|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Znamy to
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za Jagode! Cytat:
Śliczny śpiworek Cytat:
![]() Dzień dobry mamusie U mnie noc nawet znośna, tylko jedna wycieczka do WC na autopilocie. I z nowych wieści to brzuch mi się obniżył, mój mąż trochę się tym faktem przeraził, ale miejmy nadzieję, że Alicja jak najdłużej posiedzi w brzuchu
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||||||
|
|
|
#3812 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Kareninka za linka ja tez skorzystałam i wychodzi że moja Lenka to średniaczek ![]() I gratuluję, że jesteś jeszce w dwupaczku Cytat:
Moja grupa z SR to też raczej nie przetrwa na po zajęciach... A z praniem to się wstrzymaj do następnego tygodnia, mam byc znowu 15 C i pogodnie. Ja się właśnie na następny tydz na pranko nastawiam. Cytat:
Zahario jak ja ci tej pogody zazdroszczę....A z zakupami na pewno zdążysz, spokojnie. Musisz się najpierw porządni wykurować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja tak nadal w piernatach siedzę , pogoda pod psem i jakoś miejsca sobie znaleźć nie mogę.... Pozdrawiam was mamusie!
|
|
#3813 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
ja juz odliczam dni i godziny do macierzysnkiego Mala szaleje nawet polozna u ktorej teraz z racji zaawanasowania ciazy bywamy co tydzien sie smieje, ze strasznie aktywne to dzieciatko no ale to lepiej niz mialabym sie zamartwiac czemu sie nie rusza poza tym wszystko przebiega ksiazkowo,wszystkie badania mieszcza sie w normie. ciezko mi uwierzyc, ze do porodu zostalu Nam juz tylko 30 dni. a poki co to mam pytanie do Kachuli27 -bo zdaje sie Ty tu jestes ekspertem kulinarnym ale jesli ktoras z Was moze mi pomoc to bede bardzo wdzieczna. otoz urzadzam kolacje tematyczna i potrzebuje jakis sprawdzony przepis na ciasto kruche do tarteletek (ale nie slodkich) na przystawke. moje kruche cos sie lamie ostatnio i nie moge z nim dojsc do porozumienia jakos.z gory dziekuje
|
|
|
|
#3814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...a to bardzo prawdopodobne
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Sama w szoku byłam, ostatni raz to się przewróciłam chyba w przedszkolu ![]() Z tego co wiem, to wszystkie piorą Cytat:
No właśnie, żeby tak mi wykrakał 6 w totka albo łatwy poród, to było by coś
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Boże
![]() 2pary spioszków-62 2 body z dł. rękawkiem-67 1body z kr. rękawkiem-62 2 spioszki -56 2 kaftaniki 2 bluzeczki 1 pół śpioszki ok. 67 SPODENKi 62 =1x,68=1x,68-74 =1x strasznie tego mało ,Kochane powiedzcie Mi po ile czego mam dokupić .......zaraz biore dzieci i zmykam na miasto dokupie wszystko i Sobie moze kozaki na zime
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dokładnie co do sztuki to Ci nie napiszę, bo ja ciuszkowych zakupów nie kontrolowałam i pewnie mam za dużo. Ale żeby spokojnie nadążyć z praniem i suszeniem, to myślę że tak po 5-6 sztuk ze wszystkiego by Ci sie przydało. Dokup bodziaków z długim rękawem, te najmniejsze na początek polecam kopertowe, rozpinają się całe i łatwiej noworodka w nie wsadzić. Najlepiej, jak kupisz tak żebyś miała po kilka sztuk body albo kaftaników, śpioszków z rozmiaru 56 i 62. Polecam też pajace, bo się rozpinają całe i wygodnie się je wkłada, moje koleżanki-mamy wszystkie mi je doradzały ![]() Tu na poczekalni jest wątek o tym czego i ile kupować, tam są porady doświadczonych Mamuś.
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Bombrusiu
,zastanawiam sie czy wogóle kupowoac rozm. 56 ,ja byłam długa jak sie urodziłam i Tż tez ....i nie wiem..... możliwe żeby mała był dużo mniejsza ....a moze do zależy od tego co jem ...yy ....a masz linka do tego wątku
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
witajcie!!
ja dzisiaj byłam na usg i wielkie zaskoczenie bo termin na 8 grudnia mi się przesunął, czyli tydzien wczesniej. Na 100%dziewczynka potwierdzona, no na 99% bo to różnie bywa wszystkie wyniki książkowo, a waży 2kg. Pewnie dlatego tak mi ciężko ostatnio hehTrzymam za was kciuki i żeby nasze dzieciaczki w terminach chciały wychodzić
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Link do tego wątku : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370468
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie mam jeden welurkowy i niby rozm. 56 a jak mie. do innych do 62 ...
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą jeśli chodzi o ubranka dla maluchów, to nawet lepiej żeby było troszkę większe i służyło dłużej niż mniejsze i tylko na jeden raz. Ciekawa jestem jak tam Jagodaaa. Pewnie już tuli swoje maleństwo w ramionach ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-13 o 14:29 |
|
|
|
|
#3824 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No strasznie ten czas się zaczyna dłużyć, zwłaszcza że niestety z musu większość czasu w domu spędzam - a po kilku latach intensywnej pracy trudno mi się w tym odnaleźć Trzymam kciuki za wyniki biopsji!!! A jak w ogóle tarczyca - zmniejszyła się troszkę? No i te nerki... podobno ból jest okropny... Ja też bym chciała - ale oczywiście wiem, że na tym etapie to jeszcze stanowczo za wcześnie. Nawet nie mogę jakoś specjalnie narzekac na dolegliwości, zwłaszcza w porównaniu z kilkoma z nas, ale np. ze snem coraz gorzej, mam ostry ból w kolanie lewym co noc, właściwie pół nocy mam z bańki - i jestem wiecznie niewyspana... No i oczywiście chęć zobaczenia synka - upewnienia się, że zdrowy, "mania" za sobą porodu... Cytat:
U mnie prawie 11 tygodni - na samiutkim końcu pewnie dołączę do odchowalni - jak dotrzymam do terminu a żadna z grudniówek się nie przeterminuje Cytat:
O ja pierdziu - biedny synek szkoda może, że nie uświadomiłaś pani, że są jeszcze inne sposoby na upranie ubrań Cytat:
Eeeee ja nie chce zostać samaaaa ;( ;( ;( Cytat:
Rybko, a może uda ci się dostać do innego szpitala -w końcu w wawie ich nie brak... może Madalińskiego, Zofia, Solec (to moje trzy potencjalne wybory na poród)? Bo o Starynkiewicza takie sobie opinie słyszałam, tak samo inflancka (tam to w ogóle padaka) a z kolei Karowa niby b. dobry oddział patologii ale tną wszystkie jak leci - co dla mnie jest dyskwalifikujące. To rzeczywiscie trochę dziwne podejście!! A gdzie masz prowadzącego lekarza? Cytat:
No rzeczywiście nie jest tego dużo ja nawet nie wiem, ile czego mam - ale fuurę, aż za dużo - bo kupiłam troche a też sporo dostałam i na pierwsze pół roku mam z tym spokój. Ale pocieszę cię że tak jak z ciuszkami mam właściwie spokój, tak właściwie nic innego (oprócz wózka) nie mam... Podobno używa się na początku najwięcej pajacyków i śpioszków, oraz body- dziewczyny wklejały listy... na pewno po parę sztuk każdego z każdego rozmiaru A ja z innej beczki - co zrobić, żeby się zmobilizowaaać!! tak mi się nie chce nic robić, że aż mi wstyd. Potrzebuję zajęcia, bo oszaleję... A dzisiaj mamy SR - to akurat fajne i położna prowadząca zapowiedziała, że co najmniej do 21 dzisiaj będzie (czyli 3,5 godziny) - będziemy gadać o porodzie i ona się nastawia na 1000 pytań do... czyli będziemy 22.30 w domu. Na razie szukamy samochodu do kupienia i jeździmy pociągiem podmiejskim, a wieczorem co godzina jeżdżą - chyba padnę na ryjek jak dobrniemy do łóżka
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam sie wa przedtem pochwalic ze dzis z Kamilka zaczynamy 36 tydzien
A teraz uciekam sie szykowac bo ide na impreze z okazji dnia nauczyciela
|
#3826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś znów czuję się że coś jest nietak.
![]() Jak chodzę to normalnie jakbym miała zaraz urodzić,czuję że takjakby mnie bolało krocze tak dziwnie jakby koał mnie po pęcherzu i to najbardziej boli. ![]() ![]() To chyba na dniach ![]() :conf used:![]()
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Musiałam Was nadrabiać na 2 razy, bo mnie oczy od monitora bolały.W międzyczasie byłam w sklepie i padał deszcz gradem, i tak dzisiaj na przemian ze słońcem ![]() lucky- będzie dobrze, poleżysz z nogami w górze i urodzisz o czasie jagoda- ![]() cieszę się, że po wizytach Dzidziole zdrowe! wybaczcie, ale strasznie śnięta jestem więc nie odniosę się do wielu wypowiedzi, Ide się położyć, bo oczy mi się kleją! |
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I życzę udanej imprezy ![]() A ja właśnie słucham sobie Rachmaninova i muszę powiedzieć, że jestem w szoku jak córcia się uspokoiła. Chyba wypalę sobie płytę, żeby mieć do porodu
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
no na boso
![]() ![]() Cytat:
![]() ja upralam i poprasowalam. uzywac pieluszek do dzidziusia fajnie napisalas tez tak bede mowic![]() Cytat:
baw sie dobrze sprawdzilam wyniki online. znow mi aspat i alat skoczyly w gore a biore leki jak mi przepisali.. moze ten hepatil bardziej pomagal bo byl z kroplowki?? w kazdym razie do szpitala poszlam z prawie 700U/l tam mi zbili do 183U/l a dzis znow jest 506 U/l alat. aspat 221 a bylo juz 50 ![]() tarczyca w pozadku ![]() jutro mam konsultacje w szpitalu. znow 3/4 dnia spedze w poczekalni
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co powiedza na konsultacji...wspolczuje czekania, ale na to nie ma mocnych chyba...
|
|
#3833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, ty to masz. Trzymam , żeby cię znów nie brali do szpitala
|
|
#3835 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyzby to juz tuz tuz???? Cytat:
Cytat:
Tak ja prałam i prasowalam Cytat:
A no chyab na zmiany chociaz ja chetnie bym zasypiala ok 23 ale niesztety nie moge spac i tak sie mecze pol nocy a w dzien sie nie poloze po nieprzespanej nocce bo wtedy juz w ogole nie zasneCytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- No i Kareninko witaj nadal w dwupaczku
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomnialam
Brombusiu normalnie szok dobrze ze nie na brzuszek bo kurcze juz bys byla na porodowce..
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chodzilam do szkoly muzycznej... ![]() Dziewczyny...caly czas glodna chodze...
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Gratuluję kolejnych tygodni ![]() Zrobiłam sobie kawę i biorę się za nadrabianie (bez przelatywania) |
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
.... a ja mam dzisiaj festiwal kopania w brzuszku
![]() może to dlatego, że cały dzień słucham słonecznej bossa novy, i nawet jak siedzę to jakoś tak mi tanecznie, to i mała podskakuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

,zastanawiam sie czy wogóle kupowoac rozm. 56 ,ja byłam długa jak sie urodziłam i Tż tez ....i nie wiem..... możliwe żeby mała był dużo mniejsza ....a moze do zależy od tego co jem ...yy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)