|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
No to Ci się udało
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko z wyluzowaniem TŻ jest problem ![]() Jak mnie coś zaboli, to widzę strach w jego oczach, poza tym cały czas chce już moją Mamę przywozić, żebym nie musiała sama w domu siedzieć. A ja wolę sama być, żeby mi się nikt w moje porządkowanie nie wtrącał ![]() Poza tym, jakby co, to przecież Mama nie będzie przy porodzie tylko on, a on ma do pracy z domu 5 km, więc w ciągu 15 minut nawet przy korkach dojedzie. Ale jakoś to do niego nie dociera Cytat:
|
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie
ja wstalam jakas godz temu, oj pofolgowalam sobie na maxa ![]() gratulacje nowych tygodni ![]() domi to dobry pomysl z ta waga i wzrostem - jestem za, kiedys dziewczyny jeszcze pisaly i tygodniu ciazy - ja mowie: tak zadzwonilam do gin w sprawie tej moje nery i jade do szpitala na jakies badanie ![]() po powrocie zdam relacje
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzę kolejna śliczna Mamusia na wątku nam się ujawniła Ja z TT smoczek Pure. Mam nadzieję jednak, że obejdzie się w ogóle bez smoczka ![]() Cytat:
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Agusia a co u ciebie?? ty tez juz na "dniach"
|
|
|
|
#3545 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY-DZIĘKUJĘ UDAŁO MI SIĘ Z TYM WÓZKIEM NA SERIO JEST SUPER.
Misiek ma nastepną jazdę na 9,11,2009r.Czeka w Szczecinie na pociąg.I dopiero będzie za godzinke w domku Ciuszki już mamy BRAVURKA - DODAJ JAKIEŚ ZDJĄTKA MAŁEGO PLISKA
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
brombusia, bardzo dziękuję za komplement
![]() w ciąży to wszystkie jesteśmy NAJPIĘKNIEJSZE !!!! |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam smoczek Av.
Sliczna MAmusia xpressja
|
#3548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na oddziale nie kaza uzywac NUK, bo cos tam zle wplywa na zgryz podobno...takze do szpitala moze Avent a w domu NUK..? Ale slyszylam, ze TT sa fajne... Cytat:
Cytat:
Tak sie zastanawiam - chyba mozna miec inne butelki na mleczko i inny smoczek do ciumkania..?
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ten bepathen na sutki, to maść czy krem?
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.... i bądź tu mądra?! co szpital/osoba to inna opinia
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Masc chyba....ja mam do sutkow masc Medela...
Dokladnie...nastepna smieszna sprawa - wszystkie polozne u mnie na oddziale polacaje kosmetyki Weleda...a mloda mamusia dostaje po porodzie w prezencie zestaw kosmetykow...Penaten... ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ojj...w chwili obecnej to ja czuje zupelnie inny rodzaj presji...
|
#3553 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do wagi i wzrostu to jak najbardziej tak Cytat:
![]() Ale w ciąży to już chyba przesada. Położna nam mówiła, że to co jemy wcale nie ma wpływu na alergie u dziecka. Zresztą alergie mogę rozwinąć się z wiekiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tym ,że położna mówiła nam, żeby z używaniem smoczków poczekać tak z 2-3 miesiące. Bravurko, trzymam za was kciuki i żeby z Patryczkiem wszystko było ok I w ogóle to się przywitam już prawie południową porą. Noc udało mi się przespać (nie licząc początkowych problemów) i były tylko 2 spacery do wc, których i tak nie całkiem pamiętam. Ostatnimi czasy to raczej lunatykuję do łazienki niż chodzę ![]() A tak to zaczynamy 37 tydzień A ja pamiętam jeszcze w 6 tygodniu na pierwszym usg, gdy usłyszałam bicie serduszka mojej kruszynki ![]()
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko dzieńdobry powiem i spadam na dwór na świeże powietrze trochę to może mnie orzeźwi bo jakaś senna jestem.
U nas wszystko ok, wczoraj byliśmy u mojej chrzestnej w odwiedzinach i płyty z wesela zawieźliśmy wreszcie bo sie od maja zebrać nie mogliśmy napasłam sie pysznym serniczkiem ![]() dodam jeszcze tylko, że choć opis porodu krótki - to bardzo wzruszający |
|
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś powiedziałam tż, że nie kupuję smoczków bo może uda się beż nich obejść. a on na to " jak to?! niemowlak bez smoczka? przecież wszystkie małe dzieci mają smoczki!" |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, Xpresja, zapomniałam napisać, że super wyglądasz.
Podaj też Domi swoje dane, bo chyba jesteś jeszcze niezautualizowana na naszej liście ![]()
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Nam sie dziś zaczoł 29 tc
....a niedawno byłam w 9 jaa ale czas leci hehe
|
#3558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
ja w zasadzie to jeszcze w polu jestem z zakupami ciuszków mamy ale kosmetyki to nic...butelki mam Nuk a smoczek jeden z Aventu maść bepathen też mam zamiar kupić.
Dziś ma przyjechać komoda i ława więc myślę że w tym tygodniu zrobię pranie i prasowanie ciuszków i już sobie poukładam![]() Widzę że już niedługo będzie wątek na odchowalni już niektóre z Was będą się rozpakowywać w najbliższym czasie ja mam czas do początku grudnia
|
#3560 | ||
|
Raczkowanie
|
Kareninko gratuluje pozostawania w dwupaku
![]() Dla wszystkich mamuś Cytat:
Cytat:
![]() My wczoraj oficjalnie skończyliśmy wyprawkę dla Alicji. Kupiliśmy śliczne białe łóżeczko (stwierdziliśmy, że będziemy mieli dwa, jedno u nas w pokoju i jedno u małej w pokoju na dzienne drzemki), materacyk kokosowy, karuzelkę, a na allegro zamówiliśmy ochraniacz do łóżeczka i laktator Teraz tylko czekać
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2009-10-12 o 11:32 |
||
|
|
|
#3561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zrobil na obiadek pyyysszna pieczen z warzywkami i ziemniaczkami...do tego ciasto bananowo-jablkowe... ![]() Wiem wlasnie.... ![]() Gratuluje nastepnego tygodnia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jaka karuzele? Jaki laktator? Moze po prostu wstawisz dla nas jakies fotki..??
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie poniedzialkowi
Znow mam pelno nadrabiania chyba ze 4 strony bylam dzis na zakupach kupilam juz wszystko co mi brakowalo dla mnie do szpitala teraz moge sie juz pakowac i czekac Cos sie dzis kiepsko czuje katar mi znow dowalil i glowa mnie cos boli, zeby mnie tylko nie rozlazylo ![]() Dzis mam wizyte u gina 17 juz nie moge sie doczekac, jak wroce to zdam relacje A teraz uciekam zabrac sie za jakis obiadek bo TZ wroci z pracy i bedzie glodny
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się dotlenilam tymi ćwiczeniami...
|
|
|
#3564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Już doszukałam się, że maść i zamówiłam w aptece. Dobrze, że jeszcze przypomniałam sobie o termometrze dla mnie. Muszę mieć swój do szpitala, a w domu mam tylko taki rtęciowy, to chyba by się w szpitalu nie spodobał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coś ostatnio rzadko się pokazujesz. Gratuluję zakończenia wyprawki ![]() Ja na półmetku, jak to co zamówiłam szybko przyjdzie, to też będzie finisz. Prawie, Bo zostanie przewijak i komoda na ciuszki Małego
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja idę jutro na 17:20. tak się zastanawiałam, ostatnio pisałyście o soli fizjologicznej. Przecież ta sól potrzebna jest jeszcze do przemywania oczu? Właśnie usiłuję kupić sobie na allegro jakieś spodnie ciążowe, ale coś w tej ciąży nie mogę się na nic zdecydować któraś z was kupowała spodnie na allegro, jakie to były spodnie? |
|
|
|
|
#3566 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jesli chodzi o smoczki to ja mam Avent - takie przeźroczyste i Canpol Baby- taki sam jak Domi - kupiłam go bo mój Kuba miał identyczny![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
To pewnie bedzie moja ostatnia wizyta---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- No a Agusia niby jest a jakoś olała mnie i nic sie nie odzywa Ja własnie sprzątam łazienkę i czekam jak mi sie piersiaki rozmroża- ale jeszcze niewiem co z nimi zrobię...Najchetniej zamówiłabym pizze ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- A Kachula gdzie??Julcie bawi?? |
||||
|
|
|
#3567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też wszystko w domu chce robić sam, aż muszę go stopować, bo przecież ja leżeć nie muszę i trochę ruchu mi się przyda ![]() Cytat:
za dzisiejszą wizytę.Cytat:
![]() Ja się lubię dotlenić, bo jak poćwiczę i do tego te oddechy przeponą to Mały zaraz sobie skacze po takiej dawce tlenu ![]() Cytat:
A co do spodni, to ja nie kupowałam, ale o ile pamiętam to dziewczyny kupowały coś takiego: http://allegro.pl/item759232894_jean..._58_tu_38.html
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamawiam prześcieradła i ochraniacz, więc myślę, że od razu razem w komplecie z poszwą na poduszkę i kołderkę oraz rożkiem, coby wszystko do siebie pasowało
![]() Które misie mam wybrać Zdjęcia zapożyczone z allegro.
|
#3569 | |||
|
Rozeznanie
|
Mamuśki gratuluję nowych tygodni....jejku coraz bliżej do porodów, niedługo sama na wątku zostanę
Cytat:
.Zahario widzę, że udałaś się już do szpitala. Trzymam kciuki za nerkę, oby żadna interwencja nie była potrzebna Cytat:
Ojej to juz bardzo bliziutko Cytat:
A problemy ze spaniem mam podobne, dziś pobudka o 3 i 2h gapienia się w sufit Odespałam troszkę nad ranem i tak zwlokłam się dopiero o 10.30. Zupełnie się poprzestawiam, ale co zrobić Patrzę że pogoda u mnie ciut lepsza niż wczoraj więc powinnam zebrać się troszkę i wyjść na spacerek...ale nie mam na nic siły. Nic mi sie nie chce...Może później się jakoś zmotywuję. Miłego dzionka! ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Brombi sorki ale ja tez nie pomogę...oba fajne! A jakie masz ściany w pokoiku?
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam zamiar juz codziennie sobie ćwiczyc na zmianę z dwoma płytkami Brombi wlaśnie próbuje znaleźć Twoje zamowienie do apteki, masz je gdzieś na wierzchu? Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-10-12 o 12:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

i wykorzystując sytuację dodał-to teraz musze sie naoglądać bajek bo potem nie bedę mogł bo mały bedzie płakał