Scent Bar X - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 23:23   #3991
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość

Madziku, pewna moja znajoma uważa, że dziecko TRZEBA urodzić PRZED 30. Opadła mi szczęka, gdy usłyszałam jej autentyczne westchnienie ulgi, że zdążyłam w ostatnim momencie :-\ I to nie był 1.kwietnia
Niedawno zebrało nam się z koleżankami na ploteczki z rodzaju która z naszych znajomych kiedy wychodzi za mąż itp. Jako, że jestem w wieloletnim związku oczywiście padło pytanie, które słyszę coraz częściej, a mianowicie, kiedy ja? Na co ja, że nie kiedy, tylko czy w ogóle Koleżanka, żebym się nie zarzekała bo kiedyś TRZEBA wyjść za mąż. Na co ja że trzeba to umrzeć. Chwila pełnej konsternacji ciszy - bezcenna

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
madzik!- napisz do Bale'a ze czas goni itp, moze sie zlituje i przesle co nieco w fiolce
jak nie ma fiolki to mu wyslemy gwaikową ( a może atomek?)

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Hello
Wpadam, żeby się przywitać, bo na 15:30 wykład z Etnografii Polski i 2 konserwatoria z mapy etnicznej świata - do 20:30...
Zaległości obiecuję nadrobić w weekend
Do zobacznia w przyszłości
Trzymam za słowo

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
tez macie sniezyce z wichura za oknem? ale padaka
tak

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Ło mamo...
To mnie już też niewiele czasu zostało, a problem największy jest taki, że im jestem starsza, tym bardziej nie chcę mieć dzieci. No i co ja mam z tym zrobić??
Tylko psychoterapia może Ci pomóc

Cytat:
musze sie wybrac do Baty..tylko juz nie mam kiedy, a swoja drogą nasłuchałam sie wiele złych rzeczy o btach baty, ze sie rozwalają itp ,
dla siebie wylukałam cuś takiego do chodzenia w mrozy - wyłożone w środku czystą zywą owcą chyba kupie bo nic lepszego chyba nie znajdę
Moje butki z Baty trzymają się wzorowo

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
mnie się rozleciały z Venezii a jedne nawet w sklepie w trakcie mierzenia (letnie)
O Venezii nie mam najlepszego zdania. Za taką cenę obcasy nie powinny odpadać

Buty Kazara są świetne, mam np. parę szpileczek jeszcze ze studniówki, noszę ją często-gęsto i wygląda jak nowa. W te wakacje zakochałam się w butach Zary, 10 cm szpilki niewiarygodnie wygodne, potrafię w nich zrobić kilka kilometrów i stopy nie bolą. Kupię jeszcze kilka par tej firmy na pewno I jeszcze Aldo - mam kozaczki już drugi lub trzeci sezon, nie przemakają i co najbardziej niesamowite - cholewka jest dobra na moją łydkę! O pięcioletnich glanach Shelly's nie wspominam, ta kategoria obuwia chyba nie interesuje osób dotkniętych obuwniczymi rozterkami

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:26   #3992
justynaneyman
Zakorzenienie

A co do Angeliny, gdyby więcej osób zaczęło głośno mówić o chorobliwej chudości takich osób, jak ona, a nie komentował jej kreacje, nic nie mówiąc o dziurach robiących się od wystających kości, to może tego rodzaju "kondycja" zaczęłaby wreszcie tracić aprobatę.
Oczywiście, jeżeli ktoś jest chory, nie ma na to wpływu, to inna sprawa.
Ale jest wiele osób "okładkowych" (o tych piszę) które prezentuje się jako przykład piękna, nie zwracając uwagi na ich, nazwę to, zabiedzenie. Dopiero, kiedy ewidentnie już się nie da udawać, że jest ok, a , no to wtedy mamy temat.
A żeby nie było, żem pochopna, ten temat jest mi, no, bliski. Nie jest trudno poznać, czy ktoś jest chudy, bo tak ma, czy choruje.
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:29   #3993
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Niedawno zebrało nam się z koleżankami na ploteczki z rodzaju która z naszych znajomych kiedy wychodzi za mąż itp. Jako, że jestem w wieloletnim związku oczywiście padło pytanie, które słyszę coraz częściej, a mianowicie, kiedy ja? Na co ja, że nie kiedy, tylko czy w ogóle Koleżanka, żebym się nie zarzekała bo kiedyś TRZEBA wyjść za mąż. Na co ja że trzeba to umrzeć. Chwila pełnej konsternacji ciszy - bezcenna
Boskie

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:34   #3994
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Buty Kazara są świetne, mam np. parę szpileczek jeszcze ze studniówki, noszę ją często-gęsto i wygląda jak nowa. W te wakacje zakochałam się w butach Zary, 10 cm szpilki niewiarygodnie wygodne, potrafię w nich zrobić kilka kilometrów i stopy nie bolą. Kupię jeszcze kilka par tej firmy na pewno I jeszcze Aldo - mam kozaczki już drugi lub trzeci sezon, nie przemakają i co najbardziej niesamowite - cholewka jest dobra na moją łydkę! O pięcioletnich glanach Shelly's nie wspominam, ta kategoria obuwia chyba nie interesuje osób dotkniętych obuwniczymi rozterkami
Eureka !!!! Kazar! dzięki - za podp. Glany - ja bardzo bardzo - m.in dlatego szuakm teraz kozaków itp bo nie mam w czym chodzic a glany nie do wszystkiego.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:34   #3995
LouLou25
Zakorzenienie

Mnie nie przeszkadzaja takie chude szkapy jak Angelina (dopoki robia to z wlasnej woli a nie z przymusu np. robiac w modelingu)
Za to zapasione istoty draznia mnie i to bardzo, szczegolnie te wtlaczajace w siebie tonami jedzenie i uzalajace sie pozniej jaki to straszny los byc grubasem

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:36   #3996
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Boskie
Truskawo - ja oficjalnie proszę o udzielenie zgody an posługiwanie się tym tekstem, mogę mówić jak mawia moja znajoma, lub jak mawiają ale od dziś mam zamiar włąśnie tak ucinać te rozmowy.
ja zawsze ajkieś eufemizmy produkowałąm i po co ?
Stary 2009-10-14, 23:39   #3997
Polly_
grozi wypollizowaniem

co do jakości butów to chyba nic nie przebije moich glanów Chełmków, chodziłam w nich 5 lat non stop-wiosna,lato, jesien, zima, serio- nie mialam ani jednej pary obuwia poza nimi, no i mialy sie dobrze, pewnie następne 5 lat by wytrzymały
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:40   #3998
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
O pięcioletnich glanach Shelly's nie wspominam, ta kategoria obuwia chyba nie interesuje osób dotkniętych obuwniczymi rozterkami
No to ja pobiłam rekord W swoich glano-trzewikach chodzę już ósmy rok i chyba mnie w nich pochowają, takie są wygodne i niezniszczalne

Ja wogóle bardzo przywiazuje sie do wygodnych butów a,że ich nie niszczę ,służą mi lata całe I nie mam niestety parcia na nowe co roku
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:43   #3999
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Edyto - to mamy remis Mam jedną parę butów z Ecco - półbuty. Mam je od pierwszego roku studiów (czyli leci im 8 rok), wystarczy im porządne czyszczenie i pastowanie i śmigam Zamierzam je właśnie wyciągnąć na kolejny jesienny sezon

A do butów mam podobne podejście - kupuję jedne do spodni i jedne do sukienek, spódnic. A jak się trafi jeden fason pasujący do wszystkiego, to już w ogóle pełnia szczęścia I też szanuję i służą mi latami. Przez to czuję się usprawiedliwiona wydając na nie większą kwotę - zwracam uwagę na wygodę i jakość wykonania

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-10-14 o 23:46
Stary 2009-10-14, 23:45   #4000
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ok, mijamy się trochę.
Ja twierdzę, że gust owszem, ma tu bardzo wiele do rzeczy, bo mnie się PODOBAJĄ takie ciała, jak ciało Madonny.
I nie znaczy to, że uważam je za doskonałe. To właśnie niedoskonałości czynią je zachwycającym, o czym pisałam.

I jeszcze: dobrodziejstwem pogodzenia się z własnymi niedoskonałościami nazywamy zwykle lenistwo. Wiele osób mogłoby mieć ciało, jak Madonna, jednak niewiele ma dość siły i konsekwencji, by nad tym dzień po dniu pracować. Wybierają siedzenie na pupie i zajadanie rogalików z wiśniami (jak ja w tej chwili ). I wtedy najłatwiej jest wmówić sobie, ze to ona jest dziwna i zakompleksiona.
Edytko, uff, za wolno piszę
Żeby było jasne, Sabb, dla mnie piękne są ciała baletnic ( a nie jakieś Rubensy). Dobrodziejstwo pogodzenia się ze sobą jest łaska nie każdemu dana, to nie to samo, co rezygnacja i lenistwo. Jest wiele miejsca między ekstremum Madonny a zajadaniem się (zajadaniem- czego?).
Te wiele osób, które potencjalnie mogłyby mieć ciało Madonny, mogą mieć inne rzeczy na głowie, niż, emanując siłą i konsekwencją, dzień po dniu pracować. Nad własnym wyglądem Np ja. Jestem leniwa a sadła nie mam. I to mi wystarcza. Co prawda trenuję ciężary, a raczej jeden ciężar o imieniu Gucio
Stary 2009-10-14, 23:45   #4001
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
No to ja pobiłam rekord W swoich glano-trzewikach chodzę już ósmy rok i chyba mnie w nich pochowają, takie są wygodne i niezniszczalne

Ja wogóle bardzo przywiazuje sie do wygodnych butów a,że ich nie niszczę ,służą mi lata całe I nie mam niestety parcia na nowe co roku
ja ostatnio policzyłam ze wlaściwie kazda statystyczna para butów starcza mi na 7-8 lat, a jestem butowym minimalistą-1 para butów na daną porę roku + 1 szpilki i 1 trekingowe, wiec kazda para jest uzywana intensywnie. Sandały kupiłam w tym roku, poprzednie 9 lat temu, musialam sie ich pozbyc tylko dlatego ze jednego zgubiłam , pólbuty tez kupiłam w tamtym roku a poprzednie prawie 9 lat temu, trekingi mam z 10 lat, kozaki 8 lat i są dobre tylko mi w nich zimno....

ja w ogóle nie niszcze butów, np podczas stdiów posiadałam jedne pantofle podomowe przez całe studia, a moja współlokatorka miala co 2 miesiac nowe bo jej sie rozpadały

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-14 o 23:49
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:51   #4002
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
A ja rok temu wyrzuciłam buty na kartki- pamięta ktoś że były takie czasy?
I to nie dlatego, że się rozleciały, ale z nienawiści, że ich trwałość była wieczna jak brzydota.
Czy są może na świecie ŁADNE buty wyglądające na damskie, w których w taką pogodę, jak dziś można chodzić po plaży na dodatek jeszcze? I żeby kosztowały do 400 zł?
Stary 2009-10-15, 00:00   #4003
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio policzyłam ze wlaściwie kazda statystyczna para butów starcza mi na 7-8 lat, a jestem butowym minimalistą-1 para butów na daną porę roku + 1 szpilki i 1 trekingowe, wiec kazda para jest uzywana intensywnie. Sandały kupiłam w tym roku, poprzednie 9 lat temu, musialam sie ich pozbyc tylko dlatego ze jednego zgubiłam , pólbuty tez kupiłam w tamtym roku a poprzednie prawie 9 lat temu, trekingi mam z 10 lat, kozaki 8 lat i są dobre tylko mi w nich zimno....

ja w ogóle nie niszcze butów, np podczas stdiów posiadałam jedne pantofle podomowe przez całe studia, a moja współlokatorka miala co 2 miesiac nowe bo jej sie rozpadały
no to mi lżej że mam identycznie, myślałam ze będę odmieńcem w tej kwestii - wszystkie moje znajome mają setki butów. Nie powiem lubię buty i gdybym nei miałą co robić z pięniędzmi to zamiast sie w nich tarzać, to pewnie kupowałabym buty ( poza wpsieraniem piesków) ale tylko i wyłącznie jakosć do mnie przemawia a nie ilość.

Moje buty - to ja. Wrecz szukałam żeby kupić na to lato buty które kiedyś w ccc były i schodizłam je po latach i żałuje ze nie kupiłam 2 par na zapas, ale skąd mogłąm wiedzieć. No nie będę opisywać, fotek ni ma nigdzie ale nosiło sie je do wszystkiego, sukienka, spodnei, plaża, sklep, praca, wieczorne wyjście. Mistrzostwo świata w kwestiii uniwersalne lacie.
piękne były
Stary 2009-10-15, 00:01   #4004
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Właśnie zobaczyłam ile będzie kosztował mnie bilet miesięczny na trasie - dom-praca.
Powiem tak - dobrze, że siedzę.

Czy bilet miesięczny można kupować na określone dni - tzn np. od pon. do pt.? Proszę się nie śmiać, ostatni raz bilet miesięczny kupowałam 9 lat temu

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-10-15 o 00:06
Stary 2009-10-15, 00:02   #4005
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno coś pisze, i już pewnei tytuł roboczy jest
" Seks w Ciastkarni w Mieście" lub
" 9 i pół fistaszka"
9 i pół fistaszka brzmi obiecująco

Cytat:
Polly - WSZYSTKIE dzieci trzeba urodzić do trzydziestki:hah aha:
Matko, a ja drugie rodziłam po 30-tce. I co teraz będzie?

Cytat:
To oznacza z pewnością, że zarówno ty jak i ja jesteśmy nienormalne

[COLOR=Silver]
Ato jakis obowiązek z tymi dziećmi jest ?

Cytat:

u mnie pada śnieg, ale taki zimowy śnieg wielkie wielgasne płaciory....
na ulicach jest brei ponad kostkę- wróciłam z butami mokrymi tak ze sie wylewało z nich
a mój TZ jedzie w weekend w Gorce
A jak w Gorcach pogoda ? Śnieg jest ?

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Wg mnie takie ciało wskazuje na poważne zaburzenia w odbiorze wizerunku samej siebie i kompleksy prawdopodobnie związane z wiekiem. Zawsze wydaje mi się podejrzane, jak ktoś tak STRASZNIE (chorobliwie) dba o swój wygląd .
[COLOR="Silver"]
Nie rozumiem. Dlaczego jędrne , wyćwiczone ciało ma świadczyć o zaburzeniach w odbiorze wizerunku samej siebie. A w miarę regularne uprawianie sportu, pływanie czy ćwiczenie na siłowni, nie tylko ujędrnia ciało , rozwija mięśnie czy poprawia figurę, ale znakomicie regeneruje organizm, poprawia krażenie, oddychanie, odstresowuje.
Jest jakaś konkretna granica , między dbaniem o wygląd a chorobliwym dbaniem?

Osobiście nie lubie Madonny ale wygląd w sytuacji osób , gdzie jest on istotnym elementem funkcjonowania , gdzie ma związek z pracą , karierą , popularnością itd. zawsze będzie dla nich czymś wazniejszym niż dla zwykłago kowalskiego. Między innymi od tego zależy ich popularnosc, pozycja, dochody itd.

Oczywiście np. 20-sta operacja plastyczna to świrstwo a anoreksja to choroba i niekoniecznie wynika z chorobliwego dbania o siebie, ale nie o tym tu mówimy.

To tak jakby krytykować kogoś robiącego kolejną podyplomówkę , która jest mu potrzebna do utrzymania prestiżu, pracy czy stanowiska, że jest chorobliwym kujonem.
Stary 2009-10-15, 00:03   #4006
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
...jak wyglądam przez okno to obawiam się ze zostanę porwana przez tę zamieć i to dopiero będzie dotlenienie
Gdy dzisiaj wyszedłem z domu na autobus, by jechać na zajęcia, po 10 sekundach chciałem wracać z powrotem, bo zacząłem obawiać się o własne zdrowie i życie Ale przemyślałem sprawę i stwierdziłem, że robić sobie nieobecności już od października to gópota

Cytat:
Kurczę, a tak naprawdę dalej jestem zszokowana taką postawą - że dzieci TRZEBA mieć przed 30-tką. Myślałam, że dzieci raczje CHCE się mieć a nie TRZEBA.

Może się nie znam.....
Nie znasz się Dzieci TRZEBA mieć - inne myślenie to efekt grzesznego feminizmu, wpływ zgniłej kultury zachodniej i patologia po prostu

Cytat:
Kochani,dzisiaj przyszła paczka po 20-stu dniach czekania...
No proszę!

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Hello
Do "zobaczenia" w łikent więc

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Mam większy problem Wypadło mi pół okna i wisi tak sobie nad parapetem. to znaczy wisiało , bo upchnęłam we framudze. jak dziecko nie naprawi to czeka mnie natychmiastowa wymiana okna
To wszystko z powodu tych wichur? Mam nadzieję, że obędzie się bez większych wydatków

Cytat:
w krakowskich sklepach obuwniczych histeria, w Abrze i ccc buty walają sie po całych sklepie a ludzie a szałem w oczach we nich grzebia a potem szukają swoich dzieci, które....też grzebią, tyle ze na dziale dziecięcym w tym szale kpiłam dziecku buty i ja-choc nie planowałam ale widze wszyscy biorą, to mi sie lampka zapaliła ze zaraz dla nas braknie
A myślałem, że takie sceny to tylko w PRLu

Cytat:
a tak a propos- drugie trzeba mieć do jakiego wieku? są jakieś teorie?
Podobno "najlepsza" różnica wieku to 2,5 - 3 lata

Cytat:
mnie się rozleciały z Venezii a jedne nawet w sklepie w trakcie mierzenia (letnie)

Cytat:
i będziecie z Gryxiem pasownie wyglądać ta sama kolekcja, ten sam odcień
Byłem dzisiaj w Bacie oblukać te buty na żywo. Okazało się, że wybór mają nieco gorszy, niż na ich stronie internetowej Mierzyłem te ciemnobrązowe, nawet nieźle wyglądają na nodze (tylko odzwyczaiłem się już od takich długaśnych czubasów) No i spodobały mi się też dwie pary półbutów, czarne, lakierowane - coś w stylu "sportowa elegancja" (jeśli nie mylę pojęć ).

Cytat:
... Może gdyby moja forma przekładała się na cyferki na koncie byłabym lepiej zmotywowana.
Masz to samo, co ja!

---

Vesenko, na suchy kaszel polecam Thiocodin, dostępny w aptekach bez recepty (nie wiem, czemu w internecie jest to lek na receptę - zależy od apteki, czy jak? ).

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2009-10-15 o 00:09 Powód: błont ;)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 00:12   #4007
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Byłem dzisiaj w Bacie oblukać te buty na żywo. Okazało się, że wybór mają nieco gorszy, niż na ich stronie internetowej Mierzyłem te ciemnobrązowe, nawet nieźle wyglądają na nodze (tylko odzwyczaiłem się już od takich długaśnych czubasów) No i spodobały mi się też dwie pary półbutów, czarne, lakierowane - coś w stylu "sportowa elegancja" (jeśli nie mylę pojęć )
nawet jeśli mylisz pojęcia ja sie nie zorientuję

Thiocodin na suchy jest dobry bo hamuje

mnie na kaszel nic nie pomogło wszystko juz przeszłam takze - innym kibicuje coby wam cosik jednakze pomogło . hej!
miałąm Tussipect - uwielbiam , Pulneo - fenspiryd, Mucosolvan - ambroxol, Pecto Drill - carbocostam i ziołowe Herbitussin - ziółka braciszków jakichś

aha Flegamina rzondżi ale wyrywa nie tylko z butów Polly ma rację
nie wszystko na raz
moze komus pomoze

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2009-10-15 o 00:14
Stary 2009-10-15, 00:15   #4008
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość

Piękne. Ja ostatnio wyprodukowałam sobie kilka bransoletek.
śliczne

Cytat:
na pewno coś pisze, i już pewnei tytuł roboczy jest
" Seks w Ciastkarni w Mieście" lub
" 9 i pół fistaszka"

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
gorzej jak Krystianek utonie w bryczesach. Wiesz, 9 i pół fistaszka upakować to nie takie hop, pewnie mu ciężko dobrać rozmiar

Cytat:

Pół fistaszka to zdecydowanie thriller.

Cytat:

Jeśli chodzi o buty to ja w ogóle nie mam pomysłu gdzie szukać i jakich. Pewnie się w końcu wkurzę i kupię w pierwszym sklepie jakieś oficerki (byle w łydce dobre były) i zakończę moją przygodę z kupowaniem butów
Niepokoi mnie jedynie fakt ze siostra moja potrzebuje kozaków również, a że ona karłowata jest i wszystko jest na nią za duże wiec czeka mnie przeprawa długa i bolesna jak sądzę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 00:21   #4009
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Sama się napaliłam
Cytat:
Ato jakis obowiązek z tymi dziećmi jest ?
Nieee Żartowałam sobie

Cytat:
Nie znasz się Dzieci TRZEBA mieć - inne myślenie to efekt grzesznego feminizmu, wpływ zgniłej kultury zachodniej i patologia po prostu
No cóż - najwyżej pójdę do piekła

Frank Zappa

Stary 2009-10-15, 00:25   #4010
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zobaczyłam ile będzie kosztował mnie bilet miesięczny na trasie - dom-praca.
Powiem tak - dobrze, że siedzę.

Czy bilet miesięczny można kupować na określone dni - tzn np. od pon. do pt.? Proszę się nie śmiać, ostatni raz bilet miesięczny kupowałam 9 lat temu
Nie można.

Ja się własnie wczoraj zorientowałam,że jeżdże na bilet miesiączny na...wrzesień. Mało , ja tym biletem w nieświadomości machałam kierowcom przed nosem wsiadając do autobusu
Stary 2009-10-15, 00:25   #4011
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozumiem. Dlaczego jędrne , wyćwiczone ciało ma świadczyć o zaburzeniach w odbiorze wizerunku samej siebie. A w miarę regularne uprawianie sportu, pływanie czy ćwiczenie na siłowni, nie tylko ujędrnia ciało , rozwija mięśnie czy poprawia figurę, ale znakomicie regeneruje organizm, poprawia krażenie, oddychanie, odstresowuje.
Jest jakaś konkretna granica , między dbaniem o wygląd a chorobliwym dbaniem?

To tak jakby krytykować kogoś robiącego kolejną podyplomówkę , która jest mu potrzebna do utrzymania prestiżu, pracy czy stanowiska, że jest chorobliwym kujonem.
Są rzeczy, których nie da się powiedzieć słowami. Ale podejmę tę próbę, być może skazaną na niepowodzenie. Różnica pomiędzy nałogiem a normalnością to różnica pomiędzy wyborem a przymusem. Po czym poznać, że to przymus? Po wyglądzie. Taka forma jest potrzebna do pracy w cyrku (no, ale jak się ma niewiele do zaproponowania- poza skandalami, oczywiście), a na estradzie...
Ech, można być Jaggerem, o dwie dychy starszym zresztą.
No tak, można mówić, że ona to lubi, tylko czemu jest taka spięta? i drażliwa na temat wyglądu, wieku itd.
Boże, czy naprawdę nikt mnie nie rozumie- a słyszałam w przelocie inne głosy...nie w mojej biednej głowie.
Stary 2009-10-15, 00:27   #4012
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Sama się napaliłam

Nieee Żartowałam sobie

Wiem, to było pytanie retoryczne
Stary 2009-10-15, 00:28   #4013
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Za to zapasione istoty draznia mnie i to bardzo, szczegolnie te wtlaczajace w siebie tonami jedzenie i uzalajace sie pozniej jaki to straszny los byc grubasem
Mnie również I takie samo zdaniem miałem także wówczas, gdy moje BMI bujało się w granicach 30 (no, ale najbardziej drażniłem sam siebie)

Cytat:
A ja rok temu wyrzuciłam buty na kartki- pamięta ktoś że były takie czasy?
Pamiętam "jak przez mgłę", gdy w osiedlowym sklepie rzucili kawę i stałem z mamą w kolejce

Cytat:
Wiem, że można kupić "miesięczny" na dwa tygodnie np., ale na Twoje pytanie nie znam odpowiedzi Btw - ile wyniesie Cię dojazd do pracy?

Cytat:
To "pół" spowodowało, że odruchowo zacisnąłem nogi

Cytat:
nawet jeśli mylisz pojęcia ja sie nie zorientuję
To spoko
Stary 2009-10-15, 00:30   #4014
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Są rzeczy, których nie da się powiedzieć słowami. Ale podejmę tę próbę, być może skazaną na niepowodzenie. Różnica pomiędzy nałogiem a normalnością to różnica pomiędzy wyborem a przymusem. Po czym poznać, że to przymus? Po wyglądzie. Taka forma jest potrzebna do pracy w cyrku (no, ale jak się ma niewiele do zaproponowania- poza skandalami, oczywiście), a na estradzie...
No tak, można mówić, że ona to lubi, tylko czemu jest taka spięta? i drażliwa na temat wyglądu, wieku itd.
Boże, czy naprawdę nikt mnie nie rozumie- a słyszałam w przelocie inne głosy...nie w mojej biednej głowie.
Ja bym była daleka od oceniania ludzkich motywacji , po wyglądzie.

Tak, można być Jaggerem, pod warunkiem,że sie jest facetem

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-10-15 o 00:34
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 00:33   #4015
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gryksiu - wychodzi grubo ponad 200 zł. Prawie na zawał zeszłam Tylko nie wiem czy to cena za możliwość przejazdu we wszystkie dni, czy nie. Naprawdę zapomniałam jak to jest z tymi miesięcznymi

Policzyłam na szybko, że przy codziennym zakupie biletów jednorazowych tylko w dni pracujące, mam zaoszczędzone ponad 60 zł ( jak nie więcej).

Rozterko - dzięki za odpowiedź Czyli opłaca mi się bardziej na jednorazowych jeździć.

Właśnie sobie uświadomiłam, że liczyłam bilety tylko w jedną stronę Tak, powinnam już iść spać

Co nie zmienia faktu, że czeka mnie wydatek ponad 250 zł na ten usr.... mięsięczny

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-10-15 o 00:40
Stary 2009-10-15, 00:39   #4016
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Gryksiu - wychodzi grubo ponad 200 zł. Prawie na zawał zeszłam Tylko nie wiem czy to cena za możliwość przejazdu we wszystkie dni, czy nie. Naprawdę zapomniałam jak to jest z tymi miesięcznymi

Policzyłam na szybko, że przy codziennym zakupie biletów jednorazowych tylko w dni pracujące, mam zaoszczędzone ponad 60 zł ( jak nie więcej).

Rozterko - dzięki za odpowiedź Czyli opłaca mi się bardziej na jednorazowych jeździć.
mowisz o biletach autobusowych czy PKP ?
Stary 2009-10-15, 00:45   #4017
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Autobusowych I jednak nie 250 zł a coś lekko ponad 200 zł. Patrzę też na PKP, ale na PKP mam dosyć kawał z domu - wtedy już będe musiała wstawać chyba koło 3.00, żeby zdążyć na coś po 5.00.

Nic - będę główkować

Frank Zappa

Stary 2009-10-15, 00:46   #4018
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie pozwolę!

Cytat:
Drogo Z miesięcznym możesz jeździć, kiedy Ci się podoba Btw - ile km w jedną stronę?

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że liczyłam bilety tylko w jedną stronę Tak, powinnam już iść spać
No więc dobrej nocy
Stary 2009-10-15, 00:50   #4019
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gryksiu - 29km. Ale nie wiem jak policzą na PKS-ie, bo tam są widełki - do 30km jest 207 zł od 31 km to już 235 zł

Nic - trzeba przełknąć te gorzką pigułkę

Frank Zappa

Stary 2009-10-15, 01:00   #4020
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
madzik!- napisz do Bale'a ze czas goni itp, moze sie zlituje i przesle co nieco w fiolce
jak nie ma fiolki to mu wyslemy gwaikową ( a może atomek?)
Wow!
Sperma w aerozolu. Odświeżacz do.... khe khe khe... WNĘTRZ.
Cytat:
Znów pudło.
Do nikogo nie strzelałam.
Cytat:
Nie sposób zaprzeczyć. Podoba mi się.

Ja wyskakuję z tym tekstem przy okazji "kiedyś trzeba spoważnieć".
Cytat:
O pięcioletnich glanach Shelly's nie wspominam, ta kategoria obuwia chyba nie interesuje osób dotkniętych obuwniczymi rozterkami
Mnie interesuje.
Muszę kupić nowe glany tej jesieni, bo stare, noszone przez jakieś 8 czy 9 lat są już dziurawe. Ale za to wygodne...

Cytat:
ooo... Feminizm! To coś dla mnie. I do tego grzeszny? Tym bardziej dla mnie!

Cytat:
Masz to samo, co ja!
Bo szalenie motywujące sa takie cyferki.
Cytat:
Super. ja wezmę piwo, ty przynieś chipsy.
Cytat:
Ja nie poznaję przymusu po jej wyglądzie tak samo, jak nie wydawała mi się wynikiem nałogu muskulatura Bruce'a Lee.

I nie wiem na jakiej podstawie wyłapujesz granice formy potrzebnej do pracy w cyrku.

Nie mówiąc już o tym, że gdybyśmy mieli ograniczać nasze możliwości wyłącznie do tego, czego potrzeba w naszej pracy - większości z nas zanikłyby mięśnie nóg.
Cytat:
Ale po co być Jaggerem, kiedy można być sobą?
Madonną? Sabbath? Rozterką?

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-10-15 o 01:02
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości