Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-16, 09:09   #4411
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Ela nie okropność to tylko nasze organizmy - przykre ale tak jest
napisałam, bo problemy ze skora mogą mieć różne pochodzeni alergie róznego rodzaju ale i pasożyty - a wielu lekarzy stawia złe diagnozy, dlatego często rodzice z dziećmi bujają sie po lekarzach i stosują rózne maści i leki a czasem wystarczy proste badanie i można rozwiązac problem dość szybko
a piszemy o pielęgnacji malca w kontekście choćby oilatum - nalezy pamiętac, ze srodki do myci mogą pomagać ale nie wyleczą wszystkiego

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

a i dziewczyny ja to napisałam jako taką "ciekawostkę" bo już przerabiałam tę tematykę z Izą
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:16   #4412
elalank
Zadomowienie

Madzia- wiem, wiem że to nasze organizmy. Sama miałam nie nawet jako dziecko tylko bardziej jako młodzież jakąś glistę, którą wydaliłam zrobiłam po tym incydencie badanie kału na pasożyty i już było czysto.
Ale właśnie jak sobie to przypomnę, ten widok, to trochę zapiera dech w piersiach, że coś takiego może w nas żyć!

no ale dobrze, ze zwracasz na to uwagę

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:18   #4413
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Madzia- wiem, wiem że to nasze organizmy. Sama miałam nie nawet jako dziecko tylko bardziej jako młodzież jakąś glistę, którą wydaliłam zrobiłam po tym incydencie badanie kału na pasożyty i już było czysto.
Ale właśnie jak sobie to przypomnę, ten widok, to trochę zapiera dech w piersiach, że coś takiego może w nas żyć!

no ale dobrze, ze zwracasz na to uwagę

straszne to jest

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:51   #4414
magdawikp
Wtajemniczenie

Domi ale masz włosy -

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Kareninka już pewnie po
Stary 2009-10-16, 09:59   #4415
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

hej dziewczyny,

widze, ze wy tu ostro po nocach siedzicie bo spac nie mozecie.a ja najpozniej o 22 trace juz kontakt z rzeczywistoscia

wlasnie dzis rozpoczelam swoj urlop macierzysnki i zamiast odpoczywac i sie wyspac to od rana wisze na telefonie bo zab mnie w nocy rozbolal. no i jade najpierw odebrac sisotre z lotniska a potem prosto do dentysty - niech mnie ratuje!

zycze Wam milego dnia i przesylam troche sloneczka bo u nas jakos tak sie rozslonecznilo wlasnie

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:01   #4416
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Witam z rana kochane.

Nieposzłam na pobranie bo wstałam o 5 i zapomniałam że siusiu muszę zrobić do pojemniczka i poszłam siusiu do kibelka.No nic pójde w poniedziałek z rana do nich do przychodni. .Dzis mam iśc do szpitala wszystkiego sie dowiedzieć co i jak jest w tym szpitalu.Pójde później bo z rana mi za bardzo niechcę się iśc.Mam takiego lenia bo zimno na dworzu a ja niemam w co za bardzo się ubrać ale założe bluzkę i kurtkę i pójdę sobie około 12:00.

KARENINKA - TRZYMAM KCIUKI ZA WAS KOCHANIE:cmok :
Stary 2009-10-16, 10:09   #4417
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien doberek

...ale Mi bruczy w brzuchu ,zaraz bede wcinac kanapy i popijam kawuie napije sie ktos ze mna ?

