Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 20:24   #601
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
Najwyżej na allegro odsprzedasz komuś
A tak można? tyle że tam nie ma kwoty... moge sobie wybrac dowolną,

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
mutaciatko skąd się biorą takie kobiety?
mama Piotrka to w ogóle nie chciała oglądać sali (choć proponowaliśmy), bo stwierdziła że zależy to od nas
moja mama była, bo ja ją zabieram wszędzie )a i tak zdecydowaliśmy my sami

jolka te dowcipy boskie , w grudniu tata ma imieniny i przychodzą sami znajomi rodziców tylko więc jest dość luźno i takie dowcipy się przydadzą
zwłaszcza jak na ostatniej imprezce u nas w domu dowiedzieli się że w 2011 bierzemy z Piotrkiem ślub to już pili za nasze wesele i zdrowie i już zaczęli dręczyć Piotrka żartami o teściowej

wróciliśmy od babci
nie miałam okazji z nią jeszcze pogadać o ślubie, troszkę zaskoczona że dopiero w 2011 (nie chciałam jej już tłumaczyć tych naszych powodów), ale za to dodała że maj to jest bardzo piękny miesiąc dacie wiarę? moja 76-letnia babcia nie wierzy w przesądy
a i jeszcze dodała że piękny i Maryjny do tego (hehe)

tak w ogóle to chyba zapomniała że ja już pełnoletnia bo się zawahała czy mi dać kieliszek do nalewki, fajnie to wyglądało

idę poćwiczyć chociaż z 20 minut póki jeszcze mam resztki energii
No i tutaj mamy przykład życiowej Super Babci

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A teraz Dobranoc wszystkim

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:40   #602
Stysik
Zakorzenienie

Asia ej to jak dowolną to tym lepiej możesz poszukać kogoś kto chciałby kupić bieliznę i odsprzedać kupon za jej cenę nie wiem jak w tym regulaminie było ale skoro nie jest imienny to to chyba nie problem ale nie wiem czy to jest całkiem legalne

A Dziewczyny macie już plany na sylwka?
Możecie jakiś pensjonat polecić w korbielowie bo nad nim się zastanawiamy

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:48   #603
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Diana220 Pokaż wiadomość
honolinka - tak wczesnie juz do ksiedza?nawet sie jeszcze nad tym nie zastanawialam..a powiedz mi wy macie juz te kursy przedmalzenskie i inne bajery zrobione?bo ja myslalam zeby dopiero w przyszlym roku sie za to zabierac..
My zamierzamy pójść zając sobie tylko godzinę,bo moja parafia jest największą parafią w Kielcach więc może być problem. Dlatego wolę iść wcześniej. A kursy? Zamierzamy iść je zrobić w styczniu lub lutym.
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Honolinka - już uświadomiłam Grzegorza, że ma być tak ja ja mówię A Ty jaki pakiet bierzesz u tego pana Wojtka? Bo ja chyba ten najtańszy....nie wiem....
Tzn.tak kamerę bierzemy normalnie,ale oczywiście z pleneru filmik też ma być. No i plener w inny dzień. No i fotoksiążka. Za wszystko 3850,ale jak się nie bierze fotoksiążki,tylko normalny album,plener w ten sam dzień to już wychodzi dużo dużo mniej. Szczerze Ci ich polecam,bo są fantastyczni. Tacy,zwariowani.
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
przerwa
przerobilam wszystkie pytania katedralne, ale znowu nic mi w glowie nie zostalo cale szczescie, ze cala noc mam jeszcze przed soba, wiec sie pewnie wkuje w nocy
trzymajcie mocno kciukasy jutro od 10 juz, bo nie wiemy dokladnie o ktorej godzinie bedziemy zdawac zdajemy we dwie, wiec obysmy dwie zdaly, bo inaczej kwiatkow nie dam hehhehee
oj ja juz bym chciala byc po oj chcialabym chciala....
zmykam na dokonczenie faktow i dalej do nauki nigdy taka madra nei bylam jak dzisiaj
Będziemy mocno trzymały kciukasy,zobaczysz,wszyst ko będzie dobrze! !

Cytat:
Możecie jakiś pensjonat polecić w korbielowie bo nad nim się zastanawiamy
Co będziemy robić? Najprawdopodobniej pójdziemy na jakiś takiś pseudo bal w jakieś sali weselnej w okolicy. W Korbielowie? Nie mam niestety żadnych namiarów.

Jestem wlaśnie po aero! Szok,jak mnie dupa boli!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:55   #604
T'ai
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;14835084]
Jestem wlaśnie po aero! Szok,jak mnie dupa boli![/QUOTE]

a ja po jodze, to fenomenalne jakie człowiek odkrywa w sobie mięśnie kiedy zaczynają boleć

a isabele pewnie nieprzytomna
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:58   #605
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nurtuje mnie ostatnio jedna sprawa, nie wyobrazam sobie wybrac suknie slubna bez TZ, zawsze wszystko razem kupowalismy.
Czy ktoras wybiera sukienke z TZ?[/SIZE]
Mój TŻ nie chce wybierać ze mną sukienki i ja też nie chcę, bo:
1. on nie lubi zakupów i strasznie marudzi wtedy, a ja nie chcę się stresować jego zachowaniem, bo chcę zachować miłe wspomnienia
2. chcę mu zrobić niespodziankę, żeby mnie dopiero taką ładną i piękną zobaczył

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
sterroryzowąłam narzeczonego cały słub po mojemu ma byćżebym nie miała na kogo zwalać jak sie nie uda coś inaczej inni mieli by ze mna przechlapane a tak to ma tylko TZ
ja też chcę wszystko po mojemu nikt mi sie nie będzie wpierniczał, bo to mój ślub

Cytat:
EDIT: a w ogóle to my się też na kurs tańca wybieram bo ten mój Tomas nie ma pojęcia o prowadzeniu partnerki już jeden zaliczyliśmy a teraz chcemy na następny iść bo tamten nie pomógł
Mówisz, że jeden kurs to za mało?? kurczę, a mój TŻ w ogóle nie umie tańczyć

Cytat:
Napisane przez mutaciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!!!!
nie wiem sama co mam o tym myslec, a historia jest taka...
jestem z moim TZ od ponad 7 lat. przez 4 lata mieszkalismy od siebie bardzoooooo daleko... od 3 mieszkamy ze soba ( ja sie przeprowadzilam do niego, nie tak do konca do niego ale do miasta w ktorym on studiowal). wynajmujemy mieszkanie. pomalutku moje zycie ulozylo sie tak jak ma byc, praca, szkola, znajomi...
od 2 lat nosze na palcu pierscionek i ciesze sie z tego bardzo bo go KOCHAM tz!!!mniej wiecej we wrzesniu tego roku porozmawialismy i postanowilismy ze czas myslec o slubie. slub zaplanowalismy na 2011 rok, ze wzgledu na nas, na klopot zalatwiania roznych spraw na odleglosc no i ze wzgledu ze teraz trzeba tak planowac wesela bo klopot z rezerwacjami jest niesamowity.
kiedy w koncu ustalilismy date, postanowilismy powiedziec rodzicom.
moja mama, jak mama poplakala sie ze szczescia i zapytala zartem ze moze 2010 a nie 2011 jego mama powiedziała " dlaczego wrzesien...??" i dlaczego tak szybko...opadly mi rece, wyszlam nic nie powiedzialam, nie dalam po sobie poznac ze mi przykro bo bylo mi przykro...
zrobilismy "prawdopodobna liste gosci" dalismy ja do skontultowania...
a bo zapomnialam, mama TZ przeprosila go na nastepny dzien za swoje zachowanie ale tylko jego...
lista sie podobala, w sumie nie bylo nic do zmieniania.
wiec skoro tak umowilismy sie ze pojedziemy poogladac sale, a zeby bylo milo zaproponowalismy aby moja mama i jego rodzice pojechali z nami zeby nikt nie czul sie pominiety.
no i sie zaczelo...
ogladalismy 3 sale ktore znalazlam ja i moja mama( jego rodzice nawet sek nie poswiecili na szukanie) 1 odpadla od razu, a pozniej juz bylo tylko gorzej...
dzieci robcie jak chcecie ale mi sie podoba ta sala bo..... no i duzo madrych rzeczy bylo powiedziane tylko zadna sie nie tyczyla nas tylko wszystkich do okola, ze temu to to a tamtemu to to....moja mam przyjela stanowisko juz na poczatku " robcie jak chcecie ma byc wasz dzien".
postanowilismy zostawic ten temat na jakis czas...
czas minol, nadszedl czas podjecia decyzji.
zapomnialam dodac ze nam podoba sie inna sala niz mamie TZ.
postanowilam sie nie wtracac poniewaz jestem osoba impulsywna... tz porozmawial z rodzicami i powiedzmy ze dali sie przekonac, zylismy w taki przeswaidczeniu az do wczoraj ( w sb jestesmy umowieni na podpisanie umow)... wczoraj nastapilo apogeum...wojna... nie wiem jak to nazwac. okazalo sie ze robcie jak chcecie ale... jesli tak zrobimy to ona sie wykonczy i jak my mozemy jej takie rzeczy robic...
po tym wszystkim jak juz myslalam ze bedzie wszystko oki wczoraj zaczelam sie zastanawiac czy to wesele mi potrzebne... dodam jeszcze ze pierwsze plany( nasze) dotyczyly skromnego przyjecia, to mama tz namowila nas na wesele bo ona nie miala i teraz zaluje...

co ja mam zrobic? postawic sie? zostawic? zrobic skromne przyjecie-obiad?moj biedny tz jest zawieszony miedzy nami a mama ktora wedlug jej mniemania niszczy mu zycie bo pierwszy raz ktos stawia na swoim a nie robi tak jak ona chce.
No raczej najwyższy czas odciać pępowinę, to jest Wasz dzień, a nie jej wesele, którego nie miała i jak sami za wszystko płacicie to nie pozwoliłabym na wtrącanie się, a w ogóle to ja załatwiałam wszystko ze swoim TŻem, a rodzice jeszcze nic nie wiedząi na razie mam spokój

Cytat:
Napisane przez kromcia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale gaduły jesteście przeczytałam jeden z waszych wątków a reszte tak pobieżnie bo nie nadążam My mamy datę na 18 czerwca 2011 i narazie orkiestre i nic poza tym bo nie wiem jak sie za to zabrać A u Was już jakieś przygotowania ruszyły???
Witaj

ja dopiero na 18 stronie jestem, ale chyba jutro skończę nadrabianie

wczoraj na rozmowie było bardzo fajnie, facet pytał się o takie podstawowe rzeczy jak wykształcenie itp., zapytał się też o zainteresownia i jak bym siebie przedstawiła, i jeszcze było takie jakby zadanie typu 'co byś zrobiła w danych sytuacjach?', chociaż rozmowa była bardzo pozytywna to nie sądzę, żebym dostała tę pracę, bo było bardzo dużo kandydatek, a to jest posada w bardzo ekskluzywnej restauracji japońskiej

wczoraj też dostałam tel. od agencji zajmującej się zatrudnianiem kasjerów w sklepach, ale to dopiero w listopadzie tam pojadę, jak nie dostanę innej pracy

W Rzeszowie cały dzień zimno i padał deszcz nawet

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:20   #606
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
ps. Dziady to powieść jednego gościa
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ten gość to Mickiewicz
A wiecie, że ja nie zaskoczyłam

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Mówisz, że jeden kurs to za mało?? kurczę, a mój TŻ w ogóle nie umie tańczyć

wczoraj na rozmowie było bardzo fajnie, facet pytał się o takie podstawowe rzeczy jak wykształcenie itp., zapytał się też o zainteresownia i jak bym siebie przedstawiła, i jeszcze było takie jakby zadanie typu 'co byś zrobiła w danych sytuacjach?', chociaż rozmowa była bardzo pozytywna to nie sądzę, żebym dostała tę pracę, bo było bardzo dużo kandydatek, a to jest posada w bardzo ekskluzywnej restauracji japońskiej

wczoraj też dostałam tel. od agencji zajmującej się zatrudnianiem kasjerów w sklepach, ale to dopiero w listopadzie tam pojadę, jak nie dostanę innej pracy

W Rzeszowie cały dzień zimno i padał deszcz nawet
Qrcze, mój tż tez nie potrafi zupełnie prowadzić. Kiedyś była fajna akcja jak tanczyłam z nim i oczywiście prowadziłam a następny utwór tańczyłam z kumplem który kiedyś chodził na kurs i też chciałam prowadzić a on do mnie z tekstem "ale mogłabyś dać mi szansę poprowadzić, ja jestem po kursie " ale mi było głupio.

A co do pracy, to nie mów hop. A nóż Cię wybiorą 3mam

T'ai, honolinka ale wam zazdroszczę. Też bym już poćwiczyła z chęcią, bo nie pamietam kiedy to robiłam. Chyba jak wyzdrowieję, to wrócę na jakiś czas do callanetics

Stysik mój Tż stwiersził, że jak pójdziemy raz przed ślubem to wystarczy, ale ostatnio go trochę odwiodłam od tej myśli. opowiedziałam mu jak to było z moja koleżanką, której mąż żałował, że poszedł tylko raz na kurs, bo na swoim weselu prawie ciągle siedział przy stoliku

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:24   #607
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Bambusiek, mój fanklub? czym sobie na to zasłużyłam? Ale mogę za to przepisywać notatki Twojemu B. bo ja mam pismo rozwlekłe to dostanie 5 za ilość
Oj, zasłużyłaś Twoje trafne i dowcipne wypowiedzi mnie rozbrajają, aż się humor poprawia

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mi by było szkoda kwiatów
Koleżanka nie miała welonu, więc wymyśliła kwiaty, ale że jej było skoda nimi rzucać, to w kwiaciarni zrobili jej z tych samych kwiatów drugi-mniejszy

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
A co do kościoła, to ostatnio moja ciocia była u mnie i tak myśli, myśli i nagle mówi: "Qrcze ale wy bierzecie śluć we wrześniu, to jest sezon urlopowy i nie wiem jaki ksiądz będzie hmm" a mi to akurat wszystko jedno. i tak ich nie znam Najchętniej to wzięłabym ślub w kościele Tż (kościół ładniejszy i uwielbiamy probvoszcza - prawdziwy ksiądz z powołania). ale już niech będzie tradycyjnie że u panny Młodej.
My będziemy mieli w parafii B. Swojej nawet nie dopuszczałam, bo nie czuję się w niej dobrze, a w jego idealnie a tradycja.... Chyba lepiej tam, gdzie czujecie się lepiej.
Jakby co, to wtedy nie trzeba załatwiać tej licencji

Cytat:
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:25   #608
Stysik
Zakorzenienie

No z tymi kursami to myślę że niektórym wystarcza parę godzin a inni potrzebują paru kursów żeby się nauczyć jako tako tańczyć

A jednak nie Korbielów jutro dzwonie do Witowa do pensjonatu mam nadzieje że mają jeszcze miejsca wolne

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-10-20 o 21:27
Stary 2009-10-20, 21:28   #609
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

bambusiek o jakie licencje chodzi??

Stysik ja kompletnie nie wiem co będziemy robić na sylwestra. Z chęcią bym gdzieś pojechała, ale brak funduszy w tym roku.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Uciekam na 39 i pół i spać.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:32   #610
T'ai
Zakorzenienie

ma.ko nadrobisz jak wyzdrowiejesz
ja w sumie ćwiczę bardziej dla przyjemności bo mi się to podoba kurcze i jestem z siebie dumna jak z każdym tygodniem potrafię zrobić coraz większy skłon
i dla relaksu też
Stary 2009-10-20, 21:35   #611
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:

Stysik ja kompletnie nie wiem co będziemy robić na sylwestra. Z chęcią bym gdzieś pojechała, ale brak funduszy w tym roku.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Uciekam na 39 i pół i spać.
Bambusiek chyba myśli o tym że jak Panna Młoda robi slub w innej parafii niż swoja to ze swojej parafi musi mieć licencję.

No ja też chciałam pooszczędzać trochę ale Tomas się napalił na wyjazd ze znajomymi na narty

Stary 2009-10-20, 21:38   #612
lasoa
Zakorzenienie

ja chce miec slub w innej parafi, o co chodzi z ta licencja?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:40   #613
lusesita23
Zakorzenienie

dziady-pierwszy raz się z tym spotkałam własnie na weselu przyjaciólki we wrzesniu-to taka grupa osób, która wpada na wesele poprzebierana w jakies kiczowate łachy i za flaszkę gada jakies głupie teskty i dają prezenty typu marchewka itp-wszystko łączy się z seksem i noca poślubną, to ponoć na wsi jest popularne, więc nie wiem czemu ta moja kolezanka to miała ale głupie to bylo i żenujące, przynajmniej dla mnie. mój TŻ tez zna ten "zwyczaj", bo właśnie ze wsi pochodzi,ale mam nadzieje, że jego rodzina nam tego oszczędzi

apropos TŻ-tak jak myślałam pokłócilismy się, on uważa, że ja za szybko to wszystko chę, tzn te przygotowania, żeby po kolei itp. wiem, że jestem strasznie impulsywna,ale wkurzyłmnie i tyle.
i dlatego na razie nie będę o tym w ogóle mówić-najwyżej od przyszłego roku zaczniemy przygotowania...

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-10-20 o 21:41
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:45   #614
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Bambusiek chyba myśli o tym że jak Panna Młoda robi slub w innej parafii niż swoja to ze swojej parafi musi mieć licencję.
Cytat:
Obecnie jest tak, że można w parafii Panny lub Pana Młodego, a jeżeli chce się jeszcze w innym to trzeba mieć pozwolenie czyli tzw. licencję.
Kiedyś było tylko w Panny Młodej i chyba dlatego ta tradycja.

Jakby co mogę się zapytać B. to będzie wiedział dokładniej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:47   #615
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
hmm no musisz iść do swojego proboszcza żeby takie coś wypisał. w niektórych parafiach słyszałam że nawet pobierają opłaty za to a należy się do tej parafii która jest odpowiednia do naszego miejsca zamieszkania za ostatnie pół roku
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
dziady-pierwszy raz się z tym spotkałam własnie na weselu przyjaciólki we wrzesniu-to taka grupa osób, która wpada na wesele poprzebierana w jakies kiczowate łachy i za flaszkę gada jakies głupie teskty i dają prezenty typu marchewka itp-wszystko łączy się z seksem i noca poślubną, to ponoć na wsi jest popularne, więc nie wiem czemu ta moja kolezanka to miała ale głupie to bylo i żenujące, przynajmniej dla mnie. mój TŻ tez zna ten "zwyczaj", bo właśnie ze wsi pochodzi,ale mam nadzieje, że jego rodzina nam tego oszczędzi

apropos TŻ-tak jak myślałam pokłócilismy się, on uważa, że ja za szybko to wszystko chę, tzn te przygotowania, żeby po kolei itp. wiem, że jestem strasznie impulsywna,ale wkurzyłmnie i tyle.
i dlatego na razie nie będę o tym w ogóle mówić-najwyżej od przyszłego roku zaczniemy przygotowania...
Może na spokojnie porozmawiajcie? Że jesli teraz więcej załatwicie to potem będzie już z górki i bez stresu bo niestety ale czas ocieka
A co do dziadów to ja mieszkam na wsi się z tym nie spotkałam nigdy ale to pewnie od regionu zależy a nas za to przy bramkach stoją menele

Stary 2009-10-20, 21:52   #616
grunia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
u mnie z przyczyn oczywistych będzie bez welonu, a rzucać będę podwiązką. kwiaty, a raczej wiązanka ślubna zostanie złozona w kościele.
A jakie te oczywiste względy??bo ja chyba o czyms nie wiem:/
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
przerwa
przerobilam wszystkie pytania katedralne, ale znowu nic mi w glowie nie zostalo cale szczescie, ze cala noc mam jeszcze przed soba, wiec sie pewnie wkuje w nocy
trzymajcie mocno kciukasy jutro od 10 juz, bo nie wiemy dokladnie o ktorej godzinie bedziemy zdawac zdajemy we dwie, wiec obysmy dwie zdaly, bo inaczej kwiatkow nie dam hehhehee
oj ja juz bym chciala byc po oj chcialabym chciala....
zmykam na dokonczenie faktow i dalej do nauki nigdy taka madra nei bylam jak dzisiaj [COLOR="Silver"]
grunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:58   #617
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
hmm no musisz iść do swojego proboszcza żeby takie coś wypisał. w niektórych parafiach słyszałam że nawet pobierają opłaty za to a należy się do tej parafii która jest odpowiednia do naszego miejsca zamieszkania za ostatnie pół roku

Może na spokojnie porozmawiajcie? Że jesli teraz więcej załatwicie to potem będzie już z górki i bez stresu bo niestety ale czas ocieka
A co do dziadów to ja mieszkam na wsi się z tym nie spotkałam nigdy ale to pewnie od regionu zależy a nas za to przy bramkach stoją menele
niby spokojnie rozmwialismy,chyba po prostu za dużo naraz bym chciała i wszystko naraz mu mówiłam-sala, orkiestra, kamerzysta...i chyba się trochę zagubił bo tak naprawdę to z dnia na dzień z tym wszystkim wyskoczyłam.wiem, ze mojej winy też było sporo,bo ja od razu się denerwuję, unosze się i mam łzy w oczach, a to dla niego działa jak płachta na byka...tylko martwię się, bo nagle sie okazuje, że o tym dniu mamy inne wyobrażenia i zrobiło m isie przykro,a on tego nie rozumie
Stary 2009-10-20, 21:58   #618
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

no właśnie znaczy z tymi dziadami mój tok myślenia był dobry

wcale nie jest za szybko, ja jestem z małego miasta a na 2010 nie ma już wolnych sal
może na inne sprawy jest wcześnie ale na salę i orkiestrę to wręcz najwyższa pora

Cytat:
a koło mojego kościoła są budynki socjalne i biedne dzieci stamtąd rzucają się na pieniążki
możecie to sobie wyobrazić, wasz naważniejszy dzień, goście, tłum, każdy elegancki a tu jakieś brudne dzieciaki zbierają wam spod stóp drobniaki
znajomi zaczęli rzucać pieniążki i cukierki daleko w trawę byleby tylko sobie poszły
co więcej słyszy się o przypadkach że ci ludzie włamują się do bagażników w samochodach gości
już ja im dam jak tylko się pojawią
Stary 2009-10-20, 22:05   #619
lusesita23
Zakorzenienie

Ja sama najchętniej to bym już jeździła i oglądała-ale podejrzewam, że wtedy nie miałabym z kim brac tego ślubu
Stary 2009-10-20, 22:05   #620
niunia32
Zakorzenienie

my to nie mamy problemu z wyborem kościoła na ślub. będzie to nasza parafia a na dodatek jak nam proboszcz mszę poprowadzi to dopiero super będzie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 22:09   #621
conslusion
Rozeznanie

Hej!

Znów gonicie, a ja nie mam kiedy nadrabiać ...

Co do tańca, to u nas jeden z powodów wielkich awantur. Nie umiemy się zgrać w ogóle, ja uważam, że tańczę lepiej, ale Tż nie pozwala się prowadzić, bo z kolei on uważa, że to on jest mistrzem tańca. W sobotę idziemy na wesele, pewnie nie obejdzie się bez jakichś akcji

Jeśli chodzi o Sylwestra, Tż pewnie znów pracuje. A moi znajomi po raz kolejny chyba wybierają się w góry. Jak się wkurzę, to się zabiorę z nimi. Przez ostatnie dwa lata towarzyszyłam Tż w pracy. W tamtym roku nawet znajomych udało mi się namówić, ale obawiam się, że teraz to już nie przejdzie.

Z tymi dziadami pierwszy raz spotkałam się w tym roku, jak byliśmy na weselu na Kaszubach. U nas nie ma takiego zwyczaju.

Jutro jadę do domu. Tż nie widziałam tydzień. Ale teraz już chyba do wszystkich św sobie razem pobędziemy.

Aha, kupiłam sobie 2 pary butów. Istne szaleństwo jak dla mnie hehe

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Aha, ślub będzie w mojej parafii.

No i wydaje mi się, że na rezerwację sali czy zespołu to już najwyższy czas.

Ja mam nadzieję, że w najbliższych dniach podejmiemy decyzję co do fotografa.
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 22:13   #622
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
my to nie mamy problemu z wyborem kościoła na ślub. będzie to nasza parafia a na dodatek jak nam proboszcz mszę poprowadzi to dopiero super będzie
my z jednej ulicy i z jednej parafii

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
Co do tańca, to u nas jeden z powodów wielkich awantur. Nie umiemy się zgrać w ogóle, ja uważam, że tańczę lepiej, ale Tż nie pozwala się prowadzić, bo z kolei on uważa, że to on jest mistrzem tańca. W sobotę idziemy na wesele, pewnie nie obejdzie się bez jakichś akcji

Jeśli chodzi o Sylwestra, Tż pewnie znów pracuje. A moi znajomi po raz kolejny chyba wybierają się w góry. Jak się wkurzę, to się zabiorę z nimi. Przez ostatnie dwa lata towarzyszyłam Tż w pracy. W tamtym roku nawet znajomych udało mi się namówić, ale obawiam się, że teraz to już nie przejdzie.

Aha, kupiłam sobie 2 pary butów. Istne szaleństwo jak dla mnie hehe
to będziecie mieli okazję potrenować w sobotę
nas namawia Piotra siostra na pewien lokal na sylwestra ale ja jakoś nie jestem przekonana, no cóż zobaczymy

ja bym chciała te buty zobaczyć (i dziewczyny pewnie też)

dobranoc, miłej nocy laski
Stary 2009-10-20, 22:18   #623
conslusion
Rozeznanie

No już tych treningów trochę mieliśmy i póki co nic nowego nie wniosły hehe
Stary 2009-10-20, 22:27   #624
Stysik
Zakorzenienie

Tak ja też chcę zobaczyć te buty

Lecę do wyrka Dobranoc

Stary 2009-10-20, 22:41   #625
conslusion
Rozeznanie

T'ai mówisz masz
Te niebieskie są bardziej granatowe. I ciężko się w nich chodzi hehe
Stary 2009-10-20, 22:50   #626
grunia27
Raczkowanie

Conlusion śliczne butki- szczególnie te niebieskie- cudo
Ja już zmykam lulu- dobranoc
grunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 22:59   #627
JennyAniolek
Zakorzenienie

Niedawno wróciłam, teraz kończę dziennik i zmykam spać, bo na 8:00 , więc szykujcie się jutro na długaśny post . Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 23:00   #628
cobra115
Zakorzenienie

Jej trochę nadczytałam, ale juz pozapominałam, dzisiaj mam głowę gdzieś obok

conslusion te granatowe cudo, właśnie takich będe szukać na zimę, ale wyższych

zapomniałam co wam miałam napisac i tyle

chyba coś o parafii było, my będziemy mieli u mnie ślub Nie biorę pod uwagę innej opcji z pobliskich kościołów mój najbardziej mi odpowiada, jest taki jasny przestronny TŻ niby teraz też chodzi do tego kościoła, ale wcześniej chodził do mniejszego w pobliższej wsi.

a dziady to faktycznie na mazurach "chodzą" tak jak już opisywały dziewczyny. Mama mojego TŻ pochodzi z tamtąd stąd wiem z opowiadań, chociaż jak byliśmy na weselu w zeszłym roku to nie było
Stary 2009-10-20, 23:27   #629
Diana220
Raczkowanie

GG do Diana220

lasoa - no rzeczywisicie pelno sylematow przed tym slubem, ja myslalamze to bedzie tak milo i przyjemnie sie wszystkiego szukalo,ale jak w sprawe wchodzi kasa to juz nie jest tak wesolo..

mutaciatko, mustique -
rzeczywiscie starsi maja cos takiego , ze jezeli na weselu nie gra paru takich "czeskow" z czerwonymi krawatami to juz nie to, nie wazne co by ten Dj gral, wazne ze on nie jest orkiestra wiec gra zle..wkurza mnie to strasznie bo sama wzielabym Dj a przez to zeby inni tez dobrze sie bawili szukam orkiestry..

A ja dzis wieczorem, oczywiscie zamiast sie uczyc na farmakoterapie wypilam sobie winko z kumpelami, to zaczyna sie robic wtorkowym rytualem..ehh

Powiedzcie mi jeszcze, bo poklucilysmi sie tu w pewnej sprawie..czy uwazacie ze jak wasz facet patrzy na inna kobiete i ona mu sie np. podoba to mysli o tym jak by mu bylo z nia w lózku? bo ja jako przyszla zona, i obecna narzeczona wyskoczylam ze moj TZ tak na pewno nie mysli, bo wydaje mi sie ze na tyle go znam ze moze mu sie ktos podobac ale na pewno nie chcial by sie przespac z pierwsza tam lepsza bo tylko mnie kocha..a mnie tu kolezanki zmiazdzyly ze kazdy facet mysli patrzac na inna laske jak by bylo z nia w lozku, a ja sie z tym nie zgadzam..wogole!!! a one mnie tu do tego przekonuja, a mnie sie wydaje ze ja poznalam na tyle mojego TZta przez te 5 lat,ze juz nawet jestesm w stanie powiedziec co on mysli w danej chwili..boze czy tylko ja jestem taka naiwna, czy po prostu zakochana..

Diana220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 00:07   #630
conslusion
Rozeznanie

Hm, a ty nie miewasz nigdy takich myśli, jak patrzysz na jakiegoś przystojniaka? Mi się czasem zdarza i nie wiem, co w tym złego - czysta ciekawość, zwłaszcza, że mój Tż to mój pierwszy. Ale to nie znaczy, że gdybym miała okazję, to bym do tego przystojniaka poleciała - przecież kocham Tż i to z nim chcę być. Oczywiście nie mówię tu o wlepianiu gał w jakiegoś gościa przez pół godziny i wyobrażaniu sobie wspólnego seksu z każdym szczegółem (no, chyba, że jest to Jason Statham ). Po prostu takie myśli czasem przemykają przez głowę, jak błysk flesza.
Myśle, że facetom też się to czasem zdarza, nawet jak są bardzo zakochani.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości