|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Eleeri może jeszcze nastaną dla nas dobre czasy....
Przygotowania do ślubu idą pełną parą, ciagle latamy i cos zalatwiamy. Mam nadzieje ze wszystko dobrze pojdzie i ze moj Maluszek wytrzyma bez mamy cala noc
|
|
#2552 | |||||
|
celebriti
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hahahha, zawsze jak to napiszesz to jest syrena
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
myslisz że wytrzyma jak budzi się co chwilke ![]() nie chcę być pesymistką ale czarno to widzę u Ciebie, bo masz takiego maluszka jak mój no własnie, znowu zasiadłam przed kompem i znowu ryk z pokoju obok ![]() już cycki mnie bolą, Mati zrobił sobie z nich smoczka
|
|
|
#2554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A zostawiasz pianę na główce przez 1-2 minuty? U nas działa Cytat:
Wiem, o czym piszesz , chociaż taka mega histeria zdarzyła nam się raz, to ciągle się boję, że się powtórzy A najgorsze jest to, że nie wiadomo co robić Tak wcześnie się kąpiecie? Cytat:
![]() Cytat:
, ale też mamy brać - na zmianę: jeden miesiąc ja będę brała witaminy dla karmiących, drugi - Kubuś Cebion Multi, bo sam Cebion to witamina C.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moi chłopcy już śpią, ja też uciekam, dobranoc
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to muszę oliwkować i drapać ![]() teraz się kapiemy koło 19, tylko ja dużo wczesniej szykuje wszystko (mały wtedy spi i nie musze się nim wtedy zajmować) już 2 tydzień kapię go sama i musze mieć wszystko przygotowane bo nikt mi nie poda jak mały będzie na stole a kiedy będę siedzieć na wizazu ? ![]() coś za coś ![]() moi nie spią więc i ja nie mogę, a już bym się położyła
|
|
|
#2556 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz też szykuję kapiel wcześniej, bo małż w delegacji i muszę sobie sama radzić ![]() Cytat:
cieszę się ze miałaś udany dzień Cytat:
zeby nikt z Was się nie zaraził!Cytat:
Cytat:
u nas ta histeria już była drugi raz ... masz rację, nie wiadomo co robić ![]() my też jesteśmy "piersiowi" i bierzemy CebionMulti z zalecenia pediatry No to uciekam już spać ... sama
|
|||||
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla Eryczka od Wizażowej cioci
. Biedny chłopczyk... ![]() Cass, mały został przebadany wzdłuż i wszerz. Nie znaleziono nic, przypuszczają, że cofa mu się sok żołądkowy i to powoduje dyskomfort, takie "kwaśne odbijania". Na siatce centylowej, gdzie ma zapisywaną wagę widać, jak spadł z 75 na 25 centyl (to wciąż w normie) i jak przez dwa ostatnie miesiące przyrost wagi jest statyczny. (wiem, że to źle brzmi, ale wiecie o co chodzi )Cieszę się, że twój Kuba tak ładnie je kaszki. Też kiedyś próbowałam bananową, ale było wielkie plucie , bo słodka. Miramejku, kaszka w butelce jest rzadsza, właściwie to nie kaszka, tylko zagęszczone mleko , jak Antoś sobie łyknie przez większą dziurkę ciut za dużo, to już nie je dalej, a przez mniejszą się smok zatyka. Kaszka/kleik podawany łyżeczką jest gęsty, Antoś dostaje odrobinę "przeżuwa" i połyka, nie dławi się tak, jak płynną kaszką. Kombinacje wszystkich butelek i różnych smoczków już zostały przerobione, najlepiej leży mu Dr Brown.Mam nadzieję, że Twoje szczęście będzie piło i jadło wszystko pod każdą postacią Dziś będę chwalić Antosia , nawet ładnie jadł i nawet obudził sie 2 godziny po wieczornym mleku, porozrabiał trochę i jeszcze ciut dojadł Wszystkim życzę spokojnej nocy, szczególnie Eleeri i innym mamom nieśpiących bobasów.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-10-12 o 23:30 |
|
|
|
#2558 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() najbardziej zal mi Eryka - biedny sie meczy, wie, ze nie moze drapac i powstrzymuje sie ze lzami w oczach a te bable.....eh wyglada to okropnie
|
|
#2559 | |
|
Rozeznanie
|
Svinecko wspolczuje takich przezyc
Mocno zaciskam kciuki, aby kuracja szybko zadzialala i by Eryk juz nie cierpial (a Ty z Nim )Cytat:
Moze da sie w te wtorki zamknac w toalecie i odciagnac troche mleka, aby Cie troche "odciazyc"? Hej dziewczyny! U nas minal najgorszy dzien tygodnia, czyli poniedzialek zawsze wtedy cos nam wypadnie nie tak. Wczoraj mialam krotka pogadanke z mezem, bo cos chyba Go rozleniwilam W weekendy jest super, wszystko przy Ani zrobi, wykapie, pobawi sie, przebieze. Ale tydzien przychodzi- a checi odchodza. Faktem jest, ze maz jest zmeczony, wraca kolo 18, czasem pozniej do domu po calym dniu pracy. Ale niestety, Ania tego nie rozumie i nie pojdzie spac po cichutku, aby tatus mogl sobie poogladac tv Juz i tak robie wszystko, dom sprzatam, zakupy robie, obiad ugotuje, po nim posprzatam, kawe pod nos podsadze- jednak oczekuje, ze mnie wieczorem choc troche odciazy, bo przeciez nie siedze caly dzien i nie ogladam telenoweli, tylko latam przy Aneczce. A tu mowie , zeby wzial corcie na krotki spacer "och, taki jestem zmeczony", mowie, ze trzeba Anie wykapac "musimy? przeciez nie trzeba tak codziennie" A pozniej w lozku sie skarzy, ze Ania tylko przy mnie sie smieje i do mnie gaworzy, i ze Go nie poznaje (nieprawda, przesadza ). Ech mezczyzni ![]() Kiedy wracacie do pracy? Macie ustalony miesiac, czy "zobaczycie, jak to bedzie"?
|
|
#2560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
) i teraz tylko myję główkę i czeszę normalnie włoski.A czemu sama kąpiesz od 2 tygodni? Podziwiam Cię, ja bym nie dała rady wykąpać Kuby sama Cytat:
My bierzemy teraz Cebion, a potem dojdzie jeszcze Multi Czy Twój Bartek też nie lubi witaminy K? Mój na początku pił, a teraz pluje , dobrze, że tylko do końca października muszę ją dawać.Cytat:
Mariola teraz rozumiem, czemu się martwisz, że Antonio mało je, może to cofanie soku żołądkowego samo minąć? Cieszę się, że chociaż dziś ładnie zjadł, zawsze coś Cytat:
Cytat:
![]() Mój też sporo pracuje, ale żeby pobyć z Kubą i pomóc mi, wraca wcześniej i odpracowuje to o 4 rano. Co prawda myślę, że na dłuższą metę to będzie ciężkie, bo wyspać się trzeba, ale na razie nie znalazł innego sposobu, a wiem, że zależy Mu i na pracy (bo lubi) i na Kubusiu Ja będę siedziała z Małym, ile się da. ========================= A moje dziecię dzisiaj zrobiło rodzicom niespodziankę i wstało już o 1. Całe szczęście druga pobudka była już wtedy, gdy i my wstawaliśmy
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Antonio wstał dziś o 6, czym uszczęśliwił tatusia, bo mógł go zobaczyć i poprzytulać przed wyjściem do pracy ![]() Sama się dziwię, że moje dziecię nigdy nie budzi się z płaczem, tylko stęka i woła po swojemu kogoś , a pojawienie się znajomej twarzy wita szerokim uśmiechem ![]() Miramej, mam nadzieję, że minie z czasem
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-10-13 o 08:56 |
|
|
|
#2562 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
szukam kombinezonu dla Amelki bo zapowiadają już opady śniegu z deszczem więc czas na zakup. znalazłam kilka i mam do was prośbę zerknijcie i poradźcie który wziąć. takie 2 częściowe są fajne ale chyba mało praktyczne bo trzeba jeszcze dokupić butki i rękawiczki. a tu od razu są. kurtkę Amelka od babci dostała to ma taką ciepła. ok wstawiam linki i proszę o pomoc http://www.allegro.pl/item773210445_...zon_4love.html http://www.allegro.pl/show_item.php?item=762477823 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=775771207 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=771421522 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=775041140 jeden ma chyba rozmiar 80. nie wiem czy to nie za duże i czy 74 wystarczy, jak myślicie?? a i jeszcze te dwa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=772853079 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=772769113 Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-13 o 09:26 |
|
|
|
#2563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
a moje dziecko wczoraj znowu poszło spać po północy ![]() i to chyba dlatego, że dostało czopek w zadek i przy cyciu ostatecznie zasnęło, by zbudzić się za 2 godziny ![]() teraz śpi (pukam w niemalowane ) a ja spokojnie i w normalnym tempie jem śniadankoCytat:
co do nocy to dziękuję ![]() Cytat:
![]() miejmy nadzieję że szybko mu to przejdzie Cytat:
![]() ja już pisałam, że wracam w styczniu ![]() Cytat:
![]() No kąpię, bo małż ma teraz popołudnia w pracy i wraca koło 21, dawniej tak kąpałam ale potem nam brakowało czasu na kąpiel, na kolację, itp a teraz przynajmniej mogę wywietrzyć pokoje przed nocą Dałabyś radę, dała a kto u Was kapie małego ? To co to za pracę ,a ten Twój Mąż że ją lubi ? ![]() Tzn ile będziesz siedziała, nie wracasz do pracy ? He, he pierwsza w nocy powiadasz, gdyby nie wczorajszy czopek to mój może poszedłby dopiero spać o tej porze
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
. Z tych, które wstawiłaś podoba mi się 4., ten Baby Mac Cytat:
![]() Też myślę, że z Kubą nam się poszczęściło (i mnie z Małżem też), ale swoje w doopę w życiu dostałam ![]() No my kąpiemy o 20., a o 22. idziemy spać, więc czasu potem mało, dlatego ja biorę prysznic przed kąpielą Kuby, a Małż, gdy posprząta po kąpieli, w czasie. gdy ja karmię i usypiam Malucha. Nie dałabym rady Mój Małż to pracoholik - naukowiec , nie znosi tylko zajęć ze studentami . Dlatego też może sobie pozwolić na pracę w domu i pracowanie w tych godzinach, które Mu odpowiadają (oprócz wspomnianych nieszczęsnych zajęć )Siedzieć z Małym będę pewnie co najmniej 3 lata, tym bardziej, że nie mam dokąd wracać, bo przed zajściem w ciążę byliśmy przez rok za granicą. Ale nocny Marek z tego twojego syneczka
|
|
|
#2565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() mamuski nie wiem o co chodzi tej mojej dziecinie- dotychczas lubila sie kapac ale od 2 dni jest jeden placz w kapieli-zaczyna sie jak wloze ja do wanienki i wtedy nie wiem czy ja myc czy wyjac bo tak mi jej zal......Cytat:
poki co specjalnej diety nie mam tylko cwicze codziennie na orbim i mam nadzieje ze za jakies 2 mce juz wejde w moje 34 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam że dziewczyny kupują 2-częściowe żeby np w samochodzie łatwiej zdjąć górę do wózka z kolei lepszy jest 1-częściowy
|
|
|
#2567 |
|
Rzabbocop
|
Mariolu Helenie tez sie cofalo, ulewalo, chlustalo, meczyla ja zgaga. Jadla male ilosci (ok 60 ml) ale czesciej (co ok 1,5-2h) sama tak sobie ustalila i duzo mniej meczyla sie w takim systemie
Spadla z 93 centyla na ok 40. Po jakims czasie zauwazylam, ze objawy sie nasilaly kiedy pozwalam sobie na troche wiecej mleka krowiego w diecie. Jak bedziesz miala dosc albo bedziesz chciala pogadac czy pomilczec, to zapraszam |
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też zawsze wszystko tak samo, a jednego dnia jest płacz, drugiego nie ![]() Ja go kupiłam w aptece internetowej (ale z Gdańska), są też na allegro ![]() Cytat:
Zapomniałam Wam napisać - Karola się odezwała , jutro ma sprawę o alimenty, prosiła o kciuki . Obiecała, że wpadnie po rozprawie i nam wszystko opowie.A u nas pada grad , włożyłam Kubę do wózka w domu, żeby Go trochę oszukać, że niby spacer, ale chyba się nie dał nabrać
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-10-13 o 11:21 |
||
|
|
|
#2569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze cos sie odmieni i Antonio zacznie ladnie jesc Cytat:
Svinecka buziaki dla Eryczka. Jejku taka paskudna choroba mu sie przytrafila. mam nadzieje ze nie pozarazal was. Opryszczka mi sie robi
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana uważaj bardzo, jak jeszcze byłam w ciąży, to Małż gdzieś przeczytał, czy usłyszał, że dziecko zarażone opryszczką dotknął paraliż . U nas to On musi uważać, bo ja nie miewam.
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Dlaczego musiala mi sie zrobicCalowalam ja rano jak jeszcze nie czulam ze mi sie robi . Tym razem nic nie swedzialo, poczulam dopiero jak sie mylamPokaze wam moja Lenke Załącznik 2580792 Załącznik 2580793
|
|
#2572 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
i trzymam kciuki za sprawe
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Miramej, p4w, Cass, katarzynka, eleeri, mariola, Svinecka, czekoladka, Ania, Groszkolino dziękuję Wam bardzo. Dla mnie to b.trudne, ale staram się być silna i pogodna dla synka, bo On odczuwa mój niepokój. I tak jak pisała Kasia - matka potrafi wiele znieść. Te wszystkie badania i późniejsze diagnozy ![]() Mój Małż jest dla mnie wsparciem, tylko On przeżywa wszystko bardzo to uzewnętrzniając, a ja odwrotnie - duszę w sobie... Cass, operacja jest prawie pewna. Piszę pewna, bo jeszcze nie ma ostatecznej decyzji. Pod koniec listopada powtórzymy wszystkie badania i ... Teraz, po renoscyntygrafii okazało się, że Jego l.nerka pracuje na 41%, a od 40% w dół już operują Od porodu poszerzenie bardzo narasta i nie ma co liczyć na cud. Usg pokazuje, że jest w przedziale poszerzenia, w którym operują co drugie dziecko. Wiem, że operacja ma mu pomóc, ale przeraża mnie sama myśl o niej. Będzie ciężko, ale dam radę, bo nad życie kocham mojego Smefra. Nawet nie jestem w stanie wyrazić tego słowami. Niestety Maciek jest płaczliwym dzieckiem i czasami zastanawiam się, tak było wczoraj, czy jak popłakuje cały dzień, to nie jest wynikiem chorej nerki. Tak bardzo chciałabym Mu pomóc Svinecko zdrówka dla Eryczka. Bidulek ![]()
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenka śliczności Jak się miewa dzisiaj Twój starszy synek? Cytat:
|
|
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ![]() ale było, minęło, masz teraz grzecznego synka i może tym los chce Ci teraz to wynagrodzić Ja przed małego kąpielą nie mogę się kąpać bo z reguły przy tej jego kąpieli się spocę, albo zostanę obsikana dałabyś radę zapewniam Cię, ja też myślałam że sobie nie poradzę, zwłaszcza, że młody coraz bardziej ruchliwy i się mocno wygina, ale jeżeli ja go nie wykąpię to nikt tego nie zrobi (małż zapowiedział że najwcześniej wykąpie młodego jak ten będzie siedział )małz tylko później wylewa wodę z wanienki, bo ja bym pewnie wylała po drodze ![]() nawet sprzątam po kąpieli bo jak małż to robi to później nic nie mogę znaleźć ![]() Och, zazdroszczę Ci nie tylko grzecznego synka ale i małża ![]() To że nocny Marek to na bank po nas, ale że nie lubi spać, to nie wiem po kim ma ![]() bo my z małżem to bardzo lubimy spać (nawet nasz pies lubi )Cytat:
![]() u nas jak czegoś nie maja to się zamawia i na drugi dzień już jest ![]()
|
|
|
#2576 |
|
BAN stały
|
dzięki za rady
magi, musisz być dobrej myśli. jeśli konieczna będzie operacja to dla dobra maluszka i potem będzie tylko lepiej, razem będziecie szczęśliwi. wiem że łątwo mi pisać ale nie wiem jak cię pocieszyć i wesprzeć svinecko, dużo zdrówka dla synka syla, Lenka prześliczna a jakie oczka ma super a tutaj dzisiejsze zdjęcie Amelki udało mi się zrobić jak się uśmiechała i jedno zdjęcia kombinezonu, babka mi wysłała ma na sprzedaż taki, co myślicie?? Załącznik 2580851 Załącznik 2580852 Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-13 o 12:20 |
|
|
|
#2577 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() napewno wszystko bedzie dobrze, musisz wierzyc w to bardzo mocno - Twoj Smerfik jest napewno silny i dzielny i wszystko bardzo ladnie zniesie, bede trzymac kciuki z calej sily aby operacja (jesli bedzie) sie powiodla i zeby juz bylo tylko lepiej nie jest najgorzej, bawi sie i oglada bajki - moja mama w pracy, ojciec mowil, ze tylko wiercil sie cala noc i nie mogl spac ale tak to jest ok - tylko trzeba uwazac zeby nie drapal no i nie ma za bardzo apetytu ale to normalne jak sie jest chorym a ja juz rano kupilam mu nowego bionicla i wieczorem zawioze mu zeby sie pobawil oczywiscie w tajemnicy przed TZ bo krzyczy na mnie ciagle, ze go rozpieszczam
|
|
|
#2578 |
|
BAN stały
|
ciekawa stronka
http://twoj-niemowlaczek.com.pl/miesiac3.php |
|
|
|
#2579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki ![]() ![]() a u nas od rana pada śnieg ![]() jest zimno i ponuro a w zeszłym roku o tej porze było tak pięknie, na dowód tego zdjęcia ![]() Cytat:
nie wiem co to, na szczęście mnie omija śliczna ja też ubóstwiam stópki mój jeszcze je tak fajnie rozczapierza ![]() Cytat:
bądź dobrej myśli w końcu to dla jego zdrowia
|
|
|
#2580 | ||
|
Rozeznanie
|
Magi77 mocno Cie
, badz dobrej mysli, takie mlode organizmy szybko regeneruja sily po chorobach/operacjach.Cytat:
. Miramej, dzieki za info!Grad? No niezle, zima juz sie do was skrada. U nas dzisiaj pieknie, 15 stopni, slonko.Cytat:
. zaczelam smarowac od razu gdy poczulam swedzenie- po 5-6 dniach zeszlo. Pamietaj, zeby nie dotykac okolicy ust i czesto myc rece, gdy bedziesz brala Lenke. Podobnie jak dla Ciebie, dla mnie najciezszy byl zakaz calowania coreczki . Ale nie martw sie, to minie! A fotki sliczne!! A u nas kapiemy na zmiene- raz maz, raz ja. Szczerze mowiac, na poczatku sie balam, bo mam male dlonie, ale polozna nauczyla mnie solidnego chwytu i jakos sie przemoglam. Ja do pracy wracam od stycznia. Ale tylko na jeden dzien, Ania bedzie wtedy w zlobku. Nie wiem, jak to przezyje... Zauwazylam, ze Aneczka robi sie coraz bardziej komunikatywna. Duzo sie smieje, guga, zauwaza juz niektore zabawki, wczoraj nawet jedna trzymala w raczce. Jest tak slodka, Jej usmiech doslownie topi mi serce- moge byc nie wiem jak zmeczona- a Jej jeden usmiech wynagradza wszystko I fotka mojej coreczki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

ale juz zmykam na "M jak miłość" 

)
zawsze wtedy cos nam wypadnie nie tak. Wczoraj mialam krotka pogadanke z mezem, bo cos chyba Go rozleniwilam 

, włożyłam Kubę do wózka w domu, żeby Go trochę oszukać, że niby spacer, ale chyba się nie dał nabrać