|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
![]() Cytat:
no i dobrze, lepiej sie nie umawiac na termin, to lepsze dla dzidzi kiedy zaczyna sie akcja porodowa
|
||
|
|
|
#3632 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może naprawdę jest za wcześnie, żeby panikowac z tym wzrokiem - to jest jednak zmysl, który wykształca się najpóźniej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo z tego co dziewczyny pisały, to różnie z tym bywa - a jak nie moża majtek to i skrzydełka hehe nie bardzo![]() Cytat:
A jeśli chodzi o cesarkę jak się zacznie akcja - to ma to swoje plusy wg niektóych źródeł - była na ten temat dyskusja z tydzien temu na wątku ![]() Kachula -GRATULUJĘ ŚLICZNEJ SIOSTRZENICY I UDANEGO PORODU SSIOSTRY ![]() A widzę, że przerwa weekendowa w produkcji postów odeszła w niepamięć ![]() Pogoda tak paskudna, że żyć się nie chce. A coś Bartek od dwóch dni mniej kopie - nie wydaje mi sie, zeby to bylo jakos alarmujące, bo normę swoją wyrabia chyba się obrocił jakoś tak, że mniej czuję, za to jak mi w pęcherz trafia to co chwila do łazienki latac muszę.Rety wy już tak niedlugo te porody macie - a ja jeszcze 2,5 miesiąca . Ale cóż w końcu każda z was swoje czekała, ja po prostu później zaczęłam
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
majteczki siateczkowe powiadasz... hmmm może to i dobry pomysł!? |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majteczki - na poczatek zadne, rana musi sie wietrzyc... Podklady - na poczatek, potem mozna zobaczyc czy da sie przejsc na podpaski tylko Torbe ja mam jedna na kolkach dla siebie tylko z ubraniami, troche kosmetykow, ale daja wszystko w szpitalu i jedna malusia dla dzidzi z ubrankami tylko...
|
|
#3635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A Kareninka tak czy siak ma rację bo jak będę leżec na łóżeczku to najlepiej bez żadnych majteczek tylko wietrzyć podwozie trzeba - szybciej się zagoi! Podpaski biore na później, a do szpitala i w domu w pierwszych dniach tylko podkłady Bella.
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
oj ja jeszcze ie myslalam ani o torbie, ani o zadnych majtkach
ale jak bez majtek to do czego sie te podklady przyczepia? czy one sie nie kleja??a tu napisali ze najlepiej 3 torby ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,3927602.html
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,ale Wy pędzicie chwilke Mnie nie było
...![]() Brombrusia1 pościel ładniejsza ![]() jejku zaczynam sie martwić ze mam za mało ubranek aaa ... ,zaraz lece do saklepu ,i przy okazij dokupie sobie pare kosmetyków ,coś mało dbam o Siebie ostatnio![]() ...i mam pytanko ,chyba juz tysieczny raz tu zadawane ,jesli ma cc to co mam wziąś ze sobie podkłady czy podpaski a moze w szpitalu mi dadzą ...chyba zaczynam byc zielona co trzeba a co nie
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Jak coś znajdę to pokażę ![]() Domi, a w kwestii kosmetykow w innym temacie polecasz jakąs odżywke, balsam do włosow BEZ splukiwania?
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Jo uciekam do sklepku ,do później
papap
|
#3641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu trzyma między nogami ![]() A chodzi się specjalną techniką, na gejszę Już zamówiona Cytat:
Najlepiej, jeśli przejdziesz się do szpitala, w którym chcesz rodzić i zapytasz o wszystko Cytat:
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej Konspi, ja prawie wszystkie odzywki zawsze mialam, ale takie, ze sie spłukuje. Bo jakos nie uznaje tych bez spłukiwania, zazwyczaj przylizywały mi włosy...hmm ![]() a dlaczego chcesz akurat bez spłukiwania? Ewentulanie moge polecic Liliputza, no ale to jest spray![]() Mam dwie odzywki bez spłukiwania, to sa takie, ktore zakupilam w Anglii. Tutaj jest jedna: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-295077 nawet moja koślawa opinia tam jest ![]() A ja mam pytanie do mamus kucharek ![]() CHCE ZROBIC DZIS GOŁABKI, powiedzcie mi, prosze jak mam ugotowac ta kapuste mam zwykla, nie pekińska...
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
e w nocy poszalalam
spalam 3,5h![]() nie trzeba miec osobnych Cytat:
![]() podklady na pierwszy dzien chyba tylko a ja osobiscie wolalam podpaski tylko wez pod uwage ze ja mialam cc i tak mocno nie krawawilam majtki siatkowe.. jesli sie zabrudza to nie szkoda wyrzucic a bawelniane jak zakrwawisz to mozesz nie miec jak namoczyc czy zaprac od razu.. torba: jak ci wygodniej ![]() ![]() hmm.. prawda ![]() ale zeby wybrzydzac przy butach za 150zl to ![]() Domi ja najpierw obgotowuje lekko cala glowke kapusty.. jak mieknie wykrajam glab.. potem jeszcze chwilke gotuje aby liscie odchodzily bez rozrywania..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-12 o 16:26 |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak czegos Ci brakuje to stawiasz pałe na czerwono obok? |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Domi w sumie mozesz miec jeden smoczek- pod warunkiem ze go nie zgubisz
bo w tedy na sygnale trzeba lecieć do sklepu![]() Cytat:
Co do majtek to wiekszość szpitali nie pozwala na żadne bawełniane- jesli juz to te siateczkowe wiec rozeznaj sie jak jest u ciebie- ale i tak zakupiłabym te jednorazowe ![]() Torbę narazie mam dla dzidziusia spakowaną- siebie planuje spakować osobno ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Kropcianawet nie strasz z tymi butami A gdzie w koncu udało wam sie kupić te buty??
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie można oddzielić liści, a chodzi o to żeby się nie połamały, to możesz całą kapustę wsadzić do gotującej się wody na kilka minut, żeby zmiękła, wtedy łatwiej będzie Ci oddzielić kolejne liście. Nie chodzi o to, żeby kapustę ugotować do miękkości, tylko o to, żeby z liści dało się uformować te "pakunki" i żeby Ci się nie połamały. Moja Mama mawia: " za dobry gust się płaci" ![]() No co Ty Sobie bym w życiu pały nie wstawiła
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko my buty Bartka kupilismy bo Adi ma poczatki plaskostopia..
|
#3648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki Cytat:
dziekuje za odp dotyczaca smoczkow i kapusty Cytat:
o matko chwila prawdy dzis bedzie z tymi gołabkami
|
|||
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mama mowila mniej wiecej jak to zrobic, ale jej podobno sie te liscie rozwalaja wiec stwierdzilam, ze spytam Was bo moja mama nie wierzy w moje mozliwosci, ze mi wyjda![]() poza tym jak robicie farsz??Ja oczywiscie ryz, kielbase pokrojona w kostke, sol, pieprz (i moja mama mowila za maggi dodaje)...chyba, ze jakos inaczej mozna??albo dodac cos, zeby bylo lepsze?
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Domi moj farsz do golabkow to ryz + mieso mielone + zeszklona cebulka na patelni z podsmazonymi pieczarkami do tego daje jajko aby wiazalo ten farsz i przyprawy..
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taki mniej więcej, jak do papryk, czyli ryż i mięsko mielone, przyprawy do mięska i czosnku troszkę. Mięsko można przysmażyć wcześniej z cebulką. Edit: Właśnie, dobrze Kropka pisze, jeszcze jajko żeby wszystko związało.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-12 o 16:58 |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
brombusia u mnie wczoraj byly papryki na obiad
tylko do papryki robie farsz bez ryzu.
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o to dlaczego Lenka ma być październikowa to - ponieważ u mnie raczej cesarka tak na 95 % to gin stwierdził, ze nie zostawi mnie do porodu na 1 listopada bo jestem jego pacjentką a wiadomo termin na 3 więc moze sie wszystko zacząć 1 i lepiej miec to pod kontrola niż poźniej go szukać, tym bardziej, ze chyba sie gdzieś dalej wybiera, on jest zwolennikiem z czekaniem na akcje porodową i dopiero cińcie ale własnie ten 1
rozmawiałam tez z moją ulubioną położną o porodzie itd. o tych bolach skurczach i ona stwierdziłą, ze niebędą raczej czekac do terminu bo chyba będzie wcześniej ale że czop jeszcze jest to spokojunie raczej jeszcze tydzień powinnam wytrzymać, zresztą gin stwierdził to samo generalnie mam jak sie zacznie cokolwiek dziac do szpitala a jak go nie będzie to położne wiedzą gdzie jest - stwierdził, ze nawet jak będzie na zakupach to spoko zdąrzy ![]() ja tez uważam, ze smoczek tak na wszelki wypadek nalezy miec w domu - niech się nie przyda ale co będzie jak dzidka sie naprawde nie da uspokoić, ja nawet biore ze sobą do szpitala, tym bardziej, ze Iza nie chciała sssac piersi wiec mi się naprawdę przydał co do mleka i diety przy karmieniu - naprawdę to wyjdzie w praniu, nie wolno się nastawiac na jakies nie powodzeni bo i po co ja tam jestem dobrej myśli po mimo, ze Iza maiła alergię prawie na wszystko - czyli ja prawie nic nie mogłam jeść, teraz mała je prawie wszystko Domi własnie kapuste do wielkiego gara z woda goraca i ładnie odchodza liście i są miekkie - tak jak pisala Brombi kuchareczka ![]() Kropka ja Izie tym razem zamawiam buty z Befadoo - cenowo tak jak Bartek ale u nas to albo Bartuś albo Befadoo (na zamówienie) albo cerata, a w tamtym roku miałam zimowego bartusia i się zraziłam, bo małej noga prawa zaczeła lecieć i teraz nosi wkładki - a wczale nie sa takie tanie ja miałam te podkłądy z belly i teraz też ale u nas można a nawet trzeba miec te gacie jednorazowe tak sobie staram sie wyobrazic na gejsze jak pisałaś Brombuś i nie wiem nie moge
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam w zamrażalniku
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam do lekarza i generalnie wszystko ok, tyle, że może nas być więcej październikowych
![]() Gin stwierdził, że główka dziecka jest już nisko i w razie gdyby mi odeszły wody mam się natychmiast położyć i dzwonić po pogotowie, żeby być dowiezioną do szpitala w pozycji leżącej. Nie wiem czy takie postępowanie jest standardowe ale tz nieco się przeraził ![]() Pobrał mi też wymaz na gronkowce beta i teraz tylko muszę zaciskać nogi do końca tygodnia, aż będą wyniki.
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koleżanka, która tam rodziła w tym roku, zapytana jak mam tak bez majtek chodzić wspomniała właśnie o technice na gejszę ![]() Myślę jednak, że przemycę jakieś siatkowe majtaski
|
|
#3659 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ad2 w sumie to podobno wcale nie można na początku, że sie "wietrzyć", ale ja i tak kupiłam te jednorazowe ad3 ja mam 2, ale pewnie mi sie rozmnoża na 3 bo juz się nie mieszczę a nie wszystko spakowane Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() otóż wkłada kapuche do wielkiego garnka i się gotuje aż liście zaczynają się dawać zdejmować. wtedy zaczyna je od zewnątrz zdejmować i po kolei aż dojdzie do samego środka ![]() Magda - to to już tuz tuż! dobrze, że lakarz chce Ci oszczędzić rodzenie 1 listopada- fajny ![]() Gucia - super, ze wszystko ok! ale czemu wpozycji eżącej masz być przetransportowana?? nic Ci nie wyjaśnił? Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-12 o 17:18 |
||||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego w pozycji leżącej?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

i jakos wyjatkowo nie lubie
wazy 1860 g, bpd ma jak na 32+6 a fl i ac jak na 31+1. a ja wg familie mam 32+1 ;].
. Ale cóż

,jesli ma cc to co mam wziąś ze sobie podkłady czy podpaski a moze w szpitalu mi dadzą 

papap