Scent Bar X - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 14:28   #4051
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Faktycznie - ciężko się przestawić

Czy ja wczoraj pisałam, że ćwiczę wczesne wstawanie? Wstałam dziś o 9.00. Na usparawiedliwienie dodam, że miałam koszmary - gonił mmnie Obcy ( ten z serii filmowej z Sigourney Weaver). Żeby było bardziej surrealistyczniej - gonił mnie w budynku mojej byłej, stażowej pracy

mysle ze to senna projekcja lęków- boisz sie ze będą cię chcieli tam zatrudnić

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
sorry, że tak wyskoczę, ale widzę, żem bardzo do tyłu!! :O wczoraj wchodząc do Douglasa doznałam szoku, widząc Lutensy... możecie mni tylko powiedzieć, jaka ich cena, bo nie mogłam wypatrzyć, a troszkę się spieszyłam...
buziaki dla Was w ten zimny dzień, brrr!
tez tak miałam ale rok temu-jak wprowadzali Lutki od Dougasa- ale nie we wszystkich są tylko tych wypasionych- kosztuja ok365 zł

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

Dobry też jest ACC Max. Skutecznie oczyszcza drogi oddechowe.

tylko ze on jest na recepte. Po za tym ani na mnie ani na moje dziecko on nie działa- w ogóle-nawet w dawce podwójnej- niewiem noze to jakaś genetyczna niewrazliwośc na acetylcysteine?

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
odpłynął ci ?

odczepił sie od plecaka podczas wycieczki na wydmy...co zrobił potem -nie wiem- moze i odpłynął? a albo dołączył do plazowej komuny zgubionych butów (kilka egzemplazy po drodze widzieliśmy)

Cytat:
ale on ma 180 cm wzrostu
...no w tej sytuacji to nie wiem co Ci poradzić...moze yyyyy...poćwiartuj? bedzie łatwiej ukryć

Cytat:
to nie jest dobra pogoda na zabieranie dzieciaków w gorce
ale to stare chłopy są- ostatnie klasy technikum

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
To juz ci wyjasnie czemu tak jestPoniewaz Thiocodin zawiera Kodeinea jak wiadomo nasza dzisiejsza mlodziez cpa wlasnie Thiocodin albo Tussipect ktory posiada Efedrynewiec w aptekach nie chca go zbytnio sprzedawacOgolni e rzecz biorac te leki to latwo dostepne narkotyki ktore kosztuja grosze

ja to bym z efedryna nie chciała miec doczynienia. Jak zazyję 1 Sudafed ok 17.00 to nie zasnę do samego rana , a on zawiera pseudoefedryne, która podobna daje mniejszego powera.

Kiedyś bosko się urządziłam- aby dobrze przespać noc zażyłam sobie 2 perseniki- ledwo je połknęłam uzmysłowiłam sobie ze to były 2 Sudafedy - rozwazalam myśl aby zaproponować im drogę powrotną , ale sobie przypomniałam ze pół godziny pczesniej wzięlam pigule anty wiec 2 sudafedy misialy we mnie pozostac- oka nie zmruzyłam

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-15 o 14:29
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 14:45   #4052
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mysle ze to senna projekcja lęków- boisz sie ze będą cię chcieli tam zatrudnić
Polly - oni mnie tam chcieli zatrudnić
Cytat:
Kiedyś bosko się urządziłam- aby dobrze przespać noc zażyłam sobie 2 perseniki- ledwo je połknęłam uzmysłowiłam sobie ze to były 2 Sudafedy - rozwazalam myśl aby zaproponować im drogę powrotną , ale sobie przypomniałam ze pół godziny pczesniej wzięlam pigule anty wiec 2 sudafedy misialy we mnie pozostac- oka nie zmruzyłam
I znowu "gimanstyka śmiechowa" z Polly

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-10-15 o 14:46
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 15:39   #4053
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
moje tez takie były- do wszystkeigo- teraz juz takich nie ma nigdzie , były takie fajne ze jak nad morzem zgubiłam jednego to sie pobeczałam

:
No to ciekawe, moje też zabrała mi woda, dopadła mnie burza w wersji cała ulica zalana po kolana w kilka minut ja na chodniku czekajaca an odsiecz ( TZ miał mnie autem zgarnąć ale go woda zatrzymała ) i to co zostało po butach to tylko hmmmmm no jakby tu nie obrzydzic nic nikomu - jak za długo stojące kwiatyw wodzie. W szczeliny popękanej ze starości skórki woda wtargnęłą i zrobiła tam jesień średniowiecza tudzież erozję. Fuj. też płakałam. trywialne to ale z żywiołem nie ma żartów.

Sudafed w twoim wykonaniu- jednak wymiata. Nie chcę się śmiać z czyjegoś nieszczescia - ale no nie da się.
teraz widzę ze dobrze zrobiłąm ze go w ogóle w domu nei trzymam już. Nie dla mnie sudafed. Herzklekoty.brrrrrrrrr
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 17:38   #4054
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ja wczoraj pisałam, że ćwiczę wczesne wstawanie? Wstałam dziś o 9.00. Na usparawiedliwienie dodam, że miałam koszmary - gonił mmnie Obcy ( ten z serii filmowej z Sigourney Weaver). Żeby było bardziej surrealistyczniej - gonił mnie w budynku mojej byłej, stażowej pracy
Staż zostawił ślad na Twojej psychice

Cytat:
To juz ci wyjasnie czemu tak jestPoniewaz Thiocodin zawiera Kodeinea jak wiadomo nasza dzisiejsza mlodziez cpa wlasnie Thiocodin albo Tussipect ktory posiada Efedrynewiec w aptekach nie chca go zbytnio sprzedawacOgolni e rzecz biorac te leki to latwo dostepne narkotyki ktore kosztuja grosze
Ty się coś podejrzanie na tym znasz

Cytat:

Naprawiłam sobie forum, ale jestem zdolna nie wiem w prawdzie jak to zrobiłam aleeeee

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:04   #4055
Zuziunia
BAN stały

Widzę że mam sporo nadrabiania...
ciężki tydzień miałam
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:16   #4056
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość
Dlaczego tak uważasz?
To przecież osobisty wybór każdego człowieka. Nikomu nic do tego w co wierzysz!

Bycie dobrym człowiekiem nie ma absolutnie nic wspólnego z chodzeniem do kościoła, czy modlitwą lub ich brakiem.
Z drugiej strony od osób duchownych wymaga się dobra, jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało, więc sprawa z UwagiTVN bulwersuje i to chyba prowadzi do uogólnień.
Wytłumaczyłam, z jakimi reakcjami się spotykam, ale ok, jeszcze raz- przyznanie się, że Kościół jest ważną sprawą w moim życiu wywołuje pobłażliwe miny (albo, co gorsza, dyskusje o tym, jaki Kościół jest- czyli fałszywy, ciemny, szkodliwy a przede wszystkim niepotrzebny).
Oczywiście, że bycie dobrym człowiekiem nie ma nic wspólnego ze stos. do kościoła- nigdy nie mówiłam, że jest inaczej. I ja też lepsza nie jestem w stos. do czasów, kiedy nie byłam katoliczką. Jedyna różnica, że jest mi łatwiej żyć, ale towarzysko trudniej (jeśli już zejdzie rozmowa na taki temat).

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Zle mnie zrozumialas, nie mam nic przeciwko religii. Uwazam to nawet za fajne i znacznie ulatwiajace zycie, jesli ktos wierzy i czuje taka potrzebe to ok. System wartosci ludzi niewierzacych czesto opiera sie na systemie wartosci katolickich z ta roznica, ze istota sprawujaca kontrole jest moralnosc i wlasny rozumek.
A w tym przypadku chodzilo mi o zamkniete, polzamkniete zgromadzenia do ktorych nie mam zaufania. Tego typu zamkniecie, celibat i notoryczny przymus wykonywania pewnych czynnosci sa wbrew ludzkiej naturze i rodzi patologie.
Tak, tak, Lou, źle Cię zrozumiałam i bardzo się z tego cieszę, i zgadzam się z Tobą.
A przy okazji- przyszła dziś do mnie mini Lou Lou i pierwszy raz miałam okazję "dogłębnie" zapoznać się z nią. Pasuje mi. A kolorki ma odjazdowe. Muszę namalować taki ochydek
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:45   #4057
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Rylko faktycznie ma buty nie do zajechania, mam tylko 2 pary ale zyja juz ponad 2 lata i dobrze sie trzymaja
Najbardziej zalezy mi na tym, zeby ktos w koncu wyprodukowal ladne, zgrabne kozaki, ktore nie przemakaja
Mi się podobają buty Ryłko, ale ja dla odmiany miałam tylko jedne, które się nie rozkleiły w ciągu pół roku od kupienia. Reszta poległa.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Vesenko, na suchy kaszel polecam Thiocodin, dostępny w aptekach bez recepty (nie wiem, czemu w internecie jest to lek na receptę - zależy od apteki, czy jak? ).
Muszę sprawdzić jak jest u mnie.

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Thiocodin na suchy jest dobry bo hamuje

mnie na kaszel nic nie pomogło wszystko juz przeszłam takze - innym kibicuje coby wam cosik jednakze pomogło . hej!
miałąm Tussipect - uwielbiam , Pulneo - fenspiryd, Mucosolvan - ambroxol, Pecto Drill - carbocostam i ziołowe Herbitussin - ziółka braciszków jakichś

aha Flegamina rzondżi ale wyrywa nie tylko z butów Polly ma rację
nie wszystko na raz
moze komus pomoze
ja uwielbiam Pini. Ze względu na smak, bo działanie nie powala. Flegamina jest okropna, ale może się skuszę, o ile kaszel zacznie się robić mokry.

Cytat:
Jaki ekspert
Ja mam w tej chwili w domu robiony syrop, na receptę. To niezły zajzajer jest, bo z kodeiną i efedryną, na bazie z pini. Skuteczny, ale co z tego jak mogę brać tylko na noc, bo zasypiam prawie od razu po zużytkowaniu

Cytat:
tylko ze on jest na recepte. Po za tym ani na mnie ani na moje dziecko on nie działa- w ogóle-nawet w dawce podwójnej- niewiem noze to jakaś genetyczna niewrazliwośc na acetylcysteine?
Ja nie mam czasu iść do lekarza, potrzebuję czegoś na dzień co dostanę bez recepty. Mam już dość tego kaszlu, od kaszlania to mnie już nawet, za przeproszeniem, kolana bolą

Cytat:
ja to bym z efedryna nie chciała miec doczynienia. Jak zazyję 1 Sudafed ok 17.00 to nie zasnę do samego rana , a on zawiera pseudoefedryne, która podobna daje mniejszego powera.

a na mnie działa wręcz przeciwnie. Zaraz chce mi się spać
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:50   #4058
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

A ja się "przykleiłam" do kompa i nie zamierzam się ruszyć, bo skończy się to spustoszeniem lodówki - od wczoraj biorę Duphaston i ssie mnie w żołądku nieustannie

Najwyżej po jogurt skoczę

Frank Zappa

Stary 2009-10-15, 20:02   #4059
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Straszne, ciężko spokojnie oglądać. Ale to nie znaczy, że cały Kościół (istytucja, zgromadzenie) jest be. Bardzo łatwo dziś dostać etykietkę mohera, nawet ja wolałabym się nie przyznawać, że Kościół jest dla mnie ważny, albo że modlę się wieczorem, parę razy spotkałam się z dezaprobatą lub przynajmniej pobłażliwym uśmieszkiem. Dziś lepiej w nic nie wierzyć albo mieć "swojego" Boga (typu siła sprawcza bez woli).
Ktokolwiek bije dzieci (tym bardziej pod opieką) skreślam go.
A Ty masz Justyno
monopol na wiarę i właściwe postrzeganie
boga, że tak lekceważąco wypowiadasz się o
o wierze innych. ?
Tych innych jest na świecie ponad 80%.

Cytat:

...no w tej sytuacji to nie wiem co Ci poradzić...moze yyyyy...poćwiartuj? bedzie łatwiej ukryć
:
Coś ty ja jestem nieagresywny człowiek.
Ja po prostu powiem , że bocian mi go przyniósł Przeciez każdy wie, po co wiosną przylatują bociany !

MADZIK ty ćwicz silną wolę !

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-10-15 o 21:46
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:14   #4060
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
MADZIK ty ćwicz silną wolę !
No przeciez ćwiczę Dzielna jestem i zajmuję umysł różnymi innymi myślami i czynnościami.

Przecież nie mogę jeść 24h non stop Tym bardziej, że wiem, że to nie jest "normalne" ssanie.

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-10-15 o 20:18
Stary 2009-10-15, 20:36   #4061
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty masz Justyno
monopol na wiarę i łaściwe postrzeganie
o wierze innych. ?
Tych innych jest na świecie ponad 80%.

Wybacz Rozterko,ale jam prosta kobieta i nie rozumiem co piszesz odnośnie postu Justyny
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:41   #4062
Zuziunia
BAN stały

Nie warto poruszać tematów odnośnie wiary..
każdy będzie zawsze miał na to inny pogląd...
Stary 2009-10-15, 20:46   #4063
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość
Z drugiej strony od osób duchownych wymaga się dobra, jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało, więc sprawa z UwagiTVN bulwersuje i to chyba prowadzi do uogólnień.
Owszem, od osób, które instytucjonalnie ustawione są na pozycji duchowych przewodników i nauczycieli moralności oczekuje się wiecej pod względem etycznym, niż od zwykłych zjadaczy chleba. Niestety, z moich obserwacji wynika, że ci przewodnicy nie są (uśredniając) ani krztynę mniej ułomni, niż ci, którym przewodzą.
Dobrze pamiętać, że to też ludzie.

Cytat:
Straszne, ciężko spokojnie oglądać. Ale to nie znaczy, że cały Kościół (istytucja, zgromadzenie) jest be. Bardzo łatwo dziś dostać etykietkę mohera, nawet ja wolałabym się nie przyznawać, że Kościół jest dla mnie ważny, albo że modlę się wieczorem, parę razy spotkałam się z dezaprobatą lub przynajmniej pobłażliwym uśmieszkiem. Dziś lepiej w nic nie wierzyć albo mieć "swojego" Boga (typu siła sprawcza bez woli).
Ktokolwiek bije dzieci (tym bardziej pod opieką) skreślam go.
A ja akurat mam wewnętrzne, dość bolesne przekonanie, że właśnie instytucja jest zła. Natomiast ludzie ją tworzący - ludzie często bywają dobrzy.
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Gust gustem, ale to co się nam podoba to zwykle jest projekcja tego jacy sami jesteśmy lub chcielibyśmy być. Po uświadomieniu sobie wpływu własnego ego/superego na postrzeganie i ocenę, rozumowanie przebiega już naczej. Natomiast najłatwiej zauważa się to u innych
Masz rację. To właśnie napisałam.

Cytat:
KLIK video http://uwaga.onet.pl/24149,
Skandal , nie pierwszy zreszta w placówkach prowadzonych przez słuzby kościoła katolickiego.
Równie bulwersujące sa wypowiedzi przełożonych i starosty Augustowa.
Ja miałam okazję pooglądać od środka działalnośc uprawianą przez Archidiecezjalne Hospicjum imienia Jana Pawła II i powiem szczerze, że do pierdla bym tych ludzi powsadzała. Zupełnie serio - lata minęły, a we mnie wciąż się gotuje.
Jednym z najbardziej "lajtowych" przejawów stosunku tamtych kreatur do ich podopiecznych był kwiatek, jaki mi walnęli już po wszystkim. Powiedzieli, że jeśli nie zgodzę się na to, by pochówku dokonał ich kościelny zakład pogrzebowy, tylko będę upierała się, żeby, zgodnbie z wyrażonym za życia życzeniem zmarłej zrobił to posiadający własny zakład jej przyjaciel(nota bene osoby wierzącej) to wyrzucą zwłoki na ulicę za bramę natychmiast, zanim uda mi się dodzwonić do tego drugiego zakładu.
Ładne, prawda?
Oczywiście zadziałało. Zapłciłam kościelnemu zakładowi pogrzebowemu.

A to naprawdę jest drobiazg, ponieważ żywych pensjonariuszy traktowali tak samo dobrze, jak tych już nieżywych.

Cytat:
Wytłumaczyłam, z jakimi reakcjami się spotykam, ale ok, jeszcze raz- przyznanie się, że Kościół jest ważną sprawą w moim życiu wywołuje pobłażliwe miny (albo, co gorsza, dyskusje o tym, jaki Kościół jest- czyli fałszywy, ciemny, szkodliwy a przede wszystkim niepotrzebny).
Justyno, tak dla pewności zapytam: masz na myśli Kościół Katolicki?

Pytam, bo nauki zawarte w Biblii (a konkretnie w Nowym Testamencie, bo Stary to zupełnie inna filozofia) intuicyjnie kontrastują mi z tym, co pisałaś w kontekście Passenta czy Madonny - z łatwością sądzenia i negatywnego oceniania innych ludzi. Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. I jeszcze... O wybaczaniu siedemdziesiąt i siedem razy też było... Oczywiście nie oceniam Twojego światopoglądu. Pytam wyłącznie dlatego, że mnie takie zestawienie nieco dziwi.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-10-15 o 21:02 Powód: dopisałam coś
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:54   #4064
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Dziś już inauguracja sezonu kozakowego.
Ale pojechałam po te półbuty a wróciłam z torebką i fundusz obuwniczy poszedł się....
Wypachniłam sobie nadgarstek Pi Givenchy , jest w Superpharmie 100ml po 179pln.
Chyba kupię mężowi i będę mu podkradać...

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:11   #4065
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Mnie interesuje.
Muszę kupić nowe glany tej jesieni, bo stare, noszone przez jakieś 8 czy 9 lat są już dziurawe. Ale za to wygodne...
No więc po pięciu latach wciąż są jak najbardziej na chodzie

Cytat:
Nie mówiąc już o tym, że gdybyśmy mieli ograniczać nasze możliwości wyłącznie do tego, czego potrzeba w naszej pracy - większości z nas zanikłyby mięśnie nóg.
Oooo, mi tam bicepsy rosną od pracy, nie narzekam. Jednocześnie fizyczna i intelektualna, po całym dniu to już nic tylko włączyć opcję "warzywo" w ramach odpoczynku

Cytat:

Wróciłam przed chwilą ze spaceru z psami, nawet wielu było przechodniów, wszyscy milkli na mój widok.
Myślałam, że to z powodu durnego kapelutka (żeby włosy nie zaśmiardły od fajek) i jednej rękawiczki, prawej, noszonej na lewą rękę (żeby palce nie zaśmiardły, druga mi zginęła), i niezapiętych kozaków (nie chciało mi się). Na tych nocnych wyjściach wyglądam na osobę zaburzoną
Ale wszystko wyjaśniło się w łazience po powrocie. Przy malowaniu palm na czarno umazałam sobie usta i okolice oblizując pędzel (co by nie tracić czasu na mycie go)

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Siedzę dziś od 7.oo (no dobra- od 7.20) w pracy, bo obudziłam się już o 5 i nie mogłam dalej spać, więc przyjechałam godzinę wcześniej i godzinę wcześniej wyjdę.
Pogoda gorsza, niż fatalna. Nic nie wpływa tak masakrycznie negatywnie na mój stan psychiczny, jak śnieg (i wszelakie jego odmiany, nawet śnieg z deszczem). Chciałabym zasnąć jak ten niedźwiadek i obudzić się w kwietniu
O tak!... Ja dziś idąc na uczelnię zastanawiałam się, w jakim miejscu mogłabym być atrakcją towarzyską opowiadając jakieś niesamowite historie o zimie i śniegu. Na razie w moim prywatnym rankingu prowadzą Karaiby Chyba się tam przeprowadzę.

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość

Interesuje i to bardzo! Dzięki Ci za wspomnienie o glanach
Właśnie zastanawiałam się jakie kupić. A tu Twoja rekomendacja. I na dodatek tanie te glany Wygooglałam je i znalazłam tylko na All. Można je kupić w PL poza netem?
I jak z rozmiarówką? Typowa? To mój główny problem gdy kupuję buty w necie.
Aha, czy one zawsze mają taką wysoką/gruba podeszwę? Wolę nieco cieńszą, ale wszystkie jakie znalazłam są wysokie.
Niestety ta podeszwa to chyba ich znak firmowy. Rozmiarówka typowa, ja kupiłam swoje w normalnym sklepie w moim pięknym mieście. Wprawdzie to było pięć lat temu, ale sklep nadal istnieje Specjalizują się w glaniorach i tym podobnym

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Widzę że mam sporo nadrabiania...
ciężki tydzień miałam

Cytat:
Nie warto poruszać tematów odnośnie wiary..
każdy będzie zawsze miał na to inny pogląd...
Amen.
Chyba, że ktoś próbuje mi coś narzucać odgórnie, bo podobno większość mieszkańców tego kraju to katolicy. Nie licząc się z tym, że większość to nie wszyscy. Nie ukrywam, że wtedy włącza mi się fighter. Albo wręcz agresor.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:11   #4066
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Dobrze pamiętać, że to też ludzie.

Ja od wtorku nie wysadziłam nosa z domu, jutro więc i ja sezon kozakowy zaczynam albo "oficerski" 4 sezon już będę chodzić w oficerkach, tych samych jak dla mnie są genialne
w tamtym roku kupiłam czarne lakierowane kozaki na cieniutkiej szpilce, wygląd to one mają ale na śnieżycę... hmm...

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2009-10-15 o 21:13
Stary 2009-10-15, 21:11   #4067
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Teza - paczkę naraz rozumiem Eeeee... jednak nie zaeksperymentuję
No tak sie rozumie
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ty się coś podejrzanie na tym znasz
Ano tak jakos
Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Jaki ekspert
Siostra mi mowilapozatym kiedys ukradlem jej zeszyt do poczytania i wlasnie na takie cudo sie natknalem
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:25   #4068
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty masz Justyno
monopol na wiarę i łaściwe postrzeganie
o wierze innych. ?
Tych innych jest na świecie ponad 80 %
Nie rozumiem, przecież piszę tylko o tym, z jakimi reakcjami ja się spotykam i jaką postawę wobec Boga (nie- boga) uważam za najmniej kontrowersyjną i aprobowaną (a przerobiłam to też na własnej skórze). O żadnej wierze nie śmiałabym się wypowiadać lekceważąco.
Stary 2009-10-15, 21:28   #4069
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Oooo, mi tam bicepsy rosną od pracy, nie narzekam. Jednocześnie fizyczna i intelektualna, po całym dniu to już nic tylko włączyć opcję "warzywo" w ramach odpoczynku
Od kiedy truskawka to warzywo??

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Amen.
Chyba, że ktoś próbuje mi coś narzucać odgórnie, bo podobno większość mieszkańców tego kraju to katolicy. Nie licząc się z tym, że większość to nie wszyscy. Nie ukrywam, że wtedy włącza mi się fighter. Albo wręcz agresor.
Mnie się włącza moduł rozżalenia. Przynajmniej od kiedy mam nie uczęszczające na religię dziecko.
Wcześniej traktowałam to jak "dopust boży" i nie reagowałam wcale.

Uraza włącza mi się dopiero kiedy słyszę teksty typu: "Nie ma alternatywy dla chrześcijańskiego systemu wartości". To mnie obraża.

W sumie do religii jako nośnika pewnych wartości mam stosunek pozytywny.
Ludzi wierzących (i mam tu na myśli ludzi wierzących w jakiekolwiek nadprzyrodzone istoty, nie tylko Chrześcijan, czy Katolików) rozumiem i nawet trochę im zazdroszczę tej umiejętności zawieszenia niewiary, odsunięcia na bok rozumu na rzecz nadziei. Myślę, że tak jest łatwiej żyć.

Niestety, sama mam ciągoty do wybierania trudniejszych opcji. To nie zawsze daje radość.

Cytat:

Cytat:
Siostra mi mowilapozatym kiedys ukradlem jej zeszyt do poczytania i wlasnie na takie cudo sie natknalem
Ja tak pro forma wyjaśnię, że siostra Teziaka jest farmaceutką, nie młodocianą ćpunką.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:37   #4070
trigonella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Ciekawe,czy Trigonella też już dostała

Niestety nie , ale mam jakieś awizo w skrzynce wiec nie tracę nadziei

ps. przepraszam że się tu tak wtrąciłam z ta informacją

Where is your God

Edytowane przez trigonella
Czas edycji: 2009-10-15 o 21:39
trigonella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:43   #4071
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trigonella Pokaż wiadomość
Niestety nie , ale mam jakieś awizo w skrzynce wiec nie tracę nadziei

ps. przepraszam że się tu tak wtrąciłam z ta informacją
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:03   #4072
Polly_
grozi wypollizowaniem

ja nie mam swojego Lutka a minął juz miesiąc i jeden dziń od dnia wysłania, chciałabvym odzyskać kasę
Stary 2009-10-15, 22:05   #4073
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Justyno, tak dla pewności zapytam: masz na myśli Kościół Katolicki?

Pytam, bo nauki zawarte w Biblii (a konkretnie w Nowym Testamencie, bo Stary to zupełnie inna filozofia) intuicyjnie kontrastują mi z tym, co pisałaś w kontekście Passenta czy Madonny - z łatwością sądzenia i negatywnego oceniania innych ludzi. Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. I jeszcze... O wybaczaniu siedemdziesiąt i siedem razy też było... Oczywiście nie oceniam Twojego światopoglądu. Pytam wyłącznie dlatego, że mnie takie zestawienie nieco dziwi.
Oczywiście, że będę sądzona. Czy jako katoliczka tracę prawo do nazywania dobra i zła (to zawsze tylko moje zdanie)? Poza tym tak, prawdę mówiąc, co ja mam do wybaczania- szary żuczek? Zresztą wybaczanie nie polega na zostawianiu bez osądu- wprost przeciwnie, bo co byłoby do wybaczenia, jeżeli nie zło? Wreszcie ważny jest też kontekst zdania "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni"- ja to rozumiem jako ostrzeżenie dla pochopności sądów. Zagłębiać się tak można bez końca, powiem krótko- katolicyzm nie spowoduje, że będą ze mnie "ciepłe kluchy" bez własnego zdania.
Jako osoba tolerancyjna przyznasz mi chyba prawo do własnej interpretacji powodów, dla których Madonna wygląda tak, jak wygląda. I kapusiowi też mam prawo ręki nie podać
Stary 2009-10-15, 22:06   #4074
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ludzi wierzących (i mam tu na myśli ludzi wierzących w jakiekolwiek nadprzyrodzone istoty, nie tylko Chrześcijan, czy Katolików) rozumiem i nawet trochę im zazdroszczę tej umiejętności zawieszenia niewiary, odsunięcia na bok rozumu na rzecz nadziei. Myślę, że tak jest łatwiej żyć.
Mam identyczny stosunek - i z doświadczeń oraz wydarzeń dotykających mnie i moich bliskich - tak też wynika, jest łatwiej. Niestety ja również zazdroszczę.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:08   #4075
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Ja tak pro forma wyjaśnię, że siostra Teziaka jest farmaceutką, nie młodocianą ćpunką.
usmialem sie jak norka
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:09   #4076
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Wybacz Rozterko,ale jam prosta kobieta i nie rozumiem co piszesz odnośnie postu Justyny
Justyna wyraziła się w ten sposób : "Dziś lepiej w nic nie wierzyć albo mieć "swojego" Boga (typu siła sprawcza bez woli)"

Większosc ludzi ma jakiegoś "swojego" boga. Dla jednych jest to bóg w okreśłonym systemie religijnym, większym, mniejszym czy jeszcze mniejszym, zazwyczaj z okreśłonym imieniem , dla innych jest to bardzo idywidualnie postrzegany bóg.
Zacytowane zdanie w moim odbiorze jest lekceważące dla inaczej niż Justyna postrzegających boga.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-10-15 o 22:10
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:11   #4077
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Justyna wyraziła się w ten sposób : "Dziś lepiej w nic nie wierzyć albo mieć "swojego" Boga (typu siła sprawcza bez woli)"

Większosc ludzi ma jakiegoś "swojego" boga. Dla jednych jest to bóg w okreśłonym systemie religijnym, większym, mniejszym czy jeszcze mniejszym, zazwyczaj z okreśłonym imieniem , dla innych jest to bardzo idywidualnie postrzegany bóg.
Zacytowane zdanie w moim odbiorze jest lekceważące dla inaczej postrzegających boga.

ja myslę ze justynie chodziło o to ze ludzie "małej wiary" wymyslają "swojego boga" takiego który im pasuje- np ich bóg jest bogiem katolickim ale nie ma nic przeciwko aborcji...czyli generalnie o naginanie boga do swojego światopoglądu lub potrzeb

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-15 o 22:12
Stary 2009-10-15, 22:22   #4078
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
(...) ważny jest też kontekst zdania "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni"- ja to rozumiem jako ostrzeżenie dla pochopności sądów.

Jako osoba tolerancyjna przyznasz mi chyba prawo do własnej interpretacji powodów, dla których Madonna wygląda tak, jak wygląda.
Widzę pewną sprzecznośc w tych dwóch zadaniach.

Oczywiście każdy ma prawo do własnej interpretacji czyli swoistego osądu , powodów dla ktorych , ktoś tak czy inaczej wygląda i to nawet najbardziej negatywnych , natomiast upublicznianie tych sądów, to już inna para kaloszy.
Stary 2009-10-15, 22:23   #4079
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Uraza włącza mi się dopiero kiedy słyszę teksty typu: "Nie ma alternatywy dla chrześcijańskiego systemu wartości". To mnie obraża.

Niestety, sama mam ciągoty do wybierania trudniejszych opcji. To nie zawsze daje radość
Mnie też obraża ten tekst (nie ma alternatywy...). Nie mam zamiaru nikogo nawracać.
Żyć jako osoba wierząca jest łatwiej, ale to była tytaniczna praca, jak to nazywasz "odsunięcie rozumu" i zdecydowanie trudniejsza opcja. Zresztą nie jest tak, że ciągle nie muszę nad wiarą pracować. Ale efekty są.
Stary 2009-10-15, 22:28   #4080
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
ja myslę ze justynie chodziło o to ze ludzie "małej wiary" wymyslają "swojego boga" takiego który im pasuje- np ich bóg jest bogiem katolickim ale nie ma nic przeciwko aborcji...czyli generalnie o naginanie boga do swojego światopoglądu lub potrzeb
Albo na przykład ich bog jest katolicki ale nie ma nic przeciwko zabijaniu np. w imię wiary.
Rozumiem.

.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości