|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
No ja wlasnie sie najdlam i teraz czekam i sie zobaczy kiedy ja znowu bede glodna pewnie juz niedlugo Jagoda ciekawe jak tam A moja sis juz odebrana ze szpitala,juz u niej bylam,Julka jest słodziuchna taka malutka az sie balam wziac ja na rece bo balam sie ze jej krzywde zrobie,kurcze ja zaraz bede miala swoje dziecko a boje sie wziac na rece malego dziecka Boje sie ze sobie nie poradze z moim maluszkiem............:mu r:
|
|
#3842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spoko dzieki, juz dostalam przepis od kolezanki. a tarteletki to takie male tarty(wieksze od babeczek np), ktore mozna na slodko robic np z kremem i owocami albo na pikantnie np zapiekane z serem i warzywami. przynajmniej ja znam na to taka nazwe.a ja dzis pobijam rekordy nicnierobienia w pracy wlasnie sobie kompletuje playliste na pierwsza faze porodu - ciekawa jestem czy w ogole mi sie przyda i widze, ze tu wlasnie tez dyskusja na temat muzyki sie rozkreca. |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
kachula, to twoja siostra szybko wyszła?
czy to mi tak czas leci ???? ![]() gusieczka ja tez myślałam o playliście takiej "łagodzącej" stracho-obawo-bóle ![]() heh, może wydamy coś w stylu "porodowe hity" ha! muzyka bobasa sie sprzedaje, to "porodowe hity" się nie sprzedadzą ???
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas nawet czasami wypisuja nastepnego dnia jak wszystko jest dobrze co mnie bardzo zdziwilo jak polozna na sr to mowila
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas jak nie ma dzidzia żółtaczki to też nie trzymają bo i po co - 3 dni po SN a 5 dni po CC
Paczka jak masz obawy że coś sie niepokojącego dziej to idz do ginki swojej - bo stresem szkodzisz małemu ale ja tez uważam jak Bella, ze nie masz objawów które świadczą o szybkim porodzie - sama to miałam już w sierpniu i jeszcze nie urodziłam a termin mam jakieś 3 tygodnie wcześniej niż Ty |
|
|
|
#3846 | ||||
|
Rozeznanie
|
Lucky
Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej!Kareninia Również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko piorę i prasuję w specjalnym proszku dla dzidziusia. Cytat:
Starczy już. Trzymam kciuki żeby było lepiej![]() Cytat:
Co do opieki nad noworodkiem to też się strasznie boję czy sobie poradzę, ale liczę na to, że instynkt macierzyński zadziała. Musi!
|
||||
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakoś tak głód z zeszłego tygodnia przeszedł. Chiciaż jak robię się głodna, to mogłabym konia z kopytami zjeść
Cytat:
|
|
#3848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też jutro do lekarza, więc pewnie ze 3 godziny będę czekała ![]() Cytat:
![]() Myślę, że wszystko jest ww porządku, Mały co prawda jakoś nie szaleje w brzuszku, ale od rana tylko leniwie sie przeciągał. Cytat:
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, no dziś to jestem mega śpiąca, chyba ciśnienie jest nie takie jak trzeba. TZ wrócił wcześniej z pracy, ale poszedł wymieniać koła w samochodzie na zimowe. A właśnie gradobicie przeszło, więc pewnie oberwał
chyba, ze się schował do auta heheJa też troszkę przerażona jestem opieką, ale tak jak Kamila, myślę, ze instynkt powinien zadziałać. A Zawitkowski powiedział, że baaardzo trudno zrobić dziecku krzywdę, więc tego się trzymam Jak się nie chodziło na SR to trzeba sobie radzi w inny spoósb ![]() A i muszę się pochwalić, że wygrałam coś z 10 nr Mamo to ja, ale nie wiem co, bo wysyłałam kilka smsów będzie niespodzianka dla Olki! Już drugi raz w ostatnim czasie udało mi się coś wygrać sms-owo co by sprawiedliwie było! hihi
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-13 o 17:23 |
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
tak sobie Was podczytuje i zdałam sobie sprawę jak ten rok szybko mi zleciał nawet nie wiem kiedy a juz niedlgo świętaMoja komoda już stoi a dziś robiłam pierwsze pranie jutro będę prasować i tak codziennie po troszku mi się wydawało że to jeszcze czas ale koleżanka mówi żebym sobie już poprała a ciuszkom nic nie będzie![]() pogoda się zrobiła okropna,ja tak nie lubię zimy.............
|
#3851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak już tak oglądasz te filmy o przewijaniu i w ogóle to nasunęło mi się takie pytanie: przy każdej zmianie pieluchy dziecku trzeba umyć pupę i czy wystarczy zrobić to zwykłymi chusteczkami nawilżonymi czy też przyda się miska z wodą, żel czy coś, jakieś waciki
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Zadomowienie
|
elalank no to super wiadomość gratulacje pochwal się co wygrałaś
AsiCcccCA nie przejmuj się też mam mało ciuszków musze dokupić pare bodziaków i śpioszków
|
|
|
|
#3854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurcze no musisz troszke dokupic, bo jednak to moze byc za malo...Tak jak bodajze Brombi pisała, z 5-6 sztuk to bedzie gitez majonez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogole to HEJ MAMUSIE ![]() Piewsza rzecz: GŁĄBKI moje, wyszly bardzo dobre, nie chwalac si, jedynie kapusta troche twarda, mimo ze jeszzcze dzis zapiekalam przez 1,5 godz. Ale Tz zachwycony i teraz chodzi i mowi, ze jestem jego stara, bo mam doswiadczenie i skad to wszytsko wiem. Ja dodatkowo zrobilam sos pieczarkowy.Poza tym upiekłam dziś KRÓWKE, narazie sie chłodzi w lodowce, ale wyglada o tak: Bylam na SR, niedawno wroclam. Dzis byl temat pielegnacji i kapieli noworodka. I wlasciwie co do kosmetykow to wiekszosc rzeczy wiem i na szczescie nic zbednego sama nie kupilam. Jedynie mydełko Bambino pojdzie do kasacji a zastapie go olejkiem do kapieli Olimatoum, bo to babka u nas polecala. A KIEDYS SIE SMIALYSCIE ZE MNIE, JAK ZAPYTALAM CZY DZIECKO SIE KAPIE PRZEGOTOWANA WODA...i babka mowila, ze do odpadniecia kikuta mozna myc wlasnie przegotowana woda ![]() a jesli cialko nie przegotowana, to buzie obowiazkowo ![]() Odradzala u nas wszelkich myjek, gąbek i takich duzych gabek-podkladek do wanienki, bo to zbiorowisko bakterii. Podobno lepiej jest podlozyc pieluszke tetrowa, a zamiast myjek do buzi male waciki a do cialka wieksze waty. Tak, ze ja sie zaopatrze w duuzo waty- akurat moja mama jest peilegniarka wiec mam tego w domu multum ![]() ELALANK mialam zapytac cos o sol fizjologiczna lub wode morska. U nas babka mowila o wodzie morskiej. Czyli psikniecie do nosa, a nastepnie zwlizenie koncwóki gruszki(aplikatora) oliwka lub oliwa z oliwek i wyciagniecie kózek ![]() Jak mi sie cos przypomni to dopisze
|
|||||
|
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wygranych ![]() Cytat:
![]() Komodą się pochwal Cytat:
U mnie na SR położna odradzała wszelkiego rodzaju zasypki i pudry dla noworodków, mówiła, że ich skóra jest na to za delikatna.
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie pudrowalam pupy do pieluszki. chyba ze wietrzylam mlodemu tylek to wtedy
![]() Domi nosz przeciez umieralysmy z tesknoty
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez odradzala zasypki
![]() W ogole to do listy musze dopisac pojemniki. Bo u nas przy pokazywaniu kapieli babka miala trzy pojemniki. W kazdym wode, waciki itp
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odebralam sobie juz wyniki te co rano robilam i z krewka wszystko dobrze tylko z moczem cos nie tak bo wyszly mi liczne bakterie ale w czw juz mam wizyte wiec ginka mam nadzieje cos zaradzi
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tu bez Ciebie cicho było, spokojnie i nikt się nie rządził ![]() Cytat:
![]() A dlaczego mydełko do kasacji? A co do przegotowanej wody, to do buzi owszem, ale do całego ciała, to by strasznie długo trwało, zanim byś ją najpierw ugotowała w odpowiedniej ilości, a potem wystudziła do odpowiedniej temperatury, więc wydaje mi się, że jak dziecko zdrowe, to chyba nie raczej nie trzeba. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Wiecie co, jak wróciłam dzisiaj do domu z tej karkołomnej eskapady ,to tak jakoś usiadłam i do mnie dotarło, że za 4 tygodnie będę mamą i poród mnie czeka, czy chcę tego czy nie ![]() I tak mnie ścisnęło w dołku i tchu mi zabrakło ![]() To chyba był atak paniki ?
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-13 o 18:36 |
||
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No mnie tak ściska w dolku juz od jakiegos czasu jak tez sobie pomysle ze jeszcze troszeczke i za moment bede mamusia
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie musze do ksiazki. dam pzrepis tutaj: idziesz do sklepu, zagladasz na regały i jak zobaczysz pudełko z napisem DELECTA krówka to bierzesz, idziesz do kasy i płacisz A tak na powaznie to jedynie oprocz tego pudełka potrzeba margaryne, orzechy, kawe zbozowa, jajka i mleko ![]() Cytat:
![]() ![]() Kachula mi tez liczne bakterie nieraz wychodzily... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-13 o 18:48 |
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zadomowienie
|
jak mi przyślą to na pewno sie pochwalę
Cytat:
Cytat:
Wg mnie musimy poznać nasze maluszki i obserwować skórę na dane zabiegi ja mam zamiar przy zmianie pieluszki myć pupkę na zmianę: chusteczkami lub wodą,i kremować kremem przeciw odparzeniom, i też chyba raczej nie przy każdej zmianie pieluszki ![]() To wszystko wyjdzie "w praniu" ![]() Kachula-twoja sis też miała krótko przed porodem bakterie, co nie? Domi - ale narobiłaś mi apetyt na takie ciacho coś mnie na słodkie wzięło!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-13 o 18:59 |
||
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ja mam i bakterie i białko
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wypraszam sobie krowkodyla ![]() Domi, co z tym mydełkiem? Co do tych wyników, to ja swoje jutro odbiorę po drodze do gina, ciekawe czy u mnie jakieś paskudztwa siedzą
|
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Ja dziś spotkałam się z koleżanką na pizzy i aż mi lepiej Trzeba się tak jednak czasem spotkać z kimś bo w tym domu to naprawdę w depresję można wpaść. Widzę że rozmowa na temat wyników badań. Ja mam morfologię i mocz ok. Ale jutro idę zrobić hormony tarczycy i strasznie się boję bo jak będzie wynik zły to muszę iść prywatnie do lekarza bo na kase chorych jest na urlopie do końca października I nie dość że za badanie płacę to jeszcze 60 zł wizyta czyli kolejna 100 w plecy... Ja nie wiem po co my te składki płacimy Zaharia a jak tam Twoje wyniki?? Ja się ostatnio zastanawiałam nad tym jak to będzie z karmieniem piersią. NIby mi gadają że przy niedoczynności nie ma przeciwwskazań ale ja coraz częściej nad tym myślę. Czy aby napewno
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym ja jeszcze tylko polskie produkty dorwała w niemieckim sklepie to byłoby po kłopocie. Chyba poszperam na NK i poszukam kogoś, kto mieszka w Bremen i może istnieje tu jakiś polski sklep
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj to niedobrze Madziu,moja siostra jak pojechala z wynikami do szpitala bo sie wystraszyla to lekarka kazala jej jesc duzo twarogów i absolutnie nie pic sokow z kartonow
Cytat:
No mam nadzieje ze jednak zadne paskudztwa nie siedza u Ciebie Cytat:
To u mnie wizyta 100+badania =120 Ja tez tz poweidzialam ze przed porodem musimy koniecznie wybrac sie na moja ulubiona pizze i zurek w chlebie takze pewnie w weekend bede jesc pizze moja ulubiona
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczorek ,ale mało będe miała nadrabiania nie wierze !!! ![]() Jakaś taka zmęczona ,wkurzona smutna jestem ....coś tam dokupiłam jutro na szmaty pójde (nowy towaros ma być, a tam zawsze super ciuszki są ) dziś kupiłam 1 body i 3 pary pół spioszków ,spodenki grube ,bluza z kapturkiem ,pajacyk taki cienki i chyba tyle ...ide gotowac budyn a potem filmek na kompie będe zaglądac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

spoko dzieki, juz dostalam przepis od kolezanki. a tarteletki to takie male tarty(wieksze od babeczek np), ktore mozna na slodko robic np z kremem i owocami albo na pikantnie np zapiekane z serem i warzywami. przynajmniej ja znam na to taka nazwe.
Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej!

a biore leki jak mi przepisali.. moze ten hepatil bardziej pomagal bo byl z kroplowki?? w kazdym razie do szpitala poszlam z prawie 700U/l tam mi zbili do 183U/l a dzis znow jest 506 U/l alat. 
Starczy już. Trzymam kciuki żeby było lepiej

wszystkie wyniki książkowo, a waży 2kg. Pewnie dlatego tak mi ciężko ostatnio heh
dobrze ze nie na brzuszek bo kurcze juz bys byla na porodowce..
nawet nie wiem kiedy a juz niedlgo święta

.......zaraz biore dzieci i zmykam na miasto dokupie wszystko i Sobie moze kozaki na zime
i skad to wszytsko wiem. Ja dodatkowo zrobilam sos pieczarkowy.

coś mnie na słodkie wzięło!
Ja dziś spotkałam się z koleżanką na pizzy i aż mi lepiej
) dziś kupiłam 1 body i 3 pary pół spioszków ,spodenki grube ,bluza z kapturkiem ,pajacyk taki cienki i chyba tyle