajnie opisałaś tą poradnię, miałam niezłą brechtę, jak nie wiem co tymi ludźmi kieruje że takie pierdoły głoszą a najgorzej przeżyć takie nauki i poradnię, mam nadzieję że będzie już teraz tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Moj TZ tez daleko i tak strasznie mi teskno...Przez cale trzy lata naszego zwiazku nasza najdluzsza rozlaka to dwa tygodnie+kilka pojedynczych dni, a tak to 24/7, ciagle razem, bo nawet pracowalismy ze soba. Pewnie powiecie, ze to niezdrowo, ale my po prostu bez siebie zyc nie umiemy.

Dzis juz bede miala w domku swoja suknie, juz jakis czas temu wrzucilam jej zdjecie, ale nikt jej nie skomentowal. Prawdopodobnie taka brzydka, ze wszyscy zostawili ja bez komentarza
no mi nie za bardzo przypadła do gustu, ale to Tobie się ma podobać

Cytat:
Aaś upewnianie się w jakim stadium cyklu jesteś, no i w razie czego "może coś wyczujesz" Naprawdę... starałam się być pozytywnie do tegow szystkiego anstawiona,a le po 3 godzinach słuchania wkoło tego samego, to się nie da. I to nei chodzi o to, że ja wyśmiewam całą tą metodę, ludzi, którzy to sposują, ale kurde mam wolną wolę, jestem myślącym człowiekiem", to takie mam parwo i kto, jak kto, ale to nie one, czy ksieża są od rozgrzeszania mnie, a Bóg
umarłam " może coś wyczujesz"

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
No dzisiaj w radio mówili My tez kupimy dopiero w maju-czerwcu. Jakos nie mamy paniki w oczach, że złoto drożeje. No ale tu parę groszy, tam i się nazbiera.

My kupilismy sobieskiego 0,5 za 19.10 w hurtowni. W biedronce podobno jeszcze tansze były, no ale już tż się pospieszył i zamówił w hurtownii

no ja też szykuje się na zakup obrączek w przyszłym roku, nie chcę wpadać w paranoję że podrożeje, chociaż wódkę już bym chciała w tym roku kupić, poza tym ja mam tendencję do tycia/ chudnięcia więc bałabym się teraz kupować obrączki, bo moje dłonie też się zmieniają.

Obca
bardzo ładne te zaproszenia

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:56   #700
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
zaawansowana wielowymiarowa analiza danych takie tam modelowanie strukturalne, skalowanie optymalne, analiza conjoint i inne dosc abstrakcyjne techniki analizy danych troche matematyki na studiach socjologicznych
w zeszlym semestrze byl I stopien tego przedmiotu - 8 osob skonczylo na warunku teraz tez chodzi z nami kilka osob, ktorym w zeszlym roku powinela sie noga (i to nie raz, bo poprawiac przychodzili po kilka razy, a ze egzamin jest ustny to tym gorzej, bo nie kazdy umie sie wyslowic na takie tematy )

Nic nie zrozumiałam

A co do wódki to może nam się uda załatwić trochę taniej (jak kolega nadal będzie ph) Ale bierzemy pod uwagę tylko sobieskiego, gorzką żołądkową de lux albo w ostateczności niemiroffa - sprawdzone na wielu imprezach/weselach - absolwentowi mówimy głośne i zdecydowane NIE!!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:00   #701
Martoolka87
Zakorzenienie

Aaaa... jeszcze miałam napisać o Starogardzkiej: nie radzę jej kupować. Na I roku mieszkałam z dziewczynami ze Starogardu i nawet one odradzały kupowanie tej wódki
Stary 2009-10-09, 12:00   #702
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic nie zrozumiałam

A co do wódki to może nam się uda załatwić trochę taniej (jak kolega nadal będzie ph) Ale bierzemy pod uwagę tylko sobieskiego, gorzką żołądkową de lux albo w ostateczności niemiroffa - sprawdzone na wielu imprezach/weselach - absolwentowi mówimy głośne i zdecydowane NIE!!
Już pisałam kilka razy, ale co tam napiszę raz jeszcze. My już kupiliśmy wódkę - Sobieskiego, zastanawialiśmy się nad Wyborową. Już zaoszczędziliśmy trochę kasy, bo niedawno wódka (przynajmniej u nas) podrożała średnio o 1zł. Niedawno koleżanka brała ślub, również mieli Sobieskiego, mówiła że nikt nie narzekał
Stary 2009-10-09, 12:02   #703
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o Absolwenta to myślę, że wiele osób tak ma Goście pewnie nie chcieliby tego pić (to dopiero by była oszczędność )
hmmm...to ja jeszcze raz przemyślę tego absolwenta

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
G polskie pewnie a F brytyjskie?
Wyszło tak:

Rozmiar brytyjski: 30 (65) F
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 28 (60) G
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) DD
Rozmiar polski: 65G

ale z ciekawości zamierzę to 65-70G jak będę kiedyś kupować jakiś nowy
Stary 2009-10-09, 12:03   #704
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Anesh biedulko współczuję.. ja z tżtem się widzę tylko w weekendy i ledwo co mogę wytrzymać taką rozłąkę więc nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak ty tęsknisz... chybabym ryczała co wieczór do poduszki taki już przytulak jestem że bez tżta żyć nie umiem
Kurcze ja to jestem dziwna
Chętnie bym się z Tż na troszkę oddaliła, np. zamieszkała osobno, chociaż na trochę.

Ale u mnie to wynika z tego, że jesteśmy ze sobą 24 godziny na dobę, bo póki co oboje szukamy pracy i głównie w domu siedzimy.
Już mamy siebie trochę dosyć
Z drugiej strony jak jedziemy do swoich domów np. na święta, to jak się nie widzimy jeden dzień to ja już świruję

Jak będziemy pracować, to pewnie będziemy siebie stęsknieni wieczorami wypatrywać

Cytat:
A tak w ogóle macie już do ślubu coś przygotowane? Zamówiną salę/restaurację, kamerzystę, fotografa, zespół itp.?
My ustaliliśmy ostatecznie datę w ten poniedziałek chyba
Mamy zarezerwowaną wstępnie salę, zaklepanego fotografa, moją suknię czekającą w salonie, a poza tym jesteśmy w lesie

No ale ruszy wszystko z kopyta jak porozmawiamy z rodzicami Tż (w przyszły weekend) i ustalimy datę w kościele, no i w ogóle dowiemy się czy uda się ślubować w tym kościele, w którym chcemy.
Wtedy zaproszenia zamówimy, obrączki, kupię buty (muszę mieć na przymiarkę) i poszukamy garnituru dla Tż.

Jedyne czym się serio przejmuję, to kurs przedmałżeński.
Ile czasu przed ślubem trzeba mieć go zrobionego?
Już zanosząc dokumenty do kościoła te 3 miesiące przed wielkim dniem trzeba mieć wszystko? Czy można z dokumentami się pojawić np. 2 miesiące przed ślubem?

Reszta to pikuś, zwłaszcza że mi totalnie odbiło na punkcie ślubu i już wiele rzeczy przemyślałam i mam wizję co i jak. Nawet mi się ślub śni w nocy

Chciałabym ten ślub już zaraz mieć

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Dzis juz bede miala w domku swoja suknie, juz jakis czas temu wrzucilam jej zdjecie, ale nikt jej nie skomentowal. Prawdopodobnie taka brzydka, ze wszyscy zostawili ja bez komentarza
Pokaż suknię jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Już pokazujemmm
Troszkę sobie po nie pojedziemy bo aż do Dębicy
Ale oglądałam w Apartach, Krukach, u Węca i jednak u Góreckiego najbardziej mi się podobają.
Oto one:
http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob41-p-259.html
Ładne

Zobaczcie to http://bielak.krakow.pl/obraczki_slubne/kolekcje/dotyk/
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:10   #705
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
oj zgadzam się U na by nikt tego nie wypił a fuj(jak jak każda wódka zreszta).
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
no ja też szykuje się na zakup obrączek w przyszłym roku, nie chcę wpadać w paranoję że podrożeje, chociaż wódkę już bym chciała w tym roku kupić, poza tym ja mam tendencję do tycia/ chudnięcia więc bałabym się teraz kupować obrączki, bo moje dłonie też się zmieniają.

Obca bardzo ładne te zaproszenia
Dzięki: Ciekawe tylko ja mi wyjdąNa pewno nie takie łądne ale spróbuję
No własnie ja tez mam taki problem z paluchami. Raz mi pierścionek "lata" a czasami nie mogę go zdjąć. I bądź tu mądry. I obraczki podobno powinno się kupować jak jest ciepło.
Cytat:

to ja żołądkowej gorzkiej mówię stanowczo nie. Jedyna alkoholowa choroba dopadła mnie po tej wódce. No ale wtedy piłam na pusty żołądek i to pewnie prędzej od tego niż od wódki. Ale uraz pozostałA tej ostatniej nigdy nie piłam i u nas nie jest chyab popularna, bo jeszcze nigdy na weselu nie widziałam.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Aaaa... jeszcze miałam napisać o Starogardzkiej: nie radzę jej kupować. Na I roku mieszkałam z dziewczynami ze Starogardu i nawet one odradzały kupowanie tej wódki
Heh. Ja nie piłam tej wódki ale czasami tż tak-jak kumple postawili i z oszczednosci kupowali tą. To mówił, że ohyda. I tak planuje kupic tą wódkę albo absolwenta na bramy i dla żuli co przyjdą dzień przed weselem.
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Już pisałam kilka razy, ale co tam napiszę raz jeszcze. My już kupiliśmy wódkę - Sobieskiego, zastanawialiśmy się nad Wyborową. Już zaoszczędziliśmy trochę kasy, bo niedawno wódka (przynajmniej u nas) podrożała średnio o 1zł. Niedawno koleżanka brała ślub, również mieli Sobieskiego, mówiła że nikt nie narzekał
Wyboroa i sobieski wśród rodzinki i znajomych króluje na weselach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 12:17   #706
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Już zanosząc dokumenty do kościoła te 3 miesiące przed wielkim dniem trzeba mieć wszystko? Czy można z dokumentami się pojawić np. 2 miesiące przed ślubem?
Mi ksiądz powiedział, że 3 miesiące przed ślubem trzeba się zgłosić już z kompletem dokumentów Ale to pewnie kwestia dogadania...nie wiem

Cytat:
Ty się śmiejesz a mój tż pokazywał mi parę tyg temu tę stronę i PODOBAŁY mu się te obrączki.... Ale mu to skutecznie wybiłam z głowy

Ale np te mi się podobają http://bielak.krakow.pl/obraczki_slu...je/mokumegane/

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
to ja żołądkowej gorzkiej mówię stanowczo nie. Jedyna alkoholowa choroba dopadła mnie po tej wódce. No ale wtedy piłam na pusty żołądek i to pewnie prędzej od tego niż od wódki. Ale uraz pozostałA tej ostatniej nigdy nie piłam i u nas nie jest chyab popularna, bo jeszcze nigdy na weselu nie widziałam.
To tak jak ja po żubrówce

Nazywam się Asia i nie piję Żubrówki od 5 lat

A dla żulków to faktycznie można kupić coś w stylu Ojczystej Po taniości

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2009-10-09 o 12:14
Stary 2009-10-09, 12:20   #707
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u mnie to wynika z tego, że jesteśmy ze sobą 24 godziny na dobę, bo póki co oboje szukamy pracy i głównie w domu siedzimy.
Już mamy siebie trochę dosyć
(...)

z tego co wiem to trzeba miec papierek o kursie do spisywania protokolu czyli 3 miesiace przed slubem
a skoro teraz oboje szukacie pracy i siedzicie w domu to moze sobie teraz zrobcie ten kurs? godzinka w tygodniu x4 i koniec

Cytat:

Wyboroa i sobieski wśród rodzinki i znajomych króluje na weselach
to u nas wlasciwie tylko Wyborowa kroluje na weselach no, raz byla Cracovia - tez dobra
a ja bym wolala Pana Tadka, TZ Luksusowa, a moj ojciec Smirnoffa ciekawe na czym stanie

chyba zrobie spaghetti na obiadek

ej wiecie ze Barack Obama dostal pokojowego Nobla?
Stary 2009-10-09, 12:24   #708
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Zależy od księdza Musisz dowiedziec się w swojej parafii.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
to u nas wlasciwie tylko Wyborowa kroluje na weselach no, raz byla Cracovia - tez dobra
a ja bym wolala Pana Tadka, TZ Luksusowa, a moj ojciec Smirnoffa ciekawe na czym stanie

No wiem i się pytam: za co??

Też mieliśmy mieć luksusową ale starszyzna stwierdziła, że się popsuła. A, że wódki sie troche napoili w swoim zyciu to chyab wiedzą co mówią
Stary 2009-10-09, 12:25   #709
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo zareagowałam jak przeczytałam

Jak on dostał to równie dobrze ja też powinnam Mamy mniej więcej takie same osiągnięcia w "promowaniu pokoju na świecie"
Stary 2009-10-09, 12:29   #710
lain
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem i się pytam: za co??

Też mieliśmy mieć luksusową ale starszyzna stwierdziła, że się popsuła. A, że wódki sie troche napoili w swoim zyciu to chyab wiedzą co mówią
chyba za PR
cos mi sie wydaje, ze prestiz tej nagrody ucierpi po czyms takim

moj TZ kupuje Luksusowa i nie stwierdzil niczego takiego
juz slyszalam, ze wiele wodek sie zepsulo... Pan Tadek podobno rowniez wychodze z zalozenia, ze trzeba sprawdzic na wlasnej skorze, bo kazdy lubi co innego
a u mojej siostry na weselu zamarzla Wyborowa a to byla Wyborowa z Selgrosa, a nie z zadnej szarej strefy
Stary 2009-10-09, 12:30   #711
chilanes
Zakorzenienie

certina4 cieszę się, ze się ubawiłaś mi w tamtych godzinach do śmiechu nie było

My wódkę kupować będziemy już po nowym roku, na razie się o to nie martwię i nie sprawdzam nagminnie cen, bo bym osiwiała Nie wiemy tylko ile jej nam trzeba, jak to policzyć i jaką oczywiście kupić

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-09 o 12:32
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:35   #712
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba za PR
cos mi sie wydaje, ze prestiz tej nagrody ucierpi po czyms takim

moj TZ kupuje Luksusowa i nie stwierdzil niczego takiego
juz slyszalam, ze wiele wodek sie zepsulo... Pan Tadek podobno rowniez wychodze z zalozenia, ze trzeba sprawdzic na wlasnej skorze, bo kazdy lubi co innego
a u mojej siostry na weselu zamarzla Wyborowa a to byla Wyborowa z Selgrosa, a nie z zadnej szarej strefy
Tez tak mi się wydaje.
Wszystko wiąże się z polityką-nawet nagroda nobla ehhh

Heh jak dla mnie każda wódka jest ohydna i na pewno nie zauważe czy się popsuła czy nie. Może starszyzna się starzeje i im już nie smakuje wódka Smaki im zanikają

U kuzynki tzta był sobieski. Trzymali go w zamrażarce i nie zamarzł. Ale tak dziwnie się słyszy, ze wódka może zamarznąć
Stary 2009-10-09, 12:39   #713
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
My wódkę kupować będziemy już po nowym roku, na razie się o to nie martwię i nie sprawdzam nagminnie cen, bo bym osiwiała Nie wiemy tylko ile jej nam trzeba, jak to policzyć i jaką oczywiście kupić
Brat tżta liczył 0,5l bo tak mu powiedzieli ale nie wiem czy jakoś dużo zostało...na pewno trochę tak..muszę się wywiedzieć bo 0,5l wydaje mi masakrycznie dużo!
Stary 2009-10-09, 12:42   #714
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co wiem to trzeba miec papierek o kursie do spisywania protokolu czyli 3 miesiace przed slubem
a skoro teraz oboje szukacie pracy i siedzicie w domu to moze sobie teraz zrobcie ten kurs? godzinka w tygodniu x4 i koniec
No zrobimy, zrobimy, bo 3 miesiące przed ślubem to u nas ZA MIESIĄC będzie...
Już nawet szukałam w Krakowie, ale weekendowe już są zapełnione.
A takie, co są raz w tygodniu, to myślę o kościele studenckim tzn. NMP z Lourdes, tylko nie wiem czy tam się trzeba wcześniej zapisywać czy coś

Cytat:
Mi ksiądz powiedział, że 3 miesiące przed ślubem trzeba się zgłosić już z kompletem dokumentów Ale to pewnie kwestia dogadania...nie wiem

Ty się śmiejesz a mój tż pokazywał mi parę tyg temu tę stronę i PODOBAŁY mu się te obrączki.... Ale mu to skutecznie wybiłam z głowy

Ale np te mi się podobają http://bielak.krakow.pl/obraczki_slu...je/mokumegane/
Mój Tż za to zupełnie na jakieś odstępstwa od klasyki nie chce iść

A te mokume gane to jedyne, które mnie też w jakiś sposób się spodobały, ale to jednak nie dla mnie, nie na całe życie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:43   #715
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Brat tżta liczył 0,5l bo tak mu powiedzieli ale nie wiem czy jakoś dużo zostało...na pewno trochę tak..muszę się wywiedzieć bo 0,5l wydaje mi masakrycznie dużo!
My liczyliśmy 0,5 na osobe plus 40 w zapasie W sumie mamy 160 butelek na 120 osób plus poprawiny-no ale cały czas się zastanawiamy czy poprawiny będą.
Stary 2009-10-09, 12:45   #716
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Nazywam się Asia i nie piję Żubrówki od 5 lat
A my chórem: Czeeść Asia,

Cytat:
Cytat z wp "za wyjątkowe wysiłki na rzecz umacniania międzynarodowej dyplomacji i współpracy między narodami" A co z moimi wysiłkami, ja się pytam?

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-10-09 o 12:47
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:48   #717
lain
Zakorzenienie

Cytat:
U kuzynki tzta był sobieski. Trzymali go w zamrażarce i nie zamarzł. Ale tak dziwnie się słyszy, ze wódka może zamarznąć
ta Wyborowa jakas trefna musiala byc, bo wodka nie moze zamarznac jesli ma taka zawartosc czystego alkoholu jak podaje producent a najlepsza jest podobno wlasnie z zamrazarki - taka gesta i nie pali

dla mnie tez kazda wodka jest ochydna ja bede pic winko, bo czystej nie przelkne

Cytat:
Już nawet szukałam w Krakowie, ale weekendowe już są zapełnione.
A takie, co są raz w tygodniu, to myślę o kościele studenckim tzn. NMP z Lourdes, tylko nie wiem czy tam się trzeba wcześniej zapisywać czy coś

na te 4-tygodniowe nie trzeba sie zapisywac w ogole w kazdym tygodniu mozesz isc do innego kosciola na nauki, bo w kazdym tygodniu we wszystkich kosciolach leci ten sam temat
my chodzilismy na Konfederacka i bylismy bardzo zadowoleni ksiadz mowil max godzinke i do domu (a slyszalam, ze u Dominikanow po 2h trzymaja )
co do kosciola na Misjonarskiej to slyszalam bardzo niepochlebne opinie o poradni, wiec lepiej idzcie gdzie indziej (chyba wlasnie na Konfederackiej jest calkiem normalnie w poradni)
a w ogole to zamiast poradni polecam zrobienie w sobote warsztatow komunikacji malzenskiej na Bronowicach - my bylismy bardzo zadowoleni, do tego mielismy z glowy dzieki temu wszystkie 3 wizyty w poradni
Stary 2009-10-09, 12:49   #718
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
w Makro teraz Soplica jest za 16.59, Krakus za 17.25, Absolwent za 15.78 a Wyborowa za 19.14
a w Selgrosie Bols jest za 19.25, Absolwent za 15.76, Nemiroff za 20.07.
najtansza jest Starogardzka za 14.52 ale to juz chyba ryzyk fizyk (nigdy z TZem nie mielismy z taka do czynienia )
Pan Tadek za 21.77 ale jakby sie nam udalo kupic z koncesja to 17.84
Ja za to miałam do czynienia Starogardzką Zdecydowanie nie polecam za żadne skarby świata

Cytat:

Bardzo ładne zaproszenia, takie eleganckie

Cytat:

WTF???
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:50   #719
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
My liczyliśmy 0,5 na osobe plus 40 w zapasie W sumie mamy 160 butelek na 120 osób plus poprawiny-no ale cały czas się zastanawiamy czy poprawiny będą.
To muszę zweryfikować poglądy w takim razie To aż tylko wódki na weselu idzie?

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
A my chórem: Cześć Asia,

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Cytat z wp "za wyjątkowe wysiłki na rzecz umacniania międzynarodowej dyplomacji i współpracy między narodami" A co z moimi wysiłkami, ja się pytam?
Ja mam koleżankę w juesej! I we francji! I siostrę w Czechach! To ja już wyjątkowo umacniam przyjaźń między narodami
Stary 2009-10-09, 12:56   #720
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
To muszę zweryfikować poglądy w takim razie To aż tylko wódki na weselu idzie?
Na wspomnianym weselu tżta kuzynki poszło 150 butelek na 135 osób. No i dzi ęki tym informacjom tż zweryfikwoał liczbę butelek, bo chciał ich kupić tylko 90.
no ale zrozumiał, ze za mało będzie. A jego rodzina to dużo wódki potrafi wypić, moi ostatnio przerzucili sie na winko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości