|
|
#3991 | ||||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Buty Kazara są świetne, mam np. parę szpileczek jeszcze ze studniówki, noszę ją często-gęsto i wygląda jak nowa. W te wakacje zakochałam się w butach Zary, 10 cm szpilki niewiarygodnie wygodne, potrafię w nich zrobić kilka kilometrów i stopy nie bolą. Kupię jeszcze kilka par tej firmy na pewno I jeszcze Aldo - mam kozaczki już drugi lub trzeci sezon, nie przemakają i co najbardziej niesamowite - cholewka jest dobra na moją łydkę! O pięcioletnich glanach Shelly's nie wspominam, ta kategoria obuwia chyba nie interesuje osób dotkniętych obuwniczymi rozterkami
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||||
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
A co do Angeliny, gdyby więcej osób zaczęło głośno mówić o chorobliwej chudości takich osób, jak ona, a nie komentował jej kreacje, nic nie mówiąc o dziurach robiących się od wystających kości, to może tego rodzaju "kondycja" zaczęłaby wreszcie tracić aprobatę.
Oczywiście, jeżeli ktoś jest chory, nie ma na to wpływu, to inna sprawa. Ale jest wiele osób "okładkowych" (o tych piszę) które prezentuje się jako przykład piękna, nie zwracając uwagi na ich, nazwę to, zabiedzenie. Dopiero, kiedy ewidentnie już się nie da udawać, że jest ok, a , no to wtedy mamy temat. A żeby nie było, żem pochopna, ten temat jest mi, no, bliski. Nie jest trudno poznać, czy ktoś jest chudy, bo tak ma, czy choruje. |
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie przeszkadzaja takie chude szkapy jak Angelina (dopoki robia to z wlasnej woli a nie z przymusu np. robiac w modelingu)
Za to zapasione istoty draznia mnie i to bardzo, szczegolnie te wtlaczajace w siebie tonami jedzenie i uzalajace sie pozniej jaki to straszny los byc grubasem
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3997 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do jakości butów to chyba nic nie przebije moich glanów Chełmków, chodziłam w nich 5 lat non stop-wiosna,lato, jesien, zima, serio- nie mialam ani jednej pary obuwia poza nimi, no i mialy sie dobrze, pewnie następne 5 lat by wytrzymały
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wogóle bardzo przywiazuje sie do wygodnych butów a,że ich nie niszczę ,służą mi lata całe I nie mam niestety parcia na nowe co roku |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Edyto - to mamy remis
Mam jedną parę butów z Ecco - półbuty. Mam je od pierwszego roku studiów (czyli leci im 8 rok), wystarczy im porządne czyszczenie i pastowanie i śmigam Zamierzam je właśnie wyciągnąć na kolejny jesienny sezon![]() A do butów mam podobne podejście - kupuję jedne do spodni i jedne do sukienek, spódnic. A jak się trafi jeden fason pasujący do wszystkiego, to już w ogóle pełnia szczęścia I też szanuję i służą mi latami. Przez to czuję się usprawiedliwiona wydając na nie większą kwotę - zwracam uwagę na wygodę i jakość wykonania
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-14 o 23:46 |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby było jasne, Sabb, dla mnie piękne są ciała baletnic ( a nie jakieś Rubensy). Dobrodziejstwo pogodzenia się ze sobą jest łaska nie każdemu dana, to nie to samo, co rezygnacja i lenistwo. Jest wiele miejsca między ekstremum Madonny a zajadaniem się (zajadaniem- czego?). Te wiele osób, które potencjalnie mogłyby mieć ciało Madonny, mogą mieć inne rzeczy na głowie, niż, emanując siłą i konsekwencją, dzień po dniu pracować. Nad własnym wyglądem Np ja. Jestem leniwa a sadła nie mam. I to mi wystarcza. Co prawda trenuję ciężary, a raczej jeden ciężar o imieniu Gucio |
|
|
|
|
#4001 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, pólbuty tez kupiłam w tamtym roku a poprzednie prawie 9 lat temu, trekingi mam z 10 lat, kozaki 8 lat i są dobre tylko mi w nich zimno....ja w ogóle nie niszcze butów, np podczas stdiów posiadałam jedne pantofle podomowe przez całe studia, a moja współlokatorka miala co 2 miesiac nowe bo jej sie rozpadały
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-14 o 23:49 |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie dlatego, że się rozleciały, ale z nienawiści, że ich trwałość była wieczna jak brzydota. Czy są może na świecie ŁADNE buty wyglądające na damskie, w których w taką pogodę, jak dziś można chodzić po plaży na dodatek jeszcze? I żeby kosztowały do 400 zł?
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje buty - to ja. Wrecz szukałam żeby kupić na to lato buty które kiedyś w ccc były i schodizłam je po latach i żałuje ze nie kupiłam 2 par na zapas, ale skąd mogłąm wiedzieć. No nie będę opisywać, fotek ni ma nigdzie ale nosiło sie je do wszystkiego, sukienka, spodnei, plaża, sklep, praca, wieczorne wyjście. Mistrzostwo świata w kwestiii uniwersalne lacie. piękne były
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zobaczyłam ile będzie kosztował mnie bilet miesięczny na trasie - dom-praca.
Powiem tak - dobrze, że siedzę. Czy bilet miesięczny można kupować na określone dni - tzn np. od pon. do pt.? Proszę się nie śmiać, ostatni raz bilet miesięczny kupowałam 9 lat temu
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-15 o 00:06 |
|
|
|
#4005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, a ja drugie rodziłam po 30-tce. I co teraz będzie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jest jakaś konkretna granica , między dbaniem o wygląd a chorobliwym dbaniem? Osobiście nie lubie Madonny ale wygląd w sytuacji osób , gdzie jest on istotnym elementem funkcjonowania , gdzie ma związek z pracą , karierą , popularnością itd. zawsze będzie dla nich czymś wazniejszym niż dla zwykłago kowalskiego. Między innymi od tego zależy ich popularnosc, pozycja, dochody itd. Oczywiście np. 20-sta operacja plastyczna to świrstwo a anoreksja to choroba i niekoniecznie wynika z chorobliwego dbania o siebie, ale nie o tym tu mówimy. To tak jakby krytykować kogoś robiącego kolejną podyplomówkę , która jest mu potrzebna do utrzymania prestiżu, pracy czy stanowiska, że jest chorobliwym kujonem.
|
|
#4006 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale przemyślałem sprawę i stwierdziłem, że robić sobie nieobecności już od października to gópota ![]() Cytat:
No proszę! ![]() Do "zobaczenia" w łikent więc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno "najlepsza" różnica wieku to 2,5 - 3 lata Cytat:
Cytat:
Mierzyłem te ciemnobrązowe, nawet nieźle wyglądają na nodze (tylko odzwyczaiłem się już od takich długaśnych czubasów) No i spodobały mi się też dwie pary półbutów, czarne, lakierowane - coś w stylu "sportowa elegancja" (jeśli nie mylę pojęć ).Cytat:
--- Vesenko, na suchy kaszel polecam Thiocodin, dostępny w aptekach bez recepty (nie wiem, czemu w internecie jest to lek na receptę - zależy od apteki, czy jak? ).
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2009-10-15 o 00:09 Powód: błont ;) |
|||||||
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Thiocodin na suchy jest dobry bo hamuje mnie na kaszel nic nie pomogło wszystko juz przeszłam takze - innym kibicuje coby wam cosik jednakze pomogło . hej! miałąm Tussipect - uwielbiam , Pulneo - fenspiryd, Mucosolvan - ambroxol, Pecto Drill - carbocostam i ziołowe Herbitussin - ziółka braciszków jakichś aha Flegamina rzondżi ale wyrywa nie tylko z butów Polly ma rację nie wszystko na raz moze komus pomoze Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-15 o 00:14 |
|
|
|
|
#4008 | |||
|
Zakorzenienie
|
śliczne
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o buty to ja w ogóle nie mam pomysłu gdzie szukać i jakich. Pewnie się w końcu wkurzę i kupię w pierwszym sklepie jakieś oficerki (byle w łydce dobre były) i zakończę moją przygodę z kupowaniem butów ![]() Niepokoi mnie jedynie fakt ze siostra moja potrzebuje kozaków również, a że ona karłowata jest i wszystko jest na nią za duże wiec czeka mnie przeprawa długa i bolesna jak sądzę
|
|||
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Sama się napaliłam
Nieee Żartowałam sobie![]() ![]() Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się własnie wczoraj zorientowałam,że jeżdże na bilet miesiączny na...wrzesień. Mało , ja tym biletem w nieświadomości machałam kierowcom przed nosem wsiadając do autobusu
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, można być Jaggerem, o dwie dychy starszym zresztą. No tak, można mówić, że ona to lubi, tylko czemu jest taka spięta? i drażliwa na temat wyglądu, wieku itd. Boże, czy naprawdę nikt mnie nie rozumie- a słyszałam w przelocie inne głosy...nie w mojej biednej głowie. |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, to było pytanie retoryczne
|
#4013 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
I takie samo zdaniem miałem także wówczas, gdy moje BMI bujało się w granicach 30 (no, ale najbardziej drażniłem sam siebie) ![]() Cytat:
Cytat:
Btw - ile wyniesie Cię dojazd do pracy? ![]() To "pół" spowodowało, że odruchowo zacisnąłem nogi To spoko
|
|||
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, można być Jaggerem, pod warunkiem,że sie jest facetem
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-10-15 o 00:34 |
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Gryksiu - wychodzi grubo ponad 200 zł. Prawie na zawał zeszłam
Tylko nie wiem czy to cena za możliwość przejazdu we wszystkie dni, czy nie. Naprawdę zapomniałam jak to jest z tymi miesięcznymi![]() Policzyłam na szybko, że przy codziennym zakupie biletów jednorazowych tylko w dni pracujące, mam zaoszczędzone ponad 60 zł ( jak nie więcej). Rozterko - dzięki za odpowiedź Czyli opłaca mi się bardziej na jednorazowych jeździć.Właśnie sobie uświadomiłam, że liczyłam bilety tylko w jedną stronę Tak, powinnam już iść spać![]() Co nie zmienia faktu, że czeka mnie wydatek ponad 250 zł na ten usr.... mięsięczny
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-15 o 00:40 |
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Autobusowych
Nic - będę główkować
|
|
|
#4018 | ||
|
BAN stały
|
Nie pozwolę!
![]() Cytat:
Z miesięcznym możesz jeździć, kiedy Ci się podoba Cytat:
|
||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Gryksiu - 29km. Ale nie wiem jak policzą na PKS-ie, bo tam są widełki - do 30km jest 207 zł od 31 km to już 235 zł
![]() Nic - trzeba przełknąć te gorzką pigułkę
|
|
|
#4020 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Sperma w aerozolu. Odświeżacz do.... khe khe khe... WNĘTRZ. Do nikogo nie strzelałam. ![]() Cytat:
![]() Ja wyskakuję z tym tekstem przy okazji "kiedyś trzeba spoważnieć". ![]() Cytat:
Muszę kupić nowe glany tej jesieni, bo stare, noszone przez jakieś 8 czy 9 lat są już dziurawe. Ale za to wygodne... ![]() Cytat:
Tym bardziej dla mnie! Bo szalenie motywujące sa takie cyferki. ![]() Super. ja wezmę piwo, ty przynieś chipsy. ![]() Cytat:
I nie wiem na jakiej podstawie wyłapujesz granice formy potrzebnej do pracy w cyrku. Nie mówiąc już o tym, że gdybyśmy mieli ograniczać nasze możliwości wyłącznie do tego, czego potrzeba w naszej pracy - większości z nas zanikłyby mięśnie nóg. Ale po co być Jaggerem, kiedy można być sobą? Madonną? Sabbath? Rozterką?
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-10-15 o 01:02 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

ale padaka 
,

I nie mam niestety parcia na nowe co roku

I żeby kosztowały do 400 zł?

Ale przemyślałem sprawę i stwierdziłem, że robić sobie nieobecności już od października to gópota
Wypadło mi pół okna i wisi tak sobie nad parapetem. to znaczy wisiało , bo upchnęłam we framudze. jak dziecko nie naprawi to czeka mnie natychmiastowa wymiana okna 

I takie samo zdaniem miałem także wówczas, gdy moje BMI bujało się w granicach 30 (no, ale najbardziej drażniłem sam siebie) 
Tylko nie wiem czy to cena za możliwość przejazdu we wszystkie dni, czy nie. Naprawdę zapomniałam jak to jest z tymi miesięcznymi