Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 13:16   #3601
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Gucia przebrnelas juz przez Elterngeld?
Elterngeld przerobiłam jeszcze z moją kadrową, więc pikuś
Póki co jestem na etapie Nabelschurrblutspende i zaraz biorę się za Kindergeld
Stary 2009-10-12, 13:19   #3602
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ale napisalyscie duzo spamerki moje

Gissh mam twoj nr tel. nie martw sie.. jak wysylalam kilku dziewczynom liste telefonow zanim poszlam do szpitala to ty mi jeszcze nie podalas wtedy namiarow ale jest juz uzupelniony i w razie jakby co to bede cie nekac smsowo

Malinko czekalas

na wizycie ok.. tak jak sie spodziewalam mam brac insuline ale na szczescie tylko 2 miarki na noc.. dzis roba generalna, powiem wam czy bolalo
w kazdym razie bylam juz w aptece i wszystko mam

poza tym kupilam mlodemu 2 pary spodni bo sie wszystkie krotkie zrobily a dla Tomka tez spodenki w paseczki

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:26   #3603
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
może być wygląda na porządną nie wiem jak bedzie jak ją wypiorę bo jeszcze leży nie prana ale wyglada bardzo ładnie
Dzięki

Cytat:
Jasne, ze pakuje i to dwa - z krotkim i dlugim rekawkiem....i jeszcze koszulke...i jeszcze jedne spiszki na zmiane jakby cos....
Te bodziaki kopertowe są słodkie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
aaa jaa tak nie chce.. ;p nie chce sie przeterminowac...;p
Ja też nie chcę, ale coś tak czuję, że się przeterminuję

Właśnie, w kwestii ubranek, załóżmy że urodzę na początku listopada i będzie tak 8-10 st.
To wystarczy jak ubiorę Małego na wyjście ze szpitala w body z długim rękawkiem i welurkowe cieplejsze śpioszki, a na to kombinezon-śpiworek zimowy czy jeszcze jedna warstwa jest potrzebna, np. body, rajstopki, na to pajacyk i na górę kombinezon
To ubieranie mnie przeraża, z jednej strony żeby nie przeziębić a z drugiej żeby nie przegrzać

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Kropeczko dobrze, że już jesteś

Cieszę się, że samopoczucie Ci dopisuje
A co do tej insuliny, to nie zazdroszczę, ale pewnie da się przeżyć.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:33   #3604
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Elterngeld przerobiłam jeszcze z moją kadrową, więc pikuś
Póki co jestem na etapie Nabelschurrblutspende i zaraz biorę się za Kindergeld
Kindergeld sa spoko...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
na wizycie ok.. tak jak sie spodziewalam mam brac insuline ale na szczescie tylko 2 miarki na noc.. dzis roba generalna, powiem wam czy bolalo
Na pewno nie bedzie bolalo

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Cytat:

Wiecie, co jest smieszne...ze ja to czuje sie troche tak jakbym sie juz przeterminowala...bo co z kims rozmawiam to zawsze slysze "O! To ty jeszcze nie urodzilas??!"...

Cytat:
Właśnie, w kwestii ubranek, załóżmy że urodzę na początku listopada i będzie tak 8-10 st.
To wystarczy jak ubiorę Małego na wyjście ze szpitala w body z długim rękawkiem i welurkowe cieplejsze śpioszki, a na to kombinezon-śpiworek zimowy czy jeszcze jedna warstwa jest potrzebna, np. body, rajstopki, na to pajacyk i na górę kombinezon
To ubieranie mnie przeraża, z jednej strony żeby nie przeziębić a z drugiej żeby nie przegrzać
Eee? Kombinezonik tez mam brac?? Myslalam, ze opatule malego kocykiem (tym z misiem) wsadze do fotelika i bedzie ok...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:39   #3605
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Eee? Kombinezonik tez mam brac?? Myslalam, ze opatule malego kocykiem (tym z misiem) wsadze do fotelika i bedzie ok...
No ja właśnie zamiast opatulania kocykiem chcę go wsadzić do kombinezonu. Łatwiej będzie go zapiąć do fotelika, tak mi się wydaje przynajmniej

Stary 2009-10-12, 13:44   #3606
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

przeczytałam i nie wiele pamiętam

Zaharia mam nadzieję, z ebedzie dobrze z nerką
Konspiracjo chyba Ty pytałąs o karmniki - ten czarny jest z zero usztywnieniem, białe sa bardziej sztywne - ale wygodnie sie chodzi
Paczka a dlaczego nie bedziesz chodziął na spacery? przeciez to nie zdrowe trzymać dziecko w pomieszczeniu, a do -10 spoko, a i spacery nie muszą być długie, jak jest mrozik nie ma ciapy pluchy to tym bardziej wskazane przewietrzyć malca

co do mleka - owszem skaza moze być ale nie tylko z uwagi na mleko, ale to temat rzeka, przerabiałam z Izą i nie można zakładac z góry, że będzie, moja siostra ma 3 dzieci i tylko jedno miało skazę, jadła i piła wszystko, Iza o d ukończenia 1 roku życia je kasze i płatki na mleku ze sklepu, ale i u opiekunki piła mleko "od krowy", Dziewczyny naprawdę nie zawracjacie sobie teraz głowy tym, bo i tak co ma byc to będzie, jeżeli maluch będzie alergikiem to nie znaczy że zawsze tak będzie - tak jak pisałam Iza miała skaze ja nie mogłam prawie nic jeść po warzywach i owocach wieczne wysypki, nawet po kukurydzy która niezmiernie zradko uczula ona miała liszaje, teraz jej daję praktycznie wszystko - wiadomo np. orzechów bardzo mało ale jej daję. Wiec spokojnie do tenmatu zywienia - ważniejsze aby jadło ładnie i rosło zdrowo a jak będzie to sztuczne mleko a nie krowie no cóż trudno

ja byłam dziś u gina i jest OK a do 1 listopada ma byc już po wszystkim - więc Lenka będzie październikowa, jeżeli się nic nie wydarzy to w następny poniedziałek mam kolejną wizytę
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:44   #3607
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Gissh mam twoj nr tel. nie martw sie.. jak wysylalam kilku dziewczynom liste telefonow zanim poszlam do szpitala to ty mi jeszcze nie podalas wtedy namiarow ale jest juz uzupelniony i w razie jakby co to bede cie nekac smsowo

Malinko czekalas

poza tym kupilam mlodemu 2 pary spodni bo sie wszystkie krotkie zrobily a dla Tomka tez spodenki w paseczki
No pewnie że czekałam Z tą insulina to niefajnie -no ale na szczęscie to juz końcówka...
Fajnie ze jeszcze zakupy zrobiłaś- ja zaczynam polować na jakies buty zimowe dla Kuby bo jakąś zime zapowiadaja na najbliżesze dni...

Cytat:
Dzięki

To ubieranie mnie przeraża, z jednej strony żeby nie przeziębić a z drugiej żeby nie przegrzać [COLOR="Silver"]
Brombri jak masz kombinezon to nie trzeba podwójnej ilości zakładać pod spód- tak jak piszesz body z długim rękawkiem i welurkowe cieplejsze śpioszki bedą ok.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:46   #3608
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Witojcie w nowym tygodniu

Ale się cieszę, że jesteś taka szczęśliwa, pomimo, że na pewno zmęczona
I zazdroszczę, ja też już chciałabym tulić swojego synka
I zdjęcie wrzuć, bo my tu się już doczekać nie możemy.

Gratulacje

Hm, płatki z mlekiem to jest dobry pomysł
Witaj wśród "niepracujących odpoczywających"

Co do nocnych cierpiących to współczuję Zahario tego bólu nerki
A co do uciskania żołądka to mam to samo co Kachulka i Gucia, ostatnimi czasami często mam mdłości i uczucia takiego ciężkiego żołądka, pomimo że staram się jeść w małych porcjach.
I do tego coraz gorsza zgaga, normalnie prawie przez cały czas
straszne jest to z tymi naszymi zoladkami

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Gissh ja mam kolezanke w 29tc i dzidzia ważyła 1700 wiec myśle że wszystko jest ok. Trzymam kciuki za dobre wyniki. I nie martw sie kochana bo na pewno dzidzia jest zdrowa
aaaa i moze wysałałabys swój nr telefonu Kropce bo nie ma go na liście- a w razie czego nie mamy z Tobą kontaktu...
Kropcia trzymam kciuki za wizytę i dobre wyniki.

Dudziaczku ciesze sie ze jestes szczesliwa i że masz takich "udanych" gości- bo ja to musiałam latać, skakać i obsługiwać wiekszość

Zahario ja też miałam kolejny atak w nocy - tylko dziwne ze tym razem to prawa nerka- a zawsze miałam z lewą problemy No cóz- tak jak dziewczyny pisała trzeba pic dużo no i w razie ataku no-spa troche pomaga ale swoje trza przecierpieć...Mam nadzieje ze przynajmniej u ciebie ataki sie nie powtórza- ze to poprostu córcia gdzies sie wcisnęła niepotrzebnie ale że juz nie bedzie mamusi po nerkach atakować.

W mnie dzis początek 36tc- do porodu 22 dni... Jutro wizyta u gina
Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni
Gratuluje 36 tygodnia

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Brombi jakis Vedi mu sie spodobał czy jakos tak
ja jakos nie moge sie przelamac do ogladania wózkow...sierota w tym temacie jestem i jakos wyjatkowo nie lubie

edit:
Brombi o ten oglądał:
http://allegro.pl/item766749458_3_w_...l_gratisy.html

Mamusie czy uwazacie, zeby do rozpakowanych mamus dopisywac wage i wzrost maluszków?
Fajny wozeczek

Cytat:
Dzien dobry kochane

witam sie poniedzialkowo i w dwupaku...po okropnym piatku i sobocie wczoraj czulismy sie oboje dobrze wiec nic nie zapowiada wyklucia sie mlodego...

A do cc mamy 9 dni...

Kachula gratuluje zostanie ciocia, malutka jest przeslodka

Witaj nadal w dwupaku,a mi Kamilko dzis sie snilas ze urodzilas blizniaki i nie mialas jak wykapac drugiego dziecka bo mialas tylko jeden recznik kapielowy

Cytat:

Również gratki z okazji nowego tygodnia.

Całkeim przyjemny ten wózeczek

A co do wagi i wzrostu to jak najbardziej tak

Ja słyszałam, że z krowim mlekeiem przy karmieniu trzeba rzeczywiście uważać, chociaż chyba głównie zależy to co dziecko przyjmuje bez problemu
Ale w ciąży to już chyba przesada. Położna nam mówiła, że to co jemy wcale nie ma wpływu na alergie u dziecka. Zresztą alergie mogę rozwinąć się z wiekiem

Ja sobie wymyśliłam, że jak będę leżeć po porodzie te kilka dni, to wszelkie zakupy zostawię tztowi. Niech się uczy

Hejka, fajnie, że jeszcze w dwupaku. I 9 dni szybko zleci

Ja też ostatnio taka poirytowana jestem otoczeniem. Jednak staram się jakoś wyluzować i nie wyżywać na tzcie bo on niewinny (zazwyczaj) jest

Mnie miednica i stawy biodrowe bolały tak w 7 mies jak miałam największy wzrost brzucha. Teraz jest ok, spać na szczęście mogę na każdym boku (o ile oczywiście uda się zasnąć

My mamy Avent, tylko nie pamiętam jaki dokładnie rodzaj.
Z tym ,że położna mówiła nam, żeby z używaniem smoczków poczekać tak z 2-3 miesiące.

Bravurko, trzymam za was kciuki i żeby z Patryczkiem wszystko było ok

I w ogóle to się przywitam już prawie południową porą. Noc udało mi się przespać (nie licząc początkowych problemów) i były tylko 2 spacery do wc, których i tak nie całkiem pamiętam. Ostatnimi czasy to raczej lunatykuję do łazienki niż chodzę

A tak to zaczynamy 37 tydzień A ja pamiętam jeszcze w 6 tygodniu na pierwszym usg, gdy usłyszałam bicie serduszka mojej kruszynki

Gratulacje 37 tygodnia

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Nam sie dziś zaczoł 29 tc ....a niedawno byłam w 9 jaa ale czas leci hehe
Gratuluje 29tc

Cytat:
Maść- ale widze że juz sie doszukalaś

Trzymam kciuki za wizytę

jesli chodzi o smoczki to ja mam Avent - takie przeźroczyste i Canpol Baby- taki sam jak Domi- kupiłam go bo mój Kuba miał identyczny

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Ja tez jutro na 18.30 To pewnie bedzie moja ostatnia wizyta

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

No a Agusia niby jest a jakoś olała mnie i nic sie nie odzywa

Ja własnie sprzątam łazienkę i czekam jak mi sie piersiaki rozmroża- ale jeszcze niewiem co z nimi zrobię...Najchetniej zamówiłabym pizze

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

A Kachula gdzie??Julcie bawi??
Kachula sprzatala od rana i teraz chyba wybierze sie do Julki

Cytat:
Właśnie zamawiam prześcieradła i ochraniacz, więc myślę, że od razu razem w komplecie z poszwą na poduszkę i kołderkę oraz rożkiem, coby wszystko do siebie pasowało
Które misie mam wybrać ?

Zdjęcia zapożyczone z allegro.
ja mam te pierwsze misie tylko ze niebieskie

Cytat:

Malinko czekalas

No szkoda ze musisz brac jednak ta insuline ale juz niedlugo

A ja sobie juz ogarnełam domek,teraz moze pojde do siostry do szpitala mam blisko wiec chyba sie wybiore no chyba ze ktos juz u niej jest,zaraz zadzwonie i zapytam

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:47   #3609
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

ja byłam dziś u gina i jest OK a do 1 listopada ma byc już po wszystkim - więc Lenka będzie październikowa, jeżeli się nic nie wydarzy to w następny poniedziałek mam kolejną wizytę
Madzia a ty teraz też masz cc??
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:48   #3610
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie zamiast opatulania kocykiem chcę go wsadzić do kombinezonu. Łatwiej będzie go zapiąć do fotelika, tak mi się wydaje przynajmniej

No w sumie tak...ale przypomnialam sobie, ze ten kocyk, ktory ja mam jest przystosowany do fotelika i ma takie specjalne wyciecie z tylu na pasy fotelika takze to chyba nie bedzie problem...ale moze jednak zabiore oba do szpitala..? Chociaz potem w samochodzie latwiej bedzie odkrac kocyk niz zdejmocac kombinezon, zeby sie dzidzia nie przegrzala... Normalnie, biedne to moje dziecko...matka nic nie wie....

Stary 2009-10-12, 13:49   #3611
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam ubiore malego normalnie na to zakladam kombinezonik cieply i do fotelika no chyba ze bedzie mocno zonmo to przykryje go jeszcze kocykiem

Cytat:
przeczytałam i nie wiele pamiętam

Zaharia mam nadzieję, z ebedzie dobrze z nerką
Konspiracjo chyba Ty pytałąs o karmniki - ten czarny jest z zero usztywnieniem, białe sa bardziej sztywne - ale wygodnie sie chodzi
Paczka a dlaczego nie bedziesz chodziął na spacery? przeciez to nie zdrowe trzymać dziecko w pomieszczeniu, a do -10 spoko, a i spacery nie muszą być długie, jak jest mrozik nie ma ciapy pluchy to tym bardziej wskazane przewietrzyć malca

co do mleka - owszem skaza moze być ale nie tylko z uwagi na mleko, ale to temat rzeka, przerabiałam z Izą i nie można zakładac z góry, że będzie, moja siostra ma 3 dzieci i tylko jedno miało skazę, jadła i piła wszystko, Iza o d ukończenia 1 roku życia je kasze i płatki na mleku ze sklepu, ale i u opiekunki piła mleko "od krowy", Dziewczyny naprawdę nie zawracjacie sobie teraz głowy tym, bo i tak co ma byc to będzie, jeżeli maluch będzie alergikiem to nie znaczy że zawsze tak będzie - tak jak pisałam Iza miała skaze ja nie mogłam prawie nic jeść po warzywach i owocach wieczne wysypki, nawet po kukurydzy która niezmiernie zradko uczula ona miała liszaje, teraz jej daję praktycznie wszystko - wiadomo np. orzechów bardzo mało ale jej daję. Wiec spokojnie do tenmatu zywienia - ważniejsze aby jadło ładnie i rosło zdrowo a jak będzie to sztuczne mleko a nie krowie no cóż trudno

O ja Madzia to juz calkiem niedlugo,do mnie chyba powoli zaczyna dochodzic jak malo czasu nam zostało...

Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-12, 13:51   #3612
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Witaj nadal w dwupaku,a mi Kamilko dzis sie snilas ze urodzilas blizniaki i nie mialas jak wykapac drugiego dziecka bo mialas tylko jeden recznik kapielowy

Stary 2009-10-12, 13:51   #3613
asioczka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki!
zaczne od spodni- ja kupilam te i jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/item722391329_722391329.html
brombusia- te pierwsze mi sie bardziej podobaja.

A teraz UWAGA! Potwierdzone, ze bedzie CÓRCIA!!! zdrowa, wszystko ma zdrowe i piekne, gin powiedziala, ze buzia cudna i pipunia tez wazy 1860 g, bpd ma jak na 32+6 a fl i ac jak na 31+1. a ja wg familie mam 32+1 ;].
aaa i powiem wam, ze sie BOJE!!!!!!!!!! bo dostalam zaswiadczenie od okulistki o cesarce, pokazalam gin, powiedziala, ze to dobrze, bedzie szybko i z glowy. no i czekam co dalej. ta nic. pytam, to odpowiedziala, ze no jak to- czekamy na bole, przyjezdza pani na porodowke, pokazuje to zasw. i tniemy!
a ja myslalam, ze pojade, umowie sie na termin i bedzie z glowy. a tu nie. i sie przestraszylam, bo myslalam, ze mnie ominie ten stres ;] nie ma lekko heh.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:52   #3614
elalank
Zadomowienie

Witam Przekupy

Dziękuję Dziewczyny za gratki dla teścia i za odpowiedzi w sprawie soli fizjolog i wody morskiej!!

Trzymam kciuki za wszytskie wizyty!!!
I oczywiście gratuluję kolejnych rozpoczynających się tygodni!!! te liczby, które tu piszecie do porodu: 9, 20 są przerażające, ze to już, za chwilkę!
Ja mam wizytę w środę, więc dowiem się czy Córci się spieszy na świat. Chyba mogłaby wyjść w 37 tyg bo czasem to już mam dość kopania i innych niedogodnień

konspiracja- w końcu jesteś na zwolnieniu!

Gish- nie martw się, z Dzidzią na pewno wszystko dobrze! A poród- no cóż trzeba po prostu to przeżyć

domi - fajny ten wózeczek! i jestem za dopisywaniem wagi, wzrostu maluszków do listy!

Cytat:
A moj Kubuś juz nie moze doczekać sie na braciszka- wczoraj nawet stwiedził ze chyba bedzie lubiał tego dzidziusia i wykorzystując sytuację dodał-to teraz musze sie naoglądać bajek bo potem nie bedę mogł bo mały bedzie płakał
jaki słodziak!

xpressja- focia oj bóle to norma, u mnie też wchodzi w grę lewy bok do spania!

karenina- ja kupiłam smoczki TT 0-3 m, a rożek chyba żółty

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:57   #3615
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No to już niedługo

Cytat:
Brombri jak masz kombinezon to nie trzeba podwójnej ilości zakładać pod spód- tak jak piszesz body z długim rękawkiem i welurkowe cieplejsze śpioszki bedą ok.
Dzięki, tak właśnie myślałam że wystarczy.

Cytat:

No w sumie tak...ale przypomnialam sobie, ze ten kocyk, ktory ja mam jest przystosowany do fotelika i ma takie specjalne wyciecie z tylu na pasy fotelika takze to chyba nie bedzie problem...ale moze jednak zabiore oba do szpitala..? Chociaz potem w samochodzie latwiej bedzie odkrac kocyk niz zdejmocac kombinezon, zeby sie dzidzia nie przegrzala... Normalnie, biedne to moje dziecko...matka nic nie wie....
Kochana, ja nie mam takiego kocyka, tylko zwykłe, więc mnie łatwiej ubrać kombinezon.
Poza tym Ty pewnie urodzisz wcześniej i pogoda u Was zazwyczaj cieplejsza, więc kocyk wystarczy na pewno.

Stary 2009-10-12, 13:59   #3616
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Normalnie, biedne to moje dziecko...matka nic nie wie....
Twoje nie jest jedyne.

Nic to. Idę się przebrać i zmykam do lekarza
Stary 2009-10-12, 14:00   #3617
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

To trzymam .

Stary 2009-10-12, 14:04   #3618
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
co do mleka - owszem skaza moze być ale nie tylko z uwagi na mleko, ale to temat rzeka,
czyli pożyjemy zobaczymy z tym mlekiem.
a skąd takie wnioski, że ma być paździenikowa?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:07   #3619
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Mi juz kiedys sie sniło ze Gucia chyba urodzila blizniaki o ile dobrze pamietam teraz ze Ty urodzisz blizniaki a w koncu przyjdzie co do czego i na porodowce sie okaze ze ja mam jeszcze jedno w brzucholu i beda blizniaki

Cytat:
Twoje nie jest jedyne.

To

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-12, 14:09   #3620
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Witam wszystkie Mamuśki

Dzisiejszą noc zaliczam do wyjątkowo udanych, bo nawet udało mi się zasnąć wyjątkowo około 2. Rano byłam na badaniach i tak mnie zaczeło boleć podbrzusze, że siedziałam tam około pół godzinki. Przyszłam do domu to od razu sie polozylam, mialam straszne skurcze. Ze zmęczenia zasnęłam i teraz się obudziłam ze straszną zgagą!!! Mi już nic na nią nie pomaga

Wszystkie badania do szpitala mam już zrobione, w środę zaliczam ostatnie USG, na którym dowiem się ile mniej wiecej bedzie ważyła dzidzia, jeżeli urodzi się w terminie. Powiem Wam, że po tym jak ja się teraz czuję to nie wydaje mi się żebym dotrzymała do 04.11.

Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty.
Stary 2009-10-12, 14:11   #3621
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram

Cytat:
Dzieki za info
Madzia juuuuuuż??? cc czy sn?

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
A teraz UWAGA! Potwierdzone, ze bedzie CÓRCIA!!! zdrowa, wszystko ma zdrowe i piekne, gin powiedziala, ze buzia cudna i pipunia tez wazy 1860 g, bpd ma jak na 32+6 a fl i ac jak na 31+1. a ja wg familie mam 32+1 ;].
aaa i powiem wam, ze sie BOJE!!!!!!!!!! bo dostalam zaswiadczenie od okulistki o cesarce, pokazalam gin, powiedziala, ze to dobrze, bedzie szybko i z glowy. no i czekam co dalej. ta nic. pytam, to odpowiedziala, ze no jak to- czekamy na bole, przyjezdza pani na porodowke, pokazuje to zasw. i tniemy!
a ja myslalam, ze pojade, umowie sie na termin i bedzie z glowy. a tu nie. i sie przestraszylam, bo myslalam, ze mnie ominie ten stres ;] nie ma lekko heh.
Asia, nie ma tego złego... gratuluje zdrowej córci.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam Przekupy

Dziękuję Dziewczyny za gratki dla teścia i za odpowiedzi w sprawie soli fizjolog i wody morskiej!!

Trzymam kciuki za wszytskie wizyty!!!
I oczywiście gratuluję kolejnych rozpoczynających się tygodni!!! te liczby, które tu piszecie do porodu: 9, 20 są przerażające, ze to już, za chwilkę!
Ja mam wizytę w środę, więc dowiem się czy Córci się spieszy na świat. Chyba mogłaby wyjść w 37 tyg bo czasem to już mam dość kopania i innych niedogodnień

konspiracja- w końcu jesteś na zwolnieniu!
ale ten czas szybko leci...

Muszę sie jeszcze pochwalic ze robilam w piatek
1) kurczaka wg przepisu Brombi, tym razem nie kawalki fileta do makaronu, tylko cale udka i to z ryżem - rowniez pychota.
2)ciasto sypane tej samej autorki - wyszlo pyszne, tż go nazwal kruszoniakiem, no rewelka po prostu.
Brombi

Zgubilam gdzies swoja wyprawkowa listę i musze od nowa drukować

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:13   #3622
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczynki!
zaczne od spodni- ja kupilam te i jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/item722391329_722391329.html
a ja wreszcie sie zdecydowałam.
kupiłam te:
http://allegro.pl/item758212441_spod...ka_gratis.html

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:24   #3623
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Malinko my wczoraj kupilismy w koncu butki dla Adriana ale ze 2 dni szukalismy.. zreszta moj syn juz np. wczoraj powiedzial ze mu sie kilka modeli nie podoba

dziewczynki pozniej sie odniose do waszych postow bo same mi sie oczy zamykaja.. postaram sie troche przespac

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:24   #3624
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
a ja wreszcie sie zdecydowałam.
kupiłam te:
http://allegro.pl/item758212441_spod...ka_gratis.html

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:37   #3625
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko my wczoraj kupilismy w koncu butki dla Adriana ale ze 2 dni szukalismy.. zreszta moj syn juz np. wczoraj powiedzial ze mu sie kilka modeli nie podoba

dziewczynki pozniej sie odniose do waszych postow bo same mi sie oczy zamykaja.. postaram sie troche przespac

Spij spij Kropciu bo Ty to chyba w nocy w ogole znowu nie spalas

A co do synka, kochana teraz juz tak bedzie ze bedzie mial swoje zdanie

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Kobitki milego dzionka ja zmykam do mamy,do siostry jednak nie ide bo nie pozwalaja teraz odwiedzac bo jakis wirus panuje
zajrze wieczorkiem co naskrobalyscie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-12, 14:38   #3626
domi7ks
Zakorzenienie

Musze sie pochwalic, ze Was dokladnie czytam, wcale nie przelatuje

BYlam na zakupach, kupilam troszke kosmetykow dla siebie, a co...tez musze byc "piekna"
i posciel ładna flanelowa do naszego łoża kupiłamfioletowo- biała(a wahalam sie dluzo, jakie kolory:P)
Kupilam tez oklivke Bambino, butelke NuKa i smociu Canpola.
Wahalam sie pomiedzy smoczkiem NUKiem a Canpolem, wzielam Canpola jakos bardziej mi sie "spodobał". Babka mowila, ze oba maja taki sam popyt chcialam Aventa ale nigdzie nie było

a czy do szpitala trzeba miec osobno smoczek i w domu jeszcze jeden?
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

jesteś, jesteśale za zle nie mam. Dostała pluszowe kajdanki i bielizne
Wieczor udal się Poszalalyśmy, pośmialysmy się, a że bylo akurat parę mamusiek to i cos tam sie dowiedzialam.

super, ze wieczor sie udal
to moze teraz jakies male zdjatko Twoje i brzusia, mamusiu? bo jeszcze Twego nie widzialysmy...
a nei wiem czy wiesz, ale Domi sie nie odmawia
Cytat:
A do cc mamy 9 dni...

Kachula gratuluje zostanie ciocia, malutka jest przeslodka
9 dni!wow

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
DSobry ale mne żołądek boli ...

cos wszystkich zoładek bolimnie tez rano bolał
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
p.s. wklejam słonecznie jesienną fotkę z piątkowego spaceru, na poprawę nastroju i pozdrawiam wszystkie mamusie!
uroczy brzusio i Mamusia

Cytat:
Dziewczynki, z serii "100 Pytan do.." - jakie smoczki uspokajaczki kupujecie??
No własnie ja kupilam dzis z Canpola...to nei wiem, czy dobrze, czy źle

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
ja w zasadzie to jeszcze w polu jestem z zakupami ciuszków mamy ale kosmetyki to nic...butelki mam Nuk a smoczek jeden z Aventu maść bepathen też mam zamiar kupić.
Dziś ma przyjechać komoda i ława więc myślę że w tym tygodniu zrobię pranie i prasowanie ciuszków i już sobie poukładamale zanim to zrobię to musimy zrobić małe przemeblowanie bo mamy niestety tylko jeden pokój

Widzę że już niedługo będzie wątek na odchowalni już niektóre z Was będą się rozpakowywać w najbliższym czasieja mam czas do początku grudnia

Czekamy na focie komódki i ławy
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie poniedzialkowi

Znow mam pelno nadrabiania chyba ze 4 strony bylam dzis na zakupach kupilam juz wszystko co mi brakowalo dla mnie do szpitala teraz moge sie juz pakowac i czekac

Cos sie dzis kiepsko czuje katar mi znow dowalil i glowa mnie cos boli, zeby mnie tylko nie rozlazylo

oby to zadne choróbsko
Cytat:
Właśnie zamawiam prześcieradła i ochraniacz, więc myślę, że od razu razem w komplecie z poszwą na poduszkę i kołderkę oraz rożkiem, coby wszystko do siebie pasowało
Które misie mam wybrać ?

Zdjęcia zapożyczone z allegro.
te pierwsze

Cytat:
mam takie chwile kiedy wpadam w panikę, że jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić.
Czy wy kupujecie/już kupiłyście podkłady poporodowe czy zwykłe duże podpaski?
rzecz w tym, że ja lubię mieć skrzydełka, bo mi się zawsze tam wszystko zwija!

No ja tez takie chwile mam i wlasciwie co jakis czas stopniowo musze dokupywac, zeby sie poczuc lepiej

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:38   #3627
xpressja
Zadomowienie

oj Kachula, pół dnia ciebie nie było, już miałam pisac gdzie sie podziewasz???? I czy przypadkiem ...
no ale już jesteś i to jeszcze z energią sprzątania

ja jestem za pierwszymi misiami może dlatego, że sama mam taka "morelową" pościel tylko w inne misie

Dziewczyny, tak czytam te wasze podpisy, coraz mniej czasu nam zostało i pojawią się nasze kruszynki na świecie...
cały czas nie mogę w to uwierzyć!!!!

mam jeszcze pytanka,
ponawiam pytanie o podpaski / podkłady - co lepsze???
majteczki... bawełniane czy te jednorazowe ???
torba szpitalna ... jdna duża czy 2: mamusiowa i dzidziusiowa ???

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:42   #3628
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego?? Fajnie...moze nie bede taka sama na tej Odchowalni...

Cytat:
Hmm...powiem ci, ze ja tak mam - na konkretny termin i tez jest stres... A dla dzidzi to nawet lepiej, ze beda jakies bole i skurcze, bo bedzie wiedziala, ze cos sie dzieje...

Cytat:
karenina- ja kupiłam smoczki TT 0-3 m, a rożek chyba żółty

Cytat:
Kochana, ja nie mam takiego kocyka, tylko zwykłe, więc mnie łatwiej ubrać kombinezon.
Poza tym Ty pewnie urodzisz wcześniej i pogoda u Was zazwyczaj cieplejsza, więc kocyk wystarczy na pewno.
Jutro dzwonie do szpitala na konkretna godzine sie umawiac...

Cytat:
Twoje nie jest jedyne.
Ale i tak mi go zal....

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Mi juz kiedys sie sniło ze Gucia chyba urodzila blizniaki o ile dobrze pamietam teraz ze Ty urodzisz blizniaki a w koncu przyjdzie co do czego i na porodowce sie okaze ze ja mam jeszcze jedno w brzucholu i beda blizniaki
No wtedy to mozesz oficjalnie twojego gina zaskarzyc...

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Wszystkie badania do szpitala mam już zrobione, w środę zaliczam ostatnie USG, na którym dowiem się ile mniej wiecej bedzie ważyła dzidzia, jeżeli urodzi się w terminie. Powiem Wam, że po tym jak ja się teraz czuję to nie wydaje mi się żebym dotrzymała do 04.11.
To spotkamy sie szybciej na odchowalni najwyzej...

Cytat:
No, juz ten wiek, ze wlasne zdanie i gusta ida w ruch...

Stary 2009-10-12, 14:47   #3629
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Czy wy kupujecie/już kupiłyście podkłady poporodowe czy zwykłe duże podpaski?
rzecz w tym, że ja lubię mieć skrzydełka, bo mi się zawsze tam wszystko zwija!
Ja też preferuję podpaski ze skrzydełkami, ale do szpitala to tylko i wyłącznie podkłady poporodowe zabieram - i to ze dwa opakowania... Byłam teraz w szpitalu i widzialam jak mocno niektóre dziewczyny krwawiły - zwykłe podpaski zupełnie by się nie sprawdziły... No i położna każdej z nich mówiła żeby jak najczęściej zmieniać te podkłady (a po każdej wizycie w toalecie to już koniecznie), dlatego większości z nich jedno opakowanie nie starczało...

Cytat:

Malinko czekalas

To dobrze że masz mój nr tel... Jakby co to nękaj mnie śmiało
A z tą insuliną to nie za fajnie, chociaż z drugiej strony pewnie bezpieczniej dla dzieciątka - a to przecież najważniejsze...

Ja mam wizytę jutro... Ciekawe co usłyszę...

Cytat:
Gish- nie martw się, z Dzidzią na pewno wszystko dobrze! A poród- no cóż trzeba po prostu to przeżyć

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:54   #3630
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

No to super wiadomości

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Muszę sie jeszcze pochwalic ze robilam w piatek
1) kurczaka wg przepisu Brombi, tym razem nie kawalki fileta do makaronu, tylko cale udka i to z ryżem - rowniez pychota.
2)ciasto sypane tej samej autorki - wyszlo pyszne, tż go nazwal kruszoniakiem, no rewelka po prostu.
Brombi
No to się cieszę, że smakowało
A co tego ciasta, to dziewczyny się boją, bo jest sypane i bez jajek, a jest takie proste w wykonaniu i smaczne, prawda ?
Co do listy, to ja mam pisaną ręcznie, bo ja bardzo pisać lubię, a odkąd do pracy nie chodzę, to mi tego brakowało
I tak na niej zakreślam na czerwono co już kupiłam.

Cytat:
No w końcu masz księciunia w domu

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
te pierwsze
Już się zdecydowałam na te właśnie.

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanka,
ponawiam pytanie o podpaski / podkłady - co lepsze???
majteczki... bawełniane czy te jednorazowe ???
torba szpitalna ... jdna duża czy 2: mamusiowa i dzidziusiowa ???
Na pierwsze już odpowiedziałam, a jeśli chodzi o majtki to u mnie w szpitalu całkiem zakazane, ale czytałam że dziewczyny polecają takie siateczkowe, bo te jednorazowe są z fizeliny, więc nie bardzo "oddychają".
A jeśli chodzi o torbę, to ja mam 4
Taką sportową z rzeczami dla siebie, taką ekologiczną na zakupy, w której mam higieniczne rzeczy dla siebie czyli podkłady, pieluchy belli, ręcznik papierowy itd., reklamówkę dla Małego, ale u mnie w szpitalu ciuszków dla dzieci się nie bierze i reklamówkę z ubraniami dla TŻ, bo przy porodzie, nie może być w ciuchach, w których przyjdzie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości