|
|
#3481 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar X
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki - chyba wszyscy jedzą. Ja też daję jedną ręką kartofelki z omastą Guciowi - to jego przysmak (wdał się w ojca, który mówi "nie uznaję wykwintnego obiadu bez ziemniaków") i staram się pisać jednocześnie, co owocuje błyszczącymi klawiszami w klawiaturze i koperkiem gdzieniegdzie.
![]() Tymczasem zaczynam zbierać plony wystawy- dwa obrazy kupione, jeden zaklepany, 3 wstępnie zarezerwowane i jeszcze okłamałam Panią, bo powiedziałam, że mam nowego kotka w robocie- właśnie "przypadkiem" takiego, jak go wcześniej opisała Na dodatek zlecenie ekstra- portret czteroletniej dziewczynki. Wojtek powiedział, że jako malarka zwierząt powinnam ją namalować jako tapira lub mrówkojada. No nic tylko siadać do roboty- szczęście, że Radio Jazz jest na żywo, bez tego ciężko by szło Ale najpierw- zakupy. Już kliknęłam Caron Nocturnes używkę i kombinuję nad Birmane. Żyć nie umierać!!!!!!!!!!!!!!! Dziękuję za propozycje umieszczenia zdjęć tutaj i pomysł na nazwę Już tylko trzeba je zmniejszyć i Rachela musi mi odpowiedzieć, czy się zgadza upublicznić swoją postać wdzięczną. |
|
|
|
#3483 | ||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Agnysko, trzymam kciuki za Edzia i za Ciebie
![]() No widzisz, a ja mam 20% studiów gratis Cytat:
Ja pierwszą sterylkę w życiu robiłam u kotki, która miała początek rui (okazało się dopiero po otwarciu brzuszka, nie miała objawów, ale narządy już zaczynały być przekrwione), ale wszystko poszło dobrze. Kicia żyje i ma się świetnie ![]() A z tym zwisającym brzuszkiem po cięciu w linii białej (na środku brzuszka) to zdaje się internetowy przesąd, zauważ, że kastrowan samce też takie miewają, a im się po brzuszku nie tnie To kwestia zmienionej po kastracji/sterylizacji gospodarki hormonalnej raczej - zmniejszona elastyczność tkanek plus skłonność do przybierania na wadze i mamy brzuszek tuż nad podłogą. Trzeba po prostu dbać o kondycję pupila. Cytat:
A największym problemem tutaj nie jest brak apetytu tylko zatrucie mocznikiem spowodowane dysfunkcją nerek. Dowalanie tym nieszczęsnym nerkom leku, który w większości wydala się właśnie przez układ moczowy nie wydaje mi się dobrym pomysłem.Cytat:
Cytat:
![]() Justynko, gratuluję! Widzę, że świetnie poszło, oby tak dalej!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-10-09 o 15:47 |
||||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
dzika truskawa jesli przesąd to z uporem powtarzany przez znaczną część trójmiejskich wetków, zarówno ja i moje koleżanki sterylizowałyśmy sporo kotek i takie były sugestie, co więcej znam kotki sterylizowane tak i tak i wierz mi różnice widać. Poza tym warto odróżnić brzuch ciągnący się po ziemi w wyniku nadwagi kota, a sterylki kotki
![]() Peritol zapisał mojemu kotu lekarz weterynarii, i tylko dzięki temu moja kotka w ogóle podchodziła do miski. Kotka cierpiała na niewydolność nerek. Bez peritolu nie jadła wcale, więc być może lekarzowi chodziło o wybór mniejszego zła. |
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo cenię sobie wszelkie rady i informacje to moja pierwsza kotka, tzn nawet nie moja jestem współopiekującą się i raczej to na mnie spoczywa odpowiedzialnosć za wożenie do lekarzy itp, oczywiście razem z jej właścicielką - mamą TŻta ale ona też po raz pierwszy ma kotkę, znajdę przygarniętą. Do tej pory same kocurki. dzięki serdeczne |
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, czy macie jakieś metody,aby sprawdzic ile zostało perfum w butelce Kenzo Amour?
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam ze swoim kotkiem podobnie... Nerki odmówiły współpracy (podobno zostały zapchane kłaczkami które I. zlizywał całymi latami i przez to, że nie przepadał za piciem wody), biedował tak około roku przy okresach czasowej poprawy. Weterynarz przepisał mu maść (zdaje się na te kłaczki zalegające w narządach) oraz antybiotyk. Byłoby dużo łatwiej i z większą nadzieją na sukce gdyby kocisko poddało się kroplówkom, niestety - walczył z nią i lekarzem do ostatniej krwi.Trzymam kciuki za Edzia!
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w wątku o KenzoAmour było trochę na temat prześwietlania flaszek. Ja się dziś rozgrzeszam. Wczoraj impulsywnie kupiłam trzydziesteczkę Crystal Noir, choć nie planowałam.... ![]() ![]() Macie też tak czasem, że jakaś nuta, która się szalenie podoba i której szukacie długo i lubicie się w nią wwąchiwać, jest zarazem nienoszalna, męcząca czy migrenogenna? Wkurza mnie to strasznie. W dodatku nie mogę dojść jak toto się nazywa i czym jest.
|
|
#3489 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3491 | ||
|
|
Gryx, nie tylko w Lublinie dają bonusowe 20% n moim kierunku
![]() Cytat:
Weci polecają metodę, w której czują się pewniejsi. Jeśli możesz mi napisać czym się różni brzuszek ciągnący się po sterylizacji, a czym od nadwagi, że to tak od razu widać, to będę bardzo wdzięczna... Kotki po sterylizacji tak samo jak koty po kastracji po prostu mają tendencje do tycia, więc brzuszek grubej kotki jak i grubego kota będzie obwisły, nie wiem, czy rozumiesz o co mi chodzi ![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-10-09 o 18:07 |
||
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Też mnie to zastanowiło, może to był jakiś skrót myślowy weta? Twierdził, że te kłaczki nieszczęsne są podstawowym powodem zapści kota na zdrowiu. Na pewno zatkały mu przewód pokarmowy, jednak - jak później zawyrokował lekarz - zapchanie postępowało dalej i objęło potem także wątrobę oraz te nerki nieszczęsne, spowodowało ich niewydolność i straszliwą cukrzycę. Może to tak, że jeden niefunkcjonujący narząd powodował niszczenie kolejnego?
Czy może być jakiś inny powód tego załamania zdrowia?!
|
|
#3494 | |
|
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-10-09 o 18:43 |
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Zepsuł mi się telefon, niby nie tragedia, ale kurczaczki liczę na to, że tata jakimś cudem go naprawi, bo ja już się boję tego sprzętu tykać. Jak nie to znowu mnie czeka niespodziewany wydatek związany z naprawą w serwisie
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla samego pobrania krwi... trzeba było podać narkozę żeby był w uśpieniu (który to z kolei środek znowu mu te biedne nerki jeszcze bardziej obciążył...), mimo fatalnego stanu i przelewania się przez ręce tak walczył do końca wojownik.Możliwe że ta cukrzyca i nerki to zupełnie inna para kaloszy od tych kłaczków (tylko że lekarz taki wywód poczynił: kłaczki --> zapchanie układu pokarmowego --> niedożywienie --> zapychanie kłaczkami kolejnych narządów --> destrukcja nerek --> cukrzyca), a jeżeli tak było co wtedy należy z kotkiem robić? Bo podawanie picia nic nie dawało, a na cukrzycę to nie dostało kocisko nic Truskawko, czy Ty jesteś z weterynarskiej branży?
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-10-09 o 19:17 |
|
|
|
|
#3498 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
kłaczki w nerkach mnie przeraziły, i wywróciły mój światopogląd - czy one nie powinny niestrawione wyjśc "drugą stroną"? to chyba faktycznie był duży skrót
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
przyjemnego barowania życzę. Ja padam na nos i chyba pójdę spać
|
|
|
|
#3501 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
witam
ja dziś w barze melduję się z podłym piwkiem trixx, dziś tak symbolicznie na rozpoczęcie weekendu. Jutro rano idę na kurs ang. i muszę sobie jeszcze powtórzyć gramę- kurcze ile lat się już niczego nie uczyłam... edytapa - miałam ten sam problem z moją flaszką amour - może zważyć ją dokładnie?
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchajcie, ja dziś od trzeciej, zamiast siedzieć przy sztalugach, wsiąkłam we Fragranticę. No wyobrażacie sobie, że Słonia, Soir de Lune, Euforię i Amor Amor stworzyła ta sama osoba?! |
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() Padam na twarz, ale się cieszę, gdyż weekend spędzam w domu ![]() Dzis mało co nie przylutowałam jakiemuś chojrakowi, któremu sie kozaka zgrywać zachciało... Brrrr, jak ja nie trawię takich typów... |
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mdlą mnie niemiłosiernie,a zaznaczam,że nie jestem w ciąży![]() No,nie wierzę Gdzie Soir de Lune a gdzie Amor Amor? To trzeba mieć niezły nos,zeby tworzyć tak różne zapachy.Myślę jednak,że to są fachowcy i tworza takie zapachy na jakie dostali zlecenie.
|
||
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba tak. Bo znalazłam dopiero drugie perfumy, które mi "tym" pachną i reakcja jest identyczna. Jednocześnie chciałabym "tym" pachnieć już na długo, a poddusza mnie i "łeb urywa". Nie znoszę takiego połączenia doznań. No i muszę się doedukować jeszcze, bo sama nie wiem o czym mówię, tzn jak poprawnie zwie się ten zapach. Bardziej skupiam się na osobistych skojarzeniach. ![]() A poza tym to szukam jakiegoś serum czy innej formy ukręcanego preparatu przeciwzmarszczkowego do twarzy dla znajomej 35+ na suchą, zmęczoną cerę, żeby jeszcze naczynek zbytnio nie podrażniało... Podpowiecie coś? Najlepiej żeby dawało oszałamiający efekt po pierwszym zastosowaniu ![]() Wiem, że są takie. ![]() Z BU lub mazideł. Dla siebie już sama dobiorę Ale ta dziewczyna mi bardzo pomogła ostatnio i chciałabym się odwdzięczyć trochę... A ma zupełnie inny profil cery....
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja umieram
mam goraczke caly dzien w lozku przelezalem mam zwolnienie L4 do poniedzialku czyli we wtorek ide do roboty.Co za angina sie przyplatala do mnie
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#3508 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- prosze o informacje- jaka jest pogoda w Londynie w styczniu? w wikipedii piszą ze 2-8 st- czy to prawda? i czy jest w miare słonecznie , czy leje?
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie normalne smazyć placki ziemniazane przed północą :Ale tak mi sie zachciało ![]()
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

! lata świetlne tego nie jadłam, a może zrobię dziś?! taką miłą 10-tą rocznicę ś. obchodzimy dzisiaj

(okazało się dopiero po otwarciu brzuszka, nie miała objawów, ale narządy już zaczynały być przekrwione), ale wszystko poszło dobrze. Kicia żyje i ma się świetnie
To kwestia zmienionej po kastracji/sterylizacji gospodarki hormonalnej raczej - zmniejszona elastyczność tkanek plus skłonność do przybierania na wadze i mamy brzuszek tuż nad podłogą. Trzeba po prostu dbać o kondycję pupila.
A największym problemem tutaj nie jest brak apetytu tylko zatrucie mocznikiem spowodowane dysfunkcją nerek. Dowalanie tym nieszczęsnym nerkom leku, który w większości wydala się właśnie przez układ moczowy nie wydaje mi się dobrym pomysłem.
Dobrze że mam jakieś krople i katar już mniejszy. Wypadałoby iść jeszcze do sklepu po zakupy ale tak mi się dobrze leży w łóżku 
Ja miałam ze swoim kotkiem podobnie... Nerki odmówiły współpracy (podobno zostały zapchane kłaczkami które I. zlizywał całymi latami i przez to, że nie przepadał za piciem wody), biedował tak około roku przy okresach czasowej poprawy. Weterynarz przepisał mu maść (zdaje się na te kłaczki zalegające w narządach) oraz antybiotyk. Byłoby dużo łatwiej i z większą nadzieją na sukce gdyby kocisko poddało się kroplówkom, niestety - walczył z nią i lekarzem do ostatniej krwi.

Dobrze kumam?