|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Gryksiu - przekłuwaj sobie co chcesz, byle nie fistaszka
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3842 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Myślę, że nie powinnaś (nie powinnyście) się niepokoić. Na Wizażu zdarzały się wspólnozakupowe wpadki równie duże jak ta, która przytrafiła się Gothic. Zwykle jakoś się rozwiązywały, choć czasem długo to trwało i było emocjonalnie trudne. Cytat:
![]() To samo powiedziałam. ![]() Cytat:
Ja na przykład jestem nietrendy, niemodna i nieładna, ale styl.... Styl to ja mam!
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Edytapa68,
Sama miałam podobne przejścia z jedną z wizażanek na targowisku (tyle, że jej nie było kilka miesięcy a nie 2 tygodnie Ale wszystko się dobrze skończyło.Myślę, ze jak najbardziej możesz napisać na do Supermoderatora (albo innego "superwizora" modów)- może wiedzą, czy coś się stało. Edit: A, już widze, że Sabbath ma kontakt do Aggie.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-10-13 o 23:40 |
|
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ja czegoś nie zrozumiałam, albo jestem dziwna... No ale wymiana przysług czy poświęcanie swojego czasu bliskim to chyba troszkę inna sprawa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może lepiej skonsultować to z innym specjalistą? Cytat:
![]() Ja już chyba dłużej nie wytrzymam i kupię wreszcie jakieś nowe kozaki. Tylko ja mam odwrotny problem, podoba mi sie ok 20 par, które widziałam... Lubie te ścięte obcasy, stabilnie mi się w nich chodzi. Gryksiu, świetne, a błyszczą jak....
|
|
#3845 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Pism plotkarskich nie czytam, a do głowy mi przyszło, że skoro ma nazwisko jednego rodzica, to znaczy, że ten drugi się nie liczy. Ja to widzę w ten sposób. W sumie, ciekawe, czemu ludzie rezygnują z nadania swojego nazwiska dziecku? Nie pojmę tego nigdy.
|
|
#3846 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
taaa......powiedziala ta co sie nie kryguje , jesteś po prostu niemozliwa z tą nieladnością zwłaszcza ze jestes wyją tkowo ładna, a zgrabna to już wyjątkowo wyjątkowo
|
|
|
#3847 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3848 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzieci też nie mają mojego nazwiska.... Podobno w tej sytuacji mogę zmienić swoje na ich drogą urzędową za 35,50zł... Moja znajoma tak właśnie zrobiła, aby nosić nazwisko córki (po ojcu dziecka) bez zawierania ślubu.
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
I rozumiem, że musisz wiernie skopiować jego "styl"?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3851 | ||
|
Wiedźma
|
Nie nadążam!
Co napiszę posta, to nad nim już coś przybywa. Cytat:
Ale fakt - co innego praca zarobkowa, a co innego przysługa. ![]() Cytat:
A co do urody - ja na serio nie spełniam żadnych kanonicznych standardów. Rysy twarzy mam nafatalniejsze z fatalnych. Nadrabiam stylem - i zupełnie serio to piszę. Wyciskam ze swojego nietypowego wyglądu ile się da. Uśmiechem, nietypowym stylem ubierania, dbaniem o formę, dbaniem o zęby etc. Ale bazę sprzętową mam kiepską.
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
będę monotematyczna - Gryxie - bucik pierwsza kalsa a w zasadzie klasa sama w sobie
notabene błysk jest chyba w modzie tez ale tak obstawiam z obserwacji nie żebym wiedziałą to an pewno no i bucik skojarzył mi sie z Krzysiem Balem ( balem ( za niedługo mi się kefir z krzysiem skojarzy ale to jest silniejsze ) muszę sobie powtarzać mantrę prawdziwe życie nie TV, życie nie TV |
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(nigdy nie ogarniam kiedy jaki serial ma emisję ) skąd ja wiedziałam że to napiszesz? ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3854 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale piep...... przecież widze samą paszczę na zdjęciach i widze ze ładna!, a kanoniczne standarty trzeba mieć zeby zostać świetym- do ładności nie są potrzebnejest jeszcze jedno wytłumaczenie-mam zwichnięte poczucie estetyki, ale to ttwierdzenie sie nie obroni, bo bym studiów tak gładko nie przeszła ![]() a teraz zegnam bo ide zjeśc wuzetkę na kolację
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-14 o 00:08 |
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusiu - skąd wiedziałaś...?
Wytłumaczenia są dwa: albo zapamiętałaś, że jestem gorącą przeciwniczką kolczyków w penisach, albo przylgnęła do mnie, już na amen, etykieta Największego Zboczuszka na tym Podforum i nic was już nie zdziwi w tej kwestii, jeżeli chodzi o moją osobę ![]() ![]()
|
|
|
#3856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
seriale - tez nigdy nei wiem kiedy - sciągaj z netu. jest bez rekalm mozna stop klatke na papu itp itd. Ale ja to maniak jestem. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3857 | |
|
Wiedźma
|
Twoje oburzenie jest najzupełniej zrozumiałe.
Passent też jest wielki. Uwielbiam go. Cytat:
Tego też nie rozumiem. Bo przecież w wyniku takiej zamiany to nie będzie tak, że jej córka będzie miała jej nazwisko, tylko one obie będą miały nie jej nazwisko. Nie wiem. Dla mnie przekazanie swojego nazwiska dziecku jest sprawa bardzo ważną. Moje dziecko, moja krew, moje serducho w nie pakuję i chcę, żeby było wiadomo, że to moje serducho i moja krew. Nawet to serducho i miłośc ważniejsze, niż krew. ![]() Dlatego zgodziłam się na coś, co osobiście odczuwam jako upokorzenie okropne - przyjęłam jako dodatek do swojego nazwisko męża. Nie przyznaję się do tego, nawet umowy podpisuję na pojedyncze nazwisko, ale nie miałam wyjścia, bo w USC powiedziano nam, że dziecko nie może nosić nazwisk dwojga rodziców, tylko jednego. A ponieważ obojgu nam zalezało na nadaniu swojego nazwiska dziecku i oboje uznawaliśmy za upokarzające dodanie drugiego nazwiska do swojego - ustąpiłam ja. Ale głównie dlatego, że wykalkulowałam sobie, że w razie rozwodu ja zmieniam nazwisko (to znaczy usuwam to gówienko z tyłu) i dziecko automatycznie ma moje.edit: W sumie u mnie to dłuższa, wieloetapowa opowieść. Ale finał jest taki właśnie. Dziecko niby ma moje, ale ja mam za to dwa, w tym jedno swoje, a drugie cudze. Transakcja wiązana. Tak, jak pisze Gryxio: impreza + kac.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-10-14 o 00:22 |
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy uważasz, że dziecko powinno mieć dwoje nazwisk, bo inaczej dyskryminuje się np. matkę (jeśli zwyczajowo dziecko dostaje nazwisko po ojcu)? Hm. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Czasami sa promocje, trzeba sie rozgladac. Cytat:
![]() Moim skromnym zdaniem wszystkie kobiety sa piekne, a te z nietypowymi rysami najpiekniejsze. Jesli ktos uwaza inaczej to wspolczuje bo ma spartolony gust i poczucie estetyki. Niedoskonalosci tylko dodaja twarzy charakteru. Ja tam jej wspolczuje. Legenda byla dla tlumu, a dla niej byla tylko matka i az matka. A posiadanie matki alkoholiczki nie jest chyba przyjemne i moze sie czknac w pozniejszym, doroslym zyciu.
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-10-14 o 00:36 |
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast teraz, po śmierci Łukasza, ma to już inny wymiar, myśle.... Justyno, nie, nie mam takich zamiarów. Napisałam tylko o takiej możliwości. Chociaż pewnie żyłoby mi się łatwiej z ich nazwiskiem. Bo np: moje, pomimo nagromadzenia polskich znaków z ogonkami, bywa trudne nawet dla Polaków. nie mówiąc już o obcokrajowcach próbujących je czytać i wypowiedzieć
|
|
#3863 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Telewizji nie oglądam z zasady - pisałam wielokrotnie, że ostentacyjnie kontestuję to medium (z wyjątkiem programów, które oglądam z dzieckiem na Discovery czy TVN Turbo ), życie prywatne twórców mnie nie interesuje, więc, mimo sympatii dla Passenta nie wiedziałam, że był w związku z Osiecką. Dla usprawiedliwienia - wiem, że był ambasadorem w Chile.I tak szczerze - nie uwazam, żeby miało znaczenie kto ona jest i skąd. jak ktoś publikuje w prasie, to wymagam od niego nie tego, żeby miał zdolną mamę i inteligentnego tatę, lecz żeby jego teksty broniły się same. Passent mnie nie odpowiada. I ani myslę traktować jej ulgowo ze względu na rodziców. A co do nazwisk. tak. Uważam, że oboje rodzice mają równe prawo nadania swego nazwiska dziecku. Gdybym miała (teoretycznie oczywiście, bo praktycznie tak nie jest i raczej nie będzie) wybierać, które bardziej, to postawiłabym na matkę. Podobno ma to być wkrótce możliwe także w Polsce - nadanie dziecku nazwisk obojga rodziców. Wiem, teraz dojdzie do dyskusji o tym, co w przypadku kiedy wiąże się dwoje ludzi o dwojgu nazwiskach. Co z ich dzieckiem? W Hiszpanii (tam się ta opcja ponoć często zdarza - nie byłam, nie sprawdzałam, ale opowiadała mi znajoma, która spędziła tam trzy lata) wybiera się wówczas po jednym członie z każdego z rodzicielskich nazwisk. A który - decyduje ów rodzic. Ładne, nie?
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, Sabb, za pośpieszne moje pytanie powyżej dot. nazwisk. Kurczę, kalkulować, co będzie po rozwodzie i to przy ślubie- to faktycznie musi być zawiła historia ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- No tak, nie pomyślałam, masz rację. Ma prawo się czknąć. |
|
|
|
|
#3865 | ||||
|
Wiedźma
|
Będę.
Rozważałam ten zakup od dawna, potrzebowałam tylko świadectwa kogoś, czyjemu osądowi ufam. twoja wypowiedź mnie przekonała. Dziękuję. Cytat:
Ja nie chcę tu biadolić - lubię swoją nietypową urodę i lubię ten "charakter" którego nadają mu niedoskonałości. Pasuje do mnie. Ale z klasyczną urodą niewiele ma wspólnego. Cytat:
W tym kontekście mi jej żal. Choć nadal nie zmienia to mojego stosunku do jej pisarstwa. Cytat:
Cytat:
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
temat nazwiska bardzo jest dla mnei wazny gdyz wszystko ( miejmy nadzieję ) przede mną. Nie chce przyjmować nazwiska po męzu ( zgodzę sie an ewent "gówienko" jako drugi człon Sabb no po prostu boskie to )
ale właśnie chciałabym mieć przejrzystą sytuację co do anzwiska dziecka. Dzieci nie mam wiec głowy nie zamartwiam ale jak coś się ma dziać w tej kwestii w tym kraju to neich się dzieje szybciej. MArzenia sciętej głowy, ale dla mnei to przeistotna sprawa. Fajnie że na drodze urzedowej mozna to koniec końców zmeiniać. Ale obawiam się tego starcia o nazwisko dla mojego dziecka. Nie chciałąbym ustepowac, ale nie wiem co by da niego było lepsze. Zobaczymy jakie czasy będa, choć technicznie dziecko wcale nei musi nadejść za lata świetlne. |
|
|
|
#3867 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Pytam bez podtekstów i ukrytych intencji. po prostu nie załapałam. Cytat:
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawy model rodziny by się tworzył.... Cytat:
![]() Mam kumpelę w Hiszpanii i chciała tak dla swojej córki. Ale zniechęcili ją, bo podobno masa problemów w następstwie, przy wyrabianiu polskich dokumentów, czy jakichkolwiek pism, pozwoleń i na lotniskach mogą za to nie przepuszczać.
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nie oceniam, to byla inna rzeczywistosc a niektorzy mieli najwyrazniej slaba dupe
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

Pisalam jakis czas temu o tych produktach z Vichy. Testowalam rozne preparaty bo swego czasu mialam ostre zaburzenia hormonalne i co za tym idzie wypadajace garsciami klaki
,ale tylko aminexil pomogl. Pomogl to malo powiedziane, bo mialam po tych produktach istna burze (czy tez szope) wlosow, trudnych do ulozenia 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, jesteś po prostu niemozliwa z tą nieladnością
zwłaszcza ze jestes wyją tkowo ładna, a zgrabna to już wyjątkowo wyjątkowo 

to my z TZ 

Ale głównie dlatego, że wykalkulowałam sobie, że w razie rozwodu ja zmieniam nazwisko (to znaczy usuwam to gówienko z tyłu) i dziecko automatycznie ma moje.