|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Zahario
Kochana, ale obecność komórek rakotwórczych nie oznacza jeszcze choroby, prawda? A co Twój lekarz na to? Ustalił coś odnośnie ciąży i operacji?
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana... ![]() ![]() Ale te komorki sa juz aktywne?...I operacja - kiedy mozesz byc operowana? Cytat:
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-14 o 14:25 |
||
|
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w szpitalu... kroplówka pomoże zmykam do sklepu. nadal leje.
|
|
|
#4024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja póki co tylko zauważyłam, że córcia jest znów spokojniejsza niz zwykle. Mimo wcinania wszystkiego co pod ręką Cytat:
Trzymam kcuki, żebyś jak najszybciej trafiła w odpowiednie ręce i żeby zrobili z tym porządek. Kropka, za ciebie tez trzymam kciuki, żeby cię za długo w szpitalu nie trzymali
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
kochane mamuski jestescie. dziekuje!
tak brombi - komorki rakotworcze to jeszcze nie "najgorsza" diagnoza, i to w tym wszystkim jest pocieszajace, jednak w szybkim tepie- jak to dok nazwal- lacza sie w skupiska co prowadzi do raka zlosliwego, wiec wazny jest czas ale... wlasnie jest jeszcze miriam i zadnej operacji nie moga wykonac dopoki jestem w ciazy. w piatek mam wizyte u mojej gin, zobaczymy co ona zadecyduje. chce jeszcze skonsultowac wyniki biopsji u innego endo-onko. wizyta we wtorek. soba sie nie martwie, boje sie jedynie o miriam.
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Wam za wypowiedzi o brzuszku
![]() ja tak w skrócie GRATULACJE DLA MAMUSI JAGODY I JEJ CÓRCI o jej jak szybko to leci ![]() Zaharia ![]() Ja uciekam robić obiadek i biorę się za prasowanie ciuszków niuni
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
Cytat:
Jakiś akwizytor przed chwilą drzwi antywłamaniowe chciał mi wcisnąć, bo jak stwierdził moje drzwi są w nie najlepszym stanie ![]() Co prawda, drzwi są stare i pewnie wiosną będziemy je wymieniać, jeżeli tu zostaniemy, ale kurcze to nie jego sprawa i nie ma prawa komentować w taki sposób. Oczywiście nie omieszkałam mu tego powiedzieć
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Domi jak nie było tak nie ma ![]()
|
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
Jagoda wielkie gratulacje
![]() Kropeczko a na długo do tego szpitala Cie położą? Zahario, przykro mi że wyniki nie za dobre Ale nam daja popalic te ostatnie tygodnie nie ma co.... Jestem pewna, że trafisz w dobre lekarskie rączki i ani Tobie ani Miriam nic nie będzie zagrażać Brombi dobrze mu powiedziałaś, baran jeden! Ja tez dzis na takiego gnoja natrafiłam. Szłam po rampie kolejowej (nawet nie ma tu chodnika), po której jeżdżą tez samochody i jedzie taki z naprzeciwka i zamiast zwolnić przy mnie to jeszcze idiota przyspieszył. Rezultat - zostałam obrzucona błotem ze śniegiem dosłownie od stóp do głów, spodnie nadają się tylko do prania i nie mam w czym pójść na dzisiejszą SR. Ciekawe czy był z siebie zadowolony palant jeden! Kurde nienawidze tego miasta i tych ludzi...ja chcę do domu
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież Miriam jest zdrowa, z ciążą wszystko w porządku, więc o nią się nie martw
Może będą chcieli przyspieszyć Twój poród, żeby mogli szybciej zrobić Ci tę operację ![]() Miriam to duża dziewczynka i na pewno sobie poradzi Postaraj się myśleć pozytywnie, ja wiem, że to ciężko w takiej sytuacji, ale stres nie wpływa dobrze na dzidzię. Mam przeczucie, że wszystko skończy się dobrze. Jeżeli tyle Mamusiek wysyła Ci życzliwe myśli i trzyma kciuki, to nie może być inaczej.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-14 o 14:58 |
|
|
|
#4031 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byle nie za ostro, bo dla ciebie to będzie potem trudniejsze. W ogóle wczoraj na SR położna mówiła, że żadne spacery, żadne sprzątanie jak poród się zacznie (oczywiscie to tak ogólnie, nie do Ciebie w tej sytuacji) - trzeba oszczędzać siły na drugą fazę porodu!!!! Najlepiej, jak tylko się da, to się jeszcze przespać.A co do Cioci... no to straszne, też sobie nie mogę tego wyobrazić... ![]() Cytat:
![]() ![]() A ty kobieto uważaj z tymi upadkami!!!!!!!!!!!! zwłaszcza teraz jak taka paskudna pogoda się zrobiła!!!!!! Cytat:
O KURCZE... KOCHANA... strasznie mi przykro... miałam tak samo jak dziewczyny nadzieję na dobre wieści... ale może wcale nie jest to groźne... rozumiem, że nie okreslili, jakiego typu to komórki? a co mówili o operacji? pewnie musisz poczekać do porodu? co w związku z tym? tzn. czy chcą jakoś przyspieszać? Nie wiem, czy w ogóle powinnam pytać, czy chcesz gadać o tym tu... Trzymaj się!!!!!!! I Kropcia biedna - naprawdę jak jeszcze raz usłyszę, że ciąża to nie choroba to zastrzelę... A u mnie ok w miarę, oprócz tego że gardło boli i coś ucho też zaczyna no i krocze boli tak, że wczoraj zasnąć nie mogłam... ale co to jest w porównaniu z prawdziwymi problemami...
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
zaharia zobaczysz wszystko bedzie dobrze
belladona graylacje 30 tygodnia
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-10-14 o 15:12 |
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to gratuluję kolejnego tygodnia i kuruj się. Nie daj się jesiennym choróbskom ![]()
|
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) To do ludzi, którzy uważają, że w ogóle w ciąży to luz blues malina - a nie zawsze tak jest... i najgorsze, że nawet jak coś się przyplącze, to niewiele można zrobić, bo dzidź... Dzięki za gratki
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagoda GRATULACJE
Zahario nawet nie wiem co napisac innego niż już dziewczyny napisały - wszystko będzie dobrze i z Miriam i z Tobą |
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu jest to trafione i w przyszłości też będę się chyba skłaniać do strzelania na takie wypowiedzi ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-14 o 15:28 |
|
|
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może nie ma netu albo prądu, przez tą pogodę dzisiaj niektórzy się borykają z różnymi awariami.
Cytat:
![]() Ale nie martw się to do niego wróci w dwójnasób ![]() Cytat:
Chyba mam te skurcze przygotowujące czy jak im tam, bo mnie przed chwilą chwycił taki ból brzucha, do tego cały mi stwardniał, aż musiałam się położyć. Po kilku minutach przeszło. Jak tak mają wyglądać te ostatnie tygodnie, to ja to chromolę, rezygnuję
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
Gucia Nic sie nie obrazilam, jedynie nie mialam internetu bo nas prawie zasypalo i zerwaly sie jakies linie podobno na południu Polski z tego, co mam internet ale juz naprawili wiec przed chwilka Was nadrabialamz jednej strony troszke porobilam rzeczy, co pewnie mi by sie nie chcialo, gdyby byl internet-mialam wiecej czasu na duperele, ale z drugiej strony tak nudno i chodzilam od komputera do kompuetra sprawdzac czy jest ![]() Rano jak Tz stanal przy oknie to z jego reakcji myslalm, ze cos sie stalo, a tu tyle sniegu napadalo, jak na Boze Narodzenie szok...anomalia pogodowa, bo w tamtym tygodniu chodzilam w krótkim rekawku![]() Jagodaa GRATULUJE ![]() Zahario ![]() ![]() mam nadzieje, ze to nic groźnego, a najlepiej jakby to była jakas pomyłka...musi byc wszytsko dobrze!Ja dzis śniłam o olejku do kapieli tym Oliatum kurcze drogi jest, bo az 60 zł (500 ml) niby wydjany..ale chyba nie na moja kieszen![]() Bo jakbym miala to ciagle kupowac, to nie ma sensu...wiec mamusie mam pytanie: JAKIE OLEJKI DO KAPIELI KUPIŁYSCIE? Mi juz babeczka napisala, ze wysyla kocyk, w ogole jestem pod wrazeniem, bo mialam wczoraj z nia kontakt emailowy i dawno z tak milym sprzedawca sie nie spotkalam
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Domi jak fajnie ze sie odezwalas u mnie dzis tez wylanczali prad ale po niedlugim czasie wlanczali
Ja mam żel do kąpieli dla niuni z Nivea
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałowy
, najzwyklejszy, taki jak do masażu.Mi dziś też babka napisała, że tą sexy koszulkę co ostatnio zamówiłam, wysłała dopiero dziś, a w związku z opóźnieniem dorzuciła jeszcze pończochy ![]()
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
aa troche sie przespalam bo ja na nogach od 2:30
![]() ja sie dowiedzialam ze na kilka dni ide ale dokladnie to nie wiem.. Zahario konsultuj.. ja mysle ze pewnie lekarze beda chcieli ciaze wczesniej rozwiazac i zajac sie Toba.. kurcze trzymam kciuki ![]() Domi do kapieli mozna stosowac ciekla parafine. 1,79zl u nas w aptece
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-14 o 16:03 |
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella pytałas co mój gin na wyniki - on zawsze długo ogląda i myśli i przegląda i się zastanawia itd. a poźniej zazwyczja mówi jest OK jeszcze sie nic nie dzieje
ja nie wiem ale zdaję się na niego - on nigdy nie panikuje, a chodzę do niego od zawsze, i nigdy nie było problemu więc musze mu ufać chyba wie co robiw poniedziałek stwierdził - fajnie że to 37 tydzień można już rodzić - przyzwyczaiłam sie do jego oszczędnych wypowiedzi bo jak zadaję mu pytania to zawsze mi odpowiada więc staram się nie panikowac |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy internet i tv kablową z jednej firmy...Tz dzwnil do nich to mowili, ze maja awarie przez pogode
ale na szczescie internet jest i juz naprawiliale beznadziejnie tak bez neta, mozna sie zanudzic ![]() Pietrusia a oliwke masz jakas?? |
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe też to znam. Ja korzystam z bezprzewodowego, ale czasem z jakichś niewyjaśnionych przyczyn połączenie jest słabe i muszę iść do drugiego pokoju, gdzie jest router i podłączyć się kablowo
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
A Oliwke ja mam z bambino
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- gucia sliczny masz avator
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
trzymaj się! teraz musisz być wyjątkowo silna!
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Gucia awatarek faktycznie superowy jak sportsmenka w ciazy![]() Ale sie ciesze, ze te ciuszki wypralam w tamtym tygodniu bo nie mialabym gdzie ich wysuszyc. W dodatku teraz nie moge zrobic prania, bo nei mamy jeszcze suszarki takiej sufitowej ani nawet takie stojacej
|
||
|
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) dać jej .... wody ![]() Tarasiu, może faktycznie jeszcze nie przechodzić na dietke ale zapytaj, może warto wynik powtórzyć, wiesz jaki to czasami bałagan w labach mają?! a tak to będziesz miała pewność. |
|
|
|
|
#4050 | |||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję kolejnych tygodni!!
Ja byłam się zapisać do gin i zła jestem, bo mam 16 nr, a o godz 14 wchodził dopiero 3. Czyli przyjmuje 2 dziewczyny w godzinę, więc wychodzi na to że chyba tam o północy pojadę jak mnie denerwuje juz ta baba! zamiast zrobić przyjęcia na godziny, to bawi się z numerkami... a w między czasie i tak przychodzą baby bez numerków i są przyjmowane-układy, układziki Cytat:
![]() Cytat:
po prostu wkładają pod bieżąca wodę! normalnie mnie zmroziło.jagodaaaaa - GRATULACJE MAMUSIU karenina- ciekawe to co wkleiłaś o tym pokarmie! mądra ta natura nasza Agusia - przykkra sprawa z Ciocią zaharia - , na pewno będzie dobrze. Nie smutaj się! Wiem, ze łatwo napisać, trudniej wykonać, ale na pewno trafisz w ręce dobrych lekarzy, który załatwią to świństwo Cytat:
Kropko a Tobie w szpitalu robili badanie z glukozą czy z krwi Ci wyszła ta cukrzyca????? I szkoda, ze znów do szpitala, no ale czego nie robi sie dla Dzidzi! kolanosia- takiego barana to tylko domi -ja mam oliwkę bambino, ale mam też cośz HIPPA do kąpieli, oraz kilka próbek emolium. Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-14 o 16:23 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

ale juz naprawili wiec przed chwilka Was nadrabialam