Nie mówcie Mi o takich rzeczach blemojej siostry ekhm szczeniak miał cos na glizde podobnego takie białe i długie i to wyrzygał...ja jak widze takie rzeczy ,albo pleśń na jedzeniu,w zlewie takei odpadki ,kupe to mnie ciagnie na wymioty ....okropnie sie boje takich chorub grz7ybów pasożytów

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-10-16 o 10:17
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:18   #4418
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Domi ale masz włosy -
dziekuje chociaz to zdjecie ze stycznia, kiedys bylam straszna wlosomaniaczka, potem mi to przeszlo a teraz znow wraca. Bo juz je chce malowac i nawet olejek nalozylam wczoraj, a w ciazy dalam sobie spokoj z takimi eksperymentami wczesniej. Dzis sobie zorbilam nowe fotki i nei wiedzialam, ze juz mam takie dlugie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

widze, ze wy tu ostro po nocach siedzicie bo spac nie mozecie.a ja najpozniej o 22 trace juz kontakt z rzeczywistoscia

wlasnie dzis rozpoczelam swoj urlop macierzysnki i zamiast odpoczywac i sie wyspac to od rana wisze na telefonie bo zab mnie w nocy rozbolal. no i jade najpierw odebrac sisotre z lotniska a potem prosto do dentysty - niech mnie ratuje!

zycze Wam milego dnia i przesylam troche sloneczka bo u nas jakos tak sie rozslonecznilo wlasnie

wspólczuje bólu zeba i równiez milego dnia zycze
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien doberek

...ale Mi bruczy w brzuchu ,zaraz bede wcinac kanapy i popijam kawuie napije sie ktos ze mna ?
Ja ide robic kawusie

Stary 2009-10-16, 10:22   #4419
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Jaki Domi olejek nakładałas ? ? ?
Stary 2009-10-16, 10:25   #4420
magdawikp
Wtajemniczenie

Asic przyzwyczaisz się do różnych rzeczy - wierz mi, nie mówię że ci nie wyrwie ale można się przyzwyczaić, zresztą przy dziecku nie ma wyjścia

Paczka ja nigdy nie biorę pierwszego moczy do badania - robięsiusiu i wypijam szklankę wody i po pół godzinie mam już mocz do badania

widzę, ze nie tylko ja mam problem z kurtką - maskara - mam jedna cinkea bo nie sądziłam, ze zrobi się aż tak zimno i jestem uziemiona w domu
Stary 2009-10-16, 10:30   #4421
tarasia
Wtajemniczenie

ja mam kurtke ale lada moment sie w niej już nie dopnę i będę miała taki sam problem...
sama nie wiem co robić. Kupować nową większą, która potem będzie na mnie wisiała jak na wieszaku? czy może jakąś używkę...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:30   #4422
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki Domi olejek nakładałas ? ? ?

Ja mam olejek kokosowy Vatike. Fajny jest. Nalozylam go wczoraj i teraz mam takie fajne włosy i jest ich tak duzo, nawet sie fotka pochwale bo robilam dzisiaj. Vhce ich pomalowac ale nei wiem czy na mahoniowy, czy jakis braz czy ciemny kolor mam teraz cos takiego jak na pierwszym planie, tylko ciemniejszy

edit:to jeszcze sie pochwale brzusiem i lozeczkiem z boku, sesje se sama trzaslam dzisiaj

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-10-16 o 10:35
Stary 2009-10-16, 10:40   #4423
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

y tyz chce miec takie długie włosy ,nie luba Cię ...(żarcik)

a co ten olejek dokładnie robi z włosami ?Mi sie już skonczyła ta maseczka co ja polecałas małe opakowanie kupilam i teraz mam taką .....jak muyślisz dobra jest ?http://www.ofryzjer.pl/images/Leo_latte_wiadr.jpg czy lepszy ten Wax
Stary 2009-10-16, 10:42   #4424
tarasia
Wtajemniczenie

Ja takich długich włosów chyba nigdy w życiu nie miałam - zazdroszczę!
Ja bym nie miała cierpliwości!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:45   #4425
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
y tyz chce miec takie długie włosy ,nie luba Cię ...(żarcik)

a co ten olejek dokładnie robi z włosami ?Mi sie już skonczyła ta maseczka co ja polecałas małe opakowanie kupilam i teraz mam taką .....jak muyślisz dobra jest ?http://www.ofryzjer.pl/images/Leo_latte_wiadr.jpg czy lepszy ten Wax

Ja mam o ten olejek http://www.helfy.pl/vatika-dabur
Fajny jest. Najlepiej nalozyc na noc i tak zostawic i rano splukac. Tylko, ze ja wczoraj rano nalozylam i chodzilam tak caly dzien, bo nie chcialam pobrudzic poscieli
A tej maski, ktora wkelilas nie znam, wiec na poczatek polecilabym Ci Waxa

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Ja tez zawsze mialam takie półdlugie, do okolo lopatek. Az sie zawzielam i tak trzy lata zapuszczam, choc ostatnio mnie naszlo zeby obciac, ale zal mi.

Stary 2009-10-16, 10:46   #4426
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
To fajnie maja w UK
No moja siostra kupila 500ml za jakies 55-60 zl wiec wole juz raz porzadnie wydac a nie pozniej latac po lekarzach jak tz bratowa,jej maly ma atopowe zapalenie skory i dopiero teraz po 9 miesiacach trafila wkoncu do porzadnego lekarza a po drodze to mase pieniedzy wladowala w leczenie malego i nic nie skutkowalo
Ehh... znam to łażenie po dermatologach, każdy przepisuje praktycznie to samo a nic nie pomaga.
Z drugiej strony lepiej, że to AZS u małego bratowej tzta, wyszło jak był malutki, to jest bardzo duża szansa, że szybko zaniknie.
Natomiast leczenie sterydami tylko osłabia skórę i po odłożeniu specyfiku wykwit może być jeszcze bardziej dotkliwy Zresztą leczenie dermatologiczne powinno być połączone z psychologicznym, bo nasilenie choroby następuje w stresie.

A poza tym to dziś czuję się jak przemielona przez maszynkę do mięsa. Budziłam się chyba co godzinę. A to wc, albo zgaga, to znów jakieś idiotyczne sny. Masakra Głowa mnie boli, słabo mi i zbiera mi się na

Domi, super avek. A te włosy i ty taka chudzinka

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-16 o 10:50
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:02   #4427
samanthhha
Wtajemniczenie

Heloł mamusie

Przyznam Wam się szczerze, że rzadko się odzywam bo nie nadążam z czytaniem Was... Ale codziennie zaglądam i mniej więcej wiem co się dzieje. A tak to na innym wątku się udzielam bo tam mniej mamuś i mniej postów do czytania

Ja i Iwo mamy się dobrze. Już niedługo zaczniemy 31 TYDZIEŃ CIĄŻY!!! Co mnie przeraża, że już niedługo się spotkamy twarzą w twarz

Poza tym uczę się gotować, remont już prawie dobiega końca... Jest okej

Gratuluję mamusią rozpakowanym i tym, które już są przy końcu

Pozdrawiam was serdecznie
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:06   #4428
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ojeju, długo razem byli?

Kropko, a ze tak spytam nie jestes o nia zazdrosna?

Ja mam od wczoraj taki koncert w brzuszku, wczoraj kilka razy podskoczylam az
wiesz on jej rok czasu tylek zawracal a jak sie w koncu zdecydowala z nim byc to po kilku miesiacach on jej napisal maila ze od 3 dni sotyka sie z byla dziewczyna i ze nawet sie calowali wiec pomiedzy nimi koniec
kto by powiedzial 33letni pan prawnik

co do drugiego pytania.. hmm.. kiedys bylam..
w tej chwili nie.. mam nad nia ta przewage ze to juz kobieta przed 50tka a ja mam 26 lat. mam z moim tz slicznego syna i drugiego w drodze a ona miala 2 synow kazdego z innym ojcem (nie moim tz) no i po 3 latach malzenstwa z moim tz odeszla do jakiegos frajera..
mielismy z nia przejscia ale juz jest to za nami..

koncert mowisz?? mala tanczy

Cytat:
Malinko mam nadzieję ze sie uspokoiło
malinka zostaje w szpitalu do poniedzialku o ile wczesniej nie urodzi

Cytat:
a jaka to wkładka? też muszę pomyśleć o czymś, a żadnych tabletek, plastrów, zastrzyków nie chcę
A Synuś super! Duży chłopak!
wkladke wewnatrzmaciczna.. ta zwykla, nie mirene gdyz ja niestety tej hormonalnej nie moge

Cytat:
widzę, ze nie tylko ja mam problem z kurtką - maskara - mam jedna cinkea bo nie sądziłam, ze zrobi się aż tak zimno i jestem uziemiona w domu
ja mam misia co kupilam w tamtym roku.. byla szeroka na dole wiec teraz akurat sie zapinam
mam 108cm w brzuszku

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
taka dlugosc to moj celnarazie mam do ramion

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A poza tym to dziś czuję się jak przemielona przez maszynkę do mięsa. Budziłam się chyba co godzinę. A to wc, albo zgaga, to znów jakieś idiotyczne sny. Masakra Głowa mnie boli, słabo mi i zbiera mi się na

biedaku ty maly

ja dzis musze leki wykupic i znow zmienic termin egzaminu na prawko

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:25   #4429
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
wiesz on jej rok czasu tylek zawracal a jak sie w koncu zdecydowala z nim byc to po kilku miesiacach on jej napisal maila ze od 3 dni sotyka sie z byla dziewczyna i ze nawet sie calowali wiec pomiedzy nimi koniec
kto by powiedzial 33letni pan prawnik

co do drugiego pytania.. hmm.. kiedys bylam..
w tej chwili nie.. mam nad nia ta przewage ze to juz kobieta przed 50tka a ja mam 26 lat. mam z moim tz slicznego syna i drugiego w drodze a ona miala 2 synow kazdego z innym ojcem (nie moim tz) no i po 3 latach malzenstwa z moim tz odeszla do jakiegos frajera..
mielismy z nia przejscia ale juz jest to za nami..

koncert mowisz?? mala tanczy

To długo juz jestescie razema przewaga nie dośc ze wiekowo to napewno jestes sto razy od niej ladniejsza i mądrzejsza

A koncert jest albo jakies tance, harce, az czasem mnie to boli
I Dostaje w prawe zebro nozka i niziutko kolo jajnikow po lewej stronie. Moj Tz twierdzi, ze Dzidzia bawi sie sznurkami

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-10-16 o 11:26
Stary 2009-10-16, 11:27   #4430
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieWidze że produkujecie. Ciekawe jak tam Kamila. Pewnie już ma koło siebie synka Ja dziś się obudziałam o 6 rano lekkie skurcze i potem zasnełam po 8.00 to i wstałam przed 11 Musze tyle rzeczy zrobić a tu już południe. Mam już dość tego spania na raty No nic zmykam się wykąpać, potem na zakupy i do kosmetyczki. Muszę sobie brwi zrobić żeby na porodówce za bardzo nie straszyć

Cytat:
Dzien doberek

Nie mówcie Mi o takich rzeczach blemojej siostry ekhm szczeniak miał cos na glizde podobnego takie białe i długie i to wyrzygał...ja jak widze takie rzeczy ,albo pleśń na jedzeniu,w zlewie takei odpadki ,kupe to mnie ciagnie na wymioty ....okropnie sie boje takich chorub grz7ybów pasożytów
A ja po śniadaniu i aż mnie . Ja też nie lubię takich atrakcji

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja mam olejek kokosowy Vatike. Fajny jest. Nalozylam go wczoraj i teraz mam takie fajne włosy i jest ich tak duzo, nawet sie fotka pochwale bo robilam dzisiaj. Vhce ich pomalowac ale nei wiem czy na mahoniowy, czy jakis braz czy ciemny kolor mam teraz cos takiego jak na pierwszym planie, tylko ciemniejszy

edit:to jeszcze sie pochwale brzusiem i lozeczkiem z boku, sesje se sama trzaslam dzisiaj
Domi śliczne masz te włosy. I mówisz że ten olejek naprawde taki skuteczny?? Muszę spróbować bo moje włosy po ostatnim farbowaniu z ciemnego na blond to troche się do mopa upodobniły
A no i brzusio też jak na modelkę. Nie dawaj zdjęć bo my Ci tu wszystkie potem zazdrościmy

Cytat:

Gucia mi się wydaje że to już jest tak z tą końcówką. Wszystkie dolegliwości na raz. Ja do tego mam jeszcze skurcze i już w ogóle jest wesoło

Zmykam bo jak tak dalej pójdzie to nic dziś nie załatwię.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:28   #4431
elalank
Zadomowienie

O też mam problem z kurtką, w moją się zapnę, ale jest mi ciasno, więc lepiej żebym nie ściskała brzuszka. Na szczęście TZ ma polarki, w które wchodzę i mam jeszcze luuuz

samanthhha - dobrze, że się odezwałaś! o widzę, że na drugie forum już się nie łapię 26 lat to znaczy, że już jestem stara?

Kropka -to muszę porozmawiać z moją gin o takiej wkładce, Ja z kolei żadnych hormonów już nie chcę, miałam przez nie dość problemów. Koleżanka zakładałasobie ostatnio spiralę, ale jak planuję drugie dziecko za ok 2 lata, to to rozwiązanie raczej jest bez sensu.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:28   #4432
gissh
Raczkowanie

Cześć Dzięki za - one zawsze są wskazane

Jeśli chodzi o tę moją cukrzycę to na razie się dopiero uczę ją kontrolować... Dziś trzeci dzień badam poziom cukru i na przykład jest tak, że do tej pory wszystkie pomiary miałam w normie a dzisiaj po śniadaniu wyskoczyłam ponad normę i to sporo W sumie diabetolog mi mówiła że takie skoki mogą się zdarzać i że to znak że zjadłam coś nieodpowiedniego albo za dużo i po prostu na przyszłość muszę dane produkty spożywcze ograniczyć albo zastąpić innymi... Ale powiem Wam że to trudne tak kombinować z tym jedzeniem żeby ani cukier nie wychodził za wysoki ani za niski (bo to czy nie jest za niski też codziennie rano muszę sprawdzać...) No nic, liczę że z czasem się nauczę...

Co do diety to przede wszystkim kazali mi zwiększyć ilość posiłków do 6 dziennie, a gdyby cukier wychodził za niski to nawet 7-8. Oprócz normalnych posiłków ważne jest zjadanie drugiego śniadania, podwieczorku i koniecznie czegoś przed snem. Za to zjadane porcje mają być raczej niewielkie. Warzywa, nabiał i mięso (tylko raczej chude) mogę jeść właściwie bez większych ograniczeń, oprócz tego ziemniaki, ryż, kasze, pieczywo w mniejszych ilościach... Owoców i soków owocowych mniej - bo tylko dwie porcje dziennie. A unikać muszę cukru we wszelkiej postaci i produktów "mącznych" takich jak kluski, jakieś naleśniki, pyzy, pierogi, bułki, drożdżówki i tym podobne... To tak mniej więcej
Szczerze mówiąc głodna raczej nie chodzę i nawet nie jest tak źle, brakuje mi jedynie owoców i soków w większych ilościach - zawsze sporo tego spożywałam, a teraz muszę się ograniczać... No i cukru do herbatki
Ale pocieszam się że to jeszcze tylko niecałe dwa miesiące więc jakoś wytrzymam, no i łatwiej mi będzie po porodzie bo nie będę musiała jakoś szczególnie modyfikować swojej diety w związku z karmieniem...
Jest jeszcze jeden plus: za wiele to ja już raczej nie przytyję bo w końcu odstawiłam wszystko tłuste i słodkie... W ogóle przez ostatnie dwa tygodnie nie przytyłam nic - cały czas jest 8kg na plusie. Na pewno parę kilo jeszcze mi przybędzie i nawet powinno, ale chyba raczej "wielkie zrzucanie" po ciąży mi nie grozi... Dobre i to

Co do bakterii to nie wiem co to za jedna, znalazłam w necie jakieś informacje i nie za ciekawe rzeczy tam pisali, ale nie chcę więcej szukać bo tylko bardziej się stresuję i nakręcam... Pójdę dziś do gin. to zobaczymy co ona na to powie.

Kurcze, znowu się rozpisałam

Kareninko, Na pewno będzie dobrze

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:30   #4433
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Mykam coś porobic ,posprzątać i ubrac sie WKONCU ....później wpadne

gisshbiedulka ,współczuje Ci ,musisz sie kontrolowac ,ograniczac

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-10-16 o 11:35
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:33   #4434
gucia6
Zakorzenienie

Ale jestem zła Właśnie przyszła kuchenka, którą ostatnio kupiliśmy z tztem. W zamówieniu dopłaciliśmy za dodatkową osobę do noszenia, a tu się okazało, że przyjechał tylko jeden facet (= kierowca) i że on przecież sam tego na 2 piętro nie wniesie (nie dziwię się, bo to cięzkie), a firma rozwozi tylko przedpołudniami od poniedziałku do piątku. Więc tak czy siak tz nie mógłby a ja nie czuję się na siłach dźwigać takich ciężarów. Teraz kuchenka stoi w piwnicy i ciekawe jak ją mój mąż przytarga na górę.
Jestem zła
Stary 2009-10-16, 11:36   #4435
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
samanthhha - dobrze, że się odezwałaś! o widzę, że na drugie forum już się nie łapię 26 lat to znaczy, że już jestem stara?
No coś Ty Dobrze, ze nie ja zakładałam ten wątek bo by mi się dostało po uszach

Też nie mam kurtki na zimę... i butów... Eh jestem wielka A raczej mój brzuch

Dziewczyny a chciałam Was zapytać - jak to jest z końcową wagą noworodka... Otóż lekarz może jakoś wcześniej "zapowiedzieć" ile maleństwo MNIEJ WIĘCEJ będzie ważyć? Możliwe to jest? Bo chyba cuś gdzieś takiego czytałam...

A no i Domi zakochałam się w Twoich włosach, są cudowne i ta talia
Cud miód malyyyna
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:41   #4436
brombusia
Zakorzenienie

Witojcie w ten piękny piątek

Wstałam dzisiaj o 11
A jeszcze bym pospała ale w chałupce jak po wybuchu bombki o małym zasięgu, więc trza sie za to zabrać.
W niedzielę, najpóźniej poniedziałek, sypialnia będzie gotowa
Przeczytałam wszystko, ale nie chce mi się multicytować.

Domi włosy masz piękne
Mnie dość szybko rosną, ale ja zawsze zapuszczam, a potem coś mnie strzeli i obcinam, teraz mam najdłuższe od czasu ślubu, bo juz za ramiona.

Madziu co do tych pasożytów, to mojej koleżanki syn, miał poważne problemy z alergią pokarmową, ona szukała wszędzie pomocy, w końcu zaczęła mu podawać jakieś ziołowe preparatu na "odrobaczenie' i się okazało, że miał w organizmie jakieś pasożyty. Pozbyli się ich i jego stan bardzo się poprawił. Sama myślę kiedyś sie "odrobaczyć" na wszelki wypadek, ale to jak już karmić nie będę.

Samantha cieszę się, że u Was wszystko w porządku

Guciu współczuję dolegliwości
Ja dzisiaj miałam świetną noc, co prawda chyba 3 razy chodziłam do WC, ale plecy przestały swędzieć, zgagi nie było i w ogóle jak leżałam, to czułam się jakbym nie miała brzucha
Za to teraz zaczęły swędzieć mnie nadgarstki
Ja to chyba mam na tle nerwowym, bo zaczęłam myśleć co mam jeszcze do zrobienia i zaczęło mnie swędzieć

Kareninka pewnie ma juz Andree przy sobie

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:44   #4437
gucia6
Zakorzenienie

AsiCcccCa, twój avarek poprostu boski

Samantha, z ciebie też niezła mamuśka

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieWidze że produkujecie. Ciekawe jak tam Kamila. Pewnie już ma koło siebie synka
Do Kareniny wysłałam jakiś czas temu smsa, ale pewnie póki co jest zajęta, albo dochodzi do siebie po cc.

Cytat:
Kropka -to muszę porozmawiać z moją gin o takiej wkładce, Ja z kolei żadnych hormonów już nie chcę, miałam przez nie dość problemów. Koleżanka zakładałasobie ostatnio spiralę, ale jak planuję drugie dziecko za ok 2 lata, to to rozwiązanie raczej jest bez sensu.
Ja też muszę pogadać z moim ginem na ten temat, bo tabletki i plastry źle na mnie działały. Generalnie wkładkę trzeba wymieniać (w zależności od rodzaju) co 2-5 lat, więc wydaje mi się, że jest sens jak najbardziej.
Stary 2009-10-16, 11:44   #4438
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o tę moją cukrzycę to na razie się dopiero uczę ją kontrolować...
gissh, ja rano tez niezależnie od tego co zjem mam dosyc wysoki cukier, dlatego wziełam się na sposób i np jem jogurt naturalny, a po 2 godz. kanapeczki - i już jest ok

jeżeli chodzi o nalezniki - to ja robię z mąki razowej - i nie podnoszą mi cukru kompletnie!
za to musze uważac na ryż kaszę i ziemniaki!
odpada tez gotowana marchewka

z owoców spokojnie przyswajam jabłka, gruszki, grejpfruty

ale to zobaczysz po sobie co toleruje twój organizm, a czego nie ,
aaa i wiesz co, jak kupujesz ciemny chlebek, to zerkaj czy nie jest dosładzany, bo taki na słodach miodach i karmelach ( tak tak! ) baaaardzo podnosi cukier, nawet jedna mała kromeczka!

domi, ja już nic nie napiszę o tych twoich przepięknych włosach!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:48   #4439
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć Dzięki za - one zawsze są wskazane
Witaj
Cieszę się, że lepiej się czujesz i dajesz sobie jakoś radę z tą dietą
I trzymam za dzisiejsza wizytę, żeby się okazało że to niegroźna bakteria.

Cytat:
Ale jestem zła
Wcale Ci się nie dziwię.
Inaczej się umawiałaś, ja bym do nich zadzwoniła, albo im wysmarowała jakiegoś mało przyjemnego maila.

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Dziewczyny a chciałam Was zapytać - jak to jest z końcową wagą noworodka... Otóż lekarz może jakoś wcześniej "zapowiedzieć" ile maleństwo MNIEJ WIĘCEJ będzie ważyć? Możliwe to jest? Bo chyba cuś gdzieś takiego czytałam...
Gin może oszacować wagę na podstawie wymiarów malucha na USG
edit: Nie o to Ci chyba chodzi. Mnie gin powiedział , że waga dziecka od 31 tc do porodu mniej więcej się podwaja, więc w ten sposób można przewidzieć ile będzie ważył, ale to nic pewnego.

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-10-16 o 11:51
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:48   #4440
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Za to teraz zaczęły swędzieć mnie nadgarstki
Ja to chyba mam na tle nerwowym, bo zaczęłam myśleć co mam jeszcze do zrobienia i zaczęło mnie swędzieć
Mnie nadgarstki zaczęły swędzieć jakieś 2 tyg temu jak zauważyłam, że zaczynam nieco puchnąć

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Wcale Ci się nie dziwię.
Inaczej się umawiałaś, ja bym do nich zadzwoniła, albo im wysmarowała jakiegoś mało przyjemnego maila.

Już rozmawiałam z tztem, bo to on składał zamówienie i tylko kazał mi się nie denerwować, a sprawę się załatwi.

Oho, widzę za oknem, że zaczyna się u nas sztormowa pogoda

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-16 o 11:50
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości