|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Cytat:
mój małż jest z tych co to dużo mówią a mało robią ![]() co dzień obiecuje że pomoże przy sprzątaniu, umyje kabinę, wyszoruje fugi, itp. i na obiecankach się kończy (mnie jeszcze ręka boli i jak ją nadwyrężę to potem mam problem z podnoszeniem młodego) wczoraj miała przyjść pielęgniarka do Mateusza zrobić mu zastrzyk, a w mieszkaniu syf ![]() więc całe popołudnie sprzątałam żeby się nie wstydzić, wieczorem po jakiś 30 min od powrotu męża do domu zbudził się mały, więc poprosiłam go żeby poszedł na chwilkę do małego, a on do mnie z tekstem, że wrócił z pracy i jest zmęczony ![]() myślałam że mnie szlag trafi (za przeproszeniem) to ja całe popołudnie harowałam jak niewolnica zamiast iść spać jak młody spał, a on wraca po 6 godzinach pracy biurowej i mi mówi że jest zmęczony ja za to jestem wypoczęta i zrelaksowana a mieszkanie pewnie sprzątnęły krasnoludki a dziecka nie było bo było u kolegi więc wykrzyczałam mu co myślę i poszłam do dziecka, pech chciał że młody akurat dzisiaj w nocy pokazał że nie potrzebuje aż tyle snu co inne dzieci a ja byłam bardzo zmęczona więc dzisiaj jestem dętka ![]() trzymaj się Kasia, ja też się nie ugnę bydlę Cytat:
mnie też tak się robiło, teraz staram się unikać używania Backspace`a ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a potem byłam bardzo, ale to bardzo wściekła ![]() więc jak tylko młody skończy 4 m-c zaczynamy nowe jedzonko przyznam że tylko to mnie przekonywało do tego żeby karmić jak najdłużej samym cycem, a teraz skoro będę się i tak męczyć co m-c już mi nie zależy Cytat:
![]() pocieszcie się że mojego małego kują 2x dziennie do końca tygodnia ![]() będzie miał pupę jak poduszka do szpilek ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Cytat:
mam nadzieję, że na kontroli okaże się że z Erykiem już lepiej ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A gdzie Miramej ? A Unholy ? kto napisze do Miramej, co u niej ?
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-10-20 o 13:39 |
|||||||
|
|
|
#2912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Hej mamusie
Cytat:
Ulka mi działa na nerwy a z Mroczków lubię się pośmiać Cytat:
dopiero teraz zaczęły, a już myślałam, że mnie to ominie. Garściami wyłażą Właśnie wróciłyśmy od lekarza, Amelka chora W nocy miała nosek zatkany budziła się, musiałam ją nosić, usypiała mi na ramieniu, kładłam ją a za pół godziny znów to samo. Bidula tak płakała, nie mogła oddychać, nic nie pomagało Na szczęście nic na oskrzelach nie ma, ale strasznie mi się rozpłakała u lekarza, darła się w niebo głosy, chyba sobie szczepionkę przypomniała, nie mogłam jej uspokoić, dopiero cycuś załatwił sprawę Idę pranko rozwiesić, szaro dziś i ponuro u nas...
|
|
#2913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
A czy jak karmie piersią to moge brac rutinoscorbin? leniwa dzisiaj jestem i nie chce mi sie szukac w necie.
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli trwa ze dwa, trzy tygodnie to też nic z tym nie robią ?
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarka kazała kropić wodą morską, odciągać no i Nasivin
tyle to ja sama wiedziałam, ale chciałam by ją ktoś zbadał bo miała 37,6 w nocy. Ta lekarka u której byłam niestety nie jest dobra ani nie pomaga ani nie szkodzi a mojej pediatry dzisiaj nie było Cytat:
Do mam które dają już kaszkę: Czy waszym maluszkom zmieniła się kupka odkąd podajecie kaszkę? Ja podaję od piątku a kupka była tylko raz a porządnie w niedzielę, ale za to są bardzo śmierdzące bączki Dawałam małej wodę na przepicie ale nie ruszyło nic.
|
|
#2917 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skad ja to znam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spi na podusi ale takiej prawie płaskiej. Cytat:
![]() Poki co wiem ze mam dawac na poczatek kaszke kukurydzianna, jak najdalej w czasie odsunac jajko a z miesa to królik. Tak czy inaczej w grudniu was podpytam na Swiezo na te tematy. Ale pewnie i tak bede wszystko z lek uzgadniac. Przynajmniej z grubsza. Aaaa, i chciałam sie pochwalic ze Zuzinka dzis spała od 22 do 6:40 Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-10-20 o 14:59 |
||||
|
|
|
#2918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to w końcu w którym była ta przemiana Uli??? bo ja już zgłupiałam
Cytat:
... co za ... piiiiip .... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
... u nas króliki już czekają, az Bartosz zacznie jesć konkretniejsze rzeczy ... biedne króliczki ![]() No to pieknie Zuzia pospała ... i tak bez jedzenia??? A ja już wiem dlaczego mój Bartuś tak szalał przez dwa dni i nie chciał spać ... śmiałam się ze 4 kawy wypił, a ja głupia wypiłam sobie witaminki - rozpuszczalne i dopeiro wczoraj przeczytałam, ze zawierają duzą dawkę kofeiny ![]() No i z oczkiem jedziemy dopeiro jutro do okulisty - na 11
|
||||
|
|
|
#2919 |
|
BAN stały
|
u mnie pogoda sie zepsuła - ze słońca w deszcz co poskutkowało u mnie mega bólem głowy
kawy pić nie chcę - a mam ochotę - bo może po tym ją ten brzuszek bolał. ja jak dam radę to nowości wprowadzę ok 6 m-ca razem z cycem. mi włosy też wypadają na kocu pełno a najgorzej jak umyję głowę i potem wyschna włosy to jak ręką przeczeszę to masakra... kupiłam falvit i biorę może coś da... rutinoscorbin też brałam i ok |
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas pogoda depresyjna
![]() Pospałam z Kubciem 2 godzinki i od razu lepiej sie czuje, on chyba tez bo usmiecha sie od ucha do ucha i cos gada. Musze synka pochwalic bo coraz bardziej lubi lezec na brzuszku i juz tak sie slicznie podnosi, że klatke piersiowa podrywa od podłoża jak prawdziwy zawodowiec a tak sie martwiłam, ze dlugo nie podnosił. Cytat:
Zatkany nos jest straszny, katorga Mam nadzieje, że jej sie szybko poprawi. Tak, kupki są znacznie bardziej śmierdzące i maja inna, gęstsza konsystencję Ciekawe jak tam Kasia po szczepieniu? ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Ah zapomniałabym... Kuba kończy dzisiaj 4 miesiące
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-10-20 o 16:22 |
|
|
|
|
#2921 |
|
BAN stały
|
cass to uściski od wizazowej ciotki
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Znajomych mala ma katar juz dwa tygodnie i mimo to nic nie przepisali
Drugiej kolezanki corka miala wirusowe zapalenie jamy ustnej i mimo ze 3 dni nic nie jadla tylko pila tez nic nie przepisali bo wedlug nich tego sie nie leczy. mala prawie sie odwodnila a oni nic . Szkoda słow na tych konowalow.Cytat:
Gratulujemy z okazji ukonczenia 4 miesiaczkow ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
#2923 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! Co do prezentu, moze ladny zestaw obrus+serwetki? Albo karnet do teatru lub na koncert? Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze katar szybko minie malenkiej Gratulacje! Cytat:
Moja coreczka juz dzisiaj slicznie spi, caly dzien usmiechnieta, rozgadala sie na calego, az nagralam, zeby mezowi pokazac, gdy wroci z pracy. Poszlysmy na dlugi spacer, Anusia jeszcze dosypia w wozeczku, a ja mam czas na kompka No, kilka minut, bo zaraz maz z pracy wraca, trza obiad szykowac. Chociaz z tego co tu czytam widze, ze dzisiaj robimy strajk i nie gotujemy, tak?
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2925 |
|
BAN stały
|
dziękuję w imieniu Ameli
a ja bym jutrzejszą wizytę przegapiła na bioderka w międzyczasie kąpiel była, w wodzie ok a po wyjęciu i osuszaniu i kremowaniu i ubieraniu dziki wrzask to ją szybko nakremowałam i ubrałam na raty i do cyca szybko. przyssała się jakby parę dni nie jadła i od razu spokój. a chilkę pojedał i już sie śmieje a teraz w leżaczku siedzi. o i kupę chyba robi...
|
|
|
|
#2926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasze dzieci robią postępy wtedy kiedy są na nie gotowe no to świętujemy ![]() to kiedy można wpaść na flaszkę ... mleka ?Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja myślałam że u Was lepsza opieka zdrowotna ![]() Cytat:
karmić piersią do 6 m-cy i tylko wprowadzać owoce i ewentualnie warzywka
|
|
|
#2927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja znajoma ma córeczkę, której dawała kurczaka i małej zaczęły rosnąć piersi i musiała odstawić. Kurde wszystko teraz na antybiotykach i chemii.Za wizytę u okulisty ![]() Cytat:
dzielny chłopczyk moja też nie lubi na brzuszku No i pocieszyłaś z tą kupką a mała zaraz po tym jak pisałam tu posta zrobiła mega wielką kupkę. Do prania poszło całe ubranko a zapach był taki, że Sto lat dla Amelki i Kubusia !!! Amelce chyba nie do końca smakuje ta kaszka, wyła na cały blok dzisiaj jak jej po kąpieli chciałam dać butlę Pierwszy raz zrobiłam taką jak w przepisie bez dodawania mleka i rozcieńczania i wypiła może z 10 ml a dużo z tego i tak ulała nie dała się położyć, usypiała mi na rękach i dopiero powolutku ją utuliłam a Tż zrobił na szybko samo mleczko i padła. Idę na kolacyjkę i relaks przed tv pa pa
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-10-20 o 20:17 |
||
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś tu chwalił na forum wózek spacerowy waga chyba 7 kg. (Gizmo to Ty ?)
Co to za wózek ?
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
elerri - baby desind -sprint - jest super lekki szkoda ze kolka ma skretne ale ma blokade od razu jak wyjechalam ze kslepu to zablokowalam kolka, wozek sie sklada jednym ruchem reki i tak samo sie rozklada;] acha waga wozka to cos ponad 7 kilo ale jak ja wzylam to bylo rowne 7 , na necie chyba pisze 7,5 cos kolo tego ale ogolnie wozek polecam rozklada sie do lezaka, kazdy spiwoerek pasuje bo kazdy (bynajmniej ten co ogladalam) ma te dziurki na pasy 5 pozycyjne ;] acha i ten wozek (oprocz budy) da sie rozlozyc na czynniki pierwsze a wiec mozna wyprac te siedzenie jest ono na rzepa - wozek lekko sie prowadzi i nawet dwu metrowcy jak moj nieślubny bez probemu prowadzi wozek nie musi sie schylac tylko sobie prowadzi go konfortowo - to tyle jelsi o zachwyty hihi ja mlodego wykompalam, nakarmilam kaszka na noc (daje jeszcze jedna szanse) no i zasnol sobie sam w łzoeczku teraz czekam na 23 dopoje go na snie i do spania , przeczytalam ksiąze o zasypianiu dzieci w pdf i mysle ze moze sie udac jelsi bede sie stosowac do rad w niej zawartych
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-10-20 o 21:45 |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmo dzięki
a co to za książka ?
|
|
#2932 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
przemiana byla w 189 ale jej nie pokazali - dopiero w 190 zjawila sie w firmie
ja bylam na kontroli z Erykiem i juz jest ok, bable sie goja i odpadaja a Eryk juz nie zaraza ale do przedszkola ma nie chodzic ten tydzien bo jest oslabiony i moze cos zlapac zostal jeszcze na jedna noc u dziadkow bo chcial - w koncu tam ma labe
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Annette Kast-Zahn
Hartmut Morgenroth Każde dziecko może nauczyć się spać Jak uniknąć problemów z zasypianiem i przesypianiem nocy u dzieci ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ktos pytal o kupki po kaszkach - u nas sie nie zmienily ani konsystencja ani kolor ani zapach , zmienil sie po soczkach i zupkach na takie hmm plastelinowate pozniej worcily do normy tylko troche sciemnialy i bardziej capia tak ze mnie na wymioty ciągnie , u nas sie kupki poprawily bo zawsze zatwardzenie teraz sa papkowate i sie mlody nie meczy i juz nie wyskakuja przepuchliny wiec nie bedzie zabiegu ;] co nas bardzo cieszy bo młodziez sie juz wystarczająco nacierpiała !!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
wpadam i nie cytuje 100lat dla Kubutka Laura tez ostatnio czuje wewnetrzne fuj i ukryte ble do lezenia na brzuszku.Wiec jej nie zmuszam. Kilka slow o szczepionce...placzu kupa serce mi pekalo.Nie dalo sie jej dosc szybko uspokoic.Nie chciala herbatki ani smoczka,poprostu grochy sie kulałay i nie szlo jej ubrac.Mysle ze zabolalo ja samo uklucie a reszta to strach. Oczywiscie musialam zapalic jak tylko dojechalam do domu. Teraz slicznie spi.Moja mama ją wykapala i polozyla.Dala tez jej czopek ale nie viburcol bo ten nie jest na temperatura jesli takowa mialaby miec. Na biodrach luzik.Mamy to juz z glowy. A z mężem hmmm nikła dyskusja, tylko ze pije juz 3wysoka szklanke carlo rossi i nie wiem czy czegos nie bede od niego potrzebowac czasami.... ![]() Dostalam jeszcze zestaw cieni Pupa...bossskie Sama ostatnio kupilam inny zestaw i sie w nich zakochałam, wiec podreptal do "mojej" perfumerii i nakreslił pani ze zona byla,kupowala i pani mu bezblednie doradzila. Obiadku nie bylo ![]() Prezentu równiez ![]() Zarobione dzis pieniązki przekuzylam i kupilam sobie spodnie w Orsey'u, zrobilam drobne zakupy spozywcze na kolacyjke i sniadanko,zatankowalam fure no i corci,chustki i wode. Czy jutro bede gotowac...hmmmm kto to wie ![]() Chyba mnie wzielo,wiec zmykam do kapieli... ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Acha klopsik pieknie przybiera na wadze. Mamy juz ponad 6100 (jakies tam pojedyncze gramy) Od ostatniego szczepienia ponad 2kg na plusie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2935 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dla Kubusia od Bartusia Cytat:
![]() a od ciotki ![]() Cytat:
... w środku kąpieli ... po zawinięciu w ręcznik i przytuleniu, było trochę lepiej ... a potem po pielęglacji była koooopa! dobrze, ze zdążyłam pieluche załozyć ![]() Cytat:
... moze o tej samej piszemy ![]() Cytat:
,,, narazie udało mu się to dwa razy ... może tez powinnam orzeczytać tą ksiażkę ![]() Cytat:
![]() super, ze Eryk juz zdrowieje ![]() Cytat:
super, ze z bioderkami wszystko ok! a mąż wie facet jak się wkupic w Twoje łaski ![]() jA TEŻ ZMYKAM, bARTOSZ ŚPI OD 21, I CO CHWILE SŁYSZE MLASKANIE ... PO KĄPIELI ZJADŁ TYLKO TROSZKE I PADŁ JAK MUCHA .... WIEC ZA CHWILE MOZE BYĆ PRZEBUDZENIE ![]() dobranoc mamusie |
||||||
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sto lat dla Kubusia i Amelki Nie pochwalilam sie ze Weronika nazbierala 2 tys zł na chrzciny i chcemy z tż zalozyc jej lokate zeby sobie cos procentowalo a nie lezalo w skarbonce ![]() dzisiaj mala w kapieli znowu czula sie blogo i mruzyla oczka.....ale uwaga bylo 25 stopni!! mi sie lalo po dupie a ona zadowolona widocz nie lubi cieplo hihiodnosnie pogody to na Weronike tez miala wplyw bo prawie caly dzien przespala Cytat:
Cytat:
mowie wam dobranoc po 1 piwku juz jestem i zajadm sie tucami paprykowymi ![]() heh tak wlasnie mysle ze rok temu 24 .10 mialam ostatnia miesiaczke a wlasnie u mnie lada dzien tez ma przyjsc@ co za zbieg okolicznosci
|
|
#2937 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaa sto lat dla Kubulka i Amelki
![]() ![]() ![]() ![]() katarzynko - a widzisz jakbys karmila piersia to bys mala dostawila i by sie uspokoila nie pisze tego bo mam cos przeciwko sztucznemu kamieniu czy Tobie - tylko to byla pierwsza mysl jaka wpadla mi do glowy gdy czytalam Twojego posta, bo co tu czytam to kazdy dzieciaczek sie uspokajal po szczepieniu przy cycu, zreszta moj tez takze bez urazywiecie co....za wczesnie sie ucieszylam z kaszki bo dzis byl placz, stekanie i odpychanie butli -a do ukochanego cyca od razu sie dopadl, tyle ze zaraz tez zaczal mi gryzc brodawke i stekac bo byl juz spiacy i zmeczony za bardzo
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to faktycznie pięknie przybiera na wadze
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja nie czekam na skończone 4 miesiące - juz od kilku dni daję jabłuszko i marchewkę, a w piątek niania zrobi papkę z marchewki, pietruszki, selera i ziemniaczka na razie cięzko idzie jedzenie, bo Tomasz większość wypluwa, ale jest coraz lepiej i wierzę, że mu zsmakuje ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- tak się przejęłam Twoją @, że wczoraj czułam miesiączkowy ból brzucha , ale do tej pory nic, więc to chyba w mojej głowie bolało.... póki co
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tomasz je z łyżeczki ? sama robisz czy dajesz dania ze słoiczków ? Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i to szybciej niż myślałam

ale ja nietrwie tego serialu
kilka razy probowałam oglądac i niestety, nie przemówił do mnie
Na szczęście nic na oskrzelach nie ma, ale strasznie mi się rozpłakała u lekarza, darła się w niebo głosy, chyba sobie szczepionkę przypomniała, nie mogłam jej uspokoić, dopiero cycuś załatwił sprawę
tyle to ja sama wiedziałam, ale chciałam by ją ktoś zbadał bo miała 37,6 w nocy. Ta lekarka u której byłam niestety nie jest dobra ani nie pomaga ani nie szkodzi a mojej pediatry dzisiaj nie było 

... i tak bez jedzenia??? 

No, kilka minut, bo zaraz maz z pracy wraca, trza obiad szykowac. Chociaz z tego co tu czytam widze, ze dzisiaj robimy strajk i nie gotujemy, tak? 

Pierwszy raz zrobiłam taką jak w przepisie bez dodawania mleka i rozcieńczania i wypiła może z 10 ml a dużo z tego i tak ulała