|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Ja tez nie wyobrazam sobie gdybym nie miała synka przy sobie jakis dluzszy czas. Czasami jak mama zabierze go na spacer i nie ma ich np. 2 godz. to ja juz prawie jajko zniose z tęsknoty Ale to juz pewne, ta opercja?? Kochana musisz myslec o tym pozytywnie, że to dla jego dobra.
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Magi, również chciałabym dodać tobie otuchy i pozytywnych wibracji.
Serce matki jest strasznie czułe i potrafi wiele znieść
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2524 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślepak ze mnie ![]() Kurcze a juz myślała,że po tym syropku apetyt sie poprawił Co jest z tymi naszymi dzieciaczkami? Mój tez różnie je, czasami ponad 700 a czasem tylko 600. Tylko, że ja daje mu 2 razy dziennie troszke kaszki do mleczka, zawsze to wiecej białka, i zaczynam wprowadzac pokarmy stałe, tzn. były dwie proby podania jabłka ze słodką marchewaką. Może jak sie rozsmakuje w nowosciach to zacznie lepiej jesc. Musze probowac wszystkiego. Pewnie pod koniec tyg. wybierzemy sie na ważenie. Cytat:
Cytat:
taze mam zapas na jakis czas. My zmieniamy pieluche po kazdym karmieniu, czyli tak o 6 razy. W nocy tylko raz. Właśnie mnie tez zawsze ten wiatr martwi, boje sie zeby nie wysuszył Kubie buzki albo odmroził. Smarujecie juz buzki maluchom? My mamy tez krem z Nivea na każdą pogodę ale jeszcze nie uzywałam, chyba juz powinnam. Cytat:
Cytat:
Aj jak Ci zazdroszcze, kiedy ja wróce do wagi sprzed ciąży Chyba nigdy... ![]() Cytat:
Hmm rurki... moje marzenie. ![]() Ja nawet nie probuje wciskac sie w spodnie sprzed ciąży. Nogi mam juz jako tako, ale brzuch w biodrach i brzuchu zostało. Dziewczyny nie moge zmobilizowac sie do zrzucenia tych zbędnych kg Cytat:
A bede podawac w herbatce. Cytat:
Cytat:
![]() Jaka fajna niunia Chyba tylko mój Kuba jest łysy
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-10-12 o 18:37 |
|||||||||
|
|
|
#2525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ja znowu niewyspana moje dziecko dba aby mama się mu nie rozleniwiła ![]() Cytat:
![]() cowięcej, ajk młody je to ja nie mogę się odzywać, jak on je to ma być cisza ![]() gratuluję @ ![]() Cytat:
![]() żyjemy w chorym kraju kup aparat kup i zrób fotki ale Ci dobrze, masz złote dziecko ![]() Cytat:
![]() No nie je chwilę a potem to już ciumka tak do spania, bo przeważnie zasypia przy cyciu czasami powiadasz ![]() Cytat:
![]() wierzę że jest Ci ciężko i współczuję Ci z całego serca Cytat:
nie martw się jeszcze mu urosną i będzie miał bujną czuprynkę
|
|
|
#2526 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Maggi
Nawet nie wiem, co napisać, bo wiem, jaka czarna rozpacz cię ogarnia. Wizja operacji jest przerażająca, ale potem będziesz się cieszyć zdrowym dzieckiem. -------- Za nami cicha niedziela Mąż dzielnie zajmował się małym, ugotował obiad i starał się mnie ułaskawić ![]() Cass, mnie również lecą włosy i też zażywam witaminy, pokrzywę itp itd. Trzeba poczekać aż wróci rownowaga hormonalna, chociaż to trudne, gdy myje się włosy i garść zostaje w rękach. My robiliśmy przymiarki do wprowadzania pokarmów stałych, ale Antonio nie chce pić kleiku przez smoczek, a po podawaniu łyżeczką potrafi spać 6-8 godzin w dzień, mimo, że chyba zje tylko 2-3 łyżeczki. Nie zje też niczego, co słodkie, soczkami pluje. Dalej pije 400-500ml dziennie, sporadycznie więcej. Ręcę czasami mi opadają, chociaż dobre jest to, że już rzadko dostaje histerii na widok butelki lub śliniaczka ![]() Lekarz zalecił wprowadzanie nowych pokarmów od 6 miesiąca. Poza tym jest wspaniałym dzieckiem, śmieje się często, jest bardzo pogodny, ładnie gaworzy, próbuje siadać i wszystkich odwiedzających wprowadza w zdumienie swoim radosnym usposobieniem ![]() Tak go kocham, że czasami patrząc na niego myśle, że serce mi pęknie z nadmiaru miłości, szczególnie, że tak bardzo przypomina mnie...
|
#2528 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
matko co sie dzieje
mojemu dziecku powyskakiwaly na brzuchu jakies skupiska pecherzey (Erykowi) strasznie to wyglada no nie wiem co to jest i czy jeszcze na dodatek nie zarazliwe - dopiero na 14.40 mamy do lekarzaa jego to swedzi i boli ale wyglada to masakrycznie Cytat:
Cytat:
napewno bedzie wszystko dobrze, trzymam kciuki
|
|
|
#2529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wielki buziak dla ciebie i synka-jestescie dzielni Cytat:
![]() i eleganckie spodnie na chrzciny kupilam i puderek mineralny Estee Lauder ![]() a tż tez kupil spodnie i 2 swetry ![]() taa wloski ma super ale wyczesywanie tez ciemieniuszki ![]() Cytat:
teraz wypija 500-600ml na dobę wiec w porownaniu z tym jak pila wczesniej to duzo mniej -teraz wypije na raz 100ml a wczesniej mogla 130ml a czasem wypije tylko 60ml......oj tak kazda z nas chyba czuje to samo co ty
|
|
#2530 |
|
BAN stały
|
Hej mamusie. u nas dziś znowu deszcz pada, wpadam tylko na chwilkę bo Amelka dziś jakaś marudna zasnąć nie moze po kilka podejsć ma do tego spania a jak już to tylko chwilkę pośpi... no zobaczymy, najważniejsze że noce przesypia ładnie to w dzień może mi pomarudzić
|
|
|
|
#2531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale paskudna pogoda
a chciałam isc na spacer. Rozpadało sie, wiatr wieje, dzisiaj nigdzie nie wychodzimy. Kuba marudzi, nawet juz mu na rękach źle Właśnie z bratem zamówilismy pizze ale sie najadłam ... i gdzie moja dieta ![]() Cytat:
Na kolacje, po kąpieli zjada najwięcej, bo robie mu 160 ml mleka i dosypuje 2 łyzki stołowe kaszki. Zjada ze smakiem, prawie zawsze wszystko. Lubi chyba gęściejsze mleczko. Na sniadanie daje mu juz mniej kaszki, bo tylko 2 małe łyżeczki i zjada tak 100-120 ml. Potem to juz jest walka z jedzeniem. Musze w niego wmuszać. A może Antosiowi tyle mleczka wystarcza? Jest wesoły, pogodny, dobrze sie rozwija A ten syropek co bierze to na poprawe apetytu? Cytat:
Cytat:
I tak ładnie je Weroniczka
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Dawno mnie nie było, Tomuś praktycznie w ogole nie spi w dzien. Max 2 h łacznie tlo takie drzemki po 15 min do pol h. Juz nie wiem czy to normalne..... W nocy budzi sie co 2 h to juz standard....A myslalam ze jakos sie unormuje to jego spanie, a narazie jest coraz gorzej. Jeszcze teraz we wtorki jezdze do Warszawy na studia i nie ma mnie w domu od 5 do 20, jak wracam to az płacze na widok mojego Szkraba. A piersi sa tak pelne mleka ze malo co nie eksploduja. To się wyżalilam
|
|
#2533 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja nawet w 34 wchodze
tylko ten okropny brzuch mi zostal - no ale po dwojce dzieci to czego sie spodziewac ide zaraz sie szykowac do lekarza - to napewno nie uczulenie bo to sa wielkie ropne pecherze w takich skupiskach
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie, pomocy... Dawno tu nie zaglądałam, bo Mała daje popalić... Ma teraz 2,5 m-ca i musze przestawić ją na butelkę, bo od listopada musze wrócić do pracy... Dramat jest straszny, pluje jedzeniem, drze się jak opętana i mi serce pęka... Wiem, że smoczek i butla sa ok, bo z nich chętnie jadła, jak ja np. gdzieś wychodziłam, ale stale nie chce z nich jeść i się drze... Nawet mojego pokarmu z butli nie chce jak się wkurzy... Pomóżcie, błagam..
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie pomoge bo mój mały od poczatku na butli. Ale jak tak przeglądam fora to dużo mamuś ma z tym problem. Jak dziecko jest na piersi to na butle patrzec nie chce. Trzeba być cierpliwym. Może w koncu zaprzyjazni sie z butelką. Może jednak ten smoczek jej nie odpowiada. Bardzo wazny jest dobór smoczka. Nie z każdego dzieci chcą pic. A jaka masz butle? Polecam Lovi z Canpola. Fajny smoczek, imitujący sutek matki. Może z niej zechce wypic.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-10-12 o 13:46 |
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, kciuki trzymam za Eryka. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
Gratuluję wszystkim w rozmiarze 36 i 34 ![]() Nawet się nie wypowiadam na temat wagi, bo przed ciążą ważyłam więcej niż wiekszość wątkowych mam w 9 miesiącu ciąży. , a gdy kiedyś ważyłam 58 kg, to już wyglądalam jak chodzący szkielet.Z kilogramami naturalnie walczę, ale jeszcze długa droga przede mną... Cytat:
Syrop, który Antonio bierze nie jest na poprawę apetytu, to Ranitidine, czyli to samo co ranigast, ma obniżyć kwasowość soków żołądkowych. Niestety tyle ile zjada mu nie wystarcza, bo albo nie przybiera na wadze, albo minimalnie. Gdyby nie był wcześniakiem, trochę inaczej patrzylibyśmy na jego jedzeniowe kaprysy - ja i jego lekarz.
|
|
#2537 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na razie nie mam żadnego kremu na niepogodę, więc smaruję Emolium, tym, który polecałaś. Ale wiem, że powinnam zacząć używać czegoś, co chroni przed wiatrem i mrozem. Nie martw się Cass, zrzucisz zbędne kg, jak przyjdzie na to czas Ja (z polecenia pediatry) daję Cebion i od początku listopada zacznę dawać też Cebion Multi (też zalecenie pediatry). Cytat:
, dba o mamę, jak może ![]() U nas jest tak samo z tą ciszą przy jedzeniu Kiedy wracasz do pracy? No pewnie, że kochany ![]() A już myślałam, że On je przez godzinę i się zmartwiłam, bo u Kuby trwa to góra 15 minut, zwykle 10. Cytat:
![]() Jejku, a to ma aż takie znaczenie, czy przez smoczek, czy z łyżeczki? ![]() Myślę, że Antonio jest niejadkiem i ma charakterek, ale rozumiem, że się martwisz, może Mu się odmieni? ![]() Pięknie napisane i takie wspólne dla wszystkich mam ![]() Cytat:
![]() czekoladko spróbuj tego szamponu Musteli w piance, u nas zadziałał od razu i teraz już nie pamiętam, co to ciemieniucha, może i Wam pomoże? Cytat:
|
|
|
#2538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny.
Czytam ze wy macie jakies nauki orzed chrztem... Ja nic takiego nie miałam. ani żadnych kartek do spowiedzi. Wypełniłam tylk ojedna kartke z danymi dot. nas i chrzestnych a po chrzciew dałam kaske i tyle. Zreszta chrzestni niedaliby rady przyjechac jesazcze na te nauki. Cytat:
Ona moze godzinami golutka lezec i tak fika ze szok ![]() A mostki tez robi, szczególnie jak zła jest, np jak jej kózki wyciągam ![]() A włoski tez mi wylatuja ![]() A ja nadal nie... a juz drugi tydz mnie brzusio pobolewa momentami jak na @. Chyba test kupie ![]() Cytat:
A jutro jada z nia do dermatologa bo juz zaczyna mnie martwic ta kaszka na buzi. W szpitalu m owili zeby sie tym niemartwic ale wtedy tyle tego nie miała. A teraz jeszcze krostki pojawiły sie na dekolcie, na szyjce i za uszkami ![]()
|
||
|
|
|
#2539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
u mnie to samo podobno normalne, spotkałam dzisiaj koleżankę, jej dziecko budziło ją dzisiaj co godzinę ![]() ma ponad 6 m-cy i je normalnie Cytat:
Cytat:
ciekawe co będzie u nas ![]() Cytat:
no wracam już w styczniu ![]() nam ten szampon nie pomaga
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
troche mnie tu nie było ... ale mam natłok obowiązków ... nie dośc że Bartek marudzi ... to małż w delegacji i budowa na mojej głowie ... dobrze, ze mam na chwile tatę pod ręką, to czasem zostanie z Bartkiem u nas nic nowego ... o nieeee ... jest jedna nowość - w sobotę kupilismy łóżeczko ... i nawet sie Bartkowi w nim podoba ![]() ... wczoraj znów był krzyk przy kąpieli - ale zaczęło sie zanim włozyliśmy go do wanienki ... i to bez marudzenia - od razu była histeria! Włozylismy go do wanienki - myslałam, ze sie uspokoi, ale :doopa: ... wiec szybko namydliłam, w ręcznik, małż włączył suszarke i na dwie minuty był spokój ... potem wnów kzyk - więc zawinęłam go w kocyk i do cyca ... zjadł i dopiero wtedy go ubierałam ![]() ehhh nie wiem kiedy Was nadrobię ... może wieczorkiem, bo teraz lecę jakiś obiad zrobic
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czemu Wasze dzieci tak płaczą po kąpieli
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero w piątek będę mogła wstawić fotki, bo małż ma mojego laptopa i nie mam jak ściągnąć zdjęć z aparatu
... o ... takie ... tylko moje juz ubrane
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mały śpi, ciekawe jak długo ![]() idę szykować kąpiel bo później może mi nie pozwolić
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, obyś sie nigdy nie przkonała na czym polega różnica w piciu kaszki z butelki i jedzeniu łyżeczką!
![]() Aniu, dzielna kobieta ściskam mocno. A dziś mam dobry humor. Za oknem słońce, spacer zaliczony, a Antoś grymasił tylko rany. Teraz czekam aż się obudzi, kąpanie, mleko i spanie. I mąż wrocił wcześniej z pracy. Zaraz zjemy wspólnie obiad ![]() ciekawe, co u Eryka...
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-10-12 o 18:31 |
|
|
|
#2545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kubcio juz wykąpany i spi. Zjadł 160 ml kaszki bananowej, zrobiłam taką gęstszą ale świetnie sobie poradził
cieszy mnie, że chociaż przed spaniem ładnie je i nie marudzi. Chyba ta kaszka bananowa mu smakuje, bo kleiku kukurydzianego juz tak chętnie nie je cwaniak mały. Kaszka jes słodziutka a kleik nie Jak dopijał końcówke to juz prawie spał. Masz racje, to złote dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
Mariolu a co na to lekarz? Może jest jakas przyczyna, ze tak słabo je. Moja lekarka upierała sie, że ładnie przybrał na wadze (w 6 tyg. 730 g) i 500 ml na dobe jest ok. Ale wg mnie to za mało. Ciekawa jestem ile teraz waży. Cytat:
Wyczytałam, że ten Cebion polecają lekarze mamom butelkowym Żeby dziecko nie miało niedoborów witamin. Wiec tym bardziej kupie Cytat:
![]() Cytat:
Co te wasze dzieciaczki takie płaczliwe przy kapieli? Bidulki małe
|
|
|
#2546 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny jestem.....niestety potwierdzily sie moje obawy
to polpasiec ![]() ![]() ![]() ![]() biedny Eryk ma takie skupiska ropni, ze nawet nie chcialybyscie tego widziec ![]() ale jest dzielny - mamy smarowac pudrem w plynie, dawac wapno i wit C a w piatek do kontroli Eryk oczywiscie zostal juz przewieziony do moich rodzicow (z czego sie bardzo cieszy bo uwielbia byc z dziadkiem) i bedzie u nich przynajmniej do konca tyg podejrzewam, ze jak mielismy sie juz zarazic to sie zarazilismy ale najbardziej boje sie o malego - bo to dopiero bedzie katastrofa ehh ciagle cos ![]() bylam wlasnie w tesco i kupilam mojemu biedaczkowi superowego magnetycznego gormita, dwa mniejsze, kolorowanki, kukurydze, ktora uwielbia, soczki, danonki, paroweczki i zaraz jade do rodzicow mu zawiezc wszystko napewno sie bardzo ucieszy z nowych zabawek biedny tak mi go zal
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Eryk
Czytałam właśnie o tej chorobie, te pęcherze są okropne. Muszą boleć albo swędzieć ![]() Miejmy nadzieje, że malutki sie nie zaraził
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
A mój mały śpi, wykąpany, najedzony
ciekawe jak długo będzie spał ![]() przy cycu oczywiście spędził pół godziny i jak na razie spi kwadrans no i po spaniu ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- No tak, jak moje dziecię śpi i ja mam chwilkę to oczywiście nikogo nie ma ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- i widzę, że wizaz ma coś pokićkane z godziną ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Eee, to spadam
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz zmykam na "M jak miłość"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Ja tez nie wyobrazam sobie gdybym nie miała synka przy sobie jakis dluzszy czas.
Czasami jak mama zabierze go na spacer i nie ma ich np. 2 godz. to ja juz prawie jajko zniose z tęsknoty
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Oczywiście jeszcze nie umie, ale bardzo się stara. Ma również brzydką egzemę (po podarowanych kosmetykach organicznych, ktore mu wybitnie nie podpasowały), więc bawimy się teraz w apteczne specyfiki.
w biodrach i brzuchu zostało. 

a jak sie znudzi to ciepla herbatka/cyc i nyny

a czasem wypije tylko 60ml......