Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-13, 13:20   #3811
Ravenne
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Moje dziecko właśnie próbuje wydostać się przez pępek
Znamy to

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Ostatnio kupilam jej taka maskotke z pozytywką i jak sie rusza i mnie juz bardzo brzuszek boli to przykladam jej ta grajaca pozytywke i momentalnie sie uspokaja i zasypia - jestem w szoku, wy tez tak macie...
Muszę spróbować

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Moja siostra zaraz po porodzie lezala sama ale wczoraj polozyli jej jakas dziewczyne ,mama mi dzis opowiadala ze jakas dziwna ta dziewczyna bo jak wczoraj u siostry byli to ta dziewczyna wyzywała lekarzy,bluzgała,jej tz przyszedl jakis pijany czy cos takze siostra nie ma za wesolo i juz miala nadziej ze dzis wyjdzie a tu niestety dopiero chyba jutro jak bedzie z nimi tzn z nia i mala wszystko dobrze
Masakra takie towarzystwo mieć :/

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

ja jeszcze chwilowo pozdrawiam Was ze szpitala.. dzis prawdopodobnie wyjde do domku.. powiem Wam, ze jestem strasznie rozczarowana szpitalem, do ktorego trafilam ale trudno.. zazwyczaj ciaza podtrzymywana jest do końca 36 lub nawet 38tc kiedy dzidziuś bedzie "dorosły" a tu gdzie jestem uwazaja ze 34 tyg to juz wystarczajaco wiec po skończeniu 34 tc odstawili mi wszyttkie leki mimo skurczy i poniewaz nie urodziłam w dobe po odstawianiu to mnie do domu wypisują... ech... teraz jak cos sie zacznie dziac to bede musiala grzac do tego szpitala a przebicie sie ode mnie z miasteczka do centrum wa-wy (pl. starynkiewicza - ten szpital) moze zająć od 40min(mozliwe chyba tylko w nocy) do 3h (jak beda korki)... no ale trudno. na razie tyle ode mnie.. ciesze sie, ze w czasie jak z Wamii nie byłam zadna się jeszcze nie rozpakowała oby tak dalej miłego dnia
Trzymam kciuki, żeby dwupak był jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
po czwarte
dzisiejsza noc z poduchą pod brzuszkiem i między nogami i efekt :
wyspałam się!
tzn. budziłam sie i owszem, ale miednica tak nie boli, i w ogóle jakoś tak śniło mi się kolorowo!
?
Ja tak od 3 miesięcy już sypiam i nie wyobrażam sobie spania bez poduchy, ciekawe czy po porodzie wrócę do spania na brzuchu

Trzymam mocno kciuki za Jagode!

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Ja wczoaj nie zdalam relacji po wizycie bo jakos tak mi zeszlo. A wiec Kamilka ma juz 2400 g wszytsko jest ok ale jeszcze nie pcha sie na swiat w sumie jeszcze ma czasu duzo
Super, że u Kamilki wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

My dostalismy od mamy tz'ta taki spiworek wiec chyba starczy...
Śliczny śpiworek

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj upal(tylko31) ale bardzo wietrznie, wieje wiatr "siroko" z afryki jest upalny, silny i pelem czerwonego kurzu, wiec jak wstalam (oczywiscie wszystkie okna mam pootwierane) zaraz bralam sie za szmatke a tz za odkurzacz.
Zazdraszczam tego ciepełka

Dzień dobry mamusie
U mnie noc nawet znośna, tylko jedna wycieczka do WC na autopilocie. I z nowych wieści to brzuch mi się obniżył, mój mąż trochę się tym faktem przeraził, ale miejmy nadzieję, że Alicja jak najdłużej posiedzi w brzuchu
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 13:22   #3812
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
to Ty go podawalas albo tarasia
http://allegro.pl/item758000070_slod..._promocja.html

a ja jak zwykle pomalpowalam
to domi daj znać jak ten kocyk, bo wygląda rzeczywiście ślicznie, zwłaszcza tem pistacjowy...może się skuszę na jescze jeden cieńszy przy okazji!

Cytat:
Witajcie Kochane

ja jeszcze chwilowo pozdrawiam Was ze szpitala.. dzis prawdopodobnie wyjde do domku.. powiem Wam, ze jestem strasznie rozczarowana szpitalem, do ktorego trafilam ale trudno.. zazwyczaj ciaza podtrzymywana jest do końca 36 lub nawet 38tc kiedy dzidziuś bedzie "dorosły" a tu gdzie jestem uwazaja ze 34 tyg to juz wystarczajaco wiec po skończeniu 34 tc odstawili mi wszyttkie leki mimo skurczy i poniewaz nie urodziłam w dobe po odstawianiu to mnie do domu wypisują... ech... teraz jak cos sie zacznie dziac to bede musiala grzac do tego szpitala a przebicie sie ode mnie z miasteczka do centrum wa-wy (pl. starynkiewicza - ten szpital) moze zająć od 40min(mozliwe chyba tylko w nocy) do 3h (jak beda korki)... no ale trudno. na razie tyle ode mnie.. ciesze sie, ze w czasie jak z Wamii nie byłam zadna się jeszcze nie rozpakowała oby tak dalej miłego dnia
Lucky rzeczywiście troszkę stresów z tym szpitalem wyszło, ale bądź dobrej myśłi. Odpoczywaj, zaciskaj nóżki, a jeszcze troszkę z nami pobędziesz

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
po pierwsze to : wiiiiitam w ten "piękny" jesienny dzień

ja zakupiłam pojazd Teutonii, i do niego jest taki śpiworek:
http://www.teutonia.pl/index.php?men...wietl=mininest

więc ten śpiworek + kocyk i bez pościeli się obejdzie

po czwarte
dzisiejsza noc z poduchą pod brzuszkiem i między nogami i efekt :
wyspałam się!
tzn. budziłam sie i owszem, ale miednica tak nie boli, i w ogóle jakoś tak śniło mi się kolorowo!

buziak i miłego dnia!

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

a napisz coś wiecej o połoznej, to w ramach tej usługi za 600zł, która się oficjalnie wykupuje???
Xpresja gratuluję udanej nocki, musimy teraz zbierac siły. A śpiworek do wózka rzeczywiście bardzo ładny i praktyczny. Ja mam zupełnie inny model wózka, ale musze pokombinować, może coś wymyślę

Cytat:
Czesc mamusie
Ja zmykam na pobranie krwi brrrrrr
Oczywiscie zasnac nie moglam i zasnelam dopiero ok 5 nad ranem.jeny kiedy ja sie porzadnie wyspie i zasne o ludzkiej porze oj wscieklosc mnie bierze juz.......

Milego dzionka ja lece a pozniej ide siostrze łozeczko przygotowac
Powodzonka Kachula na badaniach Ty poszłaś spać o 5 a ja wtedy juz nie mogłam spać. Znaczy się ży my to chyba jakos tak na zmianę działamy

Cytat:

Dzięki Kareninka za linka ja tez skorzystałam i wychodzi że moja Lenka to średniaczek Wszyscy mi wmawiają że brzuch za mały a tu prosze bardzo
I gratuluję, że jesteś jeszce w dwupaczku

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Fajnie że się tak zgraliście, że nawet po skonczeniu zajęć na SR dalej sie sami spotykacie. U mnie tez grupa jest fajna, ale na pewno koniec SR to bedzie koniec grupy i raczej to nie przetrwa. Jest fajnie na zajeciach, ale potem wszyscy zabiegani, kazdy leci do swoich zajeć.

Katarina nie trenuj z tym laktatorem za często.
Dzięki za relację z Kaminskiego. Brak znieczulenia mnie przeraża... czy gdzieś u nas w ktorymkolwiek szpitalu bedzie ZZO?

Też znam ten ból...nie ma nic gorszego niż pociecha-niejadek. Cierpliwosci Madziu, Iza z tego wyrośnie...

Czekam na relację jak podoba Ci sie książka.

Maly szaleje coraz bardziej ostro... Od rana brzuch mi skacze w te i we wte... Nie wiem czy wlaczać dzisiaj pranie, pogoda nei teges, ale chcialam same cieniutkie rzeczy z kolei poprać... a jutro ma być jeszcze gorzej....

Moja grupa z SR to też raczej nie przetrwa na po zajęciach... A z praniem to się wstrzymaj do następnego tygodnia, mam byc znowu 15 C i pogodnie. Ja się właśnie na następny tydz na pranko nastawiam.

Cytat:

dzieki kolanosiu, taka mam nadzieje, ze te nasze dolegliwosci ustapia
powiedz mi slonko ty mialas jakies problemy z nerkami przed ciaza???
ja ci podziwiam z tym tofikiem - masz u mnie mistrza

ja juz od kilku dni obolala leze w domku a tu jeszcze tyle rzeczy mi brakuje, a wy jak na zlosc zaginacie mnie za kazdym razem, jak nie majtki to staniki, kocyki, posciel do wozka, podkalady, ceratki.... a co poniektore to nawet laktatory na wlasnym biuscie przecwiczyly

musze sie wziasc za siebie, mam nadzieje, ze antybiotyki zaczna szybko dzialac i dzis wieczorem bol na dobre mnie opusci i moze w czwartek sie wybiore na jakies zakupy.

u nas dzisiaj upal(tylko31) ale bardzo wietrznie, wieje wiatr "siroko" z afryki jest upalny, silny i pelem czerwonego kurzu, wiec jak wstalam (oczywiscie wszystkie okna mam pootwierane) zaraz bralam sie za szmatke a tz za odkurzacz.

Zahario jak ja ci tej pogody zazdroszczę....A z zakupami na pewno zdążysz, spokojnie. Musisz się najpierw porządni wykurować A z nerkami przed ciążą to raczej nie miałam poblemów. Niby jakieś tendencje do piasku były ale przez ostatnie 10 lat nic nie dawało się we znaki. Ciąża zrobiła swoje, tylko u mie bardzo wcześnie bo pierwsze bóle u mnie pojawiły się już ok 17 tyg. No nic taka karma

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł

Nie zrealizowałam wszystkich planów, bo mnie brzuchol boli
Do koleżanki już nie doszłam, w dodatku jak wracałam do domu, zahaczyłam o aptekę i jak z niej wychodziłam to się potknęłam i przewróciłam
Cale szczęście nie na brzuch, tylko w stylu " złap zająca" czyli na kolana i ręce, ale i tak się trochę wystraszyłam.
W dodatku współpracy odmawiają mi chyba jelita, bo mnie takie bolesne kolki chwytają. Wzięłam sobie espumisan, bo w ciąży można, mam nadzieję, że pomoże.
Dobra to koniec narzekania
Ojej Brombi uważaj na siebie! dobrze że Ci się nic nie stało ....A swoja drogą to nasi TŻ mają dziwną moc krakania.....

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Wizytę mam dopiero o 15.15 wiec wieczorem napiszę co i jak...
Ale kciuki na pewno się przydadzą
Ja juz trzymam

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
już myslałam dzisiaj, że na porodówce wyląduje... miałam 40 sekundowe skurcze co 5 minut, ale póxniej zaczęły się wydłużac tak mnie od kręgosłupa bóle nachodziły...
a tak w ogóle to witam!
Ale z ciebie mądra i opanowana kobitka, ja bym pewnie juz w panike wpadła....Ale tak czy siak aloy do porodu juz pewnie całkiem blisko. Będzie dobrze kochana

A ja tak nadal w piernatach siedzę , pogoda pod psem i jakoś miejsca sobie znaleźć nie mogę....
Pozdrawiam was mamusie!
Stary 2009-10-13, 13:27   #3813
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

czesc dziewczyny,

ja juz odliczam dni i godziny do macierzysnkiego juz sie nie moge doczekac. w koncu sie wyspie... ehhhh...
Mala szaleje nawet polozna u ktorej teraz z racji zaawanasowania ciazy bywamy co tydzien sie smieje, ze strasznie aktywne to dzieciatko no ale to lepiej niz mialabym sie zamartwiac czemu sie nie rusza
poza tym wszystko przebiega ksiazkowo,wszystkie badania mieszcza sie w normie.
ciezko mi uwierzyc, ze do porodu zostalu Nam juz tylko 30 dni.

a poki co to mam pytanie do Kachuli27 -bo zdaje sie Ty tu jestes ekspertem kulinarnym ale jesli ktoras z Was moze mi pomoc to bede bardzo wdzieczna. otoz urzadzam kolacje tematyczna i potrzebuje jakis sprawdzony przepis na ciasto kruche do tarteletek (ale nie slodkich) na przystawke. moje kruche cos sie lamie ostatnio i nie moge z nim dojsc do porozumienia jakos.
z gory dziekuje

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 13:32   #3814
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość

Ale z ciebie mądra i opanowana kobitka, ja bym pewnie juz w panike wpadła....Ale tak czy siak aloy do porodu juz pewnie całkiem blisko. Będzie dobrze kochana
dziekuje, mam nadzieje, że w trakcie prawdziwej akcji też będę taka opanowana i że nie będe chciała uciec ze szpitala...a to bardzo prawdopodobne

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 13:35   #3815
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Uważaj na siebie

Sama w szoku byłam, ostatni raz to się przewróciłam chyba w przedszkolu

Cytat:

Pierzecie pieluszki tetrowe zanim je uzyjecie do dzidziusia??
Z tego co wiem, to wszystkie piorą

Cytat:
Ojej Brombi uważaj na siebie! dobrze że Ci się nic nie stało ....A swoja drogą to nasi TŻ mają dziwną moc krakania.....

No właśnie, żeby tak mi wykrakał 6 w totka albo łatwy poród, to było by coś

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 13:48   #3816
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Boże,wiedziałam ze mam za mało rzeczy ale żeby az tak

2pary spioszków-62
2 body z dł. rękawkiem-67
1body z kr. rękawkiem-62
2 spioszki -56
2 kaftaniki
2 bluzeczki
1 pół śpioszki ok. 67
SPODENKi
62 =1x,68=1x,68-74 =1x

strasznie tego mało ,Kochane powiedzcie Mi po ile czego mam dokupić .......zaraz biore dzieci i zmykam na miasto dokupie wszystko i Sobie moze kozaki na zime
Stary 2009-10-13, 14:02   #3817
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
2pary spioszków-62
1body z kr. rękawkiem-62
2 spioszki -56
2 kaftaniki
2 bluzeczki
1 pół śpioszki ok. 67
SPODENKi
62 =1x,68=1x,68-74 =1x
Spokojnie Asiu, przecież masz jeszcze dużo czasu
Tak dokładnie co do sztuki to Ci nie napiszę, bo ja ciuszkowych zakupów nie kontrolowałam i pewnie mam za dużo.
Ale żeby spokojnie nadążyć z praniem i suszeniem, to myślę że tak po 5-6 sztuk ze wszystkiego by Ci sie przydało.
Dokup bodziaków z długim rękawem, te najmniejsze na początek polecam kopertowe, rozpinają się całe i łatwiej noworodka w nie wsadzić.
Najlepiej, jak kupisz tak żebyś miała po kilka sztuk body albo kaftaników, śpioszków z rozmiaru 56 i 62.
Polecam też pajace, bo się rozpinają całe i wygodnie się je wkłada, moje koleżanki-mamy wszystkie mi je doradzały
Tu na poczekalni jest wątek o tym czego i ile kupować, tam są porady doświadczonych Mamuś.

Stary 2009-10-13, 14:03   #3818
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Boże,wiedziałam ze mam za mało rzeczy ale żeby az tak

2pary spioszków-62
1body z kr. rękawkiem-62
2 spioszki -56
2 kaftaniki
2 bluzeczki
1 pół śpioszki ok. 67
SPODENKi
62 =1x,68=1x,68-74 =1x

strasznie tego mało ,Kochane powiedzcie Mi po ile czego mam dokupić .......zaraz biore dzieci i zmykam na miasto dokupie wszystko i Sobie moze kozaki na zime
zalezy jaki twój dzidziuś "zapowiada" sie duży- jesli taki standard ok3500 to na pewno 2 pary śpioszków 56 to za mało-jesli jest duży no to musisz 62 dokupic. Ja do szpitala potrzebuje wszystkiego po 5sztuk.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 14:05   #3819
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dziękuje Bombrusiu ,zastanawiam sie czy wogóle kupowoac rozm. 56 ,ja byłam długa jak sie urodziłam i Tż tez ....i nie wiem..... możliwe żeby mała był dużo mniejsza ....a moze do zależy od tego co jem ...yy ....a masz linka do tego wątku
Stary 2009-10-13, 14:08   #3820
carolans
Zadomowienie

witajcie!! ja dzisiaj byłam na usg i wielkie zaskoczenie bo termin na 8 grudnia mi się przesunął, czyli tydzien wczesniej. Na 100%dziewczynka potwierdzona, no na 99% bo to różnie bywa wszystkie wyniki książkowo, a waży 2kg. Pewnie dlatego tak mi ciężko ostatnio heh

Trzymam za was kciuki i żeby nasze dzieciaczki w terminach chciały wychodzić

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 14:10   #3821
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Bombrusiu ,zastanawiam sie czy wogóle kupowoac rozm. 56 ,ja byłam długa jak sie urodziłam i Tż tez ....i nie wiem..... możliwe żeby mała był dużo mniejsza ....a moze do zależy od tego co jem ...yy ....a masz linka do tego wątku
Co do tych rozmiarów... to ja juz pisałam kilka razy o tym, że moja kumpela urodziła syna 4 kg i 60 cm i mówiła mi, że na początku spokojnie rozmiar 56 był mu dobry. To też zależy jakiej firmy, bo czasami ten sam rozmiar różnie się wielkością zależnie od firmy.

Link do tego wątku :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370468

Stary 2009-10-13, 14:14   #3822
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dokładnie mam jeden welurkowy i niby rozm. 56 a jak mie. do innych do 62 ...
Stary 2009-10-13, 14:26   #3823
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w sumie większość w 62 i jak się okaże, że za duże, to wyślę tzta do sklepu, napiszę jaki rozmiar ma dokładnie kupić
Zresztą jeśli chodzi o ubranka dla maluchów, to nawet lepiej żeby było troszkę większe i służyło dłużej niż mniejsze i tylko na jeden raz.

Ciekawa jestem jak tam Jagodaaa. Pewnie już tuli swoje maleństwo w ramionach

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-13 o 14:29
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 14:57   #3824
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:

no tak, ale cie rozumie, przedwczoraj rodzila moja przyjaciola i malutka jest taka slodka, ze juz mnie zazdrosc wziela, -ona juz ma a ja jeszcze pewnie z miasic bede czekac. ale tak jak mowisz, kazda musi swoje odczekac

wynik biopsji powinien byc w srode.
wiesz moj tz juz sie ze mnie smieje, ze co tydzien w sobote mam nowe dolegliwosci, ale prawde mowic to nerka dala mi popalic

w prawej nerce zrobil sie "zastoj" jest opuchnieta a wszystko, poniewaz macica rozpycha sie w jej strone niemilosiernie ja uciskajac , wiec dostalam antybiotyki, i voltaren przeciwbolowi, i jeszcze jakies tam smieszne czopki na rozszezenie kanalikow.
jeszcze jutro dodatkowe badanie moczu....
dziewczyny juz mam tego dosc, a ja planowalam 4 dzieci chyba zrezygnuje z duzej rodzinki

aaa zapomnialam powiedziec, ze podczas usg nerek podgladnelismy mala, pani gin stwierdzila, ze miriam jest juz gotowa do wyjscia, glowka nisko i szyjka systematycznie sie skraca
och jak ja juz bym to chciala miec za soba.

No strasznie ten czas się zaczyna dłużyć, zwłaszcza że niestety z musu większość czasu w domu spędzam - a po kilku latach intensywnej pracy trudno mi się w tym odnaleźć

Trzymam kciuki za wyniki biopsji!!! A jak w ogóle tarczyca - zmniejszyła się troszkę?
No i te nerki... podobno ból jest okropny...

Ja też bym chciała - ale oczywiście wiem, że na tym etapie to jeszcze stanowczo za wcześnie. Nawet nie mogę jakoś specjalnie narzekac na dolegliwości, zwłaszcza w porównaniu z kilkoma z nas, ale np. ze snem coraz gorzej, mam ostry ból w kolanie lewym co noc, właściwie pół nocy mam z bańki - i jestem wiecznie niewyspana... No i oczywiście chęć zobaczenia synka - upewnienia się, że zdrowy, "mania" za sobą porodu...

Cytat:
A co do mauszków to jak czytam o waszych skurczach, czopach i szyjkach to już nie mogę się doczekać a tu jeszcze tyle czasu...9 tyg...matko jak ja to wytrzymam!

U mnie prawie 11 tygodni - na samiutkim końcu pewnie dołączę do odchowalni - jak dotrzymam do terminu a żadna z grudniówek się nie przeterminuje

Cytat:

A powiem Wam ze jak go kupowalam to sie niezle usmialam bo mi sama pani sprzedawczyni odradzala taki kocyk bo jej synek po 2 latach!!!!!!uzywania takiego kocyka dostal uczulenia od tego kocyka....widac bylo ze ta pani jakas nie ten teges wiec zapytalam jej a czesto pani prała ten kocyk a ona-no nie,ani razu bo bylo napisane zeby nie prac w pralce......myslalam ze padne

O ja pierdziu - biedny synek szkoda może, że nie uświadomiłaś pani, że są jeszcze inne sposoby na upranie ubrań

Cytat:
Lada dzien bedzie pewnie juz nowy watek (przy waszym tempie pisania)i tam juz koniecznie trzeba dopisac ROZPAKOWYWANIE bo widze ze jednak duzo pazdziernikówek jednak bedzie

Eeeee ja nie chce zostać samaaaa ;( ;( ;(

Cytat:
Witajcie Kochane
Cytat:

Rybko, a może uda ci się dostać do innego szpitala -w końcu w wawie ich nie brak... może Madalińskiego, Zofia, Solec (to moje trzy potencjalne wybory na poród)? Bo o Starynkiewicza takie sobie opinie słyszałam, tak samo inflancka (tam to w ogóle padaka) a z kolei Karowa niby b. dobry oddział patologii ale tną wszystkie jak leci - co dla mnie jest dyskwalifikujące. To rzeczywiscie trochę dziwne podejście!! A gdzie masz prowadzącego lekarza?

Cytat:
Boże ,wiedziałam ze mam za mało rzeczy ale żeby az tak
Cytat:

2pary spioszków-62
1body z kr. rękawkiem-62
2 spioszki -56
2 kaftaniki
2 bluzeczki
1 pół śpioszki ok. 67
SPODENKi
62 =1x,68=1x,68-74 =1x

No rzeczywiście nie jest tego dużo ja nawet nie wiem, ile czego mam - ale fuurę, aż za dużo - bo kupiłam troche a też sporo dostałam i na pierwsze pół roku mam z tym spokój. Ale pocieszę cię że tak jak z ciuszkami mam właściwie spokój, tak właściwie nic innego (oprócz wózka) nie mam...
Podobno używa się na początku najwięcej pajacyków i śpioszków, oraz body- dziewczyny wklejały listy... na pewno po parę sztuk każdego z każdego rozmiaru

A ja z innej beczki - co zrobić, żeby się zmobilizowaaać!! tak mi się nie chce nic robić, że aż mi wstyd. Potrzebuję zajęcia, bo oszaleję...

A dzisiaj mamy SR - to akurat fajne i położna prowadząca zapowiedziała, że co najmniej do 21 dzisiaj będzie (czyli 3,5 godziny) - będziemy gadać o porodzie i ona się nastawia na 1000 pytań do... czyli będziemy 22.30 w domu. Na razie szukamy samochodu do kupienia i jeździmy pociągiem podmiejskim, a wieczorem co godzina jeżdżą - chyba padnę na ryjek jak dobrniemy do łóżka

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 14:58   #3825
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Zapomnialam sie wa przedtem pochwalic ze dzis z Kamilka zaczynamy 36 tydzien

A teraz uciekam sie szykowac bo ide na impreze z okazji dnia nauczyciela mamy spotkanie w restauracji, zagladne wieczorkiem papa

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:01   #3826
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Co do tych rozmiarów... to ja juz pisałam kilka razy o tym, że moja kumpela urodziła syna 4 kg i 60 cm i mówiła mi, że na początku spokojnie rozmiar 56 był mu dobry. To też zależy jakiej firmy, bo czasami ten sam rozmiar różnie się wielkością zależnie od firmy.

Link do tego wątku :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370468
Dokładnie tak jak piszę Brmobusia, ja też mam kilka ciuszków 62, które wyglądają albo na 56 albo już na 68. To jest tak jak z ciuchami dla nas, też zależy od firmy która szyje.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:03   #3827
malina81
Zadomowienie

Cytat:

A teraz uciekam sie szykowac bo ide na impreze z okazji dnia nauczyciela mamy spotkanie w restauracji, zagladne wieczorkiem papa
No to miłej imperezki. My w tamtym roku pojechaliśmy na weekend do Zakopanego
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:20   #3828
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Ja dziś znów czuję się że coś jest nietak.

Jak chodzę to normalnie jakbym miała zaraz urodzić,czuję że takjakby mnie bolało krocze tak dziwnie jakby koał mnie po pęcherzu i to najbardziej boli.

To chyba na dniach :conf used:
Stary 2009-10-13, 15:24   #3829
elalank
Zadomowienie

Witam mamuśki

Musiałam Was nadrabiać na 2 razy, bo mnie oczy od monitora bolały.W międzyczasie byłam w sklepie i padał deszcz gradem, i tak dzisiaj na przemian ze słońcem

lucky- będzie dobrze, poleżysz z nogami w górze i urodzisz o czasie

jagoda-

cieszę się, że po wizytach Dzidziole zdrowe!

wybaczcie, ale strasznie śnięta jestem więc nie odniosę się do wielu wypowiedzi, Ide się położyć, bo oczy mi się kleją!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:29   #3830
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Gratki z okazji kolejnego tygodnia
I życzę udanej imprezy

A ja właśnie słucham sobie Rachmaninova i muszę powiedzieć, że jestem w szoku jak córcia się uspokoiła. Chyba wypalę sobie płytę, żeby mieć do porodu
Stary 2009-10-13, 15:29   #3831
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
jak to bez??
no na boso

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Wizytę mam dopiero o 15.15 wiec wieczorem napiszę co i jak...
Ale kciuki na pewno się przydadzą
no to trzymam

Cytat:
ja upralam i poprasowalam.

uzywac pieluszek do dzidziusia fajnie napisalas tez tak bede mowic

Cytat:
dzis jest dzien naczyciela??
baw sie dobrze

sprawdzilam wyniki online.
znow mi aspat i alat skoczyly w gore a biore leki jak mi przepisali.. moze ten hepatil bardziej pomagal bo byl z kroplowki?? w kazdym razie do szpitala poszlam z prawie 700U/l tam mi zbili do 183U/l a dzis znow jest 506 U/l alat.
aspat 221 a bylo juz 50

tarczyca w pozadku

jutro mam konsultacje w szpitalu. znow 3/4 dnia spedze w poczekalni

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:36   #3832
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

A ja właśnie słucham sobie Rachmaninova i muszę powiedzieć, że jestem w szoku jak córcia się uspokoiła. Chyba wypalę sobie płytę, żeby mieć do porodu
Moj maly uwielbia Mozarta, Bacha i Leonarda Cohena...biore na pewno do szpitala...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
znow mi aspat i alat skoczyly w gore a biore leki jak mi przepisali.. moze ten hepatil bardziej pomagal bo byl z kroplowki?? w kazdym razie do szpitala poszlam z prawie 700U/l tam mi zbili do 183U/l a dzis znow jest 506 U/l alat.
aspat 221 a bylo juz 50

tarczyca w pozadku

Ciekawe co powiedza na konsultacji...wspolczuje czekania, ale na to nie ma mocnych chyba...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:37   #3833
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Ja dziś znów czuję się że coś jest nietak.

Jak chodzę to normalnie jakbym miała zaraz urodzić,czuję że takjakby mnie bolało krocze tak dziwnie jakby koał mnie po pęcherzu i to najbardziej boli.

To chyba na dniach :conf used:
Akurat ból krocza i kopanie po pęcherzu nic nie znaczą jeśli chodzi o poród - ja jestem w 30 tc i mam tak od jakichś 3 tyg. Tak się robi, bo jest duże przekrwienie warg sromowych od ucisku, a dziecko kopie gdzie popadnie - tak więc luz

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:39   #3834
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
dzis jest dzien naczyciela??
baw sie dobrze

aspat 221 a bylo juz 50

tarczyca w pozadku

Z tego co pamiętam dzień nauczyciela jest jutro

Kurczę, ty to masz. Trzymam , żeby cię znów nie brali do szpitala
Stary 2009-10-13, 15:42   #3835
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł

Nie zrealizowałam wszystkich planów, bo mnie brzuchol boli
Do koleżanki już nie doszłam, w dodatku jak wracałam do domu, zahaczyłam o aptekę i jak z niej wychodziłam to się potknęłam i przewróciłam
Cale szczęście nie na brzuch, tylko w stylu " złap zająca" czyli na kolana i ręce, ale i tak się trochę wystraszyłam.
W dodatku współpracy odmawiają mi chyba jelita, bo mnie takie bolesne kolki chwytają. Wzięłam sobie espumisan, bo w ciąży można, mam nadzieję, że pomoże.
Dobra to koniec narzekania

Witaj
]Brombi Ty iwazaj na siebie kobito!!!!!

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
już myslałam dzisiaj, że na porodówce wyląduje... miałam 40 sekundowe skurcze co 5 minut, ale póxniej zaczęły się wydłużac tak mnie od kręgosłupa bóle nachodziły...
a tak w ogóle to witam!

Czyzby to juz tuz tuz????

Cytat:
Trzymam mocno
Będzie dobrze

Widzę, że obiad o porach przedszkolnych
Ja też ciągle głodna chodzę ostatnio, brzuch poszedł w dół, to mam więcej miejsca w żołądku

Ojej
Oj ja tez tak mam ze tu mnie niby klaopty z zoladkiem doadaja a z drugiej strony cos zjem i zaraz jestem glodna znowu

Cytat:
Mam pytanko do was, byc moze juz o tym mowilyscie ale nie pamietam...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

To trzymam mocno kciuki za wizyte i czekamy na relacje

Tak ja prałam i prasowalam

Cytat:

Powodzonka Kachula na badaniach Ty poszłaś spać o 5 a ja wtedy juz nie mogłam spać. Znaczy się ży my to chyba jakos tak na zmianę działamy

A no chyab na zmiany chociaz ja chetnie bym zasypiala ok 23 ale niesztety nie moge spac i tak sie mecze pol nocy a w dzien sie nie poloze po nieprzespanej nocce bo wtedy juz w ogole nie zasne

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,

ja juz odliczam dni i godziny do macierzysnkiego juz sie nie moge doczekac. w koncu sie wyspie... ehhhh...
Mala szaleje nawet polozna u ktorej teraz z racji zaawanasowania ciazy bywamy co tydzien sie smieje, ze strasznie aktywne to dzieciatko no ale to lepiej niz mialabym sie zamartwiac czemu sie nie rusza
poza tym wszystko przebiega ksiazkowo,wszystkie badania mieszcza sie w normie.
ciezko mi uwierzyc, ze do porodu zostalu Nam juz tylko 30 dni.

a poki co to mam pytanie do Kachuli27 -bo zdaje sie Ty tu jestes ekspertem kulinarnym ale jesli ktoras z Was moze mi pomoc to bede bardzo wdzieczna. otoz urzadzam kolacje tematyczna i potrzebuje jakis sprawdzony przepis na ciasto kruche do tarteletek (ale nie slodkich) na przystawke. moje kruche cos sie lamie ostatnio i nie moge z nim dojsc do porozumienia jakos.
z gory dziekuje
Tarteletek?A ze tak zapytam co to jest bo niestety ja nie znaju czegos takiego.....takze kochana nie pomoge niestety no chyba ze inne dziewczyny wiedza o co chodzi bo ja nie

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

No i Kareninko witaj nadal w dwupaczku

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:42   #3836
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

a zapomnialam

Brombusiu normalnie szok dobrze ze nie na brzuszek bo kurcze juz bys byla na porodowce..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:44   #3837
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maly uwielbia Mozarta, Bacha i Leonarda Cohena...biore na pewno do szpitala...
Bach u mnie nie przejdzie Mam złe wspomnienia ze szkoły muzycznej. Zresztą nie przepadam za muzyką barokową jako taką
Stary 2009-10-13, 15:48   #3838
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
]
No i Kareninko witaj nadal w dwupaczku

Cytat:
Bach u mnie nie przejdzie Mam złe wspomnienia ze szkoły muzycznej. Zresztą nie przepadam za muzyką barokową jako taką

Tez chodzilam do szkoly muzycznej...

Dziewczyny...caly czas glodna chodze...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:50   #3839
kamilla123
Rozeznanie

Witam!

Gratuluję kolejnych tygodni

Zrobiłam sobie kawę i biorę się za nadrabianie (bez przelatywania)
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:53   #3840
xpressja
Zadomowienie

.... a ja mam dzisiaj festiwal kopania w brzuszku
może to dlatego, że cały dzień słucham słonecznej bossa novy, i nawet jak siedzę to jakoś tak mi tanecznie, to i mała podskakuje

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości