|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odbieram po drodze ze szpitala, jak coś będzie źle, to się będę krócej denerwować
![]() Edit: Jakiego szpitala? Po drodze do gina miało być. Już zaczynam świrować chyba. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-14 o 12:52 |
||
|
|
|
#3994 |
|
BAN stały
|
hej dziewczyny ja urodziłam już wczoraj nad ranem sn
córcia prawie 4 kg . nie mmam zarabrdzo jak pisac jak bede w domu to napisze o porodzie itd. pozdrawiam. trzymajcie się |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje
|
|
#3996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3997 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i co ci lekarka kazała zrobić z tym? Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o przeterminowanie - to mam mieszane uczucia. Z jednej strony oczywiście, chciałabym na święta być w domu (czyli być przed albo po ), bo bardzo się boję rodzenia w sytuacji, kiedy 3/4 obsady szpitala je kolację wigilijną albo leczy kaca po sylwestrze... a właściwie termin na 29 grudnia daje duże prawdopodobieństwo, ze się załapię na takie atrakcje... a z drugiej - moja ginka tylko do końca roku pracuje (też w ciąży jest) a że jest baardzo fajna to chciałabym się załapać jak jeszcze będzie...Cytat:
ale skoro tak niedaleko do terminu, to chyba kazda chwila jest ok? A jak z przygotowaniami?I niech TŻ uważa w śniegu!!! u nas też - totalna zadymka - nie chciało mi się wierzyć, jak dzisiaj oczy rano otworzyłam! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie, Domi - jakbyś mogła imię uzupełnić na liście ![]() Wczoraj byliśmy prawie 4 godziny na SR było o porodzie z b.fajną położną, zadałam ze 100 pytań (jak zawsze najaktywniejsza na sali Słyszałyście o tym??A tak swoją drogą - właśnie mnie choróbsko bierze - gorączka mnie łapie (a gorączkę mam raz na parę lat)
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różowe gratulacje mamusiu!!!!!!!!!GRATULUJE !!!!!!!!
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
A zobaczysz jakie te nasze dzidziolki beda słodkie
Cytat:
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda - gartulacje!!!
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbieracz kurzu i roztoczy, i czego tam jeszcze Cytat:
![]() Miejmy nadzieję, ze Domi się dziś nie rozpakowuje. Ona ma jeszcze trochę czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Mamy kolejną mamusię rozpakowaną ![]() Ja rozumiem, ale a diabła nie mogę tego znaleźć ![]() Jedynie na ebay.de http://cgi.ebay.de/Beistellbett-Baby...item35a422d88b http://cgi.ebay.de/Beistellbett-Stil...item19b62e5071 http://cgi.ebay.de/BEISTELLBETT-STILLBETT-Modell-Benjamin-NEU_W0QQitemZ280409614976 QQcmdZViewItemQQptZKinder m%C3%B6bel?hash=item4149b 72a80&_trksid=p3286.c0.m1 4
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-14 o 13:25 |
|||
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tutaj cos, co na temat karmienia - napisala mamusia wrzesniowa...wydaje mi sie interesujace wiec: "Pisałam Wam kiedyś o moich badaniach do pracy magisterskiej? Temat- wpływ diety kobiet w ciąży i karmiących na skład mleka kobiecego. Zbierałam ankiety na temat diety, badałam próbki pokarmu i stan odżywienia kobiet na oddziałach położniczych. Zbadałam łącznie koło 240 próbek mleka i siary- każde od innej matki. Próba jak najbardziej reprezentatywna a wniosek jeden= nie ma czegoś takiego jak za słaby pokarm. Może go być za mało, ale w większości przypadków można tą ilość podkręcić przystawiając dziecko częściej. Natomiast skład (witaminy, kwasy tłuszczowe) był ZAWSZE doskonały. Nawet u kobiet, które popełniały mnóstwo błędów w komponowaniu swojego menu - u nich stan odżywienia, stan zdrowia czasem drastycznie się pogarszał (wypadanie włosów, chroniczne zmęczenie, kłopoty ze snem, z uzębieniem) ale mleko zawsze było "full wypas". Tak już natura to wymyśliła, by nawet naszym kosztem te małe "pijawki" dostawały wszystko to co im potrzebne Mało tego, okazało się, że skład dostosowuje się do stanu zdrowia dziecka. Mleko matek chorych dzieci o szczególnych potrzebach (np. niedostatecznie wykształcony układ oddechowy) mają zwiększoną ilość składników, które są bardziej potrzebne w tym stanie, np. bakteriobójczego lizozymu, laktoferyryny, laktoperoksydazy. Wniosek z tego taki, że Twoje mleko ma akurat taki skład, jaki jest najlepszy właśnie dla Twojego dzieciątka A co do koloru- zawsze siara była żółtoprzeźroczysta, potem było beżowe mleko przejściowe i białe jak mleko mleko "dojrzałe", ale kolor zależy też od fazy karmienia, w której zostało pobrane. Na początku każdego karmienia jest bardziej białe, niż w późniejszych fazach, bo jego skład jest zmienny. Najbardziej wartościowa jest frakcja "hind milk" uzyskana po 2-3 minutach wypływu pokarmu z sutka, i ona jest najbardziej żółta. Po dłuższym czasie ssania- kiedy dzieć godzinami tak wisi na cycu i tylko co parę minut pomlaska, pokarm zawiera najmniej laktozy, która powoduje czasem problemy trawienne, jest tak naprawdę najzdrowszy dla małych brzuszków. Twoja pociecha wie co robi Moja też lubi tak przeciągnąć karmienie, podchodzę do tego tak, że trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość i jej na to pozwolić Najgorsze co można zrobić, to dać jej wtedy drugą pierś- znowu zessie początkową fazę laktozową i potem może mieć wzdęcia.Mleko kobiece wydzielane w godzinach nocnych jest bardziej sycące niż mleko dzienne, ma więcej tłuszczu. Rano ma najwięcej miedzi i cynku, a po południu żelaza. No i jeszcze jedna ciekawostka- żelazo z mleka kobiecego wchłania się w 50% a z mleka sztucznego średnio 12%..."
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
JAGODKO GRATTTULLLACJEEEEE, WRACAJ SZYBCIUTKO DO SIEBIE I DO DOMU
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina, to jest jeszcze fajne, bo można regulować wysokość
http://cgi.ebay.de/Beistellbett-Stil...d=p3286.c0.m14
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
![]()
|
|
#4007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SUPER, ŻE WSZYSTKO DOBRZE! I FAJNIE, ŻE MASZ PARKĘ![]() Cytat:
Cholercia, też szukałąm - i nic. Kiedyś na pewno widziałam na all... ale tylko u jednego sprzedawcy - może teraz nie wystawia...
|
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj wyszorowalam na kolanach cala podloge w lazience plytke po plyteczce.. wanne kran kibel lustra no wszytsko.. blyszczy sie doslownie i do dzisiaj czuje jak mnie wszytsko boli.. wczoraj tz skonczyl tapetowac nasza sypialnie dzisiaj wypastuje podloge umyje okna o wstawi sie meble na razie tylko lozko lozeczko malego i jedna szafe bo nie mam ykasy na razie na meble do sypialni.. ale moze sie uzbiera nie dlugo ostatnio sie dowiedzialam ze ciocia ktora ma juz 2 synow jest w ciazy bo planowali od dawna ze chca jeszcze coreczke i dzisiaj sie dowiedzialam ze maluszkowi serduszko od tygodnia nie boje i w piatek jada na usuniecia i beda badac dlaczego tak sie stalo.. eh strasznie jej wspulczuje.. nie potrafie sobie wyobrazic jak ona sie teraz czuje![]() A ja wlasnie skonczylam was nadrabiac i widzialam ze wczoraj sie budyniami objadalyscie i mi smaka narobilyscie wiec ide sobie zaraz zrobic;p Buziaki ![]() ![]()
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciśnienie się obniża chyba, bo mnie głowa zaczęła boleć
![]() Musiałam sobie kawkę strzelić, ale na razie nie pomaga. No właśnie nie, jeszcze do 25 nie mam zamiaru sie rozpakowywać Karenina, ciekawe to co nam tu wkleiłaś Natura to jednak sprytna jest Cytat:
![]() Ja z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj zaczynam 37 tc
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJEEEEE !!!!!!! Dzielna mamusia!
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gucia nie mowie o tradycyjnych firanach, zresztą mamy teraz wszędzie nowe rolety i taki firaniska sa nam zbyteczne, ale widzialam, takie delikatniutkie, krotkie ozdoby na okno z kubusiem puchatkiem np... i one tak ładnie uprzytulniają dzidziusiowy pokoik... Kto ma lakatotor elektryczny i jaki? baby ono jest dobry?
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusia Gratulacje kolejnego tygodnia
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tymbardziej ze juz wszystko gotowe a ja juz mam dosc boli mnie wszystko i wolala bym miec tego wiercipietke kolo siebieGratuluje 37 tygodnia
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje 37 tygodnia...coraz to blizej juz... ![]() Hmm....wczoraj spytalam sie mojego malza kiedy zamierza robic pepkowe i moje serce zaskoczylo mnie mowiac, ze nie planuje w ogole...W Portugalii w ogole nie ma takiego zwyczaju wiec nawet do niedawna nie wiedzial co to jest... ![]() No musze go pomeczyc, zeby zrobil i sie troche po porodzie zrelaksowal...
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga a moze to juz masz tak przed porodem bo czytalam ze kobiety tak maja ze je przed samym porodem bierze na sprzatanie,szorowanie domku Dziewczyny a ja jestem ciekawa co mi ginka powie na jutrzejszej wizycie bo chyba u mnie sie powoli cialo zaczyna przygotowywac,od wczoraj co zjem to zaraz mam biegunke jakby sie organizm oczyszczal,boli mnie krocze,maly jakby mniej sie rusza,no i chodze jakas nie ten teges,mogla bym tylko spac,teraz znowu sie pokladam na lozku i podsypiam
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Medela Swing
|
#4017 |
|
Rozeznanie
|
jagoda
![]() ![]() klask i: gratulacje mam wyniki biopsji - nie jest dobrze![]() powinnam poddac sie operacji jak najszybciej -sa komorki rakotworcze ![]() mam dola.
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu a widzisz jak bylam w poniedzialek w tej poradni to pielegniarki mowily do dziewczyny co miala niejednoznaczne wyniki zeby NIE STOSOWAC diety cukrzycowej przed kolejnym pomiarem tylko jesc normalnie bo mozna zafalszowac wyniki.
poza tym glukometr, paski, i caly zestaw dostaniesz za darmo wiec nie musisz nic kupowac. dostaniesz recepte i nawet w aptece na ul. kopernika odbierzesz glukometr i wszystko bezplatnie ja dzis bylam na konsultacjach i niestety w poniedzialek znow ide do szpitala jednak kroplowki lepiej dzialaja niz tabletki ) odebralam tez wyniki posiewu moczu i jest jalowy Zaharia strasznie mi przykro bo liczylam ze biopsja wyjdzie dobrze..Jagoda gratki
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-14 o 14:11 |
|
|
|
#4019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytalam w necie ze wlasnie w ostatnich tytgodniach cialo sie przygotowuje i ja tez zauwazylam i siebie pewne zmiany wiec porod coraz blizej juz nie dlugo bedziemy trzymaly nasze maluszko na raczkach![]() Cytat:
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

i skad to wszytsko wiem. Ja dodatkowo zrobilam sos pieczarkowy.
dobry wieczorek ,ale mało będe miała nadrabiania nie wierze !!!
....coś tam dokupiłam jutro na szmaty pójde (nowy towaros ma być, a tam zawsze super ciuszki są
) dziś kupiłam 1 body i 3 pary pół spioszków ,spodenki grube ,bluza z kapturkiem ,pajacyk taki cienki i chyba tyle
...ide gotowac budyn a potem filmek na kompie 

Słyszałyście o tym??

klask i:
strasznie mi przykro bo liczylam ze biopsja wyjdzie dobrze